O pata de ulei (probabil), Pe capota si pe la pompa ABS
![]() ![]() ![]() |
O pata de ulei (probabil), Pe capota si pe la pompa ABS
bobo77 |
![]()
|
||
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|||
Gyarmathy Arpad |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 10 September 09 ![]() |
[attachmentid=1627564135]
1 Nov 2009, 17:34: Nu!Vorbesc "dupa vazute",dar din pacate nu reusesc sa postez imagini(dupa cum se vede,am si facut citeva greseli,pentru care Va rog sa ma scuzati!) cu motoare Sandero,care au perderi de ulei,(din cauza pinionului)ca si Loganul,insa pozele sint destul de convingatoare de pe:'www.....ro/scurgeri de ulei.' This post has been edited by Gyarmathy Arpad: 1 Nov 2009, 17:34 |
--------------------
Dacia Logan
Ambition
2005 Ambition
- HR44XXX
|
|
Peja |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 26 January 08 From: SERBIA ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4MPI Preference + AC
Apr 2008 http://loganimprovements.blogspot.com
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Curaj!!! La mine a reaparut dupa 2 ani (vreo 15,000 km).
|
--------------------
.
.
.
|
|
roland |
![]()
|
Situatie:
- am masina din 2006 - in 2007 am schimbat pinionul + semering, deci si curea distributie - in 2009 am facut acelasi lucru (situatia a recidivat) Intrebare: ma agit sa schimb distributia anul asta? in mod normal ar trebui s-o fac la 4 ani incepand numaratoarea din 2009 sau la 60k km tot incepand din 2009. Exista vreo posibilitate sa nu-mi fi inlocuit cureaua de distributie si/sau rola si/sau cureaua de accesorii cu ocazia ultimelor interventii? (Dacia Service Feleac Cluj) Eu intentionez sa schimb, pentru orice eventualitate. Vreun sfat? Multumesc. |
--------------------
.
.
.
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
faci cum crezi tu ca e mai bine,doar e "bibi-ul" tau
![]() ![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
@roland- ei nu au notat nicaeri ca s-ar fi schimbat in urma interventiei? sau esti tu suspicios (si eu as fi la fel)
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(roland @ 5 Feb 2010, 18:09) Exista vreo posibilitate sa nu-mi fi inlocuit cureaua de distributie si/sau rola si/sau cureaua de accesorii cu ocazia ultimelor interventii? (Dacia Service Feleac Cluj) La întrebarea asta tu poți răspunde cel mai bine, în funcție de cum s-a desfășurat intervenția și unde te aflai la momentul respectiv. În plus, presupunând că le schimbi iar în 2010, în 2011 vei avea din nou respectiva suspiciune ? În ceea ce mă privește (mi le-au schimbat pe garanție în 2009), voi aștepta liniștit 4 ani sau 60000 km (urmărind dacă recidivează) de la reparație, pentru că la momentul acela garanția va fi fost gata de mult timp, și nu am niciun motiv să respect 4 ani/60000 km de la ieșirea din fabrică. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
roland |
![]()
|
Stii cum e? Nu poti sta langa masina. In carnet scrie de cureaua de distributie, dar nu scrie explicit de role si de cea de accesorii.
Inclin sa cred ca cea de distributie au schimbat-o sigur, dar nu sunt convins de role si de cea de accesorii. Garantia pe piesele schimbate in periada de garantie este pana la sfarsitul acestei perioade. Dupa aia e de 18 luni. Deci, oricum as lua-o, daca se strica peste 2 ani nu mai pot (legal) sa merg la ei sa ma plang. |
--------------------
.
.
.
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Mie nu mi-au scris nimic în carnet, dar mi-au dat o foaie pe care sunt listate reperele schimbate, prețuri, manopera etc. Rola de la distribuție e la comun cu cureaua (ambele repere cu același cod, prețul dat împreună). Cureaua de accesorii e menționată separat.
