Locurile de parcare in Bucuresti, ce se intimpla?
![]() ![]() ![]() |
Locurile de parcare in Bucuresti, ce se intimpla?
Vlad Georgescu |
![]()
|
||
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|||
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit ca sunt doar zvonuri.
"- Ca nu voi mai putea avea masina in Bucuresti daca n-am si loc de parcare inchiriat." Sunt 80.000 de locuri de parcare si 1,3 milioane de masini in bucuresti. |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
- B-xx-XXX "I've started with nothing, Now... I still have most of it left!"
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Iata un topic de care avem nevoie cu totii... Este unul nou, de actualitate, care se va umple de informatii utile, de noutati care ne vor face viata mai usoara...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
donraulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 24 November 04 From: B ![]() |
Simple zvonuri nefondate. E normal ca ei sa doreasca inchirierea tuturor locurilor de parcare pentru a putea colecta cati mai multi bani la buget.
Cel mai "tare" zvon, sau ma rog cel care mi-a placut mie cel mai mult a fost cel in care se interzice stationarea/accesul/detinerea masinilor in Bucuresti, daca nu faci dovada ca ai loc de parcare. Pe urma, va intreb, in momentul in care absolut toata lumea isi va inchiria locuri de parcare, daca doresti sa te duci in vizita la cineva, eventual chiar sa ramai peste noapte, unde vei parca? |
--------------------
Sandero
1.6 MPI
2009 / Laureate
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
sharp |
![]()
|
![]() Membru superior Group: Members Posts: 55 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am inchiriat un loc de parcare anul trecut de la ADP sector 5 si da, cand a fost vorba sa platesc locul pe 2007, am stat la coada mai mult de 1 ora la ADP.
Asta e, inca se completeaza tone de hartie si tb sa stai la coada (pt a avea locul de parcare asigurat). Eu as propune un amendament: daca e amendat proprietarul unei masini parcate pe domeniul public, agentul constatator sa aiba obligatia de a-ti indica un loc de parcare liber pe care poti sa-l inchiriezi pe o raza de 100-200 de metri in jurul blocului tau (dovedind in acest fel ca nu ti-ai dat interesul sa obtii un loc de parcare / nu ai avut chef sa platesti pt asa ceva). |
--------------------
ex Dacia
berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i
1998 / 2006 Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
|
|
Ant |
![]()
|
![]() Utilizator resuscitat Group: Members Posts: 358 Joined: 21 June 04 From: Bucuresti ![]() |
plus sa nu uitam ca locul de parcare de resedinta platit la ADP este valabil intre orele 19.00-8.00 si nu ai voie sa iti manifesti "proprietatea" prin nici o metoda de genul lant, teu, numar scris. Se poate monta o placuta cu acest loc este inchiriat de la ADP conform contractului nr... dar aceasta placuta nu trebuie sa impiedice accesul pe locul de parcare.
Asa ca dragi concitadini daca va parcheaza cineva pe locul platit in alta perioada decat cea specificata nici macar apelul la Politie nu va ajuta cu nimic |
--------------------
Opel
Vectra
2005 cu remorca
- B .. AIT Daca nu merge cu ciocanul din prima, incercati un ciocan mai mare
|
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.188 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(Vlad Georgescu @ 17 Jan 2007, 10:17) Asa ca va intreb: Cit de adevarate sint zvonurile de mai sus? Chiar e necesar sa ma duc acolo sa stau ore in sir la coada, ca altfel se va intimpla ceva rau? In ce sector stai, daca spui ca ai posibilitatea sa alegi un loc de parcare? Te intreb pentru ca in cazul meu (eu stau in sectorul 2) la ADP ti se spune ca deocamdata nu au nici un loc de parcare disponibil, si sa mai intrebi dupa 15.03, cand este data limita pentru achitarea taxei pentru locul de parcare pentru anul 2007. Adica daca nu platesti pana atunci, se considera ca nu te mai intereseaza si locul se redistribuie (asta scrie si pe cartonul pe care il primesti de la ADP). La fel, in sect 2, se sta ceva timp la coada pentru plata locului, ceea ce am facut si eu, deoarece cand