Probleme ABS
![]() ![]() ![]() |
Probleme ABS
ionushd |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 7 August 07 From: HUNEDOARA ![]() |
|
||
--------------------
dacia
Logan
2005
- HD XX SDI
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da. De principiu ar trebui o diagnoza de ABS pentru a vedea la care roata a fost problema si rezolvata, ca nu e normal ca la orice ploaie sa cada ABS-ul.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ionushd |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 30 Joined: 7 August 07 From: HUNEDOARA ![]() |
O sa am in vedere lucrul acesta cand ma duc la revizia de 60.000 de km!
Inca odata multumesc mult!!! |
--------------------
dacia
Logan
2005
- HD XX SDI
|
|
Diabolique |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 146 Joined: 27 February 08 ![]() |
am si eu o mica problema. am parcat seara masina si dimineatza cand am plecat senzorul abs a ramas aprins in bord. si de atunci tot aprins sta.
am fost la o diagnosticare ad-hoc, si a iesit ca in pozele atasate. maine ma bag sub ea sa ma uit la roata daca se poate curata ceva sau daca e vreo mufa sarita sau cablul ros si a facut scurt. am cautat pe google dar tot nu am gasit nimic...stie careva cat e un captator de viteza la logan cu abs? Attached thumbnail(s) B_2.JPG ( Size: 99.6k ) Number of downloads: 946 bogdan_1.JPG ( Size: 94.61k ) Number of downloads: 1009 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Am gasit aici ceva la ~322 RON !
|
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
Diabolique |
![]()
|
hm...azi am dat roata stanga fata jos sa vad ec are cablul si am ramas tampit...
va las sa vedeti pozele si o sa intelegeti. Attached thumbnail(s) Poza000.jpg ( Size: 610.73k ) Number of downloads: 1078 Poza005.jpg ( Size: 387.39k ) Number of downloads: 1057 Poza006.jpg ( Size: 547.09k ) Number of downloads: 1082 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Tub termocontractibil de 2,3 dimensiuni, cositorit firele si o mai duci o perioada.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Diabolique |
![]()
|
QUOTE(liviu2004 @ 12 Apr 2009, 21:24) da-o-ncolo de treba, chiar n-ai observat ca firul e taiat in 3 locuri???? ma doare in cot de cositoreala sau ca schimb firul cu totul, pe mine ma doare ca "cineva" a dorit sa-mi taie firul. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Daca vroia sa te rezolve iti intepa furtunul de lichid, iti dadea cu ulei pe discuri etc.etc. si slte prostii care oricum nu prea functionau.
Cred ca trebuie sa pui niste otrava de sobolani pe acolo. Cine a taiat firul de la ABS ti-a facut un bine. In opinia mea personala mizeria aia de sistem e un pericol mai ales pe suprafete alunecoase. Repret, in opinia mea personala, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni. This post has been edited by valioglu: 18 Apr 2009, 09:53 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Ai putea argumenta de ce sistemul ABS este un pericol " mai ales pe suprafete alunecoase " ? Nu de alta dar pentru a avea un plus de siguranta si confort, pe acele suprafete, a fost proiectat.
Si eu tot cu opinia personala consider ca e un sistem bun; pana acum mi-a salvat viata de 2 ori. Nu e o polemica, e o discutie despre un sistem ( pe care eu il consider bun ) si as dori sa stiu si argumentele altora care nu il considera bun. |
--------------------
Dacia
/ 2012, Laureate
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Vulpea si struguri stii vorba
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
valioglu |
![]()
|
Vulpea are ABS si ESP (ca mi-am luat passat second din germania
![]() ![]() ![]() Ceea ce nu vi se spune in cartea masinii, dar la alte marci e amintit este ca in anumite conditii distanta de franare se poate mari destul de mult datorita interventiei ABS. Parerea mea impartasita si de alte alte persoane cu care am discutat, e ca sistemul in cauza este foarte bun si util la viteze ridicate (peste 80-90 km/h pe autostrazi) pe asfalt uscat sau ud fiind un Sine qua non. Cu toate astea, la viteze reduse, pe polei, macadam si zapada sau pe drumurile din tarisoara noastra mica dar murdara, unde una din roti poate prinde pe drum nisip, noroi, apa, ulei cred ca sporeste riscul producerii de accidente. Foarte importanta in acest sens este utilizarea unor cauciucuri cat mai potrivite sezonului si mai bune dpdv calitativ. Ca sa fiu pana la capat sincer va marturisesc ca totusi sistemul ABS de pe Logan e unul dintre cele destul de bune pe care am avut ocazia sa le intalnesc (de ex fata de cel montat pe subaru forester 2004 e super bun). Inca o data nu vreau sa fac polemica pe tema asta, nu vreau sa conving pe nimeni, datorita experientei anterioare mi se pare ca am o siguranta mai mare intr-o masina fara ABS (cu exceptia vitezelor ridicate pe autostrada uscata sau uda). Din punct de vedere psihologic il inteleg si pe Diabolique caruia nu ii functioneaza sistemul, nici mie nu imi place sa am ceva stricat la masina. ![]() Sper sa nu se supere moderatorii, pun si un link: http://ro.wikipedia.org/wiki/ABS_-_Antiblockiersystem This post has been edited by valioglu: 18 Apr 2009, 11:59 |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
vsebas |
![]()
|
@valioglu: nu inteleg de ce la viteza mica si pe drumuri cu nisip si/sau macadam, s.a.m.d. , e periculos ABS. Daca nu ma insel loganu are si EBD, deci nu ar trebui sa se intample nimic rau. Poate e o lipsa de informare din partea mea si de aceea vreau sa cunosc si alte informatii.
