Coborare garda sol pentru berlina
![]() ![]() ![]() |
Coborare garda sol pentru berlina
2fast4u |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 October 05 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1310
- vn16mih
|
|||
K3nT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 January 06 From: Bucuresti ![]() |
eu ma gandesc asa: ca practic noua (posesorii de dacii ce doresc sa le coboare) ne-ar trebui niste arcuri si amortizoare sport. eu ma uitam printr-o revista de tuning de pe la noi (nu stiu daca am voie sa-i zic numele) si citeam ceva de genul: cu cat te chinui sa cobori mai mult masina (amortizoare sport) cu atat simti mai mult fiecare pietricica...
+ eu personal as opta pentru niste amortizoare reglabile... (ca... deh... poate am nevoie de dacuta mea iarna si nu am chef sa raman blocat pe un damb de zapada) si ca sa revin cat de cat la subiect... eu nu am nici cea mai mica idee ce amortizoare si ce arcuri sa-i pun... marca/model/locatie de cumparare ??????? ![]() |
--------------------
DACIA
Berlina Li
- B-27-NXF
|
|
Paul_ |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 9 June 05 ![]() |
nu stiti arcurile de break de spate sunt mai tari decat cele de pe fata de pe berlina mea 1310
![]() |
--------------------
dacia
1310
- CJ 01 HUA
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu, sunt mai subtiri spirele.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
kristalloz |
![]()
|
Dacia Pimp Group: Members Posts: 220 Joined: 24 November 05 From: Tot in Romania... ![]() |
Dai vrabia din mana pt aia de pe gard, dai arcuri de 1310 pt arcuri de de pe break... bravo... in fine nu stiu prea multe despre subiectul asta... oricum am multi prieteni ce au taiate 2 spire din arcuri si nu au avut probleme, probabil depinde si de arcuri..
![]() This post has been edited by kristalloz: 13 Mar 2006, 07:12 |
--------------------
Dacia
1310
1982
- TM-06-DLA Cretzu' for President!
|
|
Axll |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 11 December 05 ![]() |
Pt berlina merge sa pui arcuri de NOVA si o sa ai o garda la sol foarte mica.
Daca te apuci sa tai din ele, chiar si fara sa le incalzesti , modifici constatnta de elasticitate si nu ai facut nimic intelignt. Totul e sa fie arcurile intregi. |
--------------------
dacia
1300
- BZ 04 BJL am vrut mai mult...decit normal...
|
|
tm8bnz |
![]()
|
![]() turbomatic Group: Members Posts: 379 Joined: 13 March 05 From: RO,TM ![]() |
QUOTE(Axll @ 13 Mar 2006, 09:58) Pt berlina merge sa pui arcuri de NOVA si o sa ai o garda la sol foarte mica. Daca te apuci sa tai din ele, chiar si fara sa le incalzesti , modifici constatnta de elasticitate si nu ai facut nimic intelignt. Totul e sa fie arcurile intregi. Care arcuri de NOVA ? Fata sau spatele. Pt totzi importantzii care au zis ca "iti cumperi kit de suspeneie sport" si asta pt Dacie,ia dati-va si voi cu parerea,cine naighba face asa ceva.Eu din vasta cautare pe care am facuto doar BILSTEIN a facut vre'odata telescoape mai tari pt R12 cat despre arcuri,nimeni nu so sinchisit sa faca ceva mai "sprot". Hai,va ascult ! ![]() This post has been edited by tm8bnz: 13 Mar 2006, 11:11 |
--------------------
Dacia 1.3T / Renault
5 GTT
- 1986 / 1988
- TM8BNZ / TM88BNZ
|
|
K3nT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 21 January 06 From: Bucuresti ![]() |
bnz, tu pe dacia ta (nu stiu daca sa-i mai spun dacie sau renault 5 turbo) ce suspensie ai in momentul actual?
|
--------------------
DACIA
Berlina Li
- B-27-NXF
|
|
Axll |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 11 December 05 ![]() |
Pai pe fata pui arcuri de fata de nova, iar pe spate poti sa pui tot de fata ( o sa fie mai inalta de spate putin ) . toata idea e ca diferenta dintre arcirile de berlina si arcurile pe care o sa le pui sa nu fie mai mare de 7-10 cm.
|
--------------------
dacia
1300
- BZ 04 BJL am vrut mai mult...decit normal...
