Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
![]() ![]() ![]() |
Sindromul: am masina straina, nu ma dau la o parte....
paulp |
![]()
|
||
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|||
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
[quote]Si inca o chestie:
- la drum lung (a se citi orice drum in afara localitatii) recomand sa mergeti cu farurile aprinse. E mult mai usor de obs o masina cand are farurile aprinse indiferent de vreme/culoarea masini.[/quote] Of, cata dreptate ai aici.... am vazut la TV accidentul cu sotia lui Paunescu (sau fiica, zic unii...). Ce culoare avea Nova pe care au spulberat-o ??? Ghici ???? Gri shobolan, metalizat... Bag mana in foc ca nu avea farurile aprinse si de aceea au confundat-o cu asfaltul. Nu mai zic, ca mai era si pranz si batea soarele ca sa nu se mai cunoasca fix nimic, din cauza reflexiei luminii.... |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ii cauti scuze inconstientei aleia???
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Da, saraca sotie de Paunescu, cum a putut ea sa intre in Dacia aia pentru ca era gri... ce sa zic!!!! :vmad:
Oameni buni, vaca aia paroasa si sotie de porc-senator a spulberat vietile a trei oameni inocenti pentru ca mergea ca o bezmetica cu 140/h pe o sosea din Romania!!! Poate ca i-a facut si cu farurile lu' ala cu Nova, sa se dea drak din drumu' ei, ce umbla de nebun pe firul lui ca tot omu'??? Si daca tot va vine sa va dati cu Solenzele la peste 130 km/h, aruncati o privire la ce a mai ramas din Nova aia, poate va calmati. Au scos cei de la descarcerare plafonul masinii, dar restul e muci de la mama ei. Sper sa fie invatatura de minte. Cat despre vaca aia paroasa, sper sa putrezeasca in puscarie. Cu toate ca asta n-o sa se intample niciodata, pentru ca traim in Romania... :injuratura: ps. poza e luata de aici: http://www.jurnalul.ro/modules.php?op=modl...order=0&thold=0 Attached thumbnail(s) Image1.jpg ( Size: 11.6k ) Number of downloads: 136 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
2006/7
- Bsiceva... Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
OCEBE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.324 Joined: 30 January 04 From: galati ![]() |
nu suport sa mi se dea flash-uri ptr ca fiind pe banda respectiva am si eu la randul meu un motiv sa fiu acolo; daca se intampla sa se apropie cineva de mine, ii fac loc cat mai repede singurel; daca vad ca da flash-uri de departe ma razgandesc si nu ma mai dau deoparte si n-au decat sa treaca pe langa mine pe unde vor ei (cu injuraturile lor cu tot)
|
--------------------
dacia
1300 Am avut o DACIA 1300
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu cred ca sint foarte multi boi pe lumea asta! Pe sectorul Turda-Cluj sint doua benzi, stare buna! Ieri, eram cam grabit si-i dadeam talpa efectiv cit tinea masina. Multa lume circula pe banda II si nu vroia sa se dea la o parte desi merge cu viteze de 80-90. Vii din spate lansat, nu e nimeni pe banda I si melcul se tirie pe banda II. Am bagat flashuri&claxon, nimic. Cind am trecut pe linga el pe banda I cred ca i-a tras curentu' pe aia din masina smile.gif. Cind ajungeam in localitati reduceam viteza, si circulam pe banda I (daca era libera), sa vezi cum ii dadeau talpa acolo aia pe care-i depasisem! Cred ca sint multi bolnavi pe sosele!
