DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 2 3 4 5 6 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Oprirea interzisa, si politia locala

AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 11:17
Post #91

( -_・) ︻デ═一

Group: Members
From: Niedersachsen

Daca n-ai HCLu', pune macar o stire care sa sustina asta.

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 11:25
Post #92

*

Daca ma enervezi suficient cu adresari d-astea imperative poate pun pv-ul si decizia.

Da' trebuie sa fiu nervos rau pentru ca am mult de cautat, chestia se intimpla prin 2010.

--------------------
* * *
+
DragosP
post 1 Jun 2016, 11:29
Post #93

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

Eu unul, dacă are importanță, nu te cred.

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 11:31
Post #94

( -_・) ︻デ═一

Nici eu nu-l cred, pentru ca in 2010 cand inca era politia comunitara, aveau atributii si mai restranse in privinta circulatiei pe drumurile publice. Dar astept inc o data dovada pe ceea ce sustii, doar vorbim chestiuni juridice, nu religioase.

--------------------
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 11:47
Post #95

*

Hai sa-ti mai povestesc una incredibila: prin toamna lui 2014 ma opreste un local ca nu circulam pe pista de biciclisti devenita trotuar, trotuarul fiind lipsa la apel pe motiv de constructie. Cu iluzia ca am cu cine discuta, am comis greseala unei incercari de explicatie. Replica a fost ceva de genul, te amendez cu 800 de lei pentru ca n-ai catadioptri, 800 ca n-ai sonerie, 800 ca n-ai lumini si inca 800 ca n-ai frina pe spate.

I-am multumit pentru interpretarea creativa a OUG 2/2001, moment in care a dat-o pe preventie si avertismente si pina la urma m-a informat ca azi am noroc ca e intr-o toana buna si pot sa circul.

Incredibil, stiu.

post scriptum: luminile le tin in pozonar si le montez cind apune soarele sau meteorul o cere, pe spate am shimano rollerbrake, pe anvelope banda reflectorizanta care formeaza un cerc SI-N STATIONARE iar claxonul e montat pe tija de la sa, ca pe ghidon n-am mai avut loc. Utilizarea e similara scarpinatului in anus.

post scriptum 2: doresti sa deschidem o dezbatere despre aia care-ti conditioneaza accesul de retinerea buletinului si-s extrem de convinsi ca au acest drept?

Penisul meu, adica vreti sa spuneti ca acolo lucreaza numai oameni care stiu pe de rost toate regulile, regulamentele si legile relevante, n-au ego si aplica spiritul nu litera, fiind constienti ca pe fisa postului lor zice ceva si de preventie, cum elucubra papagalul de mai sus?

This post has been edited by yhattori: 1 Jun 2016, 11:56

--------------------
* * *
+
klaus
post 1 Jun 2016, 11:59
Post #96

步步

From: Bucuresti

QUOTE(yhattori @ 1 Jun 2016, 11:25)
Da' trebuie sa fiu nervos rau pentru ca am mult de cautat, chestia se intimpla prin 2010.
*

Politia locala (fosta comunitara) are posibilitatile alea pe circulatie din ... 1 ianuarie 2011, cand a intrat in vigoare Legea 155/2010 a politiei locale (din care a si citat AR-18-MOS articolul 7)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 12:02
Post #97

*

Ma autocitez:

Penisul meu, adica vreti sa spuneti ca acolo lucreaza numai oameni care stiu pe de rost toate regulile, regulamentele si legile relevante, n-au ego si aplica spiritul nu litera, fiind constienti ca pe fisa postului lor zice ceva si de preventie, cum elucubra papagalul de mai sus?

Exact asa am si argumentat la contestatie, ca n-aveau in atributii amendatul cu centura. Si n-aveau, de aia am si cistigat. Aia au venit cu contraargumentul ca HCL-ul vulvei mamei lor le da acest drept, ala de judeca a zis ca nu.

Asta nu l-a impiedicat pe boul ala sa completeze pv-ul si sa-mi piarda X timp din viata cu asta si contestatia.

Irelevant ca-n 2010 ii chema altfel, ca legea dupa care functionau era alta, tot la imbecili autohtoni activau.

Si sa revin la asertiunea initiala, ca sa ma exprim intelectual: HCL-ul nu bate legea si politia de primarie trebuie s-o respecte, in teorie. In practica treaba sta un pic altfel si onanistii astia intind coarda cit pot, la intimidare, poate merge.

