Diverse Asigurare CASCO
![]() ![]() ![]() |
Diverse Asigurare CASCO
Executron |
![]()
|
||
![]() Membru fan UAP Group: Members Posts: 2.061 Joined: 27 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
VW Passat
1,9TDI/131HP/2002/Highline/Tiptronic ///
Dacia 1300 1974 Lux :) "The law, in its majestic equality, forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread." |
|||
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Incepi sa intelegi mecanismul!
![]() Incercati sa constientizati faptul ca firmele de asigurari nu sunt regii nationale si nici institutii bugetare. Firmele de asigurari, ca orice firma privata tind spre un profit care din pacate pentru ele, piata asigurarilor auto din Romania nu prea il garanteaza. De aceea pleaca greu banii din conturile lor. Cand pretul asigurarilor din Romania, rata accidentelor si a fraudelor vor fi apropiate de media europeana atunci sigur si calitatea serviciilor va trebui sa fie de nivel vest-european. Pana atunci ... This post has been edited by kosfunny: 7 Dec 2009, 01:14 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
|
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
QUOTE(kosfunny @ 7 Dec 2009, 02:14) Incepi sa intelegi mecanismul! ![]() Incercati sa constientizati faptul ca firmele de asigurari nu sunt regii nationale si nici institutii bugetare. Firmele de asigurari, ca orice firma privata tind spre un profit care din pacate pentru ele, piata asigurarilor auto din Romania nu prea il garanteaza. De aceea pleaca greu banii din conturile lor. pai si nu ar putea si ei sa se multumeasca cu atat? sa dea banii foarte greu, si eventual sa scumpeasca RCA-urile, ca sunt obligatorii ... tre sa inceapa cu manevre dinastea bazate pe ambiguitati din legi si norme, doar-doar or musca unii si nu ar mai cere banii. cand ma gandesc si eu cata vreme am crezut ca la dauna totala evaluarea epavei pe care ti-o face firma de asigurari e definitiva ... |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Highwayman @ 15 Dec 2009, 13:03) Hai sa comparam acest pasaj din articol: "Franșiza este acea parte din valoarea fiecărei daune pe care o suportă proprietarul mașinii. Ea poate fi stabilită în valoare fixă, aplicabilă la fiecare daună sau în procent din suma asigurată. Deci aveți grijă la franșizele pe care le acceptați în poliță. Diferența dintre 2% din valoarea daunei și 2% din suma asigurată este mare și clientul este de regulă păcălit. Spre exemplu, la o mașină asigurată pentru 10.000 de euro, cu o franșiză la avarie parțială de 2% din suma asigurată (deci de 200 de euro), în cazul unei avarii a cărei reparație costă 300 de euro, asigurătorul va plăti 100 de euro, iar proprietarul 200 de euro. La o a doua avarie de 150 de euro, asigurătorul nu va plăti nimic, iar proprietarul va plăti toți cei 150 de euro. În aceeași situație, dacă franșiza era de 2% din valoarea daunei, asigurătorul plătea la prima daună 294 de euro și proprietarul 6 euro, iar la a doua daună asigurătorul plătea 147 de euro și proprietarul 3 euro." cu acest pasaj din Ghidul CASCO publicat cu 4 ani in urma aici pe forum: "Fransiza este acea parte din valoarea fiecarei daune pe care o suporta proprietarul masinii. Fransiza poate fi stabilita: - in valoare fixa, aplicabila la fiecare dauna - in procent din suma asigurata, aplicabila la fiecare dauna; - in procent din valoarea fiecarei daune. !Atentie mare la fransizele pe care le acceptati in polita! Diferenta intre 5% din valoarea daunei si 5% din suma asigurata este mare si va puteti pacali. De exemplu: la o masina asigurata pentru 10.000 euro, cu o fransiza la avarie partiala de 2% din suma asigurata (deci, de 200 euro), in cazul unei avarii a carei reparatie costa 450 euro, asiguratorul va plati 250 euro, iar proprietarul 200 euro; la o a 2-a avarie de 150 euro, asiguratorul nu va plati nimic, iar propritarul va plati toti cei 150 euro. In aceeasi situatie, daca fransiza era de 2% din valoarea daunei, asiguratorul platea la prima dauna 441 euro si proprietarul 9 euro, iar la a 2-a dauna asiguratorul platea 196 euro si proprietarul 4 euro." ... ![]() ... cotidianu.ro & Dan Odagiu ![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
kosfunny |
![]()
|
Poate fi dat usor in judecat! Ar trebui facuta treaba asta. Sleahta actuala de asa zisti jurnalisti ar trebui sa inceapa sa mai si plateasca!