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Evident, faptul de a circula pe banda II cand ai loc berechet pe banda I (si nu sunt nici gropi pe-acolo) tine tot de nemernicia romanului.
|
--------------------
Renault
2006/7
|
|
B31AYZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 647 Joined: 1 April 04 ![]() |
bogdan_o,
Salut , Si eu patesc la fel cand merg pe autostrada .Cum depasesc ceva uneori cu greu am D1300 si prinde si 120 (pe ceas) vine din spate cate un disperat si-mi face semn sa ma dau la o parte neavand rabdare sa termin depasirea fiind un factor de risc , obligandu-ma pe mine sa- i tai fata autovehiculului depasit . Nu trebuie sa se uite ca nu toti au masini puternice si stabile .De cele mai multe ori ma uit si incerc sa aproximez cam cat face masina care vine din spate sa nu fiu obligat sa fac prostii . Cert este ca nu sunt normali cei care au masini puternice , pot reduce si demara din nou in timp scurt dar totusi ei se cred singuri pe drum . Incerc mereu sa-mi pastrez calmul cand depasesc fara sa iau in calcul flasurile celui din spate . |
--------------------
DACIA
1300 din 1980
- B31AYZ
|
|
FLEX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 570 Joined: 14 November 03 From: Bucuresti ![]() |
In ultimele 3 w/e am avut ocazia sa fac A1 in ambele sensuri, de regula la dus mergeam cu cit putea polizorul din dotare, la intoarcere spre Buc. incercam sa merg mai lejer, deoarece eram mai obosit (citeste post-mahmur ...).
Cind am mers tare (140-150) marea majoritate a celorlalti participanti la trafic mi-au facut loc fara comentarii (merg cu farurile aprinse, asa ca e destul de usor de apreciat diferenta de viteza de catre cel din fata), cu citeva exceptii notabile: - un A6 care a stat pe banda 2 la 100km/h pina a depasit 5-6 masini cu putin mai lente ... astuia cum sa nu-i dai flash-uri? - un Renault 19 care mergea extrem de dezordonat, 120, apoi 160, apoi 100, iar 160 ... la un moment dat, se stabilizase la 120 ... in tot acest timp eu am mers constant cu 140 si l-am prins din urma, intentionind sa merg in continuare cu aceeasi viteza ... dau flash ... ala nimic, mai dau 2-3 flash-uri ... tot nimic! ... in disperare de cauza, trec pe banda 1 si accelerez ... ajung in dreptul lui, moment in care soferul realizeaza ca e pe cale sa fie depasit de un Matiz si o calca puternic ... n-am inteles deloc manevra, adica singurul impuls pentru a merge cu 170 este ca esti pe cale de a fi depasit de o masina cu performante mult mai modeste? La intoarcere spre Buc. am zis sa merg mai lejer, 110-120km/h ... mi s-a parut mult mai obositor si mai stresant baletul de pe 1 pe 2 cind prindeam melcul cu 80-90km/h si de pe 2 pe 1 cind venea cavaleria grea din spate cu 160-180 ... au fost si diversi ciudati carora le-am facut loc si care in loc sa binevoiasca sa ma depaseasca repede, pentru a-mi permite deplasarea la viteza mea, m-au depasit incet-incet, desi agregatul de sub capota le permitea lejer mai mult ... pina ma depaseau astia, evident ca prindeam un "melc", deci frina, iar acceleratie, consum crescut, etc., etc, etc. ... E! dar a fost unul care n-a vrut nicicum ... mergea constant cu 120, nici mai mult nici mai putin, ca asa e legal ... eu aveam 140, in spate licareau flash-urile ca la discoteca, asa ca mi-am propus sa trec de el si sa ma retrag batrineste pe banda 1 pina trece furtuna ... flash! nimic! flash-flash! iar nimic! ... trec pe banda 1 , depasesc, merg in continuare, lasind incapatinata Solenza Marine sa tina piept cohortei de Audi, VW, Skoda si Ford ... asi! in 2 minute, aia erau pe mine, DEOARECE SOLENZA S-A DAT LA O PARTE DIN FATA LOR! NO COMMENT! |
--------------------
Daewoo Matiz
Fiat 600D "Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
Vreau si eu sa sublinez ceva, lucru spus si de litza, cand mergeti pe autostrada, pe un DN, DJ, sau orice drum in afara localitaii, mergeti cu luminile aprinse chiar daca e ziua, senin, soare, masina e de culoare deschisa sau mergeti incet !!! . Si cand zic luminile aprinse nu ma refer sa mergeti doar cu pozitii (alea practic nu se vad ziua), ci cu faza scurta sau proiectoarele (nu cu faza lunga, pt ca deranjeaza inclusiv ziua, pe soare puternic). La ce faceti economie de nu le aprindeti (sunt destui inconstienti care merg pe ploaie, ceata, fara nici o lumina, si e aproape imposibil sa ii vezi); povestea ca daca mergi cu farurile aprinse creste consumul de benzina e o mare gogomanie. Va e frica ca se ard becurie? La masiana mea, de peste 4 ani de cand o am, s-a ars doar un bec de semnal de pe fata dr, si nu am facut niciodata economie la aprins luminile, dat semnal, etc.