La viteza mica ( 20-30-40 km/h ) nu am folosit ABS decat daca eram curios daca functioneaza si daca e un drum alunecos , ma rog , de test in conditii de spatiu si siguranta. La 60 km/h in oras sa nu-mi zgarie unu altu masina si la 80km/h pe langa pitesti ca sa scap cu viata. |
--------------------
Dacia
/ 2012, Laureate
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(Diabolique @ 13 Apr 2009, 06:26) da-o-ncolo de treba, chiar n-ai observat ca firul e taiat in 3 locuri???? ma doare in cot de cositoreala sau ca schimb firul cu totul, pe mine ma doare ca "cineva" a dorit sa-mi taie firul. Si mie mi se pare ca e taiat cablul ... niciun sobolan nu lasa urme de patent daca nu ma insel eu. Cineva scria ca era mai simplu sa iti intepe furtunul de lichid. Corect, dar la balta de sub masina nu se gandeste nimeni? Sa nu mai zic ca nu esti sofer de raliu ca sa nu pui nicio frana pana nu atingi 140km/h. Asa au sperat sa te lase fara ABS (probabil nu s-au gandit ca ai un bec in bord! Norocul tau. Ar trebui totusi sa faci o reclamatie la politie, deoarece in cazul in care se mai intampla treaba, sa ai deja o reclamatie la dosar. Asta o poti incadra la tentativa de omor daca nu ma insel. Inlocuieste cablul complet, nu umbla cu cositoreli si alte balarii. Iar pt cei care spun ca ABS e un pericol, sa mai invete despre el si utilitatea lui si deszbatem ulterior ![]() ![]() This post has been edited by Lord Hades: 19 Apr 2009, 11:05 |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(valioglu @ 18 Apr 2009, 11:55) Cu toate astea, la viteze reduse, pe polei, macadam si zapada sau pe drumurile din tarisoara noastra mica dar murdara, unde una din roti poate prinde pe drum nisip, noroi, apa, ulei cred ca sporeste riscul producerii de accidente. Pai atunci sa nu mai umblam pe nisip si "pe apa" ca facem accident, sau cum? SI fara ABS, nu patesti acelsi lucru? |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Diabolique |
![]()
|
QUOTE(Lord Hades @ 19 Apr 2009, 11:05) Si mie mi se pare ca e taiat cablul ... niciun sobolan nu lasa urme de patent daca nu ma insel eu. Cineva scria ca era mai simplu sa iti intepe furtunul de lichid. Corect, dar la balta de sub masina nu se gandeste nimeni? Sa nu mai zic ca nu esti sofer de raliu ca sa nu pui nicio frana pana nu atingi 140km/h. Asa au sperat sa te lase fara ABS (probabil nu s-au gandit ca ai un bec in bord! Norocul tau. Ar trebui totusi sa faci o reclamatie la politie, deoarece in cazul in care se mai intampla treaba, sa ai deja o reclamatie la dosar. Asta o poti incadra la tentativa de omor daca nu ma insel. Inlocuieste cablul complet, nu umbla cu cositoreli si alte balarii. lucrez in politie si masina a stat in fata politiei toata noaptea. deci... reclamatia e facuta dar degeaba, urme nu sunt, suspecti nici atat...deci...voia Domnului. am fost la casco si mi-l face. mai tre sa sune de la service cand au cablu. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
valioglu |
![]()
|
Pai daca tu care ai painea si cutitul te resemnezi, noi astia care nu suntem organe ce facem, ne sinucidem in masa?