mi-am luat locul in primire (anul trecut) cei de la ADP s-au purtat destul de urat, a trebuit sa ma cert un pic cu ei si nu vroiam sa am surprize de genul ca au dat locul la altcineva pana la 15.03. Oricum daca faceau asa ceva ii dadeam in judecata. Ce spui tu cu alegerea de pe Internet si cu plata cu cardul sunt deocamdata vise. Gandeste-te ca trebuie sa fie regandit tot sistemul de incasare, adica sa se treaca de la stampila pusa pe cartonul dat de ei la era digitala, ceea ce e deocamdata prea greu se pare. In plus, este mult mai simplu pentru ei sa vina omu' si sa-si piarda timpul la usa lor, decat sa incerce ei sa se perfectioneze si sa actioneze intr-un mod de Europa anului 2007. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ant @ 17 Jan 2007, 10:17) plus sa nu uitam ca locul de parcare de resedinta platit la ADP este valabil intre orele 19.00-8.00 si nu ai voie sa iti manifesti "proprietatea" prin nici o metoda de genul lant, teu, numar scris. Conform stirilor ProTv de la ora 19 de ieri locul de parcare este rezervat pe timpul noptii, intre orele 22:00 - 07:00. Eu stiam ca intre 18 si 7. Cum e pana la urma? |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(Ant @ 17 Jan 2007, 11:17) plus sa nu uitam ca locul de parcare de resedinta platit la ADP este valabil intre orele 19.00-8.00 si nu ai voie sa iti manifesti "proprietatea" prin nici o metoda de genul lant, teu, numar scris. Se poate monta o placuta cu acest loc este inchiriat de la ADP conform contractului nr... dar aceasta placuta nu trebuie sa impiedice accesul pe locul de parcare. Asa ca dragi concitadini daca va parcheaza cineva pe locul platit in alta perioada decat cea specificata nici macar apelul la Politie nu va ajuta cu nimic Adica eu imi platesc locul de parcare la ADP si daca cumva vin acasa pe la ora 11.30 a.m. si il gasesc pe unul pe locul meu (repet platiti) nu am voie sa-i fac nimic. Nu cred ca ai dreptate. Poate ne dai si noua vreo lege, hotarare de consiliu local, dispozitie a primarului sau mai stiu eu ce care sa confirme ceea ce spui tu. Pe cartonul pe care eu l-am primit de la ADP scrie urmatoarele: - ca trebui sa platesc pana la sfarsitul primului trimestru, altfel locul se redistribuie; - sunt obligat sa pastrez locul curat; - n-am voie sa spal maisina pe locul de parcare. Intr-adevar nu poti monta lant, teu sau alte minuni pentru ca nu esti proprietar asupra spatiului respectiv, dar asta e alta problema. Asadar asteptam. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
vijelie |
![]()
|
Pt unii, daca a zis la ProTV, e lege... (vezi si agitatia cu vesta reflectorizanta)
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
sharp |
![]()
|
![]() Membru superior Group: Members Posts: 55 Joined: 30 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Am intrebat la ADP in momentul semnarii contractului daca exista constrangeri referitor la orele intre care pot parca pe locul meu (de genul 18:00-07:00 etc). Omul de acolo a zis ca nu exista asa ceva; si parea ca stie ce spune. In contract nu scrie nimic referitor la subiect.
T-urile cica se considera constructie si iti trebuie autorizatie de constructie daca vrei sa fii legal ![]() |
--------------------
ex Dacia
berlina / toyota corolla sedan 1.4 VVT-i
1998 / 2006 Stiinta ne-a transformat in zei mai inainte de a merita sa fim considerati oameni.
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Stiti ce-am observat in ultima vreme? Ca dom' primar videanu adriean tot arunca pastile dintr-astea sa vada cum reactioneaza societatea: ba cu buvigneta, ba cu parcarile, ba cu masinile poluante, etc. Parerea mea e ca i-ar trebui vreo 10 ani la primarie ca sa le puna in aplicare pe toate, fiindca oricum 5 ani ii ia sa faca pasajul ala de la basarab. Pana atunci n-au cum sa dea legi aberante, la 80.000 de locuri sa parchezi 1.300.000 de masini, e mai rau ca admiterea la medicina, 16 pe un loc! Asa ca daca va indrazni sa dea o asemenea lege, ar trebui sa se gandeasca serios la o revolta din partea bucurestenilor, care il vor lua de guler si il vor intreba: ce-a facut primaria in 17 ani cu privire la locurile de parcare? Vorbe, vorbe, vorbe...
