DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 4 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nesimtirea, incotro?, suntem niste jegosi

andu911
post 7 Dec 2005, 07:03
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti - Berceni

Alt exemplu de nesimtire, care nu tine de legi si politie biggrin.gif

In dimineata asta, un tip cobora din blocul vecin cu un computer in brate. Cand a ajuns la masina ( un Clio ) si-a dat seama ca trebuie sa lase computerul jos, ca sa poata deschide portbagajul. Dar pe jos e ud. Asa ca a preferat sa-si aseze computerul pe capota masinii unui vecin, ca oricum e 7 dimineata si intuneric...n-avea cine sa-l vada.

Ce mama dracu, el are Clio, cum sa puna computeru pe masina lui...sa zgaraie el frumusete de broscoi. Lasa ca la vecinu cu Dacia, nu se mai cunoaste o zgarietura in plus.

--------------------
- - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dacicuss
post 7 Dec 2005, 09:01
Post #152

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Mai, pustanii de fac mizerie la mine la bloc stiu doar de frica. Adica ce vreau sa spun: se mai luau si alti vecini de ei dar daca le vorbeai frumos, te injurau, iti radeau in nas...chiar si la un vecin, ofiter de jandarmi. Buuun, io m-am coborat la nivelul lor, i-am injurat mai colorat decat ei, i-am bagat, i-am scos...ma, asa a avut efect, cand ma vad o tulesc...dar apar seara tarziu...e ca o joaca de-a soarecele si pisica ! Is spurcat la gura. Odata, cand i-am convins si pe militieni sa vina sa se ia de ei, au vrut sa se razbune cica...cel de era mai al naibii dintre ei, cand sa plec din parcare imi suteaza o minge cat poate in geam...mi-a stat inima...astia radeau, nu credeau ca-i caftesc. Il prind pe individ si din voleu cu-n sut in dos il zbor peste gardul viu. A doua zi dau ochi numai cu el la iesirea din magazinul de la parter. El ca de ce am dat in el. Ma enervez iar si-l intreb:"Bai vita, de spargeai geamul, avea tac-tu bani sa-l cumpere?!?" El flegmatic: "Tata e mort". Eu si mai nervos, printre dinti: "Vrei sa te intalnesti cu el?!?" Da, sariti cu bata: grotesc, oribil ce-am facut dar a avut efect, de atunci asta nu-si mai face veacul la blocul meu. Dar nu vreau sa cred ca numai solutiile extreme ar avea efect.
Aseara am fost eu iepure altoit: ora 21, benzinarie MOL; apare o haita de tuciurii in 2 Mercedesuri, un 230 si un Vito, cu numere de BV, cu catel, purcel, pirande, puradei. Dupa ce ca parcheaza aiurea, blocand accesul in parcare si la compresor, in 2 secunde au facut o mizerie de nedescris: au deschis usile si si-au golit toate mizeriile: ambalaje de napolitane, seminte, etc...angajatii stateau cu ochi pe ei sa nu ciordeasca. Dupa ce discutau intre ei, mergeau in Franta. Un gibon isi scoate ultima tigara si trage un sut la pachet. Eu: " domnu, vezi ca n-ai nimerit cosul, incearca cu mana!"...Nu-s sfrijit, ala jumate cat mine da' cand s-o intors si mi-a zis: "Ce ba, nu ti-e bine!?!" m-am facut mic si am plecat. Erau multi dar si singur, nu stiu de ma puneam cu coloratul ca astia is mai ciudati, nu scapi usor de ei dupa...si atitudinea angajatilor cand le-am aratat mizeria: "Lasa-i...numai sa plece si curatam noi"...

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
b64chr
post 7 Dec 2005, 09:28
Post #153

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

QUOTE(Smudo @ 7 Dec 2005, 00:26)
Da, pai atunci ramin iar fara cuvinte. Adica eu daca as avea un lant de magazine (Billa, Norma, Aldi, Lidl, dracu' sa le pieptene pe toate) as face si eu un studiu inainte sa deschid ceva in Congo. Adica m-as interesa cit de civilizati sint oamenii. Si daca tot ma apuc sa le pun gresie prin magazin si rafturi frumoase, atunci incerc sa le aduc si un aer de civilizatie, ca pe asta e curios tot omul care nu a vazut asa ceva. Si incerc sa-l ajut cumva. Plus de asta ma ajut si pe mine, ca economisesc un muncitor. Adica ala care imi aduna carucioarele din parcare poate sa adune mai bine hirtiile de exemplu, sau (ma repet) sa spele prin magazin. Sincer, la faza asta nu mai e de vina țărănetele, ci ala care deschide magazinul, ca nu stie sa isi educe clientii si sa isi economiseasca niste bani in acelasi timp.
*

