Nesimtirea, incotro?, suntem niste jegosi
![]() ![]() ![]() |
Nesimtirea, incotro?, suntem niste jegosi
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
catb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 27 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
_
_
_ If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(andu911 @ 6 Dec 2005, 18:19) Baaaaaaaaaaaai nene ce e ma in gradina aia acolo? Mlastina sau ce drac' de crocodili cresc pe acolo? La mine precis e mai frig decit in Bucuresti si e iarba verde peste tot, mai ales la mine in gradina ![]() P.S: On-topic nu vreau sa scriu nimic, oricum nu are nici un rost si s-a scris destul. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(Smudo @ 6 Dec 2005, 18:28) Baaaaaaaaaaaai nene ce e ma in gradina aia acolo? Mlastina sau ce drac' de crocodili cresc pe acolo? La mine precis e mai frig decit in Bucuresti si e iarba verde peste tot, mai ales la mine in gradina ![]() P.S: On-topic nu vreau sa scriu nimic, oricum nu are nici un rost si s-a scris destul. Da, asa arata in Berceni in Bucuresti...unde apartamentele costa cat in Mannheim ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
bun, un rezumat al topicului suna cam asa:
partea 1: exemple (cu ghiotura) de asa-numit grobianism/meltism/gibonism/bivolism partea a 2-a: sa facem garduri mai mari partea a 3-a: de fapt nu e vina lor partea a 4-a: de fapt nu e chiar asa, situatia nu e reala partea a 5-a: alte exemple in continuarea partii 1 cel mai bucuros sunt de partea a 5-a care a reusit sa nu fie ideea ca noi, ca cei mai bravi si viteji dintre traci puncte-puncte... (de fapt am auzit un 10-20% si din asta sub forma "lasa ca la altii e mai nasol ca la noi"). This post has been edited by Lolek: 6 Dec 2005, 19:36 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
Lolek, nu e chiar asa.
Partea 1 + partea 5 sunt foarte, foarte corecte. dar: exista partea a 6a- indivizi care se implica, mai mult sau mai putin, pentru a trece in partea a 7a: mergem cu obstinatie pe drumul cel bun, ca partea 1+5 sa vada ca se poate, si sa inceapa sa imite, ca politistul la acvariu. eu unul m-am convins ca schimbarea de mentalitati nu e chiar asa de dificila. numai ca nu prea o poti face treptat - adica poti, dar it takes forever. trebuie aplicate socuri. trateaza melteanul ca pe un domn, un timp dat, si exista mari sanse sa devina domn. fara sa incerc sa fiu derizoriu in comparatii, stiti cum se boosteaza capacitatile unui colectiv de gaini crescute industrial? se tin pe intuneric, fara mancare, vreo trei zile. cand se da drumul la curent si la mancare, le cad penele, le cresc altele, si fac de 5 ori mai multe oua. sunt unii incorigibili, e adevarat. la urma urmei, e vorba de o selectie naturala aici - si aici intra in opera alte metode, nu stiu exact care, dar au fost detaliate o serie de scoli de gandire chiar in topicul de fata (de la amenzi la mitraliere colectiva pe stadion). daca insa continui sa il tratezi ca pe meltean, exact asa se va comporta. si scriu chestia asta inclusiv pentru meltenii care s-au dat domni, aici in topicul asta. continuati asa, ca sunteti pe drumul cel bun. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Adica tu ce sustii de fapt adso? Daca vad un oligofren ca arunca pachetul de tigari sau ambalajul de la shaorma pe strada, in loc sa urlu la el ca e nesimtit si ca acolo e strada, nu ghena, asa cum fac de obicei, sa ma duc si sa-i ridic eu gunoaiele si sa le arunc la cos, ca sa inteleaga prin puterea exemplului? Pai el nu stie ca acolo se arunca? Da sa se descheie la slit cum naiba stie ma, cum'de nu se pisa pe el?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Lolek |
![]()
|
Ignorog Group: Members Posts: 93 Joined: 4 October 04 ![]() |
adso, s-ar putea sa mearga in anumite cazuri, da' n-as fi chiar asa de optimist spre o solutie cat de cat majoritar valabila.
