ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
![]() ![]() ![]() |
ce ulei de motor folositi?, pentru motoarele de logan pe benzina
adiblu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 346 Joined: 15 January 07 From: Slatina ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio 3 Estate 1,4
Dynamique 2009
|
|||
Retype |
![]()
|
![]() Himera Group: Members Posts: 223 Joined: 27 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Pentru cei interesati,
la magazinul din vatra luminoasa acum pretul uleiului este cel de pe site fara tva. Adica bidonul de ~1L Mobil1 0w30 este 27 RON. (4 bidoane = 108 RON) Numai bine, |
--------------------
Dacia Logan 2006/
Audi 6.0 quattro 2006/
Mio a701 cu MioMap
|
|
Fanny |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 55 Joined: 24 August 06 From: SUCEAVA ![]() |
La prima revizie am pus Mobil1 ( 0W40). La a doua revizie am pus Mobil 1 ( 5w30).Sper ca e bine.Meseriasii mi-au spus ca pot folosi orce ulei sintetic dar sa fie 0w30 .
|
--------------------
Dacia Logan
LAUREATE PLUS 1.4MPI
2006
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Inseamna ca sunt mari Meseriasi meseriasii de ti-au spus asta. Si au zis-o si cu mare meserie intrun meserias misto fata de un nemeserias (probabil).
Pe DaciaClub meseriasii de spun asa ceva se numesc "maimutele din service". Si nu e gluma. This post has been edited by Corbu': 21 Aug 2008, 19:47 |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu vreau sa o indop cu Elf competition sau Elf Sporti care recomandati ?
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
eu recomand elf evolution sxr 5w40
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
emanu900 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 08 From: Iasi ![]() |
Eu folosesc ARAL 10w40 full-sintetic / fuel economy si merge de n-are aere. Plus ca e mai ieftin cu 50 RON fata de varianta 5w. De cand am renuntat la Mobil tot 10w40 motorul are alt sunet (Mobil era semi, probabil de aceea).
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@emanu900: "ARAL 10w40 full-sintetic" - ma indoiesc ca acest ulei e full sintetic. (nu ca ar avea cine stie ce influenta in mersul masinii tale)
Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 24 Aug 2008, 16:26 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Exista un Motul full sysnthetic (dublu esteric mai precis) cu vascozitatea asta. Insa e cam scump!
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
JJY |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 3 May 07 From: IASI ![]() |
QUOTE(emanu900 @ 24 Aug 2008, 15:05) Eu folosesc ARAL 10w40 full-sintetic / fuel economy si merge de n-are aere. Plus ca e mai ieftin cu 50 RON fata de varianta 5w. De cand am renuntat la Mobil tot 10w40 motorul are alt sunet (Mobil era semi, probabil de aceea). si eu folosesc tot aral 10w40 (si asta de vreo 6 ani si pe 3 masini diferite) si sunt super multumit de acest ulei; pararea mea ca este uleiul cu cel mai bun raport pret-calitate de pe piata. cred ca mai putina importanta are daca e semi sau fullsintetic, daca se face schimbul regulat la 10-15.000 sau 1 an. |
--------------------
DACIA
LOGAN ABS+
2007 / 1,6
- IS-ZZ-YYY
|
|
emanu900 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 8 April 08 From: Iasi ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 24 Aug 2008, 17:26) @emanu900: "ARAL 10w40 full-sintetic" - ma indoiesc ca acest ulei e full sintetic. (nu ca ar avea cine stie ce influenta in mersul masinii tale) Bafta! Uite dovada ca e full sintetic! Attached thumbnail(s) Picture_003.jpg ( Size: 18.59k ) Number of downloads: 304 Attached File(s) |
--------------------
Dacia
Logan 1.4
2005
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.389 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Aia nu e nici o dovada. Si motul are uleiuri semisisntetice cu mentiunea technosyntese.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@emanu900 : Syntethin technology nu e deloc acelasi lucru cu full sintetic.
Dar, dupa cum am mai spus, faptul ca e sau nu full sintetic conteaza mai putin date fiind motoarele noastre in 8v si felul (non race) de utilizare. Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
Castrol Mangna Tech 5w-40, scrie pe el ca e sintetic. Eu d-asta am pus. O fi bine? rau?
|
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
Liviuta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 July 08 ![]() |
![]() -pentru un logan pe benzina in service meseriasii recomanda ulei Dacia 10w40 sau 5w40 , de fapt cine este producatorul acestui ulei ? Ce parere aveti de el ? -pe joja se vad doua semne , la mine nivelul de ulei masurat este cu circa 8 mm deasupra semnului minim ; este OK ? |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
deci si 10w40 si 5w30 sunt bune amandoua . prima cifra inainte de w reprezinta vascozitatea uleiului la frig. cu cat cifra aia e mai mica cu atat se pastreaza vascozitatea la temperaturi mai mici . cealalta dupa w reprezinta vascozitatea uleiului la cald. cu cat e mai mare cu atat uleiul isi pastreaza vascozitatea la cald. nivelul uleiului trebuie sa fie undeva intre cele 2 semne sa nu depaseasca nici max nici min. acum nu stiu daca ai masurat cum trebuie, masina trebuie sa stea pe plan drept si motorul sa fie rece cand masori uleiul pe joja.
