Impozit pe...Dumnezeu
![]() ![]() ![]() |
Impozit pe...Dumnezeu
bulan |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
a
b
c
|
|||
evisceratum |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 27 August 05 ![]() |
Eu cred ca discutia a inceput sa deraieze spre neinteresant.
Smulgindu-mi din cotidian citeva minute sa reflectez asupra problemei si din alt unghi, am ajuns la urmatoarea concluzie pe care va rog sa imi permiteti sa o expun: Religia joaca un rol important in viata omenirii de citeva mii de ani (crestinismul numai de 2000, dar altele au o existenta rafinata pe parcursul unui timp mult mai indelungat). Faptul ca fiecare religie, in afara de budism, incearca sa minimalizeze rolul si importanta celorlalte religii coexistente nu ar trebui sa ne influenteze pe noi ca indivizi rationali si inzestrati cu capacitate de constientizare a propriei existente. Desi suntem gata sa cugetam din prisma propriei existente si sa credem ca prioritatile personale sunt comune unui grup mai mare de conationali sau indivizi coexistenti pe aceasta planeta, viata ne arata de fiecare data ca nu e asa. Vor exista intotdeauna comunitati care vor pune institutia bisericeasca pe primul loc sau cel putin pe unul dintre primele locuri in prioritatile lor. Asa cum vor exista intotdeauna oameni dispusi sa faca donatii consistente pentru construirea de lacase de cult. Desi sunt inclinat de cele mai multe ori sa cred ca tinerii din ziua de azi (printre care intraznesc sa cred ca ma numar inca) si adolescentii care reprezinta tinerii de miine au inceput sa creasca fara sa aiba nimic sfint (aici ma refer la lucruri ca: constiinta, adevar, familie, prieteni) ghidindu-se numai de cistigarea unui ban mai mult sau mai putin cinstit, caci societatea de acum ii integreaza mai degraba si ii rasplateste numai pe acestia, acest lucru e valabil numai in citeva orase mari si nu este neaparat bine. La acestia religia crestina nu va avea mai mult succes decit il au parintii si familia cind ii spun sa nu mai bea sau sa nu se drogheze. Acestia sunt mai inclinati spre religiile de 3 lei care apar ca si ciupercile prin zonele respective. In zonele mai putin industrializate lucrurile se misca mai incet si acolo viata se schimba mai putin, aici religia are succes mai mare si va avea intotdeauna. Concluzia e ca oricit ne-am bate noi cu caramida in piept ca suntem atei sau nu, omul ca fiinta are nevoie sa fie sprijinit in existenta lui. Cind familia sau apropiatii nu fac aceasta, atunci el se indreapta spre altceva care ii poate oferi un sprijin moral, spiritual si de abia in ultimul rind material. Discutia de pe acest topic a deraiat spre nivelul de pregatire sau de moralitate al slujitorilor bisericii, asa ca Sinaxis evident ca se simte direct amenintat si vizat impreuna cu institutia pe care o slujeste. Eu consider ca acest lucru e gresit caci asa cum se spunea mai devreme, credinta nu ar trebui sa fie determinata de acesti intermediari intre credincios si Dumnezeu. Vorba aia ca pina ajungi la dumnezeu te maninca sfintii e destul de adevarata. Prin urmare cei care isi motiveaza ateismul cu exemple de popi care se tin de prostii sunt niste ipocriti. Acesti popi sau slujitori ai bisericii cum ar trebui numiti au existat din toate timpurile si peste tot, si e intradevar responsabilitatea bisericii ca sa fie indepartati. Pe de alta parte de obicei acesti oameni au de obicei succes nemaipomenti in stringerea de bani pentru biserica prin urmare cariera lor desi probabil ca nu va evolua nici nu va fi intrerupta de nimeni. Intr-adevar acei popi care sunt gata sa renunte la multe pentru ca sa fie niste sfetnici pentru credinciosii cu probleme sunt mai rari dar exista. Atita doar ca in ultimul timp cei care se daruiesc in meseria lor sunt din ce in ce mai putini, si asta in general in toate domeniile. Concluzia personala e ca daca religia a supravietuit de citeva mii de ani sigur ne va supravietui si noua, chiar daca modul in care evolueaza societatea ne surprinde de cele mai mute ori, ea are posibilitati de autoreglare iar daca sau construit prea multe biserici dupa cum ne plingem pe aici, daca realitatea va decide ca sunt prea multe ele mai mult ca sigur vor disparea asa cum au aparut. Nu trebuie sa uitam ca existenta pe pamint dureaza cit o clipire din punct de vedere al civilizatiei, si asa cum orice civilizatie are o nastere, un apogeu si o moarte, nu ramine decit sa privim in viitor fara sa uitam trecutul, pentru a vedea ce ne rezerva secolele urmatoare. |
--------------------
Dacia & Renault
MCV 2011 & Megane2001
1.5 DCI 90CP & 1.6l 16v MCV 1.5DCI 90cp E5
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
@dil Nu sunt invidios din fire si chiar ma bucur daca romanii si-ar putea permite masini mai "luxoase" dar mirarea mea venea din faptul ca toti se plang ca nu au bani si ca acolo castigurile nu sunt fantastice !