exemplu, eu umblu cu "saru-mana" la babele alea contemporane de cand ma stiu, si cu toate astea tot niste verze acre, isterice, sclifosite si evident nepoliticoase sunt. This post has been edited by Lolek: 6 Dec 2005, 20:18 |
--------------------
Dacia
Pobeda
- B-**-***
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
ashu, daca vei tipa la el, in cel mai bun caz vei obtine un pumn in fata, daca individul se va simti indeajuns de puternic (ceea ce e putin probabil) sau daca va avea o "brigada" de "baietasi" cu el - destul de probabil.
antagonizand, nu evoluezi nici un centimetru. in america e o expresie pentru tipul asta de abordare (doi indivizi / grupuri cu agendas complet diferite): entrenching - sapare de transee, intr-o traducere oarecare. fiecare tabara se agata cu dintii de "teritoriul" pe care il are si se ajunge la un razboi de uzura. e si asta o strategie, din pacate non-meltenii nu au resursele sa il castige - sunt outnumbered, probabil 1 la 5 (cam asta e estimarea mea grosiera). singura strategie viabila este blitz-kireg. "atacuri" prin surprindere, evitand linia maginot prin ardeni ![]() asta face negoita in sectorul 3 - ca tot discutaram despre subiectul asta. a ales sa nu trateze meltenii ca meteni, si desi doza de melteni in transee e mare, exista si dezertori. asociaza politica asta, cu biciul de la spate, si rezultatele pot fi spectaculoase. nu putem fi strict coercitivi, cum este statul roman. prinzi mai multe muste cu miere decat cu otet. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
bogdan3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 6 Dec 2005, 21:11) Eu tocmai metoda asta am inceput sa o aplic in grupul meu de prieteni . Este adevarat ca nu sunt obligat sa o fac prea des. Lexy parca spunea ca cei care arunca mizerii pe strada traiesc in mizerie si acasa . Eu sunt sigur ca nu este asa tocmai pentru ca stiu multe cazuri care o contrazic , deci nu putem generaliza . Cat despre viitor....mi-e frica de ce va urma . Tocmai astazi discutam cu un fost profesor al meu din scoala generala si imi spunea ca ii e din ce in ce mai greu sa tina "dracusorii" in frau pentru ca acestia cred ca l-i se cuvine totul,ca nu au nici o datorie . Au ajuns sa sechestreze o profesoara ( care in vremea mea era cea mai aspra din toata scoala) in clasa pentru ca aveau impresia ca le-a dat note prea mici . Singura sanctiune a fost mutarea celor vinovati dintr-o clasa intr-alta. A spus ca mai mult nu le puteau face. Altul de clasa a VII a i-a spus unei profesoare : " poti sa ma lasi corigent , ca rezolva tata cu 100 E !!!" Este adevarat ca educatia pleaca din casa , totusi nu tine numai de parinti . Tine si de copil ....si stiu ce spun pentru ca am un frate geaman , deci am crescut in acelasi mediu , am primit aceeasi educatie si totusi suntem foarte diferiti . Ceea ce consider inadmisibil este faptul ca Bucurestiul a ajuns capitala europeana cu cel mai mic raport spatiu verde/locuitor , iar problema nu se rezuma numai la Bucuresti . Cam acelasi lucru se intampla peste tot in tara . Acesta problema cred ca poate fi rezolvata foarte repede , dar trebuie sa existe vointa . |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
cosmin_m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 407 Joined: 27 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 6 Dec 2005, 20:11) Daca uita rezultatul apare imediat: umed, cald si jenant. Aici apare ceva gen reflex Pavlov. Ar trebui sa umbli dupa ei si sa le arzi una in mecla cand o comit, sa obti acelasi efect: umed, cald si jenant ![]() QUOTE(bogdan3l @ 6 Dec 2005, 21:40) Ceea ce consider inadmisibil este faptul ca Bucurestiul a ajuns capitala europeana cu cel mai mic raport spatiu verde/locuitor Si la spatiu verde intra nenumaratele depozite de gunoaie, cloacele si gramezile de moloz... |
--------------------
Lada / Logan
1200 / 1.6 8v ABS
- B-NN-MMM
