Solenza vs Logan, Lamuriri
![]() ![]() ![]() |
Solenza vs Logan, Lamuriri
Mihai Codreanu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 6 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
- Hd 99 aaa
|
|||
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Ma bag eu chiar daca nu am solenza !
Fratele meu are solenza si a zis ca nu vrea sa o dea pe un logan pt simplul fapt ca este mai economa fata de logan si mult mai agila ![]() Eu aleg loganul ! e mai spatios si mai silentios la gropi ! Bafta ! This post has been edited by Ci_co: 9 May 2006, 10:59 |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Eu le am pe amandoua (Solenza mea si Loganul alor mei) si tot timpul le compar Loganul e mai spatios,confortabil,silentios dar consumul nu prea ma multumeste fata de solenza care e un mai mica, consuma vizibil mai putin, foecare groapa se aude destul de mult in habitaclu dar cu toate minusurile prefer totusi solenza.
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(Ci_co @ 9 May 2006, 13:28) Ma bag eu chiar daca nu am solenza ! Fratele meu are solenza si a zis ca nu vrea sa o dea pe un logan pt simplul fapt ca este mai economa fata de logan si mult mai agila ![]() Eu aleg loganul ! e mai spatios si mai silentios la gropi ! Bafta ! Ai dreptate ! Asta e diferenta dintre Logan si Solenza ! |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
cristiV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
diferenta de consum se rezolva prin 1.5dci
|
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Diferenta de pret insa nu
![]() |
--------------------
None
None
N/A
|
|
jhr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 23 March 03 From: Bucuresti ![]() |
ooof, cand ma gandesc la vremea cand eram printre primii cumparatori de solenza (aprilie2003, dadusem avansul inainte ca masina sa fie expusa, doar vazand poza ), si sarisera pe mine toti, inclusiv de aici de peforum, cei cu supernove, plus cunoscuti , colegi cu chestii gen : nasolenza, somnolenza, insolenza, critici, chestii, si , iata, acum o regretam sau cel putin o apreciem...
e o masina agila, economica, cu zvac, mai putin mai accesorizata ca loganul dar, e drept, si mult mai ieftina- si ma refer aici la varianta de top scala. |
--------------------
AUDI
A6
2006,2.7 TDI QUATTRO, 180 CP TIPTRONIC
- bo1xxx www.horiaroman.com
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.969 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
prostii...la vremea ei scala era mult mai scumpa decat Laureate de 1,4.Stii cat era euro atunci?
De asta se vand cu cat le-au luat in euro...sa mai scada din pierdere Daca e sa vorbim de acelasi motor,adica cel de 1,4 atunci merg pe Logan. E mult mai spatios, computer de bord, rotile sunt 185/65 R15, garda la sol mare in ceea ce priveste Ambition, care are ABS+EBD eu zic ca discutia deja e terminata Va rog terminati cu tampeniile cand ma dau cu solenza lu socra-miu parca intru cocosat, parbrizul e altfel, nu am loc decat daca dau scaunul mai in spate, iar nevasta-mea din spate sta cu genunchii lipiti de scaunul meu. Parca nici la volan nu am loc... Aaa si am mers cu loganul pe E60 si am scos un 4.6 l/100.E drept ca am ajuns in 4 ore si fara AC. Oricum ambele masini sunt bune, dar sa nu comparam mere cu pere Parerea mea. |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
UVN |
![]()
|
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
Solenza: Inconveniente: nu este asa silentioasa, nu este asa spatioasa in spate.
Avantaje: consum rezonabil, stabilitate mai buna ca Loganul la viteze mari (parerea mea), raport calitate/pret mai bun Logan: Inconveniente: prea inalta, spatele are un design nu prea frumos, cam din topor, consum mai mare, raport calitate/pret nu prea bun Avantaje : Spatios (4 persoane mai solide intra lejer), mai silentios, portbagaj mai mare |
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
savin512 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 6 March 06 From: Bucuresti ![]() |
[quote=mclaren06,25 May 2006, 12:03]
Mie personal chestia cu raportul calitate- pret mi se pare in favoarea Loganului. |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 Ambition
- B-86-AFL
|
|
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Eu am vrut sa-mi iau solenza dar pur si simplu nu mi-am gasit nici o pozitie comoda la volan - ba loveam cu genuchiul stang bordul apasand pe ambreiaj, ba stateam prea in spate, ca pe buda, ba prea cracanat, nici nu avea o vizibilitate prea buna. N-am vrut sa m-aleg cu dureri de sale numai de dragul sportivitatii (am 1.80m).
|
--------------------
-
-
-
|
|
UVN |
![]()
|
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
1,85, solenza, fara dureri spate, lovituri genunchi, nu cracanat, ..., chiar comod.
|
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Am facut scoala pe o solenza scala si nu mi-sa parut o masina extrordinara, mai ales ca mereu trebuia sa stau cu scaunul dat la maxim in spate si de faptul ca mereu ma loveam cu genunchiul de plansa de bord. In rest e o masina ok, dar care a fost o masina de tranzitie intre sn si logan. Totusi consuma putin, dar acum dci-ul consuma si mai putin, loganu e mai instabil datorita garzii la sol. Amandoua merita apreciate pentru ceva...dar totusi am impresia ca logan e peste solenza...
