Locurile de parcare in Bucuresti, ce se intimpla?
![]() ![]() ![]() |
Locurile de parcare in Bucuresti, ce se intimpla?
VladG |
![]()
|
||
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(VladG @ 17 Jan 2007, 16:49) Si legat de T-eu, eu am pus pe locul meu, PLATIT, desi stiu ca e ilegal. Si nu regret ca l-am instalat acolo: ieri am plecat in graba si nu l-am mai montat. Rezultatul: seara era ocupat de alta masina, desi are placuta cu loc platit! Pai atunci la ce bun sa-l platesc daca nu beneficiez de el cand am nevoie? Ce misto e in sectorul 6, ai si contract incheiat cu ADP-ul. Eu zic sa nu ne mai pierdem timpul cu prostii de genul "e locul meu doar noaptea", ca nu are rost. Atat timp cat nu exista vreun act normativ sau vreun contract intre ADP si cel care are locul platit, nici nu se pune problema de cine are voie sa parcheze pe acel loc. Este, ca si cum eu mi-as inchiria un apartament, dar am voie sa ma duc acolo doar noaptea ca sa dorm, in restul zilei putand sa treaca pe acolo orice doreste. T-eul ramane singura solutie impotriva nesimtirii unora. Eu am zis sa fie civilizat si sa nu-mi montez, dar se pare ca nu am de ales, desi am scris mare pe asfat, cu vopsea alba "loc platit. nu parcati". Nu pot sa inteleg de ce pe cei de la primarie, ADP, consiliul local nu-i duce capu' sa mai faca si ei un ban pentru bugetul local: sa faca niste T-uri standard, sa le monteze tot ei (acolo unde fac dovada ca e locul meu platit) conta cost si toata lumea va fi fericita. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Ar trebui ca toate locurile sa fie la liber - fara contracte cu ADP-ull, plata etc. Sau sa le scoata la licitatie on-line. Poate ca eu nu am langa blocul meu locuri de parcare - dar mi-as permite sa iau langa blocul vecin.
|
--------------------
.
.
.
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(AIX @ 17 Jan 2007, 17:16) Ar trebui ca toate locurile sa fie la liber - fara contracte cu ADP-ull, plata etc. Sau sa le scoata la licitatie on-line. Poate ca eu nu am langa blocul meu locuri de parcare - dar mi-as permite sa iau langa blocul vecin. Adica pomana comunista, sa fie totul gratis, ca noua asa ne place, de ce sa platim. Iar cu licitatia on-line, poate imi zici si mie cum ar putea sa participe vecinul meu, adica un mosulet la vreo 70 de ani, posesor de Skoda din anii '70, care isi plateste constincios, in fiecare an locul de parcare la ADP, dar care saracu n-are Internet acasa si nici la sala nu poate sa se duca pentru ca nu stie sa foloseasca computerul. In cazul blocului vecin, iei legatura cu presedintele asociatie de proprietari, si ii spui ca vrei si tu un loc de parcare. Daca la blocul vecin exista locuri libere (desi nu cred) faci o cere tot catre presedinte in care spui ca vrei locul cutare, el ti-o aproba, te mai duci si pe la administrorul blocului vecin sa-ti semneze si el cerere si apoi tu duci cu cerere la ADP si aia iti dau locul respectiv. Asta-i teoria, dar in practica nu cred ca exista vreun loc liber de parcare printre blocuri. Mai poti sa te duci dupa 01.04.2007 la ADP si sa-i intrebi daca sunt locuri care nu au fost platite pe anul 2006, ei fiind obligati sa le redistribuie. Daca cumva iti spun ca mai sunt locuri libere (slabe sansele) faci cererea si tot ce ti-am zis mai sus. Daca obtii un loc pe care parcheaza un meltean care nu stie ca trebuie sa il si plateasca, ia in considerare faptul ca dupa ce il scoti pe ala de acolo cu politia s-ar putea sa-ti gasesti masina zgariata sau cu cauciucurile intepate. In cazul asta, nu am sugestii de dat. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gibonu @ 17 Jan 2007, 16:38) ... faci o cere tot catre presedinte in care spui ca vrei locul cutare, el ti-o aproba, te mai duci si pe la administrorul blocului vecin sa-ti semneze si el cerere si apoi tu duci cu cerere la ADP... Ori de cate ori mai am treaba cu vreun strain aterizat in Bucuresti, dupa 2-3 sticle de bere ajungem, inevitabil, si la cat de infernal e traficul in Bucuresti. Si ca sa fac o gluma, le povestesc cum e treaba ca sa obtii un loc de parcare (vezi citatul de mai sus). Chestia are un efect nemaipomenit, oamenii rad ca la o gluma cu Mr. Bean Dar cand observa ca numai ei rad, isi dau seama ca sunt, de fapt, in Romania... |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
De pomana comunista n-am avut parte - si nici macar parintii mei (nu, nici macar apartamanet luat de la stat la preturi de nimic nu am avut). Iar ala era un exemplu - nici la blocul vecin nu sunt amenajate locuri de parcare. Si cum in Bucuresti sunt doar 80.000 de locuri - normal ca nu-s libere. Iar daca mosul, vecinul tau, nu are acces la internet - ok, hai sa n-o mai facem online si sa ne ia primaria tuturor o taxa de parcare si sa lase locurile la liber, ca nu sa ma mai acuzi de pomana.
