Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
Markos |
![]()
|
||
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
||
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Tu-ți aduci aminte ce ți s-a spus.
Mai ales în Kosov și Croația. În plus, nu-mi aduc aminte să fi fost vorba de vreun răzbel religios. This post has been edited by DragosP: 24 Apr 2014, 10:06 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
printre altele, a avut și conotații religioase.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Mai bine zis, fara diferentele religioase, ar fi fost mai greu de aprins fitilul acolo
![]() This post has been edited by Dan73: 24 Apr 2014, 10:26 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Exact.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Voi aveți măcar ceva idee despre ce a însemnat Iugoslavia în regimul comunist?
În altă ordine de idei, în martie '90, în Tg-Mureș, a fost problemă de diferențe religioase, nu? Păstrând proporțiile, desigur. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
Știe grecu'.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 08:54) Io parca l-as prefera pe Luther ortodocsilor astora caterisiti, din Roman, din alte zone si plecati in afara... Macar Luther era si destept, cultivat etc.etc.. QUOTE(gabize @ 24 Apr 2014, 09:32) Că bine spui: la început a fost o singură Biserică. Apoi au apărut subdiviziuni, BO și BC. Apoi, pe parcurs, dar cu o mai mare frecvență în epoca modernă, au apărut și alte subsubdiviziuni. M-ai facut sa am o revelatie: mai intai fu FSN-ul, apoi se rupsera in doua: FDSN-ul si FSN-ul lui Petrica R., ca mostenitor legitim. Oricat de legitim o fi fost FSN-ul, FDSN-ul deveni un fel de BC, care crescu si crescu... QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 11:51) Foarte putin si foarte vag. Explica! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 12:21) N-auzi că e clar? N-am ce să explic. Lumea știe deja: ortodocșii omorau pe ascuns (și au așteptat anii '90 pentru a omorî pe față) catolici și musulmani. Poți arăta unde a spus cineva asta? Singurul lucru susținut aici a fost că "insurecțiunea" iugoslavă a avut ȘI caracter religios. 24 Apr 2014, 12:28: QUOTE(dacis @ 24 Apr 2014, 12:17) M-ai facut sa am o revelatie: mai intai fu FSN-ul, apoi se rupsera in doua: FDSN-ul si FSN-ul lui Petrica R., ca mostenitor legitim. Oricat de legitim o fi fost FSN-ul, FDSN-ul deveni un fel de BC, care crescu si crescu... Și care e legătura? Ce trebuie să înțeleg de aici? This post has been edited by gabize: 24 Apr 2014, 11:28 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ca nu credinta i-a spart in n secte. Decit dorinta de a poseda singuri cascavalul.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Dragos vrea sa spuna ca masacrele au avut caracter etnic, iar religia n-a avut nicio treaba. Vorbeau aceeasi limba de secole (spre deosebire de ungurii de la noi), traiau împreuna de secole, dar s-au trezit deodata ca ceilalti sunt naspa. Strict pe considerente etnice.
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 24 Apr 2014, 12:32) Dragos vrea sa spuna ca masacrele au avut caracter etnic, iar religia n-a avut nicio treaba. Vorbeau aceeasi limba de secole (spre deosebire de ungurii de la noi), traiau împreuna de secole, dar s-au trezit deodata ca ceilalti sunt naspa. Strict pe considerente etnice. De acord, considerentele etnice au avut principal motiv. Însă chiar și acum mai sunt divergențe, unele având drept motivație natalitatea mult mai mare a musulmanilor, reprezentând un adevărat pericol pentru creștinismul din zonă. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 24 Apr 2014, 12:32) Vorbeau aceeasi limba de secole (spre deosebire de ungurii de la noi), Dap, d'aia croata, slovena și sârba sunt limbi diferite. De origine slavă, e drept, dar diferite. A, și cea muntenegreană.QUOTE Nu deodată. Popii ortodocși au lucrat suptversiv tot timpul. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 24 Apr 2014, 12:47) Dap, d'aia croata, slovena și sârba sunt limbi diferite. De origine slavă, e drept, dar diferite. A, și cea muntenegreană. Ai facut o mare ciorba, se vede ca esti paralel cu subiectul. Cred ca ai vrut sa zici "macedoneană" în loc de "muntenegreană". Vezi ca pe teritoriul fostei Iugoslavii existau 3 limbi oficiale, mari si late: sârbocroata (vorbita de sârbi, croați, bosniaci și muntenegreni), slovena si macedoneana. This post has been edited by Markos: 24 Apr 2014, 11:53 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
gabize |
![]()
|
Băbăieț', vorba unui coforumist, noi discutăm sau ne certăm aici-șa?
![]() Ca să știu cum îmi pun cravata... ![]() This post has been edited by gabize: 24 Apr 2014, 11:55 |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
lupta religioasa intre sarbi si croati a inceput in al doilea razboi mondial, restul e cancan.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Facem razboiae religioase. Imi amintesc ca cind ascultam Vox Americae, cind se termina emisiune crainicul zicea ca "urmatoarea emisiune este in sirbo-croata".
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
Am furat o poză de la gibonu, de pe topicul cu Bosnia, sper să nu se supere. Il rugăm pe Dragos să identifice limbile: bosniacă, croată si sarbă.
Dupa ce terminăm cu limbile slave, putem trece la brăileană. Attached thumbnail(s) Marlboro_Yugo.jpg ( Size: 96.29k ) Number of downloads: 137 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Markos @ 24 Apr 2014, 12:52) Ai facut o mare ciorba, se vede ca esti paralel cu subiectul. Cred ca ai vrut sa zici "macedoneană" în loc de "muntenegreană". Știu că e de rahat dar n-am altă sursă la îndemână. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Markos |
![]()
|
Hopa, am ajuns la nivel de dialecte, bun asa.
Atunci cand am zis ca "vorbesc aceeasi limba", m-am referit la ideea asta: "dialectele și graiurile sale prezintă suficiente trăsături structurale comune obiectiv stabilite pentru a constitui o limbă unitară" (am citat din articolul tau de pe wiki). Apropo, limba moldoveneasca exista? ![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
Dacă te iei după unii, da.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th July 2025 - 04:16 |