Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
![]() ![]() |
Opel Crossland X (Polizorul Turbo), și Mazda CX-30. Două plasticuri.
IRONICK |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
||
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|||
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.963 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Parca marksman avea un passat B6 inainte.
Posibil cu ăla sa scoată consumuri mai mici decât cu Mazda. Dar dacă asta fu plăcerea lui, ce sa comentez eu Au mi am dorit dintotdeauna un diesel , dar de dinainte sa vin eu pe lume ai mei au avut numai mașini pe benzina. Cred că prima era ceva fiat 850 sau ceva așa. Apoi foarte multe dacii, vreo 5 cred. Apoi eu am avut Opel și Ford. Toate benzina. O fi vreun blestem |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Passatul lua și el 9-10 în trafic aglomerat. Dpmdv, consumul CX-30-ului cu motor benzinar de 2 litri și cutie automată cu convertizor de cuplu (care induce pierderi) este mic. Poate fi și mare dacă te agiți în trafic. Azi am sprintat un pic să ajung la o ședință, am reușit 10.8l/100km.
This post has been edited by marksman: 8 Oct 2024, 12:44 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
11% am pe ultimii 7600 km, viteza medie 21 km/h .. fix cat lua si Clio cu 0.9 tce
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
De mazda zici? Avem si noi una la birou, 2019 MH 130 de cai si automata... București-Bran si retur pe campulung 8.5 la suta.... Bine ca are card de benzina.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
2019 MH automată are 120 CP și-s cam rare, că automata se pune doar pe echiparea de top. Dacă te apuci să o încarci cu oameni și bagaje și apoi îi dai cât se poate, că oricum are card de benzină, normal că ia 8.5. Btw, atât am scos pe autostradă, viteză de luat permisul, cu MH 2020, 2l 180 CP.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.359 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
<span class='edit'>9 Oct 2024, 12:40:</span> Deci consuma bine a ta daca are 180 cai si e si suv fata de o berlina ( de mazda 3 zic). Si cred ca e chipare de varf ca are multimedia, HUD etc. Motorul stiu ca e ala castrat, daca zici 120 si nu 130 ala o fi. De luat permis nu era cazul la drumul ala, doar amenda ![]() This post has been edited by einstein1984: 9 Oct 2024, 12:40 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
marksman |
![]()
|
Nu e SUV, e crossover. La final atât a ieșit, a trebuit să ajung cât se putea de repede de la Timisoara la Petrosani.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
einstein1984 |
![]()
|
ma rog, mazda stepway. pe langa asta zburdau BMWurile si audiurile pe autostrada
This post has been edited by einstein1984: 9 Oct 2024, 13:04 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 16 Oct 2024, 09:19) Citind pe aici odiseea aerului condiționat la Mercedes și experiențele din service-uri, realizez că dacă la Mercedes e așa, nu am fost realist având pretenții de la Opel. ba ai fost. ambele sun masini germane..de conceptii germane. diferenta e doar de pret..si anumite detalii..gen confort....calitate materiale..design..in rest...aceeasi supa...globalizata. |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.225 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
A vrut să ia Suzuki dar s-a sucit
N-ar mai fi avut problemele astea, ce sa-i fac... ![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
marksman |
![]()
|
Am și Susuchi în parohie, mai mult stă în garaj, n-are ce să se strice la el.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
marksman |
![]()
|
Odiseea bucșelor față continuă: am dus Opelul la ‘nea Nicu, cu bucșele SKF. Primesc telefon: bara 22 mm, bucșele 18 mm. Trebuie pe original, că e lucrul dracului să le schimbi.
Prin urmare a rămas că o să comande ‘nea Nicu bucșele și mă sună când ajung. Aștept… |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.225 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Am patit-o cand am schimbat o bascula fata la ff2. Piesa comandata de service pe VIN ul masinii avea prindere la pivot pe 18 iar modelul de pe masina era 21. S-a rezolvat în aceeași zi că serviceul avea legatura rapida cu furnizorul
Bine, in fapt s-a dus repede patronul pe scuter si a venit cu piesa, sa nu mai astepte livratorul... ![]() |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
marksman |
![]()
|
Trecut ambele plasticuri la bocanci. Luni, 11 noiembrie, de dimineață, înainte de a începe lucrul m-am apucat de Mazda. A durat un pic peste o oră, din cauză că nu reușeam să pun cricul. Ridicam mașina un pic, cricul o lua spre stânga sau spre dreapta. O mizerie de cric, dar asta am la Mazda. Am pus, de siguranță, și unul hidraulic în paralel, n-a fost nevoie din fericire.
