Dacia pe minus la intern, ce se intampla?
![]() ![]() ![]() |
Dacia pe minus la intern, ce se intampla?
daciafan |
![]() ![]()
|
||
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
/
/
/
|
|||
bog_cip |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 215 Joined: 16 July 04 From: Brasov ![]() |
Eu am auzit ca s-ar putea sa reinceapa si pe 2006 programul "RABLA". Poate si asta va face ca un numar destul de mare de "participanti" in acest program sa isi cumpere tot dacie si uite asa cum o sa mai vanda dacia inca aproximat 8000 - 9000 masini sau mai multe ?? Oricum daca preturile ramin aceleasi ar fii cea mai buna optiune. Dupa unele previziuni piata autoa din Rominia in 2006 o sa fie un pic in regres dupa bum-ul din 2005. E o reactie normala , sau nu ....
|
--------------------
Toyota
corola sedan
2008
- -----
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Cu toate astea, vânzările de mașini noi în primele 2 luni ale lui 2006 au fost mai mari decât cele corespunzătoare din 2005...
Dar și importurile de mașini noi au crescut... Dacia nu o să poată vinde multe mașini la nesfârșit..., și mi se pare firesc ca la un moment dat la export să vândă mai mult decât la intern (să vezi atunci oferte speciale, bonusuri și reduceri...). Sunt atâtea țări cu foame mare de mașini noi și ieftine... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
Detaliaza putin te rog ultima propozitie din al doilea paragraf (ca sa nu citez dintr-un mesaj anterior). Sint curios daca ai impresia ca una din tarile alea de care vorbesti e Germania, si de ce anume (adica argumente). Merci.
|
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
daciafan |
![]() ![]()
|
personal cred ca piata auto din romania va fi din ce in ce mai putin importanta pentru renault...grosul vanzarilor va fi realizat pe piete precum india rusia tari din america de sud, asa ca nu vad de ce ar incerca sa mai atraga cumparatori romani prin lansarea de aferte super speciale asa cum sugera DFA ca s-ar putea intampla
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
daciafan |
![]() ![]()
|
[quote=bog_cip,16 Mar 2006, 09:14]
Eu am auzit ca s-ar putea sa reinceapa si pe 2006 programul "RABLA". of topic:pun pariu ca programul rabla anul asta nu va exista |
--------------------
/
/
/
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
@Smudo, nici pe departe nu mă refeream la Germania..., ci la țări cu economii similare cu România sau mai slabe...
@daciafan, dacă mergem pe principiul ăla, pe piața noastră nu ar trebui să existe nici o ofertă specială, de la nimeni. Dar cu toate astea, ofertele există, chiar și la Dacia și Renault... O plimbare pe la dealeri te-ar lămuri. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
A trecut momentul de bucurie maxima prilejuit de lansarea unui model nou, asteptat de 20 ani. Plus ca multi care puteau sa isi cumpere si-au luat deja, multa lume e in expectativa in vederea intrarii in UE. Cei mai multi se gandesc daca este o idee buna sau nu sa cumpere o masina noua acum, mai ales ca se anunta vremuri destul de grele.
