Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
![]() ![]() ![]() |
Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
MoneyTalks |
![]()
|
||||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
||||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||||
MariusI |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
De curiozitate, ai facut un calcul sa vezi cati km faci in 2 minute daca mergi cu 120km/h ? smile.gif Hai sa nu mai exageram..iar daca totusi mergi 4 km cu semnalul pus ca sa depasesti o masina, incurci circulatia mai mult decat cel pe care-l depasesti :roll: |
||
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|||
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Bogdan_o, se vorbea de autostrada, nu de drumul Bucuresti-Urziceni. Te rog nu te mai crampona de drumul ala, este o exceptie si de vina sunt autoritatile. Cred ca e singurul DN cu banda de urgenta, si asta in conditiile in care are o singura banda de mers pe sens, nu 2. Asa ca lumea e bulversata, unii cred ca e banda de urgenta, altii ca e banda 1 de mers. E o exceptie aberanta drumul ala, hai sa-l lasam dracu in pace si sa vorbim de dn-uri normale cu o banda sau doua pe sens sau de autostrada, unde lucrurile sunt clare, nu exista ambiguitati.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
misterb |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu prea vad cum s-ar face confuzia deoarece intre banda de urgenta si banda de mers este linie continua, caz in care exista 2 posibilitati cei care merg pe acolo incalca voit regulile sau altii pur si simplu nu stiu ca intre 2 benzi de mers pe acelasi sens este linie intrerupta. Daca este linie continua inseamna ca se delimiteaza partea carosabila de mers de refugiu sau de balarii. Cel putin asa ar trebui sa fie si din cate stiu (am mers anul trecut pe acolo este) |
||
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|||
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu ai cum sa nu te prinzi ca acolo e banda de urgenta. Sunt indicatoare care semnalizeaza acest lucru puse destul de des.
Nici nu ma cramponez de drumul ala, la fel cum post-ul se refera la toate drumurile, nu numai la autostrada. Dar trebuie facute niste precizari. Prima ar fi ca suntem in Romania (din pacate). A doua ar fi ca eu cand plec la drum vreau sa ajung unde am treaba bine dispus nu cu capsa pusa din cauza unora care nu vor sa priceapa ca legea e lege. Si daca toti cei care merg incet merg pe banda de urgenta, asa fac si eu. Nu are rost sa iti pui ambitia si sa fii Gica-Contra. Numai cati nervi iti faci de la flash-uri, injuraturi, taiat fata, pus frane in fata, etc. Faci ce face majoritatea. Nimeni, dar nimeni nu merge conform regulamentului. Asa in regulament se spune ca nu ai voie sa ocupi linia de tramvai cand intorci in mijlocul drumului. Dar sa-l vad pe ala care se opreste pe banda, paralel cu lina de tramvai, asteptand sa se iveasca ocazia de a intoarce. Nu ai cum sa faci asa ceva ca blochezi circulatia cu injuraturile de rigoare. Trebuie sa te adaptezi, ca nu ai ce-i face. Money, iti respect parerea. DAR, te invit cand vii in Romania sa mergi pe acel drum, cu 90 la ora, pe banda normala. Sa vad cat rezisti. Eu bag mana in foc ca nu o s-o poti tine asa tot drumul. Degeaba zici tu. Eu sunt convins ca te-ai obisnuit cu regulile din afara, dar uiti ca aici e alta situatie. |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar lasati-i nene pe cei care sunt batuti in cap si stau cu 90Km/h pe banda 2 sa stea acolo, si treceti linistiti pe langa ei pe banda 1.
