DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Ce parere aveti despre soferii de tir?

ag02cws
post 6 May 2009, 10:30
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti / Pitesti

Ia mai citeste o data: am scris banda pe care depasesti; pietonii si carutele ii poti intalni pe banda a doua si nu ii vezi cu faza scurta. Si era doar un criteriu din efectuarea depasirii "ca la carte". Si afla ca se scrie "afli", nu "aflii".

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zanga
post 6 May 2009, 10:38
Post #152

Daciot solenzar

From: Bacau

Refuzi sa intelegi la ce ma refer.
Pune faza lunga cum stii tu din experienta si sper sa nu ne intalnim vreodata.

--------------------
Dacia Logan Preference - 2004 - BC ## MSU
Daca Ai Cap Iese Altfel

Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata!
+
ag02cws
post 6 May 2009, 10:43
Post #153

Membru autentic

Pai tu nu te referi la nimic, decat ma contrazici pe mine fara argumente.

--------------------
+
diaconuliviu
post 6 May 2009, 11:36
Post #154

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Mai, AG02CWS, e ilegal si imoral sa depasesti cu faza lunga in oglinzile celor depasiti. 'Geaba spui ca aia sint pe alta banda. Si cind depasesti pe drum cu o banda, tu esti tot pe alta banda, aia de contrasens. Si ii orbesti pe cei depasiti. Ma doare-n paispe ca tie nu-ti iese depasirea ca nu te asiguri sau nu poti. In plus, orice far din stinga ilumineaza si putin din banda din stinga masinii, ca atare de la farurile celor depasiti vei vedea un eventual pieton sau obstacol.

Ii "iubesc" tare pe astia de depasesc cu faza lunga si, recunosc, daca-s numai ei in fata, le mai atrag atentia cu un flash. Mai bine zis, le atrageam, am renuntat ca n-ai cu cine, ei nu se educa niciodata.

This post has been edited by diaconuliviu: 6 May 2009, 11:41

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
ag02cws
post 6 May 2009, 12:59
Post #155

Membru autentic

Nu ma ajuta cu nimic daca cei depasiti au tot faza scurta. Pe timp de noapte, dupa ce te angajezi in de pasire, mi se pare normal sa comuti pe faza lunga, mai ales daca esti intr-un sat fara iluminat public, ca nu stii ce betiv ai la 50 de metri in fata ta pe care nu il vezi cu faza scurta. Avand in vedere ca esti pe banda din stanga in asa zisul "unghi mort", farurile tale nu bat in nicio oglinda a masinii depasite, deci nu il afectezi cu mare lucru pe cel depasit. Nu intelege ca vin din spate cu faza lunga, ci o dau numai cand am nevoie, dupa ce am schimbat banda. Pana atunci nu am ce face cu ea, pentru ca sunt in spatele altei masini.
De asigurat, nu am cum sa ma asigur cu faza lunga.

--------------------
+
diaconuliviu
post 6 May 2009, 13:28
Post #156

Membru autentic

Daca ai urmari cum lumineaza faza lunga ai vedea ca ea incurca si orbeste prin reflexia in oglinda laterala pe cel depasit.
In localitate depasesti LEGAL cu maxim 59km/h...

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
marksman
post 6 May 2009, 13:33
Post #157

Post mortem nihil est

From: sat

QUOTE(diaconuliviu @ 6 May 2009, 11:36)
Mai, AG02CWS, e ilegal si imoral sa depasesti cu faza lunga in oglinzile celor depasiti.

Daca ala pe care-l depasesc e singur sau cap de coloana si nu are faza lunga aprinsa o aprind eu si pentru el, daca el vrea sa faca economie la lumina. Adica daca el vrea sa orbecaie si sa dea peste te miri ce, e treaba lui. Eu vreau (si am obligatia) sa vad ce e in fata mea, pana la 200m parca (asa scria in regulament, ca e distanta de la care trebuie sa stingi faza lunga cand vine altul din sens opus). Sa nu uitam ca "faza scurta" = "lumini de intalnire".

'Geaba spui ca aia sint pe alta banda. Si cind depasesti pe drum cu o banda, tu esti tot pe alta banda, aia de contrasens. Si ii orbesti pe cei depasiti.
Ma doare-n paispe ca tie nu-ti iese depasirea ca nu te asiguri sau nu poti.

