DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Asigurari (reunit)

kaspersky
post 30 May 2005, 13:27
Post #91

maistru Zen

Group: Members
From: Cluj-Napoca

QUOTE(iubitordedacie @ 30 May 2005, 13:42)
un sfat as dori - cum sa fac sa am masina mai repede gata si sa nu platesc nimic.
*

Intrebi la asigurator cu ce service-uri are decontare directa si te duci la service-urile respective. Ei efectueaza reparatiile si te duci cu factura la asigurator pt. acceptul de plata. De la asigurator te duci inapoi la service cu acceptul de plata si iti iei masina fara sa fi scos un ban din buzunar!

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iubitordedacie
post 30 May 2005, 13:29
Post #92

Membru

From: Bucuresti

QUOTE(kaspersky @ 30 May 2005, 15:27)
Intrebi la asigurator cu ce service-uri are decontare directa si te duci la service-urile respective. Ei efectueaza reparatiile si te duci cu factura la asigurator pt. acceptul de plata. De la asigurator te duci inapoi la service cu acceptul de plata si iti iei masina fara sa fi scos un ban din buzunar!
*

= 2 luni (aproximativ)

--------------------
Dacie Berlina 2010 - BB-KING
+
kaspersky
post 30 May 2005, 13:43
Post #93

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(iubitordedacie @ 30 May 2005, 14:29)
= 2 luni (aproximativ)
*

Pai ce naiba dureaza atit, reparatiile sau umblatul cu actele, ca de fiecare data cind am avut probleme dupa ce masina era gata intr-o ora rezolvam deviz, accept de plata, etc. si aveam masina?

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Ant
post 30 May 2005, 14:09
Post #94

Utilizator resuscitat

nu dureaza 2 luni, la mine a durat cam 45 de minute pana au avut aia de la service acceptul de plata pe fax si mi-am luat masina si nu m-a mai interesat ce au facut dupa ...
intr-adevar daca platesti tu cash la service si vrei sa-ti recuperezi banii de la asigurari dureaza cam 30 de zile ...

This post has been edited by Ant: 30 May 2005, 14:09

--------------------
Opel Vectra 2005 cu remorca - B .. AIT
Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
+
Nicotine
post 2 Jun 2005, 20:01
Post #95

Membru autentic

Trebuie sa ridic saptamana viitoare un MII sedan si va trebui sa achit cval RCA la dealer; Voi plati pt aceasta asigurare integral un an sau pe jumatate? De la ce data intra campania RCA II?
Exista societati de asigurare care fac RCA pt o luna de zile?
Va multumesc

--------------------
MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu
+
suiram
post 3 Jun 2005, 12:54
Post #96

Membru incepator

Achiti la dealer RCA! Pe 6 luni sau 1 an! Incepand cu anul asta nu mai exista campanie RCA pe termen "calendaristic". Adica mai clar in cazul tau : socotesti 6 luni sau un an din momentul cand ridici masina de la dealer nu cum era pana acum pana pe 31 mai respectiv 31 dec.

--------------------
LOGAN ambiance - B-00-BBB
+
asybo2002
post 3 Jun 2005, 19:04
Post #97

Membru autentic

referito la RCS&RCD LOGAN:

mai fratilor citesc si ma crucesc...offff....hai sa explicam cu casetofonul sau rcd-ul...daca ti-l fura poti sa-ti pui tot din ala si atunci cat costa aia e ca te duci la dealer acreditat si se deconteaza direct sau iti pui altceva gen fata detasabila, mp3 etc. si s-a stabilit o regula de 200 euro de cd si 130 euro sau 150 la rcs functie de asigurare..aici vine nesimtirea romanului ca de el a dat banu la asigurare!!! Adica el nu vede partea ca o sa aiba mp3 si fata detasabila (perfect la banii astia cu 150 de euro iti iei mp3 lejer deci scapi de rcs ai mp3 la acesti bani si de firma cine nu crede sa mearga prin magazine) ci vede ca scade riscul pt asigurator adica imi face mie o favoare ca are mp3...si atunci ar trebui ce sa fac fratilor sa va dau eu 400 de euro, caci cu atat vinde ACUM Dacia rcd-ul si voi sa va luati ceva de 200 si restul sa-i papati si apoi iar sa vi-l fure si iar 400 de euro...Pe scurt vrei sa iei 400 ca asa vrea muschiul tau sa arate la asigurari ca nu te fac ei pe tine pune-ti original dar atentie are niste hibe: sta fix in bord deci iar te viziteaza hotii si faci iar curse pe la Politie, asigurari, service(probabil ca mai stramba si o usa mai rup ceva prin bord etc), nu are mp3 si nici fata detasabila...nu mai vb de telecomanda...dar ai demonstrat tu ca nu te face ala la asigurare vorbesti tu cu un sef faci tu o reclamatie pai ce te fac ei pe tine...zau nu stiu unde o sa ajungem cu asemenea mentalitati...

--------------------
DACIA Duster 4x4, 1.5 dCi 2010 Laureate - B
"Merge si asa" ... Drama sau inventivitate !?
+
Zetu
post 3 Jun 2005, 23:59
Post #98

Membru autentic

QUOTE(asybo2002 @ 3 Jun 2005, 19:04)

mai fratilor citesc si ma crucesc...offff....hai sa explicam cu casetofonul sau rcd-ul...daca ti-l fura poti sa-ti pui tot din ala si atunci cat costa aia e ca te duci la dealer acreditat si se deconteaza direct sau iti pui altceva gen fata detasabila, mp3 etc. si s-a stabilit o regula de 200 euro de cd si 130 euro sau 150 la rcs functie de asigurare..aici vine nesimtirea romanului ca de el a dat banu la asigurare!!! Adica el nu vede partea ca o sa aiba mp3 si fata detasabila (perfect la banii astia cu 150 de euro iti iei mp3 lejer deci scapi de rcs ai mp3 la acesti bani si de firma cine nu crede sa mearga prin magazine) ci vede ca scade riscul pt asigurator adica imi face mie o favoare ca are mp3...si atunci ar trebui ce sa fac fratilor sa va dau eu 400 de euro, caci cu atat vinde ACUM Dacia rcd-ul  si voi sa va luati ceva de 200 si restul sa-i papati si apoi iar sa vi-l fure si iar 400 de euro...Pe scurt vrei sa iei 400 ca asa vrea muschiul tau sa arate la asigurari ca nu te fac ei pe tine pune-ti original dar atentie are niste hibe: sta fix in bord deci iar te viziteaza hotii si faci iar curse pe la Politie, asigurari, service(probabil ca mai stramba si o usa  mai rup ceva prin bord etc), nu are mp3 si nici fata detasabila...nu mai vb de telecomanda...dar ai demonstrat tu ca nu te face ala la asigurare vorbesti tu cu un sef faci tu o reclamatie pai ce te fac ei pe tine...zau nu stiu unde o sa ajungem cu asemenea mentalitati...
*

Eu cred k exagerezi un pic ...cei de la asigurari sunt ...cam hoti ei asa de felul lor nu despagubesc decat ce hotarasc ei ca trebuie si la ce sume vor ei ...ti se pare normal ?
Eu imi asigur masina la intreaga valoare ..daca mi-o fura pe toata ce fac atunci ? scot aia pixu si incep sa scada? Pai cauciucurile erau uzate - X ..rcdul il despagubesc la 150 ..k asa vreau eu ...in loc sa fie o chestie simpla ...sa iti usureze viata mai rau ti-o complica asigurarea. Nu zic sa-ti dea banii sa-ti iei tu ..bautura de ei ...dar din moment ce atat valoreaza radiocdul mi se pare normal sa poti lua tot dala sau unul echivalent cu factura unde e problema ?