Sufera ca nu au si ei masini puternice, si se 'razbuna' daca te pune sa 'muncesti' putin ca sa ii depasesti avand si beneficiul imaginii de sine de sofer care circula regulamentar. Au probleme cu egoul si cu acceptarea micimii lor, si se cred vajnici aparatori ai legii daca ei circula pe unde vor, insa cu viteza maxim legala admisa! Si va faceti nervi cand stiti ca e vai de curu lui? Interesul meu e sa ajung acasa si sa fiu cat mai relaxat cu putinta, asa ca nu-mi pun mintea cu toti care au probleme cu egoismul si insatisfactia generala despre viata lor; ma duc pe unde consider io mai bine. Ca asa unde ajungem ? Ca daca te enervezi, al doilea pas e sa te razbuni, nu ? Caci altfel acumulezi frustrarea si deja incepi sa-ti faci rau tie! Si ce sa faci, te bagi in fata lor si calci frana ? Reduci si tu la 85Km/h si-l enervezi tu pe el acum ? Pui sirene de vapor sa-i clantane lu ala dintii cand claxonezi ? Forget it, nu-i veti convinge, caci ei au _nevoie_ sa faci scandal in spatele lor ca sa se simta bine. Tratati-i cu ignoranta.. sunteti mai linistiti, nu va incarcati de nervi (si la viteza cu care circulati asta e un lucru bun smile.gif ) si gata. QED. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 3 June 03 From: IS ![]() |
Daca e vorba de autostrada, de acord ma dau la o parte si din fata unui Trabant care vrea sa ma depaseasca ! Dar daca e vorba de drumurile modernizate tip Bucuresti - Urziceni- Buzau -Focsani s.a.m.d. atunci Paulp are dreptate , eu merg pe banda obisnuita cu viteza legala , pe cea mai ingusta de pe margine sa se bage inconstientii si neghiobii care se cred Fitipaldi sau Senna ! Au loc de depasire pe banda de pe contrasens , de asta benzile sunt separate de linii intrerupte ! :vmad:
|
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
pe pielea mea am constatat: daca esti calm la volan ai mult mai multe sanse sa nu faci prostii...deci,fiti calmi!
|
-------------------- null
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Or fi ele benzile separate prin linie intrerupta. dar daca la fel de intrerupta si de plata e si materia cenusie a celor care dau flash-uri sa te convinga sa mergi pe banda de urgenta, ori o tii pe a ta si ajungi la destinatie plin de spume, ori mergi pe ideea lui Iulian (cauia ii dau mare dreptate) si te tragi pe dreapta si mergi calm, ajungi relaxat, etc. Nu e musai sa te tragi de tot pe banda de urgena, ca numai cun inconstient ar face asta, la cat de ingusta e. Mergi tras dreapta cat sa te depaseasca altul fara sa-ti mai aduca amite de mama si rude decedate.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Sigur ca nu sunt batut in cap sa ma tin de axul drumului cu dintii , daca am loc si drumul permite ma repliez pe jumatate de banda , dar sa merg numai pe banda de urgenta ca asa vrea muschii lu' Fitipaldi din Ferentari , sa ma ierti , ba pe a bip-ul ma-sii !
Mai e o problema cu asa zisa banda de urgenta , aici sunt de regula toate cuiele, cioburile, mizeriile aruncate de altii , noroiul adus de carute si tractoare , e un motiv in plus sa circul pe banda obisnuita . Daca ar fi curat , am merge cum am vazut in Italia pe ,, statale'' , adica soseaua nationala, toti mergeau lipiti de marginea din dreapta , astfel ca pe mijloc ramanea suficient spatiu pentru un inconstient , chiar daca soseaua avea doar o banda pe sens . Dar acolo nu mi-a dat nimeni flash-uri , nu m-a claxonat nimeni pe cei 1600 km parcursi prin peninsula si nu am vazut pe nimeni crosetand de pe o banda pe alta cu viteza de 150-200 km-h ! Mentionez ca am fost cu dacia breack si pe autostrada depaseam eu orice , ca mergeam cu 140 :inger: si nu stiam de ce ... Noroc ca am aflat dupa ce am plecat din Italia ! Si acum am acasa o instiintare de amenda de 80 000 lire biggrin.gif luata la Florenta ! Am spus ca am sa o platesc dupa ce intram in UE ! :mrgreen: |
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
- IS-xx-xx Că unde este multă înțelepciune este și multă amărăciune, și cel ce își înmulțește știința își sporește suferința.
Solomon |
|
bogdan_o |
![]()
|
Chestia cu banda de urgenta e discutabila. La dus, cand am mers cu 90-100 a trebuit sa merg cam jumatate pe banda normala jumatate pe banda de urgenta. Dar la intors, cand pe aceeasi portiune de drum am venit cu 140-150 mi-a prins bine cand se dadeau altii din fata mea, tragandu-se jumatate pe banda de urgenta. E drept ca unii nu au vrut sa faca asta si i-am depasit normal, prin stanga, fara claxoane, flash-uri sau injuraturi. Dar mai comod ar fi fost pentru mine sa se traga ei putin dreapta.
