Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
![]() ![]() |
Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
dandobre |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.225 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
|
||
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|||
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Atata timp cat iarba nu s a uscat de la ea...e ok
![]() |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
tu nu ai crom pe ornamente?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu
Sigla e de sticla This post has been edited by wolfin: 9 Sep 2024, 12:17 Attached thumbnail(s) 3475362_suzuky_vitara_passion_2017_4.jpg ( Size: 71.54k ) Number of downloads: 557 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.145 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Sgrassatore ala vezi ce zice la contraindicatii...
Eu il stiu de cativa ani (folosit prin casa - foarte ok) si-am vrut la un momentdat sa-l folosesc tocmai pt insecte la masina. Dar pe ce aveam eu scria "a nu se folosi pe suprafete din plastic" |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
medelin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 23 May 10 ![]() |
Recipientul lui fiind din ce fel de plastic?
|
--------------------
tractor u650, dacia
1300
1971
- b 22 auz 7-B-798 Chiar existand tractorul,plugul il trag cu inima!
|
|
wolfin |
![]()
|
Probalil pehd
@Marks scuze de off Nu interzice..doar sa nu ai contact prelungit nediluat. Pana la clatire a durat 5 minute...la mine..deci e ok. Farurile intra la plastice transparente? ![]() This post has been edited by wolfin: 9 Sep 2024, 12:41 Attached thumbnail(s) 20240909_133349_copy_1512x2016.jpg ( Size: 762.15k ) Number of downloads: 554 |
--------------------
pegas
3120
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.145 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Recipientul lui fiind din ce fel de plastic? Ma intereseaza mult prea tare starea farurilor si a grilei masinii ca sa-mi mai pun problema de care intrebi tu... QUOTE Farurile intra la plastice transparente? ![]() This post has been edited by meg2s: 9 Sep 2024, 12:56 |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2023) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
meg2s |
![]()
|
Cum am scris mai sus - faruri si grila... nu stiu ce tratamente au, nici nu-mi propun sa experimentez pe ele. De aceea nu m-am referit si la bara fata care este suprafata cea mai mare cu urme de insecte - pentru ca e vopsita.
|
--------------------
CUPRA
Formentor
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.962 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Farurile o avea lac cred
|
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.049 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Degresantul... degreseaza. Odata cu problema de indepartat mai dizolva si diversi compusi din vopsea, plastic etc. Folosit des duce la micropori care duc la exfolieri. Pleaca lacul, se albesc plasticele, se jupoaie cromul.
Chanteclair ala e slabut, nu face mare lucru, e pe baza de alcooli, nu NAOH sau KOH. E versiunea UE, sa nu atace gospodinele la labute. Cand mai aveti depuneri gen muste, rasini, incercati cu argila sau un polishing wax, se iau imediat. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(marksman @ 9 Sep 2024, 10:21) Fix înainte de a pleca în concediu am dus Mazda la service. Diagnosticul e tot ăla: senzorul de presiune de la injectorul 2 e pa. A venit și înlocuitorul, dar nu se găsește afurisita de cheie, o tubulară lungă de vreo 20 cm și crestată pentru a încăpea mufa de la cablaj. Scuzele le-am acceptat dar nu îmi rezolvă problema. Spre deosebire de data trecută, acum martorul nu s-a mai stins singur. L-au stins cu diagnoza, mi-au dat mașina și după 100 de metri dincolo de poarta service-ului s-a aprins din nou. Mașina merge, dar merge exclusiv în modul “benzinar”, după cum văd pe infotainment și după cum și simt: nu mai are cuplu de jos, ci spre 4000 rpm. Apoi cred că merge și pe o altă hartă de injecție, pentru că în primul sfert de cursă al accelerației efectiv nu se întâmplă nimic. N-am apucat nici s-o spăl. La exterior a spălat-o gu generozitate ploaia. La interior o să mă ocup în weekend, după ce revin din concediu. Opel: comandat bucșele bară stabilizatoare față. Am găsit pe un site codul original, cică pentru Crossland X, benzină, 130 CP. Pus comanda la e-piesa, primesc telefon: “nu sunt compatibile”. Plm, nu mai pricep nimic. Pe site-ul lor nu apare nicio bucșă dacă alegi mașina (cu marca, model, serie VIN), dar dacă caut după codul ăla apar bucșe bara stabilizatoare față pentru Crossland X 2019-2024. Singurele “compatibile” care “apar în programul nostru” erau niște SKF. Bun, dacă alea-s compatibile atunci adu-le pe alea. Au venit. “Made in India”. HSBP, mâine poimâine vin direct “Made in China”, de pe Temu, Aliexpress și altele! Urmează să programez din nou Opelul la service, a treia oară anul ăsta! |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.962 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Apai am.montat eu la Ford un suport de motor, cică original.