Iar un producator de masini iti ofera solutii la cumpararea unui automobil : rate sau cash ! Daca pe cartea de munca nu apare un salariu maricel , greu de crezut ca acel producator ii ofera masina pe tava si atunci ramane valabila varianta cash ! Iata mirarea mea , cum isi permite o masina mai sus de Logan daca acolo castigurile nu sunt asa mari ! Daca banii ii are din donatii este o forma de inselaciune , daca ii are de la buget iarasi este inselaciune ! Si ca asa simt toti in privinta scolarizarii in cadrul monahal nu ma poti convinge ca o fac toti din dragoste fata de D-zeu ! Am destule intalniri cu preoti care nu au nici un pic din harul lui D-zeu ! @Ake este absolut treaba ta ce faci cu castigurile tale , daca tu donezi bani inseamna ca ai o moralitate solida si ai o doza de mila , foarte bine , ma bucur ca exista asemenea oameni ! Dar in privinta bisericilor , putem verifica cat sunt de pline duminica si cat loc au pe langa ele pentru a putea primi cat mai multi enoriasi ! De acord ca Titanul este un cartier aglomerat dar 3 biserici in maxim 1.5 km lungime mi se pare mult ! Ar fi interesant de aflat cum a obtinut autorizatia de constructie acolo , avand in vedere ca este un spatiu public ! Iar in ceea ce priveste zgomotul nu cred ca ai dreptate , pentru ca in acele blocuri nu locuiesc numai ortodoxsi , ci pot locui si catolici , evrei , musulmani , budisti , etc. si atunci ei sunt deranjati de zgomot ! Trebuie sa ii respectam pe cei de langa noi si asta nu mi se pare a fi o forma de respect , nu mai vorbesc de ortodoxsi care poate nu vor sa mearga la biserica , atei care poate asa devin si mai inversunati impotriva idei de D-zeu. @Sinaxis Intr-adevar de unde nu este nici D-zeu nu cere dar preotii o fac ! De demonstrat contrariul nu ai cum , numai anul trecut am asistat la cateva exemple de genul asta ( nunti , botezuri si inmormantari ) si nu la un singur preot sau o singura biserica ! De ce prin biserici apar tot felul de icoane la care trebuie sa ne chinam , sarutam la indicatiile preotilor cand asta pare o forma de idolatrei parca interzisa de D-zeu ?! De ce preotii imi ofera mana sa le-o sarut , ce castig eu din asta , trebuie sa arat supunere in fata lui , credeam ca vremurile sclavagiste au disparut ?! This post has been edited by alinakes: 4 Aug 2006, 09:59 |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Fiecare padure are uscaturile ei, dar asta nu inseamna ca toata padurea e uscata.