Tocami din acest motiv nu am considerat normala amenintarea cu amenda pentru mersul pe acea banda. A intrat deja in obicei, a devenit o cutuma. Si atunci nu ai ce sa faci decat sa te adaptezi. Asta cu mersul pe acea banda mi se pare o contraventie minora comparativ cu restul, in special cu depasirea vitezei legale. |
--------------------
Dacia
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
||
Pai nu, doar e tara lu Papura Voda, unde fiecare face ce vrea! :evil: Iar legile sint doar pentru fraieri! :evil: Si ne mai miram de ce nu am intrat in UE? Eu unul NU ma mir... :twisted: M-as mira sa intram totusi in 2007 :twisted: Cu asemenea indivizi care considera legile ca ceva facultativ, nici nu meritam sa ne bage Europa in seama! :idea: |
||
--------------------
Lexus
ES300H
|||
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
MoneyTalks, se pare ca nu esti la curent, dar in Romania ignorarea legilor a ajuns la rangul de sport national sad.gif
Toata lumea, de la vladica la opinca, incalca legea, unii (parlamentarii) fiindca ii doare in c*r de ceilalti si stiu ca nu patesc nimic, iar ceilalti (in general clasa de jos), din pura prostie :vmad: |
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
Ghidioneanu |
![]()
|
Avem nevoie de un Bismarck sa stea cu biciul pe noi pana respectam legile ? Sa imprumutam unul de la nemti ? :mrgreen:
|
--------------------
Ford
Focus
2007, 1,8 TDCI 115 cp
Solomon |
|
echosektor |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 177 Joined: 16 April 04 From: Bucuresti ![]() |
problema este ca asa ne-am invatat:sa incalcam legile...nu cred ca vom putea prea curand sa ne redresam,deoarece nu e nimeni sa ne corecteze cand gresim (sau prea rar) si sa ne arda la buzunar.
|
-------------------- null
|
|
bogdan_o |
![]()
|
||||
Money, mai jos e reprodus un mesaj de-al tau de pe topic-ul cu detectoarele de radar.
Explica-mi si mie acum ce insemna "de obicei se circula cu cat prinde masina". Nu e oare tot o considerare a legii ca fiind facultativa. Iar din "noroc ca functioneaza semnalizarea cu flash-uri" eu inteleg ca si tu intri in categoria celor care nu respecta legea, ca altfel nu ai avea nevoie de flash-uri. Ca sa nu mai spun ca mesajul suna a revolta impotriva radarelor. Asa ca afirmatia ta cu cei care considera legile ca fiind ceva facultativ nu e valabila numai pentru mine. Eu inteleg si e oarecum laudabila atitudinea ta de a respecta legile. Dar hai inainte sa fim realisti si sa nu vedem numai gunoiul din ochii altuia. |
||||
--------------------
Dacia
|
|||||
vlad p |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
Sindromul: am masina straina, multi muschi si putin creier
Cam la asta se ajunge. Pun pariu ca i-au dat si o tona de flashuri inainte. Singura diferenta intre astia doi si alti flashuitori este ca bagabontii SPP erau "oameni de actiune" si au trecut repede la fapte. Regards |
||
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|||
asarban |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Banned Posts: 2.288 Joined: 24 May 02 ![]() |
Ma scuzati ca intervin. PAule...scuza-ma dar ce mama ciorilor cauti tu sa MERGI pe banda 2 pe autostrada cand pe autostrada TRBUIE sa mergi pe BANDA I, banda 2 fiind EXCLUSIV pentru depasire? Altfel spus...chiar daca tu mergi cu 130, imberbul cu carnetul umed in buzunar are tot dreptul sa te injure ca nu il lasi sa te depaseasca! |
||
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|||
MoneyTalks |
![]()
|
||||||
Bogdan, citeste mai atent ce am zis. Flash-uri sint ca sa te avertizeze ca e politia, NU ca sa te dai deoparte din calea lor sa te depaseasca! :twisted: Si sint pentru cei ce vin din sens opus Topicul este despre faptul ca NU te dai la o parte de pe banda 2 pe drumurile cu 2 benzi pe sens. Si ca faci flash-uri celor ce merg in aceeasi directie cu tine sa iti faca loc pe drumurile cu o banda pe sens Atit! Ca vrei sa mergi mai repede decit viteza legala, e treaba ta, banii tai etc. Si DA, sint impotriva radarelor in afara localitatii Si sint pentru radare in localitati Dar discutia nu e despre asta, nu? :wink: |
||||||
--------------------
Lexus
ES300H
|||||||
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Andrei cred ca e o greseala de mistakes :twisted: .
