Cine are prioritate?
![]() ![]() ![]() |
Cine are prioritate?
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Si eu am prins prioritatea de dreapta in giratoriu. Pe urma, cand s-a schimbat, a trebuit sa fac un efort de vointa ca sa-mi impun noua regula si asa am ajuns si eu sa dau prioritate tutulor: alora din stanga ca erau in sens, alora din dreapta pentru ca inca nu-si facusera "update de firmware"
![]() Iar la Elada m-a ajutat teribil filosofia asta, ca la ei e de dreapta si acum (a zis si arhi mai devreme). |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Prin jumătatea sudică a Italiei e cea mai simplă regulă: nimeni nu semnalizează nimic, nici când intră, nici când ies. Se strecoară fiecare cum poate. Iar dacă sunt mai multe benzi, prima bandă e cu predilecție folosită de cei ce intră. Unii nici nu se asigură, dacă ești "berbec" intrii în ei. Și al naibii că nu se dau deolaltă prea des.
|
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
1972/ 1997
- 5-MS-8258
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Legat de imaginea din primul post, e evident ca masina portocalie e vinovata 100%, evitarea mersului pe banda 1 daca nu iesi la prima este doar o recomandare, nu o obligatie
Am vazut acum cativa ani in Brasov niste giratorii odioase , fiecare banda este pentru o anumita iesire, daca te-ai incadrat gresit ai belit-o pentru ca ti se termina banda cu o line continua perpenidculara . Atunci cand iesi nu trebuie sa te asiguri pentru ca in dreapta ta nu mai exista benzi oricum , deci (teoretic) nu are nimieni ce sa caute acolo . Acum, nu stiu ce sa zic, pentru localnici astfel de giratorii probabil ca sunt excelente deoarece le inveti si se circula mai disciplinat insa pentru cineva din alt oras care le vede prima oara e destul de stresant , trebuie sa stii din timp pe ce banda sa te afli pentru a prinde banda corecta la intarea in sens . |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Așa, mai aproape de Roma, adică un colț de Românie.
![]() |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
1972/ 1997
- 5-MS-8258
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si apoi te-ar trimite la munca inapoi...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
"La muncă", unde? În acea jumătate de Italie?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Mai e problema cu giratoriile, mai degraba specifica plaiurilor mioritice. Si anume ca cei care proiecteaza/construiesc giratoriile astea, in general o fac dupa ureche, iar exemplele sunt nenumarate.
In mod normal, un giratoriu trebuie construit echidistant, centrat fata de toate intrarile, si cu raza suficient de mare incat sa solicite soferilor circulatia cu o viteza foarte mica. Astfel, in situatia in care se circula bara la bara pe toate directiile, sa permita intrarea alternativa si echilibrata din toate directiile. Altfel, daca una din directii este favorizata, atunci rolul giratoriului in intersectie este in cea mai mare parte compromis. Acum de sarbatori de exemplu, am intalnit o multime de situatii in care datorita traficului continuu pe o anumita directie, pur si simplu nu se putea intra din alta parte in giratoriu, blocand circulatia. Un exemplu de blocaj masiv era luni la giratoriul de langa pasajul de la Spataru pe DN 2, unde era o coada de zeci de masini la intrarea dinspre Mizil. Probabil daca ar fi facut raza cu 3-4 metri mai mare, nu s-ar fi intamplat lucrul asta. |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ba da. Lumea se inghesuie si blocheaza intersectia aiurea, fara nici un avantaj. Mi se intampla frecvent ca iesirea pe care vreau sa ies sa fie blocata de 1-2 masini care stau la zebra. Eu opresc in spatele lor la cativa metri distanta, astfel incat cei care au treaba dinspre dreapta mea sa-si poata continua drumul. Dar eu sunt "rara avis", ma claxoneaza toti oltenii din spate. Nu mai zic de aia din dreapta care NU mai opresc cand mie mi se elibereaza drumul, tot eu trebuie sa intru "la tupeu"...
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Ake @ 4 May 2016, 14:57) Iaca aici giratoriu cu o raza "generoasa"... Cum te uiti la poza, din stanga e intrarea dinspre centura iar iesirea pentru masinile mari este la dreapta. Se rup tirurile in doua pana se incolacesc in jurul giratoriului. In plus, cand intra cate un tir in giratoriu, nici macar un biciclist nu mai are loc in paralel cu el. Attached thumbnail(s) giratoriu.jpg ( Size: 195.18k ) Number of downloads: 170 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Să vă vorbesc despre sensurile giratorii din Bistrița?
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ne convingi si daca ne spui doar numarul lor? Il stie oare cineva?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
ady77 |
![]()
|
Poti scoate o carte.
![]() |
--------------------
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu râdeți, după cele citite aici sunt ilegalist. Da' să-i văd eu pe cei ce militează pentru buna-circulație prin rotocoalele ăstea cum respectă legea la noi în comună.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
ady77 |
![]()
|
QUOTE(gabize @ 4 May 2016, 16:45) Nu râdeți, după cele citite aici sunt ilegalist. Abia acum ai aflat? ![]() |
--------------------
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
da cam cat de tare treci prin ele?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
gabize |
![]()
|
Așa-i că n-ai fo' pe la noi?
![]() O importantă intersecție din sat. This post has been edited by gabize: 4 May 2016, 16:15 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Care intra primul in intersectie ?
|
--------------------
**
|
|
ady77 |
![]()
|
Uite aici giratoriu adevărat, nu vezi să te asiguri de el.sens_giratoriu_economic_Bacau.jpg ( Size: 99.94k )
Number of downloads: 122
ozn_bacau_3.jpg ( Size: 75.66k ) Number of downloads: 125 |
--------------------
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Alea-s poze de la Roswell
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
QUOTE(radian @ 4 May 2016, 15:40) La cat de "mare" e satu', sunt vreo 24 din care "numai" 14 pe DN17 de la intrare pan' la iesire.QUOTE(gabize @ 4 May 2016, 15:45) Nu râdeți, după cele citite aici sunt ilegalist. Da' să-i văd eu pe cei ce militează pentru buna-circulație prin rotocoalele ăstea cum respectă legea la noi în comună. Ilegalist sunt si eu in aceleasi rotocoale. Daca suntem toti ilegalisti atunci suntem in legalitate. E bine ![]() This post has been edited by blackout: 4 May 2016, 19:16 |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Dupa cate am citit pe aici, e mai simplu pe la noi, doua benzi, 1 pentru dreapta sau inainte, 2 pentru inainte sau stanga
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Care va sa zica la Bistritz se circula in sens orar in giratoriu.
![]() This post has been edited by Dan73: 4 May 2016, 19:16 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Nu, nu auzi ca se circula in sensul giratoriu, nu in sensul orar?
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Normal are prioritare ala care e deja incadrat in jiratoriu (de stanga), dar daca se apropie concomitent si au semne egale cine intra primul?
![]() |
--------------------
**
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Intra amindoi, ca nu se ciocanesc.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
Important e ca se circula. Eu astept sa mai faca cateva, n-ar strica inca vreo doua pe "tentativa" de centura
![]() |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
BN64FLO |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 04:36 |