Cine are prioritate?
![]() ![]() ![]() |
Cine are prioritate?
b34uen |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|||
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
Eu am senzatia tu ca incurci podurile cu pasarelele
![]() |
--------------------
**
|
|
b34uen |
![]()
|
Ok vorbim de pasaje denivelate. Pasarelele sunt pentru pietoni iar sub pod poti intoarce o barca.
This post has been edited by b34uen: 1 May 2016, 21:58 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Poxa ma bag si eu in seama?
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
b34uen |
![]()
|
Oprirea voluntara este atunci cand opresti masina si te duci la magazin. Oprirea involuntara este la intoarcere, la trecerea la nivel cu calea ferata, la indicatorul stop, etc. Parcarea este diferita de oprire. Art. 126 spune clar intoarcerea este interzisa in locurile unde oprirea este interzisa insa cu exceptile prevazute la art. 142 lit. F. La art 142 exceptiile sunt intersectiile unde este permis virajul la stanga inclusiv cele cu sens giratoriu.
Ps. Acum sunt in Bistrita, aveti extrem de multe sensuri mici giratorii si majoritatea bistritenilor nu stiu sa circule in ele. Mai sunt si mere gigant in intersectii. This post has been edited by b34uen: 1 May 2016, 22:52 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Propun să se mute la bancuri.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
b34uen |
![]()
|
Mai bine mai citeste partea de oprire si stationare din OUG 195/2002 (art. 63(5)). Apoi poti face afirmatii legate de carnetul altora.
Si daca tot e sa fim carcotasi cauta definitia cuvantului pod si vezi daca poti intoarce o masina sub el. This post has been edited by b34uen: 2 May 2016, 00:10 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
Zi-ne ca glumesti
![]() Oprire involuntara este oprirea care nu depinde de sofer. Cum ar fi ca s-a calat motorul, a sarit o roata, a ramas fara combustibil, i-a cazut un copac pe masina sau ca o defectiune a cauzat oprirea intempestiva a masinii. Cum sa spui ca la stop sau la calea ferata opresti involuntar? ![]() De asta am intrebat daca ai sau nu permis. This post has been edited by paul_p: 2 May 2016, 00:28 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
b34uen |
![]()
|
Oprirea voluntara se face langa si paralel cu marginea partii carosabile. Zi ca faci tu chestia asta la semafor de exemplu si nu ma mai duc in august sa imi reinnoiesc permisul. Ti-am citat din OUG 195/ 2002 actualizata in 2015. Oprirea la calea ferata o faci constrans nu voluntar.
Inainte ti-am raspuns ca exista cazuri de pasaje denivelate (poduri) unde se poate face manevra de intoarcere. This post has been edited by b34uen: 2 May 2016, 00:40 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
paul_p |
![]()
|
La semnul stop sau la trecerea la nivel cu calea ferata fara bariere oprirea este OBLIGATORIE. Opresti ca esti obligat de lege. Nu este oprire involuntara!
Ar fi oprire involuntara daca te-ai opri intr-un tren care tocmai trecea pe acolo cand nu ai oprit tu. ![]() Prin intoarcere permisa sub pod te referi cumva la sensuri giratorii? This post has been edited by paul_p: 2 May 2016, 11:35 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
b34uen |
![]()
|
La intersectii in general.
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
paul_p |
![]()
|
Pai nu de intoarcerea in intersectii era vorba, ca in intersectii intoarcerea este clar reglementata in lege.
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
b34uen |
![]()
|
Intersectii care se afla sub un pod. In Bucuresti sunt destule. Daca nu exista intersectie sub pod nu intorci ca nu iti da voie art 126 din regulament.
This post has been edited by b34uen: 2 May 2016, 01:20 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
paul_p |
![]()
|
Repet: Nu de intoarcerea in intersectii era vorba, ca in intersectii intoarcerea este clar reglementata in lege. Indiferent unde se afla ele.
