ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
l@u |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|||
constructorul99 |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 236 Joined: 17 January 06 ![]() |
mobil s 5w40.e diferenta mare de la dacia oil la mobil ul asta.e full sintetic.parca si motorul trage altfel,urca mai usor in turatii si sound ul e altul.il recomand,nu cred ca motoarele de logan au nevoie chiar de 0w40
|
--------------------
DACIA
LOGAN preference 1.6
- IS 78 XXX membru iesean
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Exact acelasi lucru mi-am cumparat si eu acum o saptamana, Mobil Syntetic S 5W40.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
l@u |
![]()
|
Am bagat la 7500 Aral 5w40 semi dar la 15000 peste 1 luna sigur il schimb cu Mobil synt S 5w40 care e full sintetic.
This post has been edited by l@u: 9 Sep 2007, 19:57 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
vsebas |
![]()
|
![]() spawn Group: Members Posts: 297 Joined: 29 July 05 From: Timisoara ![]() |
Stiu eu gresit ca si Aral 5W40 este sintetic nu semi sintetic ?
Ce te face sa treci pe Mobil 1 ? |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci, / ex Logan 1.6 MPI 2005 Ambition
/ 2012, Laureate
- TM People are simply not predictable
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.519 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Am pus si eu Aral 5w-40 acum aproximativ 9000 km si se comporta inca impecabil.Apropo: Aral 5w-40 nu este sintetic?
|
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Aral High Tronic 5W40 este semisintetic.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
CUM se comporta IMPECABIL uleiul???? nu face spuma??
![]() ![]() ![]() Sau e vorba de reactii subiective? CEL MAI PROBABIL. Pt ca 10W-40 sau 5W-40 au ~ aceleasi caracteristici doar ca primul e mai adaptat la climatul nostru la tipul de motor al Lgn. Parerea mea... ooo si sa NU uit: daca dupa 3-5000km uleiul e apropiat de culoarea initiala aia inseamna ca NU E BUN pt. motorul dvs. pt ca nu isi indeplineste funciile de CURATARE si de NEUTRALIZARE. |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum se comporta uleiul impecabil la ei dar eu am schimbat uleiul la dealerul Dacia, mi-au bagat texaco 5w30 (asta scrie pe factura) si imediat am simtit diferenta.. motorul se aude mult mai ascutit
Am crezut ca au pus prea putin ulei (4L la prestige, unde intra teoretic 4.8L) dar nivelul pe joja e ok. Ma gandeam la un aditiv ceva.. E ok duralube-ul? Aveti idee cam cat costa? |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Stai calm cu duralube la un motor nou. Nu e recomandat nici mai tarziu. Unii si-au prapadit motoarele dupa ce au folosit acest tratament.
Dupa schimbul de ulei cum adica se aude motorul mai ascutit? Stai linistit ca cel din fabrica tot ulei texaco era, de fapt uleiul Dacia Oil este facut de texaco. Daca ti se pare ca nu te coafeaza acest ulei la urmatorul schimb treci la alta marca. Acum Dacia recomanda si Elf, asta in cazul in care faci revizia la un service care nu agreaza decat ce recomanda Dacia. In privinta volumului de ulei introdus in motor stai linistit ca e in regula 4L, la schimb mai ramane 200-400 ml din uleiul vechi in motor ca nu are cum sa se scurga tot. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mitică, să nu carecumva să bagi Duralube în motor! După ce am băgat Duralube în motorul meu de la Oltcit într-o mie de kilometrii am distrus motorul. E suficient să bagi un ulei bun ... eu nu recomand ELF-ul din experiența personală descrisă pe aici ... și văd că mai planează ceva suspiciuni asupra producției și calității uleiului ELF . De asemenea, cred că este important să faci acel schimb intermediar de ulei la 7.500 km dacă mergi preponderent urban sau în condițiile descrise în carnetul de întreținere al mașinii.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
l@u |
![]()
|
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
La prima revizie (~12000km) mi-au pus DaciaOil (Texaco) 5w30. La urmatorul schimb, la ~25000 km am pus ELF 5w40. N-am simtit diferente
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Adrian78 |
![]()
|
Toba e curată de la bujii, de la benzină și de la stilul de condus ... uleiul de motor nu cred că are influență asupra tobei.
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Deci nu sunt singurul care nu a simtit diferente intre Dacia Oil 5W30 si ELF 5W40.
