Dacia Logan 1.6 16 valve (Prestige), impresii, teste, pareri, informatii, etc
![]() ![]() ![]() |
Dacia Logan 1.6 16 valve (Prestige), impresii, teste, pareri, informatii, etc
R19/16v |
![]()
|
||
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|||
Lucian BLK |
![]()
|
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
Da, 1.6 16V e pe strada!
Intradevar, e cu discuri ventilate pe fata si tamburi pe spate. |
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
@IRONICK
Dacia nu se desminte ![]() |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Loganul ala verde e prezent la caravana Dacia.
Tocmai vin de acolo (IASI) si am avut ocazia sa-l analizez mai amanuntit doar la exterior insa. Nu era persoana cu cheia prin zona si era mai greu sa vad si la motor ceva. E fix identic cu Ambition 1.6 MPI din toate punctele de vedere atat cat se poate observa de la exterior cu mentiunea ca are discuri ventilate pe fata si pe spate scrie 1.6 16v. Franele de pe spate sunt pe tamburi, interiorul arata identic identic cu orice alt Logan. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 9 Jun 2006, 17:42) Este vorba de o serie diesel (LSOK - K9K792) vanduta la export. Are timoneria cu comanda pe cabluri. (in loc de tija . .) Diesel-ul de export are 70cp si intercooler. Din cauza acestuia si a tubulaturii e posibil ca solutia tehnica cu timonerie ca la benzina sau dCi de 65 sa fi intampinat unele probleme si atunci s-a optat pt cabluri, kit-ul de pe MeganeII. Altfel, de ce nu ar fi pus timoneria pe cabluri si la benzinarele de export, ca deh...strainii trebuie gadilati mai mult. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
QUOTE Uzina Dacia Pitesti a scos in teste pe strazile din Romania o Dacie Logan cu un alt motor, este vorba de 1.6 16 valve Euro 3 de 107 CP la 5500 rot/min , cu 183km/h viteza maxima, motorul de Renault Megane 1. Desi unii spun ca bordul, volanul si schimbatorul de viteze, portbagajul, oglinzile care vor fi in culoarea masinii vor fi minor modificate se pare ca masina este identica la prima vedere cu Loganul cu care ne-am obisnuit pana acum. Schimbarile sunt inexistente ( asta stim in momentul de fata din surse neoficiale desi sunt multi care au vazut pe strazi aceasta Dacie Logan 1.6 16v ) , cutia de viteze este aceasi, acceleratia pe baza de cablu, discuri ventilate pe fata si tamburi pe spate , s-a lucrat la insonorizantele care sunt de pe Loganul DCi. Acesta va fi lansat in luna septembrie iar Loganul Brek va fi lansat in luna octombrie ambele modele vor fi prezente la Salonul Auto de la Paris. Pe langa modificarile ce le va avea Dacia Logan 1.6 16v se pare ca Dacia va schimba mai multe elemente la Loganurile ce vor iesi din toamna din uzina: oglinzile vor fi mai mari si de culoarea caroseriei, va exista o noua paleta de culori pe noile Dacii Logan ( o paleta noua de culori pentru toate loganurile ce vor iesi de dupa portile Uzinei Dacia Pitesti ),. Portbagajul se va putea deschide din interior, planja de bord va fi si ea schimbata avand alta culoare, tapiteria si covorasele vor avea si ele un alt aspect. Stopurile spate vor fi mai transparente iar forma farurilor este minor modificata. Se aude si despre o usoara modificare a aspectului jantelor de aliaj dar si la capacele jantelor de tabla. Cutia filtrului de aer cu filtrul aferent de pe Logan-ul 1.6 16v se regaseste pe Clio II 1.4 16v. Alta noutate este o motorizare noua pe diesel de 80 CP DCi. Sa nu va imaginati ca Loganul va suferi un facelift, a suferit doar cateva modificari minore care la o prima vedere nici nu pot fi observate. Sursa AutoMotorClub. Si din toamna va apare si 1.5 DCI de 80 caluti. This post has been edited by Corbu': 12 Jun 2006, 06:11 |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
![]() Vai, cata nesimtire... Astia de la motorclubul ala, dupa ce ca au luat pozele de aici de pe forum, au si facut un rezumat cu ce s-a scris AICI, ei nu au pus nici o informatie. NICI UNA. Ce marlanie... PS: a, pardon, e nesimtitul de epox, care fura ca un porc ordinar... Cred ca o sa-l propun la banare definitiv si irevocabil |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
voinicel |
![]()
|
![]() Noua mea pisica Group: Members Posts: 149 Joined: 9 June 06 ![]() |
[quote=R19/16v,9 Jun 2006, 20:40]
NU este obligatoriu sa aiba discuri pe spate! Tot urataniile alea de tamburi se vor vedea prin jante... Masinile din exemplu tau mi se par a fi dintr-o generatie veche iar nissan-ul dupa parerea mea e un fel de matiz mai modern (parerea mea!). Uite exemple de masini peste 100cp cu discuri spate http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_ft.php?v=25 http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_ft.php?v=29 http://www.renault.ro/ro/autovehicule/car_ft.php?v=30 Pentru masina care se vrea a fi Loganul cred ca macar atat putea sa faca si renault. Adica discuri ventilate fata si pline pe spate. Sa nu mai vorbim de ESP sau alte elemente de securitate (airbag lateral etc). Ca cica e masina de familie; pai daca e masina de familie sa o faca mai sigura, daca nu in modelul standard cum e la masinile din gama renault atunci optional. Dar nu probabil ca renault nu va face asta deoarece ei incearca doar sa mai vanda masinile lor din epoca de piatra su sigla Dacia ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Oare astea sunt oglinzile si pentru 16v ?
