DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Injumatatirea taxei auto ar reduce, productia de Logan cu 33%

daciafan
post 9 Feb 2007, 15:12
Post #181

/

Group: Members

QUOTE(sebybv @ 9 Feb 2007, 12:57)
Nu te supara pe mine, insa eu nu cred chestia asta. O firma nu are cum sa aiba profit numai in limitele astea. Eu stiu firme care nu concepeau sa aiba profit in cifrele astea. Ideea era ca obtii cam acelasi profit daca bagi banii intr-o banca si stai acasa, in loc sa faci atatea investitii de ei ca sa obtii acelasi lucru.

Deci, eu nu cred ca o firma de marimea Renault face masini numai ca sa castige pe la 3% profit. Fara 15-20% profit net eu nu cred ca astia se uitau macar in directia asta....
*

perfect de acord, nimeni nu lucreaza pentru profit de 3%

--------------------
/ / /
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cmandrei
post 9 Feb 2007, 15:48
Post #182

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Va opriti aici sau se opreste topic-ul.

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
gdm
post 12 Feb 2007, 10:14
Post #183

Membru autentic

Saptamana viitoare in 19.02 sosesc la Bucuresti reprezentantii Comisiei Europene pentru a discuta cu ai nostri despre taxa de prima inmatriculare. Ar fi cazul ca in acest weekend sa iesim in strada sa aratam ca dorim eliminarea taxei. Dar cum constiinta poporului roman este in moarte clinica, ma indoiesc ca se va intampla acest lucru.

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
Tossi
post 12 Feb 2007, 11:22
Post #184

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu unul, sunt de acord ca sa iesim si sa protestam, poate asa facem ceva.

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
Turkish
post 13 Feb 2007, 11:53
Post #185

Membru autentic

Li se rupe in 14 de protestele noastre.
In cele din urma o sa faca ce vor ei.

Bugetul are nevoie de bani fratzie! Statul a crescut recent cu mai mult de 40% salariile unora dintre bugetari. Au nevoie de "lovele" ca sa acopere gaura, si le vor obtine taxand.

Gaselnita e tare cu poluarea. E un argument atat de puternic - mai ales ca exiusta exemplul altor tari - incat nu poate fi inlaturat. Dar putem vedea dincolo de el. E o taxa protectionista pentru masinile noi aflaste sub un buget de 9-10k, sa zicem. Cine e acolo? Cine ar beneficia? Raspunsurile sunt simple! Si de fapt aia dacia-reno au fost absolut deliciosi: declaratia lor despre "problemele" pe care le vor avea daca va fi eliminata taxa nu face altceva decat sa confirme ca ei sunt cei mai interesati si vor beneficia indirect la greu de ea. Ei si bugetul de stat.

Hai sa fim seriosi, cand s-a mai intamplat ceva important in tara asta la presiunile "societatii civile"??

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
paulp
post 13 Feb 2007, 12:01
Post #186

Bagator de seama!

From: Iasi

in 89?

--------------------
Fiat Linea Active, 2011 - PAD
+
ssilviu
post 13 Feb 2007, 12:03
Post #187

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(Turkish @ 13 Feb 2007, 11:53)
E o taxa protectionista pentru masinile noi aflaste sub un buget de 9-10k, sa zicem.

Alo nenea, stii ca sunt masini de 20.000 de euro care sunt taxate la fel ca un Logan?
Rolul este dublu, de a proteja vanzarile de masini noi si de a impiedica imbatranirea excesiva a parcului auto. Eu trebuie sa cumpar o masina noua in curand si se poate sa platesc pana la 2000 de euro taxa de inmatriculare, dar tot sustin aceasta taxa.

Paulp, esti tu sigur?

This post has been edited by ssilviu: 13 Feb 2007, 12:05

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
testike
post 13 Feb 2007, 12:06
Post #188

Membru autentic

From: Cluj

Asta e cea mai mare problema a noastra, suntem prea toleranti.
Preferam sa ne dam peste cap sau sa emigram, in loc sa facem ordine aici in tara.
Daca erau linsati cativa din hotii astia de politicieni, cred ca altcumva statea situatia acum.
Nu avem nici macar cate un nebun care sa ii ia la luneta pe unii, avem doar din aceia care arunca cu cerneala.

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
paulp
post 13 Feb 2007, 12:10
Post #189

Bagator de seama!

