DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfat achizitionare PC, "pt calculatoristi"

SilviuB
post 23 Jan 2006, 14:05
Post #91

Membru de BUKOWINA

Group: Members
From: Suceava-Bukowina

Intrebare pt cine stie :

Exista in RO importator pt monitoare Yiama ? Si daca da, care e acela ? ... sau cine le vinde macar ?!!??!?

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andy_ACS
post 17 Feb 2006, 21:39
Post #92

Yes, I'm not!

From: Craiova

In sfarsit mi-am luat calculator, dupa nenumarate peripetii (probleme in familie etc.)
Configuratia este:
MB: Asus A8NE PCIEx, Sata, Dual ch
CPU: Athlon 64 3200+ venice box 939
GPU: Leadtek 6600Gt
MEMORIE: Geil 2x512
HDD: Seagate, Sata, ncq 160 Gb
Carcasa Frontier Tricorn, 450W, termometru si ventilator in lateral
dvd rw LG 4167black
fdd Nec
modem intern (inca am dial up sad.gif )
tasta si mouse a4tec multimedia/optic
monitor Samsung SyncMaster 795 DF Silver Black tco 03 1600/1200

Suma totala 29.350.000

Pana la urma nu am mai luat monitor la second pt ca nu am gasit ceva convenabil

Va multumesc frumos tuturor celor care m-ati ajutat!

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
Smiley
post 18 Feb 2006, 08:07
Post #93

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(SilviuB @ 23 Jan 2006, 15:05)
Intrebare pt cine stie :

Exista in RO importator pt monitoare Yiama ? Si daca da, care e acela ? ... sau cine le vinde macar ?!!??!?
*

nu, nu exista.

poti in schimb sa-ti cumperi un IIYama, de la www.maguay.ro tongue.gif

--------------------
+
maxiK
post 11 May 2006, 08:51
Post #94

Membru autentic

Revin cu o noua rugaminte.
spuneti-mi si mie ce parere aveti despre oferta de la carrefour.

SISTEM: placa de baza EPOX, procesor Celeron 2.93 Ghz, memorie 512Mb, Hard-disk 80Gb, video GeForce 5500 256Mb, DVD-Writer Philips, Garantie 24 luni;

MONITOR LCD 170C6FS PHILIPS: diagonala 17", contrast 500:1, luminozitate 250 cd/m2, timp de raspuns 8ms, unghi de vizibilitate 160gr/145, Garantie 36 luni

pret 2000 ron

--------------------
dacia logan laureate1.6 - B 37 KNH
+
argon
post 11 May 2006, 08:54
Post #95

Mesaj semiautomat

Celeronul ala o sa se miste cam in reluare, mai bine Pentium4 sau un AMD ceva..dar nu celeron down.gif

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
maxiK
post 11 May 2006, 09:22
Post #96

Membru autentic

sa inteleg ca o ordine ar fi:
1 pentium
2 AMD
3 ?

--------------------
+
argon
post 11 May 2006, 09:29
Post #97

Mesaj semiautomat

Cam orice , dar ocoleste Sempron si Celeron.

--------------------
+
MoneyTalks
post 11 May 2006, 09:33
Post #98

-

From: Ireland

QUOTE(maxiK @ 11 May 2006, 08:51)
Revin cu o noua rugaminte.
spuneti-mi si mie ce parere aveti despre oferta de la carrefour.
*

Stai departe de oferte de la supermarket-uri, indiferent cit de atractive ar fi. In materie de electrocasnice/electronice in supermarket-uri se vind GUNOAIE sau REBUTURI daca iti place mai mult). Adica ceea ce o firma de profil REFUZA sa vinda.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
SilviuB
post 11 May 2006, 09:51
Post #99

Membru de BUKOWINA

@MoneyTalks:
Te contrazic cu ofertele astea de rebuturi cum le zici tu. Eu am luat de la metro combina muzicala AIWA destul de ieftina acum vreo 6 ani si ceva aproape 7 si merge perfect si acum, storcator de fructe de vreo 2 ani si ceva si merge perfect.