This post has been edited by yhattori: 1 Jun 2016, 12:15

--------------------
* * *
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 12:04
Post #98

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(yhattori @ 1 Jun 2016, 12:47)
Hai sa-ti mai povestesc una incredibila:
*

Nu e nimic incredibil, sanctionarea biciclistilor e conform legii in atributiile politi locale. Inca o data, astept sa faci dovada celor zise mai sus, cu politia comunitara/locală care a dat amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță.

--------------------
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 12:12
Post #99

*

QUOTE(AR-18-MOS @ 1 Jun 2016, 12:04)
Nu e nimic incredibil, sanctionarea biciclistilor e conform legii in atributiile politi locale.

Constat ca ai citit foarte atent. Poate insa n-ai priceput.

Asta iti trezeste ceva amintiri?

Când contravențiile au fost constatate prin același proces-verbal, sancțiunile contravenționale se cumulează fără a putea depăși dublul maximului amenzii prevăzut pentru contravenția cea mai gravă sau, după caz, maximul general stabilit în prezenta ordonanță pentru prestarea unei activități în folosul comunității.

Inca o data, astept sa faci dovada celor zise mai sus, cu politia comunitara/locală care a dat amenda pentru nepurtarea centurii de siguranță.
*

Sint tentat sa-ti raspund ceva porcos apropo de asteptarile tale exprimate in stilul actele la control, dar ma abtin pina gasesc PV-ul, decizia de la contestatie si aia de la recurs, le scanez si le pun aici.

Pe urma o sa-ti zic in public citeva din suflet.

--------------------
* * *
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 12:13
Post #100

( -_・) ︻デ═一

Super! Le astept cu mare interes!

--------------------
+
DragosP
post 1 Jun 2016, 12:13
Post #101

Nu zic nimic...nou

Mai bine-n privat (dacă-i musai), cică nu e parte a forumului. În public s-ar putea să ți-o iei și n-are rost.

This post has been edited by DragosP: 1 Jun 2016, 12:14

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 12:18
Post #102

*

Rostul si-l judeca fiecare.

Super! Le astept cu mare interes!

Pina atunci poate identifici pasajul ala cu se cumuleaza fara a putea depasi si ne spui si noua relevanta lui in contextul localului care vroia sa ma amendeze cu 800 pentru ... + 800 pentru ... + 800 + 800.

Eventual si speculezi putin despre ce reiese de aici, incompetenta sau rea-vointa?

Imi pare rau, nu l-am inregistrat audio sau video, va trebui sa ma crezi pe cuvint.

Am trait s-o aud si pe asta, organul nu mai e nici prost, nici ticalos, nici macar urme, ppb.

This post has been edited by yhattori: 1 Jun 2016, 12:26

--------------------
* * *
+
DragosP
post 1 Jun 2016, 12:19
Post #103

Nu zic nimic...nou

up.gif

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
klaus
post 1 Jun 2016, 12:27
Post #104

步步

La asta clar trebuie sa te creada pe cuvant, ca nu ai dovezi, dar pentru cealalta parte spui ca a fost scrisa treaba negru pe alb, deci acolo ar fi ceva dovezi.
Macar asa, sa-i demonstrezi ca vorbeste prostii si sa-i inchizi gura. Mai ales ca zici ca ai dovezi. Ar fi mai tare si mult mai intelectual decat folosirea unor metode tiganesti de cartier cum ar fi injuraturile si alte zicale si zicatori, utilizate in general in discutie cand lipsesc argumentele sau neuronii.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 12:28
Post #105

