DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

19 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Aveti Xenon pe Solenza voastra?, De care?

Banu1974
post 30 Nov 2008, 23:17
Post #211

COSTIN

Group: Members
From: BUCURESTI-CHITILA

asa ceva

Attached thumbnail(s)
DSC05860.JPG ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 427

--------------------
dacia solenza 2003 clima - B-33-SAC
Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
inamicu
post 30 Nov 2008, 23:20
Post #212

Membru incepator

exact cum poti pune asa ceva si cat costa sau de unde le cumperi sincer vreau sa imi pun si eu da habar nam

--------------------
dacia solenza 2004
+
Parsifal87
post 1 Dec 2008, 00:00
Post #213

Membru

cred, nu sunt sigur, ca alea nu sunt xenoane propriu-zise ci sunt doar niste halogene H4 cu efect de xenon pt ca am vazut chestia asta la philips si ajunge in jur de 70 roni.am vazut becuri din astea in benzinarie OMV si nu mi se pare scump dar nu stiu sa iti spun exact cum lumineaza(dispersia de lumina adica)

--------------------
Dacia Solenza 2003 Clima
+
puiu82
post 1 Dec 2008, 00:10
Post #214

MOTANU'RAPIDIST!

From: bucuresti,giulesti

Scuze de off-topic.
@ Parsifal,alea chiar sunt xenoane biggrin.gif

--------------------
Toyota Auris 2011 - B-999-CGS
Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad.
+
djasu82
post 1 Dec 2008, 00:20
Post #215

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

QUOTE(B-33 -SAC @ 1 Dec 2008, 00:17)
asa ceva
*

QUOTE(puiu82 @ 1 Dec 2008, 01:10)
Scuze de off-topic.
*

arata instalatia adica balasturile in compartimentul motor si te cred toti !
sincer iti sta naspa cu ledurile acele de parca ai fi de la tara ma rog zici ca e sorcova.. Fara suparare si fara invidie .

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Parsifal87
post 1 Dec 2008, 00:26
Post #216

Membru

asta cam asa e djasu ca ini vine greu sa cred ca si-ar pune cineva direct pe farurile de solenza xenoane ca in primul rand alea nu se vad ca lumea fara lupa din cate stiu ca trebuie focalizat fasciculul de lumnina.bafta

1 Dec 2008, 00:29:
QUOTE(B-33 -SAC @ 30 Nov 2008, 23:17)
asa ceva
*

ledurile alea le-ai pus la pozitii sau lea-i pus un buton prin masina?ai avut probleme cu politzia?bafta!

This post has been edited by Parsifal87: 1 Dec 2008, 00:29

--------------------
Dacia Solenza 2003 Clima
+
djasu82
post 1 Dec 2008, 00:31
Post #217

MEMBRU DACIA CLUB

Fluxul de la phlips e apropiat de un xenon de 3000-4000 k . Multi vorbesc in necunostinta de cauza sau isi dau cu parerea ca nu stiu cine si-a montat xenoane pe o solenza sau super nova de ce nu fac si poze cand se duca sa-si regleze lumina la un service . Zic sa faca poze la aparatul care afiseaza unghiul .... atunci ne convingem cu toti.

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
Banu1974
post 1 Dec 2008, 09:09
Post #218

COSTIN

QUOTE(Parsifal87 @ 1 Dec 2008, 00:00)
cred, nu sunt sigur, ca alea nu sunt xenoane propriu-zise ci sunt doar niste halogene H4 cu efect de xenon pt ca am vazut chestia asta la philips si ajunge in jur de 70 roni.am vazut becuri din astea in benzinarie OMV si nu mi se pare scump dar nu stiu sa iti spun exact cum lumineaza(dispersia de lumina adica)
*

Te asigur ca sunt xenoane,si ca lumineaza foarte bine.. biggrin.gif

QUOTE(puiu82 @ 1 Dec 2008, 00:10)
Scuze de off-topic.
*

Puiu,stieeeee...... dry.gif .Pt. ca le-a vazut.
QUOTE(djasu82 @ 1 Dec 2008, 00:20)
arata instalatia adica balasturile in compartimentul motor si te cred toti !
sincer iti sta naspa cu ledurile acele de parca ai fi de la tara ma rog zici ca e sorcova.. Fara suparare si fara invidie .
*