Prin București mai sunt service-uri (reprezentanțe Dacia) care te lasă lângă mașină. Caută și pe la tine. |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
@ roland
O curea de distributie/accesorii odata data jos nu se mai remonteaza. La asta dacia nu face gat la garantie, doar ei au elaborat normativele. Si la tot ce scrie in manualul de service ca nu se mai remonteaza. De altfel, daca lucreza dupa buchia cartii nici nu ar mai avea cum, curelele se scot prin... taiere. Daca au umblat la cureaua de distributie teoretic ar fi trebuit schimbata si cea de accesorii + rolele intinzatoare de rigoare. Dar mecanicul roman nu e, pana la proba contrarie, demn de incredere. Asa ca se poate orice. |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
roland |
![]()
|
De aia mi-e frica
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
roland |
![]()
|
Ma "distrez" cu o doamna de la Dacia. Am intrebat-o de problema in cauza, daca sunt sau nu obligat sa schimb distributia la 4 ani (am 30,000 km) in conditiile in care am schimbat la 3 ani de la cumpararea masinii.
Eu am s-o schimb, asa... de siguranta, dar tipa sustine sus si tare ca la revizia 4 trebuie sa schimb tot ce scrie in carnetul de intretinere. In ultimul mail i-am explicat (sa inteleaga si dansa, sa nu mai induca in eroare pe altii) ca: - in carnet scrie ca distributia se schimba la 60,000 km sau 4 ani - uleiul la 15,000 km sau 1 an Incerc sa-i explic ca, daca schimb uleiul de capul meu (in service Dacia) dupa 11 luni, NU ma poate obliga sa-l schimb din nou dupa o luna. La fel si cu distributia, se aplica de la ultima schimbare. Nu pare sa inteleaga, astia uneori parca nu gandesc logic. |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai ai garantie sau doar iti place sa iti pierzi vremea cu telefonistele de la Dacia?
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
roland |
![]()
|
Ma distreaza. E pe email. De ce sa nu-i scriu sa-i explic ca e proasta?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
roland |
![]()
|
Am mai postat si pe alt topic ultimele noutati...
Am cerut sa vorbesc cu un sef de-al doamnei, ca ea nu stia nimica. Seful mi-a zis ca im recomanda "pentru buna functionare a masinii" sa schimb tot ce scrie ca trebuie schimbat la revizia 4. Cum se spune... "niema gandire". Sunt de acord ca, daca nu mai am garantie, ma pot duce oriunde, numai ca acest oriunde e cam relativ. Ca nu prea sunt service-uri serioase, din pacate, mai si dau faliment... Macar pentru distributie, vreau sa am o garantie clara de la un service agreat si care nu da faliment peste 2 luni. Ca daca se strica ceva acolo... pagubele sunt mari. Alte operatii... placute, bujii, ulei, filtre, etc... se pot face si de mine sau la un service mai micut si mai ieftin. Dar chestiile mai importante, numai din punct de vedere al garantiei, le-as face in service autorizat. Gresesc? |
--------------------
.
.
.
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
nu gresesti deloc,ti-as putea recomanda un service bun dar e cam departe de Cluj
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
roland |
![]()
|
chiar te rog sa-mi recomanzi. nu cred ca se considera reclama. daca nu... poate PM.
|
--------------------
.
.
.
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Automoldova Roman,baietii chiar se tin de treaba
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
dex lada |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
se pare ca nu doar masinile de la noi au probleme
![]() Ce nu prea inteleg eu , m-am uitat si pe manualul de service poze,etc si nu prea inteleg cum este "fixat" pinionul care antreneaza pompa de ulei. Nu are nici o "pana " sant ,etc care sa fixeze, blocheze pinonul care antreneaza pompa. Ce il blocheaza sa nu se miste pe ax-ul vibrochenului ? Singur-ul "sant" care este pe axul vibrochenului este pentru pinionul de la distributie. Pinionul care antreneaza pompa sta prin presare ? Este "presat" (strans) intre pinionul de distributie si vibrochen ? Pinionul de distributie este "impins" si strans de fulia de accesori ,peste "buza" pinionului care antrneaza pompa de ulei ? Nu stiu rusa dar cu google se poate traduce Un link cu poze http://www.logan-club.ru/forum/viewtopic.p...=9014&view=next o poza face cat 1000 de cuvinte ,care este ![]() sunt topicuri pe forum rusesti care depasesc 100 de pagini despre aceasta problema ! |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
da,pinionul de antrenare a pompei de ulei este fixat prin strangere de pinionul de distributie si fulia arborelui
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
dex lada |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 20 October 04 From: Bucuresti ![]() |
asa banuiam si eu.