Ideea e sa nu mai ia de la unii bani de doua pizza ptr. un loc de parcare - si cei in cauza sa-si aroge drepturi de stapanitori asupra locurilor respective. Da, daca locul de sub geam ar trebui platit, iar daca nu as face-o (din comoditate/zgarcenie/etc) asta sa insemne sa o parchez la 100m mai incolo (fara frica de alti stapani de T-uri) - mi s-ar parea corect. Insa doar 1 persoana din 10 poate sa aibe parte de 1 loc de parcare. Not fair. |
--------------------
.
.
.
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gibonu @ 17 Jan 2007, 16:38) Iar cu licitatia on-line, poate imi zici si mie cum ar putea sa participe vecinul meu, adica un mosulet la vreo 70 de ani, posesor de Skoda din anii '70, care isi plateste constincios, in fiecare an locul de parcare la ADP, dar care saracu n-are Internet acasa si nici la sala nu poate sa se duca pentru ca nu stie sa foloseasca computerul. Asta este un argument interesant. Daca s-ar vinde locurile online, prin licitatie, mosii nu ar avea acces la locuri de parcare. Asa cum e acum, adica prin cozi la ADP, tinerii nu au acces la locuri de parcare - pentru ca au servicii, nu au timp, etc - nu isi pot petrece ore la cozi. Mie mi se pare ca echitabil este sa se poata inchiria loc de parcare prin ambele variante - si la ghiseu la ADP, dar si online. Ca sa avem cu totii sanse egale! |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
Dragii mei, personal mi se pare ca va certati pe pielea ursului din padure. Vlade, din cate am inteles, chiar daca stai la coada si platesti la ADP locul, nu poti (legal) sa iti pui un T acolo sau sa iti protejezi cumva locul, si daca vine cineva acolo si parcheaza nici politia nu poti sa o chemi. Prin urmare dai banii degeaba
![]() |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Revin cu scuze in legatura cu perioada de timp. O merit pentru ca nu am cautat prea mult , am luat de bune 2 mailuri + un ziar si un program de stiri dubios auzit din greseala.