Ca sa fie clar, pe autostrada merg pe banda din mijloc. Numerotarea vad ca difera in functie de intelegere, dar eu consider ca sint 3 benzi pe sens. Din care prima e mai mult juma de banda, dar tot incape o masina acolo. Deci nu vad care-i baiu daca eu merg cu 130 pe banda din mijloc. Sint inca 2 benzi pe care pot sa depaseasca. Problema apare pe aceste asa-zise drumuri modernizate (gen Bucuresti-Urziceni sau Iasi-Bacau) unde daca mergi pe banda de linga acostament ai toate sansele sa ajungi fie in sant, fie in curul vreunei carute, fie iei vreun dobitoc pe capota, care n-a auzit ca pe drum european n-ai ce cauta cu copitele din dotare :vmad: . |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Money, vad ca nu te-ai tinut de cuvint si inca mai intri pe forum. tongue.gif
Hai sa-ti mai dau un exemplu: segmentul de drum dintre Cimpina si Comarnic. Debuteaza furtunos cu 2 benzi si la un moment dat se ingusteaza putin, marcaj fiind doar pentru o banda pe sens. cei ce cunosc segmentul respectiv, merg maxim pe dreapta, lipiti de marginea drumului, astfel ai posibilitatea sa nu incurci pe cei ce vin din spate cu viteza mare, drumul fiind destul de lat pentru circulatia pe 2 benzi/sens. Doar ca mai exista si participanti la trafic ce considera ca daca e marcaj de o singura banda, este de datoria lor sa incurce circulatia mergind pe mijlocul benzii si facind tot ce le sta in putinta sa se traga SPRE AXUL DRUMULUI in momentul in care le dai flash-uri. Civilizatia si educatia rutiera in Romania tinde spre 0 absolut! Chiar daca exista citiva oameni care au mers si pe drumurile de afara si cunosc regulile si notiunea de bun simt rutier, ce te faci cu marea multime a panaramelor care se opresc pe banda de urgenta de pe A2 ca sa bea un cico, sa mictioneze si sa fumeze o tigara, cu cei care pe aceeasi A2 iau banda intre roti si nu-i mai misti de acolo nici cu tancu', cu cei care nu se dau de pe banda dinspre axul drumului (pentru drumurile cu cel putin 2 benzi) pentru simplul motiv ca ei circula cu viteza legala si tu trebuie sa mergi la fel ca ei, cu cei care nu-ti semnalizeaza radarele, cu cei care parcheaza total aiurea si unde vor muschii lor, etc. ? |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
asarban |
![]()
|
Paule e clar ca e o greseala de interpretare
Autostrazile din RSR au doar 2 benzi! Banda cea mai din dreapta (delimitata de o dunga CONTIUNUA) este banda de urgenta, pe care o folosesc DOAR masinile salvarii, pompieri, politie si doar in cazuri exceptionale masinile STATIONATE in pana! banda din stanga ei (cea din mijloc cum zici tu) este banda 1, pe care esti obligat sa mergi. Banda cea mai din stanga (delimitata la dreapta de dunga discontinua si in stanga de parapetul care separa sensurile) este banda de depasire, aka banda 2 Daca tu mergeai pe banda 1 (mijloc) si labagiul dorea sa treci pe banda de urgenta atunci erai indreptatit sa ii arati ca mergi pe banda din mijloc prin aratarea degetului corespunzator! biggrin.gif Sa mai comentam urmatoarele: eu merg pe banda 2 ca "zmecherul" cu 100. Vine un ala din spate cu 130 si face cu farurile. Eu "zmecher" nu ma dau la o parte ca eu am cazan, cazan dar mertan frateeee, iar amaratul ala un jaf de slz.... Si zic eu in barba mea: lasa baaa ca ai loc pe dreapta sa ma depasesti! (adica pe banda 1) WROOOOONG! Depasirea pe dreapta NU E PERMISA! Daca faceti un drum afara, in tarile cu apa calda non-stop o sa fie si mai evident! PS! M5 Budapesta- Kesckemet (sau cum mortii...) Se dau urmatoarele: Skoda Octavia 1,9 tdi 2 insi (3 daca ma gandesc ca eram eu! biggrin.gif ) si