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Ei revolta.Romanul e rabdator si descurcaret gaseste el o solutie sa parcheze masina. In strada nu iese ca ar pierde programul de la televizor.
on topic din ce am vazut eu la "televizor" in mod normal locurile de parcare sunt rezervate intre orele 22 - 7. Dar daca platesti o taxa in plus poti sa il ai toata ziua.Daca am inteles eu bine ca nu am urmarit f. atent toata stirea. by the way a vazut cineva emisiunea de pe tvr1 de aseara cu privire la noul cod rutier? |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
in "stirea" respectiva de pe ProTV mai spunea ca poti sa cumperi DEFINITV locul pe 10-20 000 euro....ceea ce este o aberatie...nu va mai uitati la TV, dar mai ales la Proteveu ca prosteste.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
la blocurile nou construite din cartierelke rezidentiale asa si este poti cumpara locul si suma este cam aia ...
|
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Nu vorbea in nici un caz de blocurile acelea, ci in general, adica ceva de genul ca daca nu vrei locul doar intre orele 22-7 platesti 10 000 euro si cumperi definitiv.
Acum intreb si eu, in Bucuresti nu exista blocuri cu garaj la parter? ca la mine in oras sunt o gramada. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Putine; parca prin Dr. taberei am vazut ceva.
|
--------------------
.
.
.
|
|
gibonu |
![]()
|
QUOTE(vijelie @ 17 Jan 2007, 11:44) Chiar mai rau, pentru unii Esca e adjuncta lui Hristos pe pamant, adica tot ce aud la protv e mai mult decat lege. Cu vestele reflectorizante: alea sunt bune, nimic de zis, dar acum sa vedem si cati le vor folosi noaptea pe sosea daca vor avea o pana de exemplu. Eu sunt tare curios sa vad, deoarece am senzatia ca multi le considera bibelou de masina, arata frumos la luneta, in plus mai are si toata lumea. Cu ceva timp in urma, era moda cu cutia de servetele pusa pe bord, in drepta fata. Acum se poata vesta. Cine stie, poate diseara ne spune distinsa dna Esca ca va fi obligatoriu carligul de remorcare |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
|
vijelie |
![]()
|
In aceeasi gama de "jurnalism profesionist" se inscrie si suita de reportaje difuzate de Obositor la Antena1 cu privire la taximetristii "pirati".
Aia fac o confuzie totala intre indivizii care fac ilegal transport de persoane (si care, evident, nu dau nici chitante) si taximetristii aia ciumeti cu tarife de 60mii/km dar sunt autorizati si care dau chitante perfect valabile si legale. Nu nene, in mintea lor cine cere de 4-5 ori pe km peste pretul pietei este ILEGAL. Nu conteaza ca au pretul afisat, ca au autorizatii si ca dau chitante, pt "jurnalistii" Obositorului ei sunt PIRATI. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
drumaru |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 174 Joined: 21 March 05 ![]() |
Dragi copii, in Bucuresti sunt INMATRICULATE putin peste 900.000 de autovehicule (spune serviciul specializat). Din astea, o parte de fapt nu mai exista (n-au fost radiate oficial, insa pur si simplu nu mai exista fizic - am eu exemplul unei dacii din 1979 pe care am vindut-o in 1999 si care sigur nu mai e printre noi, dar oficila inca e inmatriculata cu numere vechi), o parte circula in alte locuri (vindute fara perfectarea actelor sau pur si simplu luate in leasing de persoane/firme din alte judete - stiu numeroase cazuri in judetele limitrofe unde nu exista dealeri ai anumitor marci - CL, IL, GR, TR, dar chiar si in MS sau VS).
