Sfat achizitionare PC, "pt calculatoristi"
![]() ![]() ![]() |
Sfat achizitionare PC, "pt calculatoristi"
St |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 4.469 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.673 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
PCI express pt video, N-Vidia pana la moarte si fara placi Gygabyte. Mult noorc.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
am vazut ca mai nou placile video pe PCI sunt chiar mai ieftine decat cele pe agp.
M-am cam hotarat la 6600GT Leadtek pci la 599 ron Multumesc pentru sfaturile de pana acum, Ce mai puteti sa imi spuneti despre placa de baza? Sunt mai bune memoriile DDRII? trebuie placa de baza speciala pt ddr2? (eventual dual channel 2x512) |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Pai o configuratie it pot da eu ca si exemplu dar te costa mai mult de 20 mil :
- MB : Asus A8N-E (soket 939 , are SATA II , chipset nForce4 , dar nu are DDR2) ; - Video : Leadtek 6600 GT-TDH pe PCI-X; - 2x512 Mb DDR ; - HDD 120 Gb WD SATA II ; (nu iti trebuie mai mult , crede-ma pentru ca iti iei DVD WR si iti pui pe DVD-uri muzica si filmele) - CPU : Athlon 64 3000+ box soket 939; - carcasa : una pana in 1,5 mil cu sursa de 400 W ; - monitor : am vazut ca vrei CRT . Inteleapta decizie (fara misto) . Daca gasesti un Sony cu tub trinitron ia-l si sh ca merita toti banii ; - DVD WR ; - tastaura si mouse ; (nu iti lua wireless ca sunt naspa) poti incerca aici sau aici aici P.S. I-am facut configuratia asta varului meu si merge de rupe . Ca si explicatii suplimentare : incearca sa eviti soket A ca este spre finalul carierei si patesti ca mine : daca vreau un upgrade tre' sa imi schimb tot in afara de carcasa si monitor |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
oSerX |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 136 Joined: 24 March 04 From: Bucuresti ![]() |
eu zic sa cercetezi site-ul emag.ro .... cele mai mici preturi acolo .....
apoi ... ti-as putea da o lista de preturi dar acum nu am timp sa te ajut sa iti faci un sistem ...... preturile de importator !..... atasez o lista cu titlu informativ.... nu constituie reclama si va rog nu ma contactati ! This post has been edited by oSerX: 14 Jan 2006, 22:51 Attached File(s) ![]() |
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
10x kum, cam asa ma gandeam si eu, mai putin hdd sata.
Sa mai recalculez ![]() Totusi parca m-ar tenta ddr2, sunt chiar mai ieftine ca ddr normal |
--------------------
-
-
|
|
oSerX |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 136 Joined: 24 March 04 From: Bucuresti ![]() |
ia-ti ceva cu ddr2 .... ddr o sa dispara incet incet asa cum au disparut si sdramurile ... apoi preturile la ddr2 o sa scada, pe cand la ddr or sa ramana constante poate chiar sa creasca un pic .....
privitor la HDD ...... ia-ti SEGAte din seria NCQ ..... citeste pe net ce e cu NCQ asta ..... ( cva gen native command queing daca nu ma insel ) .. /SATA This post has been edited by oSerX: 14 Jan 2006, 22:55 |
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
oSerX, asa ma gandeam si eu vis a sis de memorii.