![]() Pai sa incerc si eu uleiuri "serioase" atunci: Aral, Mobil, Castrol. ![]() Cred ca o sa incep cu Mobil. Cat despre toba... cred ca dupa 26.000-27.000Km tobele la loganurile pe benzina incep sa se afume indiferent ca ai schimbat bujiile, pui aceeasi benzina (pompa, tip) ca si la 25.000Km si ii dai forje. Timpul va confirma/infirma pentru toti. L.E. Eu tot nu am inteles de unde stiti voi ca Mobil synt S 5w40 e full sintetic, ca pe site la mobil zice doar sintetic. This post has been edited by madhorsefuzzy: 14 Sep 2007, 07:35 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Eu la prima revizie am pus Elf 5w40 si sincer (cred ca sunt singurul) am simtit diferente fata de ceea ce era in motor din fabrica, probabil texaco 5w40. Motorul l-am simtit mai silentios si cu un mers mai rotund. Am 6000km de la revizie motorul isi mentine functionarea silentioasa si chiar daca uleiul s-a mai bronzat nu e negru cum era inainte de revizie uleiul vechi tot la 6000km. Consider ca uleiul Elf nu ar fi super excelent dar e net superior celui Dacia Oil.
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
MiticaLGN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 29 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Adrian78 @ 13 Sep 2007, 16:59) [ De asemenea, cred că este important să faci acel schimb intermediar de ulei la 7.500 km dacă mergi preponderent urban sau în condițiile descrise în carnetul de întreținere al mașinii. Pai la 7500 am facut schimbul de ulei. Multumesc pentru sfaturi, am inteles, NU PUN DURALUBE. O sa bag data viitoare un ELF sau un Mobil, sa vedem si cam cat costa. Impresia mea dupa ce am plecat de la service a fost ca motorul se auzea mai tare si parca cerea schimbarea vitezelor sub 3000. Asta fara sa stiu ce ulei au bagat sau cat au bagat. |
--------------------
Logan Prestige
KIA CEED SW BEST
2007
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(madhorsefuzzy @ 14 Sep 2007, 07:33) L.E. Eu tot nu am inteles de unde stiti voi ca Mobil synt S 5w40 e full sintetic, ca pe site la mobil zice doar sintetic. Eu am gasit pe site la Mobil: Mobil Synt S 5W-40 is superior performance synthetic engine oil meeting the highest standards of lubricant performance required by today's gasoline and diesel powered automobile engines Si, tinand cont ca uleiurile de motor se impart in: sintetice (full sintetice), semisintetice si minerale, am dedus ca e full sintetic. Pe eticheta la Mobil Synt S 5w40 scrie full syntetic. |
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@madhorsefuzzy: n-am zis in sensul rau de faptul ca n-am simtit diferente, mergea OK si inainte, merge OK si acum...
Cat despre afumatul tobei sper sa repete comportamentul DSN-ului detinut anterior. In 57000 km cat avea cand am vandut-o nu a avut niciodata funingine in toba (in niciuna din cele 3 tobe schimbate ![]() |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Adrian78 |
![]()
|
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
Cristian_Popescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 20 September 07 ![]() |
QUOTE(Adrian78 @ 10 Sep 2007, 07:13) Nope, este full sintetic! 5w30 este cel care este semisintetic! 24 Sep 2007, 21:50: QUOTE(madhorsefuzzy @ 14 Sep 2007, 07:33) L.E. Eu tot nu am inteles de unde stiti voi ca Mobil synt S 5w40 e full sintetic, ca pe site la mobil zice doar sintetic. 5w40, indiferent de producator, este sintetic. Sintetic si/sau full sintetic este de fapt unul si acelasi lucru! este vorba doar de o joaca de cuvinte din motive de marketing. QUOTE(MiticaLGN @ 14 Sep 2007, 16:23) Gresit! Se recomanda DuraLube sau alte tratamente similare cu conditia ca motorul sa fi depasit 10.000 de km parcursi! This post has been edited by Cristian_Popescu: 24 Sep 2007, 21:50 |
--------------------
.
.
.
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
D-le Cristian_Popescu, veniti va rog si cu argumente in sprijinul elucubratiile emise.
Despre confuzia intre sintetic vs. tehnologie sintetica nu mai discut ca nu are sens. Cat despre duralube, slick50 si alte panacee, numai de bine: http://www.ftc.gov/opa/1999/05/duralub2.shtm @MiticaLGN: nu folositi duralube |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Adrian78 |
![]()
|
Subscriu la cele spus de adip și sunt împotriva celor spuse de Cristian_Popescu. De ce? S-a scris destul pe aici de ce ...