Dar e important raportul uscaciuni/"verzituri" |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Stiam ca topicul asta va naste dispute si multe pagini cu reply-uri. Aici toata lumea se pricepe si are un punct de vedere. Problema e ca nu prea se poate duce un dialog intre un credincios si un ateu. La modul obiectiv vorbind. Credinta incepe acolo unde se termina ratiunea, sau mai exact dincolo de ratiune. Nu ai cum sa o justifici rational. Aici e vorba de taina convertirii.
Apoi sa stiti ca taina convertirii e personala, e acea nonsecunda in care sufletul omului se intalneste personal cu Dumnezeu, nonsecunda care nu-ti ajunge o vesnicie sa o retraiesti. Nu ai cum sa torni credinta in sufletul nimanui. Constati doar ca unii nu cred, nu s-au convertiti, nu vor sa se intample asta pt ca se simt bine in placerile lor de aici, iar dupa moarte nu mai cred in nimic. Apoi am vazut ca intr-un post mai sus cineva imi reprosa ca folosesc cuvinte desuete, precum jertfelnicie. Ma mir, ca ne e rusine sa vorbim frumos, sa folosim cuvinte pline de adevar, dar nu ne mira sau chiar promovam vorba goala, injuraturile si celelalte. Daca macar un dram de jertfelnicie am avea fata de aproapele ar fii mult mai bine de trait chiar si in lumea asta! Am acceptat sa scriu (sunt demult pe forum, mult mai demult decat altii, si totusi am postat putin) crezand ca poate ne vom folosi, ne vom imbogati unii pe altii. De vorbe din auzite sunt satul! Cele bune. This post has been edited by sinaxis: 4 Aug 2006, 10:31 |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sinaxis @ 4 Aug 2006, 11:28) ...Problema e ca nu prea se poate duce un dialog intre un credincios si un ateu. La modul obiectiv vorbind. ... La modul obiectiv vorbind, ultimul lucru la care ma astept de la Biserica (oricare ar fi aceea) este sa se alinieze alaturi de Fisc, Guvern, Parlament etc langa buzunarul meu. Lasati-ne sa daruim din inima ceva si nu ne impozitati fiindca, undeva, in adancul inimii, credem in ceva care nu danseaza seara cu sotia pe litoral... Sanatate! |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
QUOTE De ce prin biserici apar tot felul de icoane la care trebuie sa ne chinam , sarutam la indicatiile preotilor cand asta pare o forma de idolatrei parca interzisa de D-zeu ?! Plus ca e o buna metoda de transmitere a bolilor contagioase. E ca si cum te-ai pupa cu un cartier intreg... ![]() |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
softmatix |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 20 August 05 ![]() |
In Germania poti alege una din variantele:
1) platesti lunar contributia (taxa) pt culte - asa cum se mentiona anterior, doar ca NU E OBLIGATORIU. In acest caz, de cite ori ai nevoie de servicii religioase (nunta, botez, etc...) prezinti dovada ca esti cotizant si ai acces gratuit la acele servicii. 2) nu platesti deloc nici o taxa regulata (i.e. lunara), iar cind ai nevoie de servicii religioase vei plati pe loc o suma pt. care primesti chitanta. 3) nu platesti deloc nici o taxa regulata si nu apelezi niciodata la servicii religioase. In cazul 1), exista avantajul ca la sfirsitul anului fiscal, cind trebuie sa-ti "inchei socotelile" cu statul, ai dreptul de a declara suma data lunar pt culte ca neimpozabia, si mai mult, statul iti returneaza o parte din suma ca un fel de spozorizare a libertatii exprimarii religioase (cam asta e ideea, detaliile si termenii contabilicesti nu ii cunosc, se ocupa un contabil autorizat de toata treaba asta). |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.6
- TM
|
|
mandelu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 409 Joined: 6 January 05 ![]() |
Problema e ca nu are sens comparatia cu germania. Eu nu fac comparatii cu tarile straine decat asa: cati litri de benzina cumpar eu cu salariul meu in ro si cat cumpara un neamt (in fapt, nu aplic numai la benzina asta), si aflu imediat ce putere de cumparare infima am eu. La nemti exista impozitul ala pentru ca au si de unde sa il plateasca.