Ca un exemplu recent de preturi mici in hypermarketuri: Am vazut, tot la metro o combina muzicala LG cu 427 lei, iar la altex fix acelasi model la cat ?... exact 599 lei. Deci diferenta este de cam 29%.
Acum, daca fiecare are vreo experienta neplacuta cu un produs luat de undeva nu trebuie generalizat faptul.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
argon
post 11 May 2006, 09:53
Post #100

Mesaj semiautomat

Eu sunt de acord cu MT dar numai in domeniul IT, electrocasnicele/electronicele sunt OK

This post has been edited by argon: 11 May 2006, 09:54

--------------------
+
ursul-alb
post 11 May 2006, 10:03
Post #101

Membru autentic

From: Iasi

Cam aceleasi lucru si despre toate electrocasnicele si electronicele luate din mine de la supermarketuri (Metro in cazul meu, ca sunt din Iasi tongue.gif )... in nici un caz rebuturi iar diferentele de pret fata de Altex, MediaGalaxy, DoMo sunt de minim 25%.
Poate in vest o fi altfel da aici ai acelasi risc sa iei gunoaie del a magazinele specializate; cu o singura deosebiere: dai mai multi bani pe ele...

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
nicolau.cosmin
post 11 May 2006, 19:26
Post #102

Membru incepator

From: Galati

QUOTE(MoneyTalks @ 11 May 2006, 12:33)
Stai departe de oferte de la supermarket-uri, indiferent cit de atractive ar fi. In materie de electrocasnice/electronice in supermarket-uri se vind GUNOAIE sau REBUTURI daca iti place mai mult). Adica ceea ce o firma de profil REFUZA sa vinda.
*

Si tu care stai in Austria, ce zici de Aldi? Tot rebuturi vinde?

--------------------
Dacia Solenza Scala - GL-05-UJR
Life Is A Shit And I Want My Money Back !!!
+
LemonDemon
post 11 May 2006, 20:08
Post #103

Membru autentic

Aldi e cel mai ieftin in care poti sa te duci.Cel putin in Germania asa este , in Austria nu comentez ca nu am fost decat odata in Viena de Pasti si in rest in trecere spre Germania.
Toate companentele de PC/IT care se comercializeaza in aceste sisteme "fantoma" sunt de calitate indoielnica.Daca vrei un PC adevarat iti iei unul facut de o firma de renume, adica pentru desktop recomand cu incredere HP iar pentru jocuri AlienWare.Daca totusi nu dispuneti de sume destul de mari de bani atunci recomand:
Procesoare :Pentium IV pe 64 biti sau AMD 64+ (FX e scump si nu merita banii)
Placa de Baza:Gigabyte fac treaba buna mai ales pe modelele de varf
RAM: Corssair sunt bune (KingMax sunt mai slabe dar mai ieftine)
Placa Video:Gigabyte sau Leadtek ieftine si acceptabile(modele de varf sunt bune)
HDD:Seagate Baracuda raport pret/calitate excelent
Unitati optice:LG(ieftine si bunicele) ,TEAC,Sony etc
Placa de sunet:Creative sunt foarte bune.
Carcasa:Recomand modele tower pentru servere , sunt foarte bine proiectate , dar nu arata bine.
Monitor:Aici am vazut ca s-a discutat destul de mult dar , ca sfat :nu mai discutati fara un pic de documentare , tehnologia CRT este mai veche ca TFT sau LCD dar deocamdata ofera o calitate a imaginii mult mai buna.Pot sa va explic , dureaza mult si nu o sa o fac decat la o cere a dumneavoastra.Tehnologia LCD nu este varf in domeniu si nici nu ofera calitate.TFT este tehnologia de la care se cere cel mai mult , insa inca nu egaleaza calitatiile unui CRT.
Pentru domnul MT : 25ms inseamna o frecventa de sub <50Hz .In electronica AUDIO/VIDEO exista o restrictie de la care pleci cand proiectezi un display( nu neaparat de TV sau Monitor , ci mai ales pentru ce ne intereseaza pe noi mai mult adica oscilocoape si celelalte) si anume> 50HZ.Daca nu asiguri aceasta calitate minima pentru display atunci va aparea un efect foarte obositor pentru ochi si anume se vede trasa spotului care deseneaza imaginea.Un monitor cu 25 ms nu poate fi folosit decat pentru office.Tehnologia TFT are marele avantaj ca nu consuma aceiasi putere ca un crt, ocupa un spatiu mult mai mic si nici nu emite aceiasi cantiate de radiatii(cu toate ca aceasta problema a fost rezolvata si la CRT prin introducerea de filtre optice).
Concluzionand recomand pentru acasa un monitor TFT cu maxim 12ms, iar daca va permite buzunarul achzizitionati un PlasmaTV (nume pompos pentru o tehnologie TFT) cu diagonala cat mai mare : Display mare atat pentru desktop cat si pentru video (cablu+dvd).
Si sa nu uit daca tot ca cumparati un PC performant eu zic sa achizitionati si o sursa puternica , chiar daca este un pic mai scumpa(eu folosec o sursu Hyper de la AMD si are 580W reali si aproapre 2 kg).

