Invazia musulmana., Motiv de ingrijorare?
![]() ![]() ![]() |
Invazia musulmana., Motiv de ingrijorare?
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
![]() This post has been edited by luck33ro: 16 Jul 2016, 09:44 |
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Pacat de militarii aia care au incercat sa faca ceva..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Foarte interesanta situatia din Turcia.
Tentativa de lovitura de stat a suferit de o lipsa de participanti, insa pe fond a fost efectuata relativ corespunzator, ca la manual (a se vedea Edward Luttwak - Coup d'État: A Practical Handbook). Nu au reusit sa taie toate caile de comunicatie si nu au reusit sa neutralizeze centrii de putere interiori (ca Erdogan era neutralizat, ca nu era prezent si nu putea veni. Si chiar daca ar fi putut veni nu trebuia sa vina ca sa nu fie arestat). Dar au ascuns destul de bine organizarea loviturii din moment ce serviciile de informatii nu stiau de ea. Eu nu as uita ca Turcia este in NATO, cu baza militara americana pe teritoriu ei. Motiv pentru care muuullttii au interes in Turcia, deci banuiesc rezonabil ca o lovitura de stat nu prea se poate da fara acordul prealabil al SUA, care ar trebui sondat (repet, in prealabil) de catre organizatorii unei lovituri de stat. Cum SUA a dat-o cu Erdogan pana la urma, presupun ca s-a facut o oarecare negociere intre Erdogan si SUA si banuiesc ca va aparea o oarece schimbare de pozitie a lu' Erdogan fata de astia din Vest. Erdogan a apelat la metode de comunicare pe care el pur si simplu le-a cenzurat dar care acum s-au dovedit foarte potrivite pentru el insusi in format necenzurat. De asemenea observ inocenta (ca sa nu-i zic altfel) poporului turc care, cu mic cu mare (oarecum), a iesit in strada sa-si apere conducatorul, in situatia in care lovitura de stat era data de o factiune din armata, cu glont pe teava. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.248 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
au iesit unii sa "apere " o televiziuune acu vreo 20 de ani
asa ca nu ma mir oricum armata fu extrem de pasnica, n-avea de ales sa vedem, in functie de ce patesc genera;ii arestati, aflam daca licuriciu a tradat sau nu |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(klaus @ 16 Jul 2016, 12:39) Foarte interesanta situatia din Turcia. Tentativa de lovitura de stat a suferit de o lipsa de participanti, insa pe fond a fost efectuata relativ corespunzator, ca la manual (a se vedea Edward Luttwak - Coup d'État: A Practical Handbook). Eu zic ca a fost doar mimata, si inca prost! Deci: "pucistii" aveau cel putin un elicopter de asalt di cel putin un F-16. Pe care, ce sa vezi, nu le-au folosit ca sa bombardeze vila din Marmaris a lui erdogan, nici ca sa-i doboare avionul cand incerca sa ajunga la Istanbul ci doar pentru a bombarda o tinta goala! ![]() Ce fel de lovitura de stat e aia in care obiectivul principal nu este eliminarea conducerii?? Pana si in Operatiunea Walkyrie factorul declansator era asasinarea lui Hitler! Doi la mana, tancuri (!) si transportoare blindate, presupus avand munitie de razboi la bord, ocupa podurile de peste Bosfor, dar se predau...politiei!! Pe bune?? Sunt "rebel", aud ca "puciul" a esuat si stiu ca n-o sa mai ies viu din puscariile lui erdogan, stau intr-un Leo 2, am tunul de 120 incarcat si ma predau politiei asteptand..ce, mai exact?? Clementa islamistilor? Scena trei, vreo zece soldati inarmati, M-16, se lasa dezarmasti si tarati, aproape linsati de o gloata de civili! Vorbim totusi de una dintre cele mai bine antrenate armate din NATO! Miroase de la o posta a inscenare! |
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Da si tu cu un deodorant.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Nu bre, miroase a shaorma, ca doar vorbim de turci!
![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Miaj picioru`.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Eu cred că a fost un avertisment. Cartonaș galben, gen.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
luck33ro |
![]()
|
de la licurici?
|
--------------------
**
|
|
Garett |
![]()
|
|
--------------------
No
Reno
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 16 Jul 2016, 13:49) QUOTE 12.46: Premierul Turciei Yildirim, declaratie dura la adresa Statelor Unite: O tara care il adaposteste pe clericul Gulen nu poate fi un prieten al Turciei si va fi considerata in razboi cu Turcia. (Reuters) Remintim ca Recep Erdogan l-a acuzat voalat pentru tentativa de lovitura de stat pe predicatorul turc Fethullah Gulen, principalul inamic al presedintelui turc, exilat in SUA. QUOTE 15.20: Washingtonul invita autoritatile turce sa "prezinte probe" impotriva predicatorului turc Fethullah Gulen, aflat in exil in SUA si acuzat de presedintele si premierul turc ca s-ar afla in spatele tentativei de lovitura de stat. (AFP) Ceva pute aici. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Poate că era cartonaș roșu, da' licuririciu' și-a făcut foarte prost temele.
