reglare frane
![]() ![]() ![]() |
reglare frane
Dyda |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 677 Joined: 30 April 04 ![]() |
|
||
-------------------- Kox
|
|||
clr |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Si daca "inteligentul" de mecanic a facut aerisirea cu manocontactul pus, ce - mi ramane de facut? Alta pompa? :vmad: |
||
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|||
Dyda |
![]()
|
Nuuuuu !
Nu implica cumpararea altei pompe, dai jos manocontactul fara retineri nu curge lichid si faci cum am spus 3-4 pedale fff energice dupa care montezi manocontactul si nu-l stringi f puternic |
-------------------- Kox
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Conform celor spuse de tine, daca s - a facut aerisirea cu manocontactul pus e posibil sa se fi avariat pompa. Se rezolva prin simpla scoatere a manocontactului si punerea lui la loc?
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
Dyda |
![]()
|
-DA
Se rezolva scoaterea pompei din regim de avarie- in cazul ca nu este o avarie reala ci una provocata De fapt ce se intimpla In momentul cind circuitul fata pica, sistemul de pistoane din ICP by-passeaza acest circuit si canalizeaza tot lichidul catre spate si astfel nu ramii fara frine poti ajunge in conditii bune la primul mecanic cel mai bine faci aerisirea prin cadere libera - fara actionarea pedalei Cu un furtunel montat la purja de aerisire poti recupera si lichidul |
-------------------- Kox
|
|
clr |
![]()
|
Multumesc de informatie, m - am lamurit acum.
Cat de recuperat, se pune problema refolosirii lichidului? |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
Laurentiuu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 June 04 From: Iasi ![]() |
Da dar, in alte scopuri: deblocari de suruburi ruginite, ungeri de garnituri inainte de montare etc. In circuitul de frina nu se va utiliza lichid de frina recuperat. |
||
--------------------
Oltcit
Club 11 RL
- IS-XX-YYY Toate cele bune si s-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!!!
|
|||
bog_cip |
![]()
|
membru Group: Members Posts: 215 Joined: 16 July 04 From: Brasov ![]() |
Laurentiu
Tot respectul expunerea ta. Numai ca : - piesele componente (tot ce zici tu acolo) au fost puse bine la loc - frina tinea beton: pompa tare , frina prindea egal pe fiecare punte, etc - Numai ca :evil: pierdea lichid prin spate intre pompa si servofrina .... Normal dupa 15 ani se mai uzeaza orice piesa. Oricum sunt de parere ca trebuia facut un topic separat simplu circuit, dublu circuit, ICP. Fiecare are buba lui. Eu am spus ca apar diferente teoretice la modul de functionare datorate fiecarui tip contructiv de pompa. Eu am spus ca IN general pompele simplu circuit sunt mai bune si mai sigure. Cele dublu circuir unde pui ca sunt cele mai mari ( ca si cursa ) nu sunt ( sper sa fie la trecut ) bune. PUNCT. |
--------------------
Toyota
corola sedan
- -----
2008
|
|
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Bog, eu am luat o pompa dublucircuit noua (de Autonova), fara probleme, frineaza cum trebuie, nu curge nimic. Oare sa fie exceptia sau s-a mai schimbat cite ceva la CTC. Treaba s-a intimplat acum vreo 3 luni. PS. Oricum, preventiv, am pus-o in service ca sa am garantie :twisted: PS2. Folosesc doar lichid DOT4, original Dacia (ala din sticla cu eticheta albastra cu sigla Dacia, care e recomandat pentru DSN si SLZ). |
||
--------------------
Fiat
Linea
- PAD
Active, 2011
|
|||
bog_cip |
![]()
|
paulp
Da. Asta am constata si eu. Am schimbat pompa de frina dublu circuit acum o saptamin (a se vedea mesajul postat anterior), tot cu una noua Autonova SM. Difera numai numarul de tevi 3. Tot lichid DOT4 ca este mai gros ( uleios ) si rezita la temp mai mari. Acuma nu curge si de frinat prinde ca niciodata, trebuie sa am grija acuma sa nu blochez rotile :twisted: , totusi cauciucurile costa... Chestia cu CTC-ul ~~ : sa stii ca pompele care sunt in magazin ( cered eu :?: ) sunt mai proasta decit cele din service. Oricum pompele de frina de pe Daciile noi sunt facute tot de Autonova SM ( fara nici o reclama ). Am incercat asta pe pielea mea. |
--------------------
Toyota
corola sedan
- -----
2008
|
|
Laurentiuu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 June 04 From: Iasi ![]() |
[quote]Laurentiu
- Numai ca :evil: pierdea lichid prin spate intre pompa si servofrina ....[/quote] La cele cu servofrina se observa mai greu aceasta pierdere de lichid in urma degradarii primei garnituri din lant. La cele fara servofrina (cu simplu sau dublu circuit), in aceasta situatie, lichidul se scurge sub covorasul de cauciuc din habitaclu. |
--------------------
Oltcit
Club 11 RL
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu folositi lichid de frana pe metal decat in cel mai rau caz pt suruburi ruginite.
