Despre biciclete
![]() ![]() ![]() |
Despre biciclete
neumann |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 783 Joined: 6 November 03 From: Spermezeu ![]() |
|
||
--------------------
...
..
.. Americanii il vor pe Ciolos.. i-au dat si viza!
|
|||
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Asa ceva-mi doresc
![]() Nu uitati 22 septembrie este zi europeana fara masina. Nu asteptati ca alti sa organizeze marsuri , e dreptul fiecaruia sa se deplaseze cu bicicleta ( macar cu aceasta ocazie). Attached thumbnail(s) fixi.gif ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 321 |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
@laurentiu, merci pentru sfaturi, dar suna totusi cam complicat pentru mine, pare sa fie cam mult de lucru si nici prea "mecanic" nu sint de felu' meu, credeam ca ar fi ceva mai simplu.
@cristianco, la fel merci, m-am mai uitat si pe shimano inainte sa-mi iau bicicleta ca sa ma documentez despre componente, care ar fi mai bune, etc... In schimb cred ca pina la urma o sa ma duc cu ea la un atelier special de reparat biciclete si o sa vad sa mi-o regleze aia cum trebuie. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
Yva |
![]()
|
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
daca ne apucam sa facem poze la exemplarele noastre ar fi o idee proasta??? Chiar sunt curios cam ce are unul, altul... Sa vedem ce prostii a facut cu bicicleta, cand a cedat vre-o componenta...
![]() ![]() Eu azi am pus-o iar in functiune. Am spalat-o frumos, am uns toate rotitele si surubelele... am reglat frane, schimbatoare... Deci sa va povestesc despre micul meu "erou" ![]() Am luat bicicleta acum 6 ani cu 150 Marci. Franele sunt Shimano Altus A20 iar schimbatoarele sunt Shimano Altus A10. Frana se regleaza din 6 puncte.. Doamne cat dureaza pana o nimeresti cum trebuie. Sincer e ca si servo-frana. Se apasa pana la capat fara a opune nici un fel de rezistenta, doar cand e sabotul pe roata se mai duce manerul maxim 3mm. Am avut cauciucuri Maxis si camere Pirelli. ( m-a prins odata politia ca mergeam cu mainile in buzunar si nu pe ghidon si mi-au dezumflat rotile... s-a chinuit dom' politist 10 minute pana a scos tot aerul ca nu stia sa lucreze cu ventilele. apoi mi-a zis sa o dezumflu eu ca altfel imi taie cauciucul. A zis asta si dupa cateva secunde a scos un briceag. Nu glumesc!!!). De cand o am, am cazut de multe ori dar vopseaua nu s-a luat ( sincer nu stiu de ce ). Schimbatoarele de pe ghidon sunt dinalea 3 la leu ca m-am varsat odata mai urat si am intrat cu genunchii in ele ![]() am adaugat si ceva poze ca sa vedeti ca nu mint ![]() ![]() ![]() Am trecut prin multe cu ea asa ca o iubesc. M-a salvat de N ori de niste dobermani draguti si cu bale pe gura ![]() This post has been edited by Yva: 31 Aug 2005, 21:02 Attached thumbnail(s) sfas.jpg ( Size: 20.08k ) Number of downloads: 310 952.jpg ( Size: 15.73k ) Number of downloads: 294 876.jpg ( Size: 20.84k ) Number of downloads: 294 51651.jpg ( Size: 18.63k ) Number of downloads: 289 _564.jpg ( Size: 27.73k ) Number of downloads: 73 sad.jpg ( Size: 20.23k ) Number of downloads: 65 5467.jpg ( Size: 31.83k ) Number of downloads: 81 iojhoi.jpg ( Size: 21.09k ) Number of downloads: 96 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
- TM86PSY Want me to press Accelerate?
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Smudo, prima oara e mai complicat, pana te prinzi cum e, dup-aia poti s-o faci cu ochii inchisi. Sa vezi la a mea, ca are janta si spitele moi cum ma apuc sa o centrez dupa fiecare groapa, natia mamii ei. N-o mai pun cu coarnele jos, ci asa, din repaus, mai misc putin roata sa vad unde atinge, mai umblu putin la spite, una o strang, una o largesc.
La biciclete de 2 milioane tre sa fii tampit sa iesi din oras fara chei si cheie de spite la tine. |
--------------------
.
.
.
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(lm @ 31 Aug 2005, 12:48) Asa ceva-mi doresc ![]() Sa mergi tu cu aia prin oras... ![]() Totusi, e de velodrom. |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Cam 50 % din curierii ciclisti folosesc asa ceva, si cei mai multi fara frana.