( -_・) ︻デ═一

Si ca sa vin in intampinarea celor zise de yhattori, avem aici:
Art. 7. - Politia Comunitara are urmatoarele atributii:
a) asigura ordinea si linistea publica în zonele si locurile stabilite prin planul de paza si ordine publica, previne si combate încalcarea normelor legale privind curatenia localitatilor si comertul stradal, precum si alte fapte stabilite prin hotarâri ale consiliului local;
cool.gif asigura paza obiectivelor si a bunurilor de interes public si privat stabilite de consiliul local, conform planurilor de paza si ordine publica;
c) asigura însotirea si protectia reprezentantilor primariei ori a altor persoane cu functii în institutiile publice locale la executarea unor controale sau actiuni specifice;
d) participa, dupa caz, la asigurarea fluentei traficului rutier, cu ocazia efectuarii unor lucrari de modernizare si reparatii ale arterelor de circulatie;
e) asigura supravegherea parcarilor auto, a unitatilor scolare, a zonelor comerciale si de agrement, a pietelor, a cimitirelor si a altor locuri stabilite prin planurile de paza si ordine publica;
f) constata contraventii si aplica sanctiuni contraventionale, conform legii, pentru încalcarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii si linistii publice, curatenia localitatilor, comertul stradal, protectia mediului înconjurator, precum si pentru faptele care afecteaza climatul social, stabilite prin lege, hotarâri ale consiliului local sau dispozitii ale primarului;
g) participa la asigurarea masurilor de ordine, cu ocazia adunarilor publice, mitingurilor, manifestarilor cultural-artistice si sportive organizate la nivel local;
h) intervine, împreuna cu organele abilitate, la solicitarea cetatenilor, pentru aplanarea starilor conflictuale, prinderea unor faptuitori, rezolvarea unor cazuri sociale, stabilirea situatiilor de fapt sesizate si rezolvarea acestora;
i) actioneaza, împreuna cu politia, jandarmeria, pompierii, protectia civila si alte autoritati prevazute de lege, la activitatile de salvare si evacuare a persoanelor si bunurilor periclitate de incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamitati naturale si catastrofe, precum si de limitare si înlaturare a urmarilor provocate de astfel de evenimente;
j) controleaza modul de depozitare a deseurilor menajere, industriale sau de orice fel si de respectare a igienizarii zonelor periferice si a malurilor cursurilor de apa, sesizând primarul cu privire la situatiile de fapt constatate si la masurile ce trebuie luate în vederea îmbunatatirii starii de curatenie a localitatii;
k) comunica, în cel mai scurt timp posibil, organelor abilitate datele cu privire la aspectele de încalcare a legii, altele decât cele stabilite în competenta sa, despre care a luat la cunostinta cu ocazia îndeplinirii misiunilor specifice;
l) însoteste, în conditiile stabilite prin regulament, functionarii primariei la executarea unor controale si la punerea în executare a unor hotarâri ale consiliului local sau, dupa caz, ale Consiliului General al Municipiului Bucuresti, asigurând protectia acestora si prevenirea oricaror acte de tulburare a ordinii publice;
m) verifica si solutioneaza, în limitele legii, sesizarile asociatiilor de proprietari sau locatari privind savârsirea unor fapte prin care se încalca normele legale, altele decât cele cu caracter penal;
n) sprijina Politia Româna în activitatile de depistare a persoanelor care se sustrag urmaririi sau executarii pedepselor, precum si a persoanelor disparute;
o) în localitatile de frontiera sprijina unitatile Politiei de Frontiera Române în activitati de prevenire si combatere a migratiei ilegale;
p) îndeplineste orice alte atributii stabilite prin lege.

De unde se vede ca, la nivelul politiei comunitare, singura atributie rutiera era de fluidizare a traficului rutier " cu ocazia efectuarii unor lucrari de modernizare si reparatii ale arterelor de circulatie", si constata contraventii doar pentru "încalcarea prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii si linistii publice, curatenia localitatilor, comertul stradal, protectia mediului înconjurator, precum si pentru faptele care afecteaza climatul social" de unde rezulta ca nu constatau contraventii pe partea de circulatie pe drumurile publice.

QUOTE(yhattori @ 1 Jun 2016, 13:18)
Eventual si speculezi putin despre ce reiese de aici, incompetenta sau rea-vointa?

Imi pare rau, nu l-am inregistrat audio sau video, va trebui sa ma crezi pe cuvint.
*

Probabil amandoua si toate trei. Multumit?
Pe de alta parte, pentru amenda cu privire la nepurtarea centurii de siguranta, constatata si aplicata de catre politia comunitara, nu te cred pana nu faci dovada.