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
UVN |
![]()
|
AMV, ai dreptate este un pic peste Solenza, dar la pretul acela ar fi trebuit sa fie mai bine lucrata, ma refer la scurgeri de apa pe la chedere, vopsea matuita, rugina dupa cateva luni, scartaieli, finisaje, fiabilitatea pieselor, sa nu fie omul nevoit sa mearga la service dupa cateva luni pentru directie, frane, si mai stiu eu ce...
|
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
@mclaren- bine ai venit pe forum ,ce ai enumerat tu nu sint generalitati, eu nu zic acum ca nu apar probleme la lgn, dar toate masinile au probleme, indiferent de marca
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
referitor la scurgerea apei pe la ghedere chiar nu stiu la ce te referi. Poate cand va scoate dacia divizia de lux, vreo limuzina ceva POATE atunci vor disparea scartaielile, finisajele proaste etc, totusi sa ne amintim de sn care scartaie din toate partile, solenza este mult mai silentioasa desi poate la unele mai apar mici neajunsuri, la logan se inchide mai frumos usa, parca nu mai scartaie ca solenza, parca se aud gropile mai incet..parca e mai buna. Oricum cu fiecare model scos dacia a progresat enrom, trebuie sa recunoastem asta asa ca nu vad cum de la solenza la logan ar fi regresat. E vorba de gusturi aici, acum daca eu va intreb care e ceea mai buna masina din lume voi credeti ca o sa imi ziceti toti aceasi marca si acelasi model? Ca peste tot parerile sunt impartite...
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.969 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
CE MA ??? solenza silentioasa ???
Cu hayonul ala si aparatoarea aia de plastic peste portbagaj? Tu precis ai mers cu Loganul? de unde e ala mai zgomotos? |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
AMW |
![]()
|
da tu ai citit ce am scris??
da tu ai mers vreodata cu o super nova?? hai sa te luminez, ziceam ca solenza este mai silentioasa decat super nova, si loganul mult mai silentios decat solenza....citeste mai cu atentie data viitoare. |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
UVN |
![]()
|
BOBO77, AMV aveti dreptate
![]() |
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Mere cu pere...
Getz vs. Accent? Punto vs. Albea? Solenza vs. Logan? See what I mean? |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Imi spun si eu parerea. Unul dintre avantajele Loganului este vizibilitatea frontala net superioara; adica montantul parbrizului nu intra in campul vizual atat de pronuntat ca la Solenza. Aici 1-0.
Consumul: SLZ vs. LGN 1-0, fara alte comentarii. Zgomotele: SLZ vs. LGN 1-1, ambele la fel de scartaitoare. Usile se inchid mai bine la Logan insa. Stabilitatea pe drum: Solenza imi pare ca sta mai bine in curbe, cu Loganul am mereu impresia ca ma rastorn. Interiorul: desi e mai "din topor", interiorul Loganului imi place mai mult. Plus pentru Solenza: pozitia RCS/RCD-ului, mult mai buna decat in Logan. Ergonomie portbagaj: SLZ vs. LGN 1-0. Portbagajul Loganului e mare si atat. N-am putut sa bag in el un monitor de 19" nici cu slujbe. N-a intrat nici macar daca l-am scos din cutie. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ba sa avem pardon, eu am bagat unul de 21" ...
Si fara mare strofocare. E adevarat ca era LCD ![]() Si pozitia cass-ului la solenza e mai proasta de cat la logan (in opinia mea), caci la logan e langa schimbator si faci miscare mai putina sa actionezi cass-ul. La solenza pozitia e mai incomoda si necesita aproape imperativ satelit de comanda. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@klaus: era vorba despre un CRT.
