Totusi care e cel mai bun ulei de motor pentru dacie?
![]() ![]() ![]() |
Totusi care e cel mai bun ulei de motor pentru dacie?
Sorin_18 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.370 Joined: 26 November 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
1998
- B 29 AVR
|
|||
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
Mai baieti, urmaresc topicul asta "uleios" de multa vreme. In urma a tot ce am citit pe-aici am decis sa ma "risc" si eu si sa bag in a mea racheta ceva mai bun. Asa ca n-am avut ce face cu 400 si ceva de mii si i-am dat pe un Elf 15w40 cu care m-am prezentat la mecanicu' meu, ca n-aveam nici timp, nici chef sa-mi murdaresc batatura si manecile cu ulei uzat. Nea Mitica s-a uitat la mine oarecum reprobabil, dar pe principiul "clientul nostru, stapanul nostru", a dat afara Prista ăla 20w40 cu care motorasul meu mergea bine si frumos si a turnat Elf-ul...
Rezultatul: BATE! BATE intr-o veselie motorasu' meu. Maine dimineata, de urgenta, dau afara supa asta frantuzeasca si bag bunul si batranul 20w40... |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
bate ca este mai subtire elful decat prista
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Eu incep sa cred ca mineralul Elf e indoit cu apa...
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
thedragon |
![]()
|
![]() Sange de modovean aka GALATI Group: Members Posts: 583 Joined: 4 February 07 ![]() |
![]() |
--------------------
dacia
1310
1989
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Oare culbutori sunt reglati la toleranta floryyn de tot spui ca bate motorul din cauza elfu-lui ?
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pai spun asta ca se vaita mai multe persoane de 20W50-ul lor, si acum e un caz si de 15W40...
Eu am BP 15W40, cand l-am pus n-a parut sa bata motorul mai rau(la mine oricum tacane bine de cand il stiu ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
iubitordedacie |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 186 Joined: 28 April 04 From: Bucuresti ![]() |
care e diferenta dintre castrol gtx si castrol magnatec? am pus magnatec, la cat se schimba asta?
|
--------------------
Dacie
Berlina
2010
- BB-KING
|
|
floryyn |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 19 November 06 From: Targu Jiu ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 24 Mar 2008, 20:00) S-ar putea sa ai dreptate. N-am avut timp sa verific. Am in dotare lera, am citit aici pe forum cum se face, m-as risca dar mi-e ca ii zapacesc de tot. Ar fi o usurare sa constat ca e de la culbutori. Dar daca sunt prea uzati, ce sa mai reglez? Probabil ca ar trebui schimbat tot ansamblul. In fine, voi vedea, sper sa scap cat mai ieftin ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
2005
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
incearca.
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
hunior |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 11 April 05 From: lunca de jos ![]() |
Masina mea(dacie din 78) e la mecanic si saptamana va fi rezolvata segmentarea.
Problema mea este: ce tip de ulei, si de ce marca sa pun in ea? am auzit ca ar fi bun ceva mai slab pt rodaj. gen Petrom 20w40 sau, o alta varianta ,cineva mi-a zis sa nu pun unul de 20w,ci unul de 10w deoarece in cazul uleiuli 20w motorul se va obisnui ca ea, va manca ulei,apoi nu mai pot sa trec la un ulei mai fin (10w40, 15w40)...... huh.gif deci care ar fi cel mai potrivit ulei(marca si caracteristici) pt motorul segmentat in perioada rodajul si dupa? sau se pune aceiasi ulei si dupa rodaj? astept pareri...pls......va multumesc tuturor anticipat pt timpul acordat!:) 29 Mar 2008, 20:49: revin cu intrebarea mea pe acest topic, dupa ce moderatorii m-au sfatuit ca aicia este locul potrivi pt intrebari de acest gen...... mersi pt atentiune This post has been edited by hunior: 29 Mar 2008, 20:49 |
--------------------
dacia
logan,golf III
laureat
- hr 03 cfl, germany
|
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
parerile despre un anume tip de ulei sunt diferite si destul de multe.asa ca eu iti voi spune parerea mea.un ulei bun pentru masina ta este un ulei care respecta concomitent mai multe cerinte.acest ulei trebuie sa fie unul apropiat de recomandarea producatorului dacia adica ceva de genul 15w40,20w40.15w50,20w50.ma refer la dacia clasica.nu la cele cu motor de renault.a doua cerinta este dupa parerea mea ca acest ulei sa fie produs de o firma relativ cunoscuta,cu un renume si poate nu romaneasca.a treia cerinta este ca acest ulei sa fie schimbat la un numar optim de km,acum parerile fiind impartite.unii merg pe principiul ca uleiul se schimba si la 10 000 de km,iar altii respecta termenul dat de producator,adica 5000 de km,chiar daca acest ulei este unul f performant.un alt criteriu de stabilire a calitatii uleiului cred ca mai e si pretul,rar un ulei care costa 10 ron litru poate fi mai bun