Sub poduri nu este permisa intoarcerea pentru ca sub poduri oprirea este interzisa. Daca sub pod exista o intersectie sau un sens giratoriu atunci se aplica regulile specifice. This post has been edited by paul_p: 2 May 2016, 01:21 |
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
b34uen |
![]()
|
Daca ai un pod peste un drum nu intorci. Dar pe sub podul de la aurel vlaicu poti de exemplu. Sau cel de la grozavesti. Si se numesc pasaje denivelate. Podul este o constructie peste o apa sau un obstacol natural sau artificial. Si raman fara baterie asa ca ma opresc
This post has been edited by b34uen: 2 May 2016, 01:30 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
QUOTE(BN64FLO @ 1 May 2016, 23:14) ![]() ![]() ![]() Sa mergi in bataia vantului ai voie? Băbă-ieți. Sa moara doi vecini d-ai mei din bloc, bunica si trei vecini de la tara daca pot sa cred ce citesc pe topicul asta. Ala cu condusu serpuit e parfum. Nenorocirea crunta e ca unii chiar merg cu masina pe soselele patriei si pe mine ma napusteste navalnic plansul. Ma ia capu, depresia si atacu de panica. Ma duc sa-mi bat cainele. 2 May 2016, 10:03: QUOTE(b34uen @ 1 May 2016, 23:52) Oprirea voluntara este atunci cand opresti masina si te duci la magazin. Oprirea involuntara este la intoarcere, la trecerea la nivel cu calea ferata, la indicatorul stop, etc. Pentru pipi cum e? QUOTE(cdadan @ 2 May 2016, 00:04) Glumesti, nu? Banuiesc ca n-ai vrut sa spui numele topicului unde trebuie mutat. QUOTE(b34uen @ 2 May 2016, 00:59) POD, poduri, s. n. I. 1. Construcție de lemn, de piatră, de beton, de metal etc. care leagă între ele malurile unei ape sau marginile unei depresiuni de pământ, susținând o cale de comunicație terestră (șosea sau cale ferată) și asigurând continuitatea căii peste un obstacol natural sau artificial. ◊ Pod de gheață = strat continuu de gheață care acoperă în întregime suprafața unui râu sau a unui lac ca urmare a unei perioade îndelungate de temperatură scăzută a aerului. Pod carstic = porțiune a tavanului unei peșteri rămasă suspendată în urma prăbușirii acestuia. Pod plutitor (sau umblător) = bac. ◊ Expr. A face pod cu palma mâinii = a pune mâna streașină la ochi pentru a putea vedea mai bine. (Sport) A face podul = a face o figură caracteristică prin îndoirea corpului pe spate în semicerc, cu sprijin pe mâini și pe picioare. ♦ Pod (I 1) demontabil, format dintr-un șir de bărci sau de plute legate de ancore sau de piloți. Pod de vase. ♦ Punte suspendată (mobilă) la o cetate sau la un castel medieval. 2. Platformă având forma asemănătoare cu a unui pod (I 1) și care servește ca loc de lucru, ca element de protecție etc.; spec. macara cu scheletul în formă de pod (I 1), pe care se deplasează aparatul de ridicare și de transportare a greutăților. ◊ Pod-basculă = basculă prevăzută cu o platformă pe care se cântăresc în stațiile de cale ferată vagoanele încărcate cu marfă. Pod rulant = macara mobilă care se deplasează pe o cale de rulare. Pod basculant = pod metalic mobil, destinat circulației vagonetelor între rampele puțurilor de mină și colivia de extracție. Podul sondei = platformă folosită ca rampă pentru materialul tubular care se introduce sau se extrage din sondă. Pod de siguranță = platformă prevăzută cu deschideri pentru trecere, montată din loc în loc într-un puț de mină pentru a opri căderea unei persoane care ar aluneca pe scări sau pentru a reține o rocă desprinsă din pereți. 