Despre moldoveni, aia din Romania
![]() ![]() ![]() |
Despre moldoveni, aia din Romania
DragosP |
![]()
|
||
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
|
||
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|||
ovidiums |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 231 Joined: 14 August 06 ![]() |
QUOTE(router @ 19 May 2007, 11:20) Eu sunt curios de ce sunt atatea lucruri rele ce se spun doar de moldoveni. Nu am auzit vreodata lucruri proaste despre ardeleni sper exemplu. Poate o fi doar o coincidenta. Dar e ciudat. flame?!? ![]() sunt tot felul de raspunsuri la curiozitatea ta, trebuie doar sa rasfoiesti threadul. |
--------------------
dacia 1300
berlina (?)
1986
- - cu fete de usi din vitan
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ba chiar este...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Petrosani nu e in Oltenia, Oltenia incepe de la judetul Gorj, Petrosani e in judetul Hunedoara care la randul ei e in Transilvania(cunoscuta ca si Ardeal). Radian e oltean, cum e DragosP moldovean
![]() hartajq0.gif |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(DragosP @ 19 May 2007, 13:13) Că doar Petroșaniul e în Ardeal, nu? ![]() QUOTE(radian @ 19 May 2007, 17:26) Ba chiar este... QUOTE(argon @ 19 May 2007, 17:34) Petrosani nu e in Oltenia, Oltenia incepe de la judetul Gorj, Petrosani e in judetul Hunedoara care la randul ei e in Transilvania(cunoscuta ca si Ardeal). Radian e oltean, cum e DragosP moldovean ![]() Corect, m-am tâmpit! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(AIX @ 19 May 2007, 13:10) Ba e... in Ardeal... asta am vrut sa zic... Pe Defileul Jiului, pe la jumatatea distantei dinter Petrosani si Manastirea Lainici se mia pot vedea ruinele fostului punct de hotar dintre Imperiul austro-ungar si vechiul Regat. |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Adevaru-i ca Ardealul adevarat incepe de un' se termina muntii.
![]() le: ca teoria o stiu si eu - Hunedoara -> Ardeal. Dar astea-s chestii de nuanta. hic. ![]() This post has been edited by AIX: 19 May 2007, 21:12 |
--------------------
.
.
.
|
|
finutu |
![]()
|
![]() baga un - ..aere! Group: Members Posts: 138 Joined: 2 February 07 From: Bucuresti ![]() |
In vecii vecilor brailenii nu vor fi considerati munteni!!!!!!!!!!!
|
--------------------
Docia
1710
1943
- 1-B-113456 promo VN2
|
|
DragosP |
![]()
|
Amin!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
AIX |
![]()
|
Ouch
![]() Sa nu uitam ca Petrosaniul a fost (sau mai este?) la un moment dat o "bucata mica" din Moldova. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
radian |
![]()
|
Mai, tu faci aluzie la nevasta-mea...
![]() Nu prea mai este o "bucata mica" din Moldova... Intradevar in anii '80, cand era un deficit mare de forta de munca in minierit au adus in Valea Jiului (in Petrosani mai putin) mai mult sau mai putin cu japca o gramada de oameni (actiunile 3000, 5000, 7000 si care o mai fi fost) din toate colturile tarii, si in special din zona Moldovei, dar dupa 1990 au inceput sa plece oamenii pe la casele lor... Iar dupa restructurarea sectorului minier (dipsonibilizarile masive incepute in 1997) se poate vorbi chiar de o depopulare. In momentul de fata comparativ cu 1990 populatia a scazut cu cca. 25%. In cartierele muncitoresti chiar exista etaje integi (si chiar si blocuri) cu apartamente devastate si parasite... This post has been edited by radian: 20 May 2007, 08:51 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
QUOTE(radian @ 19 May 2007, 17:56) Pe Defileul Jiului, pe la jumatatea distantei dinter Petrosani si Manastirea Lainici se mia pot vedea ruinele fostului punct de hotar dintre Imperiul austro-ungar si vechiul Regat. Bre, unde-l vazusi tu, ca io trecui p-acolo da' nu ierea nimic, decat niste ciori. Poate inca eram sub influenta hotelului ala meserias pe care mi-l recomandasi. ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
argon |
![]()
|
N-ai cascat bine ochii, cred ca mai aveai un par pe limba
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Io-te ce repede se duse vorba!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
Daca tot a dat-o topicul in balarii, tin sa-i multumesc pe aceasta cale persoanei care mi-a dat -1 la reputatie si a trecut la comentarii "nu" (acordat pentru primul post).
Inteligenta Dumneavoastra, gratia Dumneavoastra prevazuta cu toate virtutile, puteti explica unui biet plebeu sensul actiunii Domniei-Voastre? Multumesc anticipat. PS: sincer, ma doare in cot de reputatie, dar m-ai facut curios. |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
argon |
![]()
|
Pe aia cu cei trei copii ce din cauza saraciei si mizeriei au murit la propriu de sete in Perieni ati auzit-o? Da, se intampla in 2007 in UE/Romania - unde altundeva decat in Vaslui/Moldova...
This post has been edited by argon: 8 Jun 2007, 07:23 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Ce topic de 12 pagini. Pana acum. Si va mai strambati cand Basescu zice ca aia e tiganca imputita. Cica discriminare.
