taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
![]() ![]() ![]() |
taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
daciafan |
![]() ![]()
|
||
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
/
/
/
|
|||
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 5 Apr 2007, 13:46) Ia vezi tu cati angajati are Dacia, inmulteste cu salariul mediu net pe economie si cam aia e cifra pe care statul o incaseaza de la Dacia in fiecare luna. Se injumatateste nr de angajati, ghici ce se injumatateste concomitent! ![]() [...] De ce n-a facut guvernu' ala BUN la fel si cu Tractorul, Roman, etc? E clar ca taxa protejeaza PUNCTUAL un segment. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pentru ca aia erau falimentari? Duh?!
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Da' de venea MAN sau Volvo care s-au aratat interesati de Roman? Oare unde era acuma fabrica? Tot falimentari erau? Duh? Problema e ca aia s-au speriat de sistemul si cuantumul de spagut(z) din gunoiul asta de tara, asa ca s-au urcat in masinute si au fugit mancand pamantul.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
QUOTE(asterisc @ 4 Apr 2007, 14:08) Eu am facut C-ta-Milano,traversand Grecia in 2 zile,cu opririle de rigoare inclusiv noaptea si n-am patit nimic,asta s-a intamplat vara trecuta, fii linistit ca masina face fata pe autostrada. This post has been edited by RamboX: 6 Apr 2007, 08:04 |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
asterisc |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 7 March 07 ![]() |
QUOTE(ssilviu @ 5 Apr 2007, 20:38) Hopa, ai inceput sa te prinzi. teoretic, statul ar trebui sa faca ce am zis eu. Tot teoretic, daca nu ar exista taxa toata lumea ar aduce numai bijuterii de masini de afara si si-ar inlocui harburile de dacii. Ei bine practic, guvernul arunca banii prin licitatii la firmele proprii, iar daca nu ar exista taxa s-ar aduce de afara numai harburi. Evident ca se vor mai construi si niste autostrazi. 100 de km in 5 ani. Cam numarul de masini bune intrate in tara daca nu ar exista taxa. Intelegi acum? Am inceput sa ma prind? aaaaa.... m-am prins, tu ne povestesti CE AR TREBUI SA FACA STATUL, nu ce face. Culmea, dupa ce ca ne joaca pe degete, mai esti si de acord cu statul. Poi sa-ti zic eu ce ar trebui sa faca... sa scoata taxa aia, pentru ca partea de drumuri e existenta in 2 locuri (carburant si rovigneta). Dupa ideea ta, sa mai puna 5 taxe pt drumuri, poate cu 8 taxe pt drumuri se vor face macar 150km/an de autostrada. Mai, hai sa discutam ce se intampla in momentu de fata cu banii, cu statul.. nu cum ca in prezent avem X taxe care in viitor ar trebui investite nushcum. Cand or fii investite intr-un fel anume, de acord, o sa le si platim. |
--------------------
Peugeot
206
2005, 1.4e, XDesign There are lies, damn lies and statistics!
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
QUOTE(BAC @ 5 Apr 2007, 21:38) Dupa ultimele stiri, noi ministri de la Mediu si Finante se vor intalni dupa Pasti sa discute cum sa faca taxa sa nu mai fie probleme. Cel putin taxa pe masini cu Euro 4 va fi scoasa. In principiu cei doi ministrii vor sa faca in asa fel cu taxa, incat EU sa nu mai aiba obiectii. Si adicatelea imi dau inapoi cei 1890 lei pe care i-am platit la masina noua? Nu cred... |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
faty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
george_d |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
Sa fim seriosi! Daca taxa asta dispare vor aparea altele care sa o compenseze. Probabil ca vor introduce o taxa care sa afecteze toti posesorii de masini vechi, de exemplu ar putea modifica costul RCA sau ar putea limita accesul in orase pentru masini sub EuroX . Nu va faceti voi griji, gasesc ei metode sa descurajeze achizitionarea de masini vechi.
|
--------------------
Dacia
1210
|
|
faty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
Am inteles ca se intoroduce in tarile ue o norma de genul asta.. doar masinile euro2+ pot circula in orase. Slabe sanse la noi pentru cel putin inca cativa ani.. atata timp ca 70% din autovehicule sunt non-euro
|
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
QUOTE(george_d @ 6 Apr 2007, 13:23) Sa fim seriosi! Daca taxa asta dispare vor aparea altele care sa o compenseze. Probabil ca vor introduce o taxa care sa afecteze toti posesorii de masini vechi, de exemplu ar putea modifica costul RCA sau ar putea limita accesul in orase pentru masini sub EuroX . Nu va faceti voi griji, gasesc ei metode sa descurajeze achizitionarea de masini vechi. ASta sa si faca sa descurajeze cumpararea de harburi ! ![]() |
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE "Taxa de primă înmatriculare este benefică, întrucât are la bază protecția mediului și împiedică transformarea României într-un coș de gunoi al Europei" http://www.promotor.ro/revista/articole/UE...i-mediului/1938 ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Cred ca taxa vatine cat va fi Tariceanu la putere.
