montare inchidere centralizata si deschidere portbagaj la CL
![]() ![]() ![]() |
montare inchidere centralizata si deschidere portbagaj la CL
Siconi |
![]()
|
||
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
|
||
--------------------
Mercury
Mariner Premier 3.0L V6 4WD
2006
- BHH-xxxx (Texas) Fost posesor:
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|||
EsTeTicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 3 November 06 From: Brașov ![]() |
@driverx : sincer sa fiu nu am inteles mare lucru din pozele cu sistemul care l-ai laudat
![]() ![]() @aragon : la sistemul care l-ai prezentat tu ma gandeam si eu, numai ca nu asa in unghi.. Adica: vroiam sa il pun in lungul podelei din portbagaj (daca ma intelegi) si sa sudez (cu autogen ceva) o piuliță pe placa aia metalica ce deschide practic hayonul (unde tu ai dat gaura). Si astfel trecea prin aia. Exista si posibilitatea sa faci asta prin interior, dar nu prea ai access sa lucrezi acolo. Sper ca ai inteles explicatia.. ![]() This post has been edited by EsTeTicu: 13 May 2007, 12:37 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001
- PH 07 YXR Hell is empty. All devils are here!
|
|
Siconi |
![]()
|
![]() Sofer americanizat! V6 Rules!!! Group: Members Posts: 2.906 Joined: 13 November 05 From: Houston, TX ![]() |
Va complicati prea mult pentru un lucru deja discutat si pentru care s-au gasit deja solutii. Parerea mea este sa luati legatura cu cei care au MAI facut asa ceva si sigur vor da o mana de ajutor. Oricum, nu vor lua pielea ca aia de la service.
Eu stiu ca e frumos cand vine unul cu cate o idee buna si fiabila, dar cand altii incep sa inventeze cam cum banuiesc ei ca se face apa calda, nu mai tine frumusetea lucrului lor. Ca sfat: Orientati-va pe idei cat mai practice si mai usor de realizat, dar si fiabile. Ganditi-va ca veti actiona IC, fie la usi fie la portbagaj, de "n" ori si tot de atatea ori trebuie sa functioneze perfect (=fiabilitate). |
--------------------
Mercury
2006
1993 Renault Clio MK1 1.4 RT 1975 Dacia 1300 Actual posesor: 2006 Mercury Mariner Premier 3.0L V6 2005 Hyundai Sonata GLS 2.4L |
|
EsTeTicu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 3 November 06 From: Brașov ![]() |
Ce solutii? decat AlinREHAU si argon au facut asta din cate stiu eu.. si una este inestetica oarecum, iar cealalta prea firava.. asa ca trebuie ceva intre..
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2001
- PH 07 YXR Hell is empty. All devils are here!
|
|
mariushi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 June 06 From: BUZAU ![]() |
Argon ...mi-am luat si eu o alarma + ic type r, am montat-o merge super dar as vrea sa-mi pun si la portbagaj. e firul ala verde pentru deschidedre portbagaj dar comanda cum se de din telecomanda? si probabil verdele e un plus si se mai pune o masa pentru motoras ? help pls
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.5dci
- BZ-21-DER
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
si io tot type-r am, tot cu firu verde pt portbagaj, e comanda pe +, deci fara releu, si se leaga exact cum ai zis, la motoras si de la motoras la masa. Din telecomanda comanda se da tinand apasat pe butonul "descuiat" aprox 3 sec. Pt proba iei un bec(daca nu ai motorasul pt portbagaj) il legi la firul verde si la masa, tii apasat pe "descuiat" si ar trebui sa se aprinda timp de ~1sec.
spor |
--------------------
Audi
A4
... 1.8T...quattro ;) frunza verde solz de peste, uite ..... altu` ca citeste
|
|
mariushi |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 16 June 06 From: BUZAU ![]() |
pun aparatul de masura cu plusu pe firul verde (deschidere portbagaj) si cu minusul pe masa. tin apasat pe deschidere vreo 3-5 secunde si imi indica aparatul de masura cativa volti...am pus si un motoras si nici nu se misca... inseamna ...ma gandeesc eu ... ca pe firul verde vine doar comanda de deschidere...nu cred ca si voltajul nececsar alimentarii motorasului...sau ma insel... help!
