Pro sau contra guvernării Cioloș
![]() ![]() ![]() |
Pro sau contra guvernării Cioloș
miki |
![]()
|
||
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.252 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
2004 / 2019/2008
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|||
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Imi astept warn-ul sau ban-ul de rigoare.
![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Mai bine golan
Decât activist |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(maho @ 7 Sep 2016, 09:58) ![]() In sfarsit o incoronare apoteotica a propunerilor compentente ale tehnocaratilor. In sfarsit vom fi si noi primii la ceva in Europa: primii care vom plati doar angajatii contributii de pensii si asigurari medicale. Un adevarat stat grijuliu, de orientare sociala! QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 10:08) In schimb, vor fi obligati sa majoreze cu 21% salariul brut lunar de baza pentru toate salariile brute lunare mai mici sau egale cu 5 castiguri salariale medii brute pe economie, arata ZF.ro. Pentru restul salariilor, angajatorii vor trebui sa le majoreze cu 2.815 lei. Problema este asa: statul are compententa sa stabileasca taxele si impozitele. Dar nu are competenta sa stabileasca salariile din mediul privat. Daca ar face asa ceva ar f o interventie in milioane de contracte bilaterale (in care statul nu este parte). Asta poate sa o faca STATUL COMUNIST, care platea el toate salariile, dar statul bazat pe economie de piata nu. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 10:17) Da, ai dreptate, sunt golan. Golan am fost si cand l-au arestat pe Marian Munteanu de am iesit in strada, cred ca au fost 100.000 de oameni in strada in ziua aia. Raman golan, in comparatie cu altii chiar sunt mandru sa fiu facut golan de catre un... Uite si sursa informatiei, poate il faci golan si pe autor: http://adevarul.ro/economie/bani/guvernul-...39ed/index.html |
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Nu discut despre oportunitatea unui asemenea proiect sau nu.
De asemenea nu discut despre rolul statului in a interveni asupra anumitor contracte/intelegeri existente deja. Ce m-a deranjat, a fost ca cineva a postat informatii trunchiate, dezinformand cu buna stiinta. Iar asta e de mare porc. This post has been edited by RZV: 7 Sep 2016, 09:42 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
"whataboutism".
hai ca va usurez viata: eva a halit marul. gata, totul e relativizat acum ![]() |
--------------------
White Star
Titanic
1912 - un an bun sa fii iceberg
- 131428 Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
RZV |
![]()
|
@DragosP
Link ca am zis asa ceva, sau nu exista. Nu-mi pune vorbe in gura degeaba, ca asta e de si mai mare porc. Si oricum ar fi, una n-are legatura cu alta. Iar la subiect, explicatia "interventiei" statului cf. proiect: “Art. IV. – În scopul neutralizării efectelor majorării cotelor de contribuție de asigurări sociale individuală și contribuție de asigurări sociale de sănătate individuală, datorate de persoanele fizice, ca urmare a includerii contribuțiilor sociale obligatorii datorate de angajatori, se introduce următoarea măsură tranzitorie: (1) În scopul asigurării aceluiași venit net pentru angajat, dar și a pastrării nivelului costului total cu salariile pentru angajator, începand cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, salariul de bază brut lunar aferente contractelor individuale de muncă, raporturilor de serviciu, actelor de detașare sau a statutelor speciale prevăzute de lege, aflate in derulare se modifică dupa cum urmează: (a) pentru salariile de bază brute lunare mai mici sau egale cu 5 câștiguri salariale medii brute pe economie, salariul brut lunar de bază se majorează cu 21%. Procentul de 21% reprezintă suma contribuțiilor angajatorului la fondul de asigurări sociale și fondul de asigurări sociale de sănătate datorate de angajator până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență; ( ![]() This post has been edited by RZV: 7 Sep 2016, 09:52 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Vezi ca golanul ti-a prezentat sursa care continea informatia trunchiata.
|
--------------------
|
RZV |
![]()
|
Asa si?
Asta il face imaculat? Ca a prezentat "sursa"? Ma gandesc ca la ei, acolo, la partid, au si informatia completa. ![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 10:49) N-ai zis textual, da' te-ai chinuit ieri să-i albești pe cei care nici azi n-am văzut să-și fi dat vreo demisie. Poate tocmai d'aia, că fapta respectivă e de pus la icoană. P.S. Nu e suficient să zici tu că nu există, n-am citit doar noi doi intervențiile tale pe topicul cu usr. ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Imi cer scuze din nou ca-mi permit sa ma argumentez pe cifre.