--------------------
None None N/A
+
IRONICK
post 11 May 2006, 20:12
Post #104

-

From: Romania

Gigabyte . . bora6pp.gif

This post has been edited by IRONICK: 11 May 2006, 20:13

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
MariusI
post 11 May 2006, 20:26
Post #105

Membru autentic

Ce-mi plac mie remarcile bine fundamentate ..

Eu am 8 pc-uri care ruleaza cu MB gigabyte, cumparate in decursul ultimilor 3 ani. Pana acum, nici o problema, cat de mica.

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
IRONICK
post 11 May 2006, 20:46
Post #106

-

Este foarte bine ca exista si oameni care le functioneaza foarte bine placile de baza Gigabyte. Sunt persoane care fac parte din celalalt procent.

--------------------
+
LemonDemon
post 11 May 2006, 20:49
Post #107

Membru autentic

Nu e devina numai placa de baza,conteaza si restul componentelor(ex sursa de alimentare) si mai ales fara overclocking

Eu zic ca Gigabyte sunt totusi bune...

This post has been edited by LemonDemon: 11 May 2006, 21:09

Attached thumbnail(s)
giga1.jpg ( Size: 47.96k ) Number of downloads: 51
giga2.jpg ( Size: 46.33k ) Number of downloads: 49

--------------------
None None N/A
+
mikeb
post 11 May 2006, 21:10
Post #108

Membru

Ma umflu si eu in pene:
placi de baza: am MSI, stabila, detectie de erori, "overclocabila" usor, drivere cu instalare comoda in orice SO Wxx, Linux.
procesoare: AMD (Athloane)-imbatabile ca pret/performanta (cred eu), nu au probleme exagerate cu racirea si suporta joc la frecvente.
memorii: cum da Domnul? potrivite sa fie comparativ cu placa de baza, iuti si mari.
HDD: WD, silentioase, iuti, atentie!, pot fi pretentioase la socuri si configurari de jumperi (dc. trebe). Maxtor=mai solide, bune la "carat cu hardu" in rack.
Unit. optice: SONY, TEAC, dar nu scrie multe discuri deodata cu nici una!
placa grafica: zone relativ inchise (gen Quake)+render f. iute=>nVidia
zone panoramice (gen Star Wars Racing)+culori superbe=>ATI
LeadTek=numai de bine din partea mea
Creative=numai de bine la majoritatea placilor de sunet (sunt pretentios la urechi si nu-mi plac sunetele onboard)
Mouse optic (ca mecanism). Am Logitech de cativa ani buni si mere super (de alea cu bila schimbam unu' pe an)
Tastatura: mie imi place cu "clac" (scriu f. mult) si mai tare. In plus rezistenta, ca daca-s nervos dau in ea ca la masinile de scris de pe vremuri.
Nu le vreau fara fir ca tre' sa-ngrijesc de baterii si tot ce mi-a cazut mie in mana de felul asta mi s-a parut lent.
Carcasa: mare, tabla tare si grea, gauri de suruburi si glisiere, lata (sa-ncapa unitati lungi de 5.25" pe langa MB dc. e cazul), gen server. Chiar dc arata ca naiba, sursele de server sunt tari si daca le iei cu 25%power peste necesar nu cad la fluctuatii de curent. De ce tabla tare? Astea de 2 lei se indoaie cand mesteresti in ele si le cari si ajung sa-ti bage tensiuni in componente.
Monitor: pe masa mi se lafaie un Samsung 1100p plus + "drug de sustinere sub masa original made in spatele blocului", ca crapa biroul altfel. Imi zburda ochii pe 21" si contorul pe perete... da eu sunt incantat de el (am si LCD, pot compara). Cand l-am cumparat vanzatorul o zis ca-l da gratis daca-l pot cuprinde si da jos de pe raft; l-am luat cu bani... In inocenta mea vroiam si sa-l car in brate... nu va sfatuiesc.
Bag nasul in multe sisteme, dar rar ultimele de pe piata. Nu dati banii daca nu le folositi puterea, ca oricum le scad preturile repede. Vedeti clar de ce aveti nevoie si luati in consecinta. Pe componente clare, verificate. Cu garantie (preferabil) pe fiecare. Nu la pachet, nu la oferta, nu noname, cu montaj la vedere sau acasa daca va pricepeti. Nu de la angro-uri, ca la probleme tre sa mereti unde-o-ntarcat mutu' iapa... Din pacate am vazut multe sisteme "cu pretentii" montate cu cablurile anapoda, nelegate, una scria pe hartoage - alta era in caroserie, etc. Numai bine.