This post has been edited by mariushi: 20 May 2007, 12:08 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.5dci
- BZ-21-DER
|
|
alinushy |
![]()
|
![]() modeLator Group: Members Posts: 2.622 Joined: 9 January 07 From: Pitesti - Mioveni ![]() |
sa nu fie motorasul la capat de cursa
|
--------------------
Audi
A4
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
comanda de portbagaj e doar pe un sens, ales de tine(unde legi firul). La berlina merge, dar la break cu metoda mea nu.
Pe firul ala trebuie sa vina tensiunea nominala pentru actionarea motorasului...daca nu merge inseamna ca e situatia din postul de mai sus, inverseaza firele, sau misca actuatorul manual si ma incearca odata. Vezi sa ai o masa ferma. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
![]() membru incepator Group: Members Posts: 718 Joined: 21 March 06 ![]() |
Poate ar mege ... daca ar lega actuatorul astfel incat sa elibereze cuiul din incuietoare
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
alinushy |
![]()
|
din cate am vazut pe forum pt break sunt variante de incuiere/descuiere nu pentru deschidere
|
--------------------
Audi
A4
|
|
mariushi |
![]()
|
pe firul verde da o tensiune f mica, nici macar nu urneste motorasul indiferent de pozitie, am inversat si firele...degeaba. Se poate alimenta motorasul separat de unitatea centrala a inchiderii sau alarmei? daca da...sfaturi..
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.5dci
- BZ-21-DER
|
|
Petea |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 31 August 05 From: Iasi ![]() |
La portbagaj este recomandabil sa utilizezi un releu. Firul de la telecomanda (alarma) da doar impulsul de cuplare iar la intrarea releului pui 12V de pe baterie si releul iti da cei 12 V necesari actuatorului. Testat si verificat la mine.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
- is Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
a zis ca are TypeR, la care garantat nu e nevoie de nici un releu, pe fir(in mod normal) vine tensiunea nominala.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
TypeR am avut pana acum 2 luni cand sa ars releul si a ramas blocat pe inchis :|, am schimbat releul cu un Pilot
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
Tensiunea nominala inseamna 12-14 V dar curentul asta poate sa plece nu dintr-un releu din alarma ci poate dintr-un integrat si daca bagi consumator prea mare poti sa-l arzi.
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
mariushi |
![]()
|
deci am pus voltmetrul pe el si nu da mai mult de 3-5 volti timp de o secunda...e doar o comanda pentru un releu...asta e
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.5dci
- BZ-21-DER
|
|
AlinREHAU |
![]()
|
Pai e ceva stricat ... Comanda pt actuatoare tre sa fie de 12 V sau 13-14 cat ai tu pe (+) .
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
alinushy |
![]()
|
io tot type-r am si imi actioneaza motorasul fara nici o problema(tot pe firu verde, fara releu)
|
--------------------
Audi
A4
|
|
Siconi |
![]()
|
La nici o inchidere nu am gasit 5V pe comanda de la portbagaj, ci doar 12V, tensiune nominala (corect, poate varia intre 12 si 14V). Durata de 1 sec e foarte buna, dar daca ai DOAR 5V, inseamna ca e o problema la unitatea centrala de la IC. Si eu am deschidere electrica la portbagaj de aproape 1 an, dar tensiunea de comanda e tot de 12V, direct din IC. Pentru linistea mea, am montat un releu de faruri pe circuit ca sa nu stresez (zic eu) iesirea din IC, plus ca am comanda si separat dintr-un buton din bord, independent de IC (IC deschide la mine doar din telecomanda).
Vezi ca ceva nu e in regula acolo. |
--------------------
Mercury
2006
|
mariushi |
![]()
|
am un voltmetru analogic ...si acul ala nu ajunge la 12 volti... , am probat cu un bec legat la firul verde si la masa...tin apasat si nu se intampla nimik, la motoras nici atat. Precizez ca nu am folosit unitatea centrala a inchiderii ( inchiderea era separata, ic separata ) ci pe cea a alarmei. motorasul e pus pe pozitie...mai tre sa trag firul si sa fac comanda sa mearga...
