DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

81 Pages « < 31 32 33 34 35 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Care sunt doleanțele Pieței Universității?, Idei necesare pt o țară din UE, nemanipulate

corbex
post 10 Feb 2017, 16:57
Post #961

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

Group: Members
From: bucuresti

Iar s-au scumpit medicamentele? Incearca purgative. Putgatia salveaza natia!

This post has been edited by corbex: 10 Feb 2017, 16:57

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
miki
post 10 Feb 2017, 17:02
Post #962

#Hırsızlargibigeceniniçine

From: Bucuresti

QUOTE(vercingetorix @ 10 Feb 2017, 17:54)
Basismul e ca sifilisul.
.
Baaaaaai prostilor, v-a furat camarila Chiorului miliarde de euro prin ANRP si vanzari anterioare si

Tariceanu o fi basescu?
Ca uite, in legaturacu retrocedari este judecat c-a mintit....

--------------------
Renault Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe 2004 / 2019/2008 - XX-B-XXX
#Hırsızlargibigeceniniçine

Funken Kurbelwelle
Uzun Araç!
Değer Așılırsa
+
bucatzel
post 10 Feb 2017, 17:04
Post #963

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(vercingetorix @ 10 Feb 2017, 16:54)
Baaaaaai prostilor ... martalogilor !
*

Vezi ca nu esti la masa de craciun cu rudele...

--------------------
Dacia 1300 1981 - 3-SB-2608
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
User is online!Galerie FotoPM
+
Serje
post 10 Feb 2017, 17:26
Post #964

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(os @ 10 Feb 2017, 15:17)
Normal ca manifestatia nu trebuie diluata/deturnata - si de aia nu-s bineveniti  unii care sustin ca vor altceva.
*

De ce? Ca era riscu sa se trezeasca mai multi si sa ajunga sa se protesteze impotriva tuturor politicienilor si a putregaiului de peste tot?
Si doar asta nu se vrea, nu?
Da cum ziceam si dincolo, nici nu se vad papusarii ...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
vercingetorix
post 10 Feb 2017, 17:27
Post #965

Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea...

Cine s-a simtit vizat a reactionat....

--------------------
Dacia 1310 break 1985 pt. export 2 canistre de benzina shpaga la IDMS
+
os
post 10 Feb 2017, 17:32
Post #966

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

@Serje - ia spune-mi tu de ce da?

-----------

Totusi, ca sa-ti fac viata mai usoara uite de ce nu: fiindca pancarta aia, sub acoperirea ANAF, tragea in "companiile straine". Ce spunea Dragnea zilele trecute? Ca "Multinationalele" sunt in spatele protestului? Ring a bell?

This post has been edited by os: 10 Feb 2017, 18:02

--------------------
. . .
Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip!
+
maho
post 10 Feb 2017, 17:53
Post #967

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(os @ 10 Feb 2017, 16:57)
Acum e randul tau - ai afirmat aia cu securistul notoriu, baga. Nu de la GhitaTV.
*

Poate de la unu' din siturile astea "de incredere", citate destul de des si de altii de o anumita orientare politica, p-aici.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
Serje
post 10 Feb 2017, 18:07
Post #968

Membru autentic

QUOTE(os @ 10 Feb 2017, 17:32)
@Serje - ia spune-mi tu de ce da?

-----------

Totusi, ca sa-ti fac viata mai usoara uite de ce nu: fiindca pancarta aia, sub acoperirea ANAF, tragea in "companiile straine". Ce spunea Dragnea zilele trecute? Ca "Multinationalele" sunt in spatele protestului? Ring a bell?
*

Cu ce tragea in multinationale? Ca cerea sa fie tratate toate firmele la fel? Ce-i rau in asta?
Am uitat, legea sa fie lege doar pt unii... altii trebuie periati ca ne ameninta ca pleaca, asa ca la ei putem inchide ochii linistiti. La multinationale nici coruptia nu-i coruptie, aia ii coruptie buna ...

