Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
![]() ![]() ![]() |
Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
kaspersky |
![]()
|
||
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008
|
|||
paulp |
![]()
|
||||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Gresesti amarnic sau suferi de o puternica lipsa de imaginatie.
Este banda de circulatie pentru anumite vehicule (salvare, politie, pompieri). Crede-ma ca stiu legislatie rutiera cit nu poti inghiti :mrgreen: . Iar daca vrei un exemplu, anul trecut nevasta-mea a luat carnetu, dupa codul rutier nou, ocazie cu care mi-am perfectionat cunostintele de legislatie actualizata (totusi dupa 11 ani de condus se mai uita mici chichite :wink: ). Ideea era sa exemplific clar speta pentru a se intelege despre ce banda vorbim. Iar faptul ca guvidul (sau labagiul cum ii place lui Andrei sa-i spuna) ma fleshuia pe mine ca aveam Dacie, iar pe banda 2 (poftim, am respectat numerotarea ta) era unu mai tare ca el ca hirb, care mergea cu 130-140, asa ca nu-si permitea :vmad: |
||||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||||
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
S-a vorbit la un moment dat de cei care circula pe mijlocul benzii atunci cand este o singura banda pe sens. Si din cauza carora se depaseste greu.
Nu am nimic impotriva celor care merg pe mijlocul benzii. Este dreptul lor, este normal sa doreasca sa-si maximizeze siguranta. Dar in momentul in care idiotul(oata) merge LANGA AXUL DRUMULUI, atunci chiar este demn de luat la pumni. Am avut un astfel de nebun nenorocit care mergea cu 60-70km/h pe Valea Oltului, si tinea dupa el o coloana de vreo doi kilometri. Motivul? Drumul este si asa ingust acolo, iar el mergea cu roata fix pe banda de separare intre sensuri. Cum traficul din contrasens era destul de dens, trebuia sa iti calculezi foarte bine depasirile. Si nici macar cei cu masini mai puternice nu se incumetau sa treaca de nenorocit, pentru ca asta insemna sa se duca bine de tot in stanga pe contrasens, si apoi sa reintre zdravan in fata lui. Cauza? Nenorocitul ACCELERA in momentul in care doreai sa-l depasesti. Si Dacia lui de nenorocit mai era si incarcata cu patru persoane, in afara de el! Bon, cum pe acel drum sunt putine portiuni pe care ai voie sa depasesti, am fi vrut sa facem asta aproape de intrarile sau iesirile din statiuni/sate sau ce alte localitati erau acolo. Da' ce, puteai? Omu' incepea acolo sa mearga cu 40km/h!!!! Si fix cu roata pe banda de mijloc! Cu foarte mare greutate a reusit coloana sa inceapa a-l depasi, de-abia spre iesirea din vale, si nu mai trebuie sa mentionez ca omu' se chinuia sa accelereze, ajunsese si la 90km/h, numai sa nu fie depasit! Cand intalnesti un astfel de specimen in sosea, nu te mai miri ca aia de la SPP l-au snopit in bataie pe Gigi ala de la CNA, pentru ca bloca cu un Trabant circulatia pe drumul spre mare. La stiri n-au spus, si oricum e anormal ca l-au batut, dar sunt gata sa pun pariu ca tataie mergea cu 70km/h LIPIT de axul drumului, si facea exact ce fac cei cu astfel de cazane: orice pot ca sa tina masinile bengoase in fundul lor! Asadar, mi se pare de bun simt ca daca vine cineva din spate si drumul are o singura banda, sa ma trag cat mai in dreapta posibil, ca sa-i facilitez depasirea. Cu o singura exceptie: daca eu stau in fundul unuia gata sa-l depasesc, sa nu-mi dea mie flashuri BMW-ul din spate, ca tot putin iesit din coloana (adica lipit de axul drumului) voi sta pana cand voi fi sigur ca pot depasi. Asta nu mi se pare incorect - am si eu dreptul sa depasesc atunci cand consider ca o pot face in siguranta. Dar nici sa merg pe banda de urgenta. Nici gand. ps. Aia cu Adi de la Valcea m-a spart! laugh.gif 8) |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Iar revin cu drumul Buc-Urziceni sau sosea cum i se mai zice.Am mers pe acesta la sfarsitul saptamanii, inceput si sfarsit de wikend.Daca va spun ca dupa 10 km de mers pe acest drum eram mai stresat si mai nervos decat oricare alt drum....chiar cand merg prin Bucuresti..... :vmad: ......Dar de data asta nu m-am mai dat la o parte din fata ,,faristilor"(denumirea exacta e......bip) a celor care fac cu farurile.....sa vedeti ce nervi si ce pumni mi se aratau dupa ce ma depaseau.Mergand pe banda de urgenta am observat ca erau trasate sageti care iti indicau sa iesi de pe ea... :mrgreen: In consecinta am iesit........de ce oare aia cu drumurile nu traseaza o linie continuua in dreptul acestei benzi de urgenta...asa cum am vazut la tv pe soselele altora din strainatate.