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
Highwayman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.874 Joined: 30 September 04 From: Marele sat numit Bucuresti ![]() |
Prelungit CASCO la Omniasig pe inca un an, la Logan 1.6 din 2004, valoare asigurata 3760 euro, Coata de prima 4.25%, de plata 197 euro.
Vestea buna: -au scos fransiza de 100 euro/eveniment - veste aproasta au bagat fransiza 25% pentru dauna totala sau furt total. Sper sa nu fie cazul pentru nici una din situatii. P.S. Nu am stiut unde sa pun informatia asta. |
--------------------
-
-
Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005 "If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Anul viitor merg cu asigurarea casco la Uniqua , sa fie intr-un ceas bun si fara evenimente .
Nu prea vad de rau despre ei , sa inteleg ca sunt cat de cat decenti in ale platilor si dosarelor ? ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
kosfunny |
![]()
|
Stai linistit, ca e loc si la ei de probleme, mai ales ca dosarele de casco sunt deschise de Coris!
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
steph |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 775 Joined: 18 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Am facut de curand Casco la una dintre masini si am fost placut surprins sa aflu ca pentru o politia cu 20% mai scumpa se poate incheia inca casco la Omniasig fara fransiza la avarii partiale.
|
--------------------
Toyota
Yaris
TS
- Bucuresti
|
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
Se poate încheia fără franciză și la Allianz de ex, dar evident că prima plătită pt o asigurare fără franciză e mai mare decât dacă ai avea să zicem o franciză de 100 €.
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
jfo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 5 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Salutare!am si eu nevoie de niste raspunsuri daca stie cineva sa-mi raspunda ca nu m-am mai confruntat pana acum cu asa ceva si anume ,masina este pe leasing expira la sfarsitul lui martie la fel si casco,problema este de cand cu gerurile astea unul din faruri tot facea condens pe interior, la un moment dat a crapat tot plasticul pe interior geamul exterior fiind intact ,la fel si oglinda retrovizoare din interior a crapat,intrebarea ar fi pot sa le schimb pe casco ,trebuie sa mai merg la politie sau direct la constatator?,va trebuie sa mai platesc ceva tinind cont ca nu am franciza si nu o sa mai fac casco dupa leasing?,inca ceva ,masina este trecuta pe firma trebuie doar imputernicire sau si vreo hartie in care sa reiasa cine conduce masina de obicei?.
|
--------------------
Renault
Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/
Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp D C i
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu le poti schimba pe casco. Este defect de fabricatie sau de intretinere, eveniment necuprins in asigurarea casco.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
pistolaru |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 134 Joined: 5 December 09 From: iasi ![]() |
buna ziua am si eu o nelamurire si poate ma ajuta si pe mine cineva
acum 2 saptamani am avut un mic accident un taximetrist mi-a sters partea dreapta spate indoit aripa spate zgariat portiera si spart capac roata . bun am rca taximetristului am fost la firma respectiva si mi-au spus sa astept sa ma sune ei poate dura si o luna . am fost la firma casco si au zis ca pot face ei masina si ramane sa recupereze ei banii de la firma respectiva . acum vine intrebarea : imi poate afecta casco-ul si la anu sa imi bage cu franciza sau sa astept sa ma sune astia de la carpatica (rca-ul )? .... si inca ceva daca ma duc sa imi rezolv pe casco o zgarietura urata ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 manager
2009 1.6 16V
|
|
kosfunny |
![]()
|
Referitor la reparatia pe casco cu regres iti pot spune ca atata timp cat banii nu sunt recuperati de a asiguratorul RCA tu vigurezi cu daunalitate!