Cum Dumnezeu sa-i orbesc pe aia cu care sunt in paralel?
Si poate o sa ma doara si pe mine-n paispe cand va trebui sa ma repliez peste cel depasit din cauza ca el prefera sa circule cu faza scurta (= lumini de intalnire) si nu agreaza ideea ca eu (dar si el) trebuie sa vad unde merg.

In plus, orice far din stinga ilumineaza si putin din banda din stinga masinii, ca atare de la farurile celor depasiti vei vedea un eventual pieton sau obstacol.

Vrei sa spui dreapta, nu stanga. Mai intalnesc meseriasi din astia care monteaza becul invers in farul din stanga, ca sa vada cioara din copacul de pe contrasens.

Ii "iubesc" tare pe astia de depasesc cu faza lunga si, recunosc, daca-s numai ei in fata, le mai atrag atentia cu un flash.

De la farurile celui depasit trebuie sa vad inainte. Nu le are el aprinse corespunzator, suplinesc cu ale mele. Prin urmare, astia care va plangeti ca ala care va depaseste are faza lunga aprinsa verificati data viitoare daca nu cumva l-ati determinat voi s-o aprinda pe-a lui.

Mai bine zis, le atrageam, am renuntat ca n-ai cu cine, ei nu se educa niciodata.
*

Cred ca situatia e putin invers, dar odata ce l-am depasit pe unul care sta in continuare pe faza scurta, n-am cum sa-i mai fac educatie. Poate mai citeste pe undeva.

<span class='edit'>6 May 2009, 13:34:</span>
QUOTE(diaconuliviu @ 6 May 2009, 13:28)
In localitate depasesti LEGAL cu maxim 59km/h...
*

Ce are sula cu prefectura? E vorba de iluminare nu de viteza.

Edit: am raspuns la ceea ce a scris diaconuliviu pentru ag02cws pentru ca sustin ce spune el si anume ca ala care e depasit, daca e primul sau singur trebuie sa aiba faza lunga aprinsa si sa o mentina pana cand e depasit. Altfel zis, cand cel care depaseste semnalizeaza ca revine pe sens, stingi faza lunga, omul e pe cont propriu.

This post has been edited by Illusi0n: 6 May 2009, 13:40

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is online!Galerie FotoPM
+
diaconuliviu
post 6 May 2009, 14:37
Post #158

Membru autentic

QUOTE(Illusi0n @ 6 May 2009, 13:33)
[...]
1. Vrei sa spui dreapta, nu stanga. [...]
2. Prin urmare, astia care va plangeti ca ala care va depaseste are faza lunga aprinsa verificati data viitoare daca nu cumva l-ati determinat voi s-o aprinda pe-a lui.
3. Cred ca situatia e putin invers, dar odata ce l-am depasit pe unul care sta in continuare pe faza scurta, n-am cum sa-i mai fac educatie. Poate mai citeste pe undeva.

<span class='edit'>6 May 2009, 13:34:</span>
4. Ce are sula cu prefectura? E vorba de iluminare nu de viteza.
[...]

1. Am vrut sa spun STINGA, priveste cum lumineaza pe scurta inclusiv masina ta. Vei vedea ca lumineaza si putin stinga (mai ales la cele straine vad asta, farurile lor "matura" toata strada. E drept ca la inaltime mica dar se vede.
2. Poate ai avea dreptate daca ar fi numai ala, unu, dar ce te faci daca sint n masini la distanta mai mica de 100m unul in spatele altuia? Aia n-1 au obligatia sa mearga cu scurta. Punct. Iar de depasire cu faza lunga-n ochi am avut parte in ambele situatii, fie eu pe scurta ca aveam masina in fata mea, fie pe lunga. Pentru stiinta ta, trec pe scurta in momentul in care cel ce ma depaseste a ajuns paralel si la " nivel" cu mine, adica atunci cind "botul" masinii lui e in dreptul alui meu.
3. Ma refeream la cel ce ma depaseste cu faza lunga in oglinzile mele. Dupa ce termina depasirea ii puneam scurt lunga in oglinzi, chiar putin iesit de pe banda, sa-si dea seama de senzatie. Am zis ca am renuntat, educatie nu le faci astora..
4. Spuneam ca depasirea o faci legal cu 59 maxim, deci nu e asa greu sa reduci in caz de obstacol.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
radian
post 6 May 2009, 15:05
Post #159