Pai nu te oferi tu sa faci intre 25 si vietas, pentru binele celorlalti, iti vor ridica statuie, pe bune wink.gif

--------------------
+
testike
post 13 Feb 2007, 12:14
Post #190

Membru autentic

From: Cluj

Nope, si eu sunt prea tolerant. wink.gif

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
Turkish
post 13 Feb 2007, 12:14
Post #191

Membru autentic

Silviu,
"nenea",

sunt de acord ca parcul auto trebuie intinerit. 2000 eur taxa de inmatriculare pe o masina noua?? da ce masina iti cumperi? E euro 4? Esti sigur de suma?

totusi d-r va beneficia indirect de aceasta taxa oricat ai da-o tu la intors...

chiar paul, esti sigur ca in 89?

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
Turkish
post 13 Feb 2007, 12:16
Post #192

Membru autentic

Am un amic care spune glumind ca printre semnele unui stat dezvoltat, civilizat si serios se numara si existenta unor "vigilanti" care sa ia dreptatea pe cont propriu. mai avem pana acolo.

si oricum taxa nu ar fi un motiv serios...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
paulp
post 13 Feb 2007, 12:17
Post #193

Bagator de seama!

Ceva important s-a intimplat atunci, fie si pentru faptul ca acum putem discuta de cit de cretin e un ministru, pe net wink.gif
Si eu cred ca totusi daca nu era presiunea societatii civile, nu am fi avut posibilitatea asta, cu toata lovitura de stat oprganizata de ilici si ai sai acoliti wink.gif
Dar sa n-o dam mai mult in politica aici smile.gif

--------------------
+
Bacu
post 13 Feb 2007, 13:35
Post #194

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

QUOTE(Alex_MiG-21 @ 9 Feb 2007, 14:05)
Cred ca gasesti si asa ceva, numai ca trebuie sa pandesti o ocazie. Problema este ca ne-am obisnuit sa fim furati. De ce trebuie sa ne intrebam de fiecare data de ce costa asa putin? Pentru ca atat face!!!
*

Daca tu ti-ai cumpara un bmw 530 diesel full options cu 50.000 euro si dupa doi ani ar veni unul la tine sa ti-o cumpere cu 5.000 euro, spunandu-ti ca atat face masina, tu cam ce i-ai spune? sau mai bine zis, unde l-ai scuipa?

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
paulp
post 13 Feb 2007, 13:36
Post #195

Bagator de seama!

Pai daca in astia 2 ani ai avea 500000 km, si 2 accidente grave, reparate in service, cit crezi ca ar mai face masina aia smile.gif

--------------------
+
$$ilvviu
post 13 Feb 2007, 13:47
Post #196

Membru autentic

From: Roman/NT

Ma cheama tot Silviu, si eu intentionez sa cumpar o masina noua in curand, dar sa-mi dau acordul sa fiu jecmanit de niste politicieni incompetenti.... NO WAAAYYYYY

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
ionutctn
post 13 Feb 2007, 14:28
Post #197

Membru cu TDI

QUOTE(Bacu @ 13 Feb 2007, 13:35)
Daca tu ti-ai cumpara un bmw 530 diesel full options cu 50.000 euro si dupa doi ani ar veni unul la tine sa ti-o cumpere cu 5.000 euro, spunandu-ti ca atat face masina, tu cam ce i-ai spune? sau mai bine zis, unde l-ai scuipa?
*

Exemplul nu e chiar corect: in primul rand ca nici o masina nu se depreciaza chiar asa dupa 2 ani de zile si in al doilea rand masinile bune isi pastreaza valoarea in timp. Intrebarea mea este: ce se intampla in tarile in care taxa asta minunata nu exista sau e mult dimuata, ceva simbolic. In tarile alea nu exista producatori autohtoni??? Eu cred ca Dacia ar trebui sa isi tina cota de piata prin politica proprie iar nu sa se duca la stat sa "ameninte" ca da afara nush cati angajati.
Bun sa zicem ca nu misca nimic acum. Dar daca ajungem ca in Polonia cand dupa 3 ani taxa deja nu mai exista iar dupa 1 an si jumate s-ar putea sa fie foarte mica astfel incat sa iti convina sa aduci de afara.
Si ca sa comentez economic: asta mi se pare clar o masura anticoncurentiala pentru ca este clar batalia pentru ce se da. Si apropo de "taxa de mediu": exista niste studii facute de niste studenti pe la Politehnica care arata cum un Logan motor EURO4 are mai multe emisii de noxe decat un EURO3 de 2-3 ani masina nemteasca luata si analizata model cu model; e adevarat nu or fi multe alea dar macar pentru alea taxa ar trebui sa fie zero atata timp cat polueaza mai putin ca Logan-ul EURO4 masurat in emisii de noxe nu ca una are EURO4 si alta EURO3.