Eu personal (am si masina de culoare inchisa) ziua pe categoriile de drum mai susu mentionate merg cu proiectoarele aprinse (nu cu faza, pt ca farurile le folosesc pt cand e nevoie de dat flash-uri). PS. Am vazut de multe ori camioane care merg doar cu 30-40-50km/h, dar au farurile aprinse !! Stiu ca a fost un mesaj cam lung, dar vreu sa intelegeti ca TREBUIE sa mergeti cu luminile aprinse in afara localitatii si ziua !! |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
MariusI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 344 Joined: 24 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Eu merg intotdeauna cu farurile aprinse in afara orasului, plus in oras dimineata, seara sau cand e soarele 'ascutit'. Si masina mea e grena, deci s-ar vedea bine si fara .. wink.gif
|
--------------------
Solenza
Scala Dixit.
|
|
SYL |
![]()
|
![]() doc Group: Members Posts: 2.876 Joined: 16 December 03 From: IF, Balotesti ![]() |
[quote]Eu merg intotdeauna cu farurile aprinse in afara orasului, plus in oras dimineata, seara sau cand e soarele 'ascutit'. Si masina mea e grena, deci s-ar vedea bine si fara .. wink.gif[/quote]
Grena (visiniul) e o culoare inchisa; culori care se vad bine sunt albul, galbenul, eventual alte culori rare (portocaliu, roz, verde primavera...); NU argintiul, nu rosu, ... Asta nu insemna ca cei cu masini albe, galbene sa nu merga cu luminile aprinse (si cand zic lumini ma refer la faza scurta sau proeictoare, NU doar pozitiile). Si ca sa ma crezi iti dau un exemplu (de fapt intamplarea care m-a convins ca TREBUIE sa mergi si ziua cu luminile aprinse). Conduceam in urma cu multi ani (eram incepator, aveam carnetul de putin timp) pe DN1 Ploiesti->Sinaia (pe vremea aia de la Ploiesti era doar o banda pe sens), pe o zi senina, cu soare. La un moment dat eram int-ro zona cu copaci pe marginea drumului (ceea ce facea alternanta de soare cu umbra), si am intrat intr-o depasire. Relativ tarziu am vazut ca din fata venea un Cielo VISINIU/GRENA (evident Cielo-ul nu avea luminile aprinse). |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
viulian |
![]()
|
![]() Que ? Group: Members Posts: 356 Joined: 22 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Simt nevoia de un motor puternic.. de cel putin 2L pe benzina. M-as simti mult mai relaxat la volan.
