DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Noutati de la Dacia, ... a aparut Ambition 1.5 DCi pe site

laur
post 4 Jan 2006, 10:45
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Iasi

pt. cei care zic 'ai alte optiuni' - eu am cautat, si un diesel cu AC si ABS, oricat de mic, nu se gaseste sub ~12k (TTI). Si aici vorbim de masini mici, si cu 3 usi!

Nu exagera....pejo 206 one line 1,4 HDI e cca 11800 E TTI in 4 portiere (cu geamuri el., AC, ABS, CD, etc)....si cred ca mai gasesti si Fiesta, Corsa, Accent, etc...
Ce nu pricep eu de ce nu pun jantele, proiectoarele, CD-ul (ca nu e dedicat, ci acopera doar o gaura) la optionale, indiferent de versiune. Si de ce naiba nu scot geamurile electrice spate, ca zau daca imi dau seama la ce ajuta !!!
In plus oglinzile electrice si incalzite cred ca ar trebui tot la optionale sa fie.
In schimb servodirectia as pune-o la toate variantele !!

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
JORJ
post 4 Jan 2006, 10:46
Post #32

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 4 Jan 2006, 09:25)
....  Cei care deja au jafuri decei nu vad de ce trebuie sa comenteze aici. Deja au masina.
*

Ntz! Ar vrea ei (noi)! Dar avem doar Dacii. Masina ne luam poate data viitoare biggrin.gif

Si on topic.
Cata marinimie de la Dacia ca pun ABS pe Laureate 1.4. Numai ca le dau la pretul unui Ambition de asta vara. Ca atare se plateste tot atat pentru un motor mai mic si fara jante de aliaj. Buni baieti!
Pana una alta vad ca nu au avut nici o dificultate in a scoate pe piata masina de 10.000 de Euro. Ce inovatie!

Un coleg si-a luat un Laureat 1.4 MPI in decembrie 2005. Am fost surprins sa aflu ca existau pe stoc la trei dealeri diferiti in Bucuresti care insistau care mai de care sa vanda.

Daca viitorul uzinei de la Craiova e inca incert si exista riscul sa fie preluat tot de Renault, macar de s-ar satura piata mai repede si sa revina si ei la preturi mai de bun simt, mai apropiate de 5000 de Euro promisi.

Eu o sa vreau peste 3 ani un break diesel 85 sau 100 cai, cu ABS si AC la pretul de 6000. Daca nu se va putea o sa ma supar si o sa imi iau masina pana la urma.

P.S. Apropos de preturile lu' laur. Pejo 206 SW e chiar dulcica si are si portbajaj (probabil nu mult mai scumpa decat cea in 4 usi).

This post has been edited by JORJ: 4 Jan 2006, 10:54

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 Perla - B -XX - XXX
Nu dau flashuri
Daca vreau sa depasesc semnalizez si astept
Nu claxonez decat daca e absolut necesar
Folosesc proiectoarele doar cand e ceata
+
maddan
post 4 Jan 2006, 10:53
Post #33

Speedy Gonzales

From: Bucuresti

Mai, desi Loganul ramane atractiv ca pret chiar si fata de masinile de al caror pret de achizitie se apropie, nu uitati ca Loganul este mult mai ieftin de intretinut. CASCO-ul este mai ieftin, reviziile asijderea, piesele la fel.

Daca este sa ne referim la costurile totale ale masinii, chiar si cand va fi pe palierul de 10.000TTI, Loganul tot va fi varianta mai ieftina fata de, sa zicem, un Citroen C3 la acelasi pret. Costurile anuale vor fi sensibil mai mici la Logan.

Doar ca multi dintre noi - si aici Dacia incepe sa greseasca - suntem dispusi sa facem un efort si sa ne orientam spre alternativele la Logan. Diferenta de pret este deja prea mica pentru a mai face atractiv Loganul. Poate doar pentru cei care vor spatiu cu orice pret, sau un diesel neputincios la un pret ok.

Probabil ca Dacia incearca sa vada pana unde poate merge cu pretul in sus?...

Nu stiu. Dar deja preturile mi se par foarte, foarte mari. Pentru o Dacia, evident.

ps.
Draguta cu "jafurile de dacii 1300" ar trebui sa inteleaga ca multi oameni privesc Loganul pe care il asteapta el cu atata mandrie drept un jaf penibil. Dunque ar face mai bine sa taca, pana nu se acopera de tot de ridicol.
Loganul este o alegere ok pentru cei care doresc o masina spatioasa si ieftina. Dar, pentru a mia oara oameni buni, nu este ZKR!