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
mai bine alege varianta casco. scapi mai repede si mai bine. carpatica nu e un monument de seriozitate. de fapt, in general mai bine faci pe casco decat pe rca.
|
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
pistolaru |
![]()
|
bun ma duc sa o rezolv pe casco dar as mai vrea sa ma lamureasca cineva si cu ultima intrebare
![]() daca ma duc sa imi rezolv pe casco o zgarietura urata un tov de al meu mi-a spus ca la anul imi pune cu franciza daca imi repar zgarietura atunci de ce se mai cheama casco fara franciza ? multumesc ![]() This post has been edited by pistolaru: 31 Jan 2010, 09:31 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 manager
2009 1.6 16V
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.620 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
PEntru ca acum nu platesti tu nimic la zgarietura asta. Insa te loveste malusul la anul si ajungi sa ai si franciza.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
pistolaru |
![]()
|
aha ... ms mult baieti deci masina o voi repara pe casco sper sa ajung maine sa rezolv si zgarietura voi cauta o carioca ptr vopsea sau ce pot folosi ? stiam ca sunt carioci si cu vopsea la renault parca
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 manager
2009 1.6 16V
|
|
misu78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 19 May 08 From: voluntari ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 30 Jan 2010, 23:32) mai bine alege varianta casco. scapi mai repede si mai bine. carpatica nu e un monument de seriozitate. de fapt, in general mai bine faci pe casco decat pe rca. Suntem in punctul fara de intoarcere...... si am ajuns rau de tot! Nimeni nu mai foloseste (sau nu mai vrea....poate) RCA. De ce oare? Avem casco dar ne e frica sa ne folosim de el. La drak.... e cu franciza. Ce fac .... ma intorc la RCA?....... stau 3 zile la coada la ei?...... cu masina in service 2 luni pentru vopsit 1 bara(care se decojeste ca portocala dupa 2 spalari)....... Si daca ma tine cu dosarul blocat 3 luni? Ce fac? Daca sunt suspect de ceva? A/H1N1? ![]() La drak....... noi de ce mai platim RCA? Doar ca suntem obligati? CSA-ul doarme? La drak...... asa e! Si astia sunt platiti din banii nostrii..... La drak ..... hai ca emigrez. Data viitoare poate va salut din Bubu Island. E pe undeva pa langa Tailanda......... |
--------------------
Ford
Focus
2015
- IF-44-VOI Membru cu armă!
Sunt inofensiv dar gandul meu e criminal! |
|
pistolaru |
![]()
|
eu de asta nu am dus masina m-am tot gandit daca firma de rca nu va accepta plata voi iesi nasol cu casco-ul acum sper sa o rezolv asa . mama lor de taximetristi ( unii care se cred in NFS)
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 manager
2009 1.6 16V
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Am CASCO full la Groupama. Vreau sa imi achizitionez un set de jante + anvelope care nu sunt trecute in talon.
Avand in vedere ca, conform talonului sunt ilegale cei de la CASCO mi le pot asigura ca un bun suplimentar? E mai greu cu omologatu ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Tudor |
![]()
|
S-ar putea sa ti le accepte fara sa vada ca sunt ilegale, dar la despagubire o sa dai peste inspectorii de daune, iar astia nu prea scapa din vedere asta. Risti refuz de despagubire.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am vorbit cu brokerul care mi-a facut asigurarea si i-am mentionat ca ce imi voi lua vor fi ilegale ... si i-am zis sa se intereseze ca sa stiu daca le mai pun pe casco sau nu ... ca nu vreau sa am probleme din cauza lor in cazul unei despagubiri...
This post has been edited by UXE: 5 Feb 2010, 22:38 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Eu am asigurare la astra si am schimbat deja pe casco un geam (spart) si mai am probleme ca: zgarieturi pe bara, carenaj fisurat si jante deformate. Primele doua stiu ca se pot vopsi/repara/schimba pe casco insa la jante nu stiu cum se procedeaza exact.
*** Solicitari de sugestii de frauda prin declaratii mincinoase *** |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu vei primi asemenea sfaturi aici iar orice tentativa va fi sanctionata!