Slz clima BV 78 XXX. (chiar asa!) cu 2 insi normali BV mergea cu 120. Diliul din spate facea un pic pe el si mergea cam cu 180! Ala nu se da la o parte ci accelereaza. Diliul nu putea sa depaseasca prin dreapta (1 ca nu era voie, 2 ca erau masini din loc in loc) Asa ca hai sa vedem cu cat merge o slz presata din spate! la 170 pe kilometrajul de skoda ala a cedat! A incercat sa mearga un pic in paralel dar...tzeapa! la 10 minute a tracut clacsonand triumfator! Ma depasise! Doar ca el era pe autostrada iar eu galopam intr-o benzinarie, spre buda! Asa ca...mai tango cu 190 cu slz ca nu cred! PS! Ma duceam spre buda urland catre Aura: Unde mama dracului e buda ma? La care un gigel de la benzinarie sare speriant: Nem, nem, Buda inapoi estem! |
-------------------- Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
|
|
vlad p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 June 04 From: Dr. Taberei ![]() |
Pe topicul asta, spre deosebire de altele, vorbim impreuna dar ne intelegem fiecare in legea lui.
Pe autostrada Buc - Pitesti (am mers de fff multe ori, fiind din Pitesti dar mutat de vreo 9 ani in Bucuresti) se circula in felul urmator : - fraierii: pe banda 1 - jmekerii: pe banda 2 Cine afirma altfel ori nu prea a fost atent pe unde merge, ori nu a prea mers pe autostrada respectiva (pana nu de mult cam singura din Ro). Bineinteles exista si exceptii, dar aici vorbesc de ceea ce s-a transformat in "regula nescrisa" Cand ajungi in situatia sa dai flashuri esti de 3 ori in culpa (e vorba cam de 90% din cazuri): - viteza excesiva (peste 130 KMh permisi de lege) - circulat neregulamentar pe banda de depasire - repet: se circula pe banda 2 (la ax), nu e ceva temporar din cauza manevrei de depasire ci este obisnuinta. Aici ambele parti fac aceeasi prostie. - incomodarea colegilor de trafic prin alte semnale decat cele permise de lege Situatii intalnite : Speta1: Incep cu cea de la care a pornit topicul: unul cu un cazan de masina straina (de obicei un low end submotorizat sau o vechitura contemporana cu Pazvante) se crede buricul pamantului si merge pe banda doi ca asa i-a vazut el pe aia cu Meganuri sau Octavii. Vine Adrian-cu-Solenza din spate si incepe jocul..... Speta 2: Cei cu masini mai modeste, care desi merg regulamentar pe BANDA 1!!!, sunt si ei nevoiti sa faca o depasire. Se asigura, dau semnal si intra in depasire. Ghinion ! Tocmai ce au incomodat un sportiv care venea cu 200 kmh. Repet: manevra este corecta, dar din cauza vitezei celui care venea din spate nu este suficienta. Incepe jocul.... Nota: de obicei "sportivii", dupa flashuri si injuraturi te lasa in pace, ptr ca au altceva mai bun de facut. Speta 3: tocmai ce l-ai intalnit pe vitezomanul Gika. Asta are un Golf sau Opel adus din Germania sau vreun Cielo adus din Coreea, la Craiova. Merge si el cu 100-120 ca mai mult nu poate( deh masina are 150.000 si 8-9-10 ani). Daca ai facut imprudenta sa-l depasesti, ti-ai dat foc la valiza. Incepe sa te sicaneze cu flahsuri si depasiri prin stanga sau dreapta. Speta 4: te-ai intalnit cu unul cu masina "de firma". Astia sunt ori oameni de vanzari (cu un dezvoltat simt al competitiei), sefi de diverse nivele (itzi dai seama dupa masina de locul ocupat in ierarhie) sau delegati/soferi care stiu mai bine cu ce e mananca soferia ca doar din asta traiesc. Grabiti sa ajunga la destinatie ei nu se impiedica de detalii ca lege sau bun simt. Ptr ei s-a construit special banda 2 (la axul drumului) si e bine sa eviti sa circuli pe acolo. Speta 5: te intalnesti cu Adi de la Valcea. Tocmai ce s-a rasturnat cu a 5-a masina anul asta. E baiatul ala grasut care sta linistit pe iarba langa o masina bengoasa pe care tocmai ce a dat-o cu cracii'n sus. Nu te obosi sa incetinesti, pentru ca vezi seara la Pro TV. Mai sunt cazuri, dar astea sunt cele mai dese . |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
