Cat de bine era de fapt pe vremea impuscatului?, topic pentru nostalgici.
![]() ![]() ![]() |
Cat de bine era de fapt pe vremea impuscatului?, topic pentru nostalgici.
radian |
![]()
|
||
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
|
||
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|||
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
http://www.hotnews.ro/articol_40181-Castig...a-noiembrie.htm
Pe scurt - salariul mediu e acum 1017 brut, 774 net. si un raspuns pe care nu am apucat sa i-l dau lui BX_master (cred): eu nu cred ca Ceausescu a scapat de datoria externa pentru ca avea el cinestiece planuri sa devina 'banca lumii'. Nu, explicatia e mult mai simpla: ei amandoi erau niste zgarciti. Am vazut un reportaj cu viata lor, in care o menajera zicea ca Elena isi dadea ciorapii la remaiat, si Ceasca isi dadea costumele la reparat - chiar daca isi construiau vile luxoase, traiul lor de copii mici ii invatase sa fie foarte 'economi'. Eu banuiesc ca nu puteau suporta gandul ca tara are datorii (le percepeau ca fiind datoriile lor personale), si s-au straduit cum au putut ei sa scape de ele, ca asa stiau ei ca e bine. La fel cum Ceasca nu putea sa inteleaga femeile care vroiau sa faca avort desi aveau mai putin de 4-5 copii - el crescuse intr-o familie saraca cu 8 copii, si i se parea ca asa e bine; daca el a putut, ceilalti de ce se plang? This post has been edited by vv: 9 Jan 2006, 18:05 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Aoleooo! Mi-ai adus aminte ca erau avorturile interzise. Ce blestematie a putut sa faca! Cate amarate au murit atunci si cati "decretei" au aparut!
LE: N-am cum sa-l pun p-asta la bancuri, ca e vechi si nu mai prinde. Dar aici merge. Stiti care e (era...) culmea ginecologiei? Sa intrerupi o sarcina de partid! Doamne ce m-a mai alergat tata cand a auzit bancul asta! ![]() Ce vremuri traiam..... Ce timpuri..... Uff... This post has been edited by alex275: 9 Jan 2006, 22:11 |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
walleye |
![]()
|
![]() Membru Group: Banned Posts: 159 Joined: 28 June 05 From: Timisoara ![]() |
creatiile fructus timisoara - menstrocilul si flegmocilul (zmeura si kiwi).
1,75 lei /sticla amindoua. bine ca l-au darimat. pe de alta parte, pentru mine pre '89 = copilaria mea. atunci ma jucam de dimineata pina seara, n-aveam griji si incepusem sa ma uit dupa fete. dupa, au inceput chestiile serioase, facultate, slujbe, impozite, colesterol, itp, rovigneta, telpark... prin urmare sint de inteles mosii care acu ofteaza melancolic dupa o piine pe cartela si o ratie de benzina: atunci a fost viata lor, atunci au trait ei si s-au bucurat de ea, buna, proasta sau cum a fost. acum, legume muritoare de foame, majoritatea. normal ca nu dau doi bani pe economia de piata si libertatea expresiei si-si aduc aminte de pe vremea cind erau cineva, cum ii respecta(sic) tinerii si-i saluta cu consideratie si le ceda locul in troleibuz, nu ca acum cind se drogheaza toti si se reguleaza in scoli ptiu doamne, avea dreptate tov. ceausescu cind avertiza de pericolele traiului burghez propovaduit cu perfidie de hidra imperialista anglo-saxona! |
--------------------
Alco
Century
628
- Monon 404 nu hraniti moderatorii
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Caietele dictando care aveau pe ultima copertă: "azi la cec un leu depui, mâine el va scoate pui!"
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(alex275 @ 9 Jan 2006, 18:19) Aoleooo! Mi-ai adus aminte ca erau avorturile interzise. Ce blestematie a putut sa faca! Cate amarate au murit atunci si cati "decretei" au aparut! Ai uitat ca si prezervativele erau inexistente. Nici dreptul la sex nu ni-l lasa animalul. Era mai bine asa, nu? ![]() Iar avort se putea face doar dupa norma de 5 copii. Da cum dreaku inghesui 5 copii intr-un apartament muncitoresc de 2 camere? |
--------------------
.
.
.
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
De acord. Totusi la un moment dat, nu stiu prin ce minune, au bagat prezervative la o tutungerie de langa noi. Se numeau Min-max, noi le ziceam minimaxuri si eram convinsi ca sunt baloane, habar n-aveam pentru ce sunt facute, erau 1 leu bucata parca, ne-am cumparat toti intr-o veselie, si da-i apoi joaca cu baloane in fata blocului.