This post has been edited by AR-18-MOS: 1 Jun 2016, 12:33

--------------------
+
george_scala_2004
post 1 Jun 2016, 12:37
Post #106

Membru autentic

E varianta veche...in cea noua este altceva:

Art. 8:
În domeniul circulației pe drumurile publice, poliția locală are următoarele atribuții:
a) asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice;
cool.gif verifică integritatea mijloacelor de semnalizare rutieră și sesizează nereguli constatate privind funcționarea semafoarelor, starea indicatoarelor și a marcajelor rutiere și acordă asistență în zonele unde se aplică marcaje rutiere;
c) participă la acțiuni comune cu administratorul drumului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor naturale, cum sunt: ninsoare abundentă, viscol, vânt puternic, ploaie torențială, grindină, polei și alte asemenea fenomene, pe drumurile publice;
d) participă, împreună cu unitățile/structurile teritoriale ale Poliției Române, la asigurarea măsurilor de circulație ocazionate de adunări publice, mitinguri, marșuri, demonstrații, procesiuni, acțiuni de pichetare, acțiuni comerciale promoționale, manifestări cultural-artistice, sportive, religioase sau comemorative, după caz, precum și de alte activități care se desfășoară pe drumul public și implică aglomerări de persoane;
e) sprijină unitățile/structurile teritoriale ale Poliției Române în asigurarea măsurilor de circulație în cazul transporturilor speciale și al celor agabaritice pe raza teritorială de competență;
f) acordă sprijin unităților/structurilor teritoriale ale Poliției Române în luarea măsurilor pentru asigurarea fluenței și siguranței traficului;
g) asigură, în cazul accidentelor soldate cu victime, paza locului acestor accidente și ia primele măsuri ce se impun pentru conservarea urmelor, identificarea martorilor și a făptuitorilor și, dacă se impune, transportul victimelor la cea mai apropiată unitate sanitară;
h) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staționarea, parcarea autovehiculelor și accesul interzis, având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar;
i) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale privind masa maximă admisă și accesul pe anumite sectoare de drum, având dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor acestor vehicule;
j) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor rutiere de către pietoni, bicicliști, conducători de mopede și vehicule cu tracțiune animală;
k) constată contravenții și aplică sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulația în zona pietonală, în zona rezidențială, în parcuri și zone de agrement, precum și pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoanele cu handicap;
l) aplică prevederile legale privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale;
m) cooperează cu unitățile/structurile teritoriale ale Poliției Române pentru identificarea deținătorului/utilizatorului autovehiculului ridicat ca urmare a staționării neregulamentare sau al autovehiculelor abandonate pe domeniul public.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/120615

This post has been edited by george_scala_2004: 1 Jun 2016, 12:38

--------------------
... ... ...
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 12:38
Post #107

( -_・) ︻デ═一

Puiuț, noi vorbim de anul 2010, cand era politia comunitara. god_hand.gif

--------------------
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 12:39
Post #108

*

Fecior,

constata contraventii si aplica sanctiuni contraventionale, conform legii, pentru [...] faptele care afecteaza climatul social, stabilite prin lege, hotarâri ale consiliului local sau dispozitii ale primarului

Argumentul lor a fost ca HCL-ul cutare le da dreptul sa amendeze pentru neportul centurii. Judecatoarea a zis ca HCL-ul n-are cum sa contrazica legea (aia veche, pre 2011) asa ca bisti d-aici cu recursul vostru cu tot.

Is chestii traite de mine personal, am pierdut ceva timp si nervi cu ele, vii tu acum si-mi zici ca am visat si vorbesc prostii. Ca organul n-ar putea niciodata sa faca asa ceva.

--------------------
* * *
+
george_scala_2004
post 1 Jun 2016, 12:40
Post #109

Membru autentic

Si ce relevanta mai are la 6 ani?

--------------------
... ... ...
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 12:43
Post #110

( -_・) ︻デ═一

http://www.polcomtim.ro/legi/Regulament%20...ionare%20PC.pdf
In HCL care reglementeaza atributiile politiei comunitare din Timisoara, nu apare niciunde ceea ce ai sustinut, adica, ca prin HCL s-a stabilit ca politia comunitara constata si sanctioneaza fapte precum nepurtarea centurii de siguranta. Dimpotriva, HCL stabileste atributiile politiei comunitare ca fiind identice si nimic in plus fata de legea de functionare a acesteia.
Daca CL stabilea in plus fata de lege, Institutia Prefectului avea obligatia de a actiona in instanta hotararea acestuia si cerea anularea acelei hotarari. Lucru care eu nu am gasit ca s-ar fi intamplat.

Sa nu uitam, il astept in continuare pe diaconuliviu cu HCL care stabileste ca, politia locala constata si sanctioneaza contraventii cu privire la:
depasire pe continuu, centura...acces interzis, etc.
adica cele cu bold.

This post has been edited by AR-18-MOS: 1 Jun 2016, 12:50

--------------------
+
DragosP
post 1 Jun 2016, 12:47
Post #111

Nu zic nimic...nou

Deci aveți amândoi dreptate.