Am sezizat o chestie. Dupa un drum de 300-400Km, cand intru in Bucuresti (destinatia adica), merg ca nebunu - dandu-mi seama totusi ca in alte zile, pe aceleasi sosele, cand merg inspre si dinspre munca, sunt foaaarte relaxat. Nu stiu de ce, e un 'rush' din asta care ma cuprinde, o atentie/incordare/si sunt super alert - plec tare de la semafoare, depasesc la limita, claxonez mult, merg pe linia de tramvai, etc, etc.. o frenezie din asta. Chestia e ca asa ma 'ia' de cand sunt pe drum.. Sa merg in ritmul meu (imi place 110Km/h in berlina) nu se poate, caci ori sunt harburi care merg cu 90 si tre sa o calc la 130 sa ii depasesc, ori sunt femei care au masini puternice, dar mai mult de 100 nu le dau; ori sunt alte dacii care vor sa mearga cu 115Km pe ora si ma enerveaza sa stea in XXXu meu => iar ma duc la 130, tiruri, coloane, zone de depasiri interzise, blah :? Alerg si io sa-mi gasesc locu pe sosea unde sa conduc in tihna, dar n-am parte de asa ceva sad.gif Se conduce obositor.. parca nu ma simteam asa obosit acum 3-4 ani cand faceam aceleasi drumuri.. si asta din cauza ca in afara oraselor - acum - se circula cu viteze foarte mari si ma solicita destul de mult lucrul asta - daca nu depasesc, risc sa raman in XXXu unuia mult si bine, asa ca trebuie sa depasesc! Si daca imi vine sa trag pe dreapta sa stau si io 5 minute sa ma racoresc, mi-e frica ca ma depaseste plutonu si iar am de muncit sa ii las in spate. |
--------------------
Dacia
1310S
- CT-26-VID
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
Sa conduci o dacie cu mai mult de 140Km/h e ca si cand ti-ai taia unghiile cu patentul....
Asta o zice colegul nostru Zair,si din pacate are perfecta dreptate ! Unde va grabiti asa, mai oameni buni ? Nu vedeti cite nenorociri au loc in Romania datorita vitezei ,drumurilor proaste si inconstientei la volan ? :vmad: Si nu vreau sa jignesc sau sa supar pe cineva, dar dupa mine sa mergi cu mai mult de 110-120 km/h in Romania este o dovada de inconstienta ! Cind mergeti cu viteza mare ,mai ginditi-va si la cei dragi voua,care va asteapta pe acasa si care au nevoie de voi sa fiti in viata,si nu la 2 metri adincime. : :inger: |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005
|
|
GeorgeB |
![]()
|
![]() the 7 stars of Pleiades constellation Group: Members Posts: 1.870 Joined: 7 January 03 From: Bucuresti ![]() |
problema cea mai mare pe care am intalnit-o a fost pe autostrada , unde eu mergeam cu 200 , pt ca era 7.00 dimineata era GOL si totusi , rarele masini intalnite, refuzau sa se dea la o parte , desi prima banda era libera. ASTA ESTE NESIMTIRE !!!
plus idioti cu cazane , din cauza unuia am iesit pe macadam pe partea stanga a soselei. eu depaseam cu semnal de vreo 200 de m pus, prind liber pe banda de ep contrases si accelerez unul cu dacia , care era in fata mea , cand ajung in dreptul lui, intra si el i ndepasire . eu claxoane si ma feresc , ajung pe banda de urgenta de pe sensul celalalt si il depasesc repede pt ca din fata venea altul . de astia nu spuneti nimic ? de idiotii care nu au bani sa se sterga la fund si folosesc frunze dar se urca in masini bune de aruncat la gunoi . si dc ar fi singular acest incident . dar de multe ori mi se intampla sa imi ia fata cate unul cu un cazan din asta , ca de "nu intra in mine ca are masina straina si nu si-o strica el" :vmad: eu conduc si o dacia si ocazional masini straine , stiu ambele fete ale problemei. sunt periculosi teribilistii care o calca cand nu au unde sa se duca in masini straine , si taranii care conduc cazane rupte si vai de mama lor , care nu se asigura si se cred mari varzari. aaaahhhh ca era sa uit . sambata o solenza DIESEL !!! imi da claxoane EXACT in momentul in care s-a pus verde , EXACT in momentul in care eu demaram de la semafor. buuuuuuuunnnn , o las usor , incep sa zburde masinile de pe banda ceallata pe langa noi , (era in fata la televiziune), fac rondul la charles de gaules si merg spre arc . asta in spatele meu , in drepta un tv care mergea cu 30, (eu pe banda III. pe banda I curgea siroi de masini. si am mers eu cu 30 vreo 50 -100 de m dupa care am calcat-o si l-am lasat pe asta in spate rau de tot. se opreste m**e la semafor si incepe , "ca ce sunt c*caturile astea in capul meu, ca el nu a facut decat sa claxoneze :shock: ", vi se pare normal .... ahhh eram in yaris . si desi era el pe la 1.80 si vreo 80 de kile mai avea pana la 1.90 si 105 ale mele. noroc ca era madalina langa mine ca se lasa cu procese :evil: :vmad: |
--------------------
SUBARU
Legacy 2.5
- --- L7 2.5 all in black - edition -
|
|
dragOn |
![]()
|
![]() Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza) Group: Members Posts: 692 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
George, sincer, n-am inteles nimik cu tv-u cu dieselu', m-ai dezorientat complet, dar n-are nimic...
