Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Tot pe feisbuc ai văzut asta?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
- GL-15-... Sa te fereasca al de sus de prostu' ajuns in functie.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@kum: nu crezi ca totusi acum ai exagerat?
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 28 Apr 2014, 14:58) Partea cu schisma ar putea fi rezumata asa: niste fet(z)e bisericesti au stat intr-o seara la un vin si-au avut o discutie in contradictoriu, pe o tema la prima vedere nesemnificativa. Cum nu s-a ajuns la o concluzie, fiecare a continuat dupa cum a crezut de cuviinta. S-a creat un precedent... QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 15:50) Eu va rog respectuos sa va reevaluati afirmatiile. In cazul in care subevaluati atat de cras legatura dintre religie si interesele politice, mai ales in vremurile respective, cred ca sunteti (aproape) la fel de creduli ca Dragos. Inaltele fetze bisericesti au avut diverse si multiple neintelegeri, pe teme cat se poate de serioase, majore si lumesti. In mod evident, schisma era de mult planificata, insa pentru |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
kum |
![]()
|
![]() Banat Group: Banned Posts: 2.408 Joined: 19 January 05 From: Galati ![]() |
Bine, retractez: n-au tras pe nas, au baut vin. E mai bine asa?
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(cdadan @ 28 Apr 2014, 16:01) In cazul in care subevaluati atat de cras legatura dintre religie si interesele politice, mai ales in vremurile respective, cred ca sunteti (aproape) la fel de creduli ca Dragos. S-a mai discutat aspectul chiar pe topicul asta. S-au pus si linkuri, chiar de pe saituri agreate de Dragos. QUOTE S-a zis cu drept cuvant ca schisma bisericeasca a fost precedata de una politica. Aceasta ruptura s-a vazut mai ales in incoronarea lui Carol cel Mare ca imparat “roman” (800). Constituirea lumii romane in doua parti deosebite administrativ si politic prin crearea unei capitale noi in rasarit de catre Constantin cel Mare la anul 330 a dus la mari consecinte politice, culturale si sociale. Existenta a doua imperii crestine, unul grec-oriental si altul german-occidental, le punea in opozitie pe chestiunea legitimitatii titlului de “imperiu roman”, revendicat de fiecare din ele impotriva celuilalt. Mai rau, cele doua imperii “romane” deosebite national, isi disputau nu numai titlul ci si teritorii si drepturi. Pe de o parte era vorba de castig de teren si de putere politica, pe de alta de prestigul si de influenta in care interesele religioase au jucat un rol foarte important. Conflictul politic si religios era intretinut si de tendinta celor doua imperii de a-si intinde sfera de putere si de influenta prin misiune la popoarele necrestine asezate intre ele. Misiunea crestina a devenit astfel o chestiune politica si motiv de discordie si de frictiuni cu consecinte imediate grave. In febra conflictelor personale si a incidentelor politice, lumea crestina nu a mai vazut, simtit si judecat cu mintea si cu inima ei crestina, ci cu mintea si inima romanului si a grecului, care aveau de castigat o mare intrecere in fata popoarelor noi. |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@kum: editat. N-am vazut ca ai sters.
This post has been edited by marksman: 28 Apr 2014, 15:22 |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
kum |
![]()
|
Pai am retractat.
![]() |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
QUOTE(ady77 @ 28 Apr 2014, 14:13) A plecat de acasa la manastire, eu consider ca a facut-o pentru ca era singurul lucru in care mai avea incredere Exact. Un preot bun, care stie sa asculte si in care enoriasul (tanar, batran, nu conteaza!) are incredere face cat un pisicolog jumate! QUOTE(ady77 @ 28 Apr 2014, 14:37) Abuz. Emotional si, se pare, nu doar. Pentru amatorii de can-can, nimic sexual! QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 14:56) 1. Mai putin conteaza atata timp cat nu era vreun abuz sau ceva de genu' 2. Dupa ce hoinareste o perioada (am inteles ca nu a ajuns la acea manastire imediat) ajunge la manastirea AAAA. Intre timp taica-su deja facuse ceva tam-tam, scria prin presa. Popa ala a primit-o. A stat cu ea de vorba, si-a dat seama ca-i vorba de o chestiune mai putin grava (deci nu era fata abuzata). In acel moment lua legatura cu parintii: - Buna seara. Sunt preotul cutare de la manastirea cutare. V-am sunat sa va anunt ca fata dv. a ajuns la noi. E sanatoasa dar e putin cam neclara in idei. Dati-mi va rog voie sa ramana la noi 2-3 zile sa se linisteasca, sa ii mai explic si eu cum stau lucrurile, isi mai pune ordine in idei, apoi puteti veni sa o luati 1. Era abuzata! Psihic, nu fizic! Fa o comparatie intre situatia fetei si cea a olimpicului din Bacau, care s-a aruncat in apa, pentru ca presiunile parintilor au fost mai mari decat a putut suporta el. Cam aceeasi situatie in ambele cazuri, ba chiar ceva-ceva mai grava in cazul fetei. Care insa, in plus fata de baiat, avea reazemul credintei! 