dacie '94 = 150km/h
![]() ![]() ![]() |
dacie '94 = 150km/h
spyderman |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 18 May 04 From: Galati ![]() |
|
||
-------------------- spydi
|
|||
adumitrachy |
![]()
|
![]() Membru autohton Group: Members Posts: 915 Joined: 27 January 04 From: Iasi ![]() |
In principiu, ar trebui sa se prinda 150km/h. Acuma depinde in ce distanta ai prins 150km/h. A mea are 85.000 si cand am nevoie (cam o data la 2-3 luni) ii dau de sar capacele. Sambata am prins 140 cu 4 in masina foarte lejer. Masina s-ar mai fi dus, dar una dintre ocupante a inceput sa faca urat...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia 1310 L
Audi B4 quatro
1998 / 1991
- IS 04/84 DLA
|
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
Este un lucru normal daca ai o dacie cat de cat buna si bine reglata.
Eu o alerg in mod constant pe a mea cu 150 si e fabricatie '73. Este un lucru normal daca ai o dacie cat de cat buna si bine reglata. Eu o alerg in mod constant pe a mea cu 150 si e fabricatie '73. |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca viteza este de pe vitezometrul de bord e :?: .
La mine dupa ce mi-am schimbat cablul de la vitezometru nu mai trece de 115 nici la 4000 de ture (cu a V -a). La 3000 de ture am aproape 90km/h. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
livicu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 10 February 04 From: Turnu Magurele,mai nou Bucuresti ![]() |
si cu pneurile se pot baga ceva erori asa ca e discutabila treaba
|
-------------------- Drinking and driving can be Letal so don't drink or don't drive !!
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am mers cu 150Km/h cu a mea (1997) - dar doar pe autostrada am loc sa print atat smile.gif
Nici nu ma stradui sa scot prea mult untu din ea - ca frige la buzunar in timp. Mai depinde si de benzina - caci eu am prins 150Km/h cu benzina EuroIV de la OMV, cu asta de 95/98 uzuala nu cred ca mi-ar merge asa. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.292 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
daddy , dar la 150 in treapta a patra nu e cam mult ? Adica motorul e nou ... ? ? ? Totusi in cartea tehnica e trecuta viteza maxima de 147 km/h !
Si cum se aude motorul ? Ca la bunicamiu la 120 [ cat am mers si io maxim cu respectiva masina , la vremea aceea bunicamiu deja avea 76 de ani , acum are 79 ] huruia cam tare , se simtea ca motorul e turat . |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
livicu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 102 Joined: 10 February 04 From: Turnu Magurele,mai nou Bucuresti ![]() |
silos in patru trepte e o adevarata aventura sa ajungi la o asa viteza da' se poate
eu de exemplu am ajuns la 145 da' cu ajutorul jiglerului de relanti pe care am uitat sa il strang dupa o curatare de carb , si cu un consum majorat semnificativ ( la un drum pe care il fcaeam de obicei cu benzina de 200k , mi-a halit de vreo 350k) si folosesc benzina fara pb. ahh si motorul nu facea chiar urat ca deh avea hrana din belsug , da' sincer, nu as repeta aventura asta ca deh e si alba mea la o varsta |
-------------------- Drinking and driving can be Letal so don't drink or don't drive !!
|
|
spyderman |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 18 May 04 From: Galati ![]() |
Eu am la masina 5 trepte, am mers doar 20 de secunde fiindca aripile dadeau sa zboare de acum de pe masina.
Deci se poate.Ok. |
|
|
geo76com |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 9 April 04 ![]() |
145 km/h pe autostrada de la Afumati si eram pe gpl!!!!.Dar tot treceau aia cu BMW, MERCEDES, Renault pe linga mine
|
--------------------
DACIA
1310L
1995 ...mai putine incercari, mai putine esecuri ....
|
|
spyderman |
![]()
|
Adevarul e ca daca nu incerci sa vezi ce poate dacia, sa-i fortezi limitele nu esti sofer cu adevarat.Si daca mergi cu dacia la viteza de 150km/h e ca si cum ai merge cu un ferrari la 350km/h?Asa-i?
|
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
NU smile.gif
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
spyderman |
![]()
|
Se pare ca pe acest forum unii nu au simtul umorului.Adevarul ca dacia nu se compara cu nici o masina.Problema e ca e putin probabil sa ramai cu masina in drum.
|
|
|
viulian |
![]()
|
Stai mai, ca n-am vrut sa par morocanos smile.gif ce voiam sa zic e ca nu vreau sa compar dacia cu ferrari - caci in dacie la 150Km/h mori sigur daca se intampla ceva, pe cand din ferrari cred ca ai 2 vanatai si gata.
