Asigurari (reunit)
![]() ![]() ![]() |
Asigurari (reunit)
oh |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 17 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310L - 1997
- B 29 MIO
|
|||
Alex2k4 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 11 January 04 From: Bucuresti ![]() |
O intrebare : daca in asigurare am trecut un casetofon si mi-am schimbat si pus mp3 ce trebuie sa fac sa fie acum mp3-ul asigurat si diferenta e mare?
Mai am 2 luni pana expira asigurarea dar nu as vrea sa stau pana atunci neasigurat. Mersi |
--------------------
Dacia
1310 Li
- B-xx-KIR Dacia 1310 Li - 2000
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
deocamdata neexistand o baza de date comuna poti sa te asiguri la 2 soc de asigurare si sa ceri despagubiri de la amandoua (dar e mai dificil trebuie 2 facturi sau la una ceri regie proprie si la alta facturi, te risti ca poate vor sa vada masina etc.)...normal nu e voie si cand inchei asigurarea esti intrebat si trebuie sa scrii in declaratia de asigurare ca nu ai polita la alta societate...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
- B "Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
|
|
asybo2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 13 October 04 From: Bucuresti ![]() |
mp3-ul e asigurat si acum la valoarea celui vechi...daca vrei sa-l asiguri special pe asta atunci cota de prima e de echipamente suplimentare si e undeva la 8%...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
vimar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 14 February 05 From: Iași ![]() |
. Are cineva experințe cu Asibanul la vopsit în Iași ?
This post has been edited by vimar: 21 Mar 2005, 17:42 |
--------------------
Dacia-Logan
Laureate 1,4 mpi
- IS-13-SP...
|
|
manasse |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 7 March 05 ![]() |
pe 2005, dintre societatile care au renuntat la taxa de fransiza, care sa fie mai convenabila, asirom sau asiban ?
si ... s-au furat solenze (cu totul .. adica "furt total")? danke |
--------------------
Dacia
Solenza - Confort
- 7767 Never buy a car you can't push.
|
|
andreic |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 18 January 05 From: Bucuresti ![]() |
In contractul meu casco la omniasig scrie clar ca daca ai asigurari la mai multe firme, in caz de accident trebuie sa-i anunti pe toti pentru impartirea platii daunelor, deci se paot face asigurari la mai multe firme. Totul este ca in caz de furt total sa zicem sa nu se incerce colectarea pe rand a valorii integrale a masinii de la asiguratori ca atunci se intra la frauda.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1.6 mpi
- B-xx-yyy
|
|
asybo2002 |
![]()
|
asiban...nu s-au furat solenze, dealtfel nici SN-uri...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
manasse |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 7 March 05 ![]() |
asybo ...
am de ales intre allianz (care promite sa renunte la fransiza de 2% pt furt/dauna partiala), astra (cu 10% fransiza la furt/dauna totala, dar la care am o relatie in provincie, unde voi inmatricula masina - SLZ), asirom si asiban (care nu-mi raspunde la mail). pick the best one and give me the magic hint, pliz. cu indatorare ... |
--------------------
Dacia
Solenza - Confort
- 7767 Never buy a car you can't push.
|
|
tazzz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 26 August 04 From: Iasi - Romania ![]() |
alege allianz ca au decontare directa cu majoritatea service-urilor si te rezolva repede
![]() asybo: referitor la ce intrebam mai demult depsre jante si nu m-ai putut lumina...se pot asigura!... cer cei de la asigurari confirmarea pretului de la un distribuitor, adica reprezentanta locala Dacia...si dupa ce vad ca tu le-ai pus pe ale tale pe masina ti le baga la asigurare cu recalcularea valorii totale a asigurarii...probabil intra la echipamente suplimentare, cum ziceai mai sus... |
--------------------
Dacia Logan
Laureat 1.6
- IS XX TAZ si aici ar fii semnatura nu? :)
|
|
MoonStorm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 23 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Am fost azi la Asiban. Ca o paranteza, numai lucruri rele am auzit de ei. Oferta pare ok, avand in vedere ca acopera actele de vandalism, mai putin acidul si textele obscene scrijelite pe masina (probabil in ideea ca cineva se razbuna pe tine personal, din cine stie ce motive). DAR....