![]() Cauta si tu vreo camera de supraveghere prin zona sau la sediu, poate a prins ceva..., investigheaza, sparge-i pe aurolaci, macar minte-ne frumos, lasa-ne speranta ![]() Ma asteptam sa zici ca l-am prins pe fraierul care a indraznit sa ma agreseze, noi veghem, a fost cea mai mare greseala a lui ![]() Revenind, imi pare rau pentru episod, cine stie ce idiot a facut o gluma sau s-a razbunat. Te rog, ma intereseaza si pe mine ce pret are cablul acela. |
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
Diabolique |
![]()
|
cand o sa revin de la service iti voi spune si pretul.
m-am resemnat asa repede pentru ca stiu ce presupune munca de politie si mai stiu un secret pe care multi nu-l stiu: politistul nu e superman/ghicitoare/moasa comunala. atata timp cat nu exista probe luate de la fata locului de unde sa visez eu cine mi-a taiat cablu. presupuneri am, dar raman cu atat. 22 Apr 2009, 16:07: captatorul de abs...276 lei, 348 m-a costat totul. This post has been edited by Diabolique: 22 Apr 2009, 16:07 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi
2006 ambition
- hd-85-nba
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Conductele de lichid de frana sunt OK?
Am asa o senzatie ca nu tocmai firul de ABS cauta persoana respectiva. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Putem merge mai departe..., cred ca cel care a facut asta s-a gandit ca a taiat chiar teava
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
valioglu |
![]()
|
Ai dreptate, si eu m-am gandit la asta. Multumesc Diabolique pt preturi.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Se pare ca si la mine incep problemele. Dupa un capat de bara schimbat acum 2 saptamani, acum martorul de ABS sta aprins... Sper sa se fi murdarit senzorii si sa nu dureze mult "reparatia" ca am un drum de facut...
Nu stiu de ce, dar ma astept la din ce in ce mai multe probleme. Inca sunt in garantie dar... ![]() This post has been edited by sinaxis: 23 Jun 2009, 22:14 |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
O mufare pe senzor, un cablu de senzor intrerupt...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
La mine a fost de vină un contact din mufa de la calculatorul ABS. Becul s-a aprins în primii 5 km de utilizare (de nouă) a mașinii. După 2 ședințe la un service (îl stingeau, după câțiva km se reaprindea), au dibuit la un alt service problema (după vreo oră și ceva de stat călare pe ea 4 oameni), au spreiat bine mufa și de 2 ani nu mai am niciun necaz. Așa că poate scapi ieftin (ca timp și nervi). Mai ales că ai relații sus-puse
![]() |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
cred ca ai vrut sa spui pompa de ABS nu calculatorul,nu?
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Nu.
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu de calculator îmi amintesc. Oricum, potrivit manualului, calculatorul este solidar cu pompa (grupul electropompă), și presupun că există mufă doar la calculator. Zona cu buba identificată e cea de lângă contraaripa dreapta, spre parbriz.
|
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
sinaxis |
![]()
|
Am scapat, dar nici ieftin (noroc cu garantia) si nici usor (vreo 4 ore de lucratura).
Pe diagnoza, masina aparea ca si cum nu avea roata! In mers nu afisa nici o viteza pe roata din dreapta! Au dat jos roata si rulmentul nu mai avea nici urma de magneti, erau stersi/rosi. Ca atare au schimbat rulmentul apoi au fost siliti sa schimbe si senzorul citititor care si el era dus (s-a incalzit de la frecarea cu magnetii rulmentului). Concluzie: nu se stie cum/ce a putut patrunde la rulment de a frecat senzorul pe magneti incat s-au uzat ambi si asta cu toate ca rulmentul era in cote! Ma rog sa nu se mai intample. Daca nu era garantie ma ducea undeva aproape de 10 bulioane. Deocamdata am scapat! ps Baietii s-au miscat super! ps2 Am vazut noile versiuni Prestige atat berlina cat si MCV, negre. Fainute!, Am vazut Sandelul cu 1.2 16 valve si Stepul. La Step m-au imprrsionat noile jante de aliaj. In opinia mea sunt superbe! This post has been edited by sinaxis: 25 Jun 2009, 15:23 |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
nu ai avut mizerie la rulment?
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
sinaxis |
![]()
|
Probabil ca mizeria de la rulment a distrus magnetii si senzorul, dar destul de greu sa intre mizerie acolo. Efectiv magnetii nu mai existau erau mancati cu totul. Habar nu am ce s-a intamplat, nici mecanicii nu au fost lamuriti. Asta e...
|
--------------------
tohan
stas
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 07:33 |