ESTE COROZIV! |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
- PH-72-BVR PH-77-MMR
2007/2008 body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
Laurentiuu |
![]()
|
||
Cred ca vrei sa spui sa nu se foloseasca lichidul pe suprafetele metalice vopsite. Este foarte bun pt deblocajele cauzate de rugina. |
||
--------------------
Oltcit
Club 11 RL
|
|||
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Laurentiule tata stiu ce vorbesc !
Din 77 tot am dacii , acum am trecut si la altceva . Uite sa-ti spun ce am patit cu o Dacie mai veche S-a bulit pistonasul dela frana roata dreapta spate. Si s-a imprastiat lichid de frana pe toata roata (la interior) pe tambur, etc Sa vezi la 2 luni ce rosu frumos se facuse!!!!!1 Mai documenteaza-te! Bye |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
- PH-72-BVR PH-77-MMR
2007/2008 body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
clr |
![]()
|
||
Am scos ICP - ul, am "chinuit" frana cum mi - ai recomandat, dar degeaba. |
||
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|||
bog_cip |
![]()
|
Lichidul de frina exfoliaza suprefele vopsite, maninca efectiv vopseaua. Poti sa il folosesti ca un bun degripant. Daca nu esti atent cind aerisesti/schimbi pompa de frina si curge mult luchid pe lonjeron tabla etc. rugineste foarte tare. Eu am patit cu lonjeronul stinga chiat sub pompa de frina, din cauza faptului ca a curs mult lichid ( in timp indelungat ) a perforat efectiv lonjeronul.
Mare grija cu lichidul de firna daca scapa din circuitul de frina in afara faptului ca nu prinde frina iti mai si corodeaza masina. |
--------------------
Toyota
corola sedan
- -----
2008
|
|
Dyda |
![]()
|
La ICP ai si o purje de aerisire a ICP-ului
DACA ai manocontact cu Hx de 19 trebuie sa-l dai afara DACA ai manocontact cu HX 13-14 nu il dai afara ptr rupi garniturile DECI dai jos sau nu pisa si faci operatia de aerisire a ICP-ului aici nu merge prin cadere libera fiindca este diferenta de nivel f mica si dureaza cca 1/2 h - aici faci prin pedala Incearca si aceasta operatie si om vedea ce mai are |
-------------------- Kox
|
|
Laurentiuu |
![]()
|
||
Si eu tot printre dacii am crescut cu toate ca acum am oltcit dar, incerc cu cit stiu si cu cit sint de documentat, sa va ajut. Nu te simti ofensat si citeste ATENT mesajele.. |
||
--------------------
Oltcit
Club 11 RL
|
|||
Dyda |
![]()
|
Daca la aerisire scapa lichid pe diferite componente ale automobilului, faceti cel mai simplu lucru - dintr-o sticla turnati apa din abundenta in acel loc ptr indepartarea lichidului - va garantez ca nu va avea loc reactia dar cu conditia sa faceti operatia imediat dupa aerisire nu la o saptamina
|
-------------------- Kox
|
|
clr |
![]()
|
[quote]La ICP ai si o purje de aerisire a ICP-ului
DACA ai manocontact cu Hx de 19 trebuie sa-l dai afara DACA ai manocontact cu HX 13-14 nu il dai afara ptr rupi garniturile DECI dai jos sau nu pisa si faci operatia de aerisire a ICP-ului aici nu merge prin cadere libera fiindca este diferenta de nivel f mica si dureaza cca 1/2 h - aici faci prin pedala Incearca si aceasta operatie si om vedea ce mai are[/quote] Am facut si aceasta operatie dar degeaba. Am observat in schimb o chestie ciudata. Daca apas foarte putin pedala (efectiv doar o "ciupesc") si o tin asa cca 1 secunda, in momentul in care apas in continuare frana tine de zici ca nu - i adevarat. Ce - o mai insemna si asta nu stiu. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
Dyda |
![]()
|
clr,
Posibil efect de garnitura, tinind-o un pic apasata umfli garnitura ( fiind uzata garnitura a luat forma cilindrica ), aceasta nu mai permite lichidului sa treaca pe linga ea. Pentru a verifica acest lucru pune un amic sa-ti apese pedala iar tu desfa capacul rezervor lichid si uitate daca lichidul da in vas - scoate burburuci - ATENTIE cind APESI pedala nu cind eliberezi pedala - Daca DA - garnituri NOI |
-------------------- Kox
|
|
Dyda |
![]()
|
Gindindu-ma si mai bine fenomenul poate fi cauzat si de supapele din capul pistonaselor, adica pompa ta nu se alimenteaza corespunzator si cu un debit mic de lichid nu ai cum sa realizezi presiune ptr frinare
Deci verificate supapele de la ambele pistoane |
-------------------- Kox
|
|
clr |
![]()
|
Mama masii, pompa este noua (doar ce am schimbat - o pe garantie - curgea prin spatele ei pe servofrana). Aer in instalatie nu trage (am avut frumusetea de repartitor care facea chestia asta), dar tine pedala destul de jos. Din pacate in Calarasi am renuntat la ideea ca as putea gasi un mecanic capabil sa - i dea de cap.:vmad: Trebuie sa gasesc unul pe alte "meleaguri".