Fii convins ca au facut studiul. In vest un angajat care sa adune carucioarele ar costa cam mult si de aia au facut sistemul cu euroiul. La noi un angajat costa mult mai putin, asa ca e mai rentabil fara acel sistem.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
victor23ro
post 7 Dec 2005, 09:38
Post #154

Membru incepator

From: Timisoara

Cu chestia asta ma confrunt si eu, si am ajuns la o concluzie> momentat cam atata putem, degeaba tin eu hartia in buzunar sau in plasa pana ajung acasa sau la un cos de gunoi (parca si astea sunt tot mai rare), ca vine jaordeu cu baietasii, si arunca gunoaiele de la geam sau sparg geamurile de la scara etc.....
Locuiesc intr-o zona mai nasoala si in primavara s-a facut curatenie generala cu puscariasii vreo 2 zile , va spun ca dupa inca 2 zile era totul la loc... am fast total dezamagit de atitudinea colocatailor... in unele locuri doar atat se poate ....

--------------------
daewoo tico - TM
Sa traiti, ... bine ?
+
maddan
post 7 Dec 2005, 10:03
Post #155

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

NU SUNT DE ACORD!

In unele locuri doar atat se poate pentru ca autoritatile nu intervin.

Repet, poporul asta de giboni are nevoie de bata, garduri si amenzi usturatoare, e singura cale de a-l educa!

Exemplu: daca angajatii benzinariei luau numarul masinilor tiganilor care au facut mizerie, si ar fi avut un numar de telefon la care sa sune, si o autoritate care sa intervina, tiganii ar fi fost opriti de urmatorul filtru de politie si amendati pentru ce au facut la statia de benzina! Dovada era simplu de facut: camerele de luat vederi de la benzinarie.

Exemplu2: daca sectoristul ar fi o prezenta cunoscuta "parohiei" lui, atunci sa vezi ce s-ar linisti lucrurile in zona!
Unde stateam inainte aveam un sectorist sarit de pe fix: ii alerga pe hotii de masini cu pistolul, tragand in noapte dupa ei! Nu misca unu' in zona! Ba intr-o seara l-a alergat pe unu' vreo 200 de metri prin spatele blocurilor, dupa care a tras doua focuri in aer urland sa opreasca, ala s-a oprit, si apoi sa vezi cafteala nene, ce i-a tras lu' ala in cap! A venit si masina de politie si l-au bagat pe ala intr-o scara de se-auzeau numai icnete si zgomote de bocanci militienesti...

Nu stiu daca mai activeaza in zona, insa facea treaba buna... 04.gif

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
dacicuss
post 7 Dec 2005, 10:18
Post #156

Mare Vrajitor KKK

From: Poplaca

Ihi...right Maddan biggrin.gif By the way, stii cum s-au mai linistit astia din menajeria mea? Nu de tot da' macar cand sunt eu acasa nu-i aud. Bateau niste apropouri la masina mea, zgariere, etc...era dupa faza cu Iovan si hotul impuscat. Io le-am zis sa incerce numai si le-am exemplificat cu asta ca "banul face legea in Romania".. biggrin.gif neuronul gibonilor a concluzionat ca eu pot sa le fac felul daca vreau ca am bani si nu patesc nimic biggrin.gif e bine si asa...pot sa-mi las si masina deschisa...

--------------------
VW Passat 1.9TDI - ww-00-XXX
A religious war is like children fighting over who has the strongest imaginary friend...
The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.
+
ssilviu
post 7 Dec 2005, 10:28
Post #157

F1 Man

From: Nicaieri

subscriu la vorbele lui maddan, cea mai eficienta si rapida cale de rezolvare este cea spusa de el...

ps...am pus o intrebare mai devreme in topic, vad ca inca nu a stiut nimeni sa-mi raspunda....

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
litza
post 7 Dec 2005, 10:31
Post #158

Membru autentic

From: Bavaria, DE

Parerea mea e ca, de ex Billa trebuia sa-l faca drive-through, ca asa i-ar place taranului (nu ma refer la taranul autentic de la sat, fata de care imi cer scuze de comparatie) care si-a luat masina.