Am totusi cateva nelamuriri. Citez: 1. QUOTE Cuantumul despagubirii este egal cu costul reparatiilor partilor componente sau pieselor avariate [...] precum si TVA inclus, in cazul reparatiilor efectuate in Romania, din care se scade valoarea eventualelor deseuri. Deseuri? sa le ce? sa mi le pun sub perna???2. QUOTE La avarierea unui ansamblu sau subansamblu se ia in considerare inlocuirea numai a partilor componente sau a pieselor care au fost avariate, chiar daca cu prilejul reparatiei s-a inlocuit intregul ansamblu sau subansamblu al autovehiculului respectiv (exemplu: in cazul avariei cutiei de viteze prin distrugerea unor roti dintate se ia in considerare numai inlocuirea acestora, nu insa si a celorlalte piese ale cutiei de viteze care nu au fost avariate, chiar daca eventual au fost inlocuite) Nimeni nu-ti inlocuieste doar "rotita dintata". Practic cea mai mare parte din bani tot eu o scot din buzunar????3. QUOTE In cauzul unei daune majore, cand aceasta se trateaza ca dauna totala, asiguratorul nu e obligat sa preia autovehiculul asigurat avariat, in acest caz cuantumul despagubirii va fi redus cu valoarea pieselor ce se mai pot intrebuinta sau valorifica si care vor ramane in posesia asiguratului, a eventualelor fransize si a tuturor ratelor ramase de achitat. Ca sa am piese de schimb la o alta masina?!?!?!?!? Mi se pare cea mai mare tampenie.Si acum a little bit of fun: QUOTE Asigurarea de avarii nu acopera: [....]daune produse din influenta directa a exploziei atomice, a materialelor sau produselor radioactive, sau din masuri luate cu scopul de a elimina efectul nociv al radiatiilor, care fac obiectul asigurarilor practicate de pool-ul nuclear. |
--------------------
Citroen
C4 Coupe VTR 1.6i
- N/A
|
|
asybo2002 |
![]()
|
orice se poate in Romania..dar o asigurare corecta implica sa pot fi sigur ca ce iti asigur e ok...de unde stiu ei ca jantele tale sunt ok? pretul sunt de acord ca il i-au de la dealeri dar daca ale tale sunt rebuturi? cum stie el ca nu sunt? si daca tu care stii ca sunt nasoale vii maine la dauna cu ele si ca sa le schimbi le lovesti special de o bordura etc?
Treaba e cu chichita sunt ok dar nu ai factura si nu poti demonstra ca sunt ok...nu poate veni cineva cu tine sa vada ca sunt ok..concluzia e ca in foamea de asigurari ti le face dar nu e in regula...oricum cota trebuie sa fie cea a asigurarii intregii masini... |
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
asybo2002 |
![]()
|
asiban...nu ai fransiza si crede-ma ca te rezolva repede...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
MoonStorm |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 23 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Asybo, am marcat in rosu nelamuririre. Stiu ca nu am fransiza. Te rog frumos sa-mi explici, pe punctele de mai sus, cum sta treaba. Masina imi va veni in iunie, dar pana atunci trebuie sa imi fac o parere despre ce e normal si anormal la conditiile impuse de o societate de asigurare.
This post has been edited by MoonStorm: 24 Mar 2005, 18:58 |
--------------------
Citroen
C4 Coupe VTR 1.6i
- N/A
|
|
asybo2002 |
![]()
|
1. nu se calculeaza...e scris dar nu se iau...ca idee e vorba despre faptul ca ce piese ti se inlocuiesc se pot calcula ca fier vechi rezulta cateva mii de lei..majoritatea practica treaba asta in ideea rotunjirii sumelor propuse la plata adica nu 31.578.943, ci 31.570.000..