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
luck33ro
post 10 Feb 2017, 18:11
Post #969

Membru autentic

QUOTE(bucatzel @ 10 Feb 2017, 18:04)
Vezi ca nu esti la masa de craciun cu rudele...
*

Cam ala e nivelul la masa pexedracilor...

--------------------
+
os
post 10 Feb 2017, 18:36
Post #970

Serje, forumul a avut o eroare si am pierdut raspunsul. Nu-l mai scriu inca o data, dar atat: n-ai dreptate. Mai ales nu la demonstratia aia.

--------------------
. . .
+
radian
post 10 Feb 2017, 21:43
Post #971

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

QUOTE(Serje @ 10 Feb 2017, 19:07)
... Ca cerea  sa fie tratate toate firmele la fel? ...
*

Insinuezi ca ar exista un dublu standard. Unul sever pentru firmele romanesti si unul relaxat pentru multinationale. Poti sa dezvolti subiectul? Daca se poate si cu argumente nu doar cu lozinci.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
os
post 10 Feb 2017, 21:59
Post #972

ma raliez postarii lui radian aici deasupra si doresc sa fac o precizare: eventualele facilitati oferite companiilor cu capital strain NU fac parte din "dublul standard". Daca guvernele Romaniei au acordat facilitati, nu poti sa te certi cu beneficiarul ca le foloseste. (aceasta idee a fost parte din mesajul meu pierdut).

--------------------
. . .
+
Serje
post 11 Feb 2017, 01:15
Post #973

Membru autentic

Facilitatile nu au nici o legatura, cum bine ai zis, alea le ofera sau nu statul.
Io in primu rand ma refeream la controalele trimise pe capu firmelor romanesti, unu dupa altu, iar dincolo cand fac controale asa sa fie facute is anuntate din timp, nu cumva sa-i prinda cu ceva.
Cum se inchid ochii cam la tot ce fac firmele astea, cum forteaza firmele mici sa iasa de pe piata fara ca statul sa faca nimic, ca doara isi iau si ei partea.
Ele fac lobby, ale noastre dau spaga sau trafic de influenta...
Cum is lasate sa-si plimbe banii cum vor, iar pe firmele noastre le pureca la ultimul leu.

Si despre "corectitudinea" lor poti citi si:

Mugur Isărescu: Multinaționalele trebuie să intre în legislația românească, să respecte fiscalitatea, regulile noastre

Unde este mai mare „abuzul în serviciu, traficul de influență, darea de mită, corupția“, în sectorul de stat sau în cel privat?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
radian
post 11 Feb 2017, 07:37
Post #974

Serje, din linkul tau, Mugur Isarescu vorbeste despre transferurile de fonduri. E greu de digerat ca multinationalele isi muta banii de colo dupa cum le vine bine. Dar tot el precizeaza ca aceasta problema este una globala cel putin din anii '70. Daca ai fi in locul lor ai da buzna la fisc sa-ti donezi tot profitul statului? In rest articolul nu face decat sa evidentieze importanta multinationalelor in economia nationala.

In rest, toate aiurelile de care vorbesti tu, controale "dirijate", etc. is doar lozinci. Ca se fac abuzuri, indiscutabil, dar in nici un caz pe criteriul firma romaneasca / firma multinationala. Le plangi de mila firmelor mici, romanesti ca sunt eliminate de pe piata. Pai ce sa-ti zic, asta-i economia de piata. Pestele mare il haleste pe pestele mic. Multinationalele impun pe piata standardele de calitate.

Tu ce-ai prefera? Sa conduci o masina construita de vreun intreprinzator local, intrun garaj mai mare in care si-a improvizat o microintreprindere, cu meseriasi platiti la salariul minim pe economie, care mesteresc care dupa cum il duce capul, cu standuri de lucru si de proba imprivizate, care au sistemele de managment al calitatii doar pe hartie ca sa aiba ce prezenta autoritatilor in caz de control?

