Cine are prioritate?
![]() ![]() ![]() |
Cine are prioritate?
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
--------------------
**
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Poate faci si un desen, cum poate unul de pe 2 sa faca stanga astfel incat sa dea peste ala de pe 1.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
O taie pe diametrul giratoriului si calca acceleratia sa-l surpinda pe dusman...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
A incurcat stanga cu dreapta
![]() |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Sau 1 cu 2.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
In contextul subiectului topicului, mai degraba stanga cu dreapta. El stie mai bine ce a vrut sa zica.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ei, in ziua de azi, ce mi-e stanga, ce mi-e dreapta... Un fel de ce mi-e-n cwr sau fix in cwr...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
luck33ro |
![]()
|
Important e ca ati inteles ce spuneam... Desigur ca e dreapta. Credeam ca nici nu cititi
![]() |
--------------------
**
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
Ala de pe banda 1 ce cauta acolo daca vireaza stanga? Nu trebuia cumva sa fie pe 2?
Legea asta ori e prost facuta(mai degraba incompleta, ca nu toate giratoriile's la fel), ori e prost inteleasa. Probabil sageti desenate pe drum ar rezolva multe dileme. De nustiucate ori m-am trezit ca-mi intra unu' in fata(sens cu 2 benzi, eu pe 1, el pe 2, amandoi iesim pe aceeasi strada cu doua benzi) si trece de pe 2 pe 1 chiar inainte de a iesi, ca asa zice legea, sa iesi pe 1. Banda 2 goala. This post has been edited by blackout: 2 May 2016, 23:53 |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(blackout @ 30 Apr 2016, 14:14) Un filmulet din care mai-marii producatori de legi de la noi ar putea sa se inspire. Mai logic si mai simplu decat asta nu cred ca se poate: Culmea, in filmuletul ala, semnalizare stinga pe toata perioada "sensului", dreapta la iesire. QUOTE(BN64FLO @ 1 May 2016, 23:14) [...]....o chestie ciudata, la mine in fata blocului, oprirea interzisa, parcare de.a lungul strazii, pe marginea drumului, cum mama naibii faci parcarea laterala daca nu opresti? [...] Pai ai voie, conform codului rutier, sa parchezi cu fata ca pe aia o faci din mers. La asta s-au si gindit cind au combinat semnul "P" lateral cu "X si O" pe benzi. This post has been edited by diaconuliviu: 3 May 2016, 12:06 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
oprirea sau stationare interzisa, ca pe vremea mea erau definite separat.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Si acuma-s definite separat. La fel ca pe "vremea mea" si "vremea ta".. Cu ceva mici diferente, cum ca desi opresti, daca esti taximetrist sau dubist cu marfa, nu se considera oprire (au scos partea cu "daca nu incurca circulatia")
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
luck33ro |
![]()
|
QUOTE(blackout @ 3 May 2016, 00:51) Ala de pe banda 1 ce cauta acolo daca vireaza stanga? Nu trebuia cumva sa fie pe 2? Legea asta ori e prost facuta(mai degraba incompleta, ca nu toate giratoriile's la fel), ori e prost inteleasa. Probabil sageti desenate pe drum ar rezolva multe dileme. De nustiucate ori m-am trezit ca-mi intra unu' in fata(sens cu 2 benzi, eu pe 1, el pe 2, amandoi iesim pe aceeasi strada cu doua benzi) si trece de pe 2 pe 1 chiar inainte de a iesi, ca asa zice legea, sa iesi pe 1. Banda 2 goala. Circulatia in giratoriu se considera mers inainte, nu exista viraj stanga ![]() |
--------------------
**
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Pai si vrei sa ne plictisim?
|
--------------------
|
diaconuliviu |
![]()
|
QUOTE(luck33ro @ 3 May 2016, 13:50) Din punctul ala de vedere, al asimilarii cu o strada cu sens unic da; numai ca peste astea mai vine legiuitorul si spune ca pentru "iesire pe prima sau a doua se merge pe banda 1". Numai ca o zice nuantat "pentru dreapta pe prima, pentru stinga pe a doua, pentru inainte pe oricare. Ori amicu' initiator deja e prost pozitionat, el se indrepta spre a treia iesire circulind pe prima banda. Iar cel numit "mosul" de catre el, nu acorda prioritate de banda. Aici adevarul e ceva mai nuantat. La o adica, depinde de politist: poate spune "culpa comuna" sau poate, la fel de bine sa spuna - daca exista ceva dovezi - banda 1 amenda pentru incadrare proasta, banda 2 vinovat pt neacordare de prioritate si neasigurare. This post has been edited by diaconuliviu: 3 May 2016, 13:32 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(b34uen @ 1 May 2016, 22:52) Stationarea voluntara devine atunci cand in magazinul ala ai intrat pentru ca de fapt vrei sa mergi la buda, ca altminteri se impute situatia? Ca banui ca de-aia-i zice stationare, ca stai pe ceva. Daca-i cumva buda turceasca, unde-o incadram? |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Rampage |
![]()
|
![]() bagator in seama Group: Members Posts: 70 Joined: 13 April 16 From: Vaslui ![]() |
|
--------------------
Dacia
1100
1970
- VS-01-BIS
|
|
luck33ro |
![]()
|
Nu e bine ca e prea simplu, prea ca la tzara ...
