Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
![]() ![]() ![]() |
Curiozitate: Transalpina, ce stiti despre ea
catala2k |
![]()
|
||
posesor de elice alb albastra... pt moment Group: Members Posts: 893 Joined: 19 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. ;)
|
|||
b34uen |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 12 February 07 ![]() |
primul sfat: mergetzi dar nu cu masina! ala nu e drum pt autoturisme
am fost in 2007, de 1 mai la obarsia lotrului - inspre sebes dupa 2km. zapada avea 1 metru. vara in mod sigur nu se putea trece cu masina, decat daca avea garda la sol de vreo 30 cm. deci al doilea sfat: mergeti pe acolo ca merita, dar nu chinuiti masinile, si va puneti si pe voi in pericol (la un moment drumul trece pe la 2100 metri, si nu exista nicaieri nici macar un parapet de siguranta) inca ceva: casco nu va despagubeste pentru pagubele produse de acest drum (nu mai este drum national, este considerat drum forestier) |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
- B 92 ELL 1) Esti pe daciaclub
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
b34uen: Trezeste-te ca se inchid usile si la urmatoarea e capatul. Dupa ce faci ochi, poate vrei sa citesti topic-ul, oamenii au facut drumul cu masini "normale" si au poze s-o dovedeasca.
On-topic: la vara vreau sa ajung pe-acolo cu un X-trail. Daca nu, cu Symbol-ul ca nu mi-e prea rusine cu garda lui la sol. |
--------------------
-
-
-
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Pana ies ghioceii acolo...mai avem de asteptat...cateva luni bune.
![]() b34uen-se face cu masini normale,stai linistit.Ca nu e usor..asta e alta poveste.Pe acolo zapada se topeste mai spre iunie..si drumul spre Sebes e in stare mai buna decat spre Novaci.Pe acolo chiar se merge bine(cu grija,dar bine). |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Tare as vrea si eu sa merg
![]() ![]() ![]() Voi urmari in continuare acest topic, si cine stie, poate pot si eu sa merg. ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
b34uen |
![]()
|
mai baieti hai sa va pun poze facute pe acolo anul trecut
eu imi fac concedile la obarsia lotrului... vb cu cine a fost de curand acolo nu cu cei care au fost acum 3-4 ani, si nu comparati transalpina cu transfagarasanul ps. v-am pus si poza cu ce masina se poate circula pe acolo cel putin daca nu vreti sa cititi ce am spus eu, vorbiti cu cabanieri inainte Attached thumbnail(s) transalpina_mai.jpg ( Size: 139.96k ) Number of downloads: 524 transalpina.jpg ( Size: 203.72k ) Number of downloads: 563 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
2) Imi citesti semnatura 4) Nu ai observat ca lipseste pct. 3 5) Tocmai ai verificat daca exista pct. 3 sau nu 6) Zambesti. |
|
b34uen |
![]()
|
http://alpinet.org/main/stiri/stiri_ro_t_d...re_id_3150.html
uite si o descriere facuta de oameni muntelui |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
b34uen |
![]()
|
nu e nimic voi mergeti cu masina....
puteti sa purtati si tenesi, nu..... pt vis a vis - daca dai atatea sfaturi despre cum se merge echipat pe munte ai fi stiut ca un sfat pe munte te poate salva... pt restul, sa nu intelegeti ca nu va sfatuiesc sa mergeti pe acolo, e superb dar din pacate (sau de ce nu din fericire) nimeni nu se ocupa cu acel drum.... oricum informati la cabana obarsia lotrului 0744-700180 ei stiu mai bine ce mai e pe acolo |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
b34uen |
![]()
|
din partea mea poti sa mergi si cu rolele
din curiozitate ai observat ca toata lumea povesteste de transalpina numai novaci - obarsia lotrulu si nu restul pana la sebes? |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
b34uen, daca vrei sa zici ceva, de ce te abtii?