Sau preferi o masina construita de o multinationala, cu linii de fabricatie moderne, unde totul este certificat, verificat din punct de vedere al calitatii, care elimina din start ideea de improvizatie, cu angajati platiti decent care fac sistematic cursuri de imbunatatire a abilitatilor profesionale?

--------------------
+
Garett
post 11 Feb 2017, 08:02
Post #975

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(radian @ 10 Feb 2017, 22:43)
Insinuezi ca ar exista un dublu standard. Unul sever pentru firmele romanesti si unul relaxat pentru multinationale. Poti sa dezvolti subiectul? Daca se poate si cu argumente nu doar cu lozinci.
*

Nu e neaparat un dublu standard ci o chestie mult mai prozaica: teama!
Multinationale au in general departamente juridice beton, cu angajati care oricum se plictisesc si pentru care datul in judecata a inspectorilor ANAF sau oricare alta institutie a statului ar fi o variatie binevenita in rutina zilnica.
Asa ca inspectorii respectivi prefera sa se duca de trei ori pe zi la aprozarul SC "Cartoful Vesel" SRL (da, stiu, am o obsesie, am vazut acum muuuulti ani, prin inceputurile "capitalismului" in Romania unul care isi botezase chioscul "La patronul vesel" SRL, pentru mine aia a ramas arhetipul buticarului!) pentru ca probabilitatea ca "Nea Patronu' " sa aiba acelasi departament juridic este sub zero.
Si de aici perceptia publica, existenta, sa nu ne ascundem dupa deget, de "dublu standard"!
Pe de alta parte, iarasi sa nu ne ascundem dupa deget, probabilitatea ca la "Cartoful Vesel" sa se faca evaziune fiscala sau produsele sa nu fie chiar in parametri este cu cateva ordine de marime peste hypermarketuri!
Cand ati primit ultima data bon fiscal de la "micii intreprinzatori/buticari"??

Partea cu transferul fondurilor tine, asa cum spune Radian, de globalizare, cui nu-i convine globalizarea, "ghinion", ca sa zic asa!
Pana cand nu va exista o legislatie fiscala unitara, la nivel daca nu global macar la nivelul principalelor piete, "multe succesuri" in a convinge companiile sa plateasca mai mult daca au alternativa de aplati mai putin!

This post has been edited by Garett: 11 Feb 2017, 08:06

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
radian
post 11 Feb 2017, 08:40
Post #976

O spun altii mai destepti ca mine... smile.gif L-am citat, cu vorbele mele, pe Mugur Isarescu, din linkul pus de Serje.

Multinationalele sunt cu un pas inaintea autoritatilor statutlui cam in toate domeniile, si financiar si standarde de calitate. In tarile occidentale. La noi, statul este cu mai multi pasi in urma.

This post has been edited by radian: 11 Feb 2017, 08:42

--------------------
+
os
post 11 Feb 2017, 08:41
Post #977

O sa ma refer si la al doilea articol postat aici de Serje. E o insinuare de la un capat la altul. E posibil ca ce scrie acolo e adevarat, dar "dovezile" suna cam asa: "ce credeti ca..". Zero. Si nu e nici vorba de banul public, asa ca e oricum alta treaba.

Garrett: eu cam primesc bon. Si daca nu-l primesc, il cer si abia astept sa nu-mi dea (nu mi s-a intamplat niciodata; imediat n-as plati, sa vad ce se intampla).

This post has been edited by os: 11 Feb 2017, 08:42

--------------------
. . .
+
radian
post 11 Feb 2017, 08:50
Post #978

Al doilea link e o porcarie. Autorul face speculatii la greu. Compara administrarea banului public cu banul privat. Exista proceduri care reglementeaza foarte clar cum circula banul public.