og.jpg ( Size: 67.31k ) Number of downloads: 2113 Inca o mica restilizare ? ba.jpg ( Size: 76.28k ) Number of downloads: 2338 steppe_concept_09.jpg ( Size: 26.74k ) Number of downloads: 1703 This post has been edited by IRONICK: 12 Jun 2006, 16:57 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
etm |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 26 August 05 ![]() |
Salut!
Ieri am vazut si eu un Logan 1.6 16v pe Rm. Valcea - Pitesti. Era gri deschis si avea nr AG-08-HNR. Soferul era cam inconstient se credea un pui de Schumacher dupa cum mergea si facea depasirile... |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2006, 1.5dCi 80 CP, PA
- B-XX-ERV
|
|
EPoX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 23 November 04 From: Iasi / Romania ![]() |
stie careva care este cuplul la acest logan 1.6 16v ?
|
-------------------- |
|
sorin_f39 |
![]()
|
![]() Ferrari fan Group: Members Posts: 2.431 Joined: 22 August 05 From: Galați ![]() |
Vor trebui sa fie foarte atenti cu preturile. Daca Logan, indiferent de motorizare, se va apropia de 11.000 euro, cu siguranta Dacia va pierde multi clienti. Deja de la 11.000 euro in sus incep oferte atractive.
Parerea mea e ca si-au batut un pic joc de noile modele. Break-ul e de fapt un furgon, papuc-ul e de fapt un break fara geamuri in spate, fara usi culisante etc. Asta e....... Sa le vedem pe viu si atunci mai comentam..... |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Bicorp
Dynamique 1.6 16V (2007)
- GL I'm the freedom man / That's how lucky I am.
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
A nu se confunda utilitarele între ele..., pick-up-ul (papuc) încă nu a apărut, deocamdată vorbim de break și furgon, care partajează același șasiu și aceiași caroserie în esență.
Pick-up-ul o să apară la anu', prin Martie-Aprilie. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
EPoX |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 51 Joined: 23 November 04 From: Iasi / Romania ![]() |
eu am vazut masina si pot confirma ce am scris,
masina va fi prezenta la "Caravana Dacia 2006": - Constanta: 16 iunie - 18 iunie ( este ultimul loc in care se mai poate vedea noutatea ) se poate confimra o noua paleta de culori pe Daciile Logan care vor iesi pe piata din toamna sau poate chiar mai tarziu, fiind paleta de culori de renault megane. stim bine ca albastrul cel mai deschis de pe Logan s-a scos din productie deoarece era d eo proasta calitate. schimbatorul de viteze pe 1.6 16v va fi ca cel de pe modelele de export ( clio ) iar 1.6 16v se va vinde doar in 1 sau 2 variante, cel mai probabil una singura si aceea ambition .... cat despre pret .. surprize ... 1.6 16v nu va depasi suma de 10.000 de euro .... din cate am inteles Dacia nu va depasi prea curand acest pret .. desi sunt in dubii in momentul d efata daca nu ma insel cel mai scump logan cu toate optiunile este de 9400 euro ... in fine om trai si om vedea au aparut si poze noi cu dacia logan brek , ei bine ce vedem schimbat pe acea masina nu va fi si pe loganurile iesite din toamna practic diferenta intre loganul 1.6 16v si loganul normal cu care suntem obisnuiti nu va fi .. din toamna ele vor arata la fel .. in schimb va exista diferenta intre loganurile actuale si cele care vor iesi din uzina din toamna ... Pentru cei din iasi ... sa nu faceti prostia sa va duceti la Caremil sa cereti informatii ptr ca nu vor spune nimic .. pariez ca nici nu stiu de loganul 1.6 16v ... e ca atunci cand a aparut dieselul si am fost si am intrebat detalii zi mi-au zis ca au doar 2 variante pentru inceput ... si diferenta era doar de casetofon ... in fine |
-------------------- |
|
EPoX |
![]()
|
QUOTE(DFA @ 12 Jun 2006, 12:12) am inteles ca sunt persoane care au surse din uzina care au spus ca pick-up -ul se va lansa cum ai spus tu, in primavara lui 2007 .... dar pick-up-ul va fi precum brecul actual. eu sunt curios d eo treaba ..... cat va face fata uzina Dacia ? pentru ca observ ca ei lanseaza 2 noi modele din toamna ... si sincer nu vad rostul .. ar fi avut un succes mai mare sa le fi scos pe rand brecul si 1,6 16v ..... dar in fine .... vom trai si vom vedea |
-------------------- |
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.559 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Păi le lansează pe rând...