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Ce-mi place cand ma depaseste noaptea cate un istet cu farurile pe faza lunga, pana trece de mine trebuie sa tin cu palma stanga paravan la oglinda ca ma orbeste. Iar la acestia, daca sunt pa faza lunga "uit" sa comut pe luminile de intalnire dupa ce m-au depasit, drept multumire.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
ag02cws
post 6 May 2009, 15:06
Post #160

Membru autentic

Sunt si localitati unde ai voie sa mergi mai repede, sunt si portiuni in afara localitatii unde poti intalni frumos obstacole.
Cum crezi ca am invatat eu sa aprind faza lunga dupa ce m-am bagat in depasire? Am fost si eu pus in dificultate din cauza ca nu o aveam si pentru ca nu-mi spusese nimeni ca e util. Mi-a zis atunci tata care era langa mine in dreapta.
Poti pune vieti in pericol daca nu vezi la mai mult de 30 de metri ruland cu 60-70 km/h. Printr-un calcul simplu, iti dai seama ca reprezinta distanta pe care o parcurgi in ceva mai mult de o secunda. Daca trebuie sa decelerezi pana la 0? Daca pui si timpul de reactie, timpul de raspuns al masinii, o sa-ti dai seama ca e imposibil. Asa ca nu mai da flash-uri.

--------------------
+
radian
post 6 May 2009, 15:11
Post #161

Mda, dar pune-ti problema ca iti poti pune propria viata in pericol daca vii frumos cu faza scurta si cand incepi procedura de depasire comuti pe faza lunga, si celui din fata ta ii provoci un soc, ai ghininonul sa fie si vreun incepator, si trage involuntar de volan...

--------------------
+
Cocojambo
post 6 May 2009, 15:21
Post #162

Membru autentic

From: Bucuresti

Da un Flash de 1 sec nu va ajunge sa vedeti ce e in fata si dupa sa aticipati ce se intampla in depasire?

Eu unul asa mai fac noaptea, dau un flash mai lung sa vad ce e pe drum si pe urma imi vad de treaba... isi dau si cei din fata seama ca depasesc si vad si eu ce e pe drum ....

sa nu ma luati ca depasiti in curba sau mai stiu eu ce... o depasire n-ar trebui sa dureze mai mult de 5-10 sec in linie dreapta

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.5dci 2006 - B-86-...
-
+
ag02cws
post 6 May 2009, 15:22
Post #163

Membru autentic

Persoanele astea capabile de asemenea socuri nu ar trebui sa aibe permis. Iti dai seama ce soc ar trebui sa aibe daca ar primi o faza lunga din fata in semn de atentionare ca si-a uitat-o el pe al lui sau ca ar avea farurile prost reglate?
Nu stiu cum se face, dar pe cuvant daca imi amintesc sa fi primit vreo atentionare din spate, de-asta de care faceti voi dupa ce sunteti depasiti. In plus, chiar aseara cand veneam de la Pitesti, evident ca am depasit nesimtiti care uitau faza lunga pe autostrada si nici nu aveau bunul simt sa o stinga la avarii... Ce credeti? Nu m-a deranjat asa tare. Astfel, sunt convins ca, atunci cand sunt depasit noaptea, cele cateva secunde de faruri pe faza lunga paralele cu masina mea nu m-ar deranja deloc si nici vreun soc nu mi-ar provoca.

This post has been edited by ag02cws: 6 May 2009, 15:28

--------------------
+
marksman
post 6 May 2009, 15:29
Post #164

Post mortem nihil est

...plus ca daca ala care este depasit e primul si tine faza lunga aprinsa, pentru ca eu care depasesc sa vad unde merg, atunci nici eu n-o aprind. O aprind in momentul in care am trecut de cel pe care il depasesc, si de obicei ala o stinge pe a lui.
Repet, cei care sunteti depasiti de catre o masina cu faza lunga aprinsa, ganditi-va ca daca sunteti cap de coloana sau singuri, poate ca mergeti in acel moment cu faza scurta. Vad ca putini stiu cum sa se comporte intr-o depasire pe timp de noapte.

