Biserica Mantuirii Neamului?????
![]() ![]() ![]() |
Biserica Mantuirii Neamului?????
Alydor |
![]()
|
||
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|||
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.013 Joined: 23 July 09 ![]() |
E buna religia ca mai tine o parte a societatii in frau. Mai invata si de bine.
|
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Alydor |
![]()
|
yeah right... Si legile/puscariile fac acelasi lucru. Chiar cu mai mare succes decat religia...
Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 26 Mar 2012, 17:34 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Filip |
![]()
|
Din puscarie iesi mai al dracu` decat ai intrat, cu mai putina consideratie pentru viata decat inainte. Asta combinat cu un intelect mai putin dotat = pericol.
|
--------------------
Renault
|
|
Alydor |
![]()
|
Dragos chiar vrei sa iti fac o lista cu cei ucisi de biserica in numele credintei de catre inchizitie? Si aici ma refer la oameni de stiinta doar...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Filip |
![]()
|
Bine si eu ma referea de rolul bisericii de la noi de aici, nu de inchizitie, sau de ce e acum in Iran, de exemplu.
|
--------------------
Renault
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Revenind la minunea aflată în construcție, io i-aș fi zis Catedrala Bântuirii Neamului.
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(Alydor @ 26 Mar 2012, 18:37) Dragos chiar vrei sa iti fac o lista cu cei ucisi de biserica in numele credintei de catre inchizitie? Si aici ma refer la oameni de stiinta doar... Nu vreau. Eu te întreb: ce treabă ai tu cu Inchiziția catolică? Sau mai bine zis, ce treabă are Ortodoxia cu Inchiziția? |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Alydor |
![]()
|
Eu ma refer la cei care si-au permis sa creada si sa studieze altceva fata de ce li se baga pe gat... Da, stiu.. crede si nu cerceta.. de ce? ca sa ma tii tu ca pe un animal ? sa nu gandesc ca dauneaza scaunului pe care stai si sa imi dau seama ca pot si eu sa stau in scaunul tau?
Ce treaba am eu cu inchizitia? Cumva Catolicismul se bazeaza pe alta carte "de capatai" decat aceiasi biblie? Nu prea cred... Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 26 Mar 2012, 17:44 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
Filip |
![]()
|
Cei care si-au permis sa creada si sa studieze altceva, trebuiau sa tina un "low profile" daca contextul era evident nefavorabil. Multi au murit aiurea, cand vezi ca n-ai cu cine... vorba aia` faci pe prostu`. Cel mai inteligent e sa-ti salvezi pielea.
Nu stiu... consider ca trebuie depasit stadiul de frustrare legat de religie (si de viata in general) si acceptat ca asa functioneaza lucrurile. E mult mai bine pentru sanatatea personala. Nu zic, daca poti sa schimbi ceva in bine, schimba. This post has been edited by Filip: 26 Mar 2012, 17:47 |
--------------------
Renault
|
|
zanzie |
![]()
|
![]() Aspirant de Trabant Group: Members Posts: 1.241 Joined: 30 April 08 From: Pădure ![]() |
|
--------------------
gard viu din spini,
cu flori la poarta
si rinoceri in curte
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
@Alydor: ti se pare ca islamismul e bazat pe ideea de crima?
Asta nu i-a impiedicat pe unii sa il invoce pentru niste crime. Foarte recent in franta, foarte spectaculos acu vreo 11 ani prin new york etc. Mintile pervertite pot "interpreta" orice text, oricat de pasnic, intr-o chestie abominabila. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(Alydor @ 26 Mar 2012, 18:42) Eu ma refer la cei care si-au permis sa creada si sa studieze altceva fata de ce li se baga pe gat... Da, stiu.. crede si nu cerceta.. de ce? Scuză-mă că ți-o spun, dar tu habat n-ai despre ce vorbești și pe cine ești supărat."Crede și nu cerceta" n-are nici una, dar ABSOLUT nici o legătură cu creștinismul. Nu mă crezi pe mine, caută și vezi ce a scris Celsus. QUOTE ca sa ma tii tu ca pe un animal ? sa nu gandesc ca dauneaza scaunului pe care stai si sa imi dau seama ca pot si eu sa stau in scaunul tau? Dumnezeu Fiul a spus (citat aproximativ): "Bate si ti se va deschide, cere si ti se va da, cauta si vei afla", adică vezi tu? Taman un pic pe dos!QUOTE Ce treaba am eu cu inchizitia? Cumva Catolicismul se bazeaza pe alta carte "de capatai" decat aceiasi biblie? Nu prea cred... Și "Martorii lui Iehova" și penticostalii și mulți alții ca ei cică au la bază Biblia. Asta nu înseamnă că sunt în regulă. This post has been edited by DragosP: 26 Mar 2012, 17:55 |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Filip |
![]()
|
Da... n-au aprobarea Sfantului Sinod.
![]() |
--------------------
Renault
|
|
Alydor |
![]()
|
Mi se spune de catre preafericitii astia sa duc o viata modesta.. sa bla bla bla... imi cam trece cand ii vad ce gipane si ce vile si-au tras...si asta nu din salariul de bugetar pe care il au. Ci din banii stransi de pe pielea amaratilor de credinciosi care isi dau si ultimul ban din casa.. ca deh... vine popa... Fa ce zice popa nu ce face popa.. O alta cretineala scoasa de ei...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Voi combateti credinta sau betoanele popilor din Bucuresti.Ca din ce am citit p`aici e o mare salata de pro si contra dar fara nici o noima. Ceva ca la turnu Babel.