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance-2006 - HRxx---
Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
+
IRONICK
post 11 May 2006, 21:15
Post #109

-

Placa audio Creative doar daca se joaca pe acel pc. Pentru cei cu pretentii de la M-Audio in sus. Adica de la DAC-uri AKM in sus.

EL. La unitati optice, orice altceva in afara de Lite-On, Sony ( acelasi drac cu LiteOn ) si Teac (nu mai sunt ca alta data).

This post has been edited by IRONICK: 11 May 2006, 21:22

--------------------
+
mikeb
post 11 May 2006, 21:23
Post #110

Membru

Recunosc, TEAC-ul si SONY-ul meu sunt din generatii trecute, nu stiu cum sunt astea noi... rolleyes.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4MPI Ambiance-2006 - HRxx---
Romania e o tara minunata! Pacat ca e locuita...
+
argon
post 11 May 2006, 21:27
Post #111

Mesaj semiautomat

QUOTE(IRONICK @ 11 May 2006, 22:15)

EL. La unitati optice, orice altceva in afara de Lite-On, Sony ( acelasi drac cu LiteOn ) si Teac (nu mai sunt ca alta data).
*

Si asus sunt de toata jena, am schimbat al treilea writter la magazin in 6 luni..asta al treilea vad ca tine..dar am probleme in sensul ca nu citeste toate dvd-urile, si da eroare la scris la 1 dvd din 10, degeaba i-au discuri de calitate, se pare ca la toate face..asta e, imi pare rau ca am dat banii pe el...

--------------------
+
MoneyTalks
post 11 May 2006, 23:00
Post #112

-

From: Ireland

QUOTE(nicolau.cosmin @ 11 May 2006, 19:26)
Si tu care stai in Austria, ce zici de Aldi? Tot rebuturi vinde?
*

Nu cred ca vrei sa stii cine cumpara de la Aldi... rolleyes.gif Si apropo, Aldi in Austria se numeste Hofer... tongue.gif

In ultimii 4 ani am fost o singura data la Hoffer, cind s-a deschis unul linga mine (5-10 minute cu masina). Am fost exact in ziua inaugurarii. Si... SURPRIZA... blink.gif am vrut sa cumpar fructe si ceva legume, dar... va vine sa credeti sau nu, am gasit fructe si legume PUTREDE. Si asta chiar in ziua inaugurarii magazinului unsure.gif Asa ca am zis ca in urmatorii 10 ani nu voi mai calca prin vreun Hofer, chiar daca imi da gratis ceea ce vreau. Ma lipsesc de "calitatea" lor...

Iar in ceea ce priveste "calitatea" produselor electrocasnice si electronice oferite de Metro, no comment. In urmatorii 50 de ani NU voi cumpara asa ceva din nici un Metro de pe mapamond.

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
maxiK
post 12 May 2006, 08:16
Post #113

Membru autentic

Multumesc pt sfaturi
In functie de parerile voastre am ales urmatoarea configuratie, de la DC:

Procesor: AMD ATHLON64 3000+ 1800MHz Sk939 BOX 397.50 ron
Placa de baza: MB ASUS nVIDIA GeForce 6100/ SK 939/ 4xDual channel DDR400/ 1xPCIEXP16x/ 1xPCIEXP1x/ 6CH/ LAN/ SATAII/ ATA133/ 2000MTS/ ATX 230.60 ron
Memorie RAM: KINGMAX DDR (184) 1024MB PC3200 400MHZ SUPER TSOP (MPXD42D-D8HT4) 269.70 ron
Floppy: FDD 3.5in 1.44 MB SONY 18.49 ron
Hard Disk: HDD MAXTOR 200 GB 7200RPM/ SATAII/ 8MB/ DIAMOND MAX 10 259.08 ron
Unitate Optica: DVD-/ +RW LG 16xDVD+R/ 16xDVD-R/ 8xDVD+RW/ 6xDVD-RW/ 8X DVD+R DL/ 4X DVD-R DL, 2MB, BARE BULK, BLACK 140.59 ron
Placa Video: LEADTEK PX6600TD, PCI EXPRESS, 128MB, 128BIT, 300/ 550MHz, DVI, TV-OUT 345.75 ron
Carcasa: MIDDLETOWER CASE 400W P4 ANS 7610-RJA, 427C+647C(F), A TYPE, BLACK FAN SIDE PANEL, ATX 81.97 ron
Monitor: HYUNDAI IMAGEQUEST, DYNAFLAT-X Q770, 17in, 0.25, 70KHZ, MAX 1280X1024@60HZ, OSD, TCO99, SILVER 415.02 ron
Tastatura: KEYBOARD+MOUSE GENIUS, EasyTouch Optical II, 12 HOT KEYS, PALM REST, MOUSE OPTICAL, 400DPI, 3BUTTON, PS/ 2 37.08 ron
Pret sistem: 2,195.78 RON