Referitor la starea drumului, eu chiar nu doresc sa-l MODERNIZEZE, daca-l modernizeaza s-a dus tot farmecul. PS Am spus mai sus de "nasture", (Apropo, cica ar trebui sa plecam, ca am vazut ghiocei la ala care vindea libertatea la nasture.) Vreau sa clarific si pt. cei care nu sunt din Bucuresti, nasturele este un minunat monument de la statia de metrou de la TVR. This post has been edited by tribunul: 11 Feb 2008, 18:05 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Quote-b34uen
""mai baieti hai sa va pun poze facute pe acolo anul trecut eu imi fac concedile la obarsia lotrului... vb cu cine a fost de curand acolo nu cu cei care au fost acum 3-4 ani, si nu comparati transalpina cu transfagarasanul ps. v-am pus si poza cu ce masina se poate circula pe acolo cel putin daca nu vreti sa cititi ce am spus eu, vorbiti cu cabanieri inainte"" Eu imi fac in zona concediile cam din 1996(adica:Vidra,Obarsia Lotrului,Groapa Seaca).Numai din noiembrie pana acum am fost de 2 ori pe acolo(in noiembrie am stat chiar la cabana,la Obarsia Lotrului(off topic-iarna e superb pe acolo,spre deosebire de vara,cand din pacate sunt toti ciupercarii stransi si e o babilonie...)).Cunosc zona f bine.Transalpina nu am facut-o complet,dar am facut o bucata din ea si am vorbit cu multi oameni care au facut-o si nu o data.Intr-adevar,nu e un drum usor,dar cu grija,rabdare si-recomandabil-nu mai mult de 2 persoane in masina,se face fara urmari pentru suspensii.Subscriu la ce a spus Tribunul(si chiar si tu,dar mai pe ocolite...)...acest drum nu trebuie modernizat!!Chiar ca s-ar transorma in Transfagarasan 2,si am asculta manele la max la 2100 m...Si ne-am lovi de mormane de gunoi lasate de "iubitori ai muntelui" in fiecare loc pretabil la popas..Ar fi pacat. Lumea vorbeste de portiunea Novaci-Obarsie pentru ca e cea mai dificila,si pentru ca acolo se circula la cea mai mare altitudine din Ro.Transalpina inseamna intr-adevar Novaci-Sebes. This post has been edited by PaulT: 12 Feb 2008, 15:19 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
b34uen |
![]()
|
mult mai interesant ar fi daca ar face acest traseu pe jos (bucata novaci-obarsie ca e mai scurta) si nu ar chinui nici masinile, si nici natura cu poluarea lasata)
partea obarsie - susag e mai lunga, nu ai semnal sub nici o forma la telefon, si nu prea trece nimeni sa te ajute), in plus cand da ghiocelul pe la bucuresti , acolo zapada are 1 metru - probabil ca abia dupa 15 iulie se poate circula fara surprize din partea vremii am o poza facuta pe 23 iulie eram in tricou pentru ca am plecat din voineasa la 30 grade oricum daca mergeti prin pasul udrele si nu aveti un motor ambalat dupa voi, o sa aveti ocazia sa vedeti si caprioare si marmote (care nu invelesc ciocolata in staniol, pentru ca nu sunt niste finte extrem de pasnice) apropo de cabane, la obarsia lotrului puteti sa cereti informati, acolo sta mereu cineva de la drumuri alba Attached thumbnail(s) poza_iulie.jpg ( Size: 102.3k ) Number of downloads: 595 |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Poluare nu o fac masinile ci specimenele din masini, ca doar nu masinile fac gratare si arunca pungile si bidoanele pe unde apuca.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
PaulT |
![]()
|
Dupa 10-15 iunie ar trebui sa se poata merge fara probleme.Unde e facuta poza aceea de pe 23 iulie?Si in ce an(nu cred ca anul trecut..).
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
b34uen |
![]()
|
era anul trecut - 2007
si in iulie mai gasesti zapada si pe trtansfagarasan |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
PaulT |
![]()
|
Pai unde era facuta poza?Ca anul trecut in perioada 14-23 iulie haladuiam prin Parang(atunci cand erau 42 grade in Bucuresti).La 1300m(ceva mai sus de cabana Groapa Seaca) erau 34 grade(ceea ce e mai mult decat incredibil si anormal),si zapada nu vedeam nici cu zoom 35x pe nici un varf(unde de obicei si in august se vedeau creste albe cu ochiul liber).Pana unde am urcat eu,adica vreo 1700m nu se zarea nimic,si era o caldura...Ideea e ca si cabanierul spunea ca nu mai era zapada aproape deloc cam din aprilie(in primul rand ptr ca au fost f putine ninsori in timpul iernii).Anul asta in schimb...a nins serios.Oricum,dupa prima jumatate a lui iunie ar trebui sa se poata trece fara probleme.Cel mai bine mi s-ar parea prin iulie...
![]() This post has been edited by PaulT: 12 Feb 2008, 19:28 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe 21 iunie e ziua cea mai lunga, zic si eu
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
PaulT |
![]()
|
Zici bine.Sa avem lumina sa ne filmam si sa ne ferim de marmote.