--------------------
Renault Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege... 2006/7 - Bsiceva...
Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
+
vv
post 4 Jan 2006, 10:57
Post #34

dilbert.com

laur, nu exagerez. La Pejo e asa cum zici, dar e deja 11800 deci "~12k". Fiesta are un pret similar. Corsa - parca la fel (de corsa nu sunt 100% sigur, sincer sa fiu blush.gif). Accentul era la oferta si avea un pret CIP excelent (parca 9k, dar cu multe optiuni pe el 'by default') - insa il afecteaza destul de mult taxele vamale, chiar si daca faci leasing - pana la urma, adaugand taxele suplimentare (vama, dobanzi mai mari la leasing) tot pe la 12k ajungi. Pe aici se cam invart toate modelele diesel mai ieftine, din ce am observat eu.

Dar intr-adevar, am omis faptul ca a fost Clio Fidji la oferta, doar un pic mai scump decat Loganul... e cam urat din partea Reno, deja cred ca si-au bagat niste adaosuri nesimtite la Logan. Sau si-au estimat gresit costurile, pe termen mediu si lung

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
maddan
post 4 Jan 2006, 10:59
Post #35

Speedy Gonzales

Io zic ca mai degraba si-au bagat niste adaosuri mai nesimtite, sa profite de perioada in care sunt "pe val".

La un moment dat vanzarile se vor echilibra (daca lucrul asta nu s-a intamplat deja!) si abia atunci Renault va trebui sa vina cu mai multe optionale in acelasi pret sau chiar cu niscai oferte.

--------------------
+
laur
post 4 Jan 2006, 12:44
Post #36

Membru autentic

sau chiar cu niscai oferte.

Chiar asa....Dacia cred ca e singura firma care nu are modele pe promotie !

--------------------
Peugeot 206 1,4 HDI - .
"parerea mea"
+
DigitalScribe
post 4 Jan 2006, 13:13
Post #37

Scribul Digital

Poate unii au mai multi bani sa-si ia altceva indiferent de ce face Dacia. Voi vreti chiar toti-toti sa aiba Logan ? Si asa s-a umplut tara de Logan si majoritatea n-au ABS.

Orice-ar face Dacia nu o sa-i impace pe toti niciodata pentru ca nu stiu daca aprecierile unui individ se potrivesc neaparat cu aprecierile oricarui individ asa ca putem cel mult sa ne publicam aici fiecare parerea fara a ne contrazice.

Pentru unii Logan e prea scump pentru altii e prea ieftin ca-si pot permite altceva mai bun. Altii desi si-ar putea permite altceva aleg Logan ca o solutie practica din considerente de costuri, altii prefera Diesel, altii benzina... Fiecare cu pasarica lui si placerile lui.

Cert e ca acum toate motorizarile pot beneficia de ABS si singurul in masura sa decida ce modeluri apar si in ce configurari este piata dar indirect prin departamentul de marketing al Dacia.

P.S.: Faptul ca Dacia n-are promotii se datoreaza faptului ca n-are de unde sa taie din pret. La un Renault, de exemplu, promotie inseamna ca dealerul ia mai putini bani dar intr-o marja in care inca e profitabila vanzarea. La Dacia daca tai din pret nu mai e profitabila vanzarea.

This post has been edited by DigitalScribe: 4 Jan 2006, 13:26

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
driverx
post 4 Jan 2006, 13:20
Post #38

--- Membru cu ralanti ---

DigitalScribe

Deci vrei sa ne spui noua ca Reno cu masinile lui fabricate din Turcaletia are loc de oferte mai mari si mai bune decat Reno-Dacia, cu mana mai ieftina de lucru, dar cu pret de vanzare destul de apropiat? Hai....asta e buna.

Problema e ca romanu cumpara si asa. Am mai multi prieteni care vroiau APROAPE tot ce are ambition, dar nu sunt excesiv de bogati si nu ar fi vrut sa dea 9000E doar pentru ABS. Multi au renuntat la ABS si uite asa si-au luat Laureatul. Altii au inchis ochii ca practic au dat 1-2000E in plus doar ca sa aiba ABS. Si sa nu imi zici ca asta e valoarea unui ABS. Romanul cumpara si asa, si cat timp romanul nu isi apreciaza banii, de ce Reno-Dacia s-ar complica cu sisteme informatice mai complicate in care fiecare masina e customizata, una are ABS, alta NU, una are proiectoare, alta nu, etc etc. Aici e de fapt problema, dupa cum vad eu lucrurile.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
IRONICK
post 4 Jan 2006, 13:24
Post #39

