DACIA DUSTER - noile modele 2017, 1.6 SCE 115, 1.5 dC 90, 1.2TCe 125, 1.5 dC 4x4
![]() ![]() ![]() |
DACIA DUSTER - noile modele 2017, 1.6 SCE 115, 1.5 dC 90, 1.2TCe 125, 1.5 dC 4x4
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|||
PetruDez |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 707 Joined: 21 October 11 ![]() |
Eu unu daca ar fi sa am de ales intre confortul oferit de un SUV dar 4x2 si disconfortul oferit de primele generatii de duster dar 4x4 prefer sa aleg altceva total.
Personal nu ma incanta sistemele permanente 4x4 de la unele SUV-uri asa ca in general prefer ceva unde sa pot alege . Cum prea multe variante nu ai in banii ceruti de un duster eu as prefera sa astept pana mai fac rost de ceva bani ori daca e musai iau ceva SH relativ nou in banii aia. Dar dupa cum am mai zis daca tot comparam produse intre ele zic ca e mai eficient sa facem analiza corecta. Adica 4x4 cu 4x4 si 4x2 cu 4x2 etc. |
--------------------
Renault
Am schimbat pe dizal si Koleos
2007/2014
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Corect ce zici, dar tocmai aici intervine subiectivismul fiecaruia. La suma de bani X, unul prefera Dusterul 4x4, altul Kuga sau Vitara 4x2, altul un SH 4x4 relativ recent, altul prefera sa-si stranga bani sa ia Tiguan nou, altul se reorienteaza spre alta clasa/marca.
Daca e sa compari prin filtrul "cat/ce SUV primesc de suma X" are sens comparatia 4x2 cu 4x4. Altfel, da, comparam ce SUV 4x4 pot sa-mi iau de la Dacia sau de la altii, sau ce SUV 4x2 pot sa-mi iau de la Dacia sau de la altii. This post has been edited by marksman: 28 Nov 2017, 14:44 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Daruri de la greci…
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
|
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
catalin27182 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 8 March 17 ![]() |
Pentru cine nu are timp sa vada toate filmele - Robert Adam de la Turatii a condus noul Duster in Grecia si e fericit.
Compara Dusterul cu Kia Sportage personala, cu Tiguan-ul, nu vede diferente mari - antifonare, rafinament, suspensie echilibrata, ansamblarea este peste Golf 5 - masina e la toate capitolele in top ![]() |
--------------------
Renault
Kadjar Zen 160CP
2019
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.721 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
![]() |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
PetruDez |
![]()
|
Cica scaunele sunt mult mai confortabile.
https://www.youtube.com/watch?v=AEGJlW5Qx74 Pe la ~ min 18:30. Din ce am vazut in video masina chiar pare un salt urias inainte. Ramane de vazut daca este suficient de mult. |
--------------------
Renault
2007/2014
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.259 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
M-am înscris la un drive test, a rămas să mă contacteze pentru dată.
Am văzut primul filmuleț din turații și într-adevăr, mașina arată bine și se aude că e bine antifonată. Am configurat un Duster 1.2 benzină, 4*2, echiparea intermediară (confort), și iese undeva la 14.500 fără vopsea metalizata și cu scaune încălzite. |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Gusterul nou arata foarte bine prin padure, asa jegos si plin de namol...iar treaba poare ca si-o face foarte bine!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.945 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Dane ai dubii?
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.259 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Nu, dar nu am toți banii
![]() Și colac peste pupăză m-am apucat să închid terasa casei și mă costă cam 2.000 de coco, bani care erau bugetați pentru jipan. Plus am primit o ofertă bună de la Ford Bistrița cu promisiunea că la anul poate mai scade și rabla și m-a pus pe gânduri. |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Pana si astia zic de bine:
http://www.autobild.de/artikel/dacia-duste...18-5205782.html |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
PetruDez |
![]()
|
Pfff am trait sa o vad si pe asta. Autobild zice ceva de bine de Dacia.