![]() Trebuie sa numaram iesirile din giratoriu, sa mai bagam un pod deasupra si eventual sa tragem marcaje speciale si niste niste panouri informative cu temperatura mediului ambiant, conditiile de trafic, vremea probabila etc... nu sa ne batem joc! ![]() This post has been edited by luck33ro: 3 May 2016, 14:26 |
--------------------
**
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
QUOTE(Rampage @ 3 May 2016, 15:11) Nu depinde de nici un politist. Daca ne referim strict la desenul din primul post, verdele isi pierde permisul, atat. Banuiesc ca ai vrut sa zici exact invers, adica ca verdele avea prioritate si cel portocaliu isi putea pierde permisul. Ca ar fi prea de tot ca sa nu pricepi cum sta treaba nici dupa atatea pagini cu exemple si articole din legislatie. This post has been edited by paul_p: 3 May 2016, 18:58 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
luck33ro |
![]()
|
Hai sa facem rezumatu - Mosule cati au pierdut permisu?
|
--------------------
**
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Pe banda 1 din sens poti sa te rotesti pana se termina benzina (in Romania). Daca vrei sa iesi de pe o banda superioara, te asiguri ca nu incaleci pe nimeni de pe banda imediat inferioara.
In situatia data nu se pierde permisul, se iau vreo 2 (sau 3?) puncte pentru neasigurare la schimbarea directiei de mers. Eu fac altfel in sensul giratoriu: inchid ochii, intru in starea Zen si calc acceleratia. Forta se ocupa de restul ![]() |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.506 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
radian |
![]()
|
QUOTE(DannyY @ 4 May 2016, 09:17) ... Eu fac altfel in sensul giratoriu: inchid ochii, intru in starea Zen si calc acceleratia. Forta se ocupa de restul ![]() Iegzista si solutii mai eficiente. Imi povestea o fost colega, cand au inceput sa apara sensurile giratorii, in Oradea, oprea masina si dadea prioritate la tot cartierul. Cand cei din spate incepeau sa claxoneze exapserant de insistent pentru ea era semnalul ca e randul ei sa circule. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
La mine e simplu. Indiferent in care dintre situatii ma aflu, dau prioritate.
Daca vreau sa parasesc rondul si cel din dreapta mea vrea sa se mai invarta un pic in el, il las. Chiar daca sunt claxonat din spate. Asa e legea. Daca ma incadrez nefericit si sunt nevoit sa fac rondul pe banda din exterior, voi opri si ii voi lasa pe toti care vor sa paraseasca rondul. Indiferent daca semnalizeaza sau nu. Mai demult injuram ca ghiolbanul, ma enervam, claxonam si incercam sa imi arat punctul de vedere: NU AI PRIORITATE LA IEAIREA DIN ROND !!! Sau, dupa caz, NU FACI JUMATATE DE ROND INCADRAT PE EXTERIOR!!! Acum nu ma mai intereseaza. Cei care gresesc, indiferent daca sunt claxonati, injurati sau atentionati verbal nu vor invata nimic din experienta traita. Problema rondurilor are radacini adanci, cred eu. Pe de o parte acum 15-20 de ani nu prea erau ronduri si nimeni nu era interesat de problema circulatiei in sensul giratoriu iar pe de alta parte instructorii auto nu isi dau interesul in a-i invata pe tinerii soferi cum sa fie corecti si eficienti. |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
bucatzel |
![]()
|
QUOTE(SiloS @ 4 May 2016, 09:51) Pe de o parte acum 15-20 de ani nu prea erau ronduri si nimeni nu era interesat de problema circulatiei in sensul giratoriu Eh, prin anii '70 se aplica regula prioritatii de dreapta in ele. Ma uitam la taica-miu si incercam sa-mi dau seama daca face misto de mine cand mi-o zis de faza. |
--------------------
Dacia
1300
1981
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
la gretzili inca se aplica.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 04:51 |