Asa ca am hotarat sa nu mai intru pe aceea banda....... Nu am nimic cu cei ce au masini puternice, dar daca iti iei un BMW 745 sau Passat TDi si le faci cu farurile la ceilalti doar ca sa ai tu sosea libera :evil: si sa ai pe unde sa mergi......ma scuzati dar...bip si pe masina lor s...bip si pe sofer. |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Trebuie sa sa lamuresc un lucru. Conform legii nu ai voie sa depasesti prin dreapta prin dreapta, decat 2 exceptii :1) autovehicul care semnalizeaza stanga si daca ai loc prin dreapta lui; 2) tramvaiul, (cu restrictiile de rigoare).
Dar, faptul ca circuli mai repede pe alta banda a aceluiasi sens de mers NU se considera depasire. Deci conform legii ai voie sa mergi mai repede pe banda 1 decat cel de pe banda 2. |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Money, pe mine m-a deranjat afirmatia ta cu indivizii care considera legile ca ceva facultativ. Si daca eu intru intr-o astfel de categorie (prin atitudinea mea de a merge pe banda de urgenta) am vrut sa arat ca si altii se pot incadra in aceeasi categorie a celor care considera legile ca fiind facultative (nu exact aceeasi lege, dar o alta lege din acelasi cod). Adica tu daca mergi cu viteza mai mare decat cea legala, nu tot incalci o regula? Nu consideri acea regula ca fiind facultativa? Asa ca morala nu-si avea rostul la fel cum nu-si aveau rostul nici tonul sau atitudinea. E o chestie gen lupul moralist.
Sunt ilegale: mersul cu viteza mai mare decat cea legala, depasirea prin dreapta si mersul pe banda de urgenta. Daca eu as merge de nebun pe banda de urgenta in timp ce toti s-ar deplasa pe banda normala de mers as intelege sa fiu criticat. Dar de vreme ce sunt silit sa fac acest lucru, chiar nu vad unde e vina mea. Ca vreau sa ajung calm unde am treaba? Ce ma doare pe mine cu ce viteza marge ala. E absolut problema lui. Decat sa ma sicaneze toti taranii si sa ma iau la injuraturi cu ei, prefer sa trag eu putin dreapta sa ma depaseasca si cu asta basta. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
ckristi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
Pe soseaua modernizata Buc-Iasi sund doar cateva portiuni unde sunt doua benzi pe fiecare sens. Pe acele portiuni axul drumului este evidentiat prin linie continua (chiar daca nu este decat drum drept). In rest, doar o banda pe sens, iar axul drumului este linie intrerupta (deci este permisa depasirea). Faptul ca este loc in dreapta + mentalitatea de "stupid people" a dus la aparitia "flash-man"-ilor (in loc sa te depaseasca cum este normal, trebuie sa dispari tu din fata lor)
|
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|
FiveThreeFive |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 26 June 03 From: Bucuresti ![]() |
Sunt de acord cu Bogdan. Pana la urma, legea este una, iar comportamentul majoritatii, alta. In practica, "legea" este data de comportamentul majoritatii - daca aceasta corespunde sistemului legislativ in vigoare, sau nu, e alta discutie. Am venit ieri pe ruta Focsani - Buzau - Urziceni - Bucuresti. Peste 150 Km de drum largit, cu banda de urgenta. Trafic intens. Pe toata ruta, sute de masini care circulau im limitele legale de viteza, dar pe banda de urgenta, plus alte sute de masini care mergeau o idee peste viteza legala (cca. 120 Km/h), dar pe banda normala de mers. La care se adaugau si zeci de masini care circulau sensibil mai tare (peste 120 Km/h). Cum urmaresc acest topic de cateva zile bune, chiar am fost atent la masinile care circulau regulamentar: sub 100Km/h si pe banda normala de mers. Concluzia: sub 20 de soferi corecti! Trebuie sa recunosc un fapt practic: daca toti ar fi curculat conform reglemantarilor legale, traficul ar fi fost mult mai congestionat, drumul ar fi durat sensibil mai mult, numarul de accidente ar fi fost mai mare, datorita limitelor umane (oboseala, zero rabdare, nervozitate). De aici inainte, polemica poate continua la infinit. |
||
--------------------
ex- Dacia 1310 Break
, on the road: 1988-2003
, scrapped: 2010 VIN# UU1R13300J0056523. User formely known as "old1310".
|
|||
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
Va rog sa imi pardonati ignoranta: de ce e nevoie de banda de refugiu pe ruta Buc-Urziceni-Buzau ??