Ce urmeaza? Nemtii Sa zica ceva de bine de romani? Soc si groza si nimic altceva. |
--------------------
Renault
2007/2014
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.624 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
https://one.dacia.ro/ Cine vrea masina de colectie, acu e momentul, peste 30 de ani una din asta la 10 km face toti banii
![]() Ca sa moara haterii de oftica ca nu la francezi se vand primele. This post has been edited by einstein1984: 4 Dec 2017, 16:19 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Aveti idee estimativ cam cat o sa scoata dusteru-ul asta la euroncap? Ramane tot la 3 stele sau mai avanseaza? Dat fiind faptul ca e bazat tot pe vechea platforma sunt mici sansele sa scoata 5 stele.
This post has been edited by ursul_bipolar: 4 Dec 2017, 20:04 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Duster-ul nici nu trebuie sa ia 5 stele, nu asta e soarta lui..publicul target nu alege masina din prisma sigurantei rezultate la Euroncap, alege siguranta proverbiala a unui SUV.
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Duster si siguranta proverbiala nu prea sunt din acelasi film.
Ma gandeam ca poate voiau sa-si mareasca publicul tinta. Daca ramane tot la 3 stele n-au facut niciun progres. Briz briz-uri gasesti peste tot. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(ursul_bipolar @ 4 Dec 2017, 20:04) Aveti idee estimativ cam cat o sa scoata dusteru-ul asta la euroncap? Ramane tot la 3 stele sau mai avanseaza? Dat fiind faptul ca e bazat tot pe vechea platforma sunt mici sansele sa scoata 5 stele. E proiectat pentru 3 stele. Dupa normele actuale, ca de la anul se schimba din nou, deci ramane de vazut cat de repede il vor testa |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(ursul_bipolar @ 4 Dec 2017, 21:26) Da, o sa obtina 5 stele a 20000 de euro si o sa le ia fata lu volvo cu cotetele lor de 60 0000.... De parca Vittara de aia se vinde asa bine, ca e bice cotata la euroNcap Ce public tinta sa mareasca daca nu maresc uzina care le produce? Asa e romanu, daca sunt dulci si ieftini strugurii, nu sunt culoarea care trebuie. This post has been edited by einstein1984: 5 Dec 2017, 09:52 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Ca sa scoata 5 stele nu trebuie sa mareasca nicio uzina, totul tine de proiectare, materialele folosite si dorinta a oferi un produs cat mai sigur, mai ales ca in romania este ziua si accidentul.
Nu cred ca 5 stele la siguranta in 2017 pt 20k e ceva greu de obtinut. Sa ne uitam la fratele de corporatie captur care totusi a reusit sa ia 5 stele. Dar cand profitul si taierile de costuri sunt pe primul plan cam asa se intampla. Din punctul meu de vedere daca dacia vrea sa treaca la urmatorul nivel trebuie sa scoata masini sigure nu un cotet de 3 stele la care deformarea caroseriei in caz de impact este imprevizibila. Si apropo de replica ta cu strugurii si alte alea, fyi, chiar eram interesat de o jucarie ca duster-ul dar in niciun caz de 3 stele siguranta, si nu aia 20k erau neaparat problema aici ![]() Dar 18 mii si ceva pt 3 stele, este josnic. |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
La banii care ii cer pe prafos mi se pare deja o oferta decenta.Vorbeam mai in vara cu o ruda care e cu garantiile la un autohaendler care vinde si daciareno.Feedbackul e f. ok. Fiabilitate buna. Putine reclamatii in garantie.Neamtu o ia pentru pret si ce ofera .Daca il tine peste 100k km deja e multumit ca oricum ii face vant si ia alta.La ei pulimea deja a depasit faza in care strangi din buci sa iei o masina care iti streseaza bugetul la achizitie si la intretinere.
5 Dec 2017, 11:44: Ursule la 100km/h poti sa ai 10 stele ncap ca supravietuiesti numai prin noroc. Si accidentele serioase nu se intampla la 64km/h ![]() This post has been edited by bion: 5 Dec 2017, 10:44 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Nu contesta nimeni faptul ca masina nu ar fi fiabila, o fi, nu stiu, nu am avut asa ceva.