|
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
gibonu |
![]()
|
@Vijelie
Asta este procedura sau cel putin eu asa am procedat anul trecut prin vara cand am obtinut locul de la ADP sector 2. Poate in alte sectoare o fi altfel, nu stiu. @AIX Tu cum ai interpreta daca eu as afirma ca "toate locurile trebuie sa fie pe gratis"? Adica acum suntem in capitalism si nu mai este nimic moca, daca vrei sa te bucuri de un drept, atunci platesti pentru asta. Eu sunt perfect de acord cu tine cand aduci vorba de taxa pentru locul de parcare, mi se pare absolut normal. Ca taxa e derizorie (in sect 2 este 60 lei pe an) asta e alta problema. Eu sunt de buna credinta si platesc cat mi se cere. In alta ordine de idei, daca locul respectiv este platit (cu suma pe care o cere statul) atunci timp de un an locul ala este al meu, adica parchez numai eu pe el, ca am platit pentru asta si sunt in legalitate, deci imi pot aroga dreptul de stapanitor si il pot injura in voie pe jegosu' care vine cu nesimtire si imi ocupa locul. Tin sa precizez ca nu am blocat niciodata pe nimeni, n-am zgariat masini, n-am intepat cauciucuri, ci am injurat in gand si am parcat masina la 10 min de casa pentru ca doar acolo am gasit loc. O singura data i-am impins masina unuia inspre strada, atat. Ca sunt multe masini in Bucuresti, asta nu e vina nimanui. De ce nu ti-ai pus problema parcarii inainte de ati lua masina? Si eu, pana sa am acest loc, parcam pe unde puteam, dar nu am avut niciodata idei de genul "totul gratis". De asemenea asta nu insemana ca autoritatile locale nu ar trebuie sa faca eforturi ca sa mai faca alte locuri de parcare pe maidanele pe care se arunca gunoiul. Pe bani, nu moca. @Vlad Georgescu Cozile care sunt acum (cel putin in sect 2) sunt pentru a plati locul de parcare pe care il ai deja pe anul 2007, nu pentru a face cerere sa ti se dea un loc. In plus, locul de parcare fiind dat in baza unui prezumptiv contract de inchiriere se aplica dreptul de preemtiune, adica la prelungirea contractului are intaietate titularul respctivului contract. D-aia poti sa-ti platesti locul pana la sfarsitul primului trimestru al anului, iar in cazul in care nu-l patesti pana atunci se considera ca ai renuntat la el. Ca aia de la ADP fac o gramda de smecherii, sunt de acord cu tine si d-aia m-am dus si eu acum sa stau la coada cu toti mosii care nu au ce face pe acasa. Ca n-ar trebui sa fie cozi la ADP si ca ar trebui inventate si alte modalitati de plata, la fel sunt perfect de acord. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
AIX |
![]()
|
Daca spuneam sa fim toti taxati cu 5 mil./an ptr. parcare - mi-ai fi zis ca nu toata lumea are acesti bani. Si eu as fi continuat - capitalism bre, ce sa-i faci; daca nu ai bani de parcare, nu-ti iei masina. De aia am spus la liber/gratis - plus ca mai scapam si de birocratie. Si cu locurile de parcare nerezervate - primul venit, primul parcat -cred ca ar fi si mai eficient dpdv al parcarii, in cond. date.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
@AIX sigur nu ai parcat "la liber" pe locul pe care l-ai gasit liber al lu vecinu de alaturi care e propritar pe locu ala de treijdeani de cand s-a mutat in blocul ala si ti-ai gasit frumusetea de Leon un pic zagariata, cauciucu un pic dezumflat ?
Vreau sa stiu cand ajung acasa ca ma duc direct la locsoru care stiu ca e al meu, ca nu mai stau sa ma gandesc : pot sa parchez acolo ? deranjez pe cineva ? cine stie peste ce nebun dau ? sau mai incolo ? mi-o atinge cineva aici ? sigur ca nici in locul tau de parcare nu esti prea sigur ca nu ti-o atinge vreun neatent. "si daca vine cineva acolo si parcheaza nici politia nu poti sa o chemi." Mai depinzand poate si de sector, vrei sa zici "nu vrei", nu "nu poti". This post has been edited by Cornel001: 18 Jan 2007, 10:16 |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
AIX |
![]()
|
@Cornel - nu, n-am patit dintr-astea, pe strada mea nu sunt locuri de parcare amenajate, se parcheaza la liber; doar un singur vecin si-a gasit un loc mai ferit si s-a hotarat ca e locul lui, pe baza faptului ca sta de 18 ani in bloc. Am avut un "meci"(cearta) cu el, dar am scris despre asta mai demult , pe forum.
|
--------------------
.
.