La HDD oscilez intre Seagate, WD si Maxtor |
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 14 Jan 2006, 22:44) 10x kum, cam asa ma gandeam si eu, mai putin hdd sata. Sa mai recalculez ![]() Totusi parca m-ar tenta ddr2, sunt chiar mai ieftine ca ddr normal Pai m-am gandit si la faptul ca nu prea ai bani cand ti-am propus aceasta configuratie . Daca te uiti pe net vei vedea ca placile care suporta DDR2 sunt sensibil mai scumpe decat cele cu DDR 1 . Oricum poti face un upgrade cand vei mai face rost de bani sau mai astepti putin si iti iei direcr placacu DDr2 . Totul depinde de "malai" . P.S. te-ai gandit bine privitor la DDR2 ! |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Pentru placa video pe pci-x iti trebuie placa de baza cu pci-x ; care e mai scumpa decat una fara . [ uau , ce descoperire
![]() Daca vrei jocuri , mai taie putin din procesor si mai baga in placa video . Baga cat mai mult in placa video daca vrei sa iti mearga jocurile stas . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
mai daca tot vrei sa faci o treaba buna ia 2 hdd de 120 sau 160 si leaga-le in raid 0. Daca iei placa care suporta sataII vezi sa iei si un hdd care sa stie sataII. Gandeste-te ca din punct de vedere al performantelor cel mai slab in calculator e hdd. Hdd sa fie neaparat sata cu ncq. Eu recomand seagate
This post has been edited by ViperRS: 14 Jan 2006, 23:24 |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
iti recomand o firma care vinde sub pretul pietei si care sunt seriosi si lucreaza in special cu alte firme dar vinde si la end-useri. fa-ti configuratia la Emag si spune-mi cu cat ai iesit mai ieftin. ti-i recomand cu caldura de ex la un hdd am iesit mai ieftin cu 50 ron decat orice era pe piata. asta acum vreo 2 luni. bafta.
|
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 14 Jan 2006, 23:16) Pentru placa video pe pci-x iti trebuie placa de baza cu pci-x ; care e mai scumpa decat una fara . [ uau , ce descoperire ![]() Uau , ce ne-am bagat in seama ! Ia uite matale aici si vezi ca placa pe care i-am recomandat-o este ... SURPRIZA : cu PCI-X . Iar procesorul este cel mai "mic" de la categoria 64 ! Adica exact "concluziile" tale . Da' nu-i nimic , ai mai strans un post ! Felicitari ! This post has been edited by kum: 15 Jan 2006, 01:04 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
oSerX |
![]()
|
oferta aia pe care am atasat-o e de la www.asesoftdistribution.ro de pe la sfarsitul lui decembrie..
au ei ceva magazina si prin oras dar desigur ca sunt la preturile pietei... alde dante international (emag) de la ei cumpara niscaiva produse.... ![]() deci eu iti zic asa..... ia-ti o placa de baza numai cu ddr2 daca gasesti..... numai cu pci-e da-l dracu de agp e depasit... il mai tin din motive ca inca mai scot bani cu el.... poti cumpara acum 512mega ram, restul ulterior.... in privinta HDD si eu strambam din nas in privinta seagate insa sincer astea sunt f. silentioase - majoritatea vanzatorilor nu stiu ce e cu NCQ asta asa ca inainte intereseaza-te exact codul produsului. Eu am puse pe un mic server care gestioneaza ceva 2 asemenea seagate de 120gb in raid, dar mirror pt siguranta.... merg beleaaaaa placa video un 6600GT e suficient zic eu ( am facut unui prieten cu un athlon 64 ) 512megi si-i merge halflife 2 la full detail cu cel putin 50fps.. in constructia sistemului placa video trebuie sa fie principala careia ii acorzi atentie... adica nici sa iei o placa cu pret dublu fata de alta si cu 5% performante in plus... d-aia zic ca un 6600GT e ok... athlon 64 mi se pare ca se si incalzeste mai putin decat predecesorii SEMPRON.... si e super ok calitate/pret ! This post has been edited by oSerX: 15 Jan 2006, 01:36 |
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
Athloanele functioneaza (inca) doar cu DDR. PIV cu DDR2. La Metro in oferta am vazut un calculator OK cu (parca) 24mil. (A64-3000+, 1G RAM, 200G HDD, 9600 PRO, DVD Writer). Dar te leaga de placa asta grafica si deja e cam la limita. Bafta.
Placa de baza recomandata de Kum mi se pare a avea un bun raport pret/performanta. This post has been edited by saruman: 15 Jan 2006, 01:38 |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
oSerX |
![]()
|
QUOTE(saruman @ 15 Jan 2006, 03:36) Athloanele functioneaza (inca) doar cu DDR. PIV cu DDR2. La Metro in oferta am vazut un calculator OK cu (parca) 24mil. (A64-3000+, 1G RAM, 200G HDD, 9600 PRO, DVD Writer). Dar te leaga de placa asta grafica si deja e cam la limita. Bafta. Placa de baza recomandata de Kum mi se pare a avea un bun raport pret/performanta. incredibil legat de ddr2..... nu stiam ca doar pe p4..... adevarul e ca e cam pacat ca tendinta merge spre ddr2.... si cumva detinatorii de amd nu pot opta pt viitor ... |
--------------------
BMW
320d
- DIE
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
ia-ti o placa cu nforce4, se pare ca sunnt destul de bune.
