Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
![]() ![]() ![]() |
Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|||
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
A trecut ora si... nimic :mrgreen:
|
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Hai sa va zic eu una: saptamina trecuta circulam pe banda I in CJ (pe Calea Turzii) cind o autoutilitara (de aia pt. tractari masini) ce circula in paralel cu mine pe banda II da sa intre peste mine! Frinez, trag dreapta, evit impactul dar frec bordura (care era destul de inalta) cu roata dreapta fata. Janta (de aliaj) zgiriata nasol, cauciucul taiat! Individul opreste sa vada daca m-a atins cica. Ii zic ca n-am nimic numa' problemele la roata. Asta smecher zice ca-mi da 300 k lei pt. cauciuc si sa nu mergem la politie, ca daca mergem el ia cam tot atit amenda si eu nu iau nimic. Pai sa nu-i bagi la un ametit din asta un pumn in gura???
Pagubele sint de 3.250 k (janta) + 1.300 k (cauciuc) pe care o sa le plateasca asiguratorul lui si el s-a ales cu avertisment de la Politie!!! |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
SYL |
![]()
|
||||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Bun si daca ala din fata merge intentionat cu viteza extrem de mica fara vreun motiv intemeiat, atunci ce faci ? Mergi cu 10km/h pe DN, in loc sa mergi cu 100 , numai ca sa nu incalci si tu legea ? |
||||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||||
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.512 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
din pacate DA :|
P.S. Sau mai exista varianta stil SPP :twisted: |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
REGULAMENTELE SUNT FACUTE SA FIE INCALCATE !!!!!!!!!!!!! (cat se poate) smile.gif
|
-------------------- null
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.291 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
Ieri un Audi A4 a tras pe dreapta si a incetinit ca sa-l depaseasca taicamiu ... masina respectiva avea numar de elvetia . Concluzia , topicul trebuie redenumit : "Sindromul: Sunt roman autentic cu masina straina si nu ma dau la o parte " biggrin.gif
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Las ca destepti din astia sunt peste tot. Momentan va scriu din Brescia, Italia. Cred ca asta zice totul.
Partea buna e ca majoritatea (nu toti) te cam lasa in pace chiar cand ti coloana in spate. Nu clanxoneaza, nu flash-uie. Cand e loc te depasesc. Uneori la limita. Tin sa mentionez ca aici mergand la limita legala strangi coloana in spatele tau. smile.gif Si daca mai si cauti un indicator si incetinesti din cand in cand sa vazi atunci frate smile.gif PS: Si aici toti au masini straine smile.gif Doar o singura SLZ am vazut. |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Silviule, daca nu exista indicator de viteza minima obligatorie, atunci ala poate sa mearga si la relanti. Daca nu poti sa-l depasesti in conditii legale si te vede Garcea ai pus-o. Amenda e de la 2 la 8 milioane, cu jumatate din minim in 48 de ore.
Eu ma intreb de ce nu se dicuta mai mult si de faptul ca este ILEGAL sa depasesti viteza maxima admisa pe un anumit sector de drum. Poti depasi o alta masina numai daca ai conditiile legale, asta incluzand si obligativitatea ca in timpul efectuarii acestei amnevre sa nu depasesti viteza legala. Deci daca unul merge cu viteza maxima legala nu ai voie sa-l depasest. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Comunistii erau in ILEGALITATE! Depasirea vitezei este doar NELEGALA! :wink:
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
pai hai sa facem un thread daca e bine sau nu sa depasim viteza legala. aici se vorbeste despre acoradare sau nu a "prioritatii la depasire" alora cu masini mai slabe
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Ok. Am citit regulamentul. Si pedeapsa pentru depasirea vitezei legale (cu pana la 50km/h) consta in avertisemnt sau amenda de la 600 la 800k. Aceeasi pedeapsa este prevazuta si pentru nerespectarea regulamentului in ce priveste ocuparea benzilor. Deci din punct de vedere legal, faptele sunt la fel de grave. Bine,a cum nu cred ca te va opri cineva daca mergi pe banda a doua in loc sa mergi pe banda 1, dar pentru viteza sigur te alegi cu amenda.