![]() ![]() |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ashu @ 9 Jan 2006, 22:03) De acord. Totusi la un moment dat, nu stiu prin ce minune, au bagat prezervative la o tutungerie de langa noi. Se numeau Min-max, noi le ziceam minimaxuri si eram convinsi ca sunt baloane, habar n-aveam pentru ce sunt facute, erau 1 leu bucata parca, ne-am cumparat toti intr-o veselie, si da-i apoi joaca cu baloane in fata blocului. ![]() ![]() Chiar ma gindem cind apari ashule! Din ce mai stiu si eu "Libertatea inseamna sa ai optiuni". Lipsa acestora facea viata dinainte de 89 greu de suportat. Majoritatea celor de aici suntem tineri - si eram si mai si inainte de 89: se stie prea putin despre saracia din sistemul sanitar (ca sa zic de la mine din curte) din acea perioada si umilintele pe care le indurai atunci. Si iara: atunci eram tineri si chiar copii - cit de grea ar fi fost viata nu putem sa nu avem o imagine idilica despre copilaria noastra! Dar mamele ne-ar putea povesti de colege care au murit pentru un chiuretaj facut cu andreaua sau despre colegii care spuneau bancuri cu ceausescu la masa si apoi te turnau la cine stie cine. Si sper ca va amintiti de TIB-uri unde mergem sa lingem vitrinele si ne bucuram ca poporul chinez este asa de avansat ca poate asa vom avea parte si noi de vre-un tv color sau o masinuta de fier! (de fapt in 89 chiar mi-am cumparat prima mea masinuta de fier din productia chineza!!!) ![]() This post has been edited by bflorian: 9 Jan 2006, 20:56 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
ice cube |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 13 November 04 From: Tg-Jiu ![]() |
Am citit cam tot si nu ma pot abtine sa nu va spun si eu niste pareri.
Radian mi-a adus aminte ca in decembrie 89 am stat la coada sa-mi iau ratia de benzina 15litri, de la 1 noaptea pana la 10 dimineata, pe un frig de -14 grade. Nu va faceti iluzii, ca apartamentele nu se obtineau asa de usor. Era repartizat cate un numar pt. fiecare intreprindere si ca sa-l obtii, trebuia sa te zbati tot cam cum trebuie acum sa faci rost de bani ca sa-l cumperi. Plata datoriei externe a fost o ambitie prosteasca a lui ceasca, din care a chinuit o tara intreaga. Nimeni din exterior n-a privit cu ochi buni treaba asta, pentru ca nu se mai cumpara de acolo. Faptul ca nu se mai cumpara nimic, ca totul trebuia produs in tara, la nivel mondial sau peste (desi nici nu se mai stia ce faceau aia pe-acolo) a facut ca totul sa se invecheasca si sa se deterioreze, incat oricum nu mai dura mult si se ducea dracuklui totul. Degeaba se producea, daca nu mai aveai cui sa vinzi. Polonia ajunsese la o datorie externa de 50 miliarde, cand noi aveam 4 (daca-mi mai amintesc eu bine). Ulterior a fost scutitat de plata a 30 miliarde din datorie. E interesant cat de repede s-a refacut datoria externa si cat o fi intrat in buzunarele celor pe care i-a ocrotit ca o closca preacinstitul Iliescu. Eu n-am vazut nici un lucru bun pe vremea aia. Pentru nostalgici sa va reamintesc un banc, care trebuia spus cu discretie, ca puteai s-o incurci: Un tip la o coada imensa, la carne. Asteapta rabdator sa-i vina randul. In spatele lui, coada la fel de mare. Ajunge fata-n fata cu vanzatorul: - Dom'ne, un muschiulet, sa-l fac eu la gratar mmmm... - N-avem! - Da un ficatel, sa-l pun pe jar, sa.... - N-avem! - Dom'ne, da niste carnita, sa fac o tocanita, sa... - N-avem! - Dom'ne, da niste oase, sa fac o supa, sa... mmmmm, o supa... - N-avem! Ultimul de la coada: - Hai dom'ne mai repede, ce tot alegi atata? Era sa uit. Am fost foarte contrariat cand prin 92, aia care stateau la coada cate o zi, pentru o punga de adidasi (pentru cei care nu stiu, adidasii erau gheare si capatani de pui) si se luau si la bataie, ziceau ca pe vremea aia era mai bine. This post has been edited by ice cube: 9 Jan 2006, 22:18 |
--------------------
dacia
logan ambition
- Gj-03-XYB
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ice cube @ 9 Jan 2006, 23:59) Era sa uit. Am fost foarte contrariat cand prin 92, aia care stateau la coada cate o zi, pentru o punga de adidasi (pentru cei care nu stiu, adidasii erau gheare si capatani de pui) si se luau si la bataie, ziceau ca pe vremea aia era mai bine. Adidasii nu erau copitele de porc? Ca erau albe cu trei dungi? ![]() This post has been edited by bflorian: 9 Jan 2006, 23:05 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
NU ERA BINE DELOC ! SCHIMBATI TITLUL ! NICI CA IRONIE NU TINE .