Modificarea propusa e de fapt o scadere de salariu, salariatul va lua mai putin decat acum. Actualmente, la 100 lei salariu, avem 10,5 lei CAS, 5,5 lei CASS si 0,5 somaj la salariat + 15,8 lei CAS, 5,2 CASS, 0,5 lei somaj. Total dari: 26,3 CAS, 10,7 CASS, 10 somaj, impozit 13,36. Net in mana 70,14 Pe noua "grila" (fara taxe la angajator) avem: la 100 lei - 26,26 CAS, 10,77 CASS, 9,68 somaj, 132,8 impozit, net in mana 69,73. Pentru a ramane aceeasi bani in mana majorarea trebuie sa fie de 21,72%. In situatia in care toata sarcina fiscala ar cadea acum pe angajat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
vercingetorix |
![]()
|
![]() Dusmanii imi poarta pica, dar n-au valoarea mea... Group: Members Posts: 138 Joined: 20 April 06 ![]() |
|
--------------------
Dacia 1310
break 1985 pt. export
2 canistre de benzina shpaga la IDMS
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(klaus @ 7 Sep 2016, 10:32) In sfarsit vom fi si noi primii la ceva in Europa: primii care vom plati doar angajatii contributii de pensii si asigurari medicale. Un adevarat stat grijuliu, de orientare sociala! Lasa-ma sa inteleg care-i problema. Tu muncesti in valoare de 10 lei. Angajatorul vine munca ta cu 11, leul ala in plus e profitul angajatorului. Din aia 10, 5 ti-i da tie, 2 ii vireaza in numele tau catre tacse si impozite, 3 ii plateste firma tot ca si tacse si impozite. In afara de faptul ca se muta banii dintr-o mana in alta, tot 5 lei o sa primesti in mana, si 5 o sa se duca spre tacse si impozite. Pe ultimii 5 nu-i vedeai nici inainte, nu-i vezi nici acum. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
RZV |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 7 Sep 2016, 11:03) N-ai zis textual, da' te-ai chinuit ieri să-i albești pe cei care nici azi n-am văzut să-și fi dat vreo demisie. Poate tocmai d'aia, că fapta respectivă e de pus la icoană. P.S. Nu e suficient să zici tu că nu există, n-am citit doar noi doi intervențiile tale pe topicul cu usr. ![]() Ia d-aci, ca se pare ca uiti cam repede. Si te cam arunci la concluzii fara fundament, in ceea ce ma priveste pe mine, sau actiunile mele. QUOTE(RZV @ 6 Sep 2016, 11:59) QUOTE(RZV @ 6 Sep 2016, 12:02) QUOTE(RZV @ 6 Sep 2016, 13:29) Io nu trebuie sa curat faptic pe nimeni. N-am nici o obligatie, nici un contract semnat, din nici un punct de vedere. Ca am o optiune/opinie diferita fata de altii de p'aci e clar, insa nici pe tine (sau pe altii) nu am nevoie sa-i conving de nimic (hilar, nu-i asa?). Nu sunt eu salvatore della patria. This post has been edited by RZV: 7 Sep 2016, 10:18 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.235 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Deocamdata e doar un proiect, o discutie; sunt schimbari serioase, care vor produce efecte serioase. Din motive personale, eu sper sa nu se materializeze. "Abramburica" produce urmasi...