![]() ![]() 28 May 2007, 14:41: am un voltmetru analogic ...si acul ala nu ajunge la 12 volti... , am probat cu un bec legat la firul verde si la masa...tin apasat si nu se intampla nimik, la motoras nici atat. Precizez ca nu am folosit unitatea centrala a inchiderii ( inchiderea era separata, ic separata ) ci pe cea a alarmei. motorasul e pus pe pozitie...mai tre sa trag firul si sa fac comanda sa mearga... ![]() ![]() This post has been edited by mariushi: 28 May 2007, 13:41 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Laureat 1.5dci
- BZ-21-DER
|
|
Siconi |
![]()
|
Nu te mai chinui. Baga releu daca ai tensiunea mica pe comanda.
|
--------------------
Mercury
2006
|
pycoboy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 29 May 07 ![]() |
Poate vreunul dintre voi sa ma ajute sa montez o alarma+inchidere centralizata Type-R pe o dacie 1310 si dc cat ma costa, ca la service mi-a venit rau cnd mi-au zis pretul. va multumesc frumos.
|
--------------------
Dacia
1310Li
2003
- B-32-KIH
|
|
Siconi |
![]()
|
Mai intai, e necesar sa stim de unde esti, poate te putem ajuta in mod direct. Daca nu...
Aici, pe forum, putem doar sa te ghidam, insa e mult mai bine sa si stim ce se "petrece" acolo la montaj, ca sa putem fi de un REAL folos, nu doar sa dam cu presupusul. Oricum, te putem ajuta. |
--------------------
Mercury
2006
|
pycoboy |
![]()
|
Sunt din Buc. La service mi-au cerut 2 mil ca sa o monteze cu tot cu inchidere si nu mi-a convenit avand in vedere ca eu am dat pe ea cu totul 1,5 mil. Parca dc era un milion mai treaca-mearga dar asa....astept sugestiile voastre...
31 May 2007, 10:46: Cred ca pana la urma o sa incerc sa o montez singur si o sa va mai intreb pe parcurs despre ce nu-mi iese, dar dc totusi se ofera cineva.... This post has been edited by pycoboy: 31 May 2007, 10:46 |
--------------------
Dacia
1310Li
2003
- B-32-KIH
|
|
Siconi |
![]()
|
Daca erai din zona mea (CS) te ajutam pentru jumatate din pretul produsului. Dar si asa, daca crezi ca o poti monta si singur (ca nu e chiar asa de mare scofala, numai ca cere timp mai mult la detalii si montaj), te putem ajuta cu aproape tot ce vrei. Apuca-te de treaba si, cand ai intrebari, nu uita sa pui si o poza - doua ca sa ne prindem si noi unde e buba.
|
--------------------
Mercury
2006
|
AlinREHAU |
![]()
|
Daca ai lua macar topicul asta la citit de la inceput si multe alte topicuri despre subiectul asta , ai intelege ca e foarte simplu sa montezi o alarma pe o Dacie , sunt poze si tutoriale foarte explicite . Tu acum ne ceri de fapt sa mai explicam DIN NOU acelasi subiect ... Apuca-te de citit si unde ai nelamuriri , noi te ajutam .
|
--------------------
Dacia
break
96
|
|
Siconi |
![]()
|
Alin cam are dreptate; eu am vrut sa fiu mai diplomatic. Mersi Alin.
|
--------------------
Mercury
2006
|
pycoboy |
![]()
|
@alinREHAU
eu am dorit o persoana care SA VINA sa ma ajute la montaj si nu o INFO despre cum se monteaza |
--------------------
Dacia
1310Li
2003
- B-32-KIH
|
|
mircea_preda2000 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 21 Joined: 23 June 07 From: Oltenita Calarasi ![]() |
Salut! Am sa incep ca toata lumea: Mi-am cumparat alarma ALCAR H22 si inchidere centralizata TYPE R! Am montat alarma, merge perfect , am montat si inchiderea, merge perfect. Cand am vrut sa leg inchiderea la alarma am constatat ca nu mai sunt alte fire la centrala inchiderii. ![]() ![]() Va foarte multumesc anticipat ![]() |
--------------------
LOGAN 1,4MPI CL03BIA
DACIA 1310 /1996 CL-01-GRJ
1996 / 2008
- CL 01 GRJ, CL 03 BIA [COLOR=red]Rau cu rau dar mai rau e fara rau[/COLOR]
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th July 2025 - 20:59 |