.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Valentine @ 18 Jan 2007, 07:05) Dragii mei, personal mi se pare ca va certati pe pielea ursului din padure. Vlade, din cate am inteles, chiar daca stai la coada si platesti la ADP locul, nu poti (legal) sa iti pui un T acolo sau sa iti protejezi cumva locul, si daca vine cineva acolo si parcheaza nici politia nu poti sa o chemi. Prin urmare dai banii degeaba ![]() Stiu ca nu e legal si nici frumos, dar nu am alta solutie, din cauza nesimtitilor. Bineinteles ca atunci cand lipsesc din oras scot T-eul sa poata parca si altii, nu sunt genul de maniac al "proprietatii". Hei, am auzit ca in unele orase ar veni chiar cei de la ADP si ti-ar monta un T-eu standard, dupa ce ai platit locul... Ma insel cumva, stie cineva un exemplu concret? Asa mi s-ar parea corect. Ce ma enerveaza la maximum e ca, spre deosebire de alte locuri unde chiar nu se poate parca, la mine sunt locuri berechet pe bulevard (Iuliu Maniu), dar e mai comod sa ocupi un loc in fata blocului, platit de altcineva, decat sa mergi 100 m in plus! ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(AIX @ 18 Jan 2007, 11:53) Daca spuneam sa fim toti taxati cu 5 mil./an ptr. parcare - mi-ai fi zis ca nu toata lumea are acesti bani. Si eu as fi continuat - capitalism bre, ce sa-i faci; daca nu ai bani de parcare, nu-ti iei masina. De aia am spus la liber/gratis - plus ca mai scapam si de birocratie. Si cu locurile de parcare nerezervate - primul venit, primul parcat -cred ca ar fi si mai eficient dpdv al parcarii, in cond. date. De unde esti asa sigur incat sa stii ce as fi zis eu? Acum hai sa-ti spun ceea ce cred. 500 lei de an nu mi se pare a fi extrem de mult. 500:12=41.66 lei/luna, adica sub 50 de lei lunar. 50:30=1,66 lei pe zi, adica sub 2 lei pe zi. Asadar ai trebui sa dai 2 lei pentru 24 de ore de parcare, in conditiile in care parcarea la Unirii parca e 3 lei ora (nu stiu sigur). Mie personal mi se pare echitabil. Intr-adevar, daca chiar nu ai bani de parcare atunci nu iti mai iei masina, ca nu toata lumea trebuie sa aiba masina. Poti sa te dai cu bicicleta sau cu metroul oricand. In concluzie, eu prefer sa dau un ban, dar sa stiu ca pot veni acasa la 1 noapte si am unde sa parchez si ca nu mai trebuie sa ma plimb juma de ora prin cartier ca sa caut un loc. Daca altii nu prefera sa dea banu' asta e, e optiunea lor, parcheaza unde pot si nu mai behaie ca "aici parchez eu pe gratis ca stau de 30 de ani in bloc" |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
AIX |
![]()
|
In concluzie:
- locuri la liber, fara taxa - inseamna pomana comunista (dar toti ar avea aceleasi sanse de a parca) - locuri la liber, dar cu taxa anuala - nu e bine, omul vrea sa aibe locul lui seara, cand ajunge acasa - dar macar nu mai e pomana comunista - licitatie on-line - nu e bine, nu tot omul are acces la net - 5 mil/an - e bine, tu iti permiti, ai locul tau, dar vecinul tau (mosul fara acces la net) si-ar permite? - 12 mil/an (am zis 12 ca sa fie mai usor de calc. - 1 mil/luna) - ? |
--------------------
.
.
.