This post has been edited by Illusi0n: 6 May 2009, 15:30

--------------------
+
radian
post 6 May 2009, 15:32
Post #165

In orice caz ma indoiesc ca un comportament bun presupune ca atunci cand intri in depasire sa comuti pe faza lunga.

--------------------
+
marksman
post 6 May 2009, 15:33
Post #166

Post mortem nihil est

QUOTE(radian @ 6 May 2009, 15:11)
Mda, dar pune-ti problema ca iti poti pune propria viata in pericol daca vii frumos cu faza scurta si cand incepi procedura de depasire comuti pe faza lunga, si celui din fata ta ii provoci un soc, ai ghininonul sa fie si vreun incepator, si trage involuntar de volan...
*

Normal ca o sa comut pe faza lunga daca nu vad. Evident, daca depasesc o masina aflata in cuprinsul unei coloane n-o sa aprind faza lunga pentru ca urmeaza sa reintru in coloana, adica in spatele altuia, si normal n-o sa-i proptesc faza lunga in oglinzi.

6 May 2009, 15:35:
QUOTE(radian @ 6 May 2009, 15:32)
In orice caz ma indoiesc ca un comportament bun presupune ca atunci cand intri in depasire sa comuti pe faza lunga.
*

Daca tu esti singur pe sosea sau cap de coloana si ai faza lunga aprinsa cat timp te depasesc, n-o sa comut pe faza lunga. Daca n-ai faza lunga aprinsa, normal ca o sa o aprind pe a mea. Treaba ta daca tu vrei sa faci economie la lumina.

This post has been edited by Illusi0n: 6 May 2009, 15:35

--------------------
+
bogdan_dsn
post 6 May 2009, 15:37
Post #167

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Cand am fost in serbia, acolo noaptea toti cei care intrau in depasire dadeau un flash scurt. Mie mi se pare utila treaba asta. Si nu...cu acel flash nu ma orbea.

--------------------
Kia Ceed SW 1.4 TGDI 2020
+
tribunul
post 6 May 2009, 15:37
Post #168

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Da un topic despre soferii de betoniere/basculante modele noi, nu faceti?

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
diaconuliviu
post 7 May 2009, 06:53
Post #169

Membru autentic

QUOTE(ag02cws @ 6 May 2009, 15:06)
Sunt si localitati unde ai voie sa mergi mai repede, sunt si portiuni in afara localitatii unde poti intalni frumos obstacole.
Cum crezi ca am invatat eu sa aprind faza lunga dupa ce m-am bagat in depasire? Am fost si eu pus in dificultate din cauza ca nu o aveam si pentru ca nu-mi spusese nimeni ca e util. Mi-a zis atunci tata care era langa mine in dreapta.
Poti pune vieti in pericol daca nu vezi la mai mult de 30 de metri ruland cu 60-70 km/h. Printr-un calcul simplu, iti dai seama ca reprezinta distanta pe care o parcurgi in ceva mai mult de o secunda. Daca trebuie sa decelerezi pana la 0? Daca pui si timpul de reactie, timpul de raspuns al masinii, o sa-ti dai seama ca e imposibil. Asa ca nu mai da flash-uri.

Nu, nu mai dau flash-uri, o sa-ti pastrez faza lunga in ochi cam dublul timpului cit mi-ai proptit-o tu mie. Si daca ti-ar face toti asa, te-ai dezvata de ce te-a invatat taica-tu.
De ce nu se retine ca DEPASIREA este cea mai riscanta manevra dintre toate manevrele, ca atare o faci "pe barba ta" fara sa invoci "ala sa ma inteleaga, alalalt sa ma lase, alalalt sa frineze ca io nu m-am asigurat, altu sa ma suporte cu faza lunga in ochi ca nu vad".. O faci legal, fara sa perturbi pe altii.

QUOTE(Cocojambo @ 6 May 2009, 15:21)
Da un Flash de 1 sec nu va ajunge sa vedeti ce e in fata si dupa sa aticipati ce se intampla in depasire?
[...]

Nu, nu le ajunge, precum vezi, le trebuie o explozie nucleara sa vada.