Dar montat la un service oarecare. Îmi cer scuze da suportul ala nu m a convinge că e original in nici un caz. Original era ăla de pe mașină, și am avut cu ce sa fac comparație. Vorba ta , acuma că mă gândesc părea făcut de indieni. Chinezii ar fi fost mai meticuloși cred. Tre sa ținem cat mai mult de piesele cu care au venit mașinile din fabrica. Altfel cred că poți să transformi in căruță și ultimul model de Mercedes. Cine știe ce piese o avea și ăla pe la roti. Cel mai nasol este că nu mai știi ce să cumperi Un șofer care vrea sa aibă un mijloc de transport fiabil care sa nu îl coste bani pe timpuri se orienta la mașinile japoneze. Dar nici astea nu mai sunt ce erau în anii 95 spre 2000 Deci daca fiabilitatea nu mai e un criteriu , macar am scăpat de grija asta și putem sa ne luam ce ne place |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.049 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Pe eticheta mica scrie altceva, ingredientele serioase sunt:
Etanolamina - asta intra in reactie cu grasimea Alcool etoxilat - asta e surfactant. Toate sub 5% din volum Ph-ul solutiei este 11, o spuma activa sau un APC gen KC MZR are 12,5-13. Sano Forte plus are 14. Adica nu e cine stie ce, nu i-a luat lui Wolfin vopseaua de pe Suzuki. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() |
--------------------
pegas
3120
|
|
einstein1984 |
![]()
|
APCul totusi il aplici diluat ma gandesc....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
Da, depinde de produs, dar minim 1:2 pana la 1:10
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.225 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Eu aplic ca prespălare KC GS, diluție 1:10...
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
apa are pH7, deci solutia aia o sa fie 7.5 ph? Nu stiu, nu am facut asta la chimie
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
YRX |
![]()
|
Se calculeaza nr de moli de ioni in solutia finala. La 1:10 este putin intr-adevar. Exista formule.
De ex dilutia NaOH (pH 14) 1:1 cu apa da un pH de 9 al solutiei finale. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
![]() |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(marksman @ 17 Sep 2024, 18:49) Iti repugna cand se pomeneste de Ioni pe la tine pe topic? https://amuritioniliescu.ro/ |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
tatabobu |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 4.674 Joined: 14 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Murise site-ul, văd că a înviat.
|
--------------------
DACIA
1300
1995 Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
marksman |
![]()
|
Mazda: în sfârșit am scăpat de martorul Check Engine aprins. Au schimbat senzorul pe garanție. Mașina a redevenit cea pe care o știam: accelerează progresiv pe toată cursa pedalei de accelerație și nu mai stă “pe gânduri” când vreau să accelerez ferm.
Acest defect a avut și partea lui bună: acum ceva vreme începusem să suspectez un defect al cutiei automate la viteze mici, sub forma unui fel de huruit. Am fost și la service pentru asta și oamenii au fost deschiși, au admis că există o problemă la unele cutii automate, dar nu pe motoarele Sky-X, toate remediate prin schimbarea în garanție a cutiei. S-au făcut probe de drum, cu subsemnatul la volan și în dreapta dar zgomotul specific unei cutii defecte nu s-a confirmat. Apoi am fost în probe cu șeful mecanicilor. Omul a sesizat zgomotul și mi-a explicat că nu e zgomot de cutie, ci un zgomot specific la Sky-X 180, după trecerea la modul “diesel” când e cald afară. Într-adevăr, zgomotul apărea mereu doar la creșterea vitezei către 40-50 km/h, doar când era cald afară, nu la scăderea vitezei, nu pe rece/frig. Nu am crezut complet explicația, până când mașina nu a mai mers “diesel”, unul dintre efectele defectării senzorului. Vreme caldă, motor cald, plecat de pe loc, niciun zgomot în intervalul 40-50 km/h. În schimb consumul urban era mereu în zona 12-13l/100km. Acum a revenit la 9-10l/100km, uneori 7,6-8l/100km când traficul e lejer. Opel: schimbat ștergătorul spate și programat la schimbat bucșe bară stabilizatoare față. Undeva la 81000 km în bord. This post has been edited by marksman: 5 Oct 2024, 22:29 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
axabrt |
![]()
|
Ham.complicat motor pentru niste consumuri sau performanta care altminteri nu mi se par deloc ieșite din comun.Ai avut curaj să cumperi așa inovație de mazda, recunosc că eu n as fi avut deloc curajul
Adică uite să scoți 180 de cai dintre un motor 2 litri benzină în ziua de azi nue mare realizare. Adu ți aminte de motorul de Clio rs care avea 200 de cai și era aspirat. Aia performanta. Și mai era și ieftin. Sau focus 1 nu știu cum avea un motor de 2 litri și 170cp. Și ăla mai merge și în zilele noastre. Și era și ieftin. Deci ce a făcut Mazda e cam nimic. Azi motoare de 2 litri și 300 de cai daca nu mă înșel . Aia e o realizare as zice. Acuma o sa zici că nu s fiabile sau consuma mult. Poate da, poate nu, eu nici d asta nu as lua mai degrabă mă pregătesc mental pentru următoarea mașină pentru că d s o strica fordul, m am decis sa iau ceva phev. Orișicum până o sa o iau sigur mai trece o generație de mașini așa că sper sa fie ok. Deja chinezii au scos phev urî cu 200 km autonomie electrica, aia deja e jumate electrica jumate benzina. Și n 5 sau 6 ani cine știe ce naiba mai apare. Deja producătorii de mașini au intrat Intr o restructurare, sa speram că vor începe sa ofere și mașini corecte pentru banii ceruți, nu sa le facă și mai proaste. Adică pot, dar piata a reacționat și le a cam dat în cap This post has been edited by axabrt: 6 Oct 2024, 05:52 |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
marksman |
![]()
|
Pentru cine conduce legal mașina asta, se pot scoate consumuri decente, inclusiv în oraș. Eu nu mă pot abține.
Legat de Clio cu aspirat de 200 CP, te anunț că are consum pe măsură. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
axabrt |
![]()
|
Pentru cine conduce legal orice mașină se pot scoate consumuri bune.
Nu e un criteriu. Cum crezi că producătorii îți zic că marca x consuma y litri la sută.? Mergând legal evident. Poate mai mult de atât |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 18:37 |