Poate chiar sunt de la tara...cine stie/am preferat sa le pun acolo,nu ca toti ,,taranii''sub faruri.in plus , nu te poti caca in gustul omului....
QUOTE(Parsifal87 @ 1 Dec 2008, 00:26)
asta cam asa e djasu ca ini vine greu sa cred ca si-ar pune cineva direct pe farurile de solenza xenoane ca in primul rand alea nu se vad ca lumea fara lupa din cate stiu ca trebuie focalizat fasciculul de lumnina.bafta
Nici nu-ti vine sa crezi ce bine se vad.... wink.gif
<span class='edit'>1 Dec 2008, 00:29:</span>
ledurile alea le-ai pus la pozitii sau lea-i pus un buton prin masina?ai avut probleme cu politzia?bafta!
*

Ledurile sunt puse pe pozitii.Da. am fost oprit de politie sa ma intrebe cum le-am pus si de unde le-am luat... radmasa.gif
QUOTE(djasu82 @ 1 Dec 2008, 00:31)
Fluxul de la phlips e apropiat de un xenon de 3000-4000 k . Multi vorbesc in necunostinta de cauza sau isi dau cu parerea ca nu stiu cine si-a montat xenoane pe o solenza sau super nova de ce nu fac si poze cand se duca sa-si regleze lumina la un service . Zic sa faca poze la aparatul care afiseaza unghiul .... atunci ne convingem cu toti.
*

Poze de la service nu am.dar prima oara dupa ce le-am montat,asta am facut.Am reglat farurile...ACRII SUNT STRUGURII....

--------------------
+
djasu82
post 1 Dec 2008, 12:32
Post #219

MEMBRU DACIA CLUB

Frate ca sa inchizi gura targului si ca lauda sa fie perfectibila vi cu poze si termini povestea ... Care pune leduri sub faruri ? biggrin.gif

--------------------
+
ZappaUKu
post 1 Dec 2008, 13:03
Post #220

Membru autentic

From: xx - xx

taximatristii si racerii ce se cred in "haudii" biggrin.gif

--------------------
xx xx xx
+
AG-86-BRS
post 1 Dec 2008, 13:59
Post #221

NIGHT ANGELS CLUB

From: Pitesti

QUOTE(inamicu @ 30 Nov 2008, 22:44)
am si eu o intrebare legat de faruri..am vazut foarte multe loganuri care la far am o fasie ca sa zic asa cu leduri albastre sau diferite culori ceea ce as vrea s astiu e daca pe solenza se pot pune asa ceva si cam cat costa asa ceva sincer rec ca nu ma pricep deloc la asta
*

sunt fasii de leduri care vin cu tot cu fire . poti sa cumperi de pe okazii .ro , si probabil si de pe aici de pe la bazar ...eu am dat pe ale mele 47 ron cu tot cu livrare de pe okazii, dar inca nu le-am montat

@djasu si parisfal : si astea tot becuri phillips la 70 ron sunt ???

si daca ziceti ca da , uite balastul in dreapta , langa pompa de servo, sau mai exact exact in capul furtunului de la filtrul de aer

Attached thumbnail(s)
Dacia_Solenza_Clima_14_5_227715.jpg ( Size: 158.09k ) Number of downloads: 494

--------------------
Renault Laguna 2012 2.0 dCI 4control CVA - AG 26 BRS
[IMG]http://i39.photobucket.com/albums/e184/KillerINC/nightangels-1_zps927f0c0d.jpg[/IMG]
+
djasu82
post 1 Dec 2008, 14:08
Post #222

MEMBRU DACIA CLUB

Ag nu m-am referit la tine ! Ce-mi place mie de voi vorbesc la adresa altuia vine altu si-l completeaza :Dsper ca nu e spirit de haita ... glumesc tongue.gif

--------------------
+
AG-86-BRS
post 1 Dec 2008, 21:50
Post #223

NIGHT ANGELS CLUB

From: Pitesti

nu e vorba de spirit de turma, dar se vede clar ca farurile4 lui SAC nu sunt halogene albastre , ci intr-adevar xenoane

--------------------
Renault Laguna 2012 2.0 dCI 4control CVA - AG 26 BRS
[IMG]http://i39.photobucket.com/albums/e184/KillerINC/nightangels-1_zps927f0c0d.jpg[/IMG]
+
marius80_eugen
post 3 Dec 2008, 16:38
Post #224