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
spyderman |
![]()
|
Hai ma ca glumeam.Eu doream sa spun ca dacia la 150km/h scartaie urat de tot si asa se intimpla si cu ferari la viteza lui maxima constructiva,senzatia este aceeasi,viteza difera
![]() Alte pareri? |
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mers cu Dacia mea break din '96 cu 157 km/h. Atat indica vitezometrul. Deci se poate, dar pentru putin timp. Insa eu nu stiu cum de puteti voi sa mergeti constant cu 150 km/h (mai ales cei care au 4 trepte) ca eu aveam impresia ca se dezmembreaza masina si in plus in interior haladuia un zgomot infernal. Eram singur in masina. Rotile erau echilibrate, umflate toate la aceeasi presiune, drumul era bun, fara denivelari. Si totusi te simteai ca un pilot kamikaze. Viteza maxima de croaziera a unei Dacii e in jurul a 120-125 km/h (asta ca sa te mai intelegi si cu cei din jur si sa nu iti recuperezi ficatii din torpedou de la trepidatii).
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
spyderman |
![]()
|
La dacia mea la 120km/h nu simt nici o vibratie, totul e ok.Peste, nu vad sensul pentru care a-si merge? :roll:
|
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Motor 1300, cutie 4 trepte viteza aproximativ 138km/h cu 2 persoane la bord.
Masina trepida, vibra si huruia .Senzatia era ca mai mult pluteste si ,,merge in virful pneurilor", lucru ca a dus la o senzatie de ,,barca" datorita drumului. Pe autostrada viteza 120 km/h constant aproape pe toata distanta pitesti-bucuresti, consum 9%, curios e ca la intrare in bucuresti erau toti cei care ne depasisera(exagerez , aproape toti :inger: :inger: ).In Romania soselele nu permit rularea cu viteza maxima a masinii nationale mult iubita DACIA :roll: :mrgreen: .In afara de un consum(suge mult o dacie la viteza maxima indiferent ce dispozitive ai pe ia) foarte mare nu se merita......PAREREA MEA ......... biggrin.gif biggrin.gif |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www
|
|
viulian |
![]()
|
Eu am 5 trepte - si cu 5 trepte am zis ca am mers 150Km/h. Am mers intins (juma de autostrada). E drept ca cineva mi-a umblat la carburator si masina e mult mai linistita acum, adica e OK sa conduci la 150Km/h fata de oboseala care o acumulam inainte la 130Km/h. Consum 7.3%
|
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
spyderman |
![]()
|
Consum 7,3 la 150km/h?
Sau consum 7,3 la viteza de 90km/h tongue.gif |
|
|
viulian |
![]()
|
Am fost de la Bucuresti la Sebes (Alba Iulia) pe Ramnicu Valcea (1Mai - soselele erau pustii). Am facut 4 ore jumate (mai exact 4:40) si consumul a fost de 7.3% in conditii de 150Km/h pe autostrada si cat de repede am putut prin alte parti (~120Km/h). Mi se pare OK. Daca merg spre casa (io's de fel din Mangalia), unde e doar drum drept, consum usor sub 7 (dar cel mai rpd merg du 120).