|
--------------------
VOLKSWAGEN
PASSAT
TDi 131CP/2002
- B xx UEX Never drive faster then your angel can fly !!!
|
|
maddan |
![]()
|
Io cred ca ar trebui sa schimbam titlul threadului in "Sindromul Levierului"... :mrgreen:
Nu radeti, e un sindrom cat se poate de real. Si cel mai calm barbat, cand se urca la volan, poate deveni o bestie. De-abia in momentul in care si-a nenorocit familia (daca mai ramane si el in viata) sau l-a spulberat pe unu' pe cinci parbrize din coloana din spate, atunci se gandeste (poate) la faptul ca diferenta intre a rula legal si a rula bezmetic este de circa 30 minute - timp de ajuns la destinatie. Si daca ajungi chiar si cu o ora mai tarziu - s-ar putea ca aia sa fie mai pretioasa decat cele cateva minute castigate ca sa-ti bagi familia in mormant. Eu unul n-am de gand sa bag mai mult de 130 nici macar cu o masina puternica. Asa ma mai pot bucura si eu de drum, ca in rest, la sfarsitul lui, ma intreaba lumea: ai vazut aia? sau ai vazut ailalta? Si io n-am vazut nimic.... :evil: |
--------------------
Renault
2006/7
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Eu cred ca voi nu ati inteles ideea mea... NU sunt un nebun care realmente fuge cu ea!!! Dar mi se intampla si mie sa mai am 'chef'... Si atunci mai intalnesc pe cate unu in masina smechera care, chiar daca are loc sa se dea la o parte, nu o face! Si eu merg atunci cu faruri, omu sigur ma vede din timp, dar refuza sa-mi faca loc:!:
Repet: eu incerc sa fac loc daca pot, nu am dat flashuri niciodata cand ara omu din fata in depasire; dar exista OAMENI INCONSTIENTI, niste barbati cu minte de COPII care se ambitioneaza in cele mai nepotrivite momente sa-ti arata ca masina lor e MAI TARE! Credeti ca eu nu stiu care e mai tare?? Stiu, ca nu sunt crescut in beci! Sau cred ca romanu e nascut cu mandria asta in el: masina STRAINA! Si unii nu pot accepta ca acum Dacia nu mai reprezinta berlina:!: Ce se va intampla cand va aparea loganu de 1.6 si 16 valve?? Iar apar astia cu cielo si zic ca a lor e mai tare doar ca e DAEWOO? (nu am ceva cu Cielo, valabil si pt alte modele, vezi 206, Ibitza 1.4 75cai, Fiesta etc..) Cat despre Germania si cum circula aia?? Stiu ca nu dau flashuri, dar stiu ca daca au Ferrari si merg cu 100 ei merg pe banda de viteza redusa si nu se supara cand un polo trece pe langa ei la 140!! BAFTA :!: |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
[quote]Mai baieti, de fapt mai mult Adrian, ca el e stressat de situatia asta. Hai s-o luam metodic.