3. (Înv.) Puntea unei nave. 4. (Înv.) Pavaj din scânduri groase de stejar cu care se acopereau străzile; caldarâm; p. ext. stradă, uliță pavată cu scânduri. Podul Mogoșoaiei. 5. (În practicile religiei creștine ortodoxe) Bucată de pânză îngustă și lungă care se așterne din loc în loc pe parcursul unui cortegiu mortuar. II. Spațiul dintre acoperiș și planșeul superior al unei clădiri. ◊ Loc. adv. Din pod în pivniță = în întregime, complet. ◊ Expr. A călca (sau a se uita) (ca) din pod, se spune despre un om plin de sine, îngâmfat, încrezut. A cădea ca din pod = a rămâne surprins, uimit, dezorientat, buimac. A călca ca din pod = a merge cu pași nesiguri, greu. ♦ P. ext. Tavan, plafon. III. P. anal. 1. (În sintagmele) Podul mâinii = dosul mâinii. Podul palmei = partea interioară a mâinii, de la încheietura cu antebrațul până la degete. 2. Lucrare protetică dentară, metalică sau mixtă, folosită ca metodă terapeutică. – Din sl. podŭ. Sursa: DEX '09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink Io nu-mi dau seama daca pot intoarce. QUOTE(paul_p @ 2 May 2016, 01:22) Zi-ne ca glumesti ![]() Oprire involuntara este oprirea care nu depinde de sofer. Cum ar fi ca s-a calat motorul, a sarit o roata, a ramas fara combustibil, i-a cazut un copac pe masina sau ca o defectiune a cauzat oprirea intempestiva a masinii. Cum sa spui ca la stop sau la calea ferata opresti involuntar? ![]() De asta am intrebat daca ai sau nu permis. a sarit o roata... ![]() La calea ferata opresti de frica. QUOTE(paul_p @ 2 May 2016, 01:42) Care lege te obliga sa opresti la calea ferata? Ma mananca sa deschid un topic, sa aflu daca am voie sa merg cu spatele in sensul giratoriu. Macar 50m. Sa te tii acolo raspunsuri. This post has been edited by Victoras2001: 2 May 2016, 09:03 |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
b34uen |
![]()
|
QUOTE(Victoras2001 @ 2 May 2016, 09:45) <span class='edit'>2 May 2016, 10:03:</span> POD, poduri, s. n. I. 1. Construcție de lemn, de piatră, de beton, de metal etc. care leagă între ele malurile unei ape sau marginile unei depresiuni de pământ, susținând o cale de comunicație terestră (șosea sau cale ferată) și asigurând continuitatea căii peste un obstacol natural sau artificial. Io nu-mi dau seama daca pot intoarce. Sub podul de la Cernavoda sau Agigea poti intoarce o masina? Poate daca e pe un ferryboat |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
luck33ro |
![]()
|
Ai zis ca iei pauza. E bine ca ai inteles cum vine treaba cu podu, doar cu oprirea mai ai de lucru...
Daca un politist iti face semn sa opresti sub pod ce faci ? ![]() Mno ca daca esti pe aeroport si ai o intersectie in fata doar nu o sa zbori peste ea ! This post has been edited by luck33ro: 2 May 2016, 09:41 |
--------------------
**
|
|
b34uen |
![]()
|
Daca sub pod s-a rasturnat un TIR poti sa te opresti? Eventual poti intoarce sau stai acolo?
