Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
![]() ![]() ![]() |
Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
alecsz99 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti, Romania ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Kia/Mercedes
Berlina Li / Pro Cee'd / S320
2003 / 2008 / 2010
|
|||
hai-hui |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 1 September 07 ![]() |
alecsz99,
multumim mult pentru linkul tau, foarte interesant si cu informatii noi. |
--------------------
AUDI
Allroad Quattro
2003
|
|
catalin_t |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 27 August 07 ![]() |
eu am fost weekendul trecut pe el, de la petrosani la voineasa. rupi masina.
peisaje superbe. |
--------------------
dacia
logan
2006 laureate logan laureate 1.4 mpi
renault megane privilege gri aciere 1.5dci 105 hp |
|
catala2k |
![]()
|
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
vezi ca n-ai citit topicul, ala nu e transalpina... nu neaparat, io cu loganu nu am avut probleme pe drumu de care zici tu
|
--------------------
.
.
. ;)
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
A fost si in Top Gear si in 4wdrive 2 articole despre drumul asta.Baietii chiar au fost pe el si e prea tare!.Binenteles cu un jeep:)
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
LandRover |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 December 07 ![]() |
eu sunt din Novaci dar nu am fost pe transalpina.as dori sa merg vara viitoare acolo.masina mea(rover 75) este cam joasa pentru drumul ala.pozele postate pe forum sunt superbe.cred ca cel mai bine ai admira peisajul mergand pe jos sau cu bicicleta dar cred ca e obositor.am auzit ca sunt fonduri pentru amenajarea drumului sa-l faca mai accesibil.frumos ar fi sa-l asfaltaze insa e cam greu dupa parerea mea si-si va pierde farmecul de loc salbatic.
|
--------------------
Land Rover
Discovery
2003
|
|
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
poate doar pe jos, sunt santuri de 20-30 cm adancime , copaci cazutzi si tot astfel de obstacole.....
|
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
dadu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 495 Joined: 10 June 05 ![]() |
sa nu exageram... dar cate 2 roti de rezerva sunt binevenite.
This post has been edited by dadu: 23 Jan 2008, 18:18 |
-------------------- Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege Peugot 207 1.6 hdi 90cp, Sport |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Mi-ati facut si mie un chef de mers pe drumul asta...
La vara nu-l las sa scape, promit solemn. Totusi nu m-as risca cu Dacia, dar am o ruda cu un Aro 10, poate plec cu ala. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Nici eu nu il mai scap la vara
![]() ![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
uite aici cum arata
filmulte facut de varul meu, proprietar si impatimit de motocicleta enduro |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Superb. Eu care-s disperat dupa drumuri d-astea de munte, care am facut Transgarasanu' Pitesti-Balea Lac in ultimii doi ani de am invatat si gropile pe unde sunt, nu pot sa-l ratez. PaulT poate ne petrecem, eventual poate facem o plecare organizata cu mai multi "dacioti" cine stie. Ca m-as risca si eu cu rabla din semnatura, macar daca ar fi ultimul ei drum sa fie o incercare nobila de a strabate un drum extraordinar.
In orice caz fara o noapte de cazare cu cortul in frumusetea de acolo nici nu se pune problema. ![]() Pfff, de-ar veni odata vara... |
--------------------
Ford
Ka
|
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
acum 2 ani mi-am facut concediul in zona voineasa cu trecere prin obirsia lotrului si coborire in petrosani(cu cortul). Am incercat sa fac stinga la obirsia sa intru pe transalpina si sa cobor in novaci, daca nu ma insala memoria, dar am fost intors din drum de alti curajosi, cu un opel si un renault, care tocmai se intorceau catraniti ca n-au putut sa treaca. Asa ca am coborit impreuna in petrosani. Am inteles ca daca faceam dr, tot pe transalpina, spre sebes, drumul n-ar fi tot la fel de greu.
Un alt drum, tot la fel de frumos si de greu am inteles, e cel care trece prin fata pesterii polovragi si se intilneste cu drumul dintre voineasa si obirsia si este cumva paralel cu transalpina. Ne-am intilnit la pestera muierii cu 2 fam de bucuresteni cu un 307 break dar cu pachet de drumuri grele, ziceau ei, ca era mai inalt. Ei fusesera pe bucata dintre novaci si obirsia dar toti au mers pe jos, cu exceptia soferului, si inlaturau bolovanii din drum. Pt asa drum ar fi tare bun un jeep! |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
@ negrucvj
Drumul care trece prin fata pesterii Polovragi este intr-adevar paralel cu Transalpina, dar pana unde se intalneste cu drumul Ciunget - Lacul Petrimanu - Lacul Galben. Din Ciunget se ajunge in drumul Brezoi - Voineasa - Obarsia Lotrului. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
negrucvj |
![]()
|
multumesc, fusesem informat ca iese chiar linga gatere, mai sus de voineasa, pina-n vidra. Eu am mers pe el doar un km pina la pod unde poti cobori pe scari pina la apa, superb. Ai mers pe el, cum e, cu ce masina?