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Alea ataca ziua sau noaptea? E foarte bine de stiut... 42.gif
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
PaulT |
![]()
|
Sa speram ca nu ne prinde noaptea pe acolo...ca marmotozaurul iese din vizuina si....
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
b34uen |
![]()
|
daca va plictisiti pe acolo va mai propun un off-road: moroieni - bolboci - babele
avantaje: - mai aproape de bucuresti - prima parte (pana la bolboci intr-o stare mai buna; sa nu asteptati prea mult asfalt) inca ceva, e cam greu sa te manance o marmota: e putin mai mare decat un iepure; cand m-am referit ca nu sunt prietenoase ma refeream ca nu o sa le vedeti calarind pe urs sa va aduca milka aerata - asta e trebuie sa si explic detaliat pentru unii |
--------------------
dacia
logan
2008 ambition 1,5dci
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai faza aia cu calaritu' pe urs nu mi se pare deloc prietenoasa...
Mai incearca sa explici ce-ai vrut sa zici de fapt in legatura cu marmotele, ca eu sunt mai greu de cap si n-am inteles nici acum. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Ar merge cu ATV ul?
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
da;) merge si cu TV-u
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
houser |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 26 June 07 From: Bucuresti, Baneasa ![]() |
Am incercat o parte din Transalpina acum, in mini-vacanta de 1 mai. Am plecat pe 1 din Bucuresti, am fost cazat la Caciulata la Vila Liliacul(3 stele) super conditii si a doua zi am hotarat sa incerc si Transalpina deoarece ma cam plictiseam la Caciulata. Am mers pe traseul Caciulata-Rm. Valcea-Horezu-Novaci-Ranca. Drum f. bun pana la Novaci, de acolo portiuni cu gropi, denivelari, dar practicabil. Spre Ranca drumul m-a surprins placut, aproape de releul din varful muntelui, apareau cateva gropi, iar la intrare in statiune, asfaltul a disparut complet. De acolo am lasat masina din semnatura(Bora) si am mers cu Touregul unui prieten. Pana la iesire din Ranca, drumul este jalnic, noroi, gropi produse de camioanele ce cara materiale de constructii pt. vilele de acolo, etc. Am mai mers aproximativ 2 km de la ultima casa din Ranca, si am fost nevoiti sa intoarcem datorita zapezii curse de pe versanti. Zapada avea 2 m inaltime. M-am intors la Caciulata si am incercat si din partea cealalta sa urc. Am mers pana la Obarsia Lotrului(drum destul de bun, cateva gropi ce necesita atentie intre Vidra si Obarsie), dar am renuntat dupa ce am vb. cu un chelner de la Cabana care mi-a spus sa nu incerc deoarece s-ar putea sa sparg baia de ulei.
|
--------------------
Opel Astra h 1.7;
Renault Megane Sedan Privilege 1.6;
ex. Solenza si Bora
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai ales bine momentul.
Oricum, daca ti s-au parut grele/rele bucatile parcurse, mai bine nu incerca mai departe, ca e MULT mai dificil, desi cu Touareg-ul, daca nu e zapada, nu s-ar razbi prea greu. |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Se pare ca ar fi niste fonduri destinate modernizarii Transalpinei in viitorul apropiat (zvonuri aparute din interiorul Consiliului Judetean Gorj), insa nu e nimic contractat inca. Va tin la curent daca mai aflu noutati.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
Gresala totala daca se intentioneaza modernizarea Transalpinei.
Stiu ca pentru multi s-ar putea sa sune ciudat ce spun eu, insa cred ca e mai bine sa o lase asa greu accesibila cum este acum, decat sa o faca accesibila pentru toti jegosii pe care ii vezi pe Transfagarasan aruncand cutia goala de cola din goana masinii. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
PaulT |
![]()
|
Gibonu--
![]() |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Nici eu nu sunt de acord cu o modernizare, de fapt eu sunt oarecum convins ca si daca s-ar apuca de asa ceva ar dura 10 de ani pana ar face romanasii nostri macar jumate din drumul ala, dar as fi de acord cu o reabilitare. Bun, drumul nu e asfaltat, eu pot sa traiesc cu treaba asta, dar sa nu fie cratere uneori inabordabile, portiuni de drum surpat si asa mai departe. Nu m-ar deranja sa pot face drumul asta doar doua-trei luni pe an, dar macar atunci, chiar si cu medie de 10km/h as vrea sa-l pot face fara sa ma opresc din loc in loc sa vad pe unde trec de vreun gropan.
Vorbesc din ce am citit pe topic, nu din experienta proprie. Apropo, anu' trecut planuiam un drum in directia asta, mai sunteti interesati? ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 20:10 |