DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> accident grav pe A1

AlexV
post 18 Sep 2006, 20:56
Post #1

Admin?

Group: Admin
From: Bucuresti

QUOTE(realitate.net)
ACCIDENT GRAV
Șapte morți și zece răniți pe autostradă

Pe autostarda București-Pitești s-a produs un grav accident de circulație în urmacăruia șapte persoane au murit și zece au fost rănite. În momentul de fațăp autostrada este blocată pe ambele senduri de mers.

Trei vehicole au fost implicate în accident, iar în momentul de față este așteptat un vehicol greu pentru descarcerare. Victimele au fost transportate la spitalul din Pitești.

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Meganer
post 18 Sep 2006, 21:04
Post #2

Membru autentic

Group: Members

Sapte persoane si-au pierdut viata si zece au fost ranite in urma unui accident produs pe drumul national Bucuresti-Pitesti in acesata seara, transmite Realitatea TV. Trupurile celor sapte persoane sunt intinse pe o raza de 50 de km. Este cel mai grav accident de a inceputuul acestui an. Autostrada Bucuresti-Pitesti este complet blocata in acest moment.

O Dacie 1310 a incercat a incercat sa depaseasca un TIR incarcat cu sucuri, dar manevra nu a reusit si l-a acrosat. Soferul Tir-ului in incercarea sa de a evita accidentul nu a facut decat sa balanseze TIR-ul care s-a rasturnat si a lovit un microbuz plin cu muncitori zilieri. Microbuzul era tras pe partea dreapta pentru a face unele reparatii.

sursa: http://www.hotnews.ro/articol_56271-7-mort...-circulatie.htm

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
kaspersky
post 18 Sep 2006, 21:09
Post #3

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

50 km??? Ce naiba, a fost accident aviatic?

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
Liv05
post 18 Sep 2006, 21:10
Post #4

Membru

From: Arad

Exact e o greseala, n-are cum sa fie 50 km, poate metri...

--------------------
Opel Astra Sedan 1,7 cdti 2008, Enjoy
+
tonicelli
post 18 Sep 2006, 21:15
Post #5

Membru autentic

From: Valea Jiului

m sau km oricum e pacat ca auzim/vedem/citim astfel de evnimente mad.gif
Sa speram ca nu mai apar (curand) si alte accidente grave sau mai putin grave

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
argon
post 18 Sep 2006, 21:18
Post #6

Mesaj semiautomat

Da' nu's 2 benzi pe sens pe portiunea aia? ce dracu, ala cu Dacia a luat fata la TIR, probabil il presa un smecher cu flashurile din spate.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
asus
post 18 Sep 2006, 21:38
Post #7

Membru

acum vad pe antena3....ca anul asta parca n-a mai fost nici unul. nu ca nr total de accidente cat ca si gravitate...carnagiu

--------------------
dacia Logan Laureat 1.4 iulie 2005
+
modulsys
post 18 Sep 2006, 21:54
Post #8

Sofer cuminte

From: Brasov

Din pacate, perioada de varf a evenimentelor rutiere (septembrie-noiembrie) e abia la inceput. Inconstientii sunt mai inconstienti ca niciodata, toata lumea e plina de nervi si stress, politia o arde aiurea ca de-obicei... amestecul Molotov e gata.

sofer1.gif sofer2.gif 173.gif wacko.gif popa.gif popa.gif popa.gif

This post has been edited by modulsys: 18 Sep 2006, 21:55

--------------------
Ford Focus C-MAX 2004 1.6 TDCi
+
Bill
post 19 Sep 2006, 07:05
Post #9

Membru autentic

Acum 2 saptamani am mers si eu spre Pitesti pe autostrada. Pe portiunea unde se repara si se circula pe o banda tot felul de flash-uri sa depaseasca. In fata era un autobuz si nu se putea replia mult spre dreapta (mergeam pe portiunea unde mai era si banda de siguranta. Drumul era spart si limita de 80 km/h.
Toata lumea e grabita, nervoasa. Nu se intelege ca nu avem drumuri de 130, 150 sau 200 km/h. Merg ca bezmeticii, ca pe calculator, numai ca acolo poti sa gresesti, dai un click si o iei de la capat, dar pe sosea nu.............
Sunt generatia de soferi care prima data au invatat sa mearga pe calculator si apoi au facut scoala 2 saptamani si gata permisul.

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
Mircea Visan
post 19 Sep 2006, 07:08
Post #10

Membru incepator

Soferii lui PAPA LAPTE.