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Asta inseamna ca e bine cum e acum
![]() La mine in sector cel putin poti sa apelezi la pulitie (comunitara de ex) daca ai locul platit ocupat (si ai nevoie de el, caci cat timp lipsesc nu ma deranjeaza), si daca se fac ca ploua poti sa le reamintesti ca sunt obligati sa intervina si la mine acu ceva timp in 2-3 cazuri chiar au venit, nu stiu mai multe amanunte, parintii stiu. Dar ar fi cazul sa aveti si locul cumva marcat sa se stie ca e inchiriat, altfel ce vina are ala ? |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(AIX @ 18 Jan 2007, 13:55) In concluzie: - locuri la liber, fara taxa - inseamna pomana comunista (dar toti ar avea aceleasi sanse de a parca) - locuri la liber, dar cu taxa anuala - nu e bine, omul vrea sa aibe locul lui seara, cand ajunge acasa - dar macar nu mai e pomana comunista - licitatie on-line - nu e bine, nu tot omul are acces la net - 5 mil/an - e bine, tu iti permiti, ai locul tau, dar vecinul tau (mosul fara acces la net) si-ar permite? - 12 mil/an (am zis 12 ca sa fie mai usor de calc. - 1 mil/luna) - ? Concret: - locuri la liber, fara taxa - inseamna pomana comunista (dar toti ar avea aceleasi sanse de a parca) Da, mie mi se pare pomana comunista. De ce nu ceri sa-ti asigure statul si locuri de munca platite cu 1000 euro/luna pentru fiecare, ca asa am avea cu totii sanse de a castiga 1000 de euro/luna (fac precizarea ca eu castig mult sub 1000 de euro pe luna) - locuri la liber, dar cu taxa anuala - nu e bine, omul vrea sa aibe locul lui seara, cand ajunge acasa - dar macar nu mai e pomana comunista Aici nu inteleg ce vrei sa spui. Cum adica locuri la liber dar cu taxa anuala? Atunci eu de ce mai platec daca locul nu e la liber? Te referi cumva la o taxa pentru a parca, de exemplu la blocul meu, unde sunt vreo 15 locuri platite si unde ar parca numai cei 15 care platesc unde vor pe cele 15 locuri? Asa sunt de acord, eu nu tin neaparat sa parchez in fiecare seara pe locul nr. 2 de exemplu, pot la fel de bine sa parchez si pe 6 sau 15, nu ma deranjeaza. - licitatie on-line - nu e bine, nu tot omul are acces la net Da, nu mi se pare bine, pentru ca nu toti au Internet si multi nici nu stiu sa-l foloseasca, chiar daca l-ar avea. - 5 mil/an - e bine, tu iti permiti, ai locul tau, dar vecinul tau (mosul fara acces la net) si-ar permite? N-am de unde sa stiu daca si-ar permite. Oricum, nu eu fac legile si din cate stiu eu, atunci cand se stabileste o taxa se iau in consderare niste coeficienti, cum ar fi salariul minim pe economie. Nu ma pricep, asa ca nu pot sa dezvolt ideea. Insa, repet, nu toata lumea trebuie sa aiba masina. Poate mosul respectiv nu-si permite sa plateasca nici RCA-ul de exemplu. Atunci ce facem, il lasam sa circule fara RCA? - 12 mil/an (am zis 12 ca sa fie mai usor de calc. - 1 mil/luna). Da, mi-ar conveni si 1 mil/luna. Tu probabil nu stii cum este sa vi seara acasa dupa ora 18.00 si sa nu mai gasesti pe strada nici un loc (la liber) si sa stai sa te plimbi ca bou cu masina printre blocuri pentru ca nu ai unde sa o lasi. In concluzie, ca sa ma intelegi mai bine, ceea ce ti-am raspuns mai sus: 1. sunt parerile mele persoanale si nu am pretentia ca sunt cele mai bune sau ca am eu dreptate; 2. prefer sa dau un ban, dar sa stiu ca am unde sa parchez |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
AIX |
![]()
|
Noi oricum facem aici exercitii de imaginatie - asa ca hai sa continuam:
- locuri la liber, dar cu taxa anuala Adica aici primaria ne mai ia noua, grupul posesorilor de automobile, inca o taxa - sa-i zicem - "taxa de parcare" - ptr. ca, bineinteles, masinile nu sunt in miscare toata ziua - deci undeva trebuie sa parcheze. Si cu taxa asta poate ne mai face si parcari supraetajate sau subterane. Sau ne lasa fara ei pur si simplu, ca sa nu fie gratis. E interesant ca nu esti de acord sa nu se dea dea locuri si parcarea sa fie la liber (cum spuneam, sanse egale ptr. toti), nu esti de acord cu licitatia on-line (ca nu toti au aceleasi sanse - deoarece unii nu au internet sau nu stiu sa foloseasca un computer), insa esti de acord chiar si cu 12 mil/an (desi e clar ca majoritatea pensionarilor nu ar avea nici o sansa in acest caz - desi tot tu le duci grija cu accesul ala on-line - si probabil ptr. o mare parte din populatia activa cei 12 mil/an ar constitui o cheltuiala deloc de neglijat). Mai plusez? 2 mil./luna ti-ar conveni? ![]() edit:: a, stiu cum e sa faci ture pe langa bloc seara; dar le fac, pana reusesc sa prind un loc. Asta e. This post has been edited by AIX: 18 Jan 2007, 14:24 |
--------------------
.
.