decat unul de 20 ron litrul.eu am masina personala de aproximativ 1 an,am folosit pana acum ulei texaco havoline 20w50,acum e al 2lea schimb.l am tinut numai 5500 de km,cu toate ca am intrebat si mecanici si la magazin si mi au spus ca se merge fara probleme si 7000 de km.vreau sa precizez ca am optat pentru acest ulei deoarece am folosit acest ulei pe masina de la serviciu mai demult,un papuc model '99,la care ii faceam schimbul la 10.000 de km si am mers cu acea masina peste 150 de mii de km fara sa umblu la motor,pana cand un destept a mers cu ea de la slobozia pana unde se agata harta in cui cu 120 de km la ora(papucul are la 120 de km la ora mai multe rot/min decat berlina)si consumand ceva ulei desteptul a gasit in masina un bidon de ulei de cutie de viteze si a pus in motor ca nu a stiut sa citeasca pe eticheta.un alt tip de ulei de motor despre care am o parere f buna si cred ca am sa il incerc este mobil 1, valvoline,precum si aral
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
hunior |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 11 April 05 From: lunca de jos ![]() |
mersi pt raspuns:)
|
--------------------
dacia
logan,golf III
laureat
- hr 03 cfl, germany
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu as recomanda 20w40,20w50,ptr ca sunt minerale,iar un semisintetic are calitati de ungere mult mai bune si rezista mai bine in timp.Iar diferenta de pret e total nesemnificativa fata de beneficii.Deci un 10w40 este perfect pentru berlina.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
mar10may |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 347 Joined: 20 February 08 From: slobozia ![]() |
sincer sa fiu si eu as fi tentat sa folosesc chiar un ulei sintetic pt masina mea,nu numai unul semisintetic dar acum parerile sunt impartite dupa cum am mai zis.unii vor sa respecte recomandarile producatorului in privinta tipului de ulei si nr de km la care se face schimbul acestuia.unii spun ca si motorul masinii influenteaza in timp proprietatile de ungere a unui ulei.se zice ca uleiul intr un motor de dacie 1310 poate sa isi piarda mai repede din proprietati fata de alt motor (sa zicem de renault ca se afla acum pe dacie)datorita functionarii acestuia.nu sunt expert in aceste lucruri dar ma gandesc ca un producator auto nu ar da niste informatii gresite in legatura cu modul de intretinere al modelelor sale.parerea mea si la dacia logan,unde producatorul recomanda schimbarea uleiului la 15 000 de km,iar altii spun ca e prea mult 15 000 de km,eu cred ca acest termen nu reprezinta un pericol pentru automobil pentru ca cei de la dacia nu aveau nici un interes sa dea un interval mai mare de schimb.ba din contra.pentru a nu avea probleme ,mai ales pe perioada garantiei,puteau recomanda niste produse mai performante(sau mai scumpe)
|
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Dacia a livrat berline cu ulei semisintetic(10w40) din fabrica.Eu numai asa ceva folosesc in berlina,si am motor de 1289cmc.Daca ne luam dupa ce spunea producatorul prin anii '70-'80 facem o mare gresala.Atunci nu prea existau uleiuri semisintetice sau sintetice.La Logan producatorul recomanda schimb la 15000km cu mentiunea ca in cazul unui rulaj preponderent urban,intervalul sa fie redus la 7500km.Stai linistit ca folosirea unui ulei prost nu creeaza probleme in perioada garantiei.Efectele apar mult mai tarziu.Oricum,ideea e ca poti folosi linistit 10w40 in berlina.Daca vrei sa fii f linistit dpdv recomandari producator cauta pe topic si vei gasi postate scanari ale manualului masinii(berlina) unde este trecut si semisinteticul.Avand in vedere anul de fabricatie al masinii tale ar trebui sa apara si la tine(parca 2002).
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
mar10may |
![]()
|
nu mai am carnetul de intretinere si garantie.(sunt al doilea proprietar si nu am decat carnetul de utilizare)unde mai exact as putea vedea unul asemanator?
This post has been edited by mar10may: 30 Mar 2008, 20:31 |
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
PaulT |
![]()
|
Pe topicul asta.Dar ai de cautat serios...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
hunior |
![]()
|
a mea e din 1978......deci e valabil ideea cu 10w40, eu personal m-as stradui pt unul de 15w40, ce zici PaulT?
|
--------------------
dacia
logan,golf III
laureat
- hr 03 cfl, germany
|
|
PaulT |
![]()
|
Un Elf 10w40 e f bun.Cu conditia sa nu ai un consum de ulei(dar daca abia ai umblat in motor nu ar trebui sa ai problema asta).Oricum,sa stii ca povestea cu masina care "se invata" cu un anumit tip de ulei e folclor si atat.Motorul e un ansamblu de piese si nu se invata cu nimic.Merge cu ceea ce ii dai si in functie de ceea ce ii dai.Oricum,pacat ca nu i-ai schimbat tot setul daca tot ai desfacut-o.Manopera era cam tot pe acolo si te alegeai cu un motor ca nou.Segmentarea nu prea lungeste viata motorului cu prea mult.