Pe autostrada se justifica pentru interventii de urgenta, dar acolo ? |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
CINE te-a silit sa mergi pe acolo? Numai politia te poate sili, sau daca drumul e in reparatie si circulatia e deviata pe acolo de catre cei de la drumuri. Atit! In rest, faptul ca tu mergi pe acolo este pentru ca asa ai vrut Deci vina ta este ca ai mers BENEVOL si nesilit de nimeni pe acolo. E chiar asa de greu de priceput? Cind politaiul te-a prins, trebuia sa iti dea amenda. Nu ai nici o scuza pentru ca ai mers pe acolo. NU el te-a pus (si nici un alt coleg de al lui, care sa dirijeze circulatia pe acea banda). |
||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||
ckristi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 4 June 04 From: botosani ![]() |
Pentru carute, tractoare, masini care stationeaza (defecte) si orice altceva ar putea incomoda circulatia. |
||
--------------------
Laureate 1.4 Nu-i masina ca Loganul decat, poate, doar Mertanul. Sau ..invers ??
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
||||
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, de acord cu tine. M-am trezit eu dimineata si mi-am zis de ce sa nu merg eu pe banda de urgenta? Ce naiba, ia sa vada toti ce smecher sunt eu? De ce sa merg pe banda normala, lata cand pot merge jumatate pe banda de urgenta, denivelata, asa numai de-al dracului. Poate am eu un fetis pentru incalcarea legilor si pentru zgomotele care la face masina cand trec peste gropi/denivelari. Ce naiba mai. Doar nu ma crezi atat de batut in cap. Am mers pe banda aia fiind silit de toti care nu inteleg ca drumul are o sngura banda de mers pe sens, cealalta fiind banda de urgenta. Imi e greu sa cred ca nu stii care e situatia reala. Macar ai puterea sa recunosti ca ai gresit, in loc s-o tii pe a ta. Indiferent, eu te astept sa te intorci in Romania sa-ti dovedesc ca oricum intram in UE, chiar si indivizi ca mine, si daca nu intram in 2007 nu va fi din vina mea sau a celor de teapa mea. In plus, ma ofer sa-ti platesc eu motorina pentru un drum dus-intors Bucuresti-Urziceni pe care sa-l parcurgi cu viteza legala, pe banda normala. Sa vezi cum e. |
||||
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|||||
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
scuze de off topic:
ckristi, cred ca ruta in cauza este E85. Stationarea autovehicolelor pe national - europene este interzisa. La fel si circulatia carutelor (exceptie facand cazul in care nu exista drum altenativ). Masinile defecte trebuiesc scoase de pe carosabil (if possile). De tractoare nu (mai) stiu :oops: Eu nu cred ca era necesara banda de urgenta! Asta nu in ideea suprimarii ei (doamne fereste!) ci in ideea transformarii in banda normala. La cum se circula in Romania era mai bine. Pe autostrada e justificata de eventuale interventii de urgenta, dar pe dn ? Ceva insa ma face sa cred ca intentia a fost sa dea drumului un discret parfum de autostrada. :roll: |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
||
Bogdan >> Nu am nimic cu tine. Dar vad ca intelegi gresit ceea ce spun eu. Tu esti un caz din multe altele care ai mers pe banda aia unde NU aveai voie, benevol si nesilti de nimeni. Recunoaste ca NU trebuia sa mergi pe acolo si ca politaiul avea dreptate sa te amendeze. Faptul ca toti fac la fel (merg pe unde NU e voie, fara a fi siliti de nimeni!!!) nu inseamna ca procedeaza legal. Si nu pricep revolta ta ca cineva ti-a spus ca ai facut o ilegalitate :shock:
Asta e o scuza puerila ca sa nu zic altceva. Ai incalcat legea? DA. Daca te amendeaza politia nu ai ce sa comentezi si sa te revolti. Legea NU e de partea ta, indiferent de ce motive cauti. PS. Hai sa o lasam moarta, ca vad ca tot nu esti convins ca NU ai dreptate! :idea: |
||
--------------------
Lexus
ES300H
|||
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pai in loc sa investeasca in inca un metru latime in plus (si sa taie copacii odata si odata!), au preferat sa faca treaba pe jumatate... :roll:
Adevarul e ca multe dintre drumuri au fost modernizate, dar cel spre Urziceni e ingrozitor. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Andrei, hai sa o luam si altfel. Se mai intampla ca pe drumuri sa mai opreasca unii. Si sunt destule cazuri, in special in oras, in care opresc fix in dreptul semafoarelor sau in zona cu linie continua intre benzi in dreptul semafoarelor. Tu mergi fumos pe banda ta, il vezi pe destept si trebuie sa treci cumva de el. Incalci linia continua, te vede Garcea, sare la tine. Ai comis o ilegalitate, ca ai recut linia continua nesilit de nimeni. Dar ce poti sa faci. Sa stai in spatele aluia pana pleaca?