-

From: Romania

QUOTE(driverx @ 4 Jan 2006, 13:20)
Reno-Dacia s-ar complica cu sisteme informatice mai complicate in care fiecare masina e customizata, una are ABS, alta NU, una are proiectoare, alta nu, etc etc.
*

Nu sistemul informatic este problema, ci costurile de productie.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
driverx
post 4 Jan 2006, 13:26
Post #40

QUOTE(IRONICK @ 4 Jan 2006, 13:24)
Nu sistemul informatic este problema, ci costurile de productie.
*

Intradevar. Dar tu crezi ca sistemul informatic, dilarii si tot ce mai e in lantul asta de la customer la fabrica de ZKR ar fi pregatit pentru asa ceva? Eu nu cred. Si nu vad unde s-ar mari asa mult costul de productie. Sigur ar creste, dar oare ar fi asa mult?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
DigitalScribe
post 4 Jan 2006, 13:29
Post #41

Scribul Digital

QUOTE(driverx @ 4 Jan 2006, 13:20)
DigitalScribe

Deci vrei sa ne spui noua ca Reno cu masinile lui fabricate din Turcaletia are loc de oferte mai mari si mai bune decat Reno-Dacia, cu mana mai ieftina de lucru, dar cu pret de vanzare destul de apropiat? Hai....asta e buna.
[...]

Doar nu crezi tu ca Renault iese in pierdere doar ca sa fie generos !
Castiga mai putin dar tot castiga. Ruleaza mai multe vehicule pentru acelasi castig si atrage si atentia pietii. E totul marketing si nicidecum generozitate !

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
driverx
post 4 Jan 2006, 13:32
Post #42

QUOTE(DigitalScribe @ 4 Jan 2006, 13:29)
Doar nu crezi tu ca Renault iese in pierdere doar ca sa fie generos !
Castiga mai putin dar tot castiga. Ruleaza mai multe vehicule pentru acelasi castig si atrage si atentia pietii. E totul marketing si nicidecum generozitate !
*

Sunt constient ca castiga. Si exact asta vreau sa scot in evidenta. Costul de productie a ZKR sigur e mult mai mic decat la un Clio, si tu sustii ca Reno are de unde sa reduca, pe cand Reno-Dacia nu are de unde. Asta ma frapeaza pe mine. Eu cred ca are de unde. Oricum..in 1-2 ani poate se mai lasa romanul de cumparat ZKR ca pita calda si o sa mai apara oferte, mai ales daca mai urca pretul...

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
mariuscond
post 4 Jan 2006, 14:25
Post #43

Membru incomod

QUOTE(vv @ 3 Jan 2006, 16:40)
Haoleu... am cautat diesel CU AC SI ABS, da? Symbol e 10.615 Euro TTI +  647 euro ABS, + 380 euro garantia extinsa, + 210 euro vopsea metalizata (ca sa comparam mere cu mere - ca si Ambition dCI il poti lua sub 10k fara vopsea + garantie extinsa). Deci, in total, vreo 12k euro. Si e doar un logan ceva mai mic (parerea mea), de-aia nici nu l-am prea luat in considerare ca 'masina straina' - la urma urmelor, vorbim de acelasi producator.
*

10.615 Euro (ABS inclus)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_...p?v=12&mot=202#

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
ssilviu
post 4 Jan 2006, 14:27
Post #44

F1 Man

From: Nicaieri

dacia nu face promotii pentru ca nu are de ce. Dacia va mari pretul pana cand cererea va deveni egala cu oferta. Pana atunci, poate sa ajunga si 14.000 de euro. Prost e cine da, nu cine cere

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
maddan
post 4 Jan 2006, 14:28
Post #45

Speedy Gonzales

Renault are de unde sa reduca la Dacia, stati voi linistiti!

Doar ca, repet, vanzarile merg inca foarte bine chiar si in Romania, ba mai ales la export, iar daca fabrica tot merge la capacitate maxima, de ce sa nu mareasca un picut pretul? Ei? Daca romanul tot cumpara?

E simplul joc al cererii si al ofertei. Atata timp cat cerere exista, Dacia va incerca sa-si pozitioneze preturile pentru a realiza un profit maxim. La 100.000 de masini, 200Euro adaugati inseamna 2 milioane profit ca popa. Asa ca de ce nu?

Peste vreo 6-8 luni cand se va apropia intrarea in UE si presupusul asalt al masinilor sh de buna calitate aduse direct din Vest, presupun ca Dacia va contracara mai intai prin introducerea mai multor optionale in acelasi pret, apoi prin oferte de pret la anumite modele, in special la cele la care vor vedea ca au concurenta puternica.