Programul Rabla a mai adus niste vanzari bune anul trecut la Dacia. Anul asta nu cred ca va mai avea asa mare succes fiindca nu orice om care are o rabla are si bani sa ia un Logan sau conditii sa plateasca ratele. Exista o ciclicitate a vanzarilor, masinile se vand mai bine la sfarsit de an (vezi firmele), primavara (particularii) si mai prost in august si februarie. Eu oricum nu ma ingrijorez ca nu am actiuni la Dacia dar in principiu ma bucur cand unei firme din romania ii merge bine. La fel cum regret ce se intampla cu Daewoo Craiova Smudo, Dacia Logan nu a fost gandita ca masina pt Germania, Franta, Italia, in general Vest. A fost gandita ca masina ieftina, spatioasa, simpla, fiabila, rezistenta, facuta sa mearga si pe drumuri proaste, la tara, cam peste tot pe unde e cat de cat amenajat. Iar daca ar putea sa vanda cateva mii de masini in Vest fara eforturi mari o va face si prosti ar fi daca nu le-ar vinde. De vandut se vinde in reteaua Renault, de reparat la fel. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
din ce am citit eu prin raporturile apia despre vanzarile auto din romania.. se observa ca dacia a scazut fata de cifrele cu care ne obisnuise pana acum (8000-8500-9000 de bucati lunar) la aproximativ 6850 bucati vandute in februarie , totusi vazandu-se o crestere fata de luna ianuarie cand au vandut doar 6247 bucati. Probabil introducerea versiunii de echipare laureate plus a dus la aceasta crestere, care va fi cred eu sustinuta.. de retinut insa ca nu stiu cat din cifrele astea sunt vanzari logan si cat pick-up..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
bog_cip |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 215 Joined: 16 July 04 From: Brasov ![]() |
Precizare la off topic
@daciafan n-am vrut sa fiu off topic dar, poate ca cei de la dacia vor miza in cresterea vinzarilor nu e cine stie, o rezerva de citeva mii de masini vindute in lntern si pe "sprijinul" autoritatilor, pina in 10 - 12 mii. Daca sunt bani de la mediu pentru inoirea parcului auto acest sprijin poate "ajuta" vinzarile de masini la intern. Precizare la off topic On topic Nu stiu cite masini, dacia, s-au vindut anul trecut prin programul rabla. In general cei care au o rabla mai veche de 12 - 14 ani daca aveau bani isi lua pin acuma alta masina. Faptul ca anul trecut a fost o "explozie" la vinzari sa datorat si faptului ca a aparut o un model nou si se pare ca este cit de cit bun. Multi au fost prinsi de val v. anunturile din ce in ce mai multe de vinzari logan SH cu pina la 10 000 km. Anul aceasta nu stiu daca se scoate Euro 3 din vara multi se vor inghesui sa isi aduca masini de dincolo si TOATE vinzarile de masini noi vor scadea. Eu patit-o si altii Plonia, Ungaria, etc. Stie cineva cite masini s-au vindut pe anul trecut ca Lofan si utilitare dacia nr total si defalcat pe luni ? This post has been edited by bog_cip: 17 Mar 2006, 10:45 |
--------------------
Toyota
corola sedan
2008
- -----
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(DFA @ 16 Mar 2006, 20:49) @Smudo, nici pe departe nu mă refeream la Germania..., ci la țări cu economii similare cu România sau mai slabe... Ok, am inteles DFA. Gindisem eu intr-o directie gresita si de aia am intrebat, scuze. QUOTE(dizzy @ 16 Mar 2006, 21:39) Smudo, Dacia Logan nu a fost gandita ca masina pt Germania, Franta, Italia, in general Vest. A fost gandita ca masina ieftina, spatioasa, simpla, fiabila, rezistenta, facuta sa mearga si pe drumuri proaste, la tara, cam peste tot pe unde e cat de cat amenajat. Iar daca ar putea sa vanda cateva mii de masini in Vest fara eforturi mari o va face si prosti ar fi daca nu le-ar vinde. De vandut se vinde in reteaua Renault, de reparat la fel. dizzy, de acord cu tine. In general aici masinile frantuzesti si italienesti au o depreciere mare rau de tot, si e greu sa te scapi de ele. Iar Renault-ul din cite am vazut eu nu e chiar apreciat aici, si ce vreau sa spun: e o piata foarte mare de masini vechi de un an, si cam fiecare neamt gindeste la modul "decit sa imi iau o frantuzeasca/italieneasca noua, mai bine imi iau o masina nemteasca sau japoneza veche de un an sau chiar jumatate de an, din aceeasi clasa. Si poate intr-un fel cred ca un potential client de LGN ar fi oarecum speriat aici (paradoxal chiar) exact de pretul relativ scazut de achizitionare, si de deprecierea pe care o suporta masina in primul an mai ales. Plus ca (repet), e greu sa vinzi o masina frantuzeasca/italieneasca folosita, pe cind una nemteasca oricum te scapi de ea. In schimb, daca Dacia reuseste sa vinda LGN si afara... bravo lor. This post has been edited by Smudo: 17 Mar 2006, 19:27 |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
ghici unde se duc mare parte din masinile alea sh vandute ?