Plus ca romania e una din tarile cu cele mai multe taxe din lume. Plus ca mai e o problema, nimeni nu ne asigura ca banii aia se vor duce unde trebuie (a se vedea starea sanatatii, la care contribui cu mai mult de 2 mil pe luna procent din salariu, si nu beneficiez de absolut nimic). Oricum mi se pare ca ne agitam degeaba, mai e mult pana sa se aprobe asa ceva. |
-------------------- Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
|
|
Smudo |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 7 August 05 ![]() |
QUOTE(DragosP @ 3 Aug 2006, 15:03) @Smudo, poți să spui dacă în Germania Bisericile/cultele primesc bani numai din taxa de care spui, sau mai primesc bani și de la bugete? (locale, federale etc) Că la noi la românica, BOR primește deja ceva bani de la buget! Dragos, sincer sa fiu, nu am idee ce sume si de unde primeste biserica aici, nu m-a interesat prea tare subiectul asta si cred ca si sumele sau sursele astea (inafara de donatii sau sponsorizari daca s-or face) nu cred ca se fac neaparat publice... Oricum, nu as crede ca bisericile aici sa primeasca integral toti banii care merg la buget sub numele de "impozit pe biserica" (kirchensteuer). Softmatix, ce spui tu acum, aflu pentru prima data. Daca ai religie stiam ca platesti lunar pentru ea, ti se trage pur si simplu din salariu, la fel ca orice alt impozit. Altceva nu e obligatoriu, si anume nu te obliga nimeni sa ai o religie. De aia tot intrebam ca orbul cine a fost obligat sa isi boteze copiii (si asa sa le fie data o religie). Dar atita timp cit ai una, esti obligat sa platesti impozitul pentru ea. E mai clar acuma??? Mandelu, io nu as paria prea multi bani pe ce spui in ultima fraza. |
--------------------
x
x
- X Cumparindu-ti Dacia, te simti de parca te-ai duce la bagaboante dar tu esti voyeur. In loc sa te satisfaca masina prin confort si performante, trebuie sa te satisfaci tu insuti, adaugind diverse chichite si bagind bani pentru a indrepta cretinismele unui producator idiot! (Marty)
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca asta cu taxa pentru biserica este foarte prezenta in vest si foarte ... obligatorie
http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax http://www.natcath.com/NCR_Online/archives...999/012999f.htm Insa, dupa cum zice si in http://www.steuer-forum-kirche.de/church-tax.pdf , taxa aia este inca din secolul 19... De asemenea din taxa aai biserica finanteaza niste activitati care nu au legatura cu biserica ci cu asigurarile sociale si de sanatate... PS: si taxa este la nivelul intre 8 si 9% DIN IMPOZIT, nu din venit... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
alinakes |
![]()
|
In afara "inversunarii" cu care am combatut ideea in post-urile mele , am retinut alte 2 idei pe care as vrea sa le subliniez.
Prima , cea a lui Klaus , care spune ca biserica strange acesti bani dar ii foloseste in alte scopuri decat cele proprii , adica ceva caritabil ! Si cea de-a doua , a lui Vijelie , care spune ca nu vrea sa fie obligat , ci sa aiba optiunea de a contribui dupa bunul plac ! Chiar Ake spunea ca el doneaza , am spus foarte bine ca face asta , daca si eu as avea castigurile celor din vest nu mi-ar fi foarte greu sa subscriu ( cum s-a tot facut chestia aia cu 2% ) ca o parte din impozit sa mearga in scopuri caritabile , GHIDATE de biserica , dar nu folosite in scopuri proprii ! @ Sinaxis , iti respect credinta , nu sunt ateu dar credinta mea implica ceva mai multa ratiune si abia apoi pasiune ! Nu sunt unul din cei care pe forum profereaza injurii , dar sa stii ca si eu sunt satul de vorbe goale si cele mai multe le-am auzit de la cei care ne conduc , tocmai aceia care vor sa ne impuna taxa asta , poate d'asta sunt asa de impotriva acestei idei , pentru ca vine de la niste oameni care nu imi pot asigura un trai mai bun , ci doar ceva in plus de platit fara sa ii vad logica si finalitatea in viata mea ! This post has been edited by alinakes: 4 Aug 2006, 13:15 |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 10 April 05 ![]() |