Dar nu ma astept ca Dacia sa faca cine stie ce super oferte la Logan, caci intregul concept al acestei masini este de masina noua si ieftina.. Dimpotriva, vor veni noi modele, care vor asigura de lucru pentru fabrica, si asa mai departe.

Poate ca cererea de sedanuri va scadea, iar minusul se va regasi in cererea de break-uri si de furgonete. La care cred, sincer, ca Loganul va sparge mai ales piata vestica. Si care sunt si mai profitabile.

Dunque care e problema?

--------------------
+
Como
post 4 Jan 2006, 14:43
Post #46

Membru autentic

Aaa... se lauda un director de la Dacia cum ca productia unui Logan ar costa ~3.500 EUR, intr-un interviu inainte de lansare... (Si ma certam cu cineva pe forum, care zicea ca un Passat ar costa vreo 12.000 EUR, dar se vinde cu 20.000). Restul pana la pretul final intra in buzunarul producatorului, mai putin taxele incluse in pret si partea dealer-ului.
Asa ca loc de promotii ar fi berechet, dar pentru ce sa faci promotie cand abia poti face fata comenzilor?!

This post has been edited by thecagero: 4 Jan 2006, 14:44

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
mariuscond
post 4 Jan 2006, 15:05
Post #47

Membru incomod

Nu stiu limba maghiara, dar uite ceva interesant:

http://www.dacia.hu/hu/DaciaSITe/logan/prices/index.html

Alte optiuni: nu tu casetofoane, jante de fite bagate pe git. In schimb optional ABS ! Motoare EURO 4... ceva mai scumpe dar... se poate si altfel - platesti numai ceea ce vrei sa cumperi...

Las' ca romanii "e fraieri" si merge si asa zic unii !

--------------------
dacia Logan dizăl - B52
+
driverx
post 4 Jan 2006, 15:08
Post #48

QUOTE(mariuscond @ 4 Jan 2006, 15:05)
Nu stiu limba maghiara, dar uite ceva interesant:

http://www.dacia.hu/hu/DaciaSITe/logan/prices/index.html

Alte optiuni: nu tu casetofoane, jante de fite bagate pe git. In schimb optional ABS ! Motoare EURO 4... ceva mai scumpe dar... se poate si altfel - platesti numai ceea ce vrei sa cumperi...

Las' ca romanii "e fraieri" si merge si asa zic unii !
*

Normal. Eu urlu deja de 2 pagini, dar lumea nu vrea sa priceapa. Poate am eu probleme sa ma fac inteles. Nu e vorba de puterea de a face oferte, de costuri de productie neaparat, ci NU are rost atata timp cat romanul cumpara ce ii dai pe gat. Pentru unii cele 4 variante sunt perfecte, dar pentru altii NU, pentru altii o combinatie intre dotari ar fi idealul. Si dupa aia tot romanu plange ca occidentalul are alte conditii. El si le creaza, nu ca romanul, care doar cere aceleasi conditii.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
maddan
post 4 Jan 2006, 15:28
Post #49

Speedy Gonzales

...de exemplu, ca sa-l secondez pe driverx, daca Loganul ar fi fost dotat cu o tapiterie mai de Doamne-ajuta, un velur ceva, macar ca optiune, sunt sigur ca unii dintre noi s-ar mai fi gandit inainte sa-si ia sh...

--------------------
+
driverx
post 4 Jan 2006, 15:39
Post #50

QUOTE(maddan @ 4 Jan 2006, 15:28)
...de exemplu, ca sa-l secondez pe driverx, daca Loganul ar fi fost dotat cu o tapiterie mai de Doamne-ajuta, un velur ceva, macar ca optiune, sunt sigur ca unii dintre noi s-ar mai fi gandit inainte sa-si ia sh...
*

Macar ca optiune? Wrong. Sigur cel putin Ambition ar avea ca standard asta, chit ca tu nu vrei sa dai sute de euro in plus si te-ai multumi cu un material de rahat pe scaune. Si eu IAR as fi pus in dificultate, deoarece eu imi doresc ABS, dar nu vreau piele, ca nu imi trebuie, si daca mi-ar trebui, degeaba, eu nu suport mirosul pielii, ca e piele pe scaune, sau haine sau mai stiu eu ce.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
avathan
post 4 Jan 2006, 15:44
Post #51

eu.

Group: Banned
From: Buc

sa inteleg ca as putea sa-mi pun abs pe Laureatu' meu de anu' trecut ? biggrin.gif

This post has been edited by avathan: 4 Jan 2006, 15:45

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
driverx
post 4 Jan 2006, 15:48
Post #52

QUOTE(avathan @ 4 Jan 2006, 15:44)
sa inteleg ca as putea sa-mi pun abs pe Laureatu' meu de anu' trecut ? biggrin.gif
*

Doar daca accepti si piele pe scaune. 243.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
avathan
post 4 Jan 2006, 15:51
Post #53

eu.