La Opel m-am apucat azi dimineață, a durat 45 de minute cu tot cu strânsul sculelor. Mă bucur că pot face operațiunea asta în curte, fără plimbat pe la vulcanizări și stat la coadă. Singurul moment când totuși va fi nevoie, o să fie când vor trebui schimbate cauciucurile. Dar la ambele mai merg un sezon. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.792 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
marksman |
![]()
|
Mă bate gândul câteodată. Aș scăpa de 8 roți și aș avea mai mult spațiu în magazie. Plus că alea pe 18” de la Mazda sunt foarte grele.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.212 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
OT: reminder to me, sa trec pe la o vulcanizare sa-mi slabeas a prezoanele
Daca fac o Pana, tre sa chem ambulanta de roti Un meserias a strins prezoanele de numa numa Aproape ca am indoit coarbansi nu am reusit sa desfac 1 |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
wolfin |
![]()
|
poate n ai coarba buna
![]() cu asta desfaci si la remorci pe 20 ![]() cand o gasiti prin lidl/kaufland sa nu o ratati Attached thumbnail(s) hq720.jpg ( Size: 52.38k ) Number of downloads: 222 |
--------------------
pegas
3120
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.068 Joined: 11 February 04 ![]() |
Nu-s ele stranse tare, ai tu coarba scurta
![]() |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
Daca pleca cricu ori nu era solul drept si stabil, ori masina nu era in viteza si cu frana trasa. Cricul oem nu e el brici, dar iti faci treaba cu el (la logan am schimbat de creo 5 sau 6 ori rotile cu el).
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dandobre |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 13 Nov 2024, 14:53) Trecut ambele plasticuri la bocanci. Luni, 11 noiembrie, de dimineață, înainte de a începe lucrul m-am apucat de Mazda. A durat un pic peste o oră, din cauză că nu reușeam să pun cricul. Ridicam mașina un pic, cricul o lua spre stânga sau spre dreapta. O mizerie de cric, dar asta am la Mazda. Am pus, de siguranță, și unul hidraulic în paralel, n-a fost nevoie din fericire. La Opel m-am apucat azi dimineață, a durat 45 de minute cu tot cu strânsul sculelor. Mă bucur că pot face operațiunea asta în curte, fără plimbat pe la vulcanizări și stat la coadă. Singurul moment când totuși va fi nevoie, o să fie când vor trebui schimbate cauciucurile. Dar la ambele mai merg un sezon. Aceeasi problema o am si eu cu un cric foarfeca AM luat pt Suzi (masina a venit cu kit de pana si fara cric). Beton plat/drept, masina intepenita, tot face, solutia pe care am gasit-o a fost sa bag niste scanduri sub cric, astfel incat se desface mai putin.... Cric AM dar nu ieftin si teapan la prima vedere.... 13 Nov 2024, 19:15: QUOTE(wolfin @ 13 Nov 2024, 15:42) poate n ai coarba buna ![]() cu asta desfaci si la remorci pe 20 ![]() cand o gasiti prin lidl/kaufland sa nu o ratati apa de ploaie... am niste tevi babane ramase de la tata, pe care le baga peste cheie cand desfacea rotile la camion imi aduc aminte si acum cum paraiau prezoanele alea... This post has been edited by dandobre: 13 Nov 2024, 19:15 |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.212 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE
2004 / 2019
- XX-B-XXX #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Așılırsa |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.049 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Poate incercati data viitoare o vaselina pe prezoane. Pe filete si pe conul care intra in jante. Da, stiu maimutele de la vulcanizare raman siderate si se jura ca nu se da cu vaselina pe prezoane. La toate masinile am prezoanele unse, nu s-a desfacut ever vreo roata.
Evident si stranse fara pistol de impact. Teoretic, cheia masinii ar trebui folosita, e gandita sa nu poti aplica un cuplu mai mare. Cricul OEM il folosesc la ridicat toate masinile, fiecare are alt suport pe prag. Daca pleaca in vreo parte revin si il repozitinez pe sol pana nu mai face. Scandura sub el si masina cu cale la roti. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
parca se stabilise ca fara vaselina pe prezoane
Schimbati axioma? |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
dandobre |
![]()
|
vaselina pe prezoane.... aprob pozitiv
|
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
wolfin |
![]()
|
Pasta antisize sau cupru (eu folosesc cupru)
Atentie...ca fura la strangere..zici 120 nm...in realitate mult mai mult |
--------------------
pegas
3120
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.049 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Altii au stabilit fara vaselina pe prezoane, nu eu...
Eu folosesc vaselina de rulmenti, cupru e mai mult pentru aplicatiile de temperatura, unde s-ar topi vaselina simpla. Le mai spal cu spray de frane, cand am ocazia, de praful de placute care se amesteca cu vaselina. Prezoanele le strang cu cheia din dotarea masinii, care nu ajunge la mai mult de 80-90 Nm, ca e scurta si incomoda de tinut in mana. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
wolfin |
![]()
|
Eu le spal in ulei siliconic sau gen wd40. Apoi un jet pe fuzete sau tamburi unde e cazul de cupru. L am descoperit acum multi ani....jantele de suxi se lipeau pe fuzete. Trebuia sa cobor crocodilul sa cada roata..si ma cam enervam....ca nu e ok.
Cand dau intra si prin gauri cavitati. Traiasca lidl ca e 9 lei spraiul de frane. ![]() Trebuie sa imi refac stocul..ca am.ramas fara ...zero...sa iau minim 5 bucati. Acum 2 sapt am consumat 2 tuburi This post has been edited by wolfin: 13 Nov 2024, 22:00 |
--------------------
pegas
3120
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Ai gasit cu 9 lei? Parca se facuse 11 si la ei?
Oricum in primavara am luat Textar cu 12 Nu ung prezoanele cu nimic, eventual le dau cateodata cu w40 si apoi le spal cu spray de frane si le sterg cu lavete de hartie. In schimb, intre gauri, ung janta cu vaselina de cupru This post has been edited by bgdrenault: 14 Nov 2024, 07:19 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 19:07 |