P.S.-A mea e din '73 si de multi ani nu vede decat 10w40. |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
hunior |
![]()
|
oricum n-am avut de alege, masina im trebuie maxim 1 sau 2 ani, si cred ca asa voi iesi mai ieftin(masina inca nu este gata)-in curs de schimbare:segmenti, pistoane, chiulasa dusa la rectificat, pompa de ulei, si inca ceva maruntisuri(parerea mecaicului era sa nu pun set nou fiindca motorul arata super la varsta ei- 30 ani 120000km, niciodata desfacut)
|
--------------------
dacia
logan,golf III
laureat
- hr 03 cfl, germany
|
|
baranga |
![]()
|
![]() ...eu merg cu DACIA iar tu pe jos.... Group: Members Posts: 888 Joined: 8 February 08 From: Slobozia- IALOMITA ![]() |
o intrebare am si eu
![]() astept parerile celor care au folosit ![]() |
--------------------
Dacia
Break
1999 - 1310CL
- IL 03 HLE mi-au sters reputatia;eu o aveam cea mai mare
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
NU.
baga castrol 10w60,10w40,15w40 ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
marius811 |
![]()
|
![]() membru cu carnet..de intretinere.. Group: Members Posts: 29 Joined: 10 March 08 From: militari..lujerului ex.berceni ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
dacia
1310... motor cu....perfuzie..
1996 L
- tr xxxxx
|
|
neajiji |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 768 Joined: 1 January 07 ![]() |
Cand se va termina oare topicu asta? Poveste fara sfarsit, vorba unui forumist de pe aici. Cred ca toate uleiurile originale si luate de la magazin, sunt ok, cu conditia sa nu bagi de o vascozitate prea mare sau prea mica. Iar barfele despre "asa am invatat-o cu aral/castrol" sau mai stiu eu ce ulei care costa cat un plin de benzina sunt spuse de persoane care dau banii aiurea. Puneti ce vreti in motor "ca doar e dacie", dar eu cand ii fac schimbul vreau sa-i mai am bani sa-i pun si benzina dupa. Mai repet o data, aveti grija de unde cumparati uleiul.
This post has been edited by neajiji: 4 Apr 2008, 11:04 |
--------------------
X
Y
Z
|
|
dobre |
![]()
|
-classic- Group: Members Posts: 425 Joined: 2 December 07 From: Severin ![]() |
de vreo 2 ani eu n-am mai facut schimbul...doar completez...folosesc Motul 10 W 40 sintetic, dar si recuperat de la motocicleta, deci il schimb la 7500 si dupa aia ia drumu daciei...
|
--------------------
Dacia
1300
1972
- GJxxSPR Dacia 1300 RAT 1972
|
|
Ionescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 24 January 06 From: Romania ![]() |
ELF 20W50 Sporti. la 10.000km il schimb. Ii mai pun si oleaca de d-ala cu teflon, adica o cutie la schimbul de ulei si la revedere! Merge!
![]() |
--------------------
Dacia
Duster
2014, Benzina & GPL, 2x4, 1598cc, 73kW=105CP Traficul in Romania e Infern: Intra toti si scapa cine poate...
|
|
Minel |
![]()
|
![]() Pauard bai Remat Nord Group: Members Posts: 4.043 Joined: 4 April 07 From: Cluj .......Resita ,C-S ![]() |
QUOTE(Ionescu @ 6 Apr 2008, 07:54) ELF 20W50 Sporti. la 10.000km il schimb. Ii mai pun si oleaca de d-ala cu teflon, adica o cutie la schimbul de ulei si la revedere! Merge! ![]() Parerea mea ca ti prea muuult acel ulei in motor , nu cred ca iti pasa de motorul ala ![]() Un ulei mineral nu cred ca se tine mai mult de 5000 km mai ales la un motor de dacie care are tolerante destul de mari Daca motorul inca este in parametrii poti incerca un 10W si pe ala sa il schimbi la maxim 6000-8000 km , |
--------------------
Dacia
1310-L /VW Passat
1995/1397cmc
- CS-01-TMS Mandru posesor de Dacia
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Indiferent de ulei se schimba la 5000 km . Intervalele astea se prelungesc cu 1000-2000 daca uleiul este bun, si s-a circulat mult in afara orasului. Asa e motorul, uzeaza uleiul mai repede decat motoarele moderne.
Obligatoriu la fiecare schimb de ulei se schimba filtrul. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
mar10may |
![]()
|
as vrea sa vad ce pareri sunt intr o anumita privinta.de exemplu,eu folosesc un ulei mineral ,pe care am dat 22 ron pe 1l.am vorbit cu cineva care pune ulei semisintetic la 16 ron 1l.care din cele 2 credeti ca sunt mai bune?
6 Apr 2008, 17:17: credeti ca un ulei semisintetic ieftin e mai bun decat unul mineral mai scump? This post has been edited by mar10may: 6 Apr 2008, 17:17 |
--------------------
dacia
1310 berlina
2000
- IL17EDY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 14:51 |