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.290 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Si ma rog , de ce sa nu tai din ele ?
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
treietaje |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 3 March 07 ![]() |
nu stiu de ce va chinuiti voi sa coboriti garda cind eu ma chinui sa o ridic.am sa caut o schita pe la garaj si am sa va arat cum se poate cobori garda la sol pe fata.pe spate tot cu taiatul sunt de acord pina gasesc eu o schita.dac reusesc va informeaza baiatu.pin atunci tineti-va cai in friu.
![]() |
--------------------
dacia
break
89
- bt 02 vze
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
mda....bnz are perfecta dreptate ! daca tot tai din arc tre sa scurtezi si telescopu....asa e normal altfel risti sa "bata in cap telescopu"......si se distruge in scurt timp.....deci: daca scurtezi arcu scurtezi si telescopu !
kit de suspensie sport nu face nici dracu ! la cauciucuri : de ex 165/70 r13 inseamna ca cauciucul respectiv are latime de 175 inaltimea talonului de 70% din 175 (latimea) si R13 inseamna diametrul de asejare pe janta si e de 13 " (inch)..... acuma daca pui cauciucuri cu talonu mai mic vitezometru indica mai mult decat ai in realitate ! si nici viteza mare nu mai iei ! cel mai bine e modificarea ansamblului arc-telescop....... |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
Am taiat si eu din arc 1.5 Spire. Cel din dreapta nu s-a asezat prea bine si la gropi mari se simte un mic zgomot. Nu am mai avut chef sa umblu la el si l-am lasat asa.
Sincer a meritat, arata suuuuper frumos. Acum mai seama a masina si nu a vapor. In schimb prin gropile mai mari sau denivelari (camp), daca vrei sa ramai cu prelungirile intregi, trebuie sa treci foarte incet. |
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(sobolan @ 4 Mar 2007, 21:17) daca tot tai din arc tre sa scurtezi si telescopu....asa e normal altfel risti sa "bata in cap telescopu"......si se distruge in scurt timp.....deci: daca scurtezi arcu scurtezi si telescopu ! Si daca scurtezi mai mult decat trebuie tija amortizorului risti sa atingi cu caroseria asfaltu'. Pt aplicatii "domestice" recomand sa lasati amortizoarele cum sunt... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(treietaje @ 4 Mar 2007, 19:56) nu stiu de ce va chinuiti voi sa coboriti garda cind eu ma chinui sa o ridic.am sa caut o schita pe la garaj si am sa va arat cum se poate cobori garda la sol pe fata.pe spate tot cu taiatul sunt de acord pina gasesc eu o schita.dac reusesc va informeaza baiatu.pin atunci tineti-va cai in friu. ![]() te-a intrebat cineva ceva ? QUOTE(sobolan @ 4 Mar 2007, 21:17) mda....bnz are perfecta dreptate ! daca tot tai din arc tre sa scurtezi si telescopu....asa e normal altfel risti sa "bata in cap telescopu"......si se distruge in scurt timp.....deci: daca scurtezi arcu scurtezi si telescopu ! kit de suspensie sport nu face nici dracu !la cauciucuri : de ex 165/70 r13 inseamna ca cauciucul respectiv are latime de 175 inaltimea talonului de 70% din 175 (latimea) si R13 inseamna diametrul de asejare pe janta si e de 13 " (inch)..... acuma daca pui cauciucuri cu talonu mai mic vitezometru indica mai mult decat ai in realitate ! si nici viteza mare nu mai iei ! cel mai bine e modificarea ansamblului arc-telescop....... arcuri de aro 10 pe fata au talerul mai jos........ ba da se face doar trebuie sa intrebi si sa ai bani in buzunar ..... QUOTE(Muttley @ 5 Mar 2007, 07:34) Si daca scurtezi mai mult decat trebuie tija amortizorului risti sa atingi cu caroseria asfaltu'. Pt aplicatii "domestice" recomand sa lasati amortizoarele cum sunt... este recomandarea ta ? de ex eu nu ating cu ea de pamant si nu am atins niciodata.........si nici altii.....trebuie sa fi foarte tembel incat sa tai asa de mult din tija de la amortizor ca sa dai cu ea de pamant....... |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