Cu respect
Mircea Visan

--------------------
Dacia Duster Laureat 4x4 1.5dci 2010
+
argon
post 19 Sep 2006, 07:14
Post #11

Mesaj semiautomat

Cica ala cu Tir-ul mergea regulamentar, pe banda lui, ala cu Dacia 1300 a intrat in depasire, si a revenit prea devreme dupa depasire in fata Tir-ului, acesta l-a prins dedesubt, si l-a tarat, ghinionul a facut ca duba sa fie la locul nepotrivit la timpul nepotrivit, si a fost acrosata de Tir, care nu a mai putut mentine controlul din cauza Daciei de sub el.

Eu personal nu inteleg de ce sa grabit Dacia sa intre in fata tirului,. ca doar nu-i venea nimic din fata.

Odihneasca-se in pace.

--------------------
+
Bill
post 19 Sep 2006, 07:20
Post #12

Membru autentic

Se poate, dar astfel de accidente pot fi evitate, mai mult ca sigur ca venea unu din spate cu 180 si ii dadea flash-uri celui cu Dacia. Vina are si tir-ul. Credeti ca se mai aminteste prin scoli de conducerea preventiva?

--------------------
+
argon
post 19 Sep 2006, 07:25
Post #13

Mesaj semiautomat

SOferul Daciei e principalul vinovat, ce daca veneau din spate cu 180? si in al doilea rand nu trebuia sa intre in depasirea tirului daca a vazut ca vin cu viteza din spate.

--------------------
+
RainHawk
post 19 Sep 2006, 07:27
Post #14

Dus cu pluta.

Si eu sunt convins ca venea unul din spate ca idiotul cu 180. Ai dracului parca ar fi chiori, nu vad ca nu ai unde sa te duci in dreapta.

Vad ca intri in depasirea unui tir sau altceva dar ei tot nu asteapta sa termini, iti dau flashuri de parca se cred la CounterStrike, mama lor de tembeli.

Later edit: @argon Da, asta cam asa e, trebuia sa se asigure mai intai ca se poate replia. La chestia cu vazutul ca vine din spate cineva cu viteza, nu prea iti dai seama ce viteza are ala. Daca e vreunul cu 180+ rasare in spatele tau ca ciuperca.

This post has been edited by RainHawk: 19 Sep 2006, 07:30

--------------------
Dacia Solenza 1.4MPI 2004 Confort - B-xx-XXX
"I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
+
axabrt
post 19 Sep 2006, 07:31
Post #15

Membru autentic

From: Ploiesti

daca aia era dacie, eu am vazut tiruri care merg cu 150 constant, dar dacii nu. Probabil e vina lu ala cu dacia. Lasa-l tata sa se duca , nu te bagi in fata lu unu care are tir si merge tare.E chestie de bun simt...o sa treaca peste dacia ta...

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
User is online!Galerie FotoPM
+
Bill
post 19 Sep 2006, 07:35
Post #16

Membru autentic

QUOTE(argon @ 19 Sep 2006, 08:25)
.............. daca a vazut ca vin cu viteza din spate.
*

Poti sa anticipezi ca ala care e la un kilometru are 220 km/? Cam greu.

Bineinteles ca legal nu este decat un singur vinovat, soferul Daciei.

Dar moral sunt toti vinovati, si soferul tir-ului care probabil era de ajuns sa ridice piciorul de pe acceleratie, inclusiv cei din microbus care nu au coborat din el si nu au parasit autostrada.

--------------------
+
argon
post 19 Sep 2006, 07:38
Post #17

Mesaj semiautomat

NU, soferul tirului nu are nici o vina, era pe autostrada nu pe un drum cu 2 benzi, la cel ce depasea nu-i venea absolut nimic din fata. Daca nu-l ajuta masina sa depaseasca un Tir care merge cu 100 km/h trebuie sa nu-l depaseasca, sa stea in spatele lui la o oarecare distanta.

--------------------
+
Bill
post 19 Sep 2006, 07:44
Post #18

Membru autentic

Da, corect, dar in conducerea preventiva nu are importanta cine are dreptate si cine nu, cine circula regulamentar si cine nu. Important este sa se evite un accident. Iar cand e vorba de a evita pierderi de vietii omenesti eu renunt la orgoliu.

De multe ori mi s-a intamplat sa pun frana sa las pe unu care ma depasea sa intre in fata mea, sau sa reduc viteza ca sa aiba timp sa treaca cel ce vinea din fata, depasea. si nu mai avea timp sa se replieze.

Eu m-am referit la o vina d.p.d.v al conducerii preventive.

--------------------
+
to_the_limit
post 19 Sep 2006, 08:41
Post #19

Membru autentic

Unde vezi tu TIR sa mearga cu 150km/h ma?Poate de alea vechi de prin90's,da ma indoiesc ca mai mult de 130km/h duc.
Toate astea noi sunt limitate la 85km/h.