![]() Betoanele alea nu cred ca erau necesare acum si mai ales la modul la care se fac. ![]() Chestia cu credinta in CEVA e alta poveste.Asa intamplator trei din religiile mari ale omeniri au cam aceeasi origine cam aceleasi locuri sfinte.In evolutie au fost diferentiate pana la adversitate de catre bipezi.Asa stricto senso mi se pare ok ca verii maimutelor sa aiba un mic reper in univers. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
DragosP |
![]()
|
Nu-ți spune nimeni să duci o viață modestă. Vii și tu cu chestii ca Fratzica, cum că te-a obligat nu știu cine să-ți botezi copiii?
Citesc și mă crucesc când văd câte clișee pe aici. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Dragose, eu stiam ca religia noastra e crestina. Ortodoximul (cica deapta credinta) a cazut din copac pe la 1054, in urma unor neantelegeri politice. Intr-un fel, poate fi comparat cu iehovistii si alti eretici.
Eu sunt adeptul ecumenismului, situati actuala mi se pare o prostie. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Alydor |
![]()
|
L.EOk Dragos.. sa fie cum zici tu..
QUOTE Ioan 20:29. Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut! Solomon 3:5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. Romani 14:23. Iar cel ce se îndoiește, dacă va mânca, se osândește, fiindcă n-a fost din credință. Și tot ce nu este din credință este păcat. Una peste alta.. ca sa fim ontopic.. Chiar nu cred ca era necesara construirea monstruozitatii aleia de catedrale a prostirii neamului... Chiar cred ca banii aruncati pe chestia aia puteau fi mult mai bine folositi in alte scopuri. Dar.. ce-i lipseste chelului? Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Alydorare, vezi ca in citatele tale se spune ca e fericit ala de crede inainte de a cerceta. Asta nu inseamna ca e interzisa cercetarea...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DragosP |
![]()
|
QUOTE(cdadan @ 26 Mar 2012, 19:01) Dragose, eu stiam ca religia noastra e crestina. Ortodoximul (cica deapta credinta) a cazut din copac pe la 1054, in urma unor neantelegeri politice. Intr-un fel, poate fi comparat cu iehovistii si alti eretici. Eu sunt adeptul ecumenismului, situati actuala mi se pare o prostie. Nu frate, ești în eroare. Catolicismul e ușor eretic. Crezul Niceo-Constantinopolitan este Crezul așa cum îl se mărturiseștee azi în Biserica noastră ortodoxă. Catolicii, ușor mai "deștepți" s-au apucat să-l modifice. Caută "filoque" și vezi care a fost principala cauză a schismei de la 1054, când catolicismul s-a despărțit de Biserică. Vorba cântecului: restul e can-can. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
klaus |
![]()
|
Ooo, si ce can-can.
Sunt niste istorii cu crezurile alea si cu sinoadele inceputului de crestinism, de mama-mama. Spectaculoase de la cap la coada, cine pe cine a excomunicat, cum se excomunicau fiecare pe fiecare si toti impreuna, cum ajungeau eretici sa impuna interpretarea in sinoade. ohoo, ce can-can... Bine, apar in fraza si niste interese a unor imperii germanice care s-au impus papalitatii si astfel s-au certat mai abitir... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
Filip |
![]()
|
Stiti ce frumos se vad oamenii de sus? Roiesc ca niste furnici!
![]() Noi sa fim sanatosi, nu a existat nimic glorios sau demn de admiratie in istorie. Doar lacomie. Si pentru ce? Toti au ajuns oase in pamant. This post has been edited by Filip: 26 Mar 2012, 18:27 |
--------------------
Renault
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Acum cat se poate de serios : daca atunci cand oi muri nu pot intra in rai pe motiv ca nu am fost budist/islamist/scientolog/penticostal/mormon/martor sau mai stiu eu ce, pai nu ma oftic ?
![]() This post has been edited by Shush: 26 Mar 2012, 18:28 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Filip |
![]()
|
Dar nu ajunge nimeni in rai sau in iad, nu iti vei vedea prietenii sau cunostintele. Nu va mai faceti iluzii.
![]() ![]() Totul ce tine de religie e creat de oameni... pentru oameni. This post has been edited by Filip: 26 Mar 2012, 18:32 |
--------------------
Renault
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Filip |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(DragosP @ 26 Mar 2012, 19:17) ![]() QUOTE Problema în cauză constituie pretextul unei dispute istorice între Biserica Răsăriteană (Ortodoxă) și cea Apuseană (Catolică), teologii ortodocși susținând că Duhul Sfânt purcede numai de la Tatăl, în vreme ce colegii lor catolici consideră că Sfântul Duh purcede de la Tatăl și de la Fiul Mie mi se pare un pretext ieftin, o vrajala. In schimb am inteles un lucru. Catolicismul este eretic. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Nea dragos, ce faci matale se numeste "cherry picking". Alegi doar ce-ti convine si ignori restul, chiar daca e evident. Replica " nu noi ortodocsii am facut inchizitia, catolicii" am auzit-o de fiecare data cand am adus in discutie asta. Aialalta cu "religia mea e aia dreapta" e iarasi foarte raspandita.
La urma urmei, diferenta intre un teist si un ateu este ca primul crede intr-un zeu mai mult. (fiind vreo 2000 de zei din toate religiile mai raspandite). |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 22:06 |