Group: Banned
From: Buc

QUOTE(driverx @ 4 Jan 2006, 16:48)
Doar daca accepti si piele pe scaune. 243.gif
*

daca e piele de Stroeut... da ... tongue.gif pardon de strut
ca o sa creada lumea ca am ceva cu directorii Dacia...

This post has been edited by avathan: 4 Jan 2006, 17:30

--------------------
a Rosu 1800 - @
unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
+
ionutctn
post 4 Jan 2006, 16:39
Post #54

Membru cu TDI

E un topic nou in care cineva spune ca apare in aprilie Logan-ul de 1.6 16v. Se intreba omul cat o costa si parerea mea ca se poate lua ca model de calcul diferenta dintre kalos-ul de 1.4 8v si cel de 1.4 16v smile.gif

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
DFA
post 4 Jan 2006, 17:23
Post #55

moderator://DC/Logan

Group: Moderatori
From: Buzău, RO

QUOTE(laur @ 4 Jan 2006, 11:45)
.......Ce nu pricep eu de ce nu pun jantele, proiectoarele, CD-ul (ca nu e dedicat, ci acopera doar o gaura) la optionale, indiferent de versiune. ......
*

Pentru că le este mult mai ușor să asambleze doar 4 variante de echipare standard, pe loturi de echipare și tipuri de vopsea, decât să aibă o paletă foarte mare de variante posibile, lăsând multe echipamente ca opționale.
Din cauza asta sunt 4 variante de echipare și atât de puține nuanțe de culori disponibile. Pentru eficiență.
Când vânzările vor scădea or să apară opțiuni mai multe ca prin minune...

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100cp 2021 sedan - 27 Iul 2021
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
DFA
post 4 Jan 2006, 17:29
Post #56

QUOTE(JORJ @ 4 Jan 2006, 11:46)
........Un coleg si-a luat un Laureat 1.4 MPI in decembrie 2005. Am fost surprins sa aflu ca existau pe stoc la trei dealeri diferiti in Bucuresti care insistau care mai de care sa vanda. .....
*

Lucru cât se poate de firesc, deoarece comenzile de diesel luau avânt puternic, iar coada de așteptare la MPi-uri se scurta cu fiecare lună. Din această cauză acum poți cumpăra un MPi foarte rapid, mult mai repede decât un diesel, pentru care trebuie să aștepți 2-3 luni de zile (depinde de echipare și culoare).

--------------------
Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5
+
klaus
post 4 Jan 2006, 17:31
Post #57

步步

Parerea mea este ca, asa cum faceau japonezii acum cativa ani cu calculatoarele, competitivitatea la export este subventionata de preturile umflate de pe piata interna.
Asa este, e mult mai eficienta productia pe un numar limitat de tipuri, dar intrebarea este, atunci in vest de ce este alta gama cu alte optionale? Daca se fac la aceeasi fabrica, ar trebui si pe piata interna sa fie posibil acelasi lucru, nu?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
driverx
post 4 Jan 2006, 17:38
Post #58

QUOTE(klaus @ 4 Jan 2006, 17:31)
.... dar intrebarea este, atunci in vest de ce este alta gama cu alte optionale? Daca se fac la aceeasi fabrica, ar trebui si pe piata interna sa fie posibil acelasi lucru, nu?
*

Hehe, uite cineva care se prinde de adevarata problema smile.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
DFA
post 4 Jan 2006, 17:40
Post #59

QUOTE(klaus @ 4 Jan 2006, 18:31)
....Daca se fac la aceeasi fabrica, ar trebui si pe piata interna sa fie posibil acelasi lucru, nu?
*

Firește, dar când vor scădea vânzările în țară.
În alte țări opțiunile sunt disponibile din cauza vânzărilor mai mici, pentru a prinde clienții mai circumspecți și obișnuiți cu multe opțiuni de la alte mărci de mașini. Le este ușor să facă câteva sute/mii de mașini mai personalizate, decât sute de mii de mașini personalizate. E pur și simplu o problemă de număr.

This post has been edited by DFA: 4 Jan 2006, 17:42

--------------------
ex Logan I 1.5
+
paulica
post 4 Jan 2006, 18:48
Post #60

Membru autentic

Group: Validating

Ma baieti, ma rog la Dumnezeu ca totusi uzina de la Craiova sa fie cumparata de GM.
Ciao

--------------------
Pegas 22 2006 - TL 11 PAA
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 07:40
Forum Renault