EU NU MA DAU DEOPARTE LA 130/h ca sa-ti fac tie loc nici sa ma pici cu ceara. N-am chef sa-mi rup gitul facind manevre cu superstabila masina la viteza aia. Poti sa dai flashuri pina-ti arzi halogenele ca nu ma impresionezi. Viteza maxima pe atustrada e 130, DA. Circul cu viteza maxima, DA. Ai tu chef sa-ti rupi gitul, e problema ta. Dar nu ma sili pe mine sa-mi rup eu gitul trecind de pe o banda pe alta doar pentru ca tu ai chef sa te siunucizi. Treci frate pe alta banda unde ai liber si omoara-te acolo, dar lasa-ma pa mine in pace. Imi pare rau daca tonul meu pare agresiv, dar in ultima vreme am tot vazut multi copii cu carnetul inca neuscat in buzunar, care-o fac pe vitejii incercind sa-si impresioneze "pretenuta" cu ce perfomante are masina lui si cum "face" el masini straine cu Dacia. Si de muuuult prea multe ori i-am vazut zimbind sagalnic de sub un TIR de 20 de tone sad.gif .[/quote] Imi pare rau Paul, dar nu ai dreptate deloc. Pe autostrada regulile de circulatie sunt putin altele, e adevarat ca noi romanii nu prea le aflam decat cand iesim afara, ca nu avem sau nu am avut unde sa le practicam. Deci, pe autostrada se merge pe banda 1. Cand depasesti treci pe banda 2, depasesti una, doua, cinci masini, cate sunt, apoi revii pe banda 1. Daca tu la 130 nu poti sa treci de pe o banda pe alta atunci nu merge cu 130. Asta nu iseamna ca revenirea se face brusc, ci larg, nu ii tai fatza celui pe care il depasesti. Si nici nu te duci pana in fundul lui, treci din timp pe banda 2 cand vrei sa depasesti, totul se face lasand distante mari intre masini, in nici un caz ca in oras. Deci, NU se merge pe banda doi decat cat timp depasesti, in rest se merge pe banda unu. NU se depaseste niciodata pe banda unu, asta fiindca daca cel de pe banda doi nu te-a observat si da sa revina pe banda unu, la viteza de mers pe autostrada nu mai scapa nimeni. Am mai zis, pe mine m-a invatat sefu meu de atunci cand am iesit prima oara cu masina din tara pana in Germania, si am inteles ca regulile astea sunt facute fiindca e vorba de viteze mari si nu te joci, nu-ti pui ambitia, nu faci slalom si alte teribilisme, e prea periculos pt. asa ceva. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Stiu, am remarcat si eu asta, da eram mai putin copt la minte pe vremea aia... Si mi-a mai spus taica-miu ca la ei mai era un fel de regula, adica benzi cu paliere de viteza - adica daca erau peste 3 benzi, cea de langa axu drumului era mereu libera, pt viteza f mare, pe care circulau in special motocicletele alea nervoase... In general se stia pe ce banda tre sa mergi sa nu-i incurci pe altii, adica daca mergeai cu 160 nu foloseai banda din dreapta, ca intalneai p'astia cu 100 si daca ii depaseai ii incurcai p'aia de pe banda din stanga si tot asa... DAR mentionez ca asta era valabil numai pt 4 benzi si mai mult...(gandeste-te ca daca toti se inghesuiau pe banda din dreapta se crea o inghesuiala si celelalte benzi erau libere smile.gif , deci ce ai spus tu ashule e val numai pt drum cu 2 benzi :!: Cand o sa avem si noi 4 benzi??? poate cand o sa fim ca nemtii...