La Billa in TM, tot timpul erau parcate masini chiar la intrare. Ca aveau probleme angajatii ca nu puteau trece cu carucioarele din parcare in magazin. Asa .. si au pus bare metalice sa nu mai parcheze bizonii in intrare. Foarte bine. Cineva s-a prins de idee, dar a neglijat specia rara de bizon roman. Acum bizonul parcheaza langa bare, blocand si mai mult circulatia pe prima banda.

Pana mea, pe astia ar trebui toti sa le blocheze rotile, si contra unei sume modice de 5 lei noi, sa le deblocheze. Numai timpul pierdut cu deblocarea cred ca i-ar disciplina. Sau demarcarea locurilor de parcare sa se faca cu spikes strip.

mad.gif

--------------------
Dacia Solenza 2003-2018
+
kukuruz
post 7 Dec 2005, 15:29
Post #159

Membru

Cateva idei:

1. Problema amblajelor (in plus fata de s-a discutat/propus)

Urgent lege:
- Interzise pungile de plastic. Totul in pungi de hartie (reciclata) sau alte materiale biodegradabile - asa cum este in Franta (si nu numai)
- PET-urile limitate la maximum, sau chiar interzise (la bere, in primul rand - ce oroare!). Restrictii severe la cutiile de aluminiu. Eventual, promovate PET-urile refolosibile (Pepsi a avut o tentativa acum vreo 4-5 ani la ambalajul de 2l - abandonata insa)
- Ordine in producerea/distributia/etichetarea/folosirea/colectarea sticlelor refolosibile

2. Problema parcarilor de resedinta, circulatie urbana

Masuri urgente (din partea primariei, politiei, comunitatii locale):
- Inmatricularea (la masinile SH) sau cumpararea (la masini noi) conditionate strict de dovada ca ai asigurata parcare de resedinta (garaj, curte, contract parking, spatiu ADP)
- Trotuarul adiacent locuintei trecut in administrarea proprietarului/locatarului si pe costul lui: intretinere curatenie, asigurare conditii optime circulatie pietoni (biciclisti, dupa caz) borduri standard, stalpisori standard (nerestrictionat, cine doreste poate pune)
- Masinile abandonate: abtibild oficial lipit pe geam cu termen 2 sapt pentru ridicare/repunere in circulatie, la expirarea caruia, fara alt preaviz, luare pe sus cu utilaju' pentru casare - cum e in Japonia (cu bicicletele uitate la statiile de metrou)
- Vigneta (200k rol/sapt) acces traversare anumite zone (ultracentrala, s.a.) - cum e la Londra (si nu numai)

Simplu! Ieftin! Rapid! Eficient!

Altfel, daca stam si filozofam si asteptam minuni de la planul maret al lu' dom' Videanu, ala de costa 2 MILIARDE euroi, nu numa' noi vom trai cu 15-20 ani mai putin din cauze de gunoaie, poluare, stress, isterie, paranoia - ci si copiii si copiii copiilor nostri.

Think about.

--------------------
+
adso
post 7 Dec 2005, 15:50
Post #160

Membru autentic

QUOTE(kukuruz @ 7 Dec 2005, 15:29)
2. Problema parcarilor de resedinta, circulatie urbana

Masuri urgente (din partea primariei, politiei, comunitatii locale):
- Inmatricularea (la masinile SH) sau cumpararea (la masini noi) conditionate strict de dovada ca ai asigurata parcare de resedinta (garaj, curte, contract parking, spatiu ADP)
*

fara misto, bine ca nu iti stiu masina, sunt tentat sa iti scriu entuziasmul meu pe ea la asemenea idei.
mai, nu mai imitati statul roman in comportament. acesta este de multe ori "terorist", in sensul ca e prea ocupat sa fie zbir cu cetatenii (de rand) ca sa se gandeasca la cum sa le rezolve problemele.
nu poti fii strict coercitiv. pune-o de lucrari de infrastructura, sapa subterane, nu stiu, fa think-tankuri, sau mai stiu eu ce. dar NU POTI da o asemenea lege cand raportul de masini/locuri de parcare prin bucuresti e undeva pe la 1/10.