.
|
|
gibonu |
![]()
|
@AIX
Hai ca deja incepi sa nu mai fi coerent, ca sa nu zic altceva. locuri la liber, dar cu taxa anuala 1. eu n-am auzit sa doreasca primaria sa impuna o astfel de taxa de parcare, dar poate stii tu mai multe 2. parcarile cu care se tot lauda ca le vor construi (daca le vor construi vreodata) oricum o sa fie pe bani, ca cea privata de la Unirii, cum este si normal. Cu taxa de 1 milion pe luna: 1. nu se va adpota asa ceva, ti-am explicat anterior de ce; 2. nu imi va face nici o placere sa o platesc (sa nu crezi ca sunt vreun psihopat care ii place sa plateasca taxe) 3. insa ma consider om civilizat si respect legea, fie ca imi place sau nu ce spune respectiva lege. in fond nu m-a pus nimeni sa-mi iau masina deci nu este nimeni obligat sa-mi asigure si loc de parcare gratis 4. 2 mil pe luna mi se pare mult, deci daca asta ar fi taxa, as renunta la locul de parcare, as parca masina in stada si as merge pe jos juma de ora pana acasa, dar n-as cere in nici un fel "parcare pe gratis" Repet: masina nu este un drept fundamental al omului, se poate trai si fara ea a, stiu cum e sa faci ture pe langa bloc seara; dar le fac, pana reusesc sa prind un loc. Asta e. Asta insemana 2 lucururi: 1. pe unde stai tu nu e asa mare problema cu parcarea, sau 2. insemana ca te plicitisesti pe acasa si iti mai omori timpul cautand un loc de parcare |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Sfat!
Am depus la Apd cerere..mi s-a aprobat un loc , care se pare a fost unei "vecine" de 15 ani.Tipa nu mai platise de 2 ani .Mie mi l-au dat pe asta.Am platit pe trimestrul 4 al anului 2006 si luni pe tot anul 2007.Nu am vrut sa pun masina inca acolo pt ca am asteptat contractul care dupa cum bine stiti in 2007 s-au schimbat.Am semnat si noul contract , "vecina" stie de acest aspect.Au informat-o chiar aia de la Adp cand s-a dus sa plateasca ca i-au dat locul altcuiva.Am avut scandal cu ea ca il vrea inapoi.I-am zis ca il dau ...ca nu sunt atasat sentimental de locul ala dar numai sa se duca si ea la Adp sa isi ia loc si sa facem schimb .Si nu vrea... Ce pot sa fac"? Pt ca v-am spus ..am chitante pe trimestrul 4 2006 si tot anul 2007 achitat si contract incheiat si nu am pus masina decat intr-o singura seara cand nu era ea aks.A doua zi am plecat si seara iar era ocupat.Imi e mie rusine de rusinea ei Dar ce sa fac? Sa sun la politie ? Chiar asa am ajuns ? Sa rezolve politia chestiunile de ordin moral ? Parca e mai usora treaba cu politia comunitara...aia ce numar au ? |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Sudsemnatu @ 18 Jan 2007, 17:32) Sfat! Am depus la Apd cerere..mi s-a aprobat un loc , care se pare a fost unei "vecine" de 15 ani.Tipa nu mai platise de 2 ani .Mie mi l-au dat pe asta.Am platit pe trimestrul 4 al anului 2006 si luni pe tot anul 2007.Nu am vrut sa pun masina inca acolo pt ca am asteptat contractul care dupa cum bine stiti in 2007 s-au schimbat.Am semnat si noul contract , "vecina" stie de acest aspect.Au informat-o chiar aia de la Adp cand s-a dus sa plateasca ca i-au dat locul altcuiva.Am avut scandal cu ea ca il vrea inapoi.I-am zis ca il dau ...ca nu sunt atasat sentimental de locul ala dar numai sa se duca si ea la Adp sa isi ia loc si sa facem schimb .Si nu vrea... Ce pot sa fac"? Pt ca v-am spus ..am chitante pe trimestrul 4 2006 si tot anul 2007 achitat si contract incheiat si nu am pus masina decat intr-o singura seara cand nu era ea aks.A doua zi am plecat si seara iar era ocupat.Imi e mie rusine de rusinea ei Dar ce sa fac? Sa sun la politie ? Chiar asa am ajuns ? Sa rezolve politia chestiunile de ordin moral ? Parca e mai usora treaba cu politia comunitara...aia ce numar au ? Legal, in mometul de fata tu ai tot dreptul sa ocupi locul respectiv, avand in vedere ca vecina nu l-a mai platit de 2 ani in mometul in care tu l-ai luat in primire. Normal ca nu vrea alt loc, ca probabil i-au zis cei de la ADP ca nu mai au. Spune-i ca legal e locul tau si sa faca bine sa nu ti-l mai ocupe. Daca il mai gasesti ocupat, da telefon la 112 si insista sa vina politia. Poate se sperie ca vede ca ai chemat politia si isi ia si vreo amenda. Ai grija insa, ca cu asemenea specimene, s-ar putea sa gasesti masina zgariata sau cauciucurile intepate. Bafta |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
AIX |
![]()
|
@gibonu - de aceeasi lipsa de coerenta te suspectam si eu, insa m-am abtinut s-o spun.