Sau alt exemplu. in Bucuresti la orele de varf se circula cate 4-5 siruri de masini pe 3 benzi. Invariabil toti merg calare pe benzi, mai calca linii continue, etc. Ce sa faci. Nu te tii dupa ei? Sau mergi tu normal pe banda, fiind exact intre 2 siruri de masini? Sau. Sunt zone in oras foarte late dar care sunt proaspat asfaltate si nu exista marcaj intre benzi. Inainte de asfaltare, drumul avea 3 benzi. Daca nu este marcat drumul, legea spune ca nu exista decat maxim 2 benzi pe sens, oricat de lat ar fi el. Si cu toate astea intra trei masini. Poti sa mergi tu calare pe mijlocul drumului ca asa zice legea? Eu nu am sustinut nici o clipa ca ceea ce am facut eu a fost legal. Sunt constient ca mergand pe banda aia incalcam legea. Dar nici nu am discutat din punct de vedere legal. Eu am pus problema din punct de vedere moral, omeneste. Adica nu mi s-a parut normal sa ma amendeze pe mine pentru ca merg pe banda aia dar sa scape nebunii care merg cu viteza si dau flash-uri/injura etc. Mergi cu viteza, ok. Dar lasa-i pe altii in pace. Nu m-a deranjat la tine faptul ca mi-ai spus ca am facut ceva ilegal. Stiam si singur treaba asta. M-a deranjat atitudinea ta. Si te citez: "meritai amenda. Pacat ca nu ti-a dat-o". Tu zici ca motivul meu e pueril. Intr-adevar, sunt vinovat. Sunt imatur si necopt la minte in gandirea mea ca daca ma trag eu putin dreapta merg si eu linistit si ii las si pe altii sa mearga cum vor ei. Ar trebui sa fiu matur si ma tin batos pe banda, ca e dreptul meu, sa fiu nevoit sa suport sicane si injuraturi si sa ajung plin de spume unde am treaba. Vazandu-ti aitudinea, in prima faza am fost tentat sa-ti urez sa ai parte numai de politisti din astia care sa nu stie altceva decat legea si care sa te taxeze pentru fiecare greseala, pentru ca, nu-i asa, legea nu e de partea ta, indiferent de motive. Dar nu am sa ma cobor pana la nivelul asta, desi tu ai facut-o exprimandu-ti parerea de rau ca nu am fost amendat. Doua sunt motivele. Unul ar fi ca nu e bine sa doresti rau nimanui, iar al doilea ar fi ca daca tie ti s-ar intampla ceva rau pe mine nu m-ar incalzi cu nimic. Si atunci, care ar fi rostul? Sunt de acord cu tine intr-o singura privinta. Ca ar trebui sa punem capat acestei dispute. Ca vad ca putem s-o tinem asa inca o luna fara nici un rezultat. |
--------------------
Dacia
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Bogdane, un exemplu mai simplu. In zonele cu depasirea interzisa e interzisa (logic) si oprirea. Daca mergi si ajungi intr-o zona cu depasirea interzisa si unul e oprit (evident neregulamentar) ce faci, stai 3 zile in camp pana isi muta ala masina, ca deh, risti sa iti suspende permisul ???
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Mi se par foarte nesimtiti cei care imi fac cu farurile atunci cind merg cu viteza legala sau mai mare pe banda 2, pe un drum pe care banda 1 este evident periculoasa: tarani beti, biciclete nesemnalizate, carute, etc.