QUOTE(kukuruz @ 7 Dec 2005, 15:29)
- Masinile abandonate: abtibild oficial lipit pe geam cu termen 2 sapt pentru ridicare/repunere in circulatie, la expirarea caruia, fara alt preaviz, luare pe sus cu utilaju' pentru casare - cum e in Japonia (cu bicicletele uitate la statiile de metrou)
- Vigneta (200k rol/sapt) acces traversare anumite zone (ultracentrala, s.a.) - cum e la Londra (si nu numai)
*

Cu astea sunt de acord.

--------------------
Call me Ishmael...
+
kukuruz
post 7 Dec 2005, 16:27
Post #161

Membru

QUOTE(adso @ 7 Dec 2005, 16:50)
fara misto, bine ca nu iti stiu masina, sunt tentat sa iti scriu entuziasmul meu pe ea la asemenea idei.
mai, nu mai imitati statul roman in comportament. acesta este de multe ori "terorist", in sensul ca e prea ocupat sa fie zbir cu cetatenii (de rand) ca sa se gandeasca la cum sa le rezolve problemele.
nu poti fii strict coercitiv. pune-o de lucrari de infrastructura, sapa subterane, nu stiu, fa think-tankuri, sau mai stiu eu ce. dar NU POTI da o asemenea lege cand raportul de masini/locuri de parcare prin bucuresti e undeva pe la 1/10.

Chestia este ca nu mai este timp de mofturi si fasoane, cu texte despre statul odios. Dar la noi, unde practic asistam la disolutia autoritatii de stat, orice incercare de a face ordine declasaseaza corul domnisoarelor de pension. Situatia in bucuresti se degradeaza de la luna la luna, se vede cu ochiul liber. La anu' pe vremea asta vom vorbi poate de adevarate lupte de strada/cartier pentru un petic de loc pentru ca lumea sa-si tina troacele cat mai aproape de iesirea din bloc. Statistica spune ca s-a ajuns la aproape 1 milion de masini inmatriculate in bucuresti (de la 200 de mii in '90) fara ca cineva (autoritati, primarie, comunitatile locale) sa fi facut ceva in acesti 15 ani. Reintrarea in "normal" (daca exista asa ceva in materie de parcari de resedinta intr-un oras compus practic din cartiere dormitor imense) va fi cu atat mai dura.

Afara doar daca municipalitatea face parcarile alea etajate si pasajele supra (si sub) terane (v'o 8 parca) din planul pana in 2008 (Samantha, unde esti? smile.gif )
Plus ca asta presupune ca fiecare bucurestean sa scoata din buzunar 1000 euroi. Mai este putin si suntem in 2006, deci mai avem 2 ani de calvar si nervi zdruncinati de dus. Cine poate, cine rezista. Cine nu... legea junglei, eh?

--------------------
+
adso
post 7 Dec 2005, 16:31
Post #162

Membru autentic

daca io's domnisoara de pansion, fii tu rambo, si calculeaza, conform legii kukuruz de cati ani e nevoie de acum incolo pentru a putea inmatricula prima masina in bucuresti.

--------------------
Call me Ishmael...
+
Adrian13
post 7 Dec 2005, 16:35
Post #163

Membru incepator

Masurile aste sunt bune atunci si cind ai locuri de parcare.Dar daca eu am strins bani de masina de ce sa vina careva sa zica sa nu iau pentru ca n-am loc de parcare am eu vreo vina?Decit sa fure mai bine ar pune mana careva sa faca niste parcari subterane de calitate adica sa nu cada blocul in ele la un cutremur cu pretul pe parcare inclus in impozit si dupa aia sa se dea masura asta.

--------------------
Dacia/Lada/Fiat 1300/1200/Uno Diesel - 13
IO!GIGI BECALI
+
ursamajor
post 7 Dec 2005, 16:39
Post #164

Membru pasager

From: Orașul lui Panait Istrati

Ce ziceți de cei cu javre, care-și dau cotarlele să-și facă nevoile fiziologice mai peste tot și umplu cu fecale canine până și trotuarele? Pe la Bucale, am înțeles că a-nceput să-i atingă, dacă n-au punguța și lopățica. Eu i-aș pune să-i halească.
Într-o zi, la puțin timp după ce mi-am luat mașina, am urcat la volan și mi s-a părut mie că nu mai era mirosul ăla plăcut de mașină nouă. Abia când am ajuns la destinație am constatat că "spărsesem capul" unui toroipan de rahat de cotarlă, ce-mi umpluse toate striurile din talpă.