Va rog sa-mi spuneti ce ati schimba sau ce nu "bate"
Pretul sa ramana aproximativ acelasi.
Merci inca odata

--------------------
+
SilviuB
post 12 May 2006, 08:54
Post #114

Membru de BUKOWINA

Eu as avea o obiectie:
In loc de o placuta de ram de 1024mb te sfatuiesc sa iei un kit dual channel cu 2 memorii de 512mb; aceasta e recomandarea mea din prisma faptului ca placa de baza suporta dual channel si teoretic ar trebui sa imbunateasca performantele calculatorului. Am si eu dual channel cu kit de 2X512mb si merge super calculatorul.

Later: Sarisem din neatentie peste video integrat. Cauta o placa de baza cam la fel sau chiar mai buna fara video integrat, ca pierzi daca dai banii de 2 ori pe aceeasi chestie.

This post has been edited by SilviuB: 12 May 2006, 12:25

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
MariusI
post 12 May 2006, 11:53
Post #115

Membru autentic

+1 la dual channel

Geforce 6100 = video integrat. De ce iti iei o placa cu video integrat si inca o placa video ??

This post has been edited by MariusI: 12 May 2006, 11:54

--------------------
Solenza Scala
Dixit.
+
Jack Daniel's
post 14 May 2006, 11:35
Post #116

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(SilviuB @ 12 May 2006, 11:24)
Eu as avea o obiectie:
In loc de o placuta de ram de 1024mb te sfatuiesc sa iei un kit dual channel cu 2 memorii de 512mb; aceasta e recomandarea mea din prisma faptului ca placa de baza suporta dual channel si teoretic ar trebui sa imbunateasca performantele calculatorului. Am si eu dual channel cu kit de 2X512mb si merge super calculatorul.

Later: Sarisem din neatentie peste video integrat. Cauta o placa de baza cam la fel sau chiar mai buna fara video integrat, ca pierzi daca dai banii de 2 ori pe aceeasi chestie.
*

Asta am facut si eu , am pus o placa de 1024 ddr , desi vanzatorul mi-a recomandat sa pun doua de 512 ddr ca e dual channel . Acum ma gandesc sa trec la 2 gb ddr si intreb , daca mai pun o placa de 1 gb ddr o sa fie dual channel sau trebuie sa renunt la placa actuala si sa iau un kit 2 x 1024 ddr ? Explicati-mi si mie care e faza asta cu dual channel .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
einstein1984
post 14 May 2006, 11:45
Post #117

fan Dacia

Viteza de transfer e mai mare spre 2 placi de RAM decat spre una singura. E ca o autostrada cu 2 benzi pe sens fata de un DN cu o banda pe sens.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit masina - negru pe alb
+
Jack Daniel's
post 14 May 2006, 11:46
Post #118

MEMBRU DE LA INCEPUT!

Ok , si daca mai pun o placa de 1gb o sa fie dual channel ?

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
gonty
post 14 May 2006, 15:51
Post #119

Membru autentic

From: Iasi

Ar fi exact ce-i trebuie up.gif

--------------------
Citroen C4 2.0 HDI 2007, SX Pack - IS96DEA
+
SilviuB
post 15 May 2006, 06:51
Post #120

Membru de BUKOWINA

@ big2003:

La dual channel pe placa de baza e recomandat sa fie pus kit de memorii dual channel (placutele de memorie din kit-uri au seriile de fabricatie consecutive). Cica merge mai bine cu un kit decat cu 2 placute cumparate separat.

--------------------
VW POLO 2005 - 8XSYL
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th July 2025 - 23:48
Forum Renault