In privinta "deplasarilor", ai dreptate. Dar la Logan trebuie sa cobori privirea mult ca sa citesti displayul. LE: pe de alta parte nu inteleg de ce se plang unii in privinta asezarii comenzilor pe consola centrala la Logan. Eu unul, daca am o mana pe schimbator pot butona lejer si pe nevazute aproape toate comenzile. This post has been edited by Illusi0n: 26 May 2006, 15:59 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
O fi loganu mai spatios si mai silentios ca solenza da designu' e jenant,arata ca o caramida..........parerea mea.
|
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(darius @ 26 May 2006, 18:05) O fi loganu mai spatios si mai silentios ca solenza da designu' e jenant,arata ca o caramida..........parerea mea. Auzi, da' Hummeru', Nissanu' Pathfinder, Nissanu' Patrol, Jeepu' Cherokee, Mitsubishi-ul Lancer, Toyota LandCruiser iti plac, nu-i asa? Alea n-au design jenant, nu-i asa? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Solenza a fost cea mai tare Dacie! Cel putin a mea, o bijuterie! Nu ploua in ea, nu scartaia, nu troncanea, era silentioasa - nu inteleg ce vreti sa spuneti cu asta :?: ... Pozitia la volan era super OK, eu am 1.83!
Masina era agila, demaraj specific unei masini usoare si cu motor potrivit, consum la 110-120 6l/100km! Logan - o masina asemanatoare, la fel de sonorizata, cu un spatiu mare la pasageri! PLUSURI: inchiderea usilor, spatiu interior, rotile pe 15' si ABS! Nu uitati ca Logan are discuri pline si tamburi mai mici decat la Solenza! Solenza franeaza mai bine ca un Logan fara ABS, din pricina discurilor ventilate si a masei mai reduse! Ideea este: ai familie, iei Logan! |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
AMW |
![]()
|
Loganu e mai silentios zic eu...protbagaju e incapator...adica nici eu nu am avut probleme sa bag un monitor de 21, chestia cu comenzile de pe consola e destul de adevarata, de ex eu cu o mana pe schimbator pot sa manevrez aproape toate comenzile inafara de comanda de reciclare aer si rotita aia aer cald/rece (cu bulinute
![]() Acum sincer, voua vi-se pare? Cu argumente... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
QUOTE(Adrian_Solenza @ 26 May 2006, 19:58) Solenza a fost cea mai tare Dacie! Cel putin a mea, o bijuterie! Nu ploua in ea, nu scartaia, nu troncanea, era silentioasa - nu inteleg ce vreti sa spuneti cu asta :?: ... Pozitia la volan era super OK, eu am 1.83! Masina era agila, demaraj specific unei masini usoare si cu motor potrivit, consum la 110-120 6l/100km! Logan - o masina asemanatoare, la fel de sonorizata, cu un spatiu mare la pasageri! PLUSURI: inchiderea usilor, spatiu interior, rotile pe 15' si ABS! Nu uitati ca Logan are discuri pline si tamburi mai mici decat la Solenza! Solenza franeaza mai bine ca un Logan fara ABS, din pricina discurilor ventilate si a masei mai reduse! Ideea este: ai familie, iei Logan! Aici nu sunt de acord cu tine. La viteze mari mi se pare ca Solenza se comporta mai rau inclusiv franarea care dureaza o vesnicie... |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
BodoC |
![]()
|
![]() Membru in plina criza Group: Members Posts: 152 Joined: 9 April 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mclaren06 @ 25 May 2006, 13:44) Subscriu! Am Logan, cind intru in Solenza, mi se pare ca vine plafonul pe mine, dar dupa citiva Km te obisnuiesti. Este mai agila, mai economicoasa, dar mai putin confortabila. Cind spun asta, ma refer la confortul general, nu strict al soferului. Totusi e greu sa le compari. Totul trebuie raportat la ce astepti tu de la masina. Eu aleg Loganul, dar nu inseamna ca Solenza nu este de luat in seama. This post has been edited by BodoC: 26 May 2006, 21:23 |
--------------------
Logan
Prestige 1,6 16V
2008 Acel ce fara de care nu poate fi ceea ce este!
|
|
darius |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 396 Joined: 18 March 05 From: arad ![]() |
QUOTE(Illusi0n @ 26 May 2006, 16:15) Auzi, da' Hummeru', Nissanu' Pathfinder, Nissanu' Patrol, Jeepu' Cherokee, Mitsubishi-ul Lancer, Toyota LandCruiser iti plac, nu-i asa? Alea n-au design jenant, nu-i asa? Nu frate,nu imi plac ai tu ceva de acolo?Designul LOGANULUI sucks,punct.stau in spatele cate unuia zici ca am zidu berlinului in fata,degeaba te oftici ca nu te poti....in gustul omului |
--------------------
Seat
Cordoba
6L
- xx-xx-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:17 |