asarban |
![]()
|
||
Dar nu e legal nene! Nu pricepi ca nu e voie sa depsesti pe dreapta nene? |
||
|
|||
MoneyTalks |
![]()
|
||||||
Unde vezi tu 3 benzi pe sens in Ro??? :shock: Aia cea mai din dreapta e banda de urgenta si NU se circula pe ea!!! Deci ai numai DOUA benzi pe sens :wink:
Daca e marcaj pentru o singura banda atunci ESTE o singura banda! Nu conteaza ca "e loc de doua sau de una si jumate" :twisted: Iar acei participanti care merg pe mijlocul acelei singure benzi procedeaza CORECT. Nesimtiti sint cei ce dau flash-uri de depasire, deci e cum ai spus tu... :twisted: Pentru ce sa se dea la o parte din calea unor nesimtiti? Ca sa ii ia la rost politia ca merg pe banda de refugiu? Daca se dau la o parte, incalca singuri regulile de circulatie ca sa faca loc unor "smecheri" :evil:
|
||||||
--------------------
Lexus
ES300H
|||||||
Marty |
![]()
|
||
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
1. Eu merg pe banda 1 pe Autostrada, chiar daca am 170 km/h. Daca e libera si am loc, de ce sa ocup banda 2 abuziv? Ca-s fraier sau jmecher.... asta-i alta duda si chiar nu ma priveste! 2. Faza cu Adi de la Vilcea m-a pus in cap !!!! :lollol: :worship: :lollol: |
||
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|||
misterb |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 19 May 04 From: Bucuresti ![]() |
pai frate dupa cum numeri benzile cred ca ai luat carnetul pe spaga . Banda de refugiu nu intra la socoteala ca banda de circulatie. Banda de refugiu sau de urgenta se foloseste pt a trage masina si a o scoate de pe partea circulabila ca sa nu incurce circulatia in cazul unei pene sau defectiuni la motor. Banda 1 este banda de langa banda de urgenta si banda 2 la marginea stanga a drumului. Nu-i nici un bai ca mergi cu 130 pe banda 1 atat timp cat poti fi depasit pe banda 2 de cineva care vrea sa mearga cu 140 pe riscul si banii lui, dar depasiri pe partea dreapta nu se fac decat in ANglia , Australia si alte cateva tari cu atat mai putin pe banda de refugiu. De asta sunt pline ziarele de accidente pt ca pe langa viteza mare de deplasare mai sunt si tarani care nu stiu sa mearga si nu au minima educatie rutiera , interpretand regulamentele cum ii taie capul. Multinu stiu sa numere dar apoi sa inteleaga niste reguli de circulatie. Prea complicat...... 8) |
||
--------------------
Renault
Clio IV Estate 0,9 TCe
2015
|
|||
viulian |
![]()
|
||||
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Stiu, da'.. n-am chef sa ma enervez cu toti prostii si sa le fac eu educatie rutiera pe sosea claxonandu-i, sau fleshuindu-i, sau etc.. |
||||
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|||||
vlad p |
![]()
|
Marty, pe sensul Bucuresti - Pitesti, pana la km 36 banda 1 este varza. Asa ca "jmecherii" circula aici pe banda de urgenta. "Fraierii" pe banda 1 si " adevaratii jmecheri" pe banda 2, sa nu cumva sa-si rupa pivotii sau sa-si stirbeasca din self esteem.
Notiunile de fraier si jmeker erau ironice, nu insulte (de aia l-am pus acum in "") |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
- B-xx-xxx
|
|
Marty |
![]()
|
vlad p, nu le-am considerat jigniri, Doamne fereste! Cert e ca pe Buc-Pit n-am mai mers de ceva vreme (cred ca 06.2002)
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th May 2025 - 02:36 |