--------------------
NISSAN QASHQAI 1.3 dct Tekna 2019
+
asybo2002
post 4 Jun 2005, 08:46
Post #99

Membru autentic

deci daca iti fura toata masina indiferent de ce uzura are/avea primesti cat scrie in polita la suma asigurata si punct...iar la rcs/rcd pui unul la fel costa cat costa pui altul trebuie sa faci si tu concesii cum face si asiguratorul de ce nu vezi si faptul ca si tu beneficiezi de alta scula...care e problema ca costa mai putin...ce e cu mentalitatea asta de hai sa facem paguba???

--------------------
+
Lucian123
post 4 Jun 2005, 19:48
Post #100

Membru autentic

QUOTE(asybo2002 @ 3 Jun 2005, 20:04)

mai fratilor citesc si ma crucesc...offff....hai sa explicam cu casetofonul sau rcd-ul...daca ti-l fura poti sa-ti pui tot din ala si atunci cat costa aia e ca te duci la dealer acreditat si se deconteaza direct sau iti pui altceva gen fata detasabila, mp3 etc. si s-a stabilit o regula de 200 euro de cd si 130 euro sau 150 la rcs functie de asigurare..aici vine nesimtirea romanului ca de el a dat banu la asigurare!!! Adica el nu vede partea ca o sa aiba mp3 si fata detasabila (perfect la banii astia cu 150 de euro iti iei mp3 lejer deci scapi de rcs ai mp3 la acesti bani si de firma cine nu crede sa mearga prin magazine) ci vede ca scade riscul pt asigurator adica imi face mie o favoare ca are mp3...si atunci ar trebui ce sa fac fratilor sa va dau eu 400 de euro, caci cu atat vinde ACUM Dacia rcd-ul  si voi sa va luati ceva de 200 si restul sa-i papati si apoi iar sa vi-l fure si iar 400 de euro...Pe scurt vrei sa iei 400 ca asa vrea muschiul tau sa arate la asigurari ca nu te fac ei pe tine pune-ti original dar atentie are niste hibe: sta fix in bord deci iar te viziteaza hotii si faci iar curse pe la Politie, asigurari, service(probabil ca mai stramba si o usa  mai rup ceva prin bord etc), nu are mp3 si nici fata detasabila...nu mai vb de telecomanda...dar ai demonstrat tu ca nu te face ala la asigurare vorbesti tu cu un sef faci tu o reclamatie pai ce te fac ei pe tine...zau nu stiu unde o sa ajungem cu asemenea mentalitati...
*

Spune asta si celor de la BT Asigurari.
Nu au vrut sa-mi plateasca un RCD in locul unui RCS chiar daca era mai ieftin. Au preferat sa plateasca mai mult pe junghiul de RCS original si setul de incuietori.

Acesta nu a fost defect decat din momentul in care eu mi-au spus ca nu vor plati nimic daca nu se va gasi o incuietoare defecta. Si au gasit-o, binenteles.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
Codrin
post 5 Jun 2005, 00:03
Post #101

Membru autentic

QUOTE(asybo2002 @ 4 Jun 2005, 09:46)
de ce nu vezi si faptul ca si tu beneficiezi de alta scula...care e problema ca costa mai putin...ce e cu mentalitatea asta de hai sa facem paguba???
*

nu este problema mea ca dacia are rcd-ul scos la 400 si mi se pare corect ca asigurarile sa ma plateasca cat zice dacia. asa cum nu este vina mea ca firma X are la un pret mai mic un model mai bun, cu fata detasabila si mp3.
nu inteleg unde e nesimtirea in a cere valoarea reala a bunului asigurat
nu vad paguba la asigurator, ci la asigurat

--------------------
Mazda . .
+
asybo2002
post 5 Jun 2005, 21:16
Post #102

Membru autentic

a fost tare Lucian...e o idiotenie sa conditionezi despagubirea de intrarea prin efractie...mai ales la Dacii...iar daca omu vrea sa si-l fure si-l fura si gata...