mig24 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 January 07 ![]() |
ma eu nu stiu ce va tot chinuiti voi sa o lasatijos, dar eu cu arcurile ei, in fata daca se urca doi oameni ajunge la 4 cm, si nu stiu cum draq o sa merg eu cu ea, dar i-am lasat la spoilerul din fata sa se ridice daca atinge pamantul, si nu am modificat nimik, si la spate in dreptul numarului are 17cm. GOALA GOALA.asa ca sunt arcuri intregi scurte si telescoape scurte, cautai pe la batranele spotruri, la dezmembrari.bafta.
|
--------------------
dacia sport
dacia sport
1990 1410 L
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
|
--------------------
.
.
. 929y
|
AAlpine1 |
![]()
|
QUOTE(mig24 @ 6 Mar 2007, 09:35) ma eu nu stiu ce va tot chinuiti voi sa o lasatijos, dar eu cu arcurile ei, in fata daca se urca doi oameni ajunge la 4 cm, si nu stiu cum draq o sa merg eu cu ea, dar i-am lasat la spoilerul din fata sa se ridice daca atinge pamantul, si nu am modificat nimik, si la spate in dreptul numarului are 17cm. GOALA GOALA.asa ca sunt arcuri intregi scurte si telescoape scurte, cautai pe la batranele spotruri, la dezmembrari.bafta. conteaza ce arcuri pui si cat de tari faci amortizoarele .......... de ex la mine cu 5 pers in masina se lasa vreo 3 cm toata...... |
--------------------
.
.
. 929y
|
mig24 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 11 January 07 ![]() |
da si la mine cu 4 oameni ca mai multi nu incap, tot asa se lasa, dar eu am arcuri ale ei de sport si telescoape, nu de berlina, si nu am modificat absolut nimik.
|
--------------------
dacia sport
dacia sport
1990 1410 L
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
mai vrei sa ne dovedesti ceva ?
imi pun arcuri de aro pe masina si pun 10 oameni in ea si nu se lasa deloc.......... eu cu 4 oameni in masina nu se inclina masina pe viraje etc........ |
--------------------
.
.
. 929y
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am coborat garda la sol fara sa vreau, am pus pe masina 16 saci de nisip si au cedat amortizoarele
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
da
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Paul_ |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 9 June 05 ![]() |
nu va mai inteleg odata ce iti faci dacia sa aiba 12 cm de la sol nu o faci sa mergi cu ea la tzara la sapa si la scos cartofi
|
--------------------
dacia
1310
- CJ 01 HUA
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
prima si ultima oara cand am incarcat in ea peste 150 de kilograme
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
AAlpine...u cum ai lasat-o pe a ta ?
...cineva spunea de arcuri de nova...nu sunt mai scurte?si nu trebuie modificat si amortizorul?nu se lasa prea mult? |
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
- B 17 M.. cu Dacia in suflet...
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
vroiam sa zic "modificat si telescopu"...
|
--------------------
Dacia
1310
'90 TLX
- B 17 M.. cu Dacia in suflet...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
de coborat masina merita 110%.nu numai ca arata bine dar si merge bine;)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
AAlpine1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
. 929y
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th May 2025 - 12:04 |