Acum, de vreme ce contraventiile sunt de valoare egala, de ce ar avea dreptul cineva sa fie mai smecher decat altcineva. Eu nu cred ca se pune problema in felul acesta. Problema este cine este mai periculos. Daca tu te tii batos pe banda a doua, ala care vine mai tare din spate va incerca sa te depaseasca pe contrasens (am patit-o eu. Fiind in depasirea unot tir-uri a venit unul din spate mai tare, eu nu aveam unde sa ma trag si m-a depasit pe contrasens) sau sa reaca de tine prin dreapta. Daca te depaseste pe contrasens exista riscul de aparitie a unor accidente (pentru ca cel de la volan va fi mai atent la tine sa te vada si sa iti ureze sanatate tie si familiei tale si va conduce mult mai nervos). la fel, explicatie valabila si pentru depasirea prin dreapta, banda pe care mai circula vehicule foarte lente (carute, divesre atelaje si nu in ultimul rand oameni), iar el venind cu viteza mare, fiind atent si concentrand-se mai degraba la ce urari sa-ti mai faca nu va putea observa la timp obstacolele. In plus, in cazul unei depasiri, un astfel de personaj cel mai probabil iti va taia calea cand va reveni pe banda, existand riscul de a te acrosa. Ca atare, nefiind de partea celor care merg cu viteza, sustin ca este omeneste sa te tragi tu dreapta (daca ai loc, bineinteles, nu spun sa te urci pe masina pe care tocmai o depasesti) si sa eviti producerea unui accident in care mai mult ca sigur vor fi implicate si persoane nevinovate. Pe ele nu cred ca le intereseaza ca ala era nebun si mergea cu viteza sau ca tu esti incapatanat sa mergi pe banda a doua si ca ati vrut sa vedeti care este mai tare. Ca de pierdut o sa aveti amandoi. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
si in Canada e la fel....nu te claxoneaza nimeni si toata lumea sta calma daca ti s-a oprit motoru sau ai alte probleme...si te si ajuta daca ai probleme mai grave cu masina sa nu poti sa o mai misti sau ceva...deci se poate,nu?
de ce draq la noi nu se poate?raspuns: pentru ca f multi prosti au carnet.... |
-------------------- null
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Sa va povestec o faza legata de civilizatie. Acum cava ani mergeam la Timisoara. Eu nu aveam pe atunci carnet, dar asta nu conteaza. Ideea e ca am oprit pe margine drumului, intr-o parcare special amenajata. Taica-miu a deschis capota sa se uite pe la motor, ceilalti mancam. Intre timp opreste in spatele nostru o masina, se da un tip jos si ne intreaba intr-o engleza cam stricata daca avem probleme cu masina. A vazut capota deschisa, plus ca pe jos erau niste cioburi si a crezut ca aveam probleme. Masina din care a coborat pesoana avea numere de Italia si am aflat ca si el este italian. Am ramas placut surprins, am mai stat de vorba, am mai baut cu el o cafea, un suc si omul a plecat. Dar asta v-am spus-o ca sa dovedesc civilizatia unor oameni. Cand m-a lasat pe mine masina, in mijlocul drumului, a trebuit sa facs emn la nu stiu cate masini si daca dupa minute bune s-au indurat vreo 2 sa opreasca.
Eu nu-mi fac nici un titlu de glorie, dar am oprit de mai multe ori sa ajut pe diverse persoane care am vazut ca aveau probleme. Pe unii i-am ajutat, la altii nu am avut ce sa le fac. Dar macar am plecat impacat eu cu mine insumi ca am incercat sa ajut pe cineva. Cine stie cand mai am si eu nevoie de ajutor si intotdeaua iti prinde bine ca cineva sa fie langa tine. |
--------------------
Dacia
|
|
SYL |
![]()
|
||
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Nu e adevarat. Conform legii NU ai voie sa mergi cu viteza redusa fara un motiv intemeiat !! |
||
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|||
misterb |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Adevarat ce ai ai spus gest laudabil al Italianului dar si de inconstienta avand in vedere tara in care se afla. La noi romanii, stiind in ce fel de tara se afla (si nu din lipsa dorintei de a ajuta ci de a-si apara pielea) prefera sa nu opreasca in astfel de cazuri stiind ca asta este si o metoda de a fi pradati si de a lise fura masina. Cazul clasic omul opreste sa ajute si ala care face pe victima ii da una la cap mai apare si un complice de prin boscheti si ii fura masina omului. Sunt multe astfel de cazuri. Asa ca poate de la distanta nu ai prezentat increderea necesara si au preferat sa mearga mai departe, chiar daca tu esti o persoana cat se poate de onorabila. 8) |
||
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|||
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Incearca tu in Germania pe autostrada sa opresti sa faci semne cand ai probleme cu masina. Nu te baga in seama nici dracu. Pt asta exista telefoanele de urgenta de pe autostrada.