In legatura cu accidentul si eu patesc asa sa ma trezesc in depasire cu cate un cretin care sta lipit de fundul meu si da flash,nu-l bag in seama sau cand trece pe langa mine eventual daca se uita/claxoneaza ceva si devinde isteric scot degetul pe geam si ranjesc la el(sau deshid geamul si cand e paralel cu mine indrept spre el teava unui Gamo V3 nikelat de 4,5mm.125m).

--------------------
+
cj98czh
post 19 Sep 2006, 08:48
Post #20

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Esti adevarat cu pistolul ce sa spun.... asta este rezolvarea degetul si pistolul... asta este la noi... noroc ca prostia nu doare...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
argon
post 19 Sep 2006, 08:54
Post #21

Mesaj semiautomat

QUOTE(axabrt @ 19 Sep 2006, 08:31)
, eu am vazut tiruri care merg cu 150 constant.
*

Imposibil, maxim 100 km/h, cel mai sigur 90.

--------------------
+
Bill
post 19 Sep 2006, 09:07
Post #22

Membru autentic

Cu orice viteza ar fi mers tir-ul, acesta putea sa evite accidentul. Dacia mergea cu o viteza putin mai mare ca a lui. Deci diferenta de viteza intre ei era mica. Avea tot timpul sa reduca viteza, sa evite, sa faca orice.

--------------------
+
dRg
post 19 Sep 2006, 09:28
Post #23

Membru autentic

From: Galati

Altul care se crede la NFS sad.gif !
Voi chiar credeti ce ziceti ? Chiar crezi ca o masina de 10 tone la 90 si ceva poate sa evite un sinucigas intr-o fractiune de secunda ? Ma indoiesc!
Eu una si buna stiu :daca nu pot depasi in siguranta nu ma bag ! Mai mult daca stiu ca nu pot aprecia bine distantele (ca asta cred ca sa intamplat) iara nu ma bag.
E pueril sa blamati tiristul sau vre'unul care il presa din spate, soferul daciei era la comenzi si a avut mai multe posibilitati. Din pacate cered ca el a vrut sa forteze depasirea dar omis ca are de-a face cu un ditamai tirul care nu il controlezi ca pe o masina mica.

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP 2000 Highline - XXXX
+
TinCup
post 19 Sep 2006, 09:34
Post #24

Membru

QUOTE(to_the_limit @ 19 Sep 2006, 10:41)
deshid geamul si cand e paralel cu mine indrept spre el teava unui Gamo V3 nikelat de 4,5mm.125m
*

fa schema asta cu mine si te scot de pe sosea. SERIOS!
te crezi John Wayne?

--------------------
Renault Megane II bicorp, 2004
Megane II Bicorp Confort Dynamique 1,5 dCi 80 CP 2004
+
127.0.0.1
post 19 Sep 2006, 09:46
Post #25

no saint

Pacat de bietii oameni... dar asa se intampla cand nu exista nici un fel de educatie vis-a-vis de circulatie (in special pe autostrazi). Eu merg des pe A1 si de fiecare data constat ca nu sunt respectate nici cele mai elementare reguli:

- Oprirea pe banda de urgenta este INTERZISA. In cazul in care esti fortat sa opresti masina trebuie trasa cat mai pe margine si semnalizata corespunzator, toti pasagerii evacuati si anuntata politia. La noi toata lumea opreste de parca ar fi popas turistic iar patrulele de politie trec mult prea rar si nici macar ei nu stiu ca pasagerii trebuie EVACUATI.

- Folosirea benzii I este OBLIGATORIE, cu exceptia manevrelor de depasire. Indiferent cu ce viteza mergi, dupa terminarea manevrelor de depasire trebuie sa te retragi pe banda I. E si mai odihnitor, nu trebuie sa stai tot timpul sa te uiti in spate sa vezi daca nu cumva vine vre-unul si trebuie sa te feresti din calea lui.

- Depasirea se face cu ASIGURARE ca nu vine cineva si fara a taia fata celui pe care il depasesti. De cate ori nu m-am trezit ca atunci cand depaseam o coloana se gasea cate un "smecher" sa iasa din coloana fara sa caste ochii.

- Depasirea se face DOAR ATUNCI CAND SE JUSTIFICA si dureaza o perioada REZONABILA. Nu te apuci sa depasesti pe unul care merge cu 110 km/h, tu mergand cu 112 km/h. Astfel nu ajungi sa te trezesti ca te "impinge" cineva de la spate.

- Viteza trebuie sa corespunda unui regim de autostrada. La noi sunt niste discrepante enorme intre cel care "zboara" cu 180-200 de km/h si cel care se "taraste" cu 80-90 de km/h. Acesta din urma n-are nici o sansa sa inteleaga cat de repede se va apropia celalalt de el. Cei care merg cu 80-90 nu au ce cauta pe autostrada (exista un drum national paralel) iar cei care merg cu 180-200 ar trebui sa se mai trezeasca la realitate (pentru 10-15 minute economisite la 100 si ceva de km cat are autostrada merita riscul?)