This post has been edited by ursamajor: 7 Dec 2005, 16:44

--------------------
Dacia Logan 1.0 Eco-G 2021 Comfort (+ 4 optiuni) - BR02UMa
Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
+
costi
post 7 Dec 2005, 16:41
Post #165

Membru autentic

trebuia sa tragi un loz; mai cistigai o masina smile.gif

--------------------
DSN/SLZ
+
ursamajor
post 7 Dec 2005, 16:45
Post #166

Membru pasager

QUOTE(costi @ 7 Dec 2005, 17:41)
trebuia sa tragi un loz; mai cistigai o masina smile.gif
*

Poate dacă era uman; îi luam norocul ăluia. radmasa.gif

--------------------
+
Luka
post 7 Dec 2005, 16:48
Post #167

Membru autentic

Da ashu, asa este, majoritatea dintre noi suntem niste jegosi.

Singura solutie care sa nu implice nervi si certuri in fiecare zi este ca fiecare sa se poarte normal, asa cum crede el. De asemenea, fiecare sa-si educe copilul astfel incat acesta sa stie sa se poarte civilizat.

Nu poti pretinde 'fineturi' de la oameni care nu au vazut nimic bun si frumos in viata lor, de la oameni a caror bucurie este bautura la pet, emisiunea 'Aventurile familiei nu stiu cum' si tigara proasta. Asta este, este un sistem intreg ce trebuie reformat pentru ca totul a inceput demult si va continua inca mult timp de acum incolo.
Lipsa banilor te face sa nu mai tii cont de 'amanunte'. Atata timp cat multi dintre noi de-abia isi satisfac nevoile de baza ale omului (hrana), nu ai cum sa le ceri sa treaca la nevoi superioare.

Solutia pt civilizare este intr-adevar 'bata', adica amenzi usturatoare care sa fie intr-adevar platite.

--------------------
Renault Laguna II 2002, Privilege, 2.0 benzina, 134 CP
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
ashu
post 7 Dec 2005, 17:07
Post #168

Membru erectil

Luka draga, ma indoiesc amarnic ca urangutanul cu jipan de 50 de mii de coco care in centrul orasului trece prin mijlocul tufelor de trandafiri lasand doua urme mocirloase imense n-are bani si d-aia-i porc. Explicatia ta nu e buna. Tot nu-s lamurit ce-i mana sa se comporte ca orataniile.

--------------------
Pejo 206 2.0 HDi 2002 - -
Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
+
Adrian13
post 7 Dec 2005, 17:20
Post #169

Membru incepator

[
quote=ursamajor,Ce ziceți de cei cu javre, care-și dau cotarlele să-și facă nevoile fiziologice mai peste tot și umplu cu fecale canine până și trotuarele?

Zic ca am patit-o alaltaieri. radmasa.gif Ieri am spalat pantoful iar azi chiuveta asa ca ,sunt in cunostinta de cauza. 251.gif

This post has been edited by Adrian13: 7 Dec 2005, 17:24

--------------------
Dacia/Lada/Fiat 1300/1200/Uno Diesel - 13
IO!GIGI BECALI
+
maddan
post 7 Dec 2005, 17:20
Post #170

Speedy Gonzales

ashu, e vorba ca are banii aia de foarte putin timp, si facuti pe cai de multe ori ilegale. De-aia nu ii pasa de ce e in jurul lui.
La fel si cei care sunt "saraci". Nu e vorba de situatia materiala, ci de saracia spirituala, de lipsa celor 7 ani de-acasa. Astia se ofera indiferent de starea materiala.

- Trotuarul adiacent locuintei trecut in administrarea proprietarului/locatarului si pe costul lui: intretinere curatenie, asigurare conditii optime circulatie pietoni (biciclisti, dupa caz) borduri standard, stalpisori standard (nerestrictionat, cine doreste poate pune)