Cand vorbiti de moldoveni, nu mai e discriminare. Doar presedintele n-are voie sa greseasca, noi putem sa nu umplem de jigniri. In fine. Am cunoscut o echipa de muncitori. Din Neamt. Singura echipa din Romania, cu care am putut sa construim o casa din lemn, cu etaj, intr-o saptamana. Singurii care au avut curaj sa ia lucrarea. Si au si terminat-o la timp. Lucrau de la 7 dimineata pana la 9 seara. Ardelenii cica sunt cei mai tari in case de lemn, dar nu a avut curaj nicio firma din Ardeal sa faca asa ceva. Eu sunt bucurestean, nascut si crescut in Bucuresti. Pentru mine, cei mai nesuferiti sunt constantenii si bucurestenii. Caracterele cele mai mizerabile le gasiti in Bucuresti si in Constanta. Chestia asta cu moldovenii, e de MythBusters. Va spun de unde s-a nascut ideea asta. Din cauza accentului pe care il au, au fost si sunt vazuti prost, de catre clasa inculta a Romaniei. Iar clasa inculta e cea care preia imediat orice prostie. Nici mie nu-mi place accentul lor, dar nu inseamna sa fac discriminare. Multi nu inteleg asta si de-aia s-a ajuns la o asemenea idee despre moldoveni. |
--------------------
-
-
-
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Scuze, dar esti cam superficial. Si ardelenii au accent.
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Forestman |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 25 August 06 From: Suceava ![]() |
@andu911
![]() ![]() Cei care nu au vizitat pana acum Bucovina, faceti-o pentru ca merita! O sa ramaneti cu amintiri frumoase!!! |
--------------------
Dacia
Logan 1.5dci
2006, Ambiance; Ford Ka; MIO A501
|
|
argon |
![]()
|
Dar si bucurestenii au un accent enervant
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 8 Jun 2007, 08:27) Si mai "enervant" e ca "sudiștii" "face" dezacorduri. ![]() ------------------------------ Treaba asta cu accentul eoarecum relativa pentru ca poti spune la fel de bine ca răgățenii au un accent nu știu cum fata de moldoveni/ardeleni, dar se considera ca "sistem de referinta"/etalon vorbirea bucurestenilor cu care apoi se compara 'accentele' celorlalti (din alte zone). Acu'... asta e o chestie aiurea care in RO e foarte prezenta si anume o incercare nativa de a desconsidera pe altii pentru a iesi tu (generic vorbind) in evidenta. Noi romanii nu stim/putem sa ne afirmam "valoarea" (daca o avem...) facind ceva deosebit fata de altii, ci prin desconsiderarea/blamarea celorlalti. Parerea mea... |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 19 May 2007, 16:34) Petrosani nu e in Oltenia, Oltenia incepe de la judetul Gorj, Petrosani e in judetul Hunedoara care la randul ei e in Transilvania(cunoscuta ca si Ardeal). Radian e oltean, cum e DragosP moldovean ![]() hartajq0.gif desi dupa harta aceasta Braila si Buzau apare ca fiind in muntenia eu cred ca in acele 2 judete 90% din locuitori sunt moldoveni nu? |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
argon |
![]()
|
Nu cunosc exactitatea datelor din est, harta am pus-o pentru a evidentia unde-i Petrosaniul, si acolo bate.
PS: Sa nu vumva sa zici ca Braila-i in Moldova ca se supara DragosP ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
gygy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 13 May 07 From: Iasi ;) ![]() |
Mai lasati moldovenii in pace ca au dat cei mai buni scriitori .
|
--------------------
Mitsubishi
Colt
1.3 12v
- IS-xx-xxx
|
|
router |
![]()
|
![]() Recalcitrant Group: Members Posts: 790 Joined: 13 January 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 8 Jun 2007, 10:36) Nu cunosc exactitatea datelor din est, harta am pus-o pentru a evidentia unde-i Petrosaniul, si acolo bate. PS: Sa nu vumva sa zici ca Braila-i in Moldova ca se supara DragosP ![]() dac se supara atunci imi cer scuze, rectific "in judetele braila si buzau nu e picior de moldovean" ![]() |
--------------------
Fost Supernovist
Actualmente fan Gillette Mach 3
2007
- B-81-XXX Mi-am luat Dacie = Mi-am luat masina la noroc.
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(router @ 8 Jun 2007, 11:16) desi dupa harta aceasta Braila si Buzau apare ca fiind in muntenia eu cred ca in acele 2 judete 90% din locuitori sunt moldoveni nu? QUOTE(argon @ 8 Jun 2007, 11:36) QUOTE(router @ 8 Jun 2007, 11:42) Sau poti spune ca el face parte din ceilalti 10% ![]() |
--------------------
|
BlaueCorsa |
![]()
|
![]() Membru cu Prafuitor Group: Members Posts: 1.097 Joined: 6 October 03 From: Socola Tower, Iasi ![]() |
1. "Braila si Buzau apare ca fiind in muntenia"... hm... no offence, parca spunea cineva mai inainte ceva despre dezacordurile pe care le fac "sudistii"?!
Acum, Buzaul ca Buzaul, dar am vazut zilele trecute la televizor o declaratie a unor braileni (din municipiul Braila) si am fost frapat de similitudini la nivel de accent. Hm. 2. Iarasi no offence, dar termenul de "regateni" este aplicat de catre cei din Ardeal persoanelor din Vechiul Regat, adica munteni+olteni+moldoveni. 3. Conform ultimelor statistici, regiunea Nord-Est este pe locul 2 dupa Bucuresti la constructiile de locuinte noi si pe un loc codas la consumul de alcool si tigari. Concluziile le trage fiecare. Salutări din dulșili nostru târg, undi mî aflu pientru câtiva zili. This post has been edited by BlaueCorsa: 8 Jun 2007, 11:59 |
--------------------
Dacia / Renault
Duster / Captur
2018 Confort / 2015 Authentique Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 10:54 |