Desigur, exista si masini inmatriculate in alte parti care circula in Bucuresti (vindute fara incheierea actelor sau pur si simplu veniti in vizita/cu afaceri). Dar si f/. multi bucurestenmi sunt plecati zilnic in tara sau strainatate cu masina, pentru afaceri, serviciu, vizite. Se poate spune, asadar, ca, in orice moment, in Capitala se afla undeva in jurul a 800.000 de autovehicule. Din astea, o parte sunt motoare, iar citeva zeci de mii sunt autobuze, autocare, troleibuze, microbuze, gunoiere, camioane, tramvaie, ambulante, masini de pompieri, tractoare, buldozere, excavatoare etc. etc. - cel putin teoretic,. acestea sunt stationate in garaje, depouri, curtile institutiilor sau companiilor de care apartin. Ramin cele care stationeaza in curti sau garaje plus cele care stau in fata portii in cartierele de case - dupa aprecierile mele, circa 100-200.000 de masini, asadar pentru locurile de parcare de pe domeniul public din centru sau din catrtierele de blocuir se lupta cam jumatate de milion de masini. u e putin deloc, dar parca e mai putin decit cifrele de 1,3 - 2 milioane de masini pe care le-am gasit in unele din posturile de mai sus. This post has been edited by drumaru: 17 Jan 2007, 11:28 |
-------------------- Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP |
|
klaus |
![]()
|
||||||||||||||||
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Pai si atunci pe cine sa credem?
Pe reprezentatnul primariei care presupun ca vorbeste pe date reale, la 1 ianuarie 2006 (deci acum un an, de atunci a mai crescut numarul) - la http://www1.pmb.ro/pmb/primar/cpresa/2006/..._2006-01-13.htm : QUOTE care are aproximativ 1.200.000 de masini inmatriculate si circula zilnic aproape 850.000 , sau pe altii, adica inclusiv brigada politiei rutiere: http://bpr.b.politiaromana.ro/Activitate_2...41_image015.gifLE: in capital a aparut informatia: 988.362 vehicule inmatriculate in Bucuresti pana la finele lui 2006 De asemenea se face un comparativ tot in capital
Deci de fapt bucurestiul sufera de suprafata mica cu numar mare. This post has been edited by klaus: 17 Jan 2007, 12:16 |
||||||||||||||||
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|||||||||||||||||
RainHawk |
![]()
|
![]() Dus cu pluta. Group: Members Posts: 349 Joined: 4 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Si mai e o problema... cei care si-au cumparat locuri de parcare (si pe care nu are voie sa parcheze nicio masina cat sunt ei plecati in timpul zilei).... aia unde parcheaza cand sunt plecati? Pe locurile altora nu?
|
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
vijelie |
![]()
|
Solutia e simpla: cine are loc de parcare, parcheaza pe locul lui. Cine nu are, NU SE OPRESTE DIN MERS...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
RainHawk |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza 1.4MPI
2004 Confort
|
|
vijelie |
![]()
|
Radem noi acuma, da' cand o sa ne faca nea Videanu parcari din alea jmekere, cu tarife asemenea + "STATIONAREA INTERZISA" pe majoritatea strazilor "cu probleme de fluenta a traficului" (adica 99% din strazile pe care circula RATB-ul), vom rade mai putin...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
argon |
![]()
|
De remarcat locuitorii din Praga, mai putini cu aproape jumatate pe o suprafata de 2 ori mai mare decat Bucurestiul. In Bucuresti incap multi..noroc cu cartierele dormitor confort 3 in care sunt inghesuiti mai mult de jumatate din bucuresteni...un oras infect..dupa umila parere a unui locuitor din provincie
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AIX |
![]()
|
![]() quite a regular Group: Members Posts: 604 Joined: 21 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Plangeti-ne, o voi, cei din provincie, ca aici se face PIB-ul, aici ne omoara poluarea, aglomeratia, precum si lipsa locurilor de parcare..
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gibonu @ 17 Jan 2007, 10:40) La origine, cutia aia de servetele avea alt inteles printre baietii jmecheri. Datorita raspandirii, intelesul initial s-a pierdut la fel ca la balade ![]() On topic: totusi nu inteleg de ce nu face primaria totusi ceva, pentru ca in majoritatea zonelor sunt terenuri virane destule. Cred ca sunt niste interese babane de tot la mijloc. This post has been edited by apunake: 17 Jan 2007, 14:45 |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 12:38 |