kukuruz, acum pe bune, ce fumezi? radmasa.gif

1 - nu poti limita circulatia bunurilor prin astfel de prevederi stupide. Nu este datoria ta sa creezi locuri de parcare, ci a onor Primariei. Care poate sa-ti ia bani pentru ele, care poate sa-ti interzica sa parchezi pe spatiul verde sau pe trotuar si care poate sa-ti dea amenzi garla daca nu ii respecti regulile. Nu la lipsa de reglementari privind cumpararea de masini e problema, ci la neaplicarea unor legi si prevederi deja existente.
2. Daca il trece in proprietatea lui, n-ar fi normal sa ia si taxa? Ai idee ce implica notiunea de proprietate, sau o folosesti asa, utopic? Daca eu as fi proprietar pe trotuarul din fata blocului as putea veni cu o multime de reguli. Ca de exemplu sa las doar 1m de alee cat sa poata intra oamenii in blocuri, restul l-as ara si as planta flori. Ti-ar conveni?
Rezolvarea problemei trotuarelor este iarasi foarte simpla: se ia de onor Primarie un credit de circa 50mil Euro, se investeste masiv in trotuare si alei timp de 2 ani, se imparte sectorul in 21 de zone administrative avand fiecare un responsabil platit de primarie care poate fi tras la raspundere. Ala vegheaza la turnatul trotuarelor si la intretinerea spatiilor verzi. Feedback: inspectorii Primariei, se ofera un telefon public la care cetatenii fac reclamatii, inspectii inopinate ale arhitectului-sef, ale primarului. Rezultat: trotuarele sunt intretinute si frumoase, flancate de banci moderne si gazon cu flori si lucrari de arta.
Utopie? NU. Repet invitatia la mine in carteeer... biggrin.gif

Io nu stiu de ce vreti voi sa inventati roata, cand totul e atat de simplu.
Asta probabil ca nu au inteles nici ceilalti primari din Capitala - in loc sa imite exemplul sectorului 3 (nimic mai simplu, cu atat mai mult cu cat da roade evidente!!), stau si se vaita ca niste babe ca nu au fonduri, ca e greu, ca aia si pe ailalta!!

Una dintre problemele masive din Romania este incapacitatea populatiei de a avea incredere, de a apela si de a trage la raspundere autoritatile (ba inca fac asta si cu firmele private!). Dragii mei, pana nu vom intelege ca numai apeland la autoritati again and again vom reusi sa ne rezolvam lucrurile majore, vom ramane in aceeasi mocirla.

Puterea exemplului e ok, observatiile mai mult sau mai putin belicoase facute altora sunt ok, insa nu sunt de ajuns. Reactia trebuie sa fie sistemica, si sa vina de sus in jos. Si, repet, functioneaza deja intr-o parte de Bucuresti!.
Daca voi vreti sa vedeti in continuare drobul de sare....

Mai bine ati pune mana pe telefon si pe mail si ati bombarda onor edilii de la voi din sectoare cu intrebarea "de ce la noi nu se face ce s-a facut in sectorul 3???"

--------------------
+
Jack Daniel's
post 7 Dec 2005, 17:28
Post #171

MEMBRU DE LA INCEPUT!

QUOTE(ursamajor @ 7 Dec 2005, 18:39)
Ce ziceți de cei cu javre, care-și dau cotarlele să-și facă nevoile fiziologice mai peste tot și umplu cu fecale canine până și trotuarele? Pe la Bucale, am înțeles că a-nceput să-i atingă, dacă n-au punguța și lopățica. Eu i-aș pune să-i halească.
Într-o zi, la puțin timp după ce mi-am luat mașina, am urcat la volan și mi s-a părut mie că nu mai era mirosul ăla plăcut de mașină nouă. Abia când am ajuns la destinație am constatat că "spărsesem capul" unui toroipan de rahat de cotarlă, ce-mi umpluse toate striurile din talpă.
*

Nu ai dreptate ! Ce zici de cainii vagabonzi care sunt in numar mai mare decat cei cu stapan ? Astia unde se duc , la WC-ul ecologic ? Nu cred , asa ca las-o asa cum e .

--------------------
. . .
Multi membri, putini oameni!
+
Luka
post 7 Dec 2005, 17:29
Post #172

Membru autentic

Exact, Maddan, exista 2 categorii: cei fara bani si cei cu bani 'facuti' de putin timp. Cand spun putin timp, ma refer la cativa ani (10-15).

Acum si cu momentul de autocritica: si eu am aruncat hartii pe strada, si eu am scuipat pe strada, cu masina prin noroi n-am luat-o. Ok, am facut asta cand eram mai mic, insa ceva m-a facut sa inteleg ca nu e normal sa fac asta. Poate si faptul ca am mai iesit din tara si mi-a placut ce am vazut, poate si faptul ca nu-mi placea ce vedeam in jur...