Exista si DN-uri pe care nu ma deranjeaza sa merg pe banda 1. De exemplu pe DN6 (soseaua spre Alexandria) se poate merge pe banda 1 in conditii super-safe. Dar exista si DN-uri pe care banda 1 este periculoasa - de exemplu drumurile alea pe care merg spre Valea Prahovei. In general ma dau din calea bip-ilor care fac asta, dar nu intotdeauna. Un exemplu: Mergeam cu 70 Km/h prin sat noaptea, pe banda 2. Pe banda 1 erau tarani si biciclisti. Nu era un drum bun - chiar si pe banda 2 erau denivelari, gropi, etc. Pe astfel de drumuri de obicei banda 1 e varza. Iluminatul public era complet inexistent - bezna totala. Evident ca au venit din spate si mi-au facut cu farurile, au claxonat, etc. Nu m-am dat pe banda 1 pentru ca era periculos. Nici nu am accelerat, pentru ca aveam deja cu 20 Km/h mai mult decit viteza legala. Pe urma unu' cu Megane m-a depasit si mi-a pus o frina brusca in fata. Norocul a fost ca am intuit din timp ce o sa faca, asa ca nu am fost in nici un pericol. Pina am iesit din sat mi-au mai facut din faruri mai multi. Asta este. Evident ca nu m-am dat. Unii m-au depasit pe banda 1 (asa mi se pare corect - vor sa mearga cu 100 Km/h in localitate, sa isi asume EI, nu EU riscul), altii au stat in spatele meu. La iesirea din sat, cind am considerat ca banda 1 e mai safe, m-am dat pe banda 1. Ce am facut este ilegal. Insa nu consider ca a fost si imoral. Din contra, mi se pare ca ce au facut ei este imoral. Nu am de gind sa intru in polemici pe tema asta. Doar mi-am spus parerea ca cei care fac cu farurile sa se gindeasca si la ce spune partea adversa. Eu, daca as fi fost in spatele unuia care mergea cu 70 Km/h in localitate, in conditiile descrise, si as fi vrut sa merg cu mai mult, as fi gindit asa: "Eu vreau acum sa merg cu 150 Km/h in localitate. Tipul asta merge doar cu 70 Km/h, ceea ce este deja semnificativ peste viteza legala. Nu pot deci sa am pretentia sa mearga mai repede, dar pot sa am pretentia sa mearga pe banda 1. Dar pe banda 1 sint tarani beti, biciclete si obstacole. Daca il fac pe tipul din fata mea sa mearga pe banda 1, atunci el isi asuma niste riscuri MARI ca eu sa pot depasi. Chiar imi doresc sa produc o catastrofa? Sau, ok, ar putea sa mearga pe banda 1 cu 30 Km/h, ca sa poata evita obstacolele si oamenii, dar chiar si asa riscul ar fi mare, pentru ca eu ma grabesc si el ar trebui sa intre cu 70 Km/h pe banda 1, si sa incetineasca acolo. Chiar asa, e dreptul meu sa merg cu 150 Km/h, si altii, nu eu, sa suporte riscul?" |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- -
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Hm...auzind discursul de mai sus mai ca dau dreptate alora 2 de la SPP...
Domnu Vlad Georgescu..daca nu te simti safe pe banda 1 ia trenul sau microbuzul sau avionul sau MERGI CAT DE INCET ITI PERMIT TIE SIMTURILE!! Adica ai tupeul sa spui ca mergi cu 70 (deci cu 20 peste viteza maxima) dar nu te simti "safe" Get lost! Daca nu te simti safe mergi cu 30! Sau cu 20! Nu cred ca pricepi contradictiile din mesajul tau! Ideea e ca mergi ilegal de repede, pe unde nu trebuie (banda 2 e doar pt depasiri) sustii ca mergi pe banda aia ca smecherul ca pe banda 1 nu esti safe dar nici nu-ti misti fundul cand altii (indiferent de motivatie, smecheri, urgenta reala) incearca sa te depaseasca. PS1 Uite..oamenii de acest tip ma fac sa ma gandesc sa-mi instalez aruncator de pietre! PS2. Fratilor, sa nu facem confuzie, a depasi nu presupune sa depasesc masinile de pe banda 1 una cate una, pot depasi cate 300 de masini odata, singura obligatie fiind sa mergi mai repede ca ele pe banda din stanga |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Legea spune ca depasirile se fac fara depasirea vitezei legale. Deci daca cineva merge pe banda a doua cu viteza maxima admisa e clar ca vrea sa depaseasca pe toti. Pentru ca, vorba lui Andrei, a depasi nu insemna a trece numai de o masina. Poti depasi mai multe. Daca tu vrei sa-l depasesti pe ala care merge cu viteza legala e clar ca nu ai cum decat comitand o ilegalitate. ca urgenta nu ai cum sa ai si chiar daca ai avea, legea nu iti da dreptul. Nici daca transporti pe cineva la spital.