2. e scris dar nu se aplica decat la modul in care tu ai probleme la un amortizor si service-ul zice ca trebuie sa le schimbi pe amandoua ca sa ramai in garantie sa se respecte standardul marcii (am avut dosar la BAVARIA cu un X5 lovit pe stg vroia amortizorul de pe dreapta ca cica asa e bine...o fii dar de ce pe banii mai eu platesc ce se duce dracu din accident) 3. la dauna totala ce ramane din masina are o valoare pe care o negociezi cu asiguratorul si ea ti se scade din despagubire(o vinzi etc nu pot eu prelua..nu iti dai seama cate daune totale sunt...), ti se retin rate si fransize ..e normal de vreme ce eu te despagubesc integral si tu trebuie sa-mi achiti tot... |
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
MoonStorm |
![]()
|
Imi place faza cu "e scris dar nu se aplica". Teoretic, in orice moment daca se scoala vreun agent cu fata la cearsaf de dimineata, poate sa sa imi bage contractul de asigurare sub nas si sa mi-o traga bine de tot.
|
--------------------
Citroen
C4 Coupe VTR 1.6i
- N/A
|
|
asybo2002 |
![]()
|
ce vrei sa iti zic: sa te chem sa vii sa vezi miile de dosare la care nu se retin deseuri??? te temi de asta?? sunt maxim zeci de mii de lei...
|
--------------------
DACIA
Duster 4x4, 1.5 dCi
2010 Laureate
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
Casco la Asirom.
Din nou fara probleme. Gasita in parcare cu usa si aripa fata stanga lovite. Urme de vopsea galbena.... banuiti ceva ?.....cred ca ce vreau sa comentez eu aici s-ar cenzura si daca e scris la sectiunea cu " Ce soferi ma enerveaza cel mai mult" Constatare ( politie si asigurator ), reparatie, ( tinichigerie usoara + vopsire totala si usa si aripa ) achitare ( 4.440.000 ), recuperare suma INTEGRAL ( dupa 3 saptamani ). A fost optiunea mea sa o repar la service-ul X, diferit de cele cu conventie cu Asirom, si sa achit eu in loc sa astept "bun de plata" de la asigurator. Foarte multumit. This post has been edited by GABY IS BACK !: 13 Apr 2005, 14:46 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
CLIMA 2003 CE TIE NU-TI PLACE, ALTUIA NU-I FACE!
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Tata a facut Casco la Asirag. I-au evaluat masina(Dacia Berlina 1310Li, an fabricatie 2003, alarma, inchidere, casetofon + 4 boxe, 33000km) la nu mai putin de 175 mil. lei. Eu zic ca pretul real al masinii e mult mai muc. Pe undeva pe la 120 cred. De ce oare au facut asta, pt. ca daca masina este furata, ei o sa plateasca mai mult decat valoarea reala.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 552 Joined: 15 February 05 From: bucuresti - 4 ![]() |
QUOTE(St @ 16 Apr 2005, 21:57) Tata a facut Casco la Asirag. I-au evaluat masina(Dacia Berlina 1310Li, an fabricatie 2003, alarma, inchidere, casetofon + 4 boxe, 33000km) la nu mai putin de 175 mil. lei. Eu zic ca pretul real al masinii e mult mai muc. Pe undeva pe la 120 cred. De ce oare au facut asta, pt. ca daca masina este furata, ei o sa plateasca mai mult decat valoarea reala. In functie de evaluare, se plateste prima de asigurare. Aici sunt ei in avantaj. In caz de furt total, s-ar putea sa ai in contract fransiza mare si sa nu iei 175 mil. Daca da, sunt tot ei in avantaj. Este bine ca evaluarea sa fie corecta, dar nu poate sa fie exacta intotdeauna. Dupa catalog, doua masini, acs. marca si acs. vechime si nr km, au valori egale, dar ele pot sa difere mult dpdv al pretului posibil in caz de vanzare, dupa felul cum arata, cum au fost exploatate etc. Oricum, omul cand face asigurare ( indiferent de care ) trebuie sa gandeasca: "e buna, in caz ca se intampla ceva...", nu " se intampla, am asigurare si..." ...si sa-si faca calculele daca "se scoate". |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
dme |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am nevoie foarte mare de cateva informatii despre Ardaf (mi-a spart un dobitoc un stop). Maine la prima ora vreau sa ma duc la constatare dar nu stiu unde in Bucuresti. Poate sa-mi spuna cineva adresa unde trebuie sa merg, programul de lucru sau un nr. de tel.?