![]() |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
stevethegreat79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 10 November 04 ![]() |
Conform APIA in 2006 (ian+feb) Dacia a produs 26.000 autoturisme (+15% fata de ian-feb 2005), din care 13,000 s-au dus la export (+122% fata de ian-feb 2005)
Explicatia sta in cursul valutar, o scadere a EUR a facut ca diferenta fata de cel mai scump model Logan si cel mai ieftin automobil strain sa fie foarte mica (in jur de 30-40 mil) Daca astazi EUR era 40.000 ca acum un an si ceva, situatia ar fi stat exact invers |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Nu am inteles ce influenta are cursul valutar, si la Logan pretul este tot in EUR.. (ca si la masinile straine)
This post has been edited by testike: 20 Mar 2006, 15:09 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
Smudo |
![]()
|
QUOTE(aphophis @ 18 Mar 2006, 03:25) ghici unde se duc mare parte din masinile alea sh vandute ? ![]() Iti spun eu ca nu e nici pe departe asa de puternic ca aici. Si nu e doar un mit, ci cred ca are si o saminta de realitate in el. Altfel nu as mai vedea plin de Golf2, Passat <95, Audi 80, Astra F & Vectra A pe strazi. Sint masini vechi (pe romaneste hirburi adica) pe care le vezi folosite zi de zi, si nu dau senzatia ca odata cu aparitia masinilor mai noi ar avea tendinta sa dispara de pe strazi intr-un mod rapid. Asa ca lumea pune aici mult mai mult pret pe o masina nemteasca decit pe una frantuzeasca de exemplu. Si chiar am impresia ca in Romania sint mai multi fani Reno&Pejo decit in Germania. Deci care mit o fi mai puternic in Romania pina la urma? |
--------------------
x
x
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Normal ca majoritatea nemtilor au masini nemtesti, ca sunt nationalisti..
Insa la noi cred ca e la fel cum zice aphophis, exista mitul acesta.. De exemplu, in zona mea se foloseste un cuvat "tzais", (folosit cu sensul de "foarte bun", "impecabil"), si care deriva din Zeiss ![]() Later Edit: Eu sunt de parere ca la noi masinile Renault se vand pentru ca: sunt ieftine, au un grad de securitate ridicat, si majoritatea sunt de parere ca au design-ul mai frumos - si nu pentru ca are lumea o parere buna despre ele.. This post has been edited by testike: 20 Mar 2006, 20:24 |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Mai pot zice si eu o chestie. In IASI numai nu stau unele peste altele Loganurile la dealer. In fata la intrare sunt 3 randuri iar in spate e full de Logan-uri (au si in spate o curte terasata). Acum ori si-au facut stoc ... ori se vand atat de tare... nu stiu ce sa zic.
Din cate am auzit fac cadouri si presuri acum iar tapiteria si bordul vin in cate 2 variante. Tapiterie gri deschis sau gri inchis iar bordul la fel in doua tonuri de gri (chestii de care nu stiu sa fie oficiale dar am vazut cu ochii mei ca sunt 2 feluri de tapiterie si borduri). Diesel-ul am vazut ca vine cu alte capace decat benzinarul (cu mai multe spite, si mai de bun gust parca decat capacele traditionale ca se sincronizeaza cu gaurile din janta de tabla). Cam 15 - 20% din Loganurile parcate acolo sunt galbene. Service-ul e ceva mai relaxat observ in perioada asta, chiar si la tinichigerie pentru ca erau si Nissan-uri pe langa Logan la reparat acolo (probabil e full in partea Nissan a service-ului). La mecanica insa la Dacotec (investigari UCE) dureaza cam 3 - 4 ore o vizita in service. Daca n-o faci pe garantie esti fript la manopera. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
adisan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 19 December 04 From: ORADEA ![]() |
Se pare ca reintra programul RABLA, insa nu toti producatorii prin importatori au subscris.
Probabil se asteapta ceva noi facilitati. |
--------------------
DACIA LOGAN
Preferance 1.4 MPI
- BH - xx - xxx salutari din Ardeal....
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Revin cu completari la ce a spus DFA in postul #2. Si vorbim numai de masini noi.
Vânzarile de auto noi au crescut cu aproape 40% de la 1 ianuraie pâna acum. Ideea este ca vânzarile Dacia au scazut cu 17% in aceeasi perioada. Clasament auto de import: 1. Skoda 2. Reanault 3. Am uitat 4. Opel 5. Peugeot Cote de piata: Dacia 43%: Daewoo 7%; Skoda aprox jumatate cât Dacia (??!!!!) e.t.c. Ei, ce ziceti? Astept comentarii ca eu, desi sunt fan Dacia, imi cam aparu un zâmbet de genul satisfactie in coltul gurii. Sursa: APIA citat de National FM Hai cu multa sanatete si Paste fericit This post has been edited by paulica: 18 Apr 2006, 15:46 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
satori |
![]()
|
![]() "wherever i may roam"-er Group: Members Posts: 214 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