Insa asta spune legea. In practica daca tu vrei sa mergi cu viteza legala sau cu o viteza mai mica decat a altuia, nu are rost sa ocupi banda a doua, fiind mai cinstit sa te tragi tu pe banda din dreapta daca ai loc. Problema aluia care merge mai repede. Daca il ia vre-un radar nu te doare pe tine. Acum, daca e vreo portiune cu gropi mari pe banda 1 normal ca si eu m-as trage pe banda a doua, doar nu mi-oi rupe masina. Dar dupa ce trec de zona respectiva ma trag la loc pe banda 1 daca am chef sa merg incet. P.S. Silviule, asa e. Insa si daca l-as astepta pe ala trei zile tot as incalca o regula, de vreme ce oprirea e intrezisa. Si poti incalca chiar doua reguli. Una e ca opresti (pentru ca s-ar putea sa nu ai loc sa depasesti) si alta e ca depasesti. Deci esti silit sa incalci legea. Nu de Politie, dar de imprejurari. Asta nu inseamna ca de bunavoie vrei sa incalci o regula. Si asta am incercat sa subliniez si eu in mesajul meu. |
--------------------
Dacia
|
|
asarban |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Bogdane...daca unul e oprit unde nu e voie si tu il depasesti nici mama politaiului nu are voie sa-ti dea amenda! Este un caz clasic de inlaturare a raspunderii contraventionale.
|
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu vad ce contradictii contine mesajul meu.
Eu mergeam cu 70 Km/h prin localitate pe banda 2. Ilegal de doua ori, si ca viteza, si ca banda. Tu vii si imi faci din faruri din spate. In acest moment eu am 4 alternative: 1. sa merg repede pe banda 2, probabil cu 150 Km/h, ca sa te satisfac pe tine care esti smecher 2. sa merg pe banda 1 cu 50-60 Km/h, in conditiile date avind un risc foarte mare sa dau peste cineva sau sa rup masina prin gropi 3. sa merg majoritatea drumului pe banda 1 cu 20 Km/h, ca sa nu dau peste cineva si sa nu rup masina in gropi, si sa nu te enervez pe tine si pe "smecherii" care vin din spate si vor sa aiba triplul vitezei legale, si care de obicei sint multi 4. sa merg in continuare cu 70 Km/h pe banda 2 si sa ii enervez pe "smecheri" In conditiile pe care le-am descris, imi pare rau, dar numai varianta 4 mi se pare acceptabila. Nu inteleg de ce "dreptul" tau (ilegal) de a merge cu 150 Km/h prin oras trebuie sa aiba intiietate fata de "dreptul" meu (tot ilegal, dar justificat de pericolele existente pe banda 1 in conditiile pe care le-am descris) de a merge pe banda 2 cind am viteza maxima legala (asa cum se intimpla de obicei) sau cind am chiar mai mult. Este in mod clar vorba despre doua incalcari ale legii: - tu vrei sa mergi mult mai repede decit viteza legala - eu vreau sa merg pe banda 2 Eu atunci cind merg pe banda 2, am o justificare pentru ce fac. Nu merg pe banda 2 oricind si oriunde, ci numai in conditiile pe care le-am descris in mesajul de mai sus. Poate ca si tu ai o justificare sa mergi cu 150 Km/h. Dar ma indoiesc ca zecile de masini care imi fac din faruri si ma depasesc cu viteze cu MULT peste viteza legala pe parcursul unui drum pina la munte au vreo justificare. Este vorba pur si simplu de prioritate de smecher. Tu consideri ca-i dreptul tau sa depasesti cu mult viteza legala. Ei bine, la fel de mult consider si eu ca e dreptul meu sa merg pe banda 2, cind pe banda 1 sint gropi, obstacole, tarani beti, carute, biciclisti. Dar macar eu am o justificare logica, acceptabila, omeneasca. Ok - poate ca UNUL din cei care merge pina la Predeal cu 150 Km/h are o astfel de justificare. Poate are o ruda acolo care trebuie dusa la spital, etc. Dar ma indoiesc ca zecile de smecheri care merg pe acel drum cu super-viteze, fac din faruri, si mai si fac urit daca nu te dai la o parte au toti astfel de justificari. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
bogdan_o |
![]()
|
Cine e avocat cunoaste. 10X Andrei. Trebuie sa mai pun si eu mana pe regulament.