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(bogdan3l @ 6 Dec 2005, 21:40) Tine si de copil ....si stiu ce spun pentru ca am un frate geaman , deci am crescut in acelasi mediu , am primit aceeasi educatie si totusi suntem foarte diferiti . Aha, m-am prins. Deci ala care intra de pe nick-ul tau si injura lumea pe aici de nu mai poti tu sa intri cite 2 saptamini e frate-tau... din astia-mi sinteti... (pardon, am glumat ![]() Acum pe bune, cu toate ca am zis ca nu vreau sa postez on-topic aici, dar parerea mea e ca o sa dureze poate inadmisibil (sau poate chiar normal) de mult pina o sa ne civilizam. Efectiv ajung la concluzia ca nu ai cum sa ii ceri unuia care vine de la tara,-- si care a fost de 3 ori maxim la oras pina la 20 de ani -- sa stie ce inseamna sa nu arunci ca vaca hirtii sau gunoaie pe oriunde. Nu ai cum. La fel cum nu ai cum sa le ceri turcilor (si nu doar lor) sa nu te impinga cu caruciorul de cumparaturi atunci cind stai la rind la cumparaturi si astepti sa iti vina rindul sa platesti. La fel cum nu ai cum sa le ceri turcilor care stau de 30 de ani in Germania sa invete limba germana incit sa ii poti intelege de la "prima strigare". La fel cum nu ai cum sa le ceri nemtilor pensionari din Spania sa invete spaniola dupa mai bine de 10 de ani de stat acolo. Asta e, asta e animalul numit om. Nu e doar in Romania asa, e cam peste tot. Chestia cu nemtii din Spania am vazut-o aseara la tv, si de aia o dau drept exemplu. Da, sint oameni la peste 60 de ani si le e mai greu sa invete o limba straina la virsta aia. Dar nici macar nu isi dau silinta! Asta e rau (in opinia mea). Concluzie: e pur si simplu natural la un om lipsit de o educatie elementara sa arunce hirtii pe strada, sa nu se integreze intr-o societate care e in continua miscare si care tinde spre mai bine. Astia sint oamenii. Ca sint si altii care vor mai mult de la ei, asta e altceva. O fac ori pentru ca e "trendy", ori pentru ca asa au vazut la tv, ori pentru ca au scos nasul pe afara, le-a placut ce au vazut acolo si isi doresc sa aiba la fel si la ei acasa. Dar ajung la concluzia la care am ajuns demult, si anume ca aia "7 ani de acasa" nu ti-i poate aduce nimeni daca i-ai pierdut. P.S: Ori scrisai total aiurea (din cauza ca vorbii mai devreme cu Jack), ori e ceva adevar in ce ma apucai sa insir pe-aci. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
bogdan3l |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 4 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Smudo @ 6 Dec 2005, 23:41) Aha, m-am prins. Deci ala care intra de pe nick-ul tau si injura lumea pe aici de nu mai poti tu sa intri cite 2 saptamini e frate-tau... din astia-mi sinteti... (pardon, am glumat ![]() Nu prea am inteles gluma! Totusi nu e nici o suparare ![]() Scuze pentru Offtopic ! |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
bodgan3l, da' stiu ca nu pricepi glumele, maica!
![]() Despre civilizatie: daca fiecare dintre noi ar lua atitudine, lucrurile ar merge mai bine... Dar mai este si apelarea la institutiile abilitate ale statului (vedeti numarul prezentat mai sus). Chestie care incepe, greu, dar incepe - sa dea roade. Cu cat mai multe telefoane, cu atat mai repede se vor misca lucrurile in directia scontata! |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
ashu |
![]()
|
Adso, eu inteleg ce spui, numai ca nu cred ai dreptate. Tu crezi ca data viitoare nesimtitul ala din Billa o sa-si duca caruciorul la locul lui. Io ma indoiesc napraznic. Poate doar o sa se uite mai atent prin preajma inainte de a-l lasa cum ii vine la mana langa o alta masina, ca nu cumva sa-l mai vada proprietarul masinii. De altfel sunt convins ca n-a inteles de ce te-ai enervat tu cu adevarat, el crede ca te-ai enervat ca te-a blocat pe tine, nu ca si-a lasat caruciorul de-ampulea. Poate daca ai fi facut ce-ai facut fara sa te fi blocat pe tine, ci pe altul aiurea, sa-i mai fi dat de gandit, dar asa o sa creada doar ca te-ai dat tu smecher si atat.