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
E las ca si nemtii au doar pe portiuni scurte. In general autostrazile au 2 benzi pe sens + cea de avarie.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
si noi cati km avem de autostrada? zicea cineva de 170... Deci, noi ne zbatem cu 2 benzi... 4 benzi? cand oi avea eu nepoti... smile.gif
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
SYL |
![]()
|
Adriane, legea spune ca banda de langa axul drumului trebuie folosita doar pt depasire. Legea mai spune ca vehiculele care se deplaseaza mai incet trebuie sa foloseasca banda 1. Deci pe un drum cu 3 benzi, daca te deplasezi cu o viteza normala (deci nu mergi f incet) poti sa mergi si pe banda 2, chiar daca banda 1 e libera; trebuie doar sa lasi banda de langa axul drumului libera (banda 3).
|
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
Omule, daca s-ar respecta legile in tara asta... Si daca am avea si noi 3 benzi!! Ce bine ar fi!! Mergeti in comuna berceni , iesire din Buc, 2 km, drumu ala e bombardat !!! Si cica suntem capitala europeana... Astept cu nerabdare sa putem cirulam normal 8)
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
[quote]Cand o sa avem si noi 4 benzi??? poate cand o sa fim ca nemtii...[/quote]
Zi-mi si mie o autostrada in Germania cu 4 benzi :twisted: NU ma refer la cei citiva km de dinaintea oraselor mari, ci la o autostrada (adica MINIM 100 km) |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
Bine, ca nu or fi 100 km asta e altceva... La intrare in Nurenberg (tata acolo statea) aveai cativa km buni de 3 benzi! De 4 am vazut doar cand am fost in Berlin... Acum te rog sa-mi spui mie cati km de drumuri practicabile la 130 km/h sunt in Romania? cred ca nu e greu sa-ti dai seama ca sunt prea putini in comparatie cu nr de kilometri pe care tara ii are; cam 15.000 km (stiam de la Reflectii rutiere, da nu sunt sigur)... Deci noi nu avem drumuri calumea si ii aratam pe nemti ca nu au prea putine sosele cu 4 benzi... Lasa ma, sa avem macar 10% din ce autobanduri au ei...
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
SYL |
![]()
|
[quote] cred ca nu e greu sa-ti dai seama ca sunt prea putini in comparatie cu nr de kilometri pe care tara ii are; cam 15.000 km (stiam de la Reflectii rutiere, da nu sunt sigur)... [/quote]
Erau ceva de genul 107mii si ceva; chiar asa se numea emisunea "107.xxx km". |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
SYL |
![]()
|
Azi am citit un articol care spunea asa:
"Studiile europene in domeniu sigurantei evidentiaza o situatie ce da de gandit. In tarile in care a fost adoptata circulatia autovehiculelor cu luminile aprinse inclusiv pe timpul zilei, accidentele s-au imputinat cu 25 pana la 50%. Comparatia a fost facuta in aceeasi perioada a anului, pe aceleasi rute, deci nu poate fi suspectata de irelevanta. Este evident ca daca esti vazut cu o secunda mai devreme poti fi evitat mai usor....." |
--------------------
Dacia
Duster
1.33 TCe 4x4 (2024)
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
Merci... Mi se pareau mie cam putini km aia... :oops:
|
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
ashu |
![]()
|
SYL, articolul ala era bun la topicul purtat acu ceva vreme exact despre aprinderea luminilor pe zi, in care mai multi s-au dovedit foarte recalcitranti la o astfel de idee. Io oricum nu inteleg de ce in UE nu s-a bagat obligatoriu peste tot circulatia cu faza scurta aprinsa tot timpul in afara localitatii.
In alta ordine de idei, revin la circulatia din Romania atunci cand sunt 2 benzi pe sens. Am fost la mare in uichendu asta. Pe drumul ce leaga Constanta de Mangalia, asfalt bun pe toate benzile, circulatia se desfasura exclusiv pe banda 2, cu depasiri pe banda 1. Ma uitam si nu-mi venea sa cred, eram exact ca in Anglia. M-am conformat si io, decat sa-mi fac mii de draci ca cei de pe banda doi nu se dau la o parte, treceam pe banda unu, depasire, semnal stanga si revenire pe banda doi. Eram toti londoneji, ce kilu meu. Absurd si aberant, mai baieti, nu mai calatoriti pe banda doi avand pretentia sa fiti depasiti pe banda unu, este ilegal si periculos, nici pe autostrada, dar nici pe DN, pur si simplu este necivilizat. |
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 16:13 |