Problema este ca nu iti ofera nimic la categoria siguranta, unele categorii asta cauta si poate ar cumpara dacia tocmai pt a sustine amarata aia de fabrica de la Pitesti. Dar dacia nu ofera asa ceva pentru ca e mai important sa pui intrare fara cheie si alte mizerii de care te poti lipsi dar in cazul unui impact mori sigur, dar mori demn, ai avut masina cu intrare fara cheie. Superb! Apropo de edit-ul tau, nu e chiar asa. Sunt situatii cand si la 100km/h siguranta masinii face diferenta. Sunt sigur ca in una de 3 stele mori sigur dar in una de 5 s-ar putea sa scapi, si chiar sa scapi bine. Sunt atatea cazuri care au demonstrat asta. Probabil dupa asta se ghideaza si dacia, n-are romanu nevoie de stele ncap. This post has been edited by ursul_bipolar: 5 Dec 2017, 10:48 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ursul_bipolar @ 5 Dec 2017, 11:39) Ca sa scoata 5 stele nu trebuie sa mareasca nicio uzina, totul tine de proiectare, materialele folosite si dorinta a oferi un produs cat mai sigur, mai ales ca in romania este ziua si accidentul. Ca sa ia dusterul 5 stele trebuie alta platforma, nu cea obosita de 13 ani a Loganului, deci da, trebuie sa mareasca/schimbe radical uzina. This post has been edited by argon: 5 Dec 2017, 10:46 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Cand scoti un model nou dupa atata amar de timp de astepti sa fie un model nou care aduce schimbari atat de ordin estetic cat si la nivelul sigurantei nu un facelift obosit. Mai ales ca s-a vandut bine, deci bani teoretic sunt.
argoane astea sunt scuze, iar scuze putem sa gasim pt orice. This post has been edited by ursul_bipolar: 5 Dec 2017, 10:53 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
bion |
![]()
|
Ursule din vanzari parca nu romanu e publicul de baza al daciilor.
|
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Voi realizati ca nu se va modifica strategia asta prea curand, nu? E asumata decizia de a face masini de 3 stele NCAP, nu e neputinta de a face o masina sigura. Vitara costa la fel si are 5 stele, in conditiile in care e fabricata in Ungaria, unde sunt mai bine platiti muncitorii, si nici nu foloseste o platforma de Clio II de acum 20 de ani, amortizata de 1000 de ori pana acum. Deci s-ar putea obtine o masina Dacia de 5 stele la costuri similare, mai ales ca NCAP poate face teste cu si fara pachete de siguranta...le oferi optional si gata. In conditile in care au trecut la directie electrica, si o camera video costa mai nimic, se pot monta acum pe Duster si sisteme de siguranta activa mai avansate, gen ACC sau lane-assist, cu care cresti punctajul la NCAP...dar pur si simplu nu se vrea
E strategia Dacia, din punctul lor de vedere e suficient ca masina noua sa obtina 3 stele, in conditiile in care un SH de acum 10-12 ani nu le-ar obtine nici pe astea. Pentru ei concurenta e in randul masinilor SH, nu a masinilor noi. Si nu ii poti invinui, cam au dreptate, si piata accepta asa cum sunt masinile...altfel nu ar avea probleme de capacitate de fabricatie si nu s-ar sta cu lunile dupa o Dacia Duster prin alte tari. Daciile au evoluat mult la restul capitolelor, sunt mai bine facute, mai bine antifonate, mai bine dotate...dar siguranta e in continuare foarte slaba la ele. Probabil ca la un moment dat se va imbunatati si asta, daca piata o cere. Dar nu o cere...cand au lansat francezii SuperNova s-a facut un studiu de piata legat de ce imbunatatiri vor romanii la Nova. Romanii au ales radiocd si AC, nu i-a interesat ABS sau vreun sistem de siguranta...S-ar putea sa fie la fel si pe alte piete, altfel s-ar vinde mult mai bine Volvo, n-ar fi dat faliment SAAB si Renault ar fi fost la un moment dat cel mai mare constructor auto (pe vremea cand faceau masini de 5 stele si altii nu). This post has been edited by AndreiMR: 5 Dec 2017, 10:58 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 00:37 |