Iar puterea exemplului nu merge in toate cazurile. Daca plecam de la problema initiala a topicului, si anume mersul cu masina prin spatiile verzi, spune-mi te rog cum ar functiona tactica ta. Ca io pacatele mele le dau exemplu incontinuu cat circul cu masina, stau frumos numai pe carosabil, n-o iau prin flori, copacei, iarba si alte plante specifice climatului temperat continental din tara noastra. Iar ei in loc sa-mi urmeze exemplul, o iau prin balarii. Si crede-ma, ca am reactionat de-a lungul timpului in toate modurile posibile. In functie de stare, gravitatea faptei si interlocutor am actionat de la vorba buna pana la a sari la bataie. Am aplicat si eu tactica cu "vezi ca ti-a cazut ceva pe jos" cand un adolescent cu prietena lui de mana a aruncat nonsalant pachetul gol de tigari chiar in timp ce se afla in dreptul cosului de gunoi. N-am vrut sa-l fac de kkt, asa ca am apelat la acea aluzie. Mi-a zis serios ca nu i-a cazut, l-a aruncat el. I-am zis ca trebuia sa-l arunce la cos, ca avea doar de intins mana. Nu mi-a stiu ce mi-a zis, o neobrazare oricum, asa ca am renuntat la vorba buna, trecand la ceea ce merita (du-te la stana de unde ai venit ciobane, chilotii ti-i tii tot murdari la spate, etc), poate asa sa retina alta data ca nu e frumos ce-a facut. Daca de vorba buna nu intelege, poate il atinge cand il faci de ras de fata cu prietena sa. Recunosc, au fost momente si cand a dat roade vorba buna. Eram in spate la Orizont, langa scoala 193. O doamna de vreo 50 de ani termina in fata mea de mancat o banana si arunca coaja pe strada. Nu mi-a venit sa cred. Am abordat-o politicos totusi zicandu-i ca nu acolo se arunca cojile, pe strada ci la cos. Femeia s-a inrosit brusc si mi-a raspuns "Aveti dreptate domnule, va rog sa ma iertati". I-am zis ca nu are de ce sa-mi ceara mie iertare, insa ca o rog ca pe viitor sa nu mai fac asa ceva. Mi-a raspuns "Da domnule, aveti dreptate, va promit ca pe viitor n-o sa mai fac". Bai, credeti-ma ca mi s-a facut tarsa, parca imi parea putin rau ca i-am facut morala. Desi am actionat bine, in cazul ei sunt convins ca n-o sa mai faca asa ceva in veci, i se citea in ochi cat de jenata este de episodul respectiv. Dar femeia aia a fost un caz fericit si rar intalnit. De obicei mi se raspunde obraznic, moment in care intorc foaia si le vorbesc pe limba lor. In trafic daca vad pe careva ca arunca gunoaie, ma strecor pana in dreptul sau, ii fac semn amabil sa deschida geamul, dupa care ii spun ce am pe suflet. Recunosc, sunt mai justitiar de felul meu. ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Ashule, io te inteleg perfect...Dar ce facem cu baietasii de cartier care stau noptile cate 10-20 la un loc si dupa ce parasesc zona zici ca acolo s-a descarcat un camion de gunoi?Problema si mai mare este ca nimeni nu le face nimic...daca cheama cineva politia, astia vin frumos, le iau datele jmecherilor si pleaca mai departe fara sa vada ca aia au facut dezastru.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(pastrama_stelistu @ 6 Dec 2005, 23:33) Ashule, io te inteleg perfect...Dar ce facem cu baietasii de cartier care stau noptile cate 10-20 la un loc si dupa ce parasesc zona zici ca acolo s-a descarcat un camion de gunoi?Problema si mai mare este ca nimeni nu le face nimic...daca cheama cineva politia, astia vin frumos, le iau datele jmecherilor si pleaca mai departe fara sa vada ca aia au facut dezastru. Pai daca vezi ca au facut mizerie si vezi si politia...iesi si spune-le politistilor..."Ba tata aici cine face curat ?, Cine repara stricaciunile de la blocul meu ? " Nu se poate fara sa facem si noi ceva... |
--------------------
-
-
-
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Daaaaaaaaaa...usor de zis!!! Si a doua zi sa-mi gasesc masina facuta praf, nu?