Sper ca nu am dreptate. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
Markos |
![]()
|
Între timp, am fost contrazis cu
QUOTE(Markos @ 15 Jul 2016, 19:36) Cică tunisianu' urla Allahu Akbar în timp ce pava promenada din Nisa cu cadavre. Demenții au revendicat măcelul. Francezii au avut o revelație. Lumea o ia razna, e limpede. |
--------------------
Reno
Megan
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
Eu fix de asta vorbeam. Pe de o parte, Isis va revendica orice bășină. Pe de alta, un rezervor de c@cati deprimați.
Plm, aș începe prin a distribui valium la discreție. |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
iulia_boris |
![]()
|
Cum puteti crede ca bestia aia a ales special ziua nationala pt crima asta? Ca-i doar psihopat? Eu n-am crezut nicicum ca n-ar fi macar simpatizant al dementilor islamisti..Putea s-o faca oricand nu era musai pe 14 iulie.Faptul ca var'su a zis ca halea porc este pisat de maimuta..Mai bine sa-i scuture neamu' sa verse tot ce stiu despre parerile lui ca-s convinsa ca aia stiu mai multe da' tac ca rahatii-n iarba.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Markos |
![]()
|
Iulia, omiți un lucru. Nu în fiecare zi se strânge gloata ca să admire artificiile. Așa că e logic să fi ales 14 iulie, și nu 15.
E limpede că a ales data și locul a.î. să producă damage maxim. Discuția era despre altceva, dacă e jihadist daesh sau doar un simplu descreierat. This post has been edited by Markos: 16 Jul 2016, 16:56 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.248 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Markos @ 16 Jul 2016, 15:55) Adauga si asta QUOTE Autoritățile locale au interzis intrările și ieșirile din baza aeriană de la Incirlik, în sudul Turciei, unde a și fost întreruptă furnizarea de electricitate, a anunțat sâmbătă consulatul SUA la Adana (sud), pe site-ul său, informează AFP, DPA și Reuters. Cred ca acuObanma regreta ca a zis ca trebuie respecatat "ce a ales poprul turc " |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Garett @ 16 Jul 2016, 13:06) Am o rugaminte la tine, inainte de a te exprima pe lovituri de stat: citeste cartea aia la care am facut referire (Edward Luttwak - Coup d'État: A Practical Handbook) Se poate gasi si in librarii, in romana. Exemplul 1, exemplul 2, exemplul 3, exemplul 4 S-ar putea sa vezi cu alti ochi loviturile de stat, ce inseamna, ce presupun si cum se desfasoara. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
iulia_boris |
![]()
|
' jihadist daesh'
Sigur asta. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 16 Jul 2016, 18:19) Am o rugaminte la tine, inainte de a te exprima pe lovituri de stat: citeste cartea aia la care am facut referire (Edward Luttwak - Coup d'État: A Practical Handbook) Se poate gasi si in librarii, in romana. Exemplul 1, exemplul 2, exemplul 3, exemplul 4 S-ar putea sa vezi cu alti ochi loviturile de stat, ce inseamna, ce presupun si cum se desfasoara. Chiar o s-o citesc, multumesc pentru recomandare. Dar, dincolo de cartea reaspectiva judec prin prisma loviturilor de stat efective de-a lungul istoriei, de la Valkyrie pana la Allende, Sadat sau Al Sisi, trecand pe la Mossadegh, cea a lui Ghadaffi (imi scapa acum numele "victimei"), Afghanistanul lui Daoud Khan, Iranul lui Khomeini s.a.m.d in toate numitorul comun este eliminarea prioritara a conducerii! Ori in cazul pseudo-puciului de la turci nu doar ca nu s-a intamplat asta, pare ca au facut pe dracu-n paispe sa evite chestia asta! Cuplat cu ultimele epurari, 2700 de judecatori(!), niscai membri ai Curtii Constitutionale, sorry dar taote semnele arata spre o inscenare! |
--------------------
No
Reno
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ce ziceti de teoria ca Erdogan si-a inscenat lovitura de stat ca sa poata deveni Padisah?
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
klaus |
![]()
|
Ca i-a folosit maxim lu' sultanul ca sa elimine, in opinia mea ilegal, o serie de tovarasi incomozi lui (judecatori, militari, politisti), asta este clar si indiscutabil si denota preexistenta unei "liste" cu acesti tovarasi incomozi regimului (cel putin cu judecatorii). Daca a fost o manevra a sultanului sau o manevra sprijinita de SUA, vom vedea exact in zilele urmatoare.