Nu confundati CASCO cu un credit nerambursabil pentru nevoi personale, cu prima pe post de comision. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
chitsro |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.194 Joined: 4 August 07 ![]() |
problema cu janta deformata am avut o si eu , le am tot roluit , le am dat la bani la cei de la autosoft....mai luam inca o janta de banii aia , ideea e ca te despagubeste doar pentru janta sparta, fisurata...si atunci o sa faca figuri si o sa ti spuna ca se poate repara...
|
--------------------
BMW
320D
Steptronic
|
|
SandelBS |
![]()
|
N-am inteles de ce cer sugestii de frauda. Am spus ca nu stiu cum se procedeaza, adica nu stiu daca pentru deformare se schimba pe casco, ce-am spus rau? Sau de geam , carenaj sau bara? Pai geamul a fost spart de hoti ( exista declaratii la Politie), bara o am zgariata de terte persoane ( probabil in parcari si au fugit) iar carenajul cei de la service mi-au spus ca se poate schimba pe casco. Asa ca nu inteleg unde e frauda.
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Atunci am sa incerc sa fiu explicit si incheiem aici!
Asigurarea CASCO permite solicitarea de despagubiri pentru fiecare eveniment pentru care este incheiata, cu conditia ca evenimentul sa fie declarat in termenul prevazut in contract (48h de regula), plus alte cateva conditii. Cand vii sa spui: "am capota indoita, luneta sparta, oglinda rupta etc" si ceri parerea referitor la cum trebuie declarat pentru a putea sa-ti repari/inlocuiesti si jantele, inseamna ca ceri sa fi invatat cum sa declari fals, falsul in declaratii este ilegal, iar obtinerea de foloase prin declaratii false se numeste FRAUDA. Cei de la service te-au indemnat sa faci o frauda, obisnuiti fiind cu furaciunile de toate felurile. Ei, aici, pe acest forum, la aceasta sectiune, nu se admit! Era cu totul altceva daca scriai: "'Asta' am patit! Ce parere aveti? Primesc sau nu despagubire?" era altceva. Era posibil sa-ti fi sugerat altii ilegalitati in raspunsuri si-i taxam pe ei. Sper ca m-am facut bine inteles. Multumesc pentru intelegere! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
SandelBS |
![]()
|
Eu cred ca nu ne intelegem. Am spus ca nu stiu cum se procedeaza si tu ai inteles ca gata ma duc si le tai numai ca sa le schimb pe casco. Am spus si in mesajul anterior ca m-am referit daca se schimba pe casco, daca tu intelegi altceva este problema ta. Si de cand trebuie sa spun eu cum iti este tie pe plac? Si cum adica cei de la service ma indeamna la fraude? Adica aia lucreaza de ceva ani in domeniu, au mai facut astfel de operatiuni si stiu ca asiguratorii accepta plata daunei privitoare la carenaj fisurat si vii tu sa spui ca aia te sfatuiesc mereu ilegal. Si ca o informatie suplimentara pentru tine, am declarat respectivele evenimente conform contractului, mi-am indeplinit toate obligatiile contractuale, fata de ce au facut ei. Nu ca ar fi un motiv pentru care as declara mincinos ( acum cine stie ce o sa mai intelegi prin asta) , dar atunci cand esti despagubit dupa 4 luni de o societate de asigurari cum se numeste? Legalitate? Ii aperi pe asiguratori care se stie foarte bine de cate ori au incalcat legea privind termenul despagubirii (15 zile de la data primirii ultimului act la dosar) si vii si tii lectii despre ce-i legal si ce nu e legal? Ca fiecare asigurat nu are puterea financiara de a se lupta intr-un proces impotriva unei societati de asigurari? Asta ce mai e? De curiozitate, daca stai in Bucuresti si treci pe str Occidentului (sau Polizu) in apropiere de un spital ( vis-a vis de un MacDonald) e un autoturism acoperit cu ceva pe care scrie " Nu Ardaf, despagubirea a durat 7 luni" . Acest lucru ce-ti spune? Despre actiunile unei societati de asigurari care functioneaza conform legilor, nu?
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 02:49 |