--------------------
+
Lucian123
post 5 Jun 2005, 22:00
Post #103

Membru autentic

Asa este.
A trebuit sa merg la un prieten la un service ca sa strice o incuietoare.
Daca as vrea sa mi-l fur singur as face acest lucru zilnic.
Dar ei sunt prea grei de cap ca sa priceapa acest lucru.
Oricum nu felul meu, asa ca astept sa-l fure a doua oara. biggrin.gif

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
NIN
post 6 Jun 2005, 08:09
Post #104

Membru de seara

From: Timisoara/Jimbolia

QUOTE(asybo2002 @ 3 Jun 2005, 20:04)

mai fratilor citesc si ma crucesc...offff....hai sa explicam cu casetofonul sau rcd-ul...daca ti-l fura poti sa-ti pui tot din ala si atunci cat costa aia e ca te duci la dealer acreditat si se deconteaza direct sau iti pui altceva gen fata detasabila, mp3 etc. si s-a stabilit o regula de 200 euro de cd si 130 euro sau 150 la rcs functie de asigurare..aici vine nesimtirea romanului ca de el a dat banu la asigurare!!! Adica el nu vede partea ca o sa aiba mp3 si fata detasabila (perfect la banii astia cu 150 de euro iti iei mp3 lejer deci scapi de rcs ai mp3 la acesti bani si de firma cine nu crede sa mearga prin magazine) ci vede ca scade riscul pt asigurator adica imi face mie o favoare ca are mp3...si atunci ar trebui ce sa fac fratilor sa va dau eu 400 de euro, caci cu atat vinde ACUM Dacia rcd-ul  si voi sa va luati ceva de 200 si restul sa-i papati si apoi iar sa vi-l fure si iar 400 de euro...
.......
*

Daca mi se fura un bun asigurat in valoare de 400E , am pretentia ca firma de asigurari sa-mi acopere paguba (ca doar de aia am facut asigurare). Deci firma acopera paguba de 400 E . Acuma din banii astia eu pot (sau asiguratorul poate cere) sa montez un RCD nou acelasi model , acelasi pret, sau iau ceva mai ieftin(sau nu iau nimic), caz in care valoare asigurata a masinii trebuie sa scada (asiguratorul nu mai acopera val initiala), prima de asigurare sacazand de asemenea...

Repet din pct.m.d.vedere este corect ca "paguba" sa fie acoperita(ea e asigurata), si nu valoare a bunului cu care se face inlocuirea, chiar daca e ma i buna. (de ce n-as pune un RCD de 1000 de euro atunci).

Altfel:
Pe masina X e un cd de 10E, care nu se mai produce(nu mai exista pe piata). Cel mai ieftin pe piata e unu de 100E. In caz de furt daca aplicam algoritmul lui asybo ar trebui ca asiguratorul sa plateasca 100E ca atat ma costa ca sa-l inlocuiesc cu cea mai ieftina(deci cea mai avantajoasa pt asigurator;) ) oferta.........!!!??,(retorica intrebarea ,nu?)

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus 1.4MPI - TM-XX-T??
+
asybo2002
post 6 Jun 2005, 19:59
Post #105

Membru autentic

Daca ar fi sa aplic logica ta daca iti fura Dacia 1310i asigurata inca de anul trecut acum ar trebui sa iti dau Logan ca nu se mai fabrica berlineza...principiul de baza al asigurarii e ca nu se poate despagubi mai mult de suma asigurata si/sau valoarea reala a bunului la momentul daunei. Si as dori daca se poate sa nu mai facem Sf-uri, sa vorbim de cazuri concrete: se fura un rcd de fabrica evaluat la 400 euro iar asigurarea iti dau un produs superior cu mult la pretul de 200 de euro...chiar asa de mult te roade ca nu reusesti sa pagubesti asigurarea de inca 200 desi ai un produs mai bun???!!! Am prevazut si logicieni de tipul tau... pentru ei se plateste 400 de euro la modul ca se pune ce aveai din dotare!!!