Cu banul privat e alta mancare de peste. Cu multi ani in urma, lucram la o firma chinezeasca. Pentru diferitele cheltuieli in numele firmei, aveam o cota pana la care puteam sa iau eu decizia daca cheltui sau nu banii firmei, peste cota cu pricina imi trebuia aprobarea managerului.

Chinezul era cat se poate de bine informat cu privire la preturile de pe piata la diferite produse / servicii. Nu stiu acum, dar pe atunci, Ambasada Chinei de la Bucuresti publica un saptamanal in limba chineza cu profil economic, cu informatii foarte precise.

Daca chinezului ii convenea pretul gasit de mine era OK, nu punea alte intrebari. Din punctul lui de vedere, daca ma prindea ca pretul cu pricina include un comision pentru mine, m-ar fi dat afara pe loc. In schimb considera ca daca nu-mi trag comision is fraier...

--------------------
+
Bicicleta galbena
post 11 Feb 2017, 10:06
Post #979

Sunt nembru, domnule!

QUOTE(os @ 11 Feb 2017, 09:41)
eu cam primesc bon. Si daca nu-l primesc, il cer si abia astept sa nu-mi dea (nu mi s-a intamplat niciodata; imediat n-as plati, sa vad ce se intampla).
*

Bonul il primesti intotdeauna DUPA ce platesti.
Dar da, acum primesti bon si de la cea mai mica covrigarie - in Bucuresti.
In tara, ma tem ca e exact pe dos...

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
marksman
post 11 Feb 2017, 10:09
Post #980

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(Garett @ 11 Feb 2017, 08:02)
[...]
Asa ca inspectorii respectivi prefera sa se duca de trei ori pe zi la aprozarul SC "Cartoful Vesel" SRL (da, stiu, am o obsesie, am vazut acum muuuulti ani, prin inceputurile "capitalismului" in Romania unul care isi botezase chioscul "La patronul vesel" SRL, pentru mine aia a ramas arhetipul buticarului!) pentru ca probabilitatea ca "Nea Patronu' " sa aiba acelasi departament juridic este sub zero.
[...]
*

Nu prea cred, dimpotriva: inspectorii prefera firmele mari, unde probabilitatea de a descoperi greseli e mai mare, iar amenzile pe care le pot da sunt foarte mari.
Sursa: sora mea, angajata intr-o astfel de multinationala, la departamentul financiar, unde are de anul trecut (noiembrie) nici mai mult nici mai putin de patru (4!) controale in paralel, dintre care unul verifica toate (!) facturile cu cinci (5!) ani in urma. Pana acum au scos de la ei 65 de milioane de euro.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Bicicleta galbena
post 11 Feb 2017, 10:15
Post #981

Sunt nembru, domnule!

Inseamna ca s-a schimbat radical modul de lucru si "targetul". Ce zice Garett pot confirma si eu, in anii din urma lucrand si in multinationale, si in firme mai mici, cu capital romanesc (mult mai vizate de controale la acea vreme).

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
os
post 11 Feb 2017, 10:22
Post #982

QUOTE(Bicicleta galbena @ 11 Feb 2017, 10:06)
*

Ce sa zic - o fi, dar mie in ultimii ani mi s-a intamplat o singura data sa incerce s-o dea de gard (e vorba despre o pensiune). La cererea mea a eliberat bonul - se vedea ca asa cam fara tragere de inima. In timpul asta eu ma uitam insistent la numarul de telefon de la ANAF, si sa nu creada nimeni ca as fi ezitat sa bag o reclamatie - pe doua canale: la telefon pentru operativitate si scrisa pentru arhiva. Cred ca ala mi-a citit in privire.

Presupun ca o atitudine stricta din partea mea ar fi fost asa: sa nu spun nimic si apoi sa reclam (cred ca e obligatia comerciantului sa elibereze bonul fiscal fara ca eu sa-l cer... nu?).