|
--------------------
ford
focus
2007
- xxx plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
@Liviuta
- uleiul dacia este Texaco - nivelul se considera in limite normale cand este intre minim si maxim (intre cele doua semne). De obicei nivelul se tine la 0.5 cm mai jos de maxim (masuratoarea se efectueaza cu masina neinclinata, dupa ce motorul a fost oprit macar 15-20 de minute pentru ca uleiul sa aiba timp sa "se aseze"). Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
raoul. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 29 November 07 ![]() |
am facut schimbul de ulei la 7800km. in ideea de a avea grija de motor. am fost la service , ca deh, garantia si am bagat dacia oil 5w30 ca asa era politica service-ului. pe bidonul de 4 l e trecut ca uleiul e fabricat in romania de total lubricants, in brasov . ma duc in magazine sa ma interesez de el si surpriza mare surpriza! la un magazin gasesc ulei 5w30 facut de total lubricants cu filtru ulei muult mai ieftin decat dacia oil facut de total lubricants. intreb pe vanzator ce si cum, ii dacia oil mai aditivat etc si el imi raspunde sincer NU, II ACELASI ULEI! LE-AM LUAT PE AMNDOUA DE LA BRASOV SI II ACELASI. deci...habar am. mam uitat pe etichete.. si este scrisa aceeasi adresa aceeasi norma acceapi si....parca si descrierile erau la fel. intrb la alt magazin ce si cum despre total lubricants... si mi-a vandut niste gogosi cat mine de mari, cai cel mai bun..ca ii uma pt motare dalea. baliverne.
la acelasi magazin unde am gasit uleiul total lubricants am gasit si dacia oil facut de texaco la acelasi pret. am luat 4 l ca-i mai ieftin si fac schimbul la 8000-9000km plus ca este dacia oil ![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan abs plus
2008
- TM-12-BTH
|
|
Liviuta |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 22 July 08 ![]() |
![]() Nu ca as fi calic dar la logan se schimba greu uleiul si filtrul de ulei ? Ce imi trebuie ? La berlina schimbam singur si uleiul si filtrul . Multumesc inca o data pentru lamuriri . |
--------------------
Dacia
Logan
2004 Laureate
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Avand in vedere cai ai Laureate (deci ai ac), dificultatea este la accesul la filtrul de ulei (strangere, desfacere) in rest e acelasi lucru. Pentru baia de ulei iti trebuie cheie patrata de 8. Probabil ca si pentru filtru gasesti o cheie speciala ca sa iti usureze munca. Eu nu merg la service autorizat pentru schimb, dar nu il fac nici eu, merg la un atelier de cartier unde schimbul costa 10 lei.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
E posibil, nu am folosit niciodata, dar am citit pe forum ca e Texaco.
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Schimbul de ulei + filtru ulei + filtru aer in Iasi e gratuit la Auto-Center daca cumperi de la ei toate trei.
M-a costat 185 ron 4 litri Aral 5W-40 HighTronic + 1 filtru Renault ulei + 1 filtru aer (nu stiu marca; era intr-o punga si se vedea clar ca-i filtrul potrivit). 112 ron parca era bidonul de ulei, vreo 28 ron filtru ulei si restul filtru aer. Schimbat recent (am mai scris pe un topic de service-uri acelasi lucru, sper sa nu mi-o incasez ca ma repet dar se potriveste mesajul in ambele topicuri). |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
raoul. |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 29 November 07 ![]() |
dap! am ramas in minte cu imaginea in care maimuta din service forta capacul filtrului de aer si astazi m-am decis sa vad ce si cum . si.... maimuta mi-a pus filtrul aiurea si s-a rupt putin din buza de cauciuc si l-a indoit
![]() |
--------------------
dacia
logan abs plus
2008
- TM-12-BTH
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
--------------------
/
/
/
|
|
kikked |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 21 February 06 ![]() |
are motor Reno si ii pun Elf in consecinta. Excelium parca 5w40
|
--------------------
.
.
. Opel Vectra 1.8 - 140cai
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
Vedeti ca la Prisma Braila nu mai primesc la revizie cu uleiul propriu sau alte piese de schimb care nu sunt luate de la ei.
|
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
AM vazut la Selgros un Elf 5w40 (Evolution sau Competition), dar nu am inteles daca e bun pt motoarele pe benzina. Scria pe spatele cutiei ceva de genul 'optimizat pt tehnologie common-rail'. Mentionez ca alaturat era si un Elf pe care scria 'Turbo diesel' parca..
Idei? This post has been edited by Daxx: 28 Aug 2008, 21:42 |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
scrie, dar daca te uiti pe spate zice pt toate motoarele diesel sau pe benzina...
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
emy31 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 22 November 05 ![]() |
astazi am fost prin hypermarketuri in cautare de ulei.
In motor am Mobil 0W40 adus "de afara" si am cautat acelasi produs.. Pe eticheta lipita de importator scrie ca e produs in Belgia dar,citind pe spatele bidonului specificatiile,am dezlipit eticheta (se desface ca o pagina) si am gasit ceva interesant....MADE IN TURKEY Ce sa mai crezi?E din Belgia sau din "tara pirat"?Acum nu stiu ce sa fac....parca nu as schimba producatorul...dar parca nici Turcia nu prezinta incredere...Voi ce credeti? |
--------------------
LOGAN
LAUREATE 1,6
- BC-xx-EMY
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 01:33 |