Attached thumbnail(s) fixi2.jpg ( Size: 117.16k ) Number of downloads: 173 |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Yva |
![]()
|
![]() Membru anormal Group: Members Posts: 94 Joined: 10 July 04 From: Timisoara ![]() |
Da, dar daca daca ai picioarele intro pozitie de genul unu mai sus decat altul ( pe verticala... nu stiu cum sa explic ) si trebuie sa pui frana, ai facut accidentu mai nene. Eu am trecut prin multe si m-am lovit si de incidente dinastea. Iar rezolvarea acestei probleme e foatre grea si riscanta. Ori virezi stanga sau dreapta daca mai ai timp, ori mai dai o pedala in fata ( si prinzi viteeeeeeeeeezzzzzzzzaaaaaaaaaa ) ca sa poti frana.
This post has been edited by Yva: 1 Sep 2005, 11:23 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
lm |
![]()
|
Dar nici nu are contra , e fix.
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Yva |
![]()
|
Nu stiu, o fi mai frumos si mai cu arta mergand pe asa ceva, dar eu m-am lamurit cum e cu butuc fix. nu spun ca asta de la MB-uri e genial. Are si el niste pbobleme care nu trebuie neglijate. Am patit-o si cu butuc cu foi si schimbator si chiatr mai urat decat cu butuc fix... dar a fost vina mea... stooped me
|
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
Marius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 595 Joined: 13 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Mai baieti, nu stiu la ce va referiti voi cand vorbiti aici de butuc fix.
In poza aia e vorba de o bicicleta de velodrom. Fara frane, cu o singura foaie, cu un singur pinion. Atat. Sa nu faceti confunzie cu bicicletele care au un singur pinion DAR au frana in butucul din spate. Stiti voi: Tohan, Ukraina. (sper sa fi scris bine ![]() In cazul bicicletelor de velodrom pinionul este "sudat" de butuc, deci nu se poate invarti roata fara ca si pinionul sa se invarte odata cu aceasta. Franarea se face prin contrapedalare. Sau te opresti din inertie. ![]() Este exclus sa poti merge cu asa ceva in oras. Exclus curierat pe asa ceva. Dar daca intradevar vrei sport extrem ... |
--------------------
ex Dacia
ex Solenza
ex 2003 Clima
- ex 1.4 MPI
|
|
Yva |
![]()
|
Eu cel putin nu stiu denumirile tehnice ale componentelor, dar la ala ne refeream. Dupa parerea mea e un sistem prost dpdv al sigurantei si unul bun dpdv al durabilitatii.
|
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
lm |
![]()
|
Iata un grup mic de curieri.
Ai prins idea Yva, cand mergi sute de kilometrii zilnic durabilitatea conteaza. This post has been edited by lm: 1 Sep 2005, 12:54 Attached thumbnail(s) fixi3.jpg ( Size: 367.81k ) Number of downloads: 169 |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Smudo |
![]()
|
Merci inca o data pentru sfaturi Laurentiu, dar totusi e prea complicat pentru mine si mi-e si frica sa nu cumva sa o descentrez si mai rau daca imi bag eu mainile in ea. Tot mersul la service-ul ala de biciclete e ultima solutie, vad eu cind oi avea timp. Despre bicicleta mea:
![]() |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
Yva |
![]()
|
"cadru de 26 toli" adica??? se masoara bara dintre sit si butucul de la pedale nu? daca da, zi-mi si mie in centimetri pls. 10x
|
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
Yva |
![]()
|
Am nervi pe google-u asta.... Deci sa va zic ce am gasit azi. Am abtibildul acela cu cercurile olimpice pe cadru. Si abea dupa 6 ani am observat ca scrie ceva pe el. Nu se vede scrisul doar daca soarele bate dintr-o parte si privirea din cealalta. Deci eu stiam ca s-a participat cu ea la competitii dar nu stiam la care si nici acum nu stiu exact. Mi-a picat fata cand am vazut ce scrie.. "campione olimpico '84 / campione del mondo '90" ( fara /... e scris pe 4 randuri. ) Am cautat pe google poze si date despre campionul olimpic din 84 si mondial din 90. Nu am gasit nimic. In fata mai era un abtibild cu pinarello, dar ala s-a zgariat si l-am dat jos acum 4 ani ( ce rau imi pare ). Vreau neaparat sa aflu care e treaba cu bicicleta asta si nu gasesc absolut nimic. Unde sa mai caut?? Ce sa caut? Am icnercat toate variantele posibile si nimic
![]() This post has been edited by Yva: 2 Sep 2005, 17:27 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
Smudo |
![]()
|
@Yva, imi cer scuze, eu am scris ceva gresit. Rotile sint de 26 de toli, NU cadrul. Inaltimea cadrului e de 48 de cm. O sa incerc sa pun si o poza de la firma de la care am luat eu bicicleta. Sper sa se vada.
Attached thumbnail(s) biria_mtb_xk2_grau_blau_voll.jpg ( Size: 42.03k ) Number of downloads: 171 |
--------------------
x
x
|
|
Yva |
![]()
|
Hm... se cam vad sudurile. Dar in rest e bengoasa
![]() ![]() This post has been edited by Yva: 2 Sep 2005, 18:11 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Ati vazut bicicleta facuta de Mercedes pentru 2005 ?