Naspa sistemul. Sunt sanse destul de mari ca pinionul sa mai patineze din cand in cand daca apare ulei pe "fata" pinionului spre distributia ? Ca "fata" cealalta si corpul stau scufundate in ulei. O sa ziceti ca se aprinde becul pe bord de la ulei ,dar daca se intampla pe durate scurte de timp si din cand in cand poate becu nici nu apuca sa reationeze. Sau ce se intampla cand piesele respective se incalzesc ? Daca tot au adoptat sistemul asta poate ca era mai bine ca pinionul era bagat la cald pe axul vibrochenului, cum se procedeaza cu bolt in biela. |
--------------------
lada
2105
- secret
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
nuare cum sa patineze fiindca fulia e stransa destul de tare iar pinionul nu este supus la forte prea mari
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(dex lada @ 9 Apr 2010, 20:58) Un link cu poze http://www.logan-club.ru/forum/viewtopic.p...=9014&view=next o poza face cat 1000 de cuvinte ,care este ![]() sunt topicuri pe forum rusesti care depasesc 100 de pagini despre aceasta problema ! vad ca pe pinion tot sinterom scrie ![]() in alta ordine de idei cred ca am intrat si eu in clubul vostru select. numai ca m-am lasat mai greu convins (50.000km) |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
zona unde e prezent uleiul ditrb.jpg ( Size: 130.75k )
Number of downloads: 496
inca nu am dat jos capacele, dar e posibil sa arunce pe sus pe la arborele cu came avand in vedere ca in rest e uscat? This post has been edited by tkx: 28 Apr 2010, 07:09 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Sau pe la niste suruburi...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
Faza cu ulei pe la suruburi e VRAJEALA.
Eu am avut mai multe interventii la distributie pana mi-au inlocuit celebrul pinion de Sinterom cu unul original Renault. La fiecare vizita din cele 5 mecanicii si seful de atelier de la service mi-au sugerat mereu ca e de la suruburi si chiar le-au inlocuit de doua ori rezultatul fiind ZERO. In toate cazurile cand exista scurgeri de ulei la distributie cauza este pinionul de Sinterom. P.S: Am 5 interventii la distributie: -inlocuit celebrele suruburile lungi -inlocuit distributia cu cureaua de accesorii, de distributie simeringul si rolele intinzatoare -inlocuit celebrele suruburile lungi DIN NOU -inlocuit distributia cu cureaua de accesorii, de distributie simeringul si rolele intinzatoare DIN NOU -INLOCUIT inlocuit distributia cu cureaua de accesorii, de distributie simeringul si rolele intinzatoare + PINIONUL DE SINTEROM ---- PROBLEMA REZOLVATA - NU MAI CURGE DE 22.000 DE KM (2 ANI) This post has been edited by RSV: 28 Apr 2010, 10:25 |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Intrebarea mea este: uleiul la matale era acolo unde il indica tkx? Sau era mai jos?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
RSV |
![]()
|
![]() Infatuat decadent Group: Members Posts: 478 Joined: 26 March 08 ![]() |
era si acolo si era si jos
Practic cele 2 capace de protectie ale curelei de distributie de plastic negru erau imbibate cu ulei Daca citeste cineva cele 17 pagini ale topicului isi va da seama ca intreaga tevatura cu uleiul care suputreaza la distributie se datoareaza in 99% din cazuri numai celebrului pinion de Sinterom, suruburile sunt doar o rezolvare ieftina si simpla prin care service-urile incearca sa scape de probleme. This post has been edited by RSV: 28 Apr 2010, 10:37 |
--------------------
Logan 2011
---------------
------------- In God we trust, but other people pay cash !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 19:37 |