This post has been edited by ionutctn: 13 Feb 2007, 14:30

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Bacu
post 13 Feb 2007, 14:39
Post #198

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

QUOTE(ionutctn @ 13 Feb 2007, 14:28)
Exemplul nu e chiar corect: in primul rand ca nici o masina nu se depreciaza chiar asa dupa 2 ani de zile si in al doilea rand masinile bune isi pastreaza valoarea in timp.
*

uita-te la postul 127 din acest topic sa vezi la ce ma refeream eu si Alex_Mig_21...

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
$$ilvviu
post 13 Feb 2007, 20:56
Post #199

Membru autentic

From: Roman/NT

Da, e postul meu. Eram asa entuziasmat incat nu m-am gandit ca poti lua tepe si cu nemtii. Hai sa fim seriosi, masina aia nu e 5000 euro. Poate 5000 euro plus 5 ani de platit 1000 euro pe luna smile.gif

--------------------
Renault Laguna Initiale 2002 - NT-97-SLR
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
gdm
post 15 Feb 2007, 21:42
Post #200

Membru autentic

Daca nu prea vreti sa va implicati in actiuni de strada in acest weekend, bine.
Sper ca vor putea sa rezolve oficialii UE problema fara "varsare de sange".

Dar daca mafiotii o tin in continuare pe a lor, iesim dupa
charge.gif

Acum ca da si Base in ei impreuna cu UE, sa speram ca mafiotii se vor potoli.

--------------------
Dacia 1410 cutie 5 trepte, GPL
Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
+
ROBERTINOx
post 15 Feb 2007, 23:15
Post #201

Membru incepator

gun3.gif gun3.gif gun3.gif gun3.gif

--------------------
RENAULT TWINGO 1,2 ; 2000
ROBERTINOx , Bucuresti
+
lecar
post 16 Feb 2007, 14:52
Post #202

Membru

From: Leeds, UK

Intreba cineva la sectiunea in limba engleza a forumului si chiar m-a facut curios si pe mine. Stie cineva cat castiga (aproximativ) un angajat al Uzinei Dacia? De la muncitorul necalificat, la cel calificat si pana la un inginer simplu. Directorii nu ma intereseaza... smile.gif

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
Alex_MiG-21
post 16 Feb 2007, 18:52
Post #203

Membru incepator

From: Bacau

QUOTE(Bacu @ 13 Feb 2007, 13:35)
*

Piata nu este dictata numai de cumparatori. Poate sa-mi ofere 1 euro - am libertatea de a alege. Asta este problema, principiul in sine.
Si daca stiu ca m-am dat cu masina peste cap de 10 ori, ca are airbagurile mirlanite si nu-i mai merge ABS-ul, ESP-ul si inca cateva din astea, poate ca asta ar fi pretul corect. Sa stam stramb si sa judecam drept!

--------------------
Dacia1300 1979 Toyota Prius 2004 Executive Business edition - BC-03-DAU, BC-02-BLA
Daca pot, o fac eu - iese mai bine!
+
Tossi
post 16 Feb 2007, 19:27
Post #204

Membru autentic

O fosta colega de faculate s-a angajat la uzinele dacia ca controloare (de ce , nu stiu ) si avea cazarea asigurata (ea fiind din bucuresti ) si uimitorul salariu de 6 milioane, fara numar, fra numar, fara numar...si bonuri de masa. Mai multe detalii nu pot da pentru ca nu am mai tinut legatura si informatia asta o am din vara lui 2005 cand am absolvit.