Nu e greu sa tii o hartie in mana 10 secunde si s-o arunci la cos, e mai greu sa arunci o tigara pt ca nu toate cosurile de gunoi au loc special de tigara. Nu e greu sa faci lucrurile astea, dar trebuie sa simti ca asa e corect sau sa fii obligat sa crezi smile.gif

De asemenea, nu e greu sa fii corect, nu e greu sa-ti platesti impozitele, nu e greu sa incerci sa respecti legile, dar trebuie sa simti asta.

Degeaba i se cere cu frumosul unuia care are in cap numai cum sa mai faca un ban, cum sa mai fraiereasca pe cineva, cum sa 'se descurce', cum s-o ia pe aratura in fata fraierilor.... Singurul raspuns posibil: amenzi aplicate.

--------------------
Francezii nu s-au gandit la pietele unde drumurile sunt denumite asa din lipsa de imaginatie
+
andu911
post 7 Dec 2005, 17:33
Post #173

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

Bine si de ce vara miroase in autobuze a transpiratie de te sparge ? Ca nu mai e vorba de bani...

--------------------
- - -
+
Luka
post 7 Dec 2005, 17:38
Post #174

Membru autentic

Pai daca oamenii 'vine' de la tara.....La tara nu era deodorante smile.gif
Daca omul e amarat, face economii la apa cum s-a povestit mai devreme si cu banii ramasi isi ia un pet de XXX (bere). Acum sincer vorbind, ai facut economie 10 RON la apa calda, iti cumperi un deodorant sau o vodca? biggrin.gif

Mentalitatea este strans legata de saracie. Cand se va depasi stadiul in care traim si muncim ca sa ne asiguram mancare, intretinere si lumina, vor evolua si necesitatile. Cand omul isi satisface nevoia de hrana, locuinta, trece la satisfacerea unor nevoi superioare....sa zicem chiar un dus si un deodorant biggrin.gif

--------------------
+
ursamajor
post 7 Dec 2005, 17:39
Post #175

Membru pasager

QUOTE(big2003 @ 7 Dec 2005, 18:28)
Nu ai dreptate ! Ce zici de cainii vagabonzi care sunt in numar mai mare decat cei cu stapan ? Astia unde se duc , la WC-ul ecologic ? Nu cred , asa ca las-o asa cum e .
*

Ăia nu prea se cacă pe trotuare, pe unde-i plimbă dobitocii lor stăpâni pe ceilalți, ci prin iarbă, iar eu nu am ruta pe-acolo. Oricum, în zona mea, îți garantez că sunt mai multe jigodii casnice, decât maidanezi. Așa că nu fi tu așa sigur. wink.gif

This post has been edited by ursamajor: 7 Dec 2005, 17:42

--------------------
+
Luka
post 7 Dec 2005, 17:45
Post #176

Membru autentic

QUOTE(ashu @ 7 Dec 2005, 17:07)
Luka draga, ma indoiesc amarnic ca urangutanul cu jipan de 50 de mii de coco care in centrul orasului trece prin mijlocul tufelor de trandafiri lasand doua urme mocirloase imense n-are bani si d-aia-i porc. Explicatia ta nu e buna. Tot nu-s lamurit ce-i mana sa se comporte ca orataniile.
*

Ashu, cine dracu are bani in tara asta de neam prost?? Vezi tu cine are bani in Romania si o sa ai un raspuns clar. Ce poti sa ceri? Nu ai ce sa le ceri, nu le poti pretinde nimic. Si pe langa faptul ca sunt tarani, sunt plini de bani si stiu ca li se permite totul. Subliniez, 'ei stiu ca li se permite totul'. Nici macar nu cred, stiu exact ca banii cumpara tot, de la politisti pana la doctori si functionari de orice fel.

--------------------
+
catb
post 7 Dec 2005, 17:54
Post #177

Membru incepator

QUOTE(andu911 @ 7 Dec 2005, 17:33)
Bine si de ce vara miroase in autobuze a transpiratie de te sparge ? Ca nu mai e vorba de bani...
*

Pentru ca exista conceptul de "baie saptamanala", pentru ca in felul asta se face si economie de apa calda, ca na, acuma se plateste ca s-au pus apometre. Si poate si pentru ca mai bine dai banii pe Carpati si Unirea, decat pe un sapun Duru. smile.gif

This post has been edited by catb: 7 Dec 2005, 17:55

--------------------
_ _ _
If oranges smell like chicken, why are tomatoes blue? Think about it!
+
Sony
post 7 Dec 2005, 18:04
Post #178

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(big2003 @ 7 Dec 2005, 17:28)
*

Asa ma gandeam si eu. Daca avem maidanezi care se usureaza pe trotuar, de ce sa nu se usureze si cainii de casa tot pe trotuar? E normal sa ii discriminam?
little2003, nu te deranjeaza cand javra vreunui vecin se pișă pe roata ta, iar tu faci pana si trebuie sa pui mainile in urina nobilului animal?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
maddan
post 7 Dec 2005, 18:18
Post #179

Speedy Gonzales

Dragii mei, nu cred ca principala problema a noastra sunt cainii...