This post has been edited by os: 11 Feb 2017, 10:28

--------------------
. . .
+
marksman
post 11 Feb 2017, 10:24
Post #983

Post mortem nihil est

From: sat

Ori i-au luat pe ei in vizor, ori in ultimii doi ani au schimbat "targetul". Cert e ca de doi ani au mai multe controale decat au avut vreodata.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
Serje
post 11 Feb 2017, 11:14
Post #984

Membru autentic

QUOTE(radian @ 11 Feb 2017, 07:37)
Serje, din linkul tau, Mugur Isarescu vorbeste despre transferurile de fonduri. E greu de digerat ca multinationalele isi muta banii de colo dupa cum le vine bine. Dar tot el precizeaza ca aceasta problema este una globala cel putin din anii '70. Daca ai fi in locul lor ai da buzna la fisc sa-ti donezi tot profitul statului? In rest articolul nu face decat sa evidentieze importanta multinationalelor in economia nationala.

In rest, toate aiurelile de care vorbesti tu, controale "dirijate", etc. is doar lozinci. Ca se fac abuzuri, indiscutabil, dar in nici un caz pe criteriul firma romaneasca / firma multinationala. Le plangi de mila firmelor mici, romanesti ca sunt eliminate de pe piata. Pai ce sa-ti zic, asta-i economia de piata. Pestele mare il haleste pe pestele mic. Multinationalele impun pe piata standardele de calitate.

*

Ii o problema globala pentru ca o fost lasate sa faca asta, nu pentru ca nu se putea stopa, ca firmele o santajat statele, o dat spagi, statu o inchis ochii. Si nu, articolu nu evidentiaza importanta multinationalelor ci mai degraba pericolu.
Da sigur ... doar lozinci, ce nu ne convine is doar lozinci. Si in caz ca n-ai aflat, suntem in 2017, nu in vestu salbatic, si statu ar trebui sa-si protejeze antreprenorii, in anumite limite normal.
Da ... impun niste standarde de sta mata'n coada, la vedere poate ca, ca prin spate ... Dumnezo cu mila. Pretinii tai de la schweighofer ce standarde de calitate impun? Da ... fabrici frumoase de iti iau ochii, iar pe la spate fura lemn la greu pe seama amaratilor care traiesc de o zi pe alta si care ar face orice sa aiba un ban sa puna ceva pe masa acasa. Paduri pazite de nici sa te plimbi prin ele nu poti, ca apar batausii armati sa te alunge de acolo, nu cumva sa vezi ceva ce nu trebe. Oamenii din zona nici macar crengi uscate nu pot strange, sa aiba cu ce face un foc nu pot, da ei taie paduri intregi. Legea Motilor nu se aplica ca vezi doamne nu au de unde sa le dea, dar padurile dispar sub ochii lor...
Si acelasi lucra se intampla in multe alte domenii, dar nu in orasele mari, ca acolo aproape totul ii roz si frumos, pb mare ii in restu tarii, ca Romania nu se reduce la ce se intampla in marile orase ...
Impun niste standarde de numa numa ... de hotie la nivel inalt, cel mare si puternic poate face ce vrea, sa treaca peste cadavre, sa mature tot in fata lui, ca doar ii mare si puternic.

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
luck33ro
post 11 Feb 2017, 11:16
Post #985

Membru autentic

iar delirezi cu dacii liberi serjulino?

--------------------
+
radian
post 11 Feb 2017, 11:23
Post #986

Mi-as dori eu sa-l pot numi prieten pe Scweighofer. biggrin.gif

Ce ilegalitati a facut Scweighofer in Romania? Daca se poate scurt si la obiect si dovedit.

Ca ne taie padurile, ca ne fura mamaliga din strachina, etc. am auzit. Padurile taiate ilegal protejate de batausi sunt o realitate. Ai tu vreo dovada ca aia sunt angajatii Scweighofer si nu ai vreunui "om de afaceri" local?

Poti sa dovedesti ca Scweighofer cumpara lemn de pe piata neagra? De la furnizori dubiosi? Chestii de alea cu acte in regula pentru un camion si livreaza 10?