Tu chiar nu intelegi ca _toate_ masinile sunt parcate undeva? Si ca numai ptr. ~10% dintre ele se plateste aceasta parcare? Pentru ca restul de 90% nu sunt parcate in asa-zisele parcari amenajate? Ca nu este doar o manifestare de dorinta sa-ti gasesti un loc de parcare pe care sa-l platesti? Ci si nervi si timp sa stai la o coada, ptr. a fi premiantul unui grup de 10 persoane? Dintre care 7 probabil nici nu se inscriu in cursa deoarece nu au acces la astfel de locuri? Decat situatia actuala, nu crezi ca ar fi mai bine ca Primaria sa nu mai dea nici un loc de parcare? Sa spuna - asiguram prea putine pentru ca rezervarea lor sa fie o "competitie" corecta. Pentru ca unii dintre voi nu aveti timp sa stati la coada si noi nu suntem in stare sa va oferim si o alternativa de rezervare online. Sau sa ne ia tuturor niste bani _pentru ca le parcam undeva_? Sa se revizuiasca - primesc, dar sa nu se schimbe nimic. Cam asta spui tu. Pentru ca deja ai locul. |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
@gibonu: suna tu, te rog, la 112 si zi-le ca un vecin ti-a ocupat locul de parcare si zi-ne si noua ce iti raspunde operatorul...
"Pentru prima data in Romania este reglementata unitar introducerea numarului european pentru apeluri de urgenta, 112, a sistemului tehnic si organizational al receptionarii si transmiterii apelurilor de urgenta referitoare la incendii, accidente, urgente medicale, dezastre si alte evenimente care implica interventia rapida a serviciilor specializate." Mai multe detalii pe http://www.112.ro/index.php Cine isi inchipuie ca statul roman a bagat zeci de milioane de parai intr-un sistem de apeluri de urgenta pe care unii l-ar folosi pt situatii de genul "parcare ocupata de altcineva", ori a uitat de existenta sectiiilor de politie, ori se uita prea mult la stirile ProTV. This post has been edited by vijelie: 18 Jan 2007, 16:17 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
alinakes |
![]()
|
X Group: Members Posts: 341 Joined: 24 March 06 From: X ![]() |
Vijelie are dreptate !
Nu la 112 se da telefon ci se face o reclamatie la sectia de politie de care apartii iar politistul de proximitate al zonei tale ii va face o vizita in care ii va explica situatia si repercursiunile asupra vecinei ! Daca nu reusesti sa discuti cu ea spune-i ce ai de gand si daca nici chiar atunci nu intelege , mergi linistit la sectia de politie si fa o reclamatie si lucrurile se vor rezolva , iti spun asta din proprie experienta ! |
--------------------
X
X
X
- X
|
|
Maximus Decimus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 157 Joined: 5 May 06 ![]() |
Sectorul 2 are parcari de resedinta platite?
|
--------------------
Peugeot
407
- B-03-LOG GRUPPO MAXIMA BUCURESTI- MEMBRU FONDATOR
|
|
AIX |
![]()
|
@Maximus - 8500
|
--------------------
.
.
.