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
luck33ro |
![]()
|
Tocmai ai aflat ce e oprirea involuntara
![]() |
--------------------
**
|
|
BN64FLO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 674 Joined: 23 April 12 From: Bistrita ![]() |
Cand am zis manevre, ma refeream la stationare, intoarcere si mers inapoi, toate fiind interzise unde oprirea este interzisa
![]() ![]() Sensurile de la Bistrita sunt ciudate pentru ca sunt mici si cu maxim doua benzi si se cam aplica regula de incadrare pe benzi din intersectiile obijnuite... This post has been edited by BN64FLO: 2 May 2016, 10:18 Attached thumbnail(s) 1462176137230_294211522.jpg ( Size: 1.99mb ) Number of downloads: 192 |
--------------------
Dacia
1310 TX/Li
1986/1999
- BN 02 PZA/BN 64 FLO
|
|
blackout |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 15 October 05 ![]() |
QUOTE(eurocristi @ 30 Apr 2016, 22:27) Asta cu schimbatul benzii e la fel de originala ca si democratia lui ilici si la fel de unica. De ce plm se schimb banda cand trec de pe un drum cu doua benzi pe alt drum cu doua benzi? Idiotenia asta cu schimbatu' benzii in miniroudabouts mai e valabila in vreo tara sau doar pe plaiurile mioritice? O sa caut. Astfel constat ca sunt pericol public, am permis de mai bine de dooj' de ani, habar n-am ce scria pe atunci referitor la circulatia in sensu' giratoriu dar de cand au facut astia o sumedenie de miniroundabouts numa' nu schimb banda. Circul ca astia, e grav? ![]() Attached thumbnail(s) roundabout_navigating.jpg ( Size: 31.81k ) Number of downloads: 187 |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
QUOTE(luck33ro @ 1 May 2016, 08:08) Pentru ca daca nu ai marcaje pe jos trebuie sa respecti regula de incadrare pe prima banda pentru virajul la dreapta Uite ce zic astia, asa-i invata ei pe aspirantii la permis de conducere sa circule, adica sa schime banda chiar daca au marcaje pe sosea. Mie mi se pare o prostie si niciodata nu schimb banda in giratoriu daca sunt pe banda 2 si intru tot pe banda 2. Mi se pare logic sa procedez asa pentru ca scopul giratoriului este sa fluidizeze circulatia ceea ce nu s-ar intampla daca as face o manevra in plus ca sa ies din giratoriu. @blackout Conform luminatei legislatii romanesti ( vezi link mai sus) esti in ilegalitate grava. ![]() This post has been edited by eurocristi: 2 May 2016, 13:05 |
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
blackout |
![]()
|
Deci suntem doi. Cu masina portocalie.
![]() Masina verde s-a incadrat(la fel) de prost, conform aceleiasi legislatii romanesti. Virajul la stanga din linkul de mai sus. Pana la punctul 6(si partial 7) sunt de acord, mai departe sunt pasibil de amenda: "1. Preselectare pe banda 2 cu minim 50m înainte de intersectie(art. 107 Reg.) 2. Semnalizare stînga în ultimii 50m înaintea intersectiei (100m în afara localitatilor)( art .116/ al. 2 Reg.) 3. Reduceti viteza pana la o viteza de cel mult 30 km/h(art. 123/al. j Reg.) 4. Acordarea prioritatii catre vehiculele care circula în interiorul intersectiei (art. 135/lit. d Reg). 5. Continuarea deplasarii pe banda 2 din interiorul sensului giratoriu, avînd în functie permanent semnalizarea stînga (art. 54/ al.2 Ord.) 6. Semnalizare dreapta dupa a doua iesire din intersectia cu sens giratoriu (art. 107/al. 2/ lit. a Reg.) " This post has been edited by blackout: 2 May 2016, 13:43 |
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
luck33ro |
![]()
|
Ala de pe banda 1 poate merge inainte perfect legal, iar voi de pe banda 2 daca faceti stanga peste el sunteti perfet ilegali. Nu stiu ce tot interpretati si va invartiti in jurul cozii atat
![]() |
--------------------
**
|
|
blackout |
![]()
|
|
--------------------
...
...
...
- BN-##-###
|
|
cdadan |
![]()
|
Mai oameni buni, n-aveti si voi de consumat niste sarmale, un drob, o bere etc?
Dintr-o situatie simpla ati ajuns la o gramada de povesti inutile. Incarcati serverul degeaba. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
S-or fi terminat!
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 19:58 |