cat despre agp vs PCIX, marea majoritate a placilor cu nforce4 vin cu PCIX |
-------------------- |
|
saruman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 303 Joined: 24 September 04 ![]() |
QUOTE(oSerX @ 15 Jan 2006, 01:41) incredibil legat de ddr2..... nu stiam ca doar pe p4..... adevarul e ca e cam pacat ca tendinta merge spre ddr2.... si cumva detinatorii de amd nu pot opta pt viitor ... Vor fi lansate in acest an Athloane cu suport pentru DDR2, odata cu noul socket M2 (alte placi de baza, alta distractie). Athloanele vechi, doar DDR. |
--------------------
Mercedes
C 180 Kompressor
2006 Elegance De multe ori drumul este mai important decat destinatia.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
procesoarele BOX au coolerul inclus??
|
--------------------
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
da
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Mai am o nedumerire
![]() Vad ca placile de baza de prin oferte au sunet pe 8 canale. Eu am acum o placa de baza cu sunet pe 6 canale si un sistem genius sw 5.1 . Sistemul doresc sa il opresc pentru urmatorul calculator. Acum intrebarea: Mai merge sistemul la fel de bine pe placa de sunet cu 8 canale? Se mai aud toate boxele? 10x Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
da
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
GABONE77 |
![]()
|
![]() el jefe Group: Members Posts: 856 Joined: 9 August 04 From: Bucuresti ![]() |
la hdduri iti recomand seagate. sunt mai silentioase si se incalzesc mai greu. fereste-te de maxtor orice-ar fi. seagate pe urma wd. cam asta ti-as recomanda in materie de hdduri. si ia-ti cu buffer de 8 sau 16.
This post has been edited by GABONE77: 15 Jan 2006, 21:56 |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 1.6 MPI Laureate
- TPG cine e bun e bun si cand e rau
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Salutare! Sunt eu din nou
![]() M-am hotarat in proportie de 90% cum va fi calculatorul, am luat si oferte, mai am cateva nelamuriri totusi. Configuratia: mb ASUS A8N-E nforce 4 ultra. pci-e, sata dual ch, sk 939 (sau MSI K8N NEO4 F]) cpu athlon 64 3200+ Box venice 939 kit 2x512 mb ddr geil video leadtek 6600GT TDH dvd rw LG GSA-4167BBB fdd modem intern (am dial up ![]() hard ??? ceva de 200 GB (aici e problema, nu stiu dc sa iau IDE sau SATA) carcasa kme , sursa 450W tasta + mouse optic Totalul - cam 25.5 mil Si mai vreau un monitor de 19 Second Intrebari: 1. Ce tip de hdd sa iau ? La SATA am inteles ca sunt mai rapide, dar trebuie instalate drivere, la ide mai lente si fara drivere 2. ce placa de baza sa iau? Asus era prima mea optiune pana mi-a spus un prieten care se mai pricepe ca au avut probleme si ca mai bine sa iau msi 3. recomandari in privinta monitorului second - la ce sa ma uit ca sa nu imi iau teapa, ce marca, etc. M-am interesat pe la firme, pretul e cam 1.7-2 mil, iar la cele cu trinitron 3 mil. Toate au garantie un an. Va multumesc pentru sfaturile date pana acum, au fost de mare ajutor. Va rog sa ma sfatuiti si acum |
--------------------
-
-
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
eu ma impac cu un DELL P790 (trinitron) din iunie 2000 si nu da semne de oboseala (trinitronul trebuie sa aiba 2 linii foarte fine pe orizontala - la sfarsitul primei treimi de ecran de sus in jos si la sfarsitul celei de-a 2 treimi)
iar cineva zicea mai sus ca sa nu iti iei tst & sobolan wireless si din nefericire va trebui sa il contrazic. eu am un kit wireless trust 300kd care are 4 ani cred si mouseul merge excelent, tastatura la fel (n-a sucombat nici o tasta si nici nu s-au sters) iar lipsa firelor e o bucurie ![]() btw: neaparat sa fie trinitorn!! se simte foarte tare diferenta de la crt normal la triintron. la momentul schimbarii eu imi petreceam cam toata ziua in fata calculatorului si seara ma usturau ochii ingrozitor. am trecut la trinitron - s-a dus usturimea This post has been edited by R19/16v: 19 Jan 2006, 22:19 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