Am observat ca ma scot cel mai putin daca merg in jur de 2700rpms. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.292 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
bai , da' si eu am mers cu peste 150 de km/h cu taicamiu in masina prin 95-96 . eram mic atunci , da sa luat taicamiu la intrecere cu unu cu lada si au fugit amandoi [ de fapt eram cate 3 persoane in fiecare masina ca veneam de la iarba ... albastra 8) . Nu mai tin minte cat avea turometru , insa masina nu huruia chiar asa tare ... fata de a lu bunicamiu smile.gif la 120 .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa citez
[quote] Nu mai tin minte cat avea turometru , insa masina nu huruia chiar asa tare [/quote] Ce intelegi prin huruit tare. Eu integ momentul in care simti ca te deranjeaza, nu momentul in care ti se sparg timpanele. Atunci da, si la mine la 157 se auzea un huruit. Nu ti se spargeau urechile dar nu as fi mers asa mai mult de cateva secunde. Ca viteza de croaziera eu merg in general intre 90-120 (indiferent de masina) si ma simt bine. Mai schimb o vorba cu cel din jur fara sa ma bruieze motorul si zbarnitul tablei si fara sa fiu nevoit sa tin volanul cu ambele maini de tare ce se zgartaie. In plus la viteze mari masina este extrem de instabila, lasand la o parte franele ca si inexistente. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
SiloS |
![]()
|
prin huruit inseamna ca se aude ceva deranjant . Prin huruit tare inseamna ca ... cu greu poti sa tii o discutie in masina .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
|
oly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 2 February 04 From: Bistrita ![]() |
din cate stiu viteza maxima constructiva a unei masini nu este viteza maxima pe care o poate atinge ci viteza maxima la care masina se mai inscrie in unele limite de siguranta
cu toate acestea cum ati reusit voi sa-i dati 150?a mea nu depaseste 130 nici sa vreau sad.gif sunt dispus la experimente!!! :twisted: subiect: dacia 1310 break cli motor 1.4 injectie monopunct ulei aral 15 w40 ,cutie 5 trepte cauciucuri 175 benzina petrom premium fara plumb ce pusca mea sa-i fac sa mearga cu 150? :shock: |
-------------------- R9 1.7 '83
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Ce sa-i faci, apasa mai tare pe pedala de acceleratie? laugh.gif Acum, serios vorbind, a mea e pe carburatie, deci nu exista riscul sa intervina vreo limitare electronica de turatie si nici nu am atins 157-le prea devreme. A trebuit sa insist ceva. La tine s-ar putea sa fie o problema din calculatorul de injectie.
|
--------------------
Dacia
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Nu intervine limitarea, doar daca merge cu a 3-a. Deja de la a4-a(cel putin la Nova) nu mai poti sa ajungi sa iti limiteze turatia (in a 4-a la 5000rpm are 160km/h, adica vit maxima constructiva, in timp ce turatia se limiteaza la 5600rpm). Mai degraba sa nu fie catalizatorul infundat sau spart; am un vecin cu Ti (berlina, 1.6i) si care avea catalizatorul spart (in urma unei lovituri....zdranganea ala ca toti dracii) si nu trecea masina de 3000rpm nici pe loc(scoasa din viteze) si mai mult de 80km/h nu lua. atrebuit sa isi schimbe catalizatorul.
Oricum daca nu e de la catalizator pot fi afectate alte componente: bujiile, filtrul de benzina infundat, calitate proasta a benzinei, etc. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
oly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 94 Joined: 2 February 04 From: Bistrita ![]() |
azi plec la cluj (din bistrita) si o calc cu amandoua picioarele
am mai incercat cu acceleratia in blana benzina de omw si degeaba :cry: dar eu am cauciucuri pe 175 . nu afecteaza? am mai auzit discutii pe aici despre asta |
-------------------- R9 1.7 '83
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Cauciucuri mai mari=viteza mai mare, cauciucuri mai mici=demaraj mai bun. Deci daca la tine nu ar fi probleme, ai putea sa prinzi 150 km/h.
|
--------------------
Dacia
|
|
GabiS |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 15 February 04 From: Ploiesti/Bucuresti ![]() |
[quote]azi plec la cluj (din bistrita) si o calc cu amandoua picioarele
am mai incercat cu acceleratia in blana benzina de omw si degeaba :cry: dar eu am cauciucuri pe 175 . nu afecteaza? am mai auzit discutii pe aici despre asta[/quote] Cauciucuri mai mari inseamna viteza indicata mai mica. Mai mari insemnand in diametru nu latime. Daca ai un 175 pe 70 e clar care e cauza pentru care vitezometrul iti indica 130. Incearca totusi sa o duci pana la maxim in a 4-a daca se poate, pentru ca daca ai turatie prea mica in a 5-a, puterea motorului va fi de asemenea mai mica si nu va trage. |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th May 2025 - 17:33 |