3 Parca era VW.
This post has been edited by satori: 18 Apr 2006, 16:11 |
--------------------
Chevrolet
Kalos SXPP 04, Spark 06
2004, 2006
- BxxBUH
|
|
DFA |
![]()
|
Conform APIA, la vânzări de autoturisme noi din import:
1. Renault 2. Skoda 3. VW Skoda și VW au tot schimbat între ele locurile în ultima vreme. LE: A apărut raportul APIA și pe Martie 2006, vânzările Dacia au scăzut și mai mult față de 2005! Cu 24% mai mici față de Martie 2005! După cum se poate vedea, SKODA OCTAVIA TOUR, OPEL ASTRA CLASSIC, VOLKSWAGEN POLO și FORD FOCUS se vând ca pâinea caldă! ![]() Pe Martie 2006 Skoda a detronat de pe locul 1 pe Renault. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
daciafan |
![]()
|
mai voi sunteti fani skoda
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
LaurD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 11 June 05 From: Pitesti ![]() |
1 . Skoda
2 . Renault 3. Volkswagen Cea mai bine vanduta masina de import se pare ca este Renault Clio . Referitor la cresterea vanzarilor pt marcile straine cred ca foarte mult " cantaresc " superreducerile practicate de foarte multi producatori . Sunt reduceri de mii de Euro si multi cumparatori nu vor sa piarda o astfel de ocazie . |
--------------------
Renault
Fluence
Fluence ---Ex .Logan 2007/ ABS+, 1.6MPI ---ex. DSN
- AG
|
|
paulica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Validating Posts: 760 Joined: 2 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Da domnilor.
M-a bestelit pe mine cineva printr-un alt post dar repet: CONCURENTA, bat-o vina. Cea adevarata, conform economiei de piata. Si sa dea Dumnezeu sa vie GM la Craiova. Sa te tii. Va doresc numai bucurii |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
daciafan |
![]()
|
sunt de acord cu faptul ca ar fi benefica venirea celor de la GM la craiova
|
--------------------
/
/
/
|
|
DFA |
![]()
|
E foarte puțin probabil ca GM să-și schimbe punctul de vedere în privința fabricii de la Craiova, cu atât mai mult cu cât GM este în cădere liberă.
Mai degrabă Renault va face tot posibilul să pună mâna pe ea, asta dacă statul nu va primi o ofertă mai bună de la Ford sau de la alt "investitor strategic". |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
paulica |
![]()
|
DFA, o fi GM in cadere libera da' are de unde cade. Si in caderea asta libera tot produce mai multe masini decât Renault. Si multe dintre ele chiar foarte bune, ca daca nu ma insel Ford=GM.
Paste fericit, sanatate si tot ce va doriti. P.S. Rectific, din viteza am scris ca vânzarile au crescut cu 40%. De fapt este 4,3 %. Mea culpa. This post has been edited by paulica: 21 Apr 2006, 21:09 |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
kurupt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 282 Joined: 29 May 05 ![]() |
QUOTE DFA, o fi GM in cadere libera da' are de unde cade. Si in caderea asta libera tot produce mai multe masini decât Renault. Si multe dintre ele chiar foarte bune, ca daca nu ma insel Ford=GM. OPEL=GM Degeaba produce mai multe masini daca nu poate sa vanda, din cauza asta are probleme financiare, trebuie sa faca reduceri cea ce inseamna iar bani pierduti! Iar ca cu cat ar fi mai bun un Opel decat un Renault? |
--------------------
Logan
Ambiance
- ##### --=-- The KING Of The Hill --=--
|
|
paulica |
![]()
|
Da mai fratilor.
Vazui si eu a doua zi ca am scris din viteza Ford in loc de Opel, dar era târziu. Mea culpa. @ kurupt Astra calssic II 1,4 = 11080 Euroi (DDP) si are cam tot in afara de geamuri electrice spate dar are scut la motor si suspensii intarite, sau daca nu le are e 34 Euro toata treaba asta. Practic ei iau astia 34 Euro simbolic. Eu sunt de parere ca Opel are probleme cu dieselele. Benzinarele cu care am avut de a face ( 3 buc) au fost super. DECI: la aceeasi calitate cu Renault, Opel mi se pare mai ieftin. |
--------------------
Pegas
22
2006
- TL 11 PAA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 22:55 |