- Oamenii trebuie sa se abtina de la gesturi care ar putea distrage atentia sau forta pe alt participant la trafic sa faca o manevra gresita: flash-uri (in strainatate flash cu farurile inseamna ca te lasa sa te bagi/sa treci), "impins" de la spate, taiat fata, franat violent in fata, gesturi obscene sau amenintatoare. Pe de alta parte, sunt tot felul de nesimtiti care merg cu 80-90 si nu se dau la o parte de pe banda a II-a (e unul nu depasesc din principiu pe banda I, chiar daca e loc) asa ca, in timp, ajungi sa nu-ti mai para asa "marlanii" gesturile astea. Dar sunt.

Din pacate lucrurile astea nu se invata decat in timp si din pacate vor mai fi multe alte accidente idioate ca asta pana cand lumea sa se mai civilizeze.

Si inca un lucru: A1 nu este o autostrada ci o farsa sinistra!

--------------------
Renault Megane e-Tech 2023, EV60 Techno+
Megane e-Tech EV60
C-HR 2.0 Hybrid
Ex: Kadjar, Captur, Kuga, Pathfinder, Focus, Clio Symbol
+
Meganer
post 19 Sep 2006, 11:14
Post #26

Membru autentic

As repeta cele spuse ceva mai sus de Bill: nu doare sa incetinesti putin ca sa-i faci loc prapaditului aflat in depasire. Chiar un pic de frana.
@dRg: nu cred ca totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda. Cred ca se putea evita, chiar in cazul in care este vina soferului din dacie. Exclud varianta in care dacia loveste lateral tir-ul si il proiecteaza in duba.

--------------------
renault megane 2005 estate
Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
+
vsebas
post 19 Sep 2006, 11:44
Post #27

spawn

From: Timisoara

Daca nu ma insel, viteza maxima LEGALA pe autostrazile din Romnia este 130Km/h !

Cine vrea raliu la 180Km/h + sa mearga in Germania ca acolo sunt sosele si pe autostrada e in legalitate.

--------------------
Dacia Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition / 2012, Laureate - TM
People are simply not predictable
+
vijelie
post 19 Sep 2006, 11:54
Post #28

membru violet

QUOTE(127.0.0.1 @ 19 Sep 2006, 10:46)
...A1 nu este o autostrada ci o farsa sinistra!
*

Este o autostrada destul de buna pt cat de cretini sunt majoritatea utilizatorilor. Ce vrei, autostrada americana pe care sa zboare pe gratis si la propriu toate rablele din parcul auto national? Calitatea costa si necesita educatie. Si fiindca educatia ne-o face televizorul, va mai trece multa vreme pana vom vedea mai putina carne zdrobita seara la stiri.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
han_1.6 mpi
post 19 Sep 2006, 11:56
Post #29

Membru autentic

From: bucuresti

anul trecut cand mergeam de la sinaia spre bucuresti si coboram serpentinele cu 90 la ora ( loagan ) a intrat in depasira mea o dacie de aia 1300 cum am avut si eu multi ani si era cat pe aci sa se rastoarne peste parapet.am facut tot ce mi-a stat in putiinta sa il las sa depaseasca numa sa nu il vad ca sare spre iad cu masina incarcata cu femeie si copii. si imbecilul mi-a spus la un popas cand l-am recunoscut si intrebat de ce a depasit asa cu o masina care e veche si cu motor mic, " ca loganu e o masina care trebuie depasita si daia te-am depasit" si radea cat putea de tare. repet era o dacie 1300 care stim cu totii cat de "mare bolid" este. mai avea si tot neamu' cu el in masina.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
nambanidealtceva
post 19 Sep 2006, 11:57
Post #30

Pe volan din 96

From: B U C U R E S T I

Cei care merg cu 180-200 ar trebui sa fie sanctionati cel putin cu anularea permisului.. nu suspendare. In alte tari e caz penal. Iar banda doi e de depasire, nu de goarna... M-as mira ca cineva sa intre doar din neatentie sub un tir.. cu siguranta a fost presat cumva. Sunt vitezomani si pe afara, care tin banda doi constant.. in schimb daca esti in depasire, chit ca dureaza 5 ani (n-ati vrea sa stiti pe autostrada in vest cat dureaza ca un tir sa depaseasca alt tir la diferenta de 0,5 km/h, ca sa nu depaseasca limita pe tahograf) nu iti da nimeni flashuri, asteapta sa termini si pe urma se duc si ei..
Pacat de cei implicati in accidentul de ieri... cand se aduna neregulile din partea tuturor, uite ce iese..

--------------------
Citroen C4 1.6 16V, 2005, vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
+
4 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 21st July 2025 - 15:30
Forum Renault