|
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(bucatzel @ 7 Sep 2016, 11:10) Lasa-ma sa inteleg care-i problema. : In afara de faptul ca se muta banii dintr-o mana in alta, tot 5 lei o sa primesti in mana, si 5 o sa se duca spre tacse si impozite. Pe ultimii 5 nu-i vedeai nici inainte, nu-i vezi nici acum. Din viteza poate nu ai observat argumentatia mea anterioara. Dar ma repet, intai imi cer scuze ca imi permit sa vin cu cifre si calcule matematice. pe "noua grila" angajatul va primi mai putin. exemplul meu e dat pe 100, dar cu cat cifra e mai mare, cu atat diferentele sunt mai mari (practic sunt si niste intregiri la mie la baza de calcul a impozitului pe venit care majoreaza in fapt impozitul fata de cei 16%). Ceea ce se propune e ceva cam ca la americani: se plateste doar brutul si taxele si le plateste angajatul. Problema e ca la americani ai si niste deduceri pe care le poti face. La noi partea asta nu mai e. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
RZV |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 7 Sep 2016, 11:06) Imi cer scuze din nou ca-mi permit sa ma argumentez pe cifre. Modificarea propusa e de fapt o scadere de salariu, salariatul va lua mai putin decat acum. Actualmente, la 100 lei salariu, avem 10,5 lei CAS, 5,5 lei CASS si 0,5 somaj la salariat + 15,8 lei CAS, 5,2 CASS, 0,5 lei somaj. Total dari: 26,3 CAS, 10,7 CASS, 10 somaj, impozit 13,36. Net in mana 70,14 Pe noua "grila" (fara taxe la angajator) avem: la 100 lei - 26,26 CAS, 10,77 CASS, 9,68 somaj, 132,8 impozit, net in mana 69,73. Pentru a ramane aceeasi bani in mana majorarea trebuie sa fie de 21,72%. In situatia in care toata sarcina fiscala ar cadea acum pe angajat. Vezi ca conform astora, angajatul nu va mai plati contributie la somaj, aceasta revenind doar angajatorului (majorata de la 0.5 la 0.8%) "În prezent, contribuțiile sunt defalcate între angajat și angajator, astfel: Angajatul datorează 10,5% - CAS, 5,5% - CASS, 0,5% - șomaj Angajatorul datorează 15,8% - CAS în condiții normale de muncă (se adaugă 5 pp pentru condiții deosebite și 10 pp pentru condiții speciale), 5,2% - CASS, 0,5% - șomaj. Prin proiect, contribuțiile vor fi: Angajatul va datora 21,7% - CAS, 8,9% - CASS Angajatorul va datora 4,2% pentru condiții deosebite și 8,2% pentru condiții speciale de muncă - CAS, 0,8% - șomaj" Poti reface calculul. ![]() |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 11:17) Da, clar, mai am puțin și te martirizez. 7 Sep 2016, 11:25: QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 11:22) Incredibil cum orice bășină trasă de Cioloș, char în avion la clasa economic, devine dogmă, indiferent de costurile implicate. This post has been edited by DragosP: 7 Sep 2016, 10:25 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
RZV |
![]()
|
Asa-i ca nu ai citit cu atentie?
Klaus a venit cu un calcul, din care nu scosese contributia la somaj a angajatului. De acolo a rezultat un venit net mai mic (pe noul proiect). Am sugerat, doar, sa refarca calculul in noile conditii. Cer oare prea mult? Ca se pare ca primesc doar "besini" din partea unora. Frumos. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
DragosP |
![]()
|
Klaus e un golan, asta-i clar.
Da' eu mă miram de bucuria ta că l-ai prins cu șomaju', când de fapt bășina emanată de tehnocrați e ceea ce ne scoate din căcat. Știu, n-ai zis asta, exagerez eu. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
RZV |
![]()
|
Nu-i vorba de nici o bucurie. Daca tot livrezi ceva, livreaza corect.
Si mai scuteste-ma de aerele tale de superioritate. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 11:22) Vezi ca conform astora, angajatul nu va mai plati contributie la somaj, aceasta revenind doar angajatorului (majorata de la 0.5 la 0.8%) Sa ma fwt! Daca somajul e cu totul la angajator, suma ramasa in mana e cam aceeasi (chiar cu 0,5% mai mare), scade somajul total (cu 3,2%), scade CAS-ul total (cu 0,17%) si creste santatea totala cu 0,65%. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
neumann |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(RZV @ 7 Sep 2016, 11:34) ![]() L.E. Dă pă net citire: QUOTE - Dacă prim-ministru tehnocrat Cioloș zboară la Economy class asta înseamnă că ne vor arde rău la buzunar. Așa e: scum 2 zile Cioloș a zburat la Economy clas și ne-am udat toți, azi aflăm că “Finanțele aruncă în aer Codul Fiscal abia intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2016: propun ordonanță de modificare cu 100 de pagini și 183 de modificări de articole”. Unchiul meu avea dreptate: o să ne iasa pe ochi Economy class.... This post has been edited by DragosP: 7 Sep 2016, 10:54 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
Intrebarea care se pune e de unde acopera deficitul la fondul de pensii? Ca din cate imi aduc aminte o parte procentuala (nu mai stiu cat) din contributia angajatilor se indreapta catre fondurile private de pensii, deci va creste deficitul la fondul de pensii.
|
--------------------
|
RZV |
![]()
|
|
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:47 |