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
pai tocmai de aia am zis ca nu e frumos sa sun la politie !
dar parca cu politia comunitara ar fi mai usor zic eu...ca aia se ocupa ( cum zice si numele) de treburile comunitare. si m-am gandit si la faza cu zgariat ..etc.! daca o sa faca asa ceva chem politia ..face constatare, le zic pe cine banuiesc si mi-o fac pe casco.deja cred ca daca a doua oara face asa...o sa isi dea seama si garcea ca doamna e principalul suspect...si nu se stie niciodata cum o vede un vecin...de o baga si la distrugere..( sper sa nu fie asa proasta si sa inteleaga de buna voie... deci poate un nr de la politia comunitara are cineva? This post has been edited by Sudsemnatu: 18 Jan 2007, 19:17 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
gibonu |
![]()
|
@ AIX
Daca eu nu sunt coerent pentru ca accept sa platesc o taxa pentru a avea un drept asta e, adica e parerea ta si sa fi sanatos. Ca locuri de parcare sunt doar pentru 10% dintre masini, nu e vina mea. Am mai zis aici pe forum ca, dupa mintea mea, autoritatile locale ar trebui sa faca mai multe eforturi pentru a transforma maidanele dintre blocuri in locuri de parcare si chiar ca ar putea amenaja parcari direct pe trotuare, care oricum sunt ocupate de masini care parcheaza acolo pe gratis. Inca odata: coada de la ADP este pentru a plati locul pe care deja il ai si nu pentru a face cerere pentru unul nou. Citeste de exemplu ce a scris Sudsemnatu. Da, eu spun ca sunt de acord cu locurile rezervate cu plata. Stau de 4 ani in blocul ala si primii 3 nu am avut loc cu plata, desi mi-as fi dorit acest lucru. 3 ani inebuneam in fiecare seara cand veneam acasa dupa ora 18.00 si nu gaseam nici un loc. Poate sunt eu dus cu capul ca vreau sa platesc si sa am un loc de parcare asigurat, nu neg. @Vijelie Am sunat o singura data la 112, motivul fiind ca stateam ca bou de 20 de min in intersectia blocata Pantelimon/Fundeni si nu era nici un polistist care sa dirijeze circualtia, desi Sectia 9 de Politie este la mai putin de 50m de intersectie. Asadar, am sunt acolo mi-a rapsuns o gagica, i-am spus cat am putut de repede despre ce e vorba si am vrut sa inchid, sa nu tin linia ocupata. Gagica mi-a zis sa nu inchid, mi-a reamintit ca respectiva convorbire e gratuita si m-a rugat sa astept pana suna ea la politia capitalei ca aia de acolo sa ia legatura cu sectia 9 si sa trimita aia pe cineva in intersectie. A vorbit pe speaker ca sa aud si eu convorbirea. Asadar, eu zic sa nu mai vorbesti in necunostinta de cauza si daca tu ai alfat de 112 de la stirile protv e problema ta. Eu nu mai uit la acele stiri. Mai mult, daca era 112 dedicat doar urgenteleor majore, atunci gagica respectiva mi-o taia scurt si imi zicea sa sun la 931, pentru ca nu cred ca se plicitsea si isi mai omora timpul vorbind cu mine. In plus, eu stiu ca sunt niste diferente intre a suna la 112 sau la sectie (in afara de apel gratuit), adica atunci cand primesc apel pe 112 politia este monitorizata si trebuie sa-si faca treaba. @Sudsemnatu Tu esti om civilizat si este normal sa nu vrei sa suni la politie pentru o problema aproximativ banala, dar se pare ca nu ai de ales. Daca ti-o gasesti zgariata, intr-adevar chema politia sa faca constatare, sa ia amprente si spune-le pe cine banuiesti, eventual sa o ia la intrebari si poate se potoleste. Un vecin al meu, tot cu loc platiti are o SuperNova. Intr-o seara si-a gasit locul ocupat si a parcat in fata celui care ii ocupase locul. Dimineata si-a gasit eleronul rupt pentru ca cel care ii ocupase locul a incercat sa-i impinga masina. S-a dus la ala care-i ocupase locul si i-a cerut banii pe eleron. Ala ca nu-i da nimic, ca nu el i-a rupt eleronul. Atunci, vecinul a zis ca chema politia sa ia amprente si ii face si plangere penala pentru distrugere de bunuri. Cand a auzit asta, respectivul a sarit imediat cu banu'. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 12:48 |