QUOTE(sinaxis @ 3 Aug 2006, 12:37) Uite asa megem dincolo în occidentul mult laudat si cascam ochii la catedralele lor, platim taxe de vizitare, ne minunam, facem poze... lasa ca la noi merge si cu biserica din lemn de la 1700 toamna! QUOTE(sinaxis @ 3 Aug 2006, 13:20) Dar e superba. Incanta ochiul si sufletul. Si spune ceva de credinta celor de acolo, credinta care se vede in fapte de jertfelnicie. Sf. Ap. Iacov spune"Credinta fara fapte e moarta". O catedrala e o fapta a credintei. Cele bune! de fapt, unde mai este simplitatea bisericii, pe care o cerea Isus? parca el spunea ca dumnezeu se afla peste tot, "sub orice piatra" si ca trebuie sa credem cu sufletul, nu cu ochii, nu-i asa? lucrurile raman lucruri, la care nu trebuie sa ne inchinam. de fapt, mergand pe ideea asta, ne dam seama ca bisericile nu prea au nici in clin nici in maneca de-a face cu dumnezeu. si nici preotii. religia a fost intotdeauna o arma de opresiune pt.oameni si asta in numele lui dumnezeu. asta ma doare. prefer o biserica de lemn, veche, cu un popa batran, fara scoala, dar cu har, decat toate constructiile astea megalomanice, care s-au inmultit dupa revolutie mai ceva decat crasmele, pline de popi care mai de care mai avizi dupa bani. in schimb, azi exista facultati, de scos popi pe banda rulanta. ce sa mai aiba astia in comun cu dumnezeu? va spun eu: nimic! auzi: sa faci din credinta un "serviciu" social. cu taxe si etc. ce prostie! banii in biserica nu pot decat sa distruga credinta. poate observati efectul: nr.de biserici este invers proportional cu nr.credinciosilor.. si da, d-lor popi, ar trebui sa faceti asta din CREDINTA, nu pt.bani. pe vremuri, altii deveneau pustnici ca sa-l slujeasca dumnezeu, iar astazi voi ati facut din asta o slujba cu carte de munca. rusine! |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
alinakes |
![]()
|
@C.C.
" prefer o biserica de lemn, veche, cu un popa batran, fara scoala, dar cu har, decat toate constructiile astea megalomanice, care s-au inmultit dupa revolutie mai ceva decat crasmele, pline de popi care mai de care mai avizi dupa bani. altii deveneau pustnici ca sa-l slujeasca dumnezeu, iar astazi voi ati facut din asta o slujba cu carte de munca ! " Un mare punct pus pe I ! Cat despre catedrale - ia mai lasati-ma in pace , sa va aduc aminte cum vin turistii sa vada bisericile noastre cat mai vechi din Moldova , sa va aduc aminte de "albastrul de Voronet" , nu mai are rost ! Acum trebuie musai sa fie biserica dotata cel putin cu aer conditionat si sunet dolby surround altfel parca nu e biserica romaneasca ! This post has been edited by alinakes: 4 Aug 2006, 13:38 |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
klaus |
![]()
|
Ca parere personala, nu trebuie sa ma combateti si nu aveti decat sa ma injurati, mult laudatele manastiri din nordul moldovei sunt cam amarate, pe mine nu m-au impresionat deloc.
Si legat de taxa pentru biserica, din documentele alea de le-am gasit eu, rezuilta ca la unele culte, din moment ce te-aui declarat ca nu mai faci parte din cult, nu ti se mai oficiaza niste slujbe. Daca izbavirea sufletului ii este refuzata de catre reprezentantul Domnului pe pamant unui muribund sau unui mort pentru ca nu a dat bani la niste tovarasi (ca sa fiu dragut) care "ce leaga pe pamant va fi legat in cer si ce dezleaga pe pamant va fi dezlegat in cer", inseamna ca taxa aia de fapt nu e pentru biserica, ci este asa cum am mai zis, pentru umplutul burtilor unor chetrosi vanduti necuratului dar care poarta haine bisericesti. Daca asa stau lucrurile de fapt, lucru este foarte grav, si bisericile respective nu mai slujesc pe cine zic ele ca slujesc. Parerea mea, nu trebuie sa ma injurati... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Klaus eu nu te injur nici daca ma rogi! Iar ceilalti iti vor da 100% dreptate.