1. Schimbator automat. 2. Suspensii autoajustabile. 3. Faruri actionate de senzori. 4. Computere de bord cu o multime de functii printre care si presett-uri pentru suspensii si cutia automata. 5. Costa 2490 Euro Sincer sa fiu, fiind maniac de ciclism imi cam fug ochii dupa bicicleta asta si ma gandesc undeva in viitor sa-i pun un gand rau si sa o cumpar. Articole de prezentare: http://www.germancarfans.com/news.cfm/news...mercedes/1.html Bicicleta cu pricina dar si alte 3 din acelasi set (e un set de 3 biciclete): http://www.autospectator.com/modules/news/...php?storyid=920 Tatal zmeilor bicicleta asta ! |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
lm |
![]()
|
"De gustibus non est disputandum."
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
lm |
![]()
|
Trebuie sa vrem mai mult si noi. De exemplu ca in Berlin :
http://www.stadtentwicklung.berlin.de/verk.../radweg01.shtml Sau ca in Karlsruhe: Unde biciclisti au prioritate daca circula pe benzile rosii destinate biciclistilor, iar autovehiculele trebuie sa le dea prioritate. |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Yva |
![]()
|
De unde atata fericire ???? Aici in Timisoara, abea poti cirbula pe pista aia, ca numa pietoni sunt pe ea. Cand o sa se respecte pista pt. biciclisti ca fiint pt. biciclisti, nu pentru caini, babe, cupluri, oameni ce se holbeaza in ziar, Tipe care vorbesc la celular etc, crec ca atunci voi avea copil la liceu... ( si ala din a 2-a casatorie )
This post has been edited by Yva: 11 Oct 2005, 23:17 |
--------------------
VW
GOLF 4
2001
|
|
lm |
![]()
|
Vesti bune pentru ciclistii din Bucuresti, "griji excesive a administatiei locale vizavi de viata ciclistilor amatori"
http://www.realitatearomaneasca.ro/content...s+biciclistilor |
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
Kunzite |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 23 February 05 ![]() |
QUOTE trebuie sa aparam biciclistii de accidentele ce pot fi cauzate din cauza traficului foarte fluent ![]() This post has been edited by Kunzite: 16 Nov 2005, 12:33 |
--------------------
Oltena
12TRS
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
neica sa stiti ca la Roterdam cand am calcat pista aia m-au claxonat la biciclisti de m-am saturat...pana la urma depinde si de noi, eu de fiecare data cand am vazut o masina parcata pe pista, i-am ridicat stergatoarele sau i-am scris in praf: am parcat pe pista de biciclete...cand masina e curata am vazut oameni care au un fluturas si il pun sub stergator: Les velos sont de la merde! adica biciletele sunt de rahat...
Vreau sa spun un pic de agresivitate justificata care sa bata obrazul macar, nu strica...pentru ca si asa cainii latra caravana trece...Dar daca nu latra? Pai atunci inseamna ca nu sunt caini...si iti trece caravana prin curte!!! Poate un fluturas pe care sa zica: Va mutumim ca ati parcat pe pista de biciclete. Sper ca data viitoare cand mai parcati sa mai am fluturasi...sau macar o cheie, ca sa va pot multumi din nou. |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(Yva @ 1 Sep 2005, 20:37) "cadru de 26 toli" adica??? se masoara bara dintre sit si butucul de la pedale nu? daca da, zi-mi si mie in centimetri pls. 10x Stii tu ceva, dar nu chiar bine. In afara de diametrul rotii (26, 27 sau 28"), se masoara distanta dintre axul pedalier si punctul cel mai de sus al cadrului, adica unde se fixeaza suportul sa. Regula este valabila numai pentru cadrele fara suspensii. Apropo de biciclete "meseriase", am avut ocazia sa vad la o expozitie de profil in Budapesta, biciclete de 10.000 EURO si f. important: erau biciclete de serie. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Think4Me |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 5 January 06 From: Bucuresti ![]() |
am vazut si eu biciclete de serie in Germania......erau bestiale...iar de preturi...nu mai zic nimic......
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,4
- - Live to Win, Dare to Fail !
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
pentru mers prin oras recomand roti de 28 si biciclete de treking sau citybike.se poate merge lejer si pe cursiera dar cu mare atentie la gropi..montanbike sunt biciclete greoaie pe asfalt nu recomand.
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
ca tot e vorba de biciclete... detin si io un FB, roti 21", 24viteze, schimbator "secvential"
![]() ![]() ![]() ![]() inc'o chestie, am vazut o gramada de bicilete care sunt echipate cu frana pe disc fata+spate... DE CE?!?!?!? nu mergi cu o viteza ametitoare cu ele, daca prinzi mai mult de 40-50 km/h deja inseamna ca fabulezi... deci sa mor daca le vad rostu' ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 07:09 |