In parculetul din fata blocului, proaspat amenajat, rahatii de caine sunt "periculosi" max 1 zi si dispar dupa cateva zile, pentru ca sunt biodegradabili. In schimb PET-urile, cojile de seminte, mucurile de tigara, cutiile goale de bere, ambalajele, servetelele, hartiile, prezervativele, capatanile de varza, colacii de veceu si spray-urile gaurite sunt GREU sau DELOC biodegradabile, si astea se aduna zilnic!

Inainte se adunau mai usor si mai repede, caci acolo era un maidan. Acum se aduna mai greu, caci lumea a inceput sa se fereasca a mai murdari asa frumusete de parculet.

Si totusi, daca nu va interveni politia si asupra celor putini care mai arunca - de la mucuri si pachete goale de tigari pana la ambalaje diverse - bruma asta de frumos nu va tine pana la vara!

Cat despre proprietarii de caini: niciodata n-am inteles ce le e asa de greu sa-si duca cainele intr-un loc pe unde nu ajung pietonii, si ce le e asa de greu sa NU isi lase cainele sa faca pipi pe jantele masinilor. Io am caine si n-am avut niciodata probleme cu chestia asta. E vorba de nesimtire si aici, si am ceva vecini care isi lasa animalele sa faca pana si pe scari... Sa spele femeia de serviciu, eh!

--------------------
+
kukuruz
post 7 Dec 2005, 21:04
Post #180

Membru

@maddan
a. Fumez winston lights charcoal 36k rol pachetu' cool.gif

b. Crearea locurilor de parcare presupune, inainte de bani, existenta spatiului fizic. In Balta Alba (sect.3), de ex., in zona magazinului Titan, unde acum nu ai unde sa opresti, da'mite sa parchezi, unde crezi ca ar putea primarul Negoita sa construiasca parking? Sa nu-mi spui ca vizavi, luand o halca din parc. Dar unde nu este parc, pe str. Rm.valcea/Rm.sarat, sa zicem? Aaa, tre' sa demoleze un bloc sau doua pentru asta? Oh, nu! Iar cand, si nu peste mult timp, gradul de "motorizare" al unui bloc din zona va ajunge de la 30-40% din locatatari la 70-80% (dublare, si nici n-am pus 100%) cine mai parcheaza/opreste/intra pe strazile alea? Iar ca un fenomen sa nu scape complet de sub control cu consecinte nedorite de nimeni, mi se pare logic sa incerci sa-i franezi/opresti... involutia - in cazul nostru cresterea irationala a numarului de automobile.

c. Trotuare: n-am zis ca trotuarul adiacent cladirii sa fie dat in proprietate, ci "in administrare" proprietarului/locatarului cladirii, care sa fie obligat sa raspunda de intretinerea lui, inclusiv curatenie si montare stalpisori daca crede de cuviinta ca masinile parcate pe trotuar (regula astazi!) stanjenesc/blocheaza circulatia pietonilor. Cand am fost la medsana in cotroceni am vazut in capatul strazii o placuta pe care scria (cu mandrie!) ca locatarii isi intretin singuri straduta aia. Timid, dar iata un inceput. O treaba ca asta duce la dezvoltarea spiritului comunitar fara de care o metropola nu poate progresa. Cred ca "problema trotuarelor" ca sa te citez, nu va ajunge pe agenda de lucru (ca sa nu zic de prioritati, la halul de probleme pe care le are astazi bucurestiul) a primariei in viitorul previzibil, nicidecum sa ajunga sa fie "rezolvata" de ea.

Altfel, despre primarul Negoita (okay, si unii locuitori ai sectorului 3 wink.gif), numai de bine. Initiative si fapte de toata lauda!

--------------------
+
8 Pages « < 4 5 6 7 8 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 07:38
Forum Renault