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(djasu82 @ 1 Dec 2008, 00:31)
*

La doua zile dupa ce am pus Xenon pe faruri am fost la Dacoserv si le-am reglat , a fost 20 ron , am acea hartie de la ei si o tin in masina ... ca motiv sa scpa de vre-o problema pe viitor . Reglajul se face la fel ca la Halogen , nici nu i-am spus ceva respectivului de la reglare , a pus aparatul si le-a reglat ( unul vechi e adevarat , dar daca ala se foloseste ... asta e , partea proasta este ca acea persoana mi-a rotunjit patratul de la un far si asta m-a ofticat ) . Pozele si convingerea aia ... niciodata nu va fi valabila pt toti si mereu va veni cineva cu o altfel de convingere , dar asta e alta problema .
Ideea este ca de reglat se regleaza bine si daca nu se reglau nu plecam de acolo si nici ei nu aveau dreptul sa-mi dea acea hartie .

This post has been edited by marius80_eugen: 3 Dec 2008, 16:39

--------------------
Reno / de toate Reno 2003 - 2017
+
djasu82
post 6 Dec 2008, 10:00
Post #225

MEMBRU DACIA CLUB

daca se face un control rar cum se face mai mereu prin bucuresti fiindca se stie ca bucuresteni modifica masinile atunci ai puso cu toate hartiile nu au valoare... Ti se v-a ridica talonul pe loc vei primi amenda si puncte de penalizare fiindca acestea sunt legiile la noi in tara. Eu momentan pastrez xenoanele in cutiepentru uper nova la opel nu am treaba fiindca l-am loat din fabrica avand fiecare far lupa si sitem de reglaj automat al fiecarui far.

--------------------
+
marius80_eugen
post 9 Dec 2008, 14:29
Post #226

Membru autentic

Un moderator mi-a sters postul numai mie , desi si alte persoane au fost off-topic ! Nu am de gand sa-l repet , dar nu mi se pare normal ca cineva sa NU aiba dreptul la replica !

--------------------
+
benkenobi
post 9 Dec 2008, 17:06
Post #227

benkenobi

From: bucuresti

vazut xenoanele tale. placut la mine. vreau sa facem o tura cand ploua sa vad ce diferenta este intre ele si becurile mele.
poate imi pun si eu.

lasand gluma deoparte , hartia aia nu te ajuta cu nimic .
on topic-modificarea farurilor este strict interzisa chiar daca ulterior faci un reglaj al lor. asa ca tot ilegale sunt xenoanele pe solenza chiar si cu reglaj ulterior. bafta in trafic.

This post has been edited by i96nds: 11 Dec 2008, 00:20

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
marius80_eugen
post 10 Dec 2008, 17:38
Post #228

Membru autentic

Ben - dupa replica cu hartia scrisesem un topic in care explicam mai multe , dar un moderator a sters postul meu . In cel post explicam SI parerea mea referitoare la acea hartie , dar nu am de gand sa mai repet nimic , daca atat ii duce capul , atat sa faca . Se putea edita sau sterge pasajele care nu convenea sau pur si simplu atentiona ce nu convine nu stiu cui , dar nu sa stergi tot postul .
A lasat un post in care nu vad nimic on topic ci doar misto-uri proaste si amenintari , dar postul meu l-a sters .

Ben - sa inteleg ca cei care chiar au luat chinezarii ar trebui sa se simta norocosi ca nu si-au luat tepe mai mari ??? EU stiam de unii cu Philips si Siemens ca dau tepe ...
Oricum ma gandesc ca la anul sa-mi pun alti bulbi de marca ( pana la urma bulbii sunt cei care dau lumina si nu balasturile care alea isi fac ok treaba ) ... dar pana atunci sa trecem peste iarna sa sa vedem cum se comporta balasturile la temperaturi mici si cate cedeaza .