--------------------
+
bomicabomic
post 6 Jun 2005, 21:01
Post #106

Ex-membru DaciaClub

QUOTE(Zetu @ 3 Jun 2005, 23:59)
Eu imi asigur masina la intreaga valoare ..daca mi-o fura pe toata ce fac atunci ? scot aia pixu si incep sa scada?
*

Iti dau fix SA (suma asigurata) daca ai fransiza 0% sau SA- SA x fransiza, daca e cu fransiza.
Daca tu ai luat un Logan Ambition cu 8000 de euro, acum iti vei lua fix un Logan Laureate de 1.6 cu vopsea metalizata, la care mai adaugi citiva euroi sau un Logan Laureate de 1.4, fara vopsea metalizata, daca e cu fransiza..
Doamne fereste, insa, sa ti se intimple asa ceva.

--------------------
x x - x
+
NIN
post 8 Jun 2005, 07:36
Post #107

Membru de seara

From: Timisoara/Jimbolia

QUOTE(asybo2002 @ 6 Jun 2005, 20:59)
Daca ar fi sa aplic logica ta daca iti fura Dacia 1310i asigurata inca de anul trecut acum ar trebui sa iti dau Logan ca nu se mai fabrica berlineza...principiul de baza al asigurarii e ca nu se poate despagubi mai mult de suma asigurata si/sau valoarea reala a bunului la momentul daunei. Si as dori daca se poate sa nu mai facem Sf-uri, sa vorbim de cazuri concrete: se fura un rcd de fabrica evaluat la 400 euro iar asigurarea iti dau un produs superior cu mult la pretul de 200 de euro...chiar asa de mult te roade ca nu reusesti sa pagubesti asigurarea de inca 200 desi ai un produs mai bun???!!! Am prevazut si logicieni de tipul tau... pentru ei se plateste 400 de euro la modul ca se pune ce aveai din dotare!!!
*

Deci RCD fabrica 400E , insa daca se fura eu vreau (sau asiguratorul poate propune/stipula) sa-l inlocuiesc cu unu de 200E care e si mai ieftin si mai performant(deci convenim ca e mai bun).
In conditiile astea pot sa asigur doar 200E din cei 400E ai casului de fabrica? Deci masina nu va mai fi asigurata la val totala ci la VTot-200E , in consecinta prima sa fie mai mica?.

Daca asta este posibil (sau o alta forma prin care prima sa fie mai mica fiindca nu asigura valoare a totala a RCD original) atunci pot spune ca sistemul argumentat de tine e echitabil (trebuie oricum precizat si in contractul de asigurare). Altfel eu platesc o prima pt RCD de 400E din care 200E sunt neacoperiti.

Eu as zice ca principiul de baza (care atrage clientii) e ca nu se poate despagubi mai putin decat .... wink.gif .Cum ar suna o reclama la o asigurare: Faceti o asigurare de 1000 lei si noi va asiguram ca va despagubim cu maxim 1000lei!, linistitor nu... ( remarca asta e mai glumeata)

Nu ma gandesc nici un moment sa pagubesc asigurarea, ci sa platesc doar ce imi este asigurat si nu mai mult. Sper ca motto-ul asigurarilor nu este :Asiguram(despagubim) cel mult ... la o prima de cel putin....., ca ma face sa cred ca faza cu gandul la pagubit e exact invers..

Numai bine si respectele mele,
Florin I,

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus 1.4MPI - TM-XX-T??
+
bomicabomic
post 8 Jun 2005, 08:21
Post #108

Ex-membru DaciaClub

NIN, nu stiu daca la mine s-a procedat corect sau nu, habar n-am, dar cind mi-au furat cass-ul, eu am luat unul pe banii mei, am dus factura, l-am asigurat suplimentar, la pretul de pe factura si am platit si reintregirea sumei asigurate (ceva modic). Deci daca imi furau masina, imi plateau SA , plus cassetofonul.