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Cristian_Popescu @ 24 Sep 2007, 22:40) Gresit! Se recomanda DuraLube sau alte tratamente similare cu conditia ca motorul sa fi depasit 10.000 de km parcursi! Du-te bai nene de aici cu duralubu tau. Bai ce idiotenie, una din minciunile la care romanul a pus botul. Cand mai dai sfaturi de genul asta, sa o faci pentru prietenii tai. Si pentru urmatorii care o sa apara cu duralube, le urez un ... HAI SICTIR !This post has been edited by IRONICK: 25 Sep 2007, 09:12 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@Cristian_Popescu: ca sa intaresc cele spuse mai sus de colegii de forum:
![]() ![]() ![]() De unde naiba tot apareti? ![]() On-topic: Am aflat de unde stiti ca Mobil synt S 5W40 e full sintetic: scrie mare pe pe bidon. ![]() In plus index-ul de vascozitate al lui este de 175, identic cu cel al lui Elf Excellium 0W40, dat ca full sintetic de frantuji. Alti parametrii difera. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Domnilor,
exista si nivele intermediare intre semi-sintetic si sintetic? eu zic ca nu. Mai mult, s-a povesti ca un ulei sintetic se pote obtine pe 2 cai: - pur sintetic din nu stiu ce polimer sau - prin super rafinarea celui mineral Deci eu cred ca uleiurile obtinute prin tehnologie de sinteza sunt sintetice, obtinute cred cu cea de-a doua metoda. Mai mult, faceti un test. Elf5w40 LDX, folosit pe masina. in 60000 KM, motorul e curat, nu are nici o depunere, nu are pamant(minerale) in el. Alt motor in care era bagat aral 10w40 semi-sintetic, avea depuneri de pamant in motor, pe capacul de la tacheti, etc. |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
...de la 8700 km incoace (acum am 13000km) folosesc aral megatronic 5w50 (full sint), si il voi folosi in continuare. Am simtit imediat diferenta faza de uleiul dacia.E drept ca e mai scump si probabil la motorul de logan nu prea se merita dar acum..e la latitudinea fiecaruia
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
Cristian_Popescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 20 September 07 ![]() |
Dupa revolutia din 1989, peste noapte, odata cu trecerea anilor, oricine este mecanic auto. Acelasi lucru s-a intimplat odata cu implementarea internetului in aproape orice locatie. Google ne face extrem de priceputi!
![]() Domnilor, tratamentele de motor, aditivii de benzina, curatitorii de injectoare si asa mai departe, se recomanda! Insa, evident, cu o conditie: sa fie produsi de cine trebuie! Mi se rupe de faptul ca DuraLube este sau nu agreat in acest topic si imi pare rau ca nu am timp/chef sa citesc topicul de la inceput si din acest motiv sint nevoit sa imi cer scuze. Insa, va spun, intimplator sau nu, sint in preajma produselor de gen (lubrifianti and shit pentru aproape orice masina) si, poate stiu cit de bun este acest Dura Lube si cit de des este utilizat sau cit de apreciat este. Da, perfect de acord, atita timp cit folosim lubrifiantul recomandat de constructor, este cel mai ok, (la masina mea nu am pus si nu cred ca am sa pun ever un tratament de motor), insa, pentru cei care vor o liniste sufleteasca mai profunda in privinta motorului si doresc ceva extra, pot folosi un tratament de motor (Xado, Liqui Moly, Slick 50, DuraLube si altii). Fiecare cu opinia lui, clar, insa daca cineva se lanseaza in discutii, sa o faca diplomat, fara jigniri and stuff, altfel, este zero acel post pentru mine. Va multumesc, ![]() ![]() Adaugare: la ora actuala, conform metodei/costurilor de productie, cel mai easy to make, este 10w40-ul. ![]() This post has been edited by Cristian_Popescu: 25 Sep 2007, 21:06 |
--------------------
.
.
.
|
|
l@u |
![]()
|
Userii nu se trateaza dupa numarul de posturi ci dupa post iar postul tau este echivalent cu numarul posturilor.
Si ca sa iti raspund cu aceeasi moneda ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Si in secolul trecut erau reclame si proceduri care mai de care, ca de exemplu garantarea ramanerii insarcinate daca femeia e supusa la tratamente cu curenti electrici, pe un pat special.
Cei de o practicau faceau si reclama mincinoasa, si pe baze "stiintifice" si nici nu faceau bine. Dar asta nu-i impiedica pe vanzatorii de astfel de servicii/produse sa sustina sus si tare ce bune erau. legat de QUOTE(Cristian_Popescu @ 25 Sep 2007, 22:00) insa, pentru cei care vor o liniste sufleteasca mai profunda in privinta motorului si doresc ceva extra, pot folosi un tratament de motor (Xado, Liqui Moly, Slick 50, DuraLube si altii). Daca si slick 50 e super tratament, cu suspensii solide de teflon in el, ce sa mai zic, deja incep sa aiba credibilitate unele afirmatii ale vanzatorilor de astfel de produse pe aici... Ma refer credibilitate zero, poate nu se intelesese din prima. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 12:38 |