This post has been edited by marius80_eugen: 10 Dec 2008, 18:13

--------------------
+
benkenobi
post 10 Dec 2008, 18:04
Post #229

benkenobi

From: bucuresti

marius eugen - din pacate nu am citit postul la care faci referire. de aceea m-am simtit oarecum nevoit sa expun parerea mea cu privire la acele xenoane.
am mai spus si o mai repet odata- in urma unor investigatii facute in vara undeva in judetul dambovita am intocmit dosar preliminar si am predat organelor de urmarire penala 50 seturi HID-uri cu inscriptia bosch retinute de la o firma deoarece in urma expertizarii lor s-a dovedit ca fi sunt contrafacute. nu as vrea sa ajunga multi dintre noi sa puna pe masina asa ceva. stiu ca sunt multi dintre noi care au pus pe masini asa ceva, poate unii au facut si un reglaj al farurilor ( asa ca tine) dar tot ilegale raman. sincer , eu unul nu mi-as pune pe masina.

10 Dec 2008, 19:04:
face fiecare ce vrea si se risca ca atare.

This post has been edited by benkenobi: 10 Dec 2008, 18:04

--------------------
solenza solenza rapsodie rapsodie 2003-august
+
Banu1974
post 11 Dec 2008, 17:11
Post #230

COSTIN

QUOTE(marius80_eugen @ 9 Dec 2008, 14:29)
Un moderator mi-a sters postul numai mie , desi si alte persoane au fost off-topic ! Nu am de gand sa-l repet , dar nu mi se pare normal ca cineva sa NU aiba dreptul la replica !
*

tie ti-a sters postul...dar pe mine ma ,,inchis ''doua zile...oare nu pt ca sa vaitat ,,cineva'' ca a fost amenintat_?

QUOTE(benkenobi @ 9 Dec 2008, 17:06)
vazut xenoanele tale. placut la mine. vreau sa facem o tura cand ploua sa vad ce diferenta este intre ele si becurile mele.
poate imi pun si eu.
_
lasand gluma deoparte , hartia aia nu te ajuta cu nimic .
on topic-modificarea farurilor este strict interzisa chiar daca ulterior faci un reglaj al lor. asa ca tot ilegale sunt xenoanele pe solenza chiar si cu reglaj ulterior. bafta in trafic._?
*

ori-ce am face....sunt ilegale...numai pe noroc ne putem baza. multumesc pt. aprecieri,BEN

This post has been edited by B-33 -SAC: 11 Dec 2008, 17:13

--------------------
+
AR-18-MOS
post 11 Dec 2008, 17:13
Post #231

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

QUOTE(B-33 -SAC @ 11 Dec 2008, 17:11)
oare nu pt ca sa vaitat ,,cineva'' ca a fost amenintat_?
*

Nu de aia, da' daca ti-as spune as lua suspend si eu ... asa ca ... e valabila pentru tine ... Prostu' nu-i prost destul daca nu-i si fudul!

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
Banu1974
post 11 Dec 2008, 17:19
Post #232

COSTIN

QUOTE(AR-18-MOS @ 11 Dec 2008, 17:13)
Nu de aia, da' daca ti-as spune as lua suspend si eu ... asa ca ... e valabila pentru tine ... Prostu' nu-i prost destul daca nu-i si fudul!
*

Interpretabil....la mine te referi cu proverbul ala_?si ca sa fiu ,,on'',chiar am xenoane radmasa.gif

--------------------
+
djasu82
post 11 Dec 2008, 17:37
Post #233

MEMBRU DACIA CLUB

problema nu tine cum sunt montate xenoanele ci chiar daca sunt reglate normal lumina alba ca fulgeru ai zapaceste pe ci din fata ta . Pana cand nu se ia o decizie cu asemenea echipament si sa se dea o lege restul e un risc major mai ales ca acuma politisti au buzunarele goale .
Xenoanele din coreene sunt foarte bune dar nu se gasesc. Balasturile se strica doar daca se depaseste tensiune de alimentare sau daca un xenon s-a ars sau nu e montat nu stiu cat tin protectiile din balasturi mai ales la cele made china tongue.gif

--------------------
+
Banu1974
post 11 Dec 2008, 19:48
Post #234

COSTIN

QUOTE(djasu82 @ 11 Dec 2008, 17:37)
problema nu tine cum sunt montate xenoanele ci chiar daca sunt reglate normal lumina alba ca fulgeru ai zapaceste pe ci din fata ta . Pana cand nu se ia o decizie cu asemenea echipament si sa se dea o lege restul e un risc major mai ales ca acuma politisti au buzunarele goale .
Xenoanele din coreene sunt foarte bune dar nu se gasesc. Balasturile se strica doar daca se depaseste tensiune de alimentare sau daca un xenon s-a ars sau nu e montat nu stiu cat tin protectiile din balasturi mai ales la cele made china tongue.gif
*