QUOTE(ag02cws @ 6 May 2009, 15:22)
Persoanele astea capabile de asemenea socuri nu ar trebui sa aibe permis. [...]

Nu, persoane asemenea tie n-ar trebui sa aiba permis. E luat la Pitesti? blink.gif blush.gif

QUOTE(Illusi0n @ 6 May 2009, 15:29)
[...] Vad ca putini stiu cum sa se comporte intr-o depasire pe timp de noapte.

Da, mai ales cei ca tine si Ag...

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
ag02cws
post 7 May 2009, 07:51
Post #170

Membru autentic

Pe barba ta sa mergi tu cu 20 de m/s si vizibilitate 30 m.
Permisul e luat la Pitesti si am parcurs kilometri cu spatele cam cat tine in toata viata.

This post has been edited by ag02cws: 7 May 2009, 07:53

--------------------
+
radian
post 7 May 2009, 08:14
Post #171

Hei baieti, haideti totusi sa ramanem la schimbul de argumente, fara dat la gioale, ca urgent apare nenea moderatorul si inchide topicul...

--------------------
+
marksman
post 7 May 2009, 08:42
Post #172

Post mortem nihil est

QUOTE(diaconuliviu @ 7 May 2009, 06:53)

Da, mai ales cei ca tine si Ag...
*

Tu ai depasit pana acum pe timp de noapte? Sau faci parte dintre aia care-mi "plac" mie, de merg cu faza scurta si cu 70-80 km/h iar cand ii depasesti "din scurt" baga cate un flash?
Datorita imprejurarilor am condus mai mult pe noapte decat pe zi in diverse conditii meteo si de trafic si le-am cam vazut pe toate.

--------------------
+
diaconuliviu
post 7 May 2009, 10:27
Post #173

Membru autentic

QUOTE(ag02cws @ 7 May 2009, 07:51)
Pe barba ta sa mergi tu cu 20 de m/s si vizibilitate 30 m.
Permisul e luat la Pitesti [...]

Se vede.
Ma intreb, daca chiar vei nimeri unul care se sperie de faza ta lunga si-i "scapa" volanul cu manevra stinga....te-ai gindit la asta? Sau face ca si tiristii, se transforma in justitiar si fandeaza stinga... dupa care revine.. Si asta n-o zic cu rautate, dar chiar am asistat cindva la o faza din asta. Din fericire numeni n-a patit nimic...
QUOTE(Illusi0n @ 7 May 2009, 08:42)
Tu ai depasit pana acum pe timp de noapte? [...]

Da, majoritar pe Valea Oltului, unde [poate] stii cam cum se circula, si niciodata nu dau faza lunga sa-l orbesc pe celalalt; desi port ochelari vad suficient de bine cit sa nu trebuiasca sa-i orbesc pe coparticipanti. Ca atare nici nu vreau sa-mi faca cineva asta.

This post has been edited by diaconuliviu: 7 May 2009, 10:35

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
ag02cws
post 7 May 2009, 10:55
Post #174

Membru autentic

Depaseste tu cu faza scurta si poate iti iese tie in fata din cauza faptului ca nu a vazut semnalizarea si nu stie ca il depasesti sau, foarte posibil, gasesti o super groapa (prea-probabila pe drumurile noastre) exact pe banda ta, un pic mai in fata decat iti bate faza scurta. Eu iti promit ca te anunt cu prima ocazie cand o sa am probleme din cauza depasirii cu faza lunga. Doar cu faza scurta am avut deja probleme.

Pe Valea Oltului nu prea sunt localitati si sunt aproape inexistente pericolele mentionate anterior (pietoni, biciclisti, carute etc), pe care nu le vezi in timp util cu lumina DE INTALNIRE, ci doar cu cea DE DRUM.

This post has been edited by ag02cws: 7 May 2009, 10:59

--------------------
+
diaconuliviu
post 7 May 2009, 11:03
Post #175

Membru autentic

radmasa.gif Ai sa rizi, dar exact acolo sint carutasii cei mai rebeli si tembeli (Talmaciu-Boita-pina pe la Ciineni) carora cica garcea "nu are ce le face"...

Sa-ti enumar localitatile de la Boita spre Rm.VL sa vezi cite sint? Fa-o singur..