Nu aveai nici un viitor . Nu cred ca familia si-ar fi permis vreodata o masina in comunism . Acum avem 3 . Ar trebui sa scriu pana maine cat rau a facut comunismul in Romania . |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Da si nu. Noi am avut-o. Un Oltcit luat in aprilie 86, dupa o asteptare de vreo 4 ani. Ai mei nu mai stiu cum au trait vreo 6 luni cu 2 CAR-uri ca sa o poata lua mai repede. Aia care injura oltcit-ul acum probabil nu stiu cum era inainte. Si-a facut datoria saraca timp de 12 ani cu brio la noi in familie, mult mai bine decat dacia ce a urmat. Macar atat, dupa atatia ani in care asteptai o amarata de masina. si nu aveai voie la 2, oricat de multi bani aveai (ipotetic vorbind). chiar daca erai doctor si voiai sa aiba si sotia una.
|
--------------------
.
.
.
|
|
alex275 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 313 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(MoneyTalks @ 10 Jan 2006, 00:00) Colegii care spuneau bancuri si apoi te dadeau in gat, erau agitatori pe care trebuia sa-i stii si de care trebuia sa te feresti! Mi-e lene sa va spun o poveste despre cum actionau astia (patita)! Mai stiu doar ca eram prelucrat acasa sa-mi tin gura in compania lor! Ce sa-i faci, astea erau vremurile...... Turnatorii au dus-o bine si atunci, o duc bine si acum! Asta e societatea in care traim. Ei au avut imediat dupa Revolutie toate parghiile in mana! Problema e, ca dupa 17 ani, oficialitatile nu misca un deget in acest sens! |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
- B 46 W S T [i]Inteleptii vorbesc pentru ca au ceva de spus. Prostii pentru ca nu pot sa taca.[/i] [b]PLATON[/b]
Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permite inteligenta!!! |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Laurentziu ati fost norocosi . Familia mea a asteptat 10 ani dupa instalarea unui post telefonic si l-am pus dupa revolutie . La fel am patit cu televizorul Telecolor pe care l-am cumparat in 92 .
E o mare tragedie ca am ajuns sa ne impuscam presedintele dar Ceausescu ar fi meritat sa fie impuscat , readus la viata si impuscat dinou . BIIIIIIIIIIIIIIP ! |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
romulus |
![]()
|
![]() membru fost posesor de Dacie Group: Members Posts: 460 Joined: 11 January 05 From: Targu Mures ![]() |
|
--------------------
Daewoo
Cielo
1997
- MS 06 BCL pana la urma, totul se rezuma la obisnuinta...
|
|
rtulea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 392 Joined: 11 April 05 From: Ploiesti (Alba-Iulia) ![]() |
Haoleu, "big203", ai atins un punct sensibil. Si acum imi aduc aminte ce bucurie si sarbatoare a fost cand a cumparat tata noul nostru televizor. Am facut trecerea de la un Sirius cu selector de-ala de se scotea inafara la un super Tv-u "Diamant 250" cu tranzistori. Parca as fi trecut de la un monitor de 14 la un LCD de 17. Pacat ca tot la cantarea romaniei si oda presedintelui si muzica la cererea canteretilor de opera.
|
--------------------
Dacia
Logan
sept 2006, Laureate 1,6
- PH-78-UTU Do not try to forget your past, IT made you what you are!
|
|
alex275 |
![]()
|
Hai mai, nu fiti rai. Aveam si o ora (parca) de "color" pe seara! Nu ne mai lipsea decat TV-ul color!