2. Aici iti dau dreptate. Desi, din cate stiu eu (la nivel de semizvon), politia a fost anuntata si s-au luat si masuri: nu doar in tren ci pe tot traseul de intoarcere acasa fata a fost "insotita" de pasageri mai speciali, incognito. Lucru care ma face sa fiu al naibii de curios cine sunt parintii ei!... |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(dacis @ 28 Apr 2014, 16:28) Nu-i cunosc, dar e limpede ca s-au luat masuri exceptionale în cazul asta. Celula de criza condusa personal de Gabi Oprea (senator, vicepremier si ministru de Interne), cu tot cu servicii secrete implicate (al Internelor si SRI). Informatia asta a fost publica, nu la nivel de semi-zvonuri. This post has been edited by Markos: 28 Apr 2014, 15:35 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
kum |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 28 Apr 2014, 15:28) Abuz. Emotional si, se pare, nu doar. Pentru amatorii de can-can, nimic sexual! 1. Era abuzata! Psihic, nu fizic! Fa o comparatie intre situatia fetei si cea a olimpicului din Bacau, care s-a aruncat in apa, pentru ca presiunile parintilor au fost mai mari decat a putut suporta el. Cam aceeasi situatie in ambele cazuri, ba chiar ceva-ceva mai grava in cazul fetei. De unde esti tu asa sigur? Cunosti personal situatia? Defineste acel abuz, in ce anume consta el. Ca daca-l intrebi pe fiu-miu, este abuzat in fiecare seara cand ii iau telefonul inainte de culcare (ca altfel il apuca 2 noaptea cu jocurile). |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Semi-zvonul era acela ca de fapt staretul / preotul anuntase politia si familia si, in acelasi timp, ceruse, in numele si pentru binele fetei, ca presa sa nu fie informata unde se afla.
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kum |
![]()
|
Ba ma lesi cu rahaturile astea pe surse? Te-am intrebat ceva concret: de unde stii tu ca era abuzata psihic (si nu numai)? Ce inseamna mai concret acel abuz? Stii ori nu?
|
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
Markos |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 28 Apr 2014, 16:48) Semi-zvonul era acela ca de fapt staretul / preotul anuntase politia si familia si, in acelasi timp, ceruse, in numele si pentru binele fetei, ca presa sa nu fie informata unde se afla. Conform versiunii oficiale a MI, staretul i-a permis fetei s-o sune pe ma-sa (si sa-i spuna ca vine acasa) utilizand celularul lui. Doar celularul, fata amanetase mobilul, dar mai avea cartela ei. Apelul a fost evident interceptat si localizat. Deci e o mica diferenta. This post has been edited by Markos: 28 Apr 2014, 15:55 |
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(kum @ 28 Apr 2014, 16:51) 1. de unde stii tu ca era abuzata psihic (si nu numai)? 2. Ce inseamna mai concret acel abuz? Stii ori nu? 1. Evident, de la o sursa! ![]() ![]() 2. Sursa nu mi-a dat alte detalii, ca incalca regulile confidentialitatii. Si, drept sa-ti spun, nici nu ma interesau si nici nu ma pricep la afaceri de-astea, psihologhicesti. Io eram curios doar cine-s parintii fetei. Atat! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
kum |
![]()
|
![]() Am uitat ca tu te invarti in cercuri inalte. Parca ai fi popa, sa-mi trag una. Arunci niste pastile si apoi le argumentezi pe surse. Si te mai miri ca fac toti misto de tine... |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
DragosP |
![]()
|
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
DragosP |
![]()
|
N-ar strica. Cu toate că... Atâtea scrieri ignorate cu maiestuozitate pe ideea "las' că știm noi".
Sau "poa' să creadă oricine-n orice" dar "au tras pe nas", "delirează mistic" etc. This post has been edited by DragosP: 28 Apr 2014, 16:16 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
kum |
![]()
|
QUOTE(dacis @ 28 Apr 2014, 16:09) Si tu ce-ai vrea? sa iti dau un link cu comisia aia facuta ca sa o consilieze pe fata si familia ei? Eventual inregistrari ale discutiilor? ![]() Ba nene, tu esti teroare. In ziua de astazi se duc copchii la psiholog si daca ii trage taxo o palma. Normal ca exista o comisie din aia de zici tu. As afirma ca este standard in situatii de genu' asta (a plecat de-acasa o minora). Intrebarea mea era alta, da' te faci ca nu intelegi: in ce anume au constat acele abuzuri psihice (si nu numai) care au determinat-o pe pustoaica sa plece de acasa? Deci de dinainte de comisie. Cu fapte concrete. O frecati cu abnegatie poate-poate iese ceva... M-am lamurit si cu tine. Am zis ca-s unii mai rai, ca fac unii misto de tine de-amboulea... Dar m-am inselat. Si da coane Dragos, chiar isi bat unii cucu de dacis la modul evident. Da' tu esti prea ocupat cu "scrierile" ca sa bagi de seama. Doar eventualele mele scapari nu-ti trec neobservate. Noi sa fim sanatosi... Ia zi, la acordeon stii sa canti? This post has been edited by kum: 28 Apr 2014, 16:26 |
--------------------
Laguna
2.0T
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 14:13 |