1. 16v-ul în Septembrie 2. Break-ul în Octombrie 3. Furgonul chiar la începutul lui 2007 4. Pick-up-ul în primăvara lui 2007 |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
EPoX |
![]()
|
|
-------------------- |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Din surse apropiate de Dacia, am auzit si eu cam acelasi lucru mentionat anterior de EpoX.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
Codrin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.364 Joined: 7 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(EPoX @ 12 Jun 2006, 11:12) au aparut si poze noi cu dacia logan brek , QUOTE(EPoX @ 12 Jun 2006, 11:15) dar pick-up-ul va fi precum brecul actual. Brek-ul e acelasi cu brecul sau difera usile spate? |
--------------------
Mazda
.
.
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
@avathan: mi-ai luat-o inainte... multumesc.
@all: mutati-va cu cearta pe alte meleaguri ---- edit ---- Am sters o serie de mesaje. Pentru a nu pierde complet continuitatea, am mai lasat totusi unele. Rog sa va abtineti, next time se lasa cu ban (da, direct, fara warn). |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
rudibedy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Cam acum o luna am vazut un logan AURIU , prima data am zis cai cel argintiu si bate soarele dar erau nori.......nu am putut sa ma opresc sal privesc ca omul tocmai trecuse prin intersectie si eu asteptam la semafor.
Arata destul de bine Auriu pe logan.Poate are cineva poze. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 2008
KissFM
- B-86-BDY
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Din ce-ai scris sa inteleg ca argintiu inseamna Perla, ma gandesc cum s-ar prezenta acel "auriu".
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
AlinI |
![]()
|
![]() Nd 4 Spd 4 Life Group: Members Posts: 178 Joined: 13 April 06 From: Bucuresti ![]() |
o face careva schimb ambition 1.6mpi cu ambition 1.6 16v?
![]() ![]() |
--------------------
Subaru
Impreza 2.0 Hatchback
2009 '06 Dacia Logan 1.6 mpi
Whishlist Honda S2000 |
|
Phileas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 28 October 04 From: Bucuresti ![]() |
asta e chiar tare.
pai cine nu e satisfacut de consum in nici un caz nu face schimb cu 8v poate cu o bicicleta, niste role ceva..... |
--------------------
DACIA
SupeRNova
2002 Rapsodie
|
|
rudibedy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 14 June 06 From: Bucuresti ![]() |
pe lexus am mai vazut genu ala de culoare, mi se pare , bine no fi calitatea aia da cam asa.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 2008
KissFM
- B-86-BDY
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
@AlinI
Pai daca nu e satisfacut de cat consuma 16v de ce si-ar lua una care consuma mai mult ? |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
1.6 16v de pe megane I nu are tehnologie cu valve variabile, ergo nu va consuma la fel cat cel de pe megane II (adica cat un 1.6 MPi). Sansele sunt ca 1.6 16v pe Logan sa haleasca cu vreo 0.5l in plus urban decat MPi-ul.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
Phileas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 108 Joined: 28 October 04 From: Bucuresti ![]() |
alin zicea de 1.6 mpi de pe logan ambition nu de pe megane 2.
mpi inseamna multi-punct injection si ambele 1.6 de pe logan si cel 8v si cel 16v au / vor avea injectie multipunct. monopunct era injectia de pe dacia berlina cu motor pe injectie |
--------------------
DACIA
SupeRNova
2002 Rapsodie
|
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai citeste odata ce-am scris, poate n-ai inteles.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Din cate stiu eu la Clio Symbol motorul 1.4 16v consuma mai putin decat 1.4 8v..
Si in general, cu exceptia Daewoo un motor 16v are consumul mai mic decat unul 8v... Cred ca @Phileas se referea la ceea ce a zis @AlinI... |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 20:45 |