Vlade, daca vezi pe unul ca vine tare din spate, te tragi si tu jumatate pe banda din dreapta daca drumul nu-ti permite mai mult (gropile nu sunt chiar pe mijlocul benzii, la fel, nici taranii sau biciclistii). In general benzile sunt suficient de late incat sa permita trecerea a doua masini, chiar daca una mai ocupa putin dintr-o banda. Asa dai si tu dovada de bunavointa si ala care merge mai repede nu o sa zica nimic. Mergi si tu relaxat. Crezi ca are rost sa-ti faci nervi? Spui ca mergi la munte. Pai cand te duci acolo vrei sa fii in forma, nu sa ajungi cu spumele la gura. Daca e sa ne referim strict la drumul Buc-Predeal, nu e chiar asa de rau, in sensul ca banda 1 cu foarte mici exceptii e acceptabila. Ba in unele cazuri e mai buna decat banda 2 (vezi intrarea si iesirea din Bucuresti). Si cand banda nu e chiar asa buna, poti merge pe banda 2 si te tragi putin cand vezi ca vine unul cu viteza. In plus, am avut si eu o perioada in care mergeam pe unde era drumul mai bun cu viteza legala sau putin peste viteza lega. Si normal ca toti ma injurau. Totul a culminat cu un drum pe celebra de acum Buc-Urziceni. Mi-am luat nu-stiu-cate injuraturi, plus sicane, plus amenintarea cu amenda care m-a inversunat si mai tare sa merg pe banda mea. Si ma sicana unul, il sicanam si eu fiind deja cu tandara sarita, etc. Nu faceam nici o branza. Si eu si ei ne comportam ca niste inconstienti. Cand am ajuns acolo in loc sa ma simt bine eram cu capsa pusa, nu-mi ardea de nimic, etc. Si am zis ca o dau draq de viata. Nu merita stresul. Mie imi faceau nervi foarte multi, eu le faceam nervi la fiecare in parte. Aia se enervau doar de mine, eventual de alti cativa, eu ma enervam de toti. Si cine era mai castigat. Eu, ca ajungeam plin de spume, sau ei care oricum ma depaseau si ajungeau mai relaxati? Ca idee. vad ca topic-ul asta e mai mult o infruntare intre cei ce merg cu viteza legala sau putin peste ea si ce o depasesc cu mult mai mult. |
--------------------
Dacia
|
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
Multumesc pentru sfat. Ai mare dreptate.
Si eu sint de principiu sa fiu cit mai calm la volan, sa nu ma iau la intrecere cu nebunii smile.gif, etc, si chiar imi reuseste de mult timp. Circul mult prin Bucuresti, si daca m-as enerva la fiecare incident care se intimpla sau de cite ori stau in trafic, as fi in fiecare zi pachet de nervi. In 90% din cazurile in care mi se semnalizeaza din faruri sa ma dau la o parte, semnalizez imediat dreapta si ma bag pe dreapta cit de repede pot. Dar exista totusi situatii in care banda 1 e periculoasa, cum am mai explicat. In astfel de situatii, mi se pare o mare nesimtire si un tupeu mult exagerat faptul ca ei semnalizeaza cu farurile, si nu ma dau la o parte. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
- -
|
|
SYL |
![]()
|
Constat ca anumiti conducatori auto nu inteleg ceva foarte simplu: daca mergi pe banda a 2-a (chiar daca mergi peste viteza legala) si altul vine mai tare in spatele tau esti obligat prin lege sa ii faci loc sa treaca, adica sa te repliezi pe banda 1. Si acest lucru tine si de bunul simt, lucru care din pacate in Romania e foarte rar...
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
misterb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Auzi da cine te opreste sa mergi cu 40 pe banda 1 (adica sa adaptezi viteza la conditiile de trafic si sa-i faci loc lu ala care vine din spate si pe care tu foarte mandru nu-l lasi sa treaca? L-ai lasat sa treaca si apoi treci din nou pe banda 2 cu 70. Astea-s niste chestii de bun simt cum spunea cineva si nu trebuie scrise musai in regulament. Ce ma intriga este ca tot voi cu gura mare ca nu ati gresit sau ca nu trebuie sa te dai mai la dreapta cand te depaseste cineva. ( la strazile cu o banda pe sens este o regula nescrisa ca incetinesti usor pt ai facilita celuilalt depasirea si ca te indepartezi de axul drumului nu mergi ca taranul cu roata pe marcaj (ca vezi doamne numai asa poate tine tugurlanul directia altfel se pierde cu firea), iar pe autostrada se merge clar pe banda 1 daca mergi mai incet si nu pe refugiu dupa cum numara unii.