Of, of sa ma iertati ca sunt preot! C.C. Mi-e si rusine dar nu-ti spun de ce! Cele bune! |
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
alinakes |
![]()
|
Tocmai ce mi-am adus aminte de tipul ala de l-au dat pe la tv , popa cica , care o invata pe reporterita cum sa faca sa isi aduca barbatul acasa.
Asta il filma cu camera ascunsa si ala ii povestea cum sa " se curete bine de peric acolo jos" ![]() ![]() ![]() Sau taica ala de a omorat-o pe fatuca aia la manastire , ala de a legat-o cu lanturi ca nu mai stiu cum il cheama ! De acord ca astia fac parte din uscaturi , dar fratilor , daca astia apar pe la tv , ce pot cred copii cand ii vad , ce lectii de moralitate sa arati , bine si posturile tv sunt asa cum sunt , dar ramane ideea ! Intotdeauna uscaturile ies in fata si strica fata bisericii ca institutie ! @Klaus nu te injura nimeni ca nu are curaj ![]() |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
vijelie |
![]()
|
@alinakes: la tv vedem ce ne arata tv-ul! daca nu vezi la tv nu inseamna ca nu exista! parerea mea!
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Smeagol |
![]()
|
![]() Membru ... Group: Members Posts: 238 Joined: 18 November 05 From: Timisoara ![]() |
Nu pot sa recomand decat ceea ce recomanda si Pavel in epistolele sale: sa fie buni cetateni ai satului lor: sa lucreze corturi cu grija si sa fie cinstiti. Apoi sa ajute pe altii din putinul care il au.
Ma astept de la Biserica sa aibe activitati in societate aducatoare de venituri (de ce n-ar fi si ei softisti de exemplu ?) iar apoi sa doneze o parte din "saracia" lor catre niste sinistrati, de exemplu. Ce ziceti de asta ? This post has been edited by Smeagol: 4 Aug 2006, 14:56 |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2006, 1.6 MPI
- TM 10 ??? "Ai grija ce-ti doresti. S-ar putea sa capeti."
|
|
klaus |
![]()
|
Sincer eu am dificultati in a intelege opinia generala ca biserica ar trebui sa ajute sinistrati, sa ajute bolnavi, sa aiba grija de orfani si altele.
Biserica are un singur scop, si ala este salvarea sufletului cat mai multor pacatosi. In sensul acesta trebuie depuse toate eforturile bisericii, de orice neam o fi ea. Pentru sinistrati, bolnavi ai altele se paltesc niste taxe specifice la stat. Care trebuie sa-si faca treaba. Fiecare cu treaba lui: statul cu a statului, biserica cu a bisericii. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
prody |
![]()
|
![]() membru iradiat Group: Members Posts: 1.365 Joined: 26 November 05 From: Cetatea Banilor ![]() |
Ei, si tu acum! Trebuie sa dea exemplu, alea-alea, sa arate ca poti sa faci si ce face popa, nu numai ce zice el!
![]() |
--------------------
Mazda
3
2011 TX
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
@C.C.
S-a strigat BINGO. Asa este, orice altceva ar fi spus in plus. Nici eu nu sunt cine stie ce credincios, dar cand daca vad un preot Adevarat, nu toti idiotii imprastiati pe la biserici, nu pot sa nu ii arat respect. Am auzit un preot care ii zicea unui copil ca: "Televizorul este diabolic, nu ar trebui sa te mai uiti" De unde pana unde scrie in Biblie ca televizorul e diabolic? ![]() N-am citit-o dar sunt sigur ca nu scrie asa ceva pe-acolo. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
dupa ei, si internetul e instrumentul diavolului... pana si-au facut si ei cateva siteuri
www.sfaturi-ortodoxe.ro -asta e belea cel putin partea cu "muzica rock" si "buletinele 666" ![]() pentru altele... google ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
OT: vad ca iar a inceput sa lucreze cenzura pe aici. Hai noroc si la mai mare! Nu va mai deranjez pe acest topic.