Multumesc |
-------------------- |
|
dme |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Am aflat pana la urma. Pentru cine mai are ghinion ca mine, trebuie sa mearga pe bd. Libertatii nr. 22 (undeva pe chei, vis a vis e un Petrom, iar ardaf e intre BCR si un Spring). Programul inspectorilor este L - V intre 9.00 si 14.00h. O alternativa este si undeva in Colentina la Augsburg, dar nu stiu adresa. Parerea mea e ca sunt cam idioti si e bine sa va feriti de ei daca puteti.
|
-------------------- |
|
crintea1949 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 24 April 05 ![]() |
Toate firmele de asigurări promit totulllllllllll
A se vedeea care firmă are agreeate serviceuri astfel încât devizul unei reparații să fie acceptat, ,asiguratul să nu fie obstrucționat cu nici o tărăgănare din partea asiguratorului și nici a executantului Am avut o problemă spoiler,aripă dreapta față, far etc, la Cobălcescu după constatare am executat reparația, factura a fost transmisă prin fax, și-a dat acordul și mi-am scos mașina din service. Conform CASCO prin BCR asigurări, este obligatoriu reîntregită valoarea de inventar a mașinii prin plata unei cote părți. Din deviz se scad contravaloarea materialelor recuperabile-aripă , spoiler, far care pot fi aruncate la fier vechi sau recuperat becurile din far, etc ca premiu de consolare. B 33 HRZ |
--------------------
dacia
solenza
- B33HRZ
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am patit un ,,eveniment rutier'' si am masina la reparat.
Dar nu stiu ce sa cred despre cei care lucreaza la astfel de firme de asigurari, mai oameni buni de ce sunt asa de secrete informatiile despre circuitul actelor nu stiu?. Pai mie imi zice domne' asteapta mata ca service-ul unde ai facut reparatia sa imi trimita factura , si apoi ti se da acceptul de plata.Adica mai pe scurt sa stau 1-2 zile pana se trimite o factura prin fax ca sa isi dea acordul cel care face dosarul??Care la randul ei este si asta trimisa prin fax la service !!! Nu stiu unde scrie in polita de asigurare CASCO de la ASIROM despre aceste circuite ale documentelor-facturilor de reparatie???De ce nu apar aceste informatii nicaieri??? Unde mai pui ca am fost la un service agreat de asigurator........ Faci CASCO dar degeaba , trebuie sa astepti 3-4 zile sa iti iei masina, chiar daca masina a fost reparata in 2 zile......pacat daca stiam nu imi faceam CASCO in veci PS: asa e in ROMANIA, zice un nene de la Asirom:PAI VRETI SA LUATI MASINA DUPA 2 ZILE, IN ROMANIA NU SE POATE ASA CEVA : ![]() ![]() |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(teodor @ 27 Apr 2005, 12:50) Faci CASCO dar degeaba , trebuie sa astepti 3-4 zile sa iti iei masina, chiar daca masina a fost reparata in 2 zile......pacat daca stiam nu imi faceam CASCO in veci Nu faci degeaba. Faci ca sa-ti repari masina in caz de eveniment. Dureaza cu actele....asta este inca birocratia din Romania. Este urgenta cu ridicarea masinii....achiti suma si in 15 zile ti-o deconteaza societatea de asigurare. Daca ai fost corect ( si tu si service-ul ), ti-o deconteaza total. ORICUM NU E CA ATUNCI CAND NU AI CASCO. Deci nu e degeaba. P.S. Dureaza 2 zile pentru acceptul de plata, iar circuitul actelor e "secret", pentru a se face o verificare exacta a documentelor, si pentru a nu se intervenii pe undeva pentru accept in caz de incorectitudine. Si tot mai sunt fraude. DA, IN ROMANIA, TENDINTA DE INCORECTITUDINE ESTE MARE. Cei din service-uri incearca sa pacaleasca, clientii incearca sa pacaleasca, toti incearca sa pacaleasca, dar TOTI SE SIMT NEDREPTATITI. Puteti citi si pe acest forum sfaturi despre cum poti sa "te scoti" cu casco, cum si-au reparat unii masina pe asigurarea altuia, si multe altele. DE AIA "NU SE POATE IN ROMANIA ASA CEVA" !!!!!!!!!! Oricum, inclinatia spre hotie din roman nu se va schimba prea curand. Daca am suparat pe cineva....scuze.... This post has been edited by GABY IS BACK !: 27 Apr 2005, 17:08 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Da , eu inteleg ca se mai fac si fraude, ca de doar suntem in RO dar nu inteleg de ce nu se poate face actele mai repede...............Oricum am rezolvat eu cu acceptul de plata , mai pe scurt am luat factura si am dus-o eu la constatator.