--------------------
Cu noi este Dumnezeu!
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 12:59
Post #112

*

QUOTE(AR-18-MOS @ 1 Jun 2016, 12:43)
In HCL care reglementeaza atributiile politiei comunitare din Timisoara, nu apare niciunde ceea ce ai sustinut, adica, ca prin HCL s-a stabilit ca politia comunitara constata si sanctioneaza fapte precum nepurtarea centurii de siguranta.
*

UNDE am spus eu ca era vorba de "HCL care reglementeaza atributiile politiei comunitare din Timisoara"?

Daca CL stabilea in plus fata de lege, Institutia Prefectului avea obligatia de a actiona in instanta hotararea acestuia si cerea anularea acelei hotarari. Lucru care eu nu am gasit ca s-ar fi intamplat.

NO SHIT!

Practica ne omoara, socoteala, tirgul si casa, samd.

--------------------
* * *
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 13:07
Post #113

( -_・) ︻デ═一

QUOTE(yhattori @ 1 Jun 2016, 13:59)
UNDE am spus eu ca era vorba de "HCL care reglementeaza atributiile politiei comunitare din Timisoara"?
*

QUOTE(yhattori @ 1 Jun 2016, 13:02)
ca HCL-ul vulvei mamei lor le da acest drept
*

QUOTE(yhattori @ 1 Jun 2016, 13:39)
a HCL-ul cutare le da dreptul sa amendeze pentru neportul centurii.
*

Cam aici asa ai zis. Eu am cautat aici si nu am gasit asa ceva. Asa ca, astept sa pui PV de constatare si sanctionare in care scrie ca fapta este prevazuta si sanctionata de catre HCL nr:... din data...
Altfel pot si eu sa sustin ca am fost amendat de Directia de Control a primariei Sânpaul ca circulam cu farurile stinse pe un drum national-european, ba mai mult, am vazut cand Klaus a fost amendat de catre Directia Generala a Vamilor pe motiv ca circula pe drumul public fara a avea trusa medicala in autovehicul.
La fel cum il astept pe diaconuliviu cu HCL de care zicea mai sus.

This post has been edited by AR-18-MOS: 1 Jun 2016, 13:15

--------------------
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 13:12
Post #114

*

"HCL-ul vulvei mamei lor" si "HCL-ul cutare" e totuna cu "HCL-ul care reglementeaza activitatea politiei locale"?

Incep sa inteleg niste chestii.

--------------------
* * *
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 13:23
Post #115

( -_・) ︻デ═一

Aici apare solutia instantei cu privire la procesul tau?

--------------------
+
klaus
post 1 Jun 2016, 13:29
Post #116

步步

As mentiona ca HCL-urile de ridicari auto din capitala au fost toate atacate de persoane private, nicidecum de prefectura. Si aproape toate actiunile in contencios au fost castigate de acele persoane private.
Experienta mea spune, astfel, ca asta cu obligatia prefecturi de a le ataca pe cele nelegale o fi prezenta in lege, dar in realitate nu prea exista.

--------------------
+
b76bgaarh
post 1 Jun 2016, 13:37
Post #117

Membru autentic

la noi, nu se iegzista asa ceva, cum nu se iegzista locali care se dau serifi.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
yhattori
post 1 Jun 2016, 14:14
Post #118

*

QUOTE(AR-18-MOS @ 1 Jun 2016, 13:23)
Aici apare solutia instantei cu privire la procesul tau?
*

DA!

http://portal.just.ro/325/SitePages/Dosar....978&id_inst=325

Si trebuie sa-mi torn cenusa in cap, nu e pentru centura ci pentru parcare pe trotuar. Mi-am supraestimat capacitatile de rememorare pe termen lung.

--------------------
* * *
+
AR-18-MOS
post 1 Jun 2016, 14:18
Post #119

( -_・) ︻デ═一

Asta e total altceva, si partial, am avut amandoi dreptate.
In plus: http://www.prefecturatimis.ro/comunicate_articol.php?id=1890

This post has been edited by AR-18-MOS: 1 Jun 2016, 14:27

--------------------
+
Markos
post 1 Jun 2016, 14:22
Post #120

fost programator

From: Scursurești Vale

Io sper să nu-l avanseze pe MOS și să-l trimită la copitală, atât. Am speranțe modeste, știu.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
6 Pages « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 20:52
Forum Renault