Cand vad asemenea specimene mai mai ca le-as ura sa se intalneasca cu niscaiva SPP-isti pe sosea sau ceva similar. Apropos de asta intr-adevar nu exista nici o scuza pt comportamentul celor 2 dar oare trabantul cu "demnitarul" respecta normele de emisie de noxe , avea oare ITP-ul facut si trecut? Ma indoiesc si daca mai mergea si cu 60 pe axul drumului .... |
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015 Clio Estate 0.9 TCe
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
||
In zonele cu depasirea interzisa scrie ca depasirea VOLUNTARA este interzisa. Adica daca ai un obstacol (masina oprita sau altceva care te impiedica sa iti continui mersul) atunci AI voie sa depasesti. Daca ai un vehicol in miscare in fata, atunci NU ai voie sa il depasesti decit daca acel vehicol este specificat la exceptii (este bicicleta, motocicleta, caruta, tractor etc.) |
||
--------------------
Lexus
ES300H
|||
vlad p |
![]()
|
asarban, poti depasi 300 masini daca te-ai asigurat in prealabil (adica ai vedere de soim care bate cale de 300 de autovehicole), semnalizezi in tot timpul asta si daca nu e nici o intersectie (caz in care semnalul tau ar fi interpretat diferit) :roll: Altfel se cheama cum vrei tu, dar nu depasire.
Este binevenita precizarea cu nevinovatia celui care ocoleste un stationat aiurea. Am totusi o nelamurire: manevra asta se mai numeste depasire ? SYL, intr-adevar esti obligat prin lege sa circuli pe banda 1, nicidecum sa faci loc altora (exceptii fiind salvarea, politia, coloanele oficiale, etc). De fapt problema ta se pune mult mai simplu: daca doi conducatori auto circula aiurea pe banda 2, cel cu viteza mai mare are prioritate ? :? Este altceva cand "melcul" intalnit pe banda doi tocmai efectua o depasire. Cred ca e dreptul lui. Daca ti se pare ca a aparut prea repede sau se da greu la o parte, s-ar putea sa fie o problema la viteza ta de deplasare. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
vlad p |
![]()
|
535 mi-ai luat vorba din gura
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Ca sa lamurim ODATA SI PENTRU TOTDEAUNA problema cu circulatia :
Citat din regulamentul rutier: "CAPITOLUL V Reguli de circulație Secțiunea a 2-a Utilizarea părții carosabile Art.129. – Conducătorii sunt obligați să conducă vehiculele cât mai aproape de marginea din dreapta părții carosabile. Art.131. – (1) În cazul în care drumul are două sau mai multe benzi pe sensul de mers, vehiculele vor fi conduse pe banda situată lângă acostament sau bordură. Celelalte benzi pot fi folosite succesiv, de la dreapta spre stânga, dacă banda de circulație utilizată este ocupată, cu obligația de a reveni pe banda din dreapta atunci când acest lucru este posibil. (2) Pe părțile carosabile cu circulație în ambele sensuri și care au cel puțin trei benzi, vehiculele nu trebuie să fie conduse pe banda situată la marginea din stânga părții carosabile în sensul de mers, dacă printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel Secțiunea a 3-a Reguli pentru circulația vehiculelor § 3. Depășirea Art.149. – (1) Depășirea vehiculelor se face numai pe partea stânga, în sensul de mers, cu excepția celor ai căror conducători au semnalizat și s-au încadrat corespunzător schimbării direcției de deplasare spre stânga și a tramvaielor, care se depășesc pe partea dreaptă. Art.150. – Conducătorul de vehicul care efectuează depășirea este obligat: [b]a) să se asigure că cel care îl urmează sau îl precede cool.gif să semnalizeze intenția de efectuare a depășirii; c) să păstreze în timpul depășirii o distanță laterală suficientă față de vehiculul depășit; d) să reintre pe banda de circulație inițială, după ce s-a asigurat că poate efectua această manevră în condiții de siguranță pentru vehiculul depășit și ceilalți participanți la trafic. [b] Art.151. – Conducătorul de vehicul care urmează să fie depășit este obligat: a) să nu mărească viteza de deplasare; cool.gif să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile. " Acum cei care "s-au spart in figuri" au la ce se gandi! |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 02:06 |