--------------------
Renault Megane 1.5 dci 2004 - B6SSSS
+
Cristi T
post 16 Feb 2007, 20:27
Post #205

Membru

From: Timisoara

Din punctul meu de vedere ar trebui facut ceva pentru a stopa cresterea aglomeratiei din orese care sunt sufocate de atatea masini.Reteaua de strazi din aceste orase e proiectata prin anii '70 si nu face fata invaziei de masini din ultimii ani.Nimeni din cei pe care i-am votat nu s-au gandit la acest lucru si nu au facut nimic in acest sens.Trebuie sa ne gandim la viitor,in curnd vom sta blocati in trafic cu orele,in orase autoturismele proprii chiar nu ne vor mai ajuta cu nimic.Asta e problema care ar trebui sa ne dea de gandit!CE FACEM CU AGLOMERATA?Taxa TPI e un mizilic pe langa cealalta problema.E o problema care tine de mentalitatea romanilor:nu are casa dar i-si cumpara masina(cunosc multe cazuri).Haideti fratilor sa mai circulam si pe jos,asta pana nu ni se atrofiaza picioarele;cu mijloacele de transport in comun,cu bicicleta!MAI LASATI MASINILE ACASA!

--------------------
Dacia 1300 berlina din '75;Subaru WRX STI 2004 - B-24-FAQ
+
lucian_v
post 16 Feb 2007, 20:36
Post #206

Membru autentic

De ce sa las masina acasa? Atata timp cat masina aia e platita de mine, platesc impozite la ea, platesc combustibil care si asta are taxe in el, platesc rovigneta si rca, casco si ce mai trebuie....de ce sa merg pe jos? Merg cu masina pe banii mei nu pe ai altora.
Faptul ca tara e condusa de incompetenti este alta problema dar nu ma obliga pe mine sa las masina acasa.

--------------------
--- --- --- - ---
+
Cristi T
post 16 Feb 2007, 20:53
Post #207

Membru

From: Timisoara

Cand stai cu orele blocat in trafic vei intelege de ce!E adevarat ca platim o gramada de taxe si penru a scoate acesti bani trebuie sa mergem cu masina,altfel nu se justifica banii dati,dar problema cea mai mareREPET:dupa parerea mea e aglomeratia si nu poluarea care e atat de mediatizata peste tot!Uitati-va la cei din tarile civilizate,si acolo oamenii au masini si posibilitati sa-si cumpere dar EI circula foarte mult cu metru,autobuz,tramvai,etc,fie ca sunt medici,profesori,muncitori,studenti!Masina o folosesc atunci cand ies afara di oras,sau cand au intr-adevar treaba in oras.Putini sunt acxeia care se plimba sau merg la agatat cu masina.In Franta cei care au SUV nu sunt vazuti prea bine de comunitatile locale de care apartin si asta ca stiu cu totii ca un SUV e o masina care ocupa mult loc de parcare,in trafic,consuma si polueaza mai mult decat celelalte masini.

This post has been edited by Cristi T: 16 Feb 2007, 21:03

--------------------
Dacia 1300 berlina din '75;Subaru WRX STI 2004 - B-24-FAQ
+
lucian_v
post 16 Feb 2007, 20:56
Post #208

Membru autentic

Stau de multe ori blocat in trafic pentru ca exista multi idioti care au permise de conducere si se numesc soferi si de fapt sunt doar redusi mintal si nesimtiti....dar asta e tara in care traim...

--------------------
--- --- --- - ---
+
ssilviu
post 16 Feb 2007, 21:40
Post #209

F1 Man

From: Nicaieri

O intrebare putin off topic : daca imi cumpar o masina in leasing platesc taxa de prima inmatriculare la inceputul contractului sau la sfarsitul lui cand se inmatriculeaza definitiv?

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Alex_MiG-21
post 16 Feb 2007, 22:22
Post #210

Membru incepator

From: Bacau

Pentru Cristi T
Daca tu consideri ca prin aplicarea taxei asteia se va reduce traficul, cred ca esti putin pe linga problema. De ce sa nu ne intoarcem pe vremea lui ceausescu si sa se circule alternativ - numere cu sot intr-o zi, fara sot in urmatoarea...si tot asa. Este dreptul nostru sa circulam cat vrem, cum vrem, pe unde vrem, atata timp cat platim bani cu caruta pentru tot felul de impozite si accize si taxe.
Da-ne un exemplu si nu mai circula cu masina - ia-ti bicicleta!!!

--------------------
Dacia1300 1979 Toyota Prius 2004 Executive Business edition - BC-03-DAU, BC-02-BLA
Daca pot, o fac eu - iese mai bine!
+
8 Pages « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 01:49
Forum Renault