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003
|
|
bog_cip |
![]()
|
CLR Incarca la IATSA ( sau reprezentanta dacia ) eu acolo am fost si sunt destul de buni macar dau garantie. POmpa oa iti puna tot de la ei ( Auto Nova Baia mare). Si vezi dupa aia. Sa ai bafta!
|
--------------------
Toyota
corola sedan
- -----
2008
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
Am si eu un prieten cu o berlina de prin 97 care nu areusit sa ii dea de cap la capitolul frana . Problema omului este ca nu ii tine egal stanga cu drapta la franare .. nici pe fata snici pe spate si ca trebuie aerisita cam la o luna. Dupa ce o aeriseste tine cum trebuie apoi cu timpul incepe sa isi piarda franele si sa nu mai tina egal pe ambele parti (pe aceeasi punte). Lichid nu pierde pe nicaieri. Ar putea sa fie din cauza pompei???
|
--------------------
DSN rapsodie
-
- ph-22-unu
2002 Ie doar o amarata de dacie
|
|
bog_cip |
![]()
|
[quote]... trebuie aerisita cam la o luna. Dupa ce o aeriseste tine cum trebuie apoi cu timpul incepe sa isi piarda franele si sa nu mai tina egal pe ambele parti (pe aceeasi punte). Lichid nu pierde pe nicaieri. Ar putea sa fie din cauza pompei???[/quote]
Dar in momentul in care face aerisirea observa ca ies bule de aer ? Faptul ca nu prind egal frina poate sa fie si din cauze mecanice cliendrul de la etrier uzat sau butoiase care nu mai lucreaza calumea. Parerea mea fa urmatoarele verificari: - daca la aerisire nu scoate bule de aer sistemul este etans dar cu probleme "mecanice" la etriere butoiase - verifica cum lucreaza etrierele , cum merg pistoanele sa nu fie blocate , sa nu scape lichid curatele in prima faza daca nici asa schimba numai butoiasul si garnitura ( mare atentie la aerisitoare .... ) - verifica cum lucreaza butoiasele puntea spate, cum merg pistoanele sa nu fie blocate, sa nu scape lichid, daca nu merg bine schimbale cu totul ( mare atentie la erisitoare .... ) Ca iti prinde pedala jos ... poate sa fie de la erglare pedalei sau la servofrina ( de obicei se unbla la pedala). Am vazut multe masini la care pedala prinde la diverse puncte uni spun ca prefera pedala mai jos sa nu " blocehze rotile" altii mai sus etc... Dupa ce faci asta vezi cum prinde ... De obicei o perioada nu prind egal pina se rodeaza dupa crae... iti pot prinde egal dar daca folosesti firna destul de des trebuie sa merga cit de cit egal. |
--------------------
Toyota
corola sedan
- -----
2008
|
|
dadu221 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 726 Joined: 11 March 04 From: Ploiesti ![]() |
nu stiu ce sa zic .. omul are mecanic care se ocupa de masina aia si a zis ca respoectivul afacut tot ce era de vfacut la ea .. curatat schimbat pus garnituri .. TOT .. merg sa il intreb si revin
|
--------------------
DSN rapsodie
-
- ph-22-unu
|
|
FiveThreeFive |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
[quote]Dupa ce o aeriseste tine cum trebuie apoi cu timpul incepe sa isi piarda franele si sa nu mai tina egal pe ambele parti [/quote]
In afara de pompa, sa verifice starea furtunelor de cauciuc dintre conducte si etriere (in fata), respectiv dintre conducta si punte (spate). Multa atentie si la imbinarea dintre furtunul propriu zis si mufele de metal din capete. Daca furtunele sunt (chiar si vag) umede, au crapaturi, taieturi - trebuie schimbate. |
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010 VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
|
|
bog_cip |
![]()
|
Mai este o varinata: Poate asa trebuie sa merga frina la modelul respectiv de dacie :mrgreen:
Nu exista trebuie sa mearga. A mers si la alte masini nu are ce sa fie diferit. |
--------------------
Toyota
corola sedan
- -----
2008
|
|
dadu221 |
![]()
|
ashaaam .. la el totul e verificat .. cilindri , garnituri , furtune etc .. Am spus ca frana tine dupa aerisire iar dupa o perioada se duce iarasi pe copca. Mi-a spus ca nivelul lichidului din vas nu ii scade. S-a uitat la furtune sa nu aiba fisuri galme si alte nenorociri si a zis ca is bune . El are masina de vreo 4 ani si de atunci se tot chinuie asa cu ea. Mecanicul lui a recunoscut cu resemnare ca il depaseste problema smile.gif
|
--------------------
DSN rapsodie
-
- ph-22-unu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 21:15 |