Fa un exercitiu de imaginatie ce s-ar fi intamplat daca... Vosganian a fost trimis pentru functia de Comisar European. La plecare el a spus ca ar doreste sa fie Comisar pe probleme de taxa si impozite, adica exact functia pe care este acum dl. Laszlo Kovacs. Daca ar fi ajuns in postul ravnit, armeanu ar fi pus batista pe tambal iar mafiotii din APIA ar fi putut sa-si multiplice profiturile nestingheriti. Norocul nostru a fost ca UE i-a inchis usa in nas vosganianului. Pana nu scapa de mafia din politica, Romania nu poate pretinde sa prinda un post mai de greutate decat cel de comisar peste xeroxuri in UE. ![]() |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Din pacate, inca mai sunt multi printre noi care considera ca taxa respectiva e facuta pentru a proteja vanzatorii de autoturisme noi din Romania. Cat erau costurile pentru inmatricularea unui autoturism nou (sa zicem L2 1.9 dCi) anul trecut si cat sunt acum?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE inca mai sunt multi printre noi care considera ca taxa respectiva e facuta pentru a proteja vanzatorii de autoturisme noi din Romania Ei..ce te astepti...sunt mult mai multi aia care cred ca Basesc chiar e bun la ceva inafara de circ ieftin.... |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
sandman_ |
![]()
|
rezon aici.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Nu fac si nu ma intereseaza politica de partid.
Interesant este ca PD cat a fost la guvernare sustinea taxa iar acum de cand nu mai sunt pe felie, o infiereaza. Dar politica e curva, stiti si voi. |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
Guvernul a decis să scadă taxa auto de primă înmatriculare -
Guvernul a decis, în ședința de miercuri, să scadă taxa auto de primă înmatriculare, prin reducerea cuantumului taxei în funcție de gradul de vechime al mașinii și extinderea de la 6 la 15 ani a scalei aferente vârstei mașinii. Modificările au fost anunțate, la Guvern, de ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, care a apreciat că noile reguli corespund solicitărilor Comisiei Europene și intereselor cumpărătorilor de mașini second-hand. Pentru o mașină dotată cu motor Euro 4 și cu o vechime de peste 4 ani, taxa specială va fi redusă la aproximativ jumătate din valoarea actuală, a spus Vosganian, precizând că motorizările Euro 5 vor fi scutite de taxe. Ministrul a mai spus că pentru mașinile Euro 4 până la non-euro, taxa va fi calculată pe baza unei grile specifice, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. "Taxa auto va fi calculată în funcție de gradul de poluare a mediului, nu de vechimea mașinii", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru. Guvernul va redacta o scrisoare de răspuns către CE prin care va arăta că a ținut cont de solicitărilor Comisiei. BUCUREȘTI, 25 apr (MEDIAFAX) ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by donraulo: 25 Apr 2007, 14:45 |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
Superb pana aici, Mai exact, ceva mai multe detalii? Acum mi-a ajuns si mie pe la urechi... Si de cand se aplica?
|
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
paulp |
![]()
|
![]() Bagator de seama! Group: Members Posts: 3.098 Joined: 31 July 03 From: Iasi ![]() |
Dupa ce-si vine Tariceanu citroenurile prin programul Rabla
![]() |
--------------------
Fiat
Linea
Active, 2011
- PAD
|
|
sandman_ |
![]()
|
inainte sa inceapa programul rabla, pentru a putea sa si le vanda...
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
wolf_1637 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 12 January 07 ![]() |
Dar pt celelalte categorii euro 3 respectiv euro 2 cu cat va scadea taxa?
This post has been edited by wolf_1637: 25 Apr 2007, 17:31 |
--------------------
dacia
1310
1987 tlx
- gl 04 ugz
|
|
daciafan |
![]()
|
mor de curiozitate sa vad grila aia
sunt convins ca se va da cu o mana si va lua lua cu doua ![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
dinescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 February 07 ![]() |
Porcaie electorala. Pana acum tariceanu s-a jurat pe neamuri ca nu o va scoate iar acum au dat-o la intors. Deocamdata nu s-a modificat nimic. Oricum mizerabila mutarea pentru ca a venit pe fond politic. Chiar daca mi-as fi luat cate o masina in fiecare luna nu mi-as fi schimbat hotararea de la referentum.
![]() |
--------------------
dacia
1300
78 Fac dezvaluiri...
|
|
zodrac |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
![]() |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
daciafan |
![]()
|
zodrac draga imi spui si mie de ce te-a apucat rasul, cand situatia e de plans?
sper sa nu fie adevarat ceea ce ai auzit tu |
--------------------
/
/
/
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca au minti aia de la tembelizor adica de la antena 3 atunci mint si eu.
Rad sa nu pling. Explicatia e ca alea vechi is mai ieftine ca s-au devalorizat, si UE a zis printre altele ca ar fi normal ca masinile sa aiba taxa de inmatriculare proportionala (si) cu valaore. (explicatia unui nene invitat) |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 23:29 |