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(pastrama_stelistu @ 6 Dec 2005, 23:50) Asta asteptam sa raspunzi ![]() De, nu se poate si satui si cu sunca-n pod... Deci zici ca vine Politia, le ia datele si ei mai au curaj sa-ti faca masina praf dupa ce numele lor sunt pe procesele verbale de la Garcea din dosar. Ce frica inspira niste amarati de pusti... Acum sa-ti spun si de ce Garcea nu da amenda...fiindca stie ca pustii aia care stau pe strada, nu-si permit sa se duca in alta parte...si ca ei chiar n-au nici o vina pentru asta, dar daca fac mizerie, situatia se schimba. Garcea trebuie sa ia masuri, asa ca e bine sa-i atraga cineva atentia. This post has been edited by andu911: 7 Dec 2005, 00:04 |
--------------------
-
-
-
|
|
ashu |
![]()
|
Aici ai si tu dreptate. Nu cred ca e cineva dispus sa se ia la scandal cu o gasca de cocalari decat daca e si el smardeias de aceeasi teapa, caz in care oricum nu-l mai deranjeaza ce fac respectivii. Politie, altceva n-ai ce. Insa daca ne intoarcem la ideea topicului, de la macacii respectivi oricum n-am nici o pretentie, insasi mintea lor este o mocirla.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
pastrama |
![]()
|
Mai, io nu vorbesc din basme!!! Astea sunt chestii dovedite!!! Vino sa vezi cum arata masinile din unele zone ale Constantei...cunosc pe cineva care a facut exact ce ai zis tu mai devreme si s-a trezit peste cateva zile cu toate cauciucurile taiate...tel la politie, venit organu, constatat, plecat inapoi la sectie si SANATATE d-le!!! Unde mai pui ca daca ma iau la trante cu toti nenorocitii, stau dupa aia cu emotii pentru restul familiei.
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
ashule si la mine in scara mai mananca astia seminte si fac galagie pana la 1-2 noaptea, dar se intampla sa mai ies eu sau vecinii...nu prea cheama nimeni politia, ca sunt niste copii de 17 ani...
dar pana nu au facut curat nu i-am lasat sa plece. Unde pui ca vecinu a si caftit pe doi dintre ei...si masina lui e bine mersi in parcare... pastrama_stelistu in cazul asta, sfatul meu e sa te duci, sau sa va duceti la sectia de politie si sa faceti scandal acolo, in timpul zilei... This post has been edited by andu911: 7 Dec 2005, 00:11 |
--------------------
-
-
-
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(ashu @ 6 Dec 2005, 23:21) Da' carucioarele alea se ia de-amboulea asa? Adica nu sint legate cu lant unul de altul si sa bagi moneda (aici de 1 €) ca-ti dezlegi un carucior si sa-ti recuperezi moneda cind il bagi la loc? Aici nu stiu, ori sint oamenii prea saraci si nu isi permit sa arunce 1 €, ori din bun simt nu lasa nimeni caruciorul aiurea prin parcare. Aia de la magazin chiar atit de idioti sint incit isi pot permite sa plateasca un angajat care sa adune carucioarele imprastiate prin parcare in loc sa faca altceva? (de exemplu sa puna marfa in rafturi sau sa stearga pe jos prin magazin?). Aici nu cred ca mai atit de mult vina prost-crescutului, ci o lipsa de organizare. Pot sa faca niste cipuri speciale pentru care sa se plateasca ce stiu eu, contravaloarea a 20.000 lei tramvai. |
--------------------
x
x
|
|
ashu |
![]()
|
Smudo, mecanismul de care vorbesti tu l-am vazut pentru prima oara in Romania acum o luna, la noul magazin Cora. Si functioneaza cu monede de 5000 de lei vechi, mult prea putin. In rest, de ani si ani de zile, toate super, hiper marketurile si cash&carryurile au angajati care asta fac, se duc prin parcari si culeg carucioarele si le aduc la locul lor. Stupid, stiu, dar asa e.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
andu911 |
![]()
|