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
C.C. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 192 Joined: 10 April 05 ![]() |
n-ar fi, totusi, drept, sa condamnam toti preotii si sa-i bagam in aceeasi oala. insa faptul ca fac parte dintr-un sistem cum este cel religios, nu ii avantajeaza deloc. ne-ar bate dumnezeu sa nu recunoastem ca exista preoti cu har si cu frica lui dumnezeu.
insa problema e ca acestia sunt din ce in ce mai putini. acesta este riscul pe care il aduce transformarea bisericii intr-un sistem. iar intr-un sistem, apar, vrand-nevrand, interese, care nu mai au nimic de-a face cu ceea ce spunea klaus- mantuirea sufletelor. faptul ca s-a creat un sistem religios, o ierarhie, etc., duce (a dus deja) la marirea orgoliilor si, deci, a pacatelor preotilor, care n-au cum sa ramana la simplitatea lui isus, de vreme ce au familii, au interese personale, iar sufletele si nevoile celorlalti trec pe planul al doilea sau al cine-stie-catelea, desi ar trebui sa conteze cel mai mult. de ce condamn inmultirea bisericilor? pt.ca, intr-adevar, asta duce la slabirea credintei, in general. astfel, omul incepe sa aiba impresia ca poate primi mantuire pe paine, fara a mai fi prea curios sa caute asta in sufletul sau. daca ar fi putine biserici? ar fi foarte cautate. ar fi ca o fantana in desert- cautata, dorita si ocrotita de toata lumea. nu-i asa? uitati-va la musulmani. fiecare are ca scop in viata, ca macar odata sa vada mecca. noi nu avem astfel de scopuri, pt.ca, nu-i asa, doar pe strada mea sunt vreo 5 (!) biserici. poate klaus are dreptate. biserica ar trebui sa se ocupe de salvarea sufletelor noastre si asta fara a cere bani! pt.ca banii si credinta nu se vor impaca niciodata, credeti-ma. daca oamenii simt ca vor sa dea ceva, ok. dar nu sa ceri sau sa conditionezi salvarea unui suflet de asta. in loc de credinta. credinta pe bani- nu prea merge.. daca, totusi, biserica vrea sa se amestece in cele lumesti, pai ar trebui s-o faca cu mare grija si sfiala ![]() de-aia zic, biserica nu ar trebui sa devina un stat-in-stat ci ar trebui sa revina (daca se mai poate) la simplitatea pe care o dorim cu totii, iar preotia n-ar trebui sa fie o meserie- ci un har.. asta cred. sal |
--------------------
Renault
Espace IV
2004
- abxxxx scopul NU scuza mijloacele!
|
|
radus |
![]()
|
![]() -Membru cu atributii....- Group: Members Posts: 102 Joined: 16 August 05 From: Jidvei ![]() |
Stiti sau nu stiti, Sinaxis nu e singurul “popa” cum peiorativ au folosit unii. Si eu sunt preot, greco-catolic, si pot sa spun ca ma doare ceea ce citesc. Nu este nici o fatarnicie. De acord ca nu este padure fara uscaturi dar acestea nu predomina.