De unde stiu: am ramas fara benzina pe autostrada. Nu eu conduceam, nici vina soferului ca s-a stricat indicatorul de benzina. :mester: |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu, in Germania se da amenda pt. asta. Asa e, v-au amendat?
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Pana acum x ani era pe Buc-urziceni pe la Sindrilita sau Movilita un tigan burtos cu un Renault 25 alb, cu numar galben de olanda.
Deoarece ai mei sunt din Buzau faceam frecvent drumul ala si de fiecare data il vedeam pe tigan cu renaultul cu capota ridicata si agitand o..cheie Am aflat ulterioe ca au fost unii fraieri care au oprit si care au mai ramas doar cu chilotii! Atunci stiu ca m-am enervat si am scris un memoriu la MAI si am aratat situatia si am povestit ca frecvent l-am vazut stand de vorba cu tiganul pe seful de post Am primit tarziu un raspuns ca seful de post a fost mutat disciplinar in alta comuna... |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Am plecat de la mare acum cateva zile si intre Navodari si Ovidiu o dacie pe dreapta agitand o sticla (ramasesera fara gaz). Si desi ocupantii masinii erau 3 tigani, am oprit si le-am dat sticla mea de rezerva de 2L. Cioroii nu stiau cum sa-mi mai multumeasca (caci sunt sigur ca stateau de mult si bine acolo si ar mai fi stat), mi-au dat 100 mii lei pt cei 2 litri de benzina si gata. Deci nu toti care fac semn dupa ajutor sunt infractori. Sau s-or fi speriat de statura mea si de fata mea nu tocmai simpatica ? laugh.gif
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Mai ...felicitari!
Dar sa-i fi vazut de 20 de ori in pana TOT PE EI; TOT ACOLO; in interval de 4 ani..ai mai fi oprit? |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
ckristi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
De nume ( AL CAPONE ) ohmy.gif |
||
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|||
Al Cap0nE |
![]()
|
![]() Lex talionis Group: Members Posts: 407 Joined: 19 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
84
- KPN
|
|
litza |
![]()
|
||
Nu, ca nu am sunat la telefonul ala de urgenta. Am avut noroc ca era o iesire la cateva sute de metri si in primul sat am luat niste benzina la bidon si ne-am scos din rahat. Si ce vina am eu ca s-a defectat indicatorul de benzina ca sa iau amenda? Shit happends! |
||
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|||
Lucian123 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 25 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Cum adica, pe contrasens - prin dreapta? |
||
--------------------
DACIA LOGAN
Laureate 1.4 Rosu
- B40XXX
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
Cer scuze pentru exprimarea nu tocmai corecta. Vroiam sa zic ca daca nu se dau la o parte ii depasesc prin dreapta sau pe contrasens.
|
--------------------
Dacia
|
|
Marty |
![]()
|
Bogdan, exprimarea ta e corecta, virgula e la locul ei!
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
laufery6 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 13 August 04 From: Constanta ![]() |
Chiar acum cand am venit acasa am dat si eu peste o proasta care avea un Opel Zafira si care trebuia sa-mi dea prioritate. Eu aveam verde la semafor, iar ea putea face dreapta, dar era obligata sa imi acorde prioritate si nici macar nu a franat sau ceva. Cand am depasit-o statea si mesteca guma ca o aroganta si nici macar sa intoarca capu` sa-si ceara scuze. Ce sa-i faci uni uita regulile de circulatie sau sunt prea prosti
|
--------------------
Fiat
Albea
2007 Dynamic
|
|
Ake |
![]()
|
||
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Daca e vorba de intersectie cu verde intermitent sa stii ca nu e de la masina straina, e de la Tanga sau de la ruj (n-am aflat inca). Si secretara noastra a intrebat candida: "Mai nu stiu de ce ma tot claxoneaza porcii astia de vreo vreo luna aici la semafor ca eu am verde si ei trec pe rosu!. " |
||
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|||
laufery6 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 13 August 04 From: Constanta ![]() |
Nu este verde intermitent
|
--------------------
Fiat
Albea
2007 Dynamic
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 02:44 |