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
gibonu |
![]()
|
N-am mers pe drumul ala mai sus de Pestera Polovraci.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
negrucvj |
![]()
|
de la pestera poti merge si pe jos pina la pod , pe drum. Sunt scari sapate in stinca si scari de metal fixate care duc pina la apa.
Poate a fost cineva pe transalpina cu masina sau pe drumul asta si a filmat sa stim la ce ne asteptam? |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Merced @ 29 Jan 2008, 01:30) Superb. Eu care-s disperat dupa drumuri d-astea de munte, care am facut Transgarasanu' Pitesti-Balea Lac in ultimii doi ani de am invatat si gropile pe unde sunt, nu pot sa-l ratez. PaulT poate ne petrecem, eventual poate facem o plecare organizata cu mai multi "dacioti" cine stie. Ca m-as risca si eu cu rabla din semnatura, macar daca ar fi ultimul ei drum sa fie o incercare nobila de a strabate un drum extraordinar. In orice caz fara o noapte de cazare cu cortul in frumusetea de acolo nici nu se pune problema. ![]() Pfff, de-ar veni odata vara... Ar fi superb sa organizam o iesire in cateva masini...Masinuta nu are ce sa pateasca.Daca ai suspensia in stare buna si mergi incet cand drumul e prost nici macar uzuri suplimentare nu ii faci.Dar trebuie sa il facem dinspre Ranca.E mai usor de urcat pe acolo.Dar dupa prima jumatate a lui iunie,ca sa nu dam de zapada.Chiar sunt curios daca s-ar mai baga cineva. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu, dar la vara... pana nu se topeste zapada pe acolo nu ma bag.... daca-s pietrele alea ude nu poti urca pe ele, patineaza-n draci.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
PaulT |
![]()
|
Stiu...Am incercat sa urc dinspre Obarsie dupa un pui de ploaie.Erau niste pietre prin padure..M-am intors ca rupeam masina.E mult mai accesibil dinspre Novaci.La vara....NU MAI SCAPA.
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu oricum ma duc, a zis ca vine si tribunul, daca mai merge careva, e binevenit
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
PaulT |
![]()
|
Si eu vin
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Merced |
![]()
|
Da. Intrebarea e daca va bagati si la o noapte cu cortul pe undeva, sau doar mergem, facem drumul si plecam acasa?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ar fi misto sa facem escala la Obarsia Lotrului...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
PaulT |
![]()
|
Cam greu sa facem doar drumul si dupa aia acasa.E destul de mers,si la viteza fenomenala pe care o vom avea pe Transalpina+peisaje
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
gibonu |
![]()
|
Eu va recomand Groapa Seaca. Mi s-a parut mult mai misto decat Obarsia Lotrului.
In plus, ultima data am fost pe acolo in august 2004, si la Obarsie erau "cazati" cateva sute de tigani care adunau bureti. Poate s-a mai schimbat de atunci. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Merced |
![]()
|
Acolo sau in orice loc frumos, numai sa stam si la o bericica, un gratarel ceva.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
|
|
PaulT |
![]()
|
Din cauza asta sugeram si eu Groapa Seaca.Ce e vara la Obarsie(pacat de zona ca e superba)....La Groapa Seaca merg de 10 ani.E foarte ok.Sau Vidra,daca nu o inchid astia de tot.Si acolo e o zona de vis.
P.S. Gibonu--nu s-a schimbat nimic.In fiecare vara e la fel la Obarsie.Iarna e pustiu si e cu totul altceva.Am fost in noiembrie 3 zile,si a fost excelent. This post has been edited by PaulT: 31 Jan 2008, 15:43 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Merced |
![]()
|
Ramane sa mai discutam cand se apropie vara, in principiu eu nu vreau sa ratez dar ar fi bine sa mergem intr-un weekend. Poate se mai aduna lume pana atunci.
|
--------------------
Ford
Ka
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 03:38 |