kum |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 19 Jan 2006, 21:08) Intrebari: 1. Ce tip de hdd sa iau ? La SATA am inteles ca sunt mai rapide, dar trebuie instalate drivere, la ide mai lente si fara drivere Pai SATA II bineinteles (la placa Asus) . Aici nu e pe vrute , e pe ce suporta placa !Iar la placile astea mai noi (inclusiv la cea pe care ti-am recomandat-o eu) nu iti trebuie driver . Iti garantez eu asta pt. ca am instalat un Windows pe asemenea placa la varul meu . 2. ce placa de baza sa iau? Asus era prima mea optiune pana mi-a spus un prieten care se mai pricepe ca au avut probleme si ca mai bine sa iau msi Zi-i prietenului tau sa se abtina . Stii si eu am avut un Mert' da' nu prea mergea si cand vedeam la vecinu' cum mergea Dacia m-am ofticat si am vandut Mertu' si mi-am luat Dacia . (Glumesc bineinteles , dar asa s-ar transpune ideea prietenului ) . Da' tu faci cum crezi ca-s banii tai in joc . Dar peste catva timp cand nu vei mai gasi sa cumperi placi de baza cu HDD pe IDE (noi) sa nu vii la noi sa te plangi ca ti-ai bagat banii in relicve ca asa ti-a zis un prieten . 3. recomandari in privinta monitorului second - la ce sa ma uit ca sa nu imi iau teapa, ce marca, etc. M-am interesat pe la firme, pretul e cam 1.7-2 mil, iar la cele cu trinitron 3 mil. Toate au garantie un an. Sony Trinitron . Clar . 100% . Va multumesc pentru sfaturile date pana acum, au fost de mare ajutor. Va rog sa ma sfatuiti si acum This post has been edited by kum: 19 Jan 2006, 23:16 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
thegodsglory |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 31 December 04 From: B ![]() |
![]() cea mai tare oferta de memorii ever! de pe mega-byte DDRAM 512MB PC 3200, CORSAIR VS512MB400 Pret:175,00-Ron cu Tva Pret:175,00-Ron cu Tva Reducere de : 0% super-reducere:D |
--------------------
dacia
1310 alb-ruginiu :)
- b14 it's a feature, not a bug.
|
|
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
QUOTE(saruman @ 15 Jan 2006, 03:36) La Metro in oferta am vazut un calculator OK cu (parca) 24mil. (A64-3000+, 1G RAM, 200G HDD, 9600 PRO, DVD Writer). Dar te leaga de placa asta grafica si deja e cam la limita. configuratia asta era la Metro in decembrie cu 15 mil cu TVA inclus (excelenta oferta as zice eu daca nu esti un maniac cu jocurile). si-a luat un prieten varianta cu PIV, 1Gb ram, 200 Gb HDD, 9800se, DVD RW NEC si TV Tuner la aproape 20 mil. Ulterior am vazut ca placa de baza e Asrock. garantia este de 1 an si firma producatoare e din Oradea (cam nasol in caz de probleme) |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
kum, multumesc pt sfaturi, cred ca tu m-ai ajutat cel mai mult sa ma orientez. Configuratia gandita de mine e aproape cea recomandata de tine. Prietenul meu mi-a recomandat un MSI neo4 , tot cu dual chanel, pci-ex, sata, cam la fel cu asus a8n-e recomandat de tine. Am mai facut si eu ceva cercetari pe net si am gasit ca modelul asta de asus are probleme, mai ales la revizia 1.0, dar chiar si la revizia 2.0.
Of, mai bine nu citeam ca acum chiar nu mai stiu ce sa fac, cred ca ma duc la magazin si iau ce imi da vanzatorul ![]() Sony Trinitron sh cred ca e cam greu de gasit... din pacate, am vazut niste dell, nokia si cateva no name Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
kum |
![]()
|
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th July 2025 - 20:22 |