--------------------
x x - x
+
vv
post 8 Jun 2005, 09:25
Post #109

dilbert.com

Intrebare: daca am schimbat anvelopele, banuiesc ca trebuie sa platesc o diferenta ca sa imi fie asigurate astea noi. Am factura pe ele - dar mi s-ar parea cinstit ca diferenta platita de mine sa fie "val.factura-val.Montana". Cum se calculeaza valoarea anvelopelor Montana? Trebuie sa duc eu ceva documente care dovedesc valoarea lor, sau mi le evalueaza soc. de asigurari? (e vorba de AsiBan, daca e importanta societatea).

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Zetu
post 8 Jun 2005, 18:17
Post #110

Membru autentic

QUOTE(vv @ 8 Jun 2005, 09:25)
Intrebare: daca am schimbat anvelopele, banuiesc ca trebuie sa platesc o diferenta ca sa imi fie asigurate astea noi. Am factura pe ele - dar mi s-ar parea cinstit ca diferenta platita de mine sa fie "val.factura-val.Montana". Cum se calculeaza valoarea anvelopelor Montana? Trebuie sa duc eu ceva documente care dovedesc valoarea lor, sau mi le evalueaza soc. de asigurari? (e vorba de AsiBan, daca e importanta societatea).
*

Inainte sa-ti pui problema asta ...mai bine intereseaza-te daca iti asigura anvelopele smile.gif la mine nu se intampla chestia asta decat daca sunt afectat in accident ...nu daca mi le taie cineva sau le fura sad.gif

--------------------
+
Sony
post 8 Jun 2005, 18:35
Post #111

Membru autentic

From: Ban Land

Zetu, la ce societate esti asigurat?

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Alecs_TGA
post 8 Jun 2005, 20:47
Post #112

Membru autentic

ce facem cu ASIBAN??? eu am masina in service de 1 sapt si ceva , masina fiind reparata si ma asteapta smile.gif DAR nu pot sa o iau din cauza ca asiban nu a dat acceptul de plata!!!!!!:(
neseriozitate, oare putem rezilia contractul cu ei dupa 1 an si sa facem cu alta firma daca masina e luat prin credit???

--------------------
Dacia LOGAN Laureate - XXX
BUCURESTI
+
vv
post 9 Jun 2005, 08:55
Post #113

dilbert.com

zetu - iti dai seama ca m-am interesat. Anvelope taiate nu ti le plateste nimeni, dar in caz de furt/galme etc. ti le plateste (cel putin Asibanul o face). Daca au galme, am impresia ca ti le plateste proportional cu uzura (daca sunt foarte tocite, nu iei prea mult pe ele).

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
Liviu
post 12 Jun 2005, 23:42
Post #114

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Asybo, in primul rand multumiri pentru activitatea pe forum smile.gif .. nu stiu cum faci de le raspunzi tuturor. Am citit toate aceste 4 pagini ale topicului si am ramas putin surprins de ce am aflat (mai precis, faptul ca nu exista un full casco real).

Si acum ON TOPIC:

Miercuri imi vine megane-ul. Trebuie absolut sa fac CASCO ca sa pot dormi bine noptile (e luat cash asa ca e optiunea mea unde ce cum si cat).
Spune-mi te rog ... ce sa aleg intre OMNIASIG si ASIBAN ?. Fiind vorba de o suma mare de bani (valoarea masinii = 15214 EUR => casco cca 8-900 EUR/an) m-ar interesa chiar si o reducere de 5% la plata integrala sau ce mai au ei pe acolo la promotii. De altfel (iar, fiind vorba de o suma mare de bani) parca nu stau prea confortabil sa stiu ca vine un idiot si se semneaza pe portiera cu un cui si apoi eu trebuie sa ma duc la nus'ce service care sa reuseasca sa scoata nuanta exacta de vopsea dar care sa ma incarce cu 15 mil pentru vopsit reperul respectiv .. deci m-ar interesa si daca unul din cei doi de mai sus asigura acest tip de vandalism ... ca mi se rupe sufletul ca pentru 900 euroi pe an (unii au salariul anual atat) nu obtin REAL FULL CASCO...