QUOTE(Smudo @ 7 Dec 2005, 00:10) Da' carucioarele alea se ia de-amboulea asa? Adica nu sint legate cu lant unul de altul si sa bagi moneda (aici de 1 €) ca-ti dezlegi un carucior si sa-ti recuperezi moneda cind il bagi la loc? Aici nu stiu, ori sint oamenii prea saraci si nu isi permit sa arunce 1 €, ori din bun simt nu lasa nimeni caruciorul aiurea prin parcare. Aia de la magazin chiar atit de idioti sint incit isi pot permite sa plateasca un angajat care sa adune carucioarele imprastiate prin parcare in loc sa faca altceva? (de exemplu sa puna marfa in rafturi sau sa stearga pe jos prin magazin?). Aici nu cred ca mai atit de mult vina prost-crescutului, ci o lipsa de organizare. Pot sa faca niste cipuri speciale pentru care sa se plateasca ce stiu eu, contravaloarea a 20.000 lei tramvai. Da Smudo.... Metro, Selgros (Rewe) au angajati in toate marketurile din Romania, care aduna carucioarele din parcare. Carucioarele nu sunt dotate cu acele lanturi in care bagi 1 E, pe care poti sa ti-l recuperezi doar daca duci carutul la loc. Nu stiu de ce aici nu exista asa ceva. Probabil s-au gandit ca la cat de lenesi suntem, nu vom mai merge la cumparaturi la Selgros din acest motiv. Mai e o alta problema...in Rom, cea mai mare moneda e de 5.000 lei...probabil s-ar fi gasit niste jmechieri care sa nu mai aiba nevoie de 5000 lei si sa lase caruturile de-amboulea...si nemaiavand cine sa le adune...ramanea lumea fara caruturi....e singura explicatie pe care o gasesc. This post has been edited by andu911: 7 Dec 2005, 00:19 |
--------------------
-
-
-
|
|
Smudo |
![]()
|
Da, pai atunci ramin iar fara cuvinte. Adica eu daca as avea un lant de magazine (Billa, Norma, Aldi, Lidl, dracu' sa le pieptene pe toate) as face si eu un studiu inainte sa deschid ceva in Congo. Adica m-as interesa cit de civilizati sint oamenii. Si daca tot ma apuc sa le pun gresie prin magazin si rafturi frumoase, atunci incerc sa le aduc si un aer de civilizatie, ca pe asta e curios tot omul care nu a vazut asa ceva. Si incerc sa-l ajut cumva. Plus de asta ma ajut si pe mine, ca economisesc un muncitor. Adica ala care imi aduna carucioarele din parcare poate sa adune mai bine hirtiile de exemplu, sau (ma repet) sa spele prin magazin. Sincer, la faza asta nu mai e de vina țărănetele, ci ala care deschide magazinul, ca nu stie sa isi educe clientii si sa isi economiseasca niste bani in acelasi timp.
|
--------------------
x
x
|
|
razzu |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 40 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
E clar ca nesimtirea se instaleaza inca de la virste fragede. In spatele blocului meu sint o multime de pusti, nu cred ca au mai mult 9-10 ani, care inca de acum, cind mai sint vreo 2 luni pina la revelion bubuie petarde intr-o veselie. Dar ce sa ma mai mire treaba asta atita timp cit parintii lor lasa alarma de la masina sa sune noaptea ore in sir, de am ajuns sa dorm vara cu geamul inchis. Sincer sint cam pesimist din punctul asta de vedere, adica nu cred ca o sa apuc ziua in care oamenii din tara in care traiesc sa fie la acelasi nivel cu cei din vest din punct de vedere bun simt. Poate ma insel eu, cine stie, dar nu cred.
|
--------------------
vw
golf
2001
- b-99-hyu Experienta ne invata ca oamenii nu inavta nimic din experienta
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 7 Dec 2005, 00:14) Smudo, mecanismul de care vorbesti tu l-am vazut pentru prima oara in Romania acum o luna, la noul magazin Cora. Si functioneaza cu monede de 5000 de lei vechi, mult prea putin. Si Kaufland are, iar acolo, cel putin cand am fost eu, de 3 ori, functioneaza. Oricat de grabit ai fi, iti e jena sa lasi caruciorul aiurea cand toate sunt frumos asezate. In plus, cei de la paza fac observatii celor ce lasa carucioarele aiurea: Domnul, Doamna ati uitata sa va luati banii! Bine, au aparut si "binevoitori" ce te roaga sa ii lasi pe ei sa iti duca caruciorul. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
ashu |
![]()
|
QUOTE(madalina @ 7 Dec 2005, 01:35) Asta nu-i rau deloc. Sunt convins ca multi nu se uita la 50 de bani si or sa lase caruciorul in drum ca si pana acum, dar macar vine repede aurolacul si-l duce frumos la locul lui. Si scapi astfel si de cersit. Win-win situation. ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 07:23 |