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
OAP
post 7 May 2009, 11:04
Post #176

Membru autentic

Apropo de folisirea luminilor pe timp de noapte,vad ca sunteti in disputa mare de tot. Eu cred ca daca mergi cu faza lunga in spatele altei masini e dovada de inconstienta sau de lipsa de bun simt. daca comuti pe lunga atunci cand esti paralel cu masina ce o depasesti, dac nu mai e alta masina in fata, e ok. Daca cel depasit nu comuta pe faza scurta atunci cand esti paralel cu el iarasi e nesimtire sau inconstienta

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
marksman
post 7 May 2009, 11:04
Post #177

Post mortem nihil est

@ag02cws: stai un pic, ca nu inteleg. Tu aprinzi faza lunga inainte de a depasi? Ca eu nu ma refeream la asta.

Mai zic pentru a nu stiu cata oara. Situatia: e noapte, sunt dupa capul de coloana (sau il ajung pe unul din spate) si vreau sa-l depasesc. No, aici am intalnit doua situatii:

a. Ala pe care vreau sa-l depasesc are faza lunga aprinsa (cum e si normal). Depasesc, ajung inaintea lui, aprind eu faza lunga, el o stinge pe a lui.

b. Ala pe care-l depasesc nu are faza lunga aprinsa, prefera sa orbecaie, ma rog, treaba lui. Aici procedez asa: intru in depasire si aprind faza lunga ca sa vad si ceea ce trebuia el sa vada (desi era de datoria lui sa aiba faza lunga aprinsa), si imi continui drumul, lasand berbecul sa-si dea in ceva daca el vrea sa faca economie la lumina.

7 May 2009, 11:06:
@OAP: ala care e depasit poate sa tina faza lunga pana am ajuns inaintea lui, dar dupa aia s-o stinga. In rest, perfect de acord.

This post has been edited by Illusi0n: 7 May 2009, 11:06

--------------------
+
OAP
post 7 May 2009, 11:08
Post #178

Membru autentic

QUOTE(Illusi0n @ 7 May 2009, 12:04)
@OAP: ala care e depasit poate sa tina faza lunga pana am ajuns inaintea lui, dar dupa aia s-o stinga. In rest, perfect de acord.
*

Exact...asta vroiam sa spun da nu am mai scris in detaliu, adica pana incepi replierea..

This post has been edited by OAP: 7 May 2009, 11:09

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
ag02cws
post 7 May 2009, 11:11
Post #179

Membru autentic

QUOTE(Illusi0n @ 7 May 2009, 12:04)
@ag02cws: stai un pic, ca nu inteleg. Tu aprinzi faza lunga inainte de a depasi? Ca eu nu ma refeream la asta.

*

QUOTE(ag02cws @ 6 May 2009, 13:59)
Nu intelege ca vin din spate cu faza lunga, ci o dau numai cand am nevoie, dupa ce am schimbat banda. Pana atunci nu am ce face cu ea, pentru ca sunt in spatele altei masini.
De asigurat, nu am cum sa ma asigur cu faza lunga.
*

Oi fi luat eu permisul la Pitesti, dar n-am dat spaga wink.gif

--------------------
+
radian
post 7 May 2009, 11:19
Post #180

Pai cam asa se lauda, ca de indata ce intra in procedura de depasire (cand schimba banda...) da pe faza lunga. De aici a pornit toata discutia.

Sunt perfect de acord, atunci cand cel care ma depaseste ajunge in paralel cu mine e normal sa dea pe faza lunga iar eu, cel depasit pe faza scurta. Dar, daca tu dai pe faza lunga in momentul in care schimbi banda, pe mine ma orbesti prin reflexia luminii din oglinda laterala, si cele cateva secunde cat ai nevoie sa treci de mine, eu trebuie sa tin cu palma paravan la oglinda. Mai mult chiar, daca vii din spate cu faza lunga, te vad din timp, te injur, dar asta e, dar daca tu vii cuminte cu faza scurta si cand schimbi banda dai pe faza lunga, atunci chiar imi oferi o surpriza mare...

This post has been edited by radian: 7 May 2009, 11:25

--------------------
+
10 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th May 2025 - 09:36
Forum Renault