Te rog ajuta-ma cu niste sfaturi caci timpul trece si numai marti nu e miercuri smile.gif

Thx.

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
Loghy
post 13 Jun 2005, 00:45
Post #115

Membru autentic

@ asybo

si eu sunt de acord cu nin

De ce se cramponeaza societatea de asigurari de faptul ca la 400 eur eu imi iau mp3 player atata timp cat asta este valoarea de fabrica a RCD-ului, si mai aduc si factura pentru ce mi-am cumparat (deci nu am baut banii)
Eu am platit cota de prima pentru 400 eur, de ce tu vrei sa ma despagubesti cu 200? Mi se returneaza diferenta de prima?!
Daca da sunt de acord.
Daca nu mi se pare hotie...
Este exact ce spuneai mai devreme... ca nu iti place... romania... las-o ma ca merge asa... noi luam prima de asigurare pe 400 eur si ii platim fraierului doar 200, ca oricum isi ia ceva mai bun.

De conceptia asta m-am lovit la allianz... mi-am cumparat RCD de valoarea celui din dotare si nu au vrut sa ma despagubeasca pentru ca "am adus imbunatatiri masinii" (era mp3) si ei nu despagubesc imbunatatirile...

Mi se pare rusinos ce fac asigurarile in romania (ca sa nu zic hotie) sad.gif

Cat despre fete detasabile... nu zic ca facem o favoare societetilor de asigurari dar mi se pare un lucru reciproc avantajos: riscul furtului scade deci probabilitatea ca societatea sa plateasca o despagubire scade, iar eu nu mai pierd timpul si nu mai imi fac nervi pe la politie si asigurari.
Parerea mea...

Mie personal imi era mult mai comod cu cel din dotare... acum trebuie sa mai am grija fetei detasabile...

This post has been edited by Loghy: 13 Jun 2005, 01:23

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2004 - Ambition - B XX RRJ
Good things come to those who wait...
+
Zetu
post 13 Jun 2005, 17:09
Post #116

Membru autentic

Am patit si eu un oarecare necaz :| mi-a proptit cineva in portiera un carut de la un hipermarchet din capitala ...si mi-a indoit putin usa si cu o zgarietura ~1.5cm mai o avea rost sa ma duc la asigurare? (adica or vrea sa-mi repare usa? blink.gif )
nu stiu in ce categorie se incadreaza accidentul cu carucioru in parcare? A mai patit cineva asa ceva?

--------------------
+
Liviu
post 13 Jun 2005, 17:23
Post #117

expat naiv

Group: Banned
From: Peste gard

Revin cu rugamintea de a ma lumina cineva.
Am fost azi si la Omniasig si la Asiban sa discut cu ei despre casco.

Date de plecare (pret masina):
- Pret de catalog: 16642 EUR
- Pret platit de mine: 15214 EUR (a fost reducere de 1200EUR la pretul CIP)

Mi s-a oferit asa (daca platesc integral, alte tipuri de plata nu m-au interesat):

OMNIASIG:

Valoare asigurata : 15214EUR
Pret casco: 711EUR/an
Casco include:
Asigurare in caz de accident, calamitati naturale, furt total sau partial. La furt total se introduce fransiza de 10% , in rest nu este fransiza. Nu se plateste prima de reintregire. Asigurarea e valabila si in afara teritoriului Romaniei, fara alte taxe cu conditia ca sa cumpar Cartea Verde de la ei (atunci cand se pleaca). Nu se asigura vandalismul.