Parerea mea,mai tine si de bafta.... blush.gif

--------------------
+
djasu82
post 14 Dec 2008, 09:10
Post #235

MEMBRU DACIA CLUB

eu nu sunt pro nici contra ... riscul implica bani aruncati aiurea si dupa aceea plmbari pe la politie etc. Am pe opel xenoane si sunt din fabrica puse ... nu am probleme.

--------------------
+
BoomPunk
post 14 Dec 2008, 10:56
Post #236

Membru fara respect ptr lege si ``organ``!

From: Bucharest

djasu82,chiar are xenoane,le-am vazut mai multi din cei care vin vinerea seara la parcul Carol.Nu avea de ce sa te minta,omul a dat niste bani pe ele,se vad foarte bine si chiar sunt reglate,verificat in gasca . blush.gif

--------------------
Dacia de calcat Zepter
+
djasu82
post 14 Dec 2008, 13:11
Post #237

MEMBRU DACIA CLUB

nu e vorba ca ma minte pe mine sau ca trebuie sa-mi dovedeasca mie ci celor care se ia de el eu i-am spus sa faca poze la instalatie si le inchide gura la ceilalti. Chiar daca sunt reglate perfect tot ilegale sunt eu stau cu ele in cutie pentru super nova bixenonul ...

--------------------
+
curentat
post 14 Dec 2008, 14:40
Post #238

Membru autentic

sal eu miam pus pe proiectoare xenon de 8000 culori in faruri nu am bani sami pun deocamdata smile.gif

--------------------
dacia solenza 2003 clima
+
marius80_eugen
post 16 Dec 2008, 22:24
Post #239

Membru autentic

QUOTE(curentat @ 14 Dec 2008, 14:40)
sal eu miam pus pe proiectoare xenon de 8000 culori in faruri nu am bani sami pun deocamdata smile.gif
*

Misto , astea de 8000 culori , dar cica sunt mai tari cele de 12.000 culori ... cred ca diferenta e de ... culori . icon_mrgreen.gif
Eu am de 4300 si 5000 .. cred ca e vb de gusturi la culori ... Dar dupa ce iti vei pune si in far de 8000 culori cred ca vei fi tare , pt ca 8.000 + 8.000 dau 16.000 culori , in timp ce ale mele d-abia dau 9.300 culori . cool.gif

--------------------
+
mark``
post 18 Dec 2008, 19:11
Post #240

Membru autentic

From: Tg.Mures

Ma cum va place sa face caterinca...

--------------------
Dacia Spring 2023
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Conform legislatiei, o instalatie xenon nu poate fi omologata daca nu are autoreglaj si spalator de faruri. Cum nu poate fi omologata, este ilegala. In cel mai bun caz ar putea fi omologate TUV sau/si E11, dar cum aceste doua omologari din urma nu sunt recunoscute de organele abilitate din Romania, in speta RAR (registrul auto roman), se considera ca fiind ilegale orice instalatii neomologate rar.

Daca un astfel de sistem de iluminare nu face parte din dotarea "din fabrica" a unui autovehicul, atunci el trebuie omologat dupa montarea sa (daca se citeste codul rutier, se va vedea ca se retine talonul autovehicului in cazul existentei modificarilor neomologate la sistemul de iluminare). Cum aceasta omologare nu poate fi realizata, datorita motivelor de mai sus, ramane sa circuli "la noroc", politia putand salta talonul.

Omologarea echipamentului e una, si montarea sa pe un autovehicul care nu indeplineste conditiile necesare, e cu totul altceva. Daca ar fi puse pe o masina care are deja spalator de faruri si auto-leveling, nu ar incalca nici o lege. Dar situatia de fata e cu totul alta, si o stiti foarte bine.

Iata mai jos un extras din codul rutier.

Art.101. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:
10. montarea la autovehicul, remorca sau tramvai a luminilor de alta culoare sau intensitate, a altor lumini ori dispozitive de avertizare sonora sau accesorii ori modificari neomologate;

--------------------
19 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 21:13
Forum Renault