- in aceasta parter a tarii ( centru, vest nord ) multe obiceiuri din sud nu se practica ( vezi sarutarea miinii preotului si altele ...) - cotributia la salarul preotului este cea spusa de sinaxis ( chiar ma mir ca in cazul lor, fiind majoritari este la fel) cu diferenta ca in cazul greco – catolicilor, minoritari, in multe situatii acesta este singurul venit al unui preot. Apropo de acest lucru, daca eu sau oricare alt preot, pentru a-si putea intretine familia, ar mai face un serviciu pe linga preotie toata lumea ar sarii : IACA POPA NU-L MAI SATURA DUMNEZEU - preotia nu este o functie, este o chemare si o misiune la sfirsitul careia dai socoteala de cate suflete ai cistigat sau pierdut - jertfelnicie si alte cuvinte fac parte din limbajul liturgic, care este aprobat de Academia Romana - nu vreau sa ma contrez cu Sinaxis dar eu stiu ca acea Contributie este obligatorie si ea include oficiile de casatorie, botez, inmormintare. Ce se primeste peste este considerat donatie pentru « prestatia preotului » Scuze pentru topicul lung. Sunt deschis discutiilor dar nu injuriilor aduse preotilor in corpore |
--------------------
dacia
logan
Laureat,2005
- AB xx RMS
|
|
Liv05 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 29 October 05 From: Arad ![]() |
Mie mi se pare dezgustator si penibil ce vad. Foarte multi cred ca lumea o duce rau fiindca un anume doctor o primit o sticla de vin sau un profesor sau oricine altceva, la fel e si cu biserica. Oare chiar asta o fi motivul pentru care o duce lumea rau???
|
--------------------
Opel
Astra Sedan 1,7 cdti
2008, Enjoy
|
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@radus:
- zici ca nu predomina uscaturile. Nu am avut de-a face decat cu ortodoxii, si in privinta lor te inseli rau de tot. Cred ca poti sa numeri pe degete (si sa-ti mai ramana degete nefolosite) cati preoti cu har exista. Pentru restul e o meserie foarte banoasa - citesti niste prostii si unii iti dau bani. Poate la voi este altfel... dar eu sincer ma indoiesc. Religiile astea doua semana mult prea mult intre ele incat oamenii sa fie foarte diferiti. - preotia ESTE o functie, in zilele noastre. @Liv05: Stii cand devine penibil? Atunci cand la doctor nu te poti duce DECAT cu o sticla de ceva scump, pt ca altfel te lasa sa mori. Atunci cand pici bacul pentru ca n-a fost protocolul indestulat. Atunci cand te da afara preotul din biserica, cu copilul un brate, in februarie, pt ca n-ai decartat cat trebuie (caz real). Atunci cand mai-marii bisericii nu-i zboara pe nenorocitii aia din posturi, sa ramana doar cei cu har. Parerile si ideile mele: - nu am nimic cu credinta - am MULTE impotriva religiei si a bisericii ca institutie - vad ca multi confunda cele doua de mai sus - cred ca biserica nu are nici o treaba cu credinta, ba mai mult, locul unde este cea mai putina credinta este in biserici - biserica este doar un mecanism (extrem de eficient) de control si muls banii de la prosti (NU credinta, atentie) - preotii nu ar trebui sa fie platiti sa citeasca dintr-o carte, ar trebui sa aiba har si sa salveze suflete, dezinteresat - sa fii preot nu ar trebui sa fie o meserie - pentru ca si ei sunt oameni si trebuie sa traiasca, preotii ar trebui sa aiba o slujba reala (preot != meserie) - sa fie programatori, zugravi, soferi de taxi sau orice altceva stiu sa faca - de ce as vrea eu sa dau din banii mei munciti unei institutii care nu a facut absolut nimic pentru mine (si nici nu imi doresc sa am de-a face cu ea), in afara de a ma gazdui ca invitat pe la cate o nunta/botez - si astea platite GRAS ? - in cazul in care sunt fortat sa platesc, o sa aleg sa nu-mi declar religia si banii mei sa se duca la alte institutii, sa fie furati de unii de la care te astepti sa fure, nu de preoti. Si in incheiere, parerea mea este ca biserica si religiile o sa se prabuseasca din ce in ce mai abrupt pana nu o sa invete sa se adapteze realitatilor zilelor noastre. Lucru care nu o sa se faca prea usor, nu de alta dar ar contrazice puternic toate tampeniile cu iz de tamaie pe care le-au facut in ultimele sute de ani. RIP, eu unul nu sunt deloc indurerat. This post has been edited by ovidiusoft: 6 Aug 2006, 13:09 |
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 10:14 |