Mi sa acceptat toata reparatie mai putin un rulment, ma rog e 400 de mii cu TVA, asa ca pot sa imi iau masina linistit. Una peste alta daca nu aveam CASCO o plateam eu , si 13 mil e o suma. Mai nasol e cu birocratia, care este alimentata si de ........lipsa de intelegere si de colaborare a constatatorului cu pagubitul. Cat traiesti inveti, si cand ai o problema nou lipsa de informatii te duce la disperare PS: la suma asta reintregirea politei este de 11 Euro, achitat si am CASCO la aceeasi valoare . ![]() |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
GABY IS BACK ! |
![]()
|
QUOTE(teodor @ 28 Apr 2005, 09:37) ... Una peste alta daca nu aveam CASCO o plateam eu , si 13 mil e o suma. .... PS: la suma asta reintregirea politei este de 11 Euro, achitat si am CASCO la aceeasi valoare . ![]() Deci, pana la urma, e bine ca ai casco. Nu-l faci degeaba. Si te si bucuri ca l-ai reintregit cu doar 11 euro pt paguba de 13 mil. |
--------------------
DACIA
SOLENZA
NICI MACAR IN TRAFIC! |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Inca o intrebare. Cat la % este casco din valoare masinii.? Mentionez ca este vorba de un Renault Laguna Nou nout(fabricat in 2005) 1.9dci 120Cp. As vrea sa imi spuneti daca stiti la Omniasig , Asirag, Asiban, Unita, Asirom.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
sisib |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 14 May 04 From: sibiu ![]() |
din ciclul: stiati ca....
Salutare, mi-a expirat primul an de casco zilele acestea la Omniasig si am trecut pe acolo sa intreb cat ar fi pentru un al doilea an. Mare a fost mirarea mea cand am aflat ca in timp ce valoarea asigurata a masinii scade (in cazul meu aprox. cu 1k Euro/an), pretul asigurarii ramane acelasi adica 160 de Euro/an in cazul Solenzei Clima. Tariful politei ramane acelasi in primii cinci ani parca. Poti sa obtii o reducere de 5 % daca ai alarma. In rest ramane sa nu ai evenimente, caz in care iti tot scade asigurarea (in primul an cu 15 %, in al doilea an cu 25% in al treilea an cu 35% si in al patrulea an cu 40 %). Eu avand un accident minor nu mai beneficiez de reducere. Mentionez ca am luat masina cu banii jos, nu am rate, leasing.... |
--------------------
dacia
solenza clima
- cv xx uzx
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
salut!
am avut si eu un accident, in urma caruia spatele e facut cam nasol - ambele aripi lovite plus usile spate. sunt nevinovat, asa ca am polita de asigurare de la cel care m-a lovit. am fost sa imi constate pagubele, apoi am fost trimis la niste service-uri. ma costa 8 milioane, bani pe care nu ii am, chiar daca mi-i deconteaza dupa aceea. mentionez ca eu am casco, dar nu stiu ce folos in situatia data... un sfat as dori - cum sa fac sa am masina mai repede gata si sa nu platesc nimic. |
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 18:52 |