Insa eu nu cred ca a fost o inscenare pusa la cale de Erdogan, desi s-a potrivit manusa pe dorintele lui. Consider ca nu au avut suficienti participanti. E o problema la loviturile de stat sa cooptezi prea multi tovarasi, cu cat mai multi cu atat scapa mai usor informatia dar e si o problema daca nu ai suficienti participanti. La o lovitura de stat e importanta viteza si anihilarea "centrilor de putere" si neutralizarea mijloacelor de aparare a statului (armata, servicii secrete, politie) si posibilitatea de comunicare cu oamenii (mijloacele de informare). In etapa a doua anihilare altor centri de putere gen fortele politice. Anihilarea centrilor de putere nu inseamna ocuparea unor cladiri (parlament, guvern) ci neutralizarea conducatorilor reali (care de ex. poate fi ministrul apararii mai puternic decat un prim ministru). Aici in mod clar nu au reusit anihilarea centrilor de putere (servicii, partea guvernamentala). E deja destul de complicat in societatile actuale cu loviturile de sta din cauza societatii informationale si a gradului mai ridicat de educatie a populatiei. Garett, exemplele pe care le-ai dat sunt destul de "invechite", conditiile actuale nu sunt aceleasi cu cele din perioadele respective. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Garett |
![]()
|
QUOTE(corbex @ 16 Jul 2016, 21:33) Pare din ce in ce mai putin doar "teorie"... QUOTE(klaus @ 16 Jul 2016, 21:37) Garett, exemplele pe care le-ai dat sunt destul de "invechite", conditiile actuale nu sunt aceleasi cu cele din perioadele respective. Invechite sau nu raman, dpmdv la fel de relevante in discutia despre "realismul" pseudo-loviturii de stat din Turcia si un argument serios in favoarea tezei ca a fost doar o inscenare. Daca maine are loc o noua lovitura de stat, indiferent ca vorbim despre o tara araba, africana sau vreo junta sud-americana, pariem ca primul lucru pe care il vor face complotistii va fi tot invechita dar eficienta capturare si/sau eliminare prioritata a liderilor? Apropo, un alt argument de bun simt de pe Reddit: "Coups are done at 5:00 for a reason- everyone's asleep and no one can react until it's all over. This one was done literally at prime time 21:30" Ideea e ca daca vrei sa ai cat mai putine victime actionezi cand toata lumea doarme, un om trezit din somn e buimac, reactioneaza mai greu, e mult mai usor de luat prin surprindere. La 21:30 e greu de crezut ca dormea careva prin Istanbul, mai ales vineri seara. Gift of God "They will pay a heavy price for this," said Erdogan, launching a purge of the armed forces, which last used force to stage a successful coup more than 30 years ago. "This uprising is a gift from God to us because this will be a reason to cleanse our army." In alta ordine de idei, erdogan mai da o mana de ajutor "fratilor" din isis. This post has been edited by Garett: 17 Jul 2016, 04:27 |
--------------------
No
Reno
|
|
klaus |
![]()
|
Om trai si om vedea ce a fost de fapt, poate or sa si scape din "democrata" Turcie niste informatii despre actiune, sa vedem de ce nu au intrerupt aia curentul si de ce nu l-au umflat pe primul ministru.
Insa as mai face o paralela. Erdogan e ales de popor prin alegeri, conduce autocratic (aproape dictatorial) tara, limiteaza libertatea de exprimare a ziaristilor, asupreste, discrimineaaza si omoara de ani buni membrii unei minoritati de pe teritoriul tarii (pe kurzi). Inteleg din punctele de vedere ale tarilor occidentale ca "trebuie pastrata ordinea constitutionala", ca nu se poate ca democratia sa fie rasturnata prin actiuni militare. Da' in Siria, care e cam la fel (ma rog, mult mai grav ca la ei "kurzii", inlocuti de ISIS+Jabhat al-Nusra+Armata Libera Siriana+Jays al-Islam+Ahrar al-Sham, au avut sprijin major de la americani), de ce ar fi ok ca o "lovitura de stat" (care e de fapt chiar un razboi civil acolo) sa-si atinga scopul si sa rastoarne "ordinea constitutionala"? De unde aceasta antagonie de manifestare in situatii apropiate? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Dubla masura?
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
luck33ro |
![]()
|
Pentru ca licuricii nu aveau influenta in Siria si au zis ca ii ajuta pe "rebeli" sa rastoarne dictatorul - omul rusilor. Apoi Daesh a scapat de sub control
![]() This post has been edited by luck33ro: 17 Jul 2016, 11:37 |
--------------------
**
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Nu cred ca turcii ar putea deveni daesh in masa..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.211 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 02:36 |