ASIBAN:
Valoare asigurata: 16642 EUR
Pret casco: 718EUR/an
Casco include:
Asigurare in caz de accident, calamitati naturale, furt total sau partial. La furt total se introduce fransiza de 10% , in rest nu este fransiza. Se plateste prima de reintregire. Asigurarea NU e valabila si in afara teritoriului Romaniei. Pentru extindere in afara tarii trebuie achitata o taxa de 15% din prima de asigurare anuala pentru fiecare 2 luni PLUS cartea verde. Se asigura vandalismul de gen scris cu cuiul/cheia pe usa si alte tipuri de vandalism conform legislatiei in vigoare (mi-a aratat un pliant in care sunt trecute niste cazuri cand NU se acopera).

Cam asta ar fi situatia: la cine dintre cei doi sa imi fac CASCO ? Argumentati raspunsul!

Merci

--------------------
. . .
-= age is just a number =-
+
asybo2002
post 13 Jun 2005, 18:03
Post #118

Membru autentic

pt liviu:
... atata timp cat iti doresti sa fie despagubit vandalismul (in forma descrisa intr-unul din posturile mele anterioare) esti canalizat in a alege Asiban...fransiza poti sa nu ai deloc...desi 10% cand ti-o fura cu totul nu e o problema...si apropo nu s-a furat pana acum, din cate stiu eu, tipul tau de masina...nu stiu de unde o iei dar pe reparatii caroserie, nu ca iti doresc, nu te duce la IPSO sau Serus.
Reintregirea sumei asigurate e un mizilic asa ca nu poate fi un criteriu de departajare...deci Asiban...si cred ca daca pui si alarma mai scad din prima parca 10%...

--------------------
+
asybo2002
post 13 Jun 2005, 18:13
Post #119

Membru autentic

pt Loghy :

ma repet...daca vrei toata valoarea e ok si asigurarea respecta contractul iti pui ce ai din dotare si asta e...pui altceva e normal sa existe o targuiala ca sa zic asa alta scula mai desteapta si bani mai putini...in fond problema ramne la nivel de mentalitate de ce nu le iau eu 400???...e aiurea...cat despre returul de prima afla ca nu ai vrea si iti spun si de ce...daca renunti la a-l avea asigurat in locul celui din dotare atunci iti dau prima aferenta inapoi dar daca vrei sa-l ai asigurat pe cel nou iti iau 8% din valoarea de factura a mp3-ului pentru ca e ecipament suplimentar...crede-ma e avantajos pt asigurat sistemul...si crede-ma o gramada profita de el si asta e iar o chestie de mentalitate eu am rcs din dotare in raft acasa desi as putea manipula si eu sistemul...altii tot asa sau l-au vandut doar ca au declarat la Politie ca s-a furat...

--------------------
+
Codrin
post 13 Jun 2005, 18:15
Post #120

Membru autentic

@ Zetu:
verifica daca ai specificat in asigurare despagubiri pentru ''impactul autovehiculului cu corpuri mobile sau imobile prin ciocniri, loviri, derapari, rasturnari'' (Ardaf) sau asemanator. sau o declari lovita in parcare in spatele blocului. oricum, e posibil ca firma asiguratoare sa nu despagubeasca daca valoarea este sub 1 milion. intreaba-i si vezi ce zic.

@ Liviu:
Omniasig pentru ca nu se plateste prima de reintregire si e valabila si afara. se presupune ca ai noroc de vecini fara preocupari gen cui pe capota/portiera.
La Asiban pentru o plecare afara pe an nu se merita taxa de 107EUR la care se adauga cartea verde tot de la ei. Nu ai zis nimic de nr de ateliere de service cu care au fiecare contract in Bucuresti/Iasi si daca au sau nu agenti constatatori acolo

--------------------
Mazda . .
+
18 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 23:17
Forum Renault