This post has been edited by radian: 11 Feb 2017, 11:24

--------------------
+
maho
post 11 Feb 2017, 11:25
Post #987

Membru rigido-flexibil

From: Brașov, orașul olimpic

QUOTE(radian @ 11 Feb 2017, 07:37)
Serje, din linkul tau, Mugur Isarescu vorbeste despre transferurile de fonduri. E greu de digerat ca multinationalele isi muta banii de colo dupa cum le vine bine. Dar tot el precizeaza ca aceasta problema este una globala cel putin din anii '70. Daca ai fi in locul lor ai da buzna la fisc sa-ti donezi tot profitul statului? I

QUOTE(Garett @ 11 Feb 2017, 08:02)
Nu e neaparat un dublu standard ci o chestie mult mai prozaica: teama!
Multinationale au in general departamente juridice beton, cu angajati care oricum se plictisesc si pentru care datul in judecata a inspectorilor ANAF sau oricare alta institutie a statului ar fi o variatie binevenita in rutina zilnica.

Pana cand nu va exista o legislatie fiscala unitara, la nivel daca nu global macar la nivelul principalelor piete, "multe succesuri" in a convinge companiile sa plateasca mai mult daca au alternativa de aplati mai putin!
*

Mai e o chestie: nici o firma (multinationala sau "cartofu' vesel srl") nu e obligata sa faca profit. Legal n-ai cum, economic ar fi logic si natural. Atunci multinationalele isi permit sa plateasca specialisti (economisti si juristi) pe care-i duce capul, ca sa faca slalom intre capra si varza.
La fel o fi si cu inspectorii anaf care merg in controale, banuiesc ca nu-s aceiasi care merg la o multinationala si la "cartofu vesel". E mai complicat cu impozitarea profitului la multinationale, cata vreme sunt permise "paradisurile fiscale", si exista diferente mari intre legislatii.

--------------------
Dacia 1310 1983
"Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't."
+
Garett
post 11 Feb 2017, 11:34
Post #988

Membru autentic

From: Galati

QUOTE(Bicicleta galbena @ 11 Feb 2017, 11:06)
*

In tara, pana la isteria cu "ANAF-ul care controleaza babele din piata" a fost OK.
Dupa ce au simtit "hipsterii" din Vama Veche nevoia sa-si arate neuronul, impartit frateste in tot grupul, s-a cam blegit treaba, daca le ceri in mod expres bon mai dau, dar nu tot timpul si nu oriunde.
Eu lucrez la "mononationala", firma e 100% romaneasca si, ma rog, domeniul e nitel peste "bonul fiscal", dar am prieteni si pe la firme straine si pe la cele romanesti. In genere, pare sa fie un fel de "teama" a bastinasilor de a "supara pe domniile lor". Si nu, nu sunt pesedist! tongue.gif

--------------------
No Reno Forever
"Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
+
bion
post 11 Feb 2017, 11:59
Post #989

Membru autentic

From: TM

Sau preferi o masina construita de o multinationala, cu linii de fabricatie moderne, unde totul este certificat, verificat din punct de vedere al calitatii, care elimina din start ideea de improvizatie, cu angajati platiti decent care fac sistematic cursuri de imbunatatire a abilitatilor profesionale?
vw ph34r.gif

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
neumann
post 11 Feb 2017, 12:14
Post #990

Membru autentic

From: Spermezeu

Prefer beure in loc de unt, vreau benzina de omw nu de petrom si copacul sa mi-l taie austriecii lu ciolanis in timp ce eu cumpar mobila din rumegus importata din suedia.

Vreau danone din prafuri ca i-a cumparat si inchis pe toti aia de faceau ceva din lapte.

Mai zic de paine? N-am gasit una de calitate, cam totul din aluat congelat.

Si mai sunt multe.

--------------------
... .. ..
Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
+
81 Pages « < 31 32 33 34 35 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th July 2025 - 10:00
Forum Renault