![]() |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
QUOTE(ashu @ 9 Jan 2006, 20:03) De acord. Totusi la un moment dat, nu stiu prin ce minune, au bagat prezervative la o tutungerie de langa noi. Se numeau Min-max, noi le ziceam minimaxuri si eram convinsi ca sunt baloane, habar n-aveam pentru ce sunt facute, erau 1 leu bucata parca, ne-am cumparat toti intr-o veselie, si da-i apoi joaca cu baloane in fata blocului. ![]() ![]() Ashule, tu vorbesti din experienta si el (Laurentiu83) vorbeste din presimtiri. Nu vezi ca-n '89 avea 6 ani? Abia era-n stare sa-si deosebeasca gaura urechii de gaura curului.... Stia el la 6 ani ce-i ala prezervativ, cunostea intreaga poveste a spermatozoidului puternic care si-a facut loc cu coada sa fecundeze ovulul..... |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Jan 2006, 19:50) Bre, ma bufneste risul. ![]() ![]() Asa din amintirile matale, ce zici, si-o trageau sau nu romanii? in vremurile alea. Io zic, ca da, si mai in draci ca acum. Nu baga nici dracu in seama mini-maxurile alea, erau alte metode contraceptive, traditionale, babesti (cind spun asta nu ma refer la avorturi). So, faptul ca n-aveai alternativa legala sa scapi cind calcai pe bec era o problema. Desi, cu bani...gaseai doctori sa te scoata din belea. Ce dreac bre, ca doar parintii nostri sau noi astia care aveam o virsta in vremurile alea, nu traiam din "lucru manual". ![]() This post has been edited by bomicabomic: 10 Jan 2006, 11:01 |
--------------------
x
x
- x
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(rtulea @ 10 Jan 2006, 09:17) Am facut trecerea de la un Sirius cu selector de-ala de se scotea inafara la un super Tv-u "Diamant 250" cu tranzistori. Parca as fi trecut de la un monitor de 14 la un LCD de 17. Pacat ca tot la cantarea romaniei si oda presedintelui si muzica la cererea canteretilor de opera. Cum? N-aveati si voi o antena mai buna, incat sa va uitati la televiziunile din tarile vecine? Eu stiu ca ma uitam la bulgari. Sambata seara era un film politist la "Studio X". Ma uitam cu gura cascata. ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Vineri seara era Studio X.
![]() ![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Sony |
![]()
|
Sfantul! Evadatul!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
Michidush |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 6 July 04 ![]() |
Eu tin minte cum se statea la cozi pentru niste lucruri de toata jena cum ar fi malai sau gris. Cum nu gaseai mai nimic de imbracat. Ca toti copii ieseau la joaca cu Dragasani si treninguri cu dunga peticite. Ca te inchinai la un Pif ca la nu stiu ce. Ca cine fuma Kent mirosea a o aroma ciudat cu un usor iz de parfum (ce bune erau..). Ca trenurile erau infecte. Ca la cofetarie pluteau muste in rezervoarele alea dubios-galbui de la dozatoare.
Bleah... |
-------------------- "Nu aj dori sa pot zbura si sa nu ma creada nimeni, ci sa nu pot zbura dar sa ma creada toti"
Tetelu (Jurnalul lui Tetelu` A.C.) |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Tin sa va reamintesc ca puteti cumpara pentru copiii vostri Pif (aiurea, si pentru voi insiva
![]() Din pacate se gaseste doar la Mariott, cum intri in stanga, la standul de reviste. In alta parte eu n-am vazut-o in Romania. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Sony |
![]()
|
Vad ca nimeni nu-si aminteste de Gumela, faimoasa guma de mestecat de 1,10 LC. Avea termen de garantie nelimitat si cand incepeai sa o mesteci se facea pulbere.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
alex275 |
![]()
|
E ora 7 (19.00)! Noapte buna copii! Sunt Mihaela!
![]() |
--------------------
dacia
logan 1,6 laureate
|
Dorubarg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 October 04 From: Galati ![]() |
hai sa va spun ce-mi amintesc si eu din perioada aia (la revolutie aveam 14 ani).
Tin minte Alimentara din complex de unde luam 1/2 paine/ pers pe cartela - cum sunt acum abonamentele pe autobuze, se perforau pe ziua respectiva.Tot la ratie se dadeau si ouale .Tin minte ca fiind la bunici , la Pascani, pandeam de la geam de la bucatarie masina de carne si baga viteza pana la mag. de carne sa prinzi loc la coada.In general se vindeau labi si capuri de pui dar daca erai in fata mai prindeai si pui. Tin minte ca asteptam ora 20 sa ne uitam 2 ore la televizor care incepea cu Telejurnalul in care nu vedeai nimic altceva decat pe el si pe ea. Uneori mai dadeau si vreun film american mai bun insa in majoritatea cazurilor programul TV era completat de "rusi",de fapt televiziunea moldoveneasca unde vedeam filme rusesti la "Program prelungit" pentru cine cunoaste.. Nu pot sa uit 15 min. de desene animate de sambata de la ora 1 pentru care eram in stare sa fac orice numai sa nu pierd episoade cu Tom&Jerry sau Chip&Dale dar si Mihaela , Balanel & Mieunel ![]() ![]() Nu stiu daca mai tineti minte orele de Economie politica parca din scoala generala in care scriam 'nspe pagini de articole din Scanteia sau alte materiale de propaganda. In rest aceleasi lucruri pe care le-ati spus si voi , le vad inca foarte clar